thoralf

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2017

50 KRONOR ÄR RIMLIGT ENLIGT SOCIALMINISTER ANNIKA STRANDHÄLL

Av Thoralf Alfsson - 19 oktober 2017 22:44

Socialminister Annika Strandhäll (S) anser att dagens prissättning för ett tandläkarbesök är rimlig, där en person som befinner sig illegalt i landet betalar 50 kronor för ett tandläkarbesök, oavsett åtgärd. Samtidigt som en fattigpensionär kan tvingas betala 1000-tals kronor för samma åtgärd vid ett tandläkarbesök.


Det är förbanne mig pinsamt att Annika Strandhäll inte svarar på Christina Östbergs fråga!

 

 

Alla Sveriges pensionärer borde se detta klipp, i synnerhet de pensionärer som röstar på Socialdemokraterna eller något annat parti i 7-klövern.Kommunalrådet Johan Persson svarar idag på min insändare i Barometern och han är lite irriterad över att jag skrev "pampfasoner". Så här skriver Johan Persson.

  

”Jag skulle givetvis också kunna sänka mig till Alfssons nivå och sätta diverse epitet framför hans namn. Det skulle inte vara särdeles svårt. Jag gör det inte eftersom det sänker nivån på den politiska diskussionen.”

 

Det låter ju väldigt fint! Men bara några meningar senare skriver Johan Persson följande.


”Tvärtom så har SD föreslagit att också klimatfrågorna ska föras till denna nämnd, det är ju vid närmare betraktelse något komiskt eftersom Kalmars största klimatförnekare är just Thoralf Alfsson.”

 

Här blir det kortslutning i hjärnkontoret på Johan Persson. För det första klistrar han epitetet ”Kalmars största klimatförnekare” på mig, trots att han strax innan skrev att han inte skulle använda några epitet.


För det andra hur kan ”Kalmars största klimatförnekare” föreslå att klimatfrågorna skall samlas i en nämnd? Då kan jag väl knappast vara klimatförnekare! Snacka om kortslutning hos Johan Persson 😉Jag har börjat testa nattfotografering. Jag har inte riktigt rätt utrustning för detta men om mitt intresse utvecklas kanske jag även satsar på rätt utrustning. De nya kamerorna har helt nya möjligheter när det gäller ljuskänslighet.


 


Ljuset vid horisonten är Kalmar.


PS


Se Björn Söders anförande angående 50-kronor för personer som vistas illegalt i Sverige. Skammens dag i riksdagen.


 
ANNONS
 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

19 oktober 2017 23:27

Ser ingen rimlig relation mellan svenskar och de som kommer hit i kostnader som Annika Strandhäll sa. Matte kan inte vara hennes starka sida. Att inte svara på frågan är väl vanligt när de vet att de är helt fel ute.

 
Ingen bild

OT

19 oktober 2017 23:36

Apropå "Ljuset vid horisonten är Kalmar."

Svar: Nej! Ljuset vid horisonten är du och många andra eldsjälar runt om i landet!

P.S: Sozzarna är "poison n our venes": https://www.youtube.com/watch?v=Qq4j1LtCdww

 
Ingen bild

OT

20 oktober 2017 00:24

”Svenne kan inte rösta. Svenne har det svårt. Det är något med balansen som är fel, ohoh. När Svenne skall rösta, går allting snett. Det skaver och det kränger och vinglar lite lätt.

Så har det alltid varit sen Svenne var grabb, koordinationen har aldrig varit snabb. Ohoh Svenne har dålig motorik, stackars Svenne han kämpar och sliter. Svenne har dålig motorik, mot hans åkomma ingenting biter. Svenne har dålig motorik.”: https://www.youtube.com/watch?v=VwLhO60n-do

P.S: One day Svenne will thunder struck you! ”Thunderstruck by Steve'n'Seagulls (LIVE)”: https://www.youtube.com/watch?v=e4Ao-iNPPUc

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 oktober 2017 00:27

Annat ämne:

Ni har väl läst om den bindgalna arkeologen och textilforskaren (sannolikt feminist också) Annika Larsson vid Uppsala universitet, som påstår att vikingarna dyrkade allah och var muslimer?

Har ni hört något så förbannat dumt?

Thomas Gür sågar den vimsiga galenpannan jäms med fotknölarna. Dra in alla bidrag till besinningslösa och idiotiska forskarprojekt. Skicka sedan arkeologen och textilforskaren Annika Larsson vid Uppsala universitet in i en evig omloppsbana runt Pluto.

