thoralf

Alla inlägg under oktober 2017

Av Thoralf Alfsson - 15 oktober 2017 23:44

Valresultatet i Österrike blev en chock för de rödgröna. De båda högerpartierna ÖVP och FPÖ ökar med 7,6 respektive 5,5 procent i något som kan kallas för en jordskredsseger.


För Socialdemokraterna (SPÖ) blev det plus minus noll. För de Gröna, som backade med -8,6 procent blev det även respass ut ur parlamentet då det inte klarar 4-procent spärren, utan får 3,9 procent enligt det preliminära valresultatet. Något som svensk media inte skriver något om!


 


Det mest sannolika är att ÖVP och FPÖ nu tar över makten tillsammans vilket kommer stärka den invandringskritiska linjen i Europa och inom EU.


Tänk om vi kunde få en liknande utveckling även i Sverige.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 14 oktober 2017 19:42

Varför ljuger socialdemokratiska politiker så ofta? I synnerhet om pensionärsskatten men även om sina egna skattehöjningar och avgiftshöjningar. Ju högre upp de kommit i karriären desto värre tycks lögnerna vara!


Läste idag en insändare från Matilda Wärenfalk, tydligen socialdemokratiskt oppositionsråd i Mörbylånga kommun. Hennes näsa borde ha växt åtskilliga centimetrar när hon skrev insändaren. Jag undrar om dessa socialdemokrater hittar på dessa lögner själva eller om lögnerna produceras på Sveavägen och sedan distribueras ut till okunniga lokalpolitiker som snällt och utan eget tänkande använder lögnerna.


”Medan S vill investera i samhällsbygget för att stärka den svenska modellen vill SD sänka skatten, allra mest för de som tjänar bäst. Däremot vill de ha kvar den orättvisa pensionärsskatten.”

 

Ovanstående är ett av många exempel på de lögner som Matilda Wärenfalk lyckats med i sin insändare till Ölandsbladet. Frågan är om inte jag och mina ”fotsoldater” borde granska denna lögnaktiga socialdemokrat lite i sömmarna.


Jag hoppas att SD-politiker på Öland så snart som möjligt skickar in ett genmäle. Jag skall i varje fall kontakta vår politiska sekreterare för Skatteutskottet i riksdagen och be dem ta fram en lista och länkar på alla de gånger som Socialdemokraterna röstat emot en sänkning eller borttagande av pensionärsskatten sedan 2010!


En sak är i varje fall säker! Jag kommer också ta fram en folder med inriktning på Mörbylånga kommun som skall tryckas upp i 5 000 exemplar och som skall delas ut i Mörbylånga kommun. Där skall jag presentera fakta om pensionärsskatten och den verkliga utvecklingen i Mörbylånga kommun. Min trehjulingen skall få gå några mil i Färjestaden, Mörbylånga med omgivningar innan den får vintervila inför valåret. Matilda Wärnfalk skall få flera foldrar i sin brevlåda ;-)


PS

Vill du stödja tryckkostnaden för denna 4-sidiga folder hittar du uppgifterna för Swish och konto i högermarginalen.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 13 oktober 2017 18:27

Efter en vecka i Spanien är jag åter på hemmaplan. En vecka utan det mångkulturella samhället i Sverige. Bara några timmar i Sverige gör att man blir deprimerad och undrar vilken framtid vi går till mötes.


Vad har vi för politiker som styr vårt land? Hur kan en så stor majoritet i Sverige vara nöjda med utvecklingen? Förstår de inte sitt eget bästa?


Jag läser just nu sjunde delen av Gustav Volmar Sylvanders böcker om Kalmar slott och stads historia. Den är lika mycket en sammanfattning av svensk historia. Jag läser just nu om åren från ca 1570 till början av 1600-talet om Johan III, Sigismund och hertig Carl och deras maktkamp om Sverige. Där mycket handlar om reformationen och den svenska ”folkfriheten” och den kamp som fortfarande pågick inom kyrkan.


