thoralf

Alla inlägg under oktober 2017

Av Thoralf Alfsson - 20 oktober 2017 18:27


Hur skall 180 graders svängen inom Moderaterna på riksnivå kunna genomföras på kommunal nivå?


Moderaterna har ju redan sparkat ut alla ”gamla moderater” från valsedlarna 2014, det finns ju nästan bara Reinfeldtsmoderater kvar på lokal nivå!


Skall de gamla moderaterna tas till nåder igen?

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 19 oktober 2017 22:44

Socialminister Annika Strandhäll (S) anser att dagens prissättning för ett tandläkarbesök är rimlig, där en person som befinner sig illegalt i landet betalar 50 kronor för ett tandläkarbesök, oavsett åtgärd. Samtidigt som en fattigpensionär kan tvingas betala 1000-tals kronor för samma åtgärd vid ett tandläkarbesök.


Det är förbanne mig pinsamt att Annika Strandhäll inte svarar på Christina Östbergs fråga!

 

 

Alla Sveriges pensionärer borde se detta klipp, i synnerhet de pensionärer som röstar på Socialdemokraterna eller något annat parti i 7-klövern.Kommunalrådet Johan Persson svarar idag på min insändare i Barometern och han är lite irriterad över att jag skrev "pampfasoner". Så här skriver Johan Persson.

  

”Jag skulle givetvis också kunna sänka mig till Alfssons nivå och sätta diverse epitet framför hans namn. Det skulle inte vara särdeles svårt. Jag gör det inte eftersom det sänker nivån på den politiska diskussionen.”

 

Det låter ju väldigt fint! Men bara några meningar senare skriver Johan Persson följande.


”Tvärtom så har SD föreslagit att också klimatfrågorna ska föras till denna nämnd, det är ju vid närmare betraktelse något komiskt eftersom Kalmars största klimatförnekare är just Thoralf Alfsson.”

 

Här blir det kortslutning i hjärnkontoret på Johan Persson. För det första klistrar han epitetet ”Kalmars största klimatförnekare” på mig, trots att han strax innan skrev att han inte skulle använda några epitet.


För det andra hur kan ”Kalmars största klimatförnekare” föreslå att klimatfrågorna skall samlas i en nämnd? Då kan jag väl knappast vara klimatförnekare! Snacka om kortslutning hos Johan Persson 😉Jag har börjat testa nattfotografering. Jag har inte riktigt rätt utrustning för detta men om mitt intresse utvecklas kanske jag även satsar på rätt utrustning. De nya kamerorna har helt nya möjligheter när det gäller ljuskänslighet.


 


Ljuset vid horisonten är Kalmar.


PS


Se Björn Söders anförande angående 50-kronor för personer som vistas illegalt i Sverige. Skammens dag i riksdagen.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 18 oktober 2017 20:13

Enligt en artikel i Östra Småland har sunnimuslimerna i Kalmar planer på att bygga en ny moské eller köpa en byggnad som kan byggas om till moské.Varför är det aldrig den sunnimuslimska kulturföreningen Salams, ordförande Choukri Naji som uttalar sig och finns på bild i tidningen? Det är alltid Mahmud Salad som uttalar sig och som tidningarna får intervjua. Varför vill inte ordförande vara med på bild? Varför vill han inte vara offentlig? Vill han dölja sitt utseende för någon?


 


Ordförande Choukri Naji vid vårt tält under Kalmar marknad.


Vi får se hur detta utvecklar sig och om SD skall starta en namninsamling likt den i Karlstad som samlade ca 8 000 underskrifter för att stoppa byggandet av en moské. I Kalmar tror jag att det kommer behövas ca 4 000 namnunderskrifter för att kommunfullmäktige skall tvingas ta uppfrågan om en folkomröstning.


PS


Jag har nu lagt en beställning till tryckeriet på en folder med inriktning på Mörbylånga kommun för att marknadsföra min blogg. Ett stort tack till er som stödjer min blogg.