Någon jävla ordning ska det va' på ett universitet!


http://tinyurl.com/y7h25eoa
https://www.facebook.com/thomas.gur.5/posts/1695544760497043?pnref=story”Så baserat på en icke existerande bit silke lyckas hon faktiskt spekulera fram en muslimsk minoritet i det vikingatida Birka, en kultur fullständigt marinerad i polyteism, och religiös dyrkan av alkohol och fläsk, där existensen av en sådan apart minoritet borde lämnat något avtryck i källorna, men det finns det självklart inte.”

 
Ingen bild

Var är polisen?

20 oktober 2017 02:44

Valentina bor i ett gathörn i Kalmar

Valentina från Rumänien bor i ett gathörn mitt i Kalmar. Liggunderlag, en presenning att dra över sig när det regnar och några varma sockor är de enda bekvämligheterna.
Fyra dagar har Valentina bott i sitt gathörn, berättar hon. Bredvid sig har hon en låda, det är den viktigaste ägodelen just nu.

– I den samlar jag saker som jag ska skicka hem till mina fem barn i Rumänien, berättar hon för vår tidning.

När hon stannat i Sverige långt över de tre månader som EU-medborgare har rätt att stanna omhändertogs hon av polisen och utvisades. Det lilla barnet fick följa med hem till Rumänien.

Då bodde hon just i det gathörn där hon nu är tillbaka.
http://www.ostrasmaland.se/kalmar/valentina-bor-i-ett-gathorn-i-kalmar/

 
Ingen bild

Magnus

20 oktober 2017 03:20

Varför inte kalla Johan Persson "verklighetsförnekare"?

 
Ingen bild

sverigevän

20 oktober 2017 04:40

Varför föreslår inte SD att kostnaden för alla blir 50 kr?

 
Ingen bild

Ludvig

20 oktober 2017 07:27

Det borde vara kriminellt att behandla svenska fattigpensionärer på detta sätt, samtidigt som illegala invandrare behandlas nästan gratis hos tandläkaren.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

20 oktober 2017 07:55

För sossar är alltid det orimliga rimligt!
Makten och egna förmåner är viktigare än att ta hänsyn till land och befolkning!

Sossar med Sjuklövern har aldrig fattat varför man sitter i Riksdagen!

 
Ingen bild

Hacke

20 oktober 2017 08:23

Strandhäll är en ful och arrogant fisk, fullt i klass med Ygeman. Hon ställdes till svars också av en ung pensionärsrepresentant senare i gårdagens Aktuellt med samma krumbuktande argumentation och attityd. Och denna människa ses som ett av sossarnas starkare kort!

Märkbart för övrigt hur man hos public service nu kört igång valarbetet för fullt. Först ut tycks vara skolan. Det formligen vräks ut reportage om lyckade skolsatsningar med integration, bussningar och tvångsblandningar med fantastiska resultat och leende invällare och lärare. I media ges intrycket av att den svenska skolan är ett enda stort föredöme när alla vet att det är precis tvärt om. Återstår att se vilken valfråga som står på agendan härnäst hos propagandaarbetarna på SVT/SR och som ska skönmålas till oigenkännlighet.

 
Ingen bild

Tony

20 oktober 2017 09:20

Det är därför som jag påstår att kalla Sossarna för
Arbetarparti är lika fel som att påstå att SVT/SR
är neutrala i sin rapportering. Snacka om falsk marknadsföring!

 
Ingen bild

Rolf Åberg

20 oktober 2017 09:40

Diskrimineriengen av skattebetalande svenskar tar sig ständigt nya former. Välfärden skall tydligen bara gälla illegala människor samt de som inte gör eller gjort rätt för sig.

 
Ingen bild

SM811

20 oktober 2017 09:48

Att Johan Persson med total avsaknad av konsekvenstänkande skriver på detta sättet är inte förvånande. Att Johan Persson inte vet vad han skriver är helt uppenbart.

 
Ingen bild

Ingela

20 oktober 2017 09:50

Jag blir så för..... över detta. Jag hade en tand som gick sönder för en vecka sedan, kom till min tandläkare och fick den lagad, gjort på 10 min 1375 kr. Sen står idioterna och pratar om en höjning från 300 till 600 = allmosor. Jag måste som fattigpensionär snart låta bli att gå till tandläkaren, besparingarna räcker inte längre.

 
Ingen bild

alf

20 oktober 2017 09:53

Om en "papperslös" inte betalar räkningen på 50:-, går det till kronofogden då?

Thoralf Alfsson

20 oktober 2017 10:21

Nej, de slipper betala.

 
Ingen bild

Thor

20 oktober 2017 10:55

Papperslösa invällare och huvudlösa sossar

 
Ingen bild

Lena1

20 oktober 2017 10:55

@sverigevän "Varför föreslår inte SD att kostnaden för alla blir 50 kr?" Ta och tänk efter en gång till. SD och dess sympatisörer tänker lite längre än näsan räcker dessutom har många basala kunskaper i ekonomi. Vad skulle hända om alla bara behövde betala 50 kr? Hur stor lön skulle då tandläkarna få? I förlängningen hur många tandläkare skulle bli kvar i Sverige tror du?

Du är verkligen ett troll, ledsamt och mycket tråkigt för dig själv och omgivningen!

 
Ingen bild

SM811

20 oktober 2017 10:58

Björn Söder (SD) om Sjuklöverns förslag om gratis vård till illegala invandrare.
https://www.youtube.com/watch?v=xqB0FMRSC5M

 
Ingen bild

Lena1

20 oktober 2017 11:03

@Cosmic Debris Angående din länk om de s k textilforskaren Annika Larsson från Uppsala Universitet som nu ställer ut sina fria fantasier om vikingar (Viking Couture) på Enköpings Museum. Hon hat t o m fått anslag från Riksbankens Jubileumsfond.

Visar inte det i ganska klart att dessa tidigare auktoriteter har absolut ingen självkänsla kvar, de kan säga och göra saker som inte han någon som helst logik, korrelation till verkligheten. Nej här kan ljugas och sägas vad som helst. Att andra kritiserar detta skakar de bara på huvudet och låtsas som inget. DET ÄR MAKTENS FULA OCH KORRUMPERADE TRYNE DET.

 
Ingen bild

Riffi

20 oktober 2017 12:15

Ni har inte förstått särskilt mycket

Sverige är för socialdemokrater som afganistan och syrien är för talibaner och is. En plattform från vilken man kan driva sina åsikter och kan hämta sin finansiering, inte ett land och ett folk som skall utvecklas, vördas och äras

 
Ingen bild

dajevlar

20 oktober 2017 12:16

Hmmm… kommer Landstingen som ger papperslösa tandvård att bli ersatta (av staten?) för detta? Kan privata kliniker också bli aktuella? Hur ska de kunna bevisa hur många de behandlat? I många fall är väl identiteten dessutom okänd…

Alltså… Pengaflödet är enormt och all kontroll är som bortblåst (kom tillbaka svenska byråkrati –allt är förlåtet :)

Allt till alla gäller mer och mer – helt enligt den globalsocialistiska andan.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 oktober 2017 13:41

Lästips: Peter Springare


Många har ingen aning om hur allvarlig situationen i Sverige är

http://tinyurl.com/yctmdg9a
http://katerinamagasin.se/manga-har-ingen-aning-om-hur-allvarlig-situationen-i-sverige-ar/

 
Ingen bild

Lena1

20 oktober 2017 13:42

DGS-tv intervju med finländske professorn Paul Lillrank om den artikel han skrev i Huvudstadsbladet om att Sverige har blivit en säkerhetsrisk, t o m större än vad Sovjetunionen är.
Ex. Finland vill inte bli granne med Afganistan... Dessa s k "afganbarn" som kommit i massor till Sverige har många speciella KRAV, de ska bostäder, bidrag och alla ska få stanna! De uppträder som en ockupationsmakt!

Väl värd att lyssna till vad som händer när denna kultur blir fler och fler...

https://www.youtube.com/watch?v=1W1N80waqj4

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 oktober 2017 14:43

Dessa rader gör mig helt uppgiven. Sverige är bortom all räddning. Nu gäller det att ta skydd och bara tänka på de som är närmast.

”Framtida invandring till Sverige kommer enligt SCB:s prognos från mars 2017 att för 2017 uppgå till cirka 180 000 personer och om några år drygt 110 000 individer årligen.”

http://tinyurl.com/ycjcdbdv
https://ledarsidorna.se/notis/notis-eu-parlamentets-overenskommelse-om-migranter-tandlos/

 
Ingen bild

sverigevän

20 oktober 2017 15:26

@Lena1
Det vore en verklig reform som skulle gynna de sämst ställda i samhället. Lönen till tandläkarna får givetvis finansieras som alla läkares lön. Men du är tydligen motståndare till förbättringar för pensionärer och andra fattiga.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

20 oktober 2017 16:12

Tänderna på en svensk fattigpensionär är tydligen inte så viktiga som på en illegal som dessutom kanske har gömt sej för myndigheterna !