I boken får man lära sig några av konung Johans skarpaste ”äreröriga smädenamn” mot sina motståndare som ”förrädare, hufvudljugare, trospillare, olärde stympare, åsnehufvuden, satanister m.m.” Några av dessa gamla epitet kanske man borde återanvända.


Svensk media skulle väl kunna benämnas för ”hufvudljugare”! Med tanke på den makt över befolkningen som de lyckats skaffa sig. Men i mina ögon är flertalet, dock inte alla något av ”förrädare”!


Svenska kyrkan och flertalet av dessa ledare idag kan väl utan minsta tvivel kallas för ”trospillare”!


I Sverige riksdag sitter väl inom 7-klövern både ”olärda stympare och inte minst ett flertal åsnehufvuden”.


Sedan är frågan var finns ”satanisterna”? Jag skulle vilja säga att de finns på flera ställen både till höger och till vänster. Exempel på detta är flera miljöpartister, Feministiskt initiativ, Nordiska motståndsrörelsen och inte minst religiösa fundamentalister, som islamister eller andra religiösa fanatiker.


Idag skulle vi nog behöva lite av den auktoritet som fanns på 1500-talet och 1600-talet där ”förrädare, hufvudljugare, trospillare, olärde stympare, åsnehufvuden, satanister m.m.” tvingades lämna landet eller lämnade landet av fri vilja av rädsla för att straffas hårt för sitt bedrägliga maktutövande. Att inte stå upp för och värna sitt eget land och befolkning är obegripligt för mig. 

 

PS

En del av mina läsare som även har Facebook har kanske uppmärksammat att jag idag fyller 60 år. Jag känner mig dock inte som en 60-åring. Jag känner idag att mitt politiska arbete är alltmer viktigt och jag kommer fortsätta kampen för att vårt land, mitt land skall befrias från dagens vanstyre.


Stöd gärna min blogg och mitt arbete med att ta fram och trycka upp infoblad och andra kampanjer för att sprida min blogg till fler läsare.


I högermarginalen under presentation finns uppgifter om hur du kan stödja min blogg ekonomiskt. 

 

Av Thoralf Alfsson - 12 oktober 2017 10:11

Barometerns ledarredaktion lyckas idag med konststycket att inte med ett enda ord nämna Sverigedemokraterna eller SD i sina två ledarartiklar angående onsdagens partiledardebatt i riksdagen. Barometerns agenda på ledarredaktionen tycks vara att tiga ihjäl SD!


Vidar Andersson skriver också en märklig artikel med rubriken ”Åkesson golvade hela bunten”. Men han förklarar inte hur. Vi som lyssnade på partiledardebatten vet hur men det vill inte Vidar Andersson att läsarna skall veta!


Av Thoralf Alfsson - 11 oktober 2017 10:19

Läser idag om pengarullningen vid Kolbodagården. Ett boende för ensamkommande barn.


http://www.barometern.se/kalmar/kolbodagarden-ett-kop-som-slukar-miljoner/


http://www.barometern.se/kalmar/persson-s-vi-hade-inget-val/SD var enda parti som motsatte sig köpet av Kolbodagården för 8 miljoner kronor.


 


Nu visar det sig enligt artiklar i Barometern idag att kommunen varit tvungna att investera 6,5 miljoner kronor ytterligare i Kolbodagården till brand/säkerhet, ventilation, isolering och uppvärmning. Men det är inte nog med det nu måste även taket och grunden renoveras till en kostnad av ytterligare minst ca 5 miljoner kronor.


Jag undrade för en tid sedan varför inte alla platser vid Kolbodagården var upptagna när det fortfarande fanns personer placerade i andra kommuner till en hög kostnad och fick då svaret att man använder Kolbodagården för att placera de mer problematiska ensamkommande barnen. Eller vuxna om de nu ålderstestats.