Jag valde att ha Karlevistenen på framsidan. Runstenen står mellan Färjestaden och Mörbylånga tätorter.


 

Av Thoralf Alfsson - 18 oktober 2017 18:14

Vid dagen möte i Samhällsbyggnadsnämnden fick vi information angående den ”flyktingby” som majoriteten med stöd inom hela 7-klövern vill tvinga på den protesterande befolkningen i Påryd. SD har röstat emot detta i alla instanser.


För ca en månad sedan kom en dom från Mark o Miljödomstolen i Växjö som upphävde tidigare beslut och återförvisade till Samhällsbyggnadsnämnden i Kalmar kommun. En seger för de protesterande i Påryd.


Nu har Kalmar kommun tagit nu markprover och bara hittat lite bekämpningsmedel i ena hörnet av tomten. Jag hade hoppats att majoriteten skulle lägga ner det projekt med 5 st modulhus men nu handlar det säkert om prestige för kommunalrådet Johan Persson. En ny handläggning har påbörjats enligt stadsarkitekt Björn Strimfors och ett nytt bygglov skall tas fram och beslutas av Samhällsbyggnadsnämnden.


Uppenbarligen vill kommunalråden Johan Persson (S), Ingemar Einarsson (C) och Bertil Dahl (V) med stöd av Moderaterna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet köra över den protesterande befolkningen i Påryd.

 

Att lyssna till befolkningen finns inte på kartan för en maktfullkomlig Johan Persson!

Av Thoralf Alfsson - 17 oktober 2017 22:46

Mycket snack om solen idag i nyhetssändningarna och partiklar i luften från de stora bränderna i Portugal. Jag tog några foton under eftermiddagen på solen.
 
Det är inte ofta det går att fotografera solen direkt! På bild (2) av solen i närbild kan man konstatera att det inte går att se en enda solfläck.
 
Jag tar med en bild (3) på solen från 2013. Där kan man se flera solfläckar. Förutom en tornseglare som ville vara med ;-)
 
Frågan är hur dessa eller rättare sagt avsaknaden av solfläckar påverkar klimatet på jorden? Vad tror du?
 
 
Bild 1
 
Bild 2
 
Bild 3 från 2013.
 

Av Thoralf Alfsson - 17 oktober 2017 18:47

Idag kritiserar jag det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson i en insändare i Barometern, eftersom Johan Persson vill utöka den politiska organisationen efter valet med en ny nämnd, Kustmiljö och vatten.


För några veckor sedan värvade socialdemokraterna den tidigare miljöpartisten Anna Thore. Hon har sitt stora intresse i Östersjöns vatten och har jobbat med flera kustmiljöprojekt. Min misstanke är att Johan Perssons stora intresse för en ny politisk nämnd grundar sig i möjligheten att just värva Anna Thore och därmed ”skadskjuta” miljöpartiet rejält inför valet 2018.


Ett smart och taktiskt drag av Johan Person som skattebetalarna i Kalmar kommun för betala för. Om Anna Thore blir ordförande för den nya nämnden så är det pampfasoner av Johan Persson som utnyttjar kommunens skatteintäkter för socialdemokraternas egna värvningskampanj.


På nedanstående länk kan du läsa min insändare som publicerades i dagens Barometern.

http://www.barometern.se/debatt/s-sviker-demokratin-i-kalmar/

Av Thoralf Alfsson - 16 oktober 2017 23:20

Hur många utländska medborgare sitter idag i Sveriges riksdag? Är det 30 eller 50 ledamöter eller ännu fler? Att de även har ett svenskt medborgarskap förändrar inte det faktum att de har ett utländskt medborgarskap. Var finns sympatierna? I Sverige eller i hemlandet?


Portalparagrafen i Regeringsformen säger att "All offentlig makt i Sverige utgår från folket." Så är det faktiskt inte i praktiken enligt min mening. Jag skulle säga att i praktiken är det partierna som representerar folket. Folket har inget att säga till om när partierna sätter sina riksdagslistor. Det är helt andra grunder som styr sammansättningen på riksdagsvalsedlarna.