 
Ingen bild

Cosmik Debris

20 oktober 2017 16:33

Lyssnar just nu på Studio Ett. Det handlar om katastrofen i Jemen. I en intervju hotar en sextioårig muslim med att han vill fly till Sverige.

Ni begriper att det är kört? Det här helvetet kommer aldrig att ta slut. ALDRIG!!

 
Ingen bild

Observer

20 oktober 2017 16:50

Ett SOLKLART fall av trolöshet mot huvudman (D.v.s skattebetalarna).
.....Men för h..vittes ÄR DET INGEN SOM KAN STARTA ETT Å T A L ?
Som har juridiska kunskaper.
Vi sitter ju b a r a och pratar å pratar o förfasar oss -Inget händer!

Man måste ju börja lagför de här sa...ans idioterna som förtar våra skattepengar på ett glasklart olagligt ...och mot uppdraget vis!

-Kan man inte bara starta med att väcka åtal mot sådant här???

...Vad sitter det fast i?

 
Ingen bild

Bo

20 oktober 2017 17:56

Min hustru skall snart besöka Sverige, hon är papperslös (har inte längre några svenska ID-handlingar). Hur beställer hon ett 50 kr tandläkarbesök?

 
Ingen bild

Hasse Pannband

20 oktober 2017 18:19


Inte ställa grupper mot varandra?
Illegalas gratis tandvård blir en dödsdom för andra.

Minst två barn i Västra Götaland fick en dödsdom levererad av regionen:
”Det är rimligt att det görs en samhällsekonomisk analys”, säger landstingspolitiker.

Samtidigt spenderar regionen över 50 miljoner kronor på gratis tandvård för illegala och asylsökande.

https://samnytt.se/landsting-sparar-pa-livsviktig-medicinering-for-barn-men-satsar-pa-gratis-tandvard-for-illegala/

 
Ingen bild

Berit

20 oktober 2017 18:26

SD borde kräva att 50 kronor skall gälla för etniska svenska fattigpensionärer för al tandvård oavsett vad det gäller.
Illegala de skall ut från Sverige de har ingen rätt att vistas här.

 
Ingen bild

Gustav

20 oktober 2017 18:43

Strandhäll är inget annat än en clown! Hon svamlar om allt annat än att svara på frågan. När skall svenska politiker inse att den debatt tekniken inte håller! Sedan kan man tycka att SD-kvinnan är mer än flat! Hon borde ha tagit i med skarpen och säga ifrån:
Sluta svamla och svara på frågan! Då hade säkert Strandhäll tappat "hakan!"

Thoralf Alfsson

20 oktober 2017 20:14

Hon hade dessutom blivit knäsvag!

 
Ingen bild

Antabus

20 oktober 2017 19:00

Politikerna i 7-klövern kan betala
de illegalas tandvård ur egen plånbok.

Tänk så fegt, så otroligt fegt det är
att skicka räkningar till folket, dom
som betalar allt och som för pensionärer
knappt har råd med sin egen tandvård.
Skäms alla såssar och liberaler.

 
Ingen bild

onkel sven

20 oktober 2017 19:50

Nu har väl Martin Timell skitit i det blå skåpet !

 
Ingen bild

s29

20 oktober 2017 20:44

Hon skall säga att hon inget förstår,heter Fatima och kommer från Somalia.Sen är både kost och logi samt tand/läkarvård e,t,c ordnat.Skulle hon sen behöva lite extra stålar så kan hon sälja passet för 50 000,och beställa ett nytt.Blir hon ifrågasatt av någon på passmyndigheten så yppar sig ett utmärkt Till kränkningsförfarande.Endast fantasin sätter gränserna.

 
Ingen bild

Bo Hofvander

20 oktober 2017 20:55

Jag fick för en månad sedan en framtand lagad och detta ingrepp kostade mig 1 800 kr. Jag reagerade med att säga att jag önkade jag var asylsökande som bara betalar 50 kr för att få hela garnityret fixat, varpå tandläkaren visade vilka fördomar han hade genom att svara mig med att han minsann visste hur lite pengar de asylsökande flyktingarna hade
Men det var inte det jag talade om, för min kritik var mot politiken och inte mot de som omfattas av den förda politiken.
Min dotter berättade att hennes tandläkare i Malmö hade slutat ta patienter från socialen som kom med rekvisition, därför de ställde så helt ohemula krav om att de skulle ha guld i framtänderna när det skulle sättas in stifttänder.
OM de ville det fick de betala mellanskillnaden själva, men då svarade socialen att patienterna ska få det som de krävde och då beslutade man att inte ta emot dessa patienter.
Det var bra av den tandläkaren, men vad ska alla vi som ingår bland fattigpensionärerna i det här landet göra? Varför ska inte vi också kunna få betala 50 kr när de som aldrig betalat ett enda öre för det?
Vilken sabla orättvisa!

 
Ingen bild

lars johansson

20 oktober 2017 21:18

När det gäller Timell så tror jag inte att han är någon förövare. Han kanske ha yttrad sig (olämpligt).I dagens läge kan vem som helst bli anklagad för sex-anklagelser

 
Ingen bild

Lena1

20 oktober 2017 21:25

@sverigevän Vem ska betala den reformen? Du tycks inte fatta det är alla de sämst beställda som betalar tandvården á la 50 kr för illegala invandrare. De fattigaste pensionärerna har aldrig fått kompensation, en indexhöjning samt skattesänkning. Tänk att i Frankrike betalar pensionärerna endast 10% i skatt. Det tycker jag att det skulle vara lagom att betala här också.

Du inser inte att vi som arbetat ett helt liv ( i mitt fall 36 år heltid) inte får tillbaka ett öre av drygt 30% i skatt, inte ens vid sjukdom. Det är helt galet! S ger hellre bort till folk från långtbortistan. Varför är dessa främlingar så otroligt viktiga för dig?

 
Ingen bild

OP

20 oktober 2017 22:45

Johan Persson är ju inget annat än en stor hycklande clown. Den som ständigt sitter i sandlådan och kastar sand är han själv. Pamp är ju hans rätta epitet, varför inte namnge honom vid hans rätta namn, "Pampen"?!?

Angående Timell, så tror jag bögkulturen kommer breda ut sig som fan. Vem vågar bli ihop med en kvinna idag? Så fort man nuddar någon är det sexuella trakasserier.

Åt helvete med hela Sverige!

 
Ingen bild

Berndt Åkesson

21 oktober 2017 00:15

Man blir rädd när man läserom allt som händer i Sverige,om det nu är sant.
Kan verkigen, en nästan hel nation låta sig trampas på utan att någon reser sig upp och säger att nu är det nog!? Finns det inga män kvar i Sverige? Ni blir våldtagna och ni låter det hända!

 
Ingen bild

Tony

21 oktober 2017 19:13

Angående nattfotograferingen.. vad har du för kamera ,det går bra med halvbra kamera ,med rätt inställning 🙂

Thoralf Alfsson

21 oktober 2017 19:38

Det behövs bra ljuskänsliga objektiv. Eftersom jag nu ägnat mig mycket åt viss typ av naturfotografering har jag mest satsat på bra teleobjektiv.

Kameran bör kunna sättas på höga ISO-tal, långa exponeringstider.

Kan också vara en fördel att ha en "fullformats" kamerahus.

 
Ingen bild

Tony

21 oktober 2017 19:50

Du har rätt, men fungerar rätt bra med ett standardobjektiv om man kör på lägsta brännvidd , jag brukar köra ca 25 sekunder exponeringstid lägsta bländartal och beroende på kamera max iso . Jag har en canon 550 och den klarar 6400 men jag kör oftast på 3200 eller lägre. Sen redigering i lightroom. Jag är glad amatör och gillar stjärnfoto 🙂

Thoralf Alfsson

21 oktober 2017 20:50

Går det att få tag Lightroom på ett "bra" sätt?

 
Ingen bild

Tony

21 oktober 2017 20:16

Glömde skriva att jag använder oftast ett fast 14 mm med 2.8 blandare hela himlen kommer med 🙂

 
Ingen bild

Tony

21 oktober 2017 20:54

Den finns att betala för med svensk text 🙂

 
Ingen bild

Tony

21 oktober 2017 20:56

Den finns att betala för med svensk text. Tror det finns gratis med provtid men är inte hundra.

 
Ingen bild

s29

21 oktober 2017 23:12

:Bo Hofander. På tal om guldtänder,jag är uppväxt i Stockholm och har haft en hel del invandrare i min bekantskap.Många av dom bra,men även en del mindre bra så att säga.Nåväl en Italiensk man som kom till Sverige 65,jobbade i tre år men ansåg sig sen psykiskt sjuk.På den tiden gick det att bli sjukpensionär om man pröjsade läkaren en dusör.Så mannen ifråga blev alltså försörjd av oss andra resten av sitt liv,men som lök på laxen så reste han även till Italien och satte in guld i hela käften.Räkningen skickade han till Svenska Försäkringskassan som givetvis betalade hela kalaset.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se