SD har dessutom i vår budgetreservation yrkat på att Kolbodagården skall försäljas. Jag undrar vem som kommer få köpa den till en billig köpeskilling när den har färdigrenoverats?


UPPDATERING


Ny artikel i Barometern

http://www.barometern.se/kalmar/sd-man-har-rundat-demokratin/


Av Thoralf Alfsson - 10 oktober 2017 23:23

Några bilder från dagens utflykt till Caminito del Rey.


 

 

 

 

 

Av Thoralf Alfsson - 9 oktober 2017 23:48

    


"Många praktiserande muslimer efterfrågar att som patient – så långt det är möjligt – få bli undersökta av en läkare av samma kön. Denna önskan gäller också annan personal som närvarar vid undersökningen såsom sjuksköterskor och undersköterskor, läkarkandidater och tolkar."

 

"För muslimer anses fläskkött och blodmat förbjudet som föda. Eftersom islam också påbjuder att allt kött skall slaktas enligt vissa särskilda metoder (så kallad “halal-slakt”), finns det många muslimer som i Sverige väljer att helt avstå från allt kött. I vissa fall kan också till synes köttfria matvaror innehålla grisfett eller tillsatsämnen som framställts från grisar."

 

"I muslimsk tradition är det inte bara påbjudet att besöka den som är drabbad av sjukdom, många ser det närmast som en skyldighet. Detta påbud gäller för alla som befinner sig den sjukes närhet – inte bara släktingar och nära vänner. Det är också något som muslimerna har lovats belöning för i livet efter döden."

 

"Det är påbjudet för vuxna muslimer att utföra tidebön (benämns ofta “göra salaat”) vid ett antal tillfällen dagligen. Enligt muslimsk praxis gäller detta påbud så länge en muslim är vid medvetande och fysiskt kapabel. Vanligtvis innefattar bönen både stående position och knäfall. Men även en patient som bara kan sitta eller ligga kan önska att fullfölja bönen – efter bästa förmåga. I en vårdsituation uppskattar därför många muslimska patienter att sjukhuspersonalen respekterar att få möjlighet att utföra dessa böner och att patienten får den tid de behöver för detta. Vanligtvis tar varje bön upp till 15 minuter. Under själva bönen är det viktigt för en muslim att inte bli avbruten eller störd. Det är påbjudet att utföra de olika tidebönerna vid bestämda perioder under dagen, som följer solens gång."

 

"Idag är alla sjukhusavdelningar i Sverige – förutom kvinnoklinikerna – blandade avdelningar. Det vill säga att kvinnor och män vårdas på samma avdelning. Vid platsbrist kanske till och med i samma sal. Detta upplever många muslimer som vi har pratat med som ett problem."

 

"Huvudregeln för muslimer är att avstå från medicin som innehåller ämnen som enligt islam är förbjudna, såsom alkohol eller ämnen som härrör från grisar. Undantag gäller när inga alternativ finns. Så har till exempel tidigare varit fallet med insulin. Förr fanns bara insulin som kommer från grisar, men nu finns annat insulin, och då är det viktigt att en muslimsk diabetiker får ”rätt” sorts insulin."

 

"Omskärelse för pojkar bör ske så tidigt som möjligt. Bland muslimer anses det påbjudet att göra det från 7 dagar och framåt, men innan senast innan pojken blir myndig. En pojkes omskä- relse kan vara en stor fest, inte bara för familjen, utan för alla släktingar och bekanta."

 

"Ur ett islamiskt perspektiv är en människa död när själen lämnar kroppen. Begreppen ”hjärndöd” är främmande inom islam, däremot betraktas människan död om det är helt säkert att hjärnan och hjärtat har slutat fungera, enligt de islamiska rätt skolorna."

 

http://www.sst.a.se/download/18.bb29bdd15e1898eb033e889/1504013498586/Muslimsk+patient_A5_hela_3.pdf

 


Ingen har tvingat dessa muslimer till Sverige!

 

 

 

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se