Flera partier strävar efter att ha utländska medborgare på sina valsedlar för att locka invandrargrupper att rösta på ett parti. Hur stark vilja har dessa utländska medborgare att driva det ”svenska folkets” intresse i Sveriges riksdag? Eller känner dessa riksdagsledamöter med flera medborgarskap större intresse och vilja att driva frågor som har anknytning till hemlandet?


Använder dessa riksdagsledamöter riksdagen som en plattform för att driva sin egen agenda och opposition i frågor rörande hemlandet?

 

Den allmänna motionstiden i riksdagen visar med all tydlighet vilken agenda och vilka frågor som är viktigast för flera av dessa riksdagsledamöter med även utländska medborgarskap! Jag har tittat lite närmare på några av dessa riksdagsledamöter.


 


Jabar Amin i talarstolen i Sveriges riksdag.


Huruvida miljöpartisten Jabar Amin även har ett utländskt medborgarskap har jag inte kunnat få bekräftat men sannolikheten är nog stor för det. Jabar Amin kommer enligt Wikipedia från Kurdistan i Irak, där han är född.


Efter några månaders medlemskap i Socialdemokraterna 1998 ville Jabar Amin få en plats på socialdemokraternas riksdagsvalsedel. Något som valberedningen gick emot. Jabar Amins reaktion var tydligen ilska och hot enligt en artikel i Aftonbladet!


”Amin och de invandrare som agerat för honom har varnat för att de kan komma att lämna socialdemokraterna och bilda eget parti om deras kandidat inte nomineras.
   -Vi kommer att diskutera vår strategi de närmaste dagarna. Vi vill inte hasta fram ett beslut, sade Amin på lördagen. Carin Lundberg tycker att hans kritiker i så fall får rätt:
   -Då var det bara riksdagsuppdraget han var ute efter, då handlade det inte om ideologin eller om att vara en företrädare.”

 

Jabar Amin lämnade strax därefter Socialdemokraterna för att istället bli medlem i Miljöpartiet. Hans tid i Miljöpartiet har också kantats av problem och konflikter. Hans söner tycks också utmärka sig negativt enligt uppgifter på nätet. Jabar Amin skall enligt en annan uppgift på nätet skickat dem till Kurdistan.


https://www.dn.se/arkiv/politik/30-invandrare-lamnar-s/


Vilka enskilda motioner har då Jabar Amin lämnat in till riksdagen under det nya riksdagsåret?


Stödja folkviljan i södra Kurdistan att bli en självständig demokratisk stat

Motion 2017/18:2647

av Jabar Amin m.fl (MP)

 

En FN-ledd folkomröstning i norra, östra och västra Kurdistan

Motion 2017/18:2788

av Jabar Amin m.fl (MP)

 

Stöd Palestina - häv blockaden mot Gaza

Motion 2017/18:2789

av Jabar Amin m.fl (MP)

 

Inrätta ett svenskt konsulat i staden Erbil i irakiska Kurdistan

Motion 2016/17:2533

av Jabar Amin m.fl (MP)

 

Vallagen ska inte leda till diskriminering

Motion 2017/18:2116

av Jabar Amin (MP)


Förslag till riksdagsbeslut

Riksdagen ställer sig bakom det som anförs i motionen om att se över lagstiftningen på detta område i syfte att behandla alla utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige lika i samband med kommunala val och landstingsval och tillkännager detta för regeringen.


Jabar Amin har dessutom rest till Kurdistan på skattebetalarnas bekostnad vid ett flertal tillfällen.


https://www.folkbladet.nu/1236469/jabar-amin-aker-till-kurdistan


http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/en-groen-delegation-aaker-till-irakiska-kurdistan-602227


 

Skall utländska medborgare sitta i Sveriges riksdag? Vad anser du?

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se