thoralf

Direktlänk till inlägg 11 oktober 2017

KOLBODAGÅRDEