thoralf

Direktlänk till inlägg 14 oktober 2017

DEN SOCIALDEMOKRATISKA LÖGNINDUSTRIN

Av Thoralf Alfsson - 14 oktober 2017 19:42

Varför ljuger socialdemokratiska politiker så ofta? I synnerhet om pensionärsskatten men även om sina egna skattehöjningar och avgiftshöjningar. Ju högre upp de kommit i karriären desto värre tycks lögnerna vara!


Läste idag en insändare från Matilda Wärenfalk, tydligen socialdemokratiskt oppositionsråd i Mörbylånga kommun. Hennes näsa borde ha växt åtskilliga centimetrar när hon skrev insändaren. Jag undrar om dessa socialdemokrater hittar på dessa lögner själva eller om lögnerna produceras på Sveavägen och sedan distribueras ut till okunniga lokalpolitiker som snällt och utan eget tänkande använder lögnerna.


”Medan S vill investera i samhällsbygget för att stärka den svenska modellen vill SD sänka skatten, allra mest för de som tjänar bäst. Däremot vill de ha kvar den orättvisa pensionärsskatten.”

 

Ovanstående är ett av många exempel på de lögner som Matilda Wärenfalk lyckats med i sin insändare till Ölandsbladet. Frågan är om inte jag och mina ”fotsoldater” borde granska denna lögnaktiga socialdemokrat lite i sömmarna.


Jag hoppas att SD-politiker på Öland så snart som möjligt skickar in ett genmäle. Jag skall i varje fall kontakta vår politiska sekreterare för Skatteutskottet i riksdagen och be dem ta fram en lista och länkar på alla de gånger som Socialdemokraterna röstat emot en sänkning eller borttagande av pensionärsskatten sedan 2010!


En sak är i varje fall säker! Jag kommer också ta fram en folder med inriktning på Mörbylånga kommun som skall tryckas upp i 5 000 exemplar och som skall delas ut i Mörbylånga kommun. Där skall jag presentera fakta om pensionärsskatten och den verkliga utvecklingen i Mörbylånga kommun. Min trehjulingen skall få gå några mil i Färjestaden, Mörbylånga med omgivningar innan den får vintervila inför valåret. Matilda Wärnfalk skall få flera foldrar i sin brevlåda ;-)


PS

Vill du stödja tryckkostnaden för denna 4-sidiga folder hittar du uppgifterna för Swish och konto i högermarginalen.

 
ANNONS
 
Ingen bild

s29

14 oktober 2017 20:44

Sossarna förnekar sig aldrig.Det dumsvensken inte begriper,är att sossarna slutade vara ett arbetarparti när den borgliga Roorshild knXXlande Olof Palme äntrade scenen 1969.Fråga er själva om ett land som för sjuttio år sedan var det FJÄRDE rikaste landet i VÄRLDEN,praktiskt taget utan brottslighet. I dagsläget ett skuldsatt krimminellt helvete är politiskt lyckat.Och betänk att sossarna har haft kontrollen i minst 40år av denna tid.Vems fel är det att allt går åt helvete.Hur kommer det sig att merparten av sossarna är Bilderbergare? Vems agenda lyder dom?

 
Ingen bild

Ännu n Socialdemokratisk mutkolv

14 oktober 2017 20:51

Tidigare justitieminister Thomas Bodström (S) får inte bli landshövding i Stockholms län. Det meddelar regeringen i ett pressmeddelande på lördagen. Bakgrunden är att Bodström varit inblandad i det skandalomsusade pensionsbolaget Allra.
http://www.friatider.se/thomas-bodstr-m-f-r-inte-bli-landsh-vding

 
Ingen bild

Undrande

14 oktober 2017 23:51

Om man har "Ej Reklam" skrivet på sin brevlåda slipper man dina foldrar då?

Thoralf Alfsson

15 oktober 2017 01:51

Nej, det är inte reklam!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

14 oktober 2017 23:58

Läs vad som händer när en hord somalier flyttar in (placeras av kommunen) i ett civiliserat svenskt bostadsområde. Det innebär en plåga för de stackars människor som tvingas på en ny brutal och våldsam vardag. Det är min stora skräck att mitt bostadsområde också ska förvandlas till något jag måste fly från. Att jag inte är ensam om att känna sådan oro är jag övertygad om.

Varje gång någon bostad är till salu kommer en krypande oro/panik och jag undrar; blir det min tur att drabbas nu, måste jag flytta? Hittills har jag klarat mig.

Peppar, peppar, ta i trä!

Kyrkomusikern och kompositören Jonas Karlsson har däremot drabbats med full kraft av Reinfeldts megalomani och psykopatiska människohat. Jag lider med Jonas och hoppas han hittar en lugn bostad snart. Långt, långt bort från somalier, våld, oväsen och muslimer.


”Mina grannar från Somalia, som bor i vägg i vägg med mig sedan 2014, har jag nu anmält för extremt oväsen 54 gånger. […]Den lilla flickan i familjen som är värst av allihop kallade mig svenskjävel och hånlog […] Jag har börjat träna kampsport vid 47 års ålder. Jag har mest åkt längdskidor förut, men tiderna förändras.”

Personligen har jag nu äntligen införskaffat någon slags ”sprej”.

Jonas Karlsson: Festligheterna i det tidigare norrländska paradiset Nälden fortsätter.
http://tinyurl.com/ycvawkx6
https://www.facebook.com/groups/279528999133185/permalink/509636692789080/


Jonas Karlsson
http://tinyurl.com/ycou7eae
https://www.facebook.com/Orgelkungen


Julia Caesar: Om skrivandets nödvändighet
http://tinyurl.com/ydawan7g
https://juliacaesar.blog/2017/10/14/om-skrivandets-nodvandighet/#more-709


 
Ingen bild

Observer

15 oktober 2017 00:30

@Toralf; Satt å räknade ut att om du lägger på 400% skatt på mobilsurf samt 700% skatt på socker i Sverige så kan du bjuda alla landets pensionärer på höjd pension med inte mindre än 26.900:- per månad.

Att surfa och käka socker är inget vi behöver.

 
Ingen bild

S

15 oktober 2017 01:00

Vad bra att du tar tag i detta! Läste hennes insändare i veckan Tappade hakan "vad skriver människan? " Snopen över att "politiker" på så låg nivå smutskastar, att sänka andra för att höja sig själv! Tror nog inte jag kan vara tyst om vi ses i affären. Ruttet Mathilda!

 
Ingen bild

Sigge

15 oktober 2017 06:16

Ja, det kostar att rädda hela världen, så att sänka några skatter blir det ju inte tal om för er politiker. Samtidigt ser man bara en bråkdel av det som man betalar in I skatt. Många, speciellt de som har egna företag, betalar så att tungan hänger utanför och begår till och med självmord när de inte klarar av att betala dessa godtyckligt påhittade skatter. Jag däremot är en mycket dålig och ohederlig människa för att jag bor på ett betryggande avstånd från denna världsräddande nation och tittar lugnt på hur ni försöker alla att övertrumfa varandra I att höja skatterna och politikerna ljuger om varandra att de andra minsann inte tänker höja skatterna tillräckligt mycket eller ”att de andra inte tänker ta bort den orättvisa pensionsskatten som vi sossar har infört”.

Kommunism är mycket frestande och samtidigt en beprövad politik och alla försök hittills med detta vansinne har lett till konkurs, men Sverige kommer nog att få ordning på kommunismen för att man låter ju alla som besitter två hjärnceller, som bråkar med varandra, bestämma. Om jag nu tar till en underdrift kan jag bara säga att ni politiker inte har alla koppar I skåpet. Och detta gäller hela gänget.

 
Ingen bild

Pensionären

15 oktober 2017 07:13

"Lögn" 8 miljarder sparas nu när det minskar invandringen sa socialdemokraterna.Då kan man undra vad det kostar i verkligheten. Det skall sparas på pensionärerna men ösa ut till ingenting.

RÖSTA PÅ SVERIGEDEMOKRATERNA SÅ FÅR PENSIONÄRERNA MER I PLÅNBOKEN !!!!!!!!!!!!!

 
Ingen bild

Ludvig

15 oktober 2017 07:25

Tack för att du tar fram sanningen.

 
Ingen bild

Lasse P

15 oktober 2017 07:26

Den här socialdemokraten Matilda Wärenfalk måste vara en som inte kommer från Öland,för sådana lögner kan inte Öland stå för. "ölingar" stå för hedligheten sjäv.
Själv känner jag många på Öland
Dom RÖSTA på SVERIGEDEMOKRATERNA

 
Ingen bild

Undrande

15 oktober 2017 07:31

Ang "pensionärsskatt".

Får jag fråga detta för att få ett klarläggande från SD.

- var SD med och röstade igenom jobbskatteavdragen 1-5 i riksdagen och därigenom att pensionärer, sjukskrivna, arbetslösa mm INTE skulle få detta avdrag?

- vad är SDs nuvarande åsikt. Ska även arbetslösa och sjukskrivna få sänkt inkomstskatt på A-kassa, sjukersättning (och liknande) eller ska dessa utsatta grupper behandlas olika än vanliga arbetsinkomnster (från tjänst)?

Thoralf Alfsson

15 oktober 2017 09:20

Jobbskatteavdraget steg 1-4 infördes under åren 2007-2010. Då hade SD ingen plats i Sveriges riksdag!

 
Ingen bild

Lasse

15 oktober 2017 09:08

Ja en sosse förnekar sej aldrig ändå fortsätter svensken att rösta på dem, de ökar t.om i senaste undersökningarna. Apropå att öka, SD har det motigt just nu sjunker i alla undersökningarna. Nu litar inte jag på opinionsinstituten men det ser inte bra ut.

 
Ingen bild

Friholt

15 oktober 2017 09:15

Fram till september 2018 kommer SD att utsättas för allehanda lögner och påhopp från övriga partier och media under mottot "Spotta på en sten så blir den till slut våt".

Nu vill mobbarna med spottloskorna bli förebilder och dristar sig t o m i sin villfarelse att tävla om invånarnas gunst och vill ha sina beteenden upphöjda till något beundransvärt i godhetens tjänst.

Men på skolgårdarna finns landets unga människor som ropar efter förebilder. Många tvingas emellertid dagligen till en miljö i vilken de måste acceptera översittare och plågoandar som tyranniserar omgivningen med beteenden som återfinns bland förtryckarna på Helgeandsholmen med dess vasaller landet runt.

 
Ingen bild

Hulda mk1

15 oktober 2017 09:50

Det rapporteras nu att SD minskat och att Moderaterna nu är näst störst parti. Tveksam till att det stämmer. Men om det är så, beror det säkert på att andra partier nu driver samma frågor som SD gjort länge..

 
Ingen bild

Karl

15 oktober 2017 10:01

Folk glömmer fort vad politiker och skitstövlar har mörkat eller sagt, exempel finns det många. Ta Estonia tex. Ryggradslöst jävla pack som styr detta land.

 
Ingen bild

Tony

15 oktober 2017 10:04

Sossarnas bästa grenar idag är lögnen och Egenberikningen,
omtanken om arbetare och pensionärer har dom övergivit för
länge sedan, den handhas idag av Sverigedemokraterna!

 
Ingen bild

Hacke

15 oktober 2017 10:17

Härlig rivstart du gör Thoralf efter vad jag kan förstå en fin vecka i Spanien.

Mörbylångaborna kan behöva lite kalla fakta som motvikt mot denna sossekvinnas fräcka försök att slå blå dunster i folk.
Och sannolikt är det bara några få undantag som är så selektiva i sitt intresse kring saklig information som signaturen ”Undrande”.

 
Ingen bild

Fredde

15 oktober 2017 11:50

Matilda Wärenfalk är lärare, och det förvånar mig inte.

Lärare och journalister är kraftigt vänstervridna, utan erfarenhet från riktiga jobb, och befinner sig i en rosa bubbla som inte har kontakt med verkligheten.

De drar sig inte heller för att sprida desinformation, tyvärr finns det ju folk som tror på dem (konstigt nog).

 
Ingen bild

Friholt

15 oktober 2017 12:03

Inom politiken är minnet åtminstone kortare än mitt.

Moderaterna tar exempelvis väljare från Sverigedemokraterna nu. Ändå skulle de flesta av oss inte anlita en entreprenör om denne orsakat enorma problem och kostnader för oss köpare.

Demokratin i all ära men den är en relativt föråldrad uppfinning som skulle få många av Kivik marknads nasare att blekna.

I vår tid är det helt naturligt att begära bindande kvalitetssäkring i en anbudsgivares offert om denne över huvud taget ska komma i åtanke för ett avtal.

 
Ingen bild

Undrande

15 oktober 2017 12:25

Ang "pensionärsskatt", del 2.

Tack för svaret:
"Jobbskatteavdraget steg 1-4 infördes under åren 2007-2010. Då hade SD ingen plats i Sveriges riksdag!"

Det gör frågeställningen enklare.
- var SD med och röstade igenom jobbskatteavdra nr 5 i riksdagen och därigenom att pensionärer, sjukskrivna, arbetslösa mm INTE skulle få detta avdrag?

Följdfråga:
- vad är SDs nuvarande åsikt. Ska även arbetslösa och sjukskrivna få sänkt inkomstskatt på A-kassa, sjukersättning (och liknande) eller ska dessa utsatta grupper behandlas olika än vanliga arbetsinkomnster (från tjänst)?

Thoralf Alfsson

15 oktober 2017 14:48

När Femte jobbskatteavdraget infördes skrev SD följande i sin reservation.

"En rad åtgärder krävs för att underlätta livet och vardagen för äldre.
Skatteskillnaden mellan lön och pension måste reduceras kraftigt genom
att grundavdraget höjs för personer över 65 år. På sikt bör skatteskillnaden
helt elimineras. Också garantipensionerna bör höjas med motsvarande 10
procent."

 
Ingen bild

Niklas R

15 oktober 2017 13:37

Angående den första frågan: är denna debattartikel något som hon själv har skrivit eller blivit beordrad att skicka in i sitt namn till tidningen.
Det är ganska enkelt att ta reda på. 1. kolla om hon överhuvudtaget skrivit om liknande saker tidigare.
2. kontrollera andra lokaltidningar om liknande, eller samma, debattartikel skickats in till dem under andra lokala namn.

Min gissning är att det är nummer två. För den typen av propaganda är väldigt effektiv. Den ger ett sken av att vara lokal, från den lokala politikern, som ger sken av att vara väldigt kunnig och på så sätt får ett ökat förtroende lokalt samtidigt som sossarna får ut sin propaganda gratis till väljarna.

Så en jämförelse med andra lokaltidningar under perioden +-två veckor borde ge svar på den frågan.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

15 oktober 2017 13:57

Liten uppdatering

Tror ni att helgen blev lugn för Jonas? Nej, somalierna har tydligen fört ett herrans liv i helgen.

http://tinyurl.com/ycmrhag7
https://www.facebook.com/groups/279528999133185/permalink/509936372759112/

"Mina fyra grannar från Somalia grisar ner tvättstugan, de grälar på nätterna, de byggde ett sopberg utanför huset, de struntar i att jag ringt Securitas ett dussin gånger. Det är surrealistiskt"

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

15 oktober 2017 15:14

Grundförutsättning för att vara sosse är oftast en låg utbildning, penninkåt ,samt att man lever i en egen verklighet där man själv bestämmer vad som är bra eller dåligt utan att ta hänsyn till fakta.

Socialdemokratin är en döende rörelse i det långa loppet,får nytt syre främst via nysvenskar, när den respiratorn stängs av börjar utförsbacken konstant, tyvärr tar det alldeles för lång tid inte minst i "Sossekalmar", där befolkningen ligger 40 år efter dagens verklighet
Kalmar är kört, ett nytt Malmö tar form med Ölandstarzan likt Ilmaar i spetsen.

Våldtäkter, butiksrån,pesronrån , skottslossnig, handgranater,ledighetskomiteen, "Taxi- Mustafa", "Krogfingrar" ,etc .

Inget väcker den tröge "Kalmarbon", därför är staden helt körd

 
Ingen bild

SM811

15 oktober 2017 16:19

Hanif Bali konstaterade på stämman i Örebro att partiet nu äntligen slutar upp med "hyckleriet i Sveriges migrationspolitik".
http://www.friatider.se/m-r-stade-f-r-sk-rpt-invandringspolitik
Ja du Hanif, var höll du hus under stridshingstens tid med dina åsiker?
Är du av samma kaliber som Kristersson att när knutpiskan inte viner över er kan ni erkänna att invandringspolitiken mm var helt upp åt väggarna fel.
När SD framförde detta satt ni som små tysta möss och höll med galenskaperna.
Moderater måste nu vara rasister, eller?
När skall de PK erkänna samma sak som Hanif uttrycker?
SD 2018

 
Ingen bild

Mia K

15 oktober 2017 16:41

Hej Thoralf! Det föriggår säkert mycket "planering" på Bommersvik; Sossarnas partihögkvarter, inte minst i fråga om argumentationsteknik! Löfvén repeterar hela tiden SD:s nazistiska och rasistiska förflutna, men har givetvis svårt att försvara den egna släktens bakgrund, som aktiva nazister!

 
Ingen bild

Tony

15 oktober 2017 18:59

"Bemöt lögner med fakta" Detta kan man läsa om i Y.A
"För det enda som biter på lögner är fakta" Jaså,är
det då den fakta som gammelmedia undanhåller och friserar
så att det passar den politiskt korrekta eliten.
Sen undertecknar dom med Medier som tar ansvar?
Är det ansvar att utelämna verkligheten,för det är oftast denna som inte framkommer'

 
Ingen bild

Boris

15 oktober 2017 19:42

Jordskredsseger för de konservativa i Österrike. Innebär att invandringspolitiken kommer att stramas åt och att välfärdssystemen inte kommer att omfatta migranter. Ett stort steg i rätt riktning. Nu hoppas vi på samma utveckling i Sverige nästa år. SD måste driva på här.

 
Ingen bild

Observer

15 oktober 2017 23:01

JOBBSKATTEAVDRAGET INFÖRDES FÖR ATT HÅLLA NERE DE SVENSKA LÖNEÖKNINGARNA!
Det är den verkliga anledningen. -Annars hade folk gått ut och demonstrerat för högre löner.
Man hjälpte ännu en gång de Svenska storföretagen, i synnerhet. Dessa har aldrig gjort sådana vinster som nu!
-Vinster som delvis skulle gått till Svenskarnas löner.
Ta och fråga er varför man i jämförbara länder har närmast dubbelt så höga löner?!!

Låg ränta är också ett medel mot löneökningar. Folk går hellre snällt och tar ett billigt lån till nya bilen snarare än går ut på gatorna och demonstrerar för högre lön.

Detta har nu gjort att den unga generationen ej kan bo kvar i sina hus vid pensionen. -Pinsamt dåligt. Och genant för ett rikt industriland.

 
Ingen bild

Björn

15 oktober 2017 23:29

Att politiker ljuger är ju inget nytt. Det sorgliga är ju bara att folk går på deras lögner. Undrar hur många psykopater/mytomaner det finns i politikerleden.

 
Ingen bild

Niklas R

16 oktober 2017 00:07

@Observer
Tittar vi på lönekostnaden per anställd i Sverige och motsvarande i liknande länder så är kostnaden ungefär samma. Skillnaden är att så mycket större del går i skatt.

 
Ingen bild

Uppströms

16 oktober 2017 15:20

Sjukpensionärer betalar högre skatt på samma inkomst än vad ålderspensionärer och förvärvsarbetande gör, pga jobbskatteavdragen som finansierats från sjukförsäkringen. Men då blir det plötsligt så tyst i de sverigevänliga leden!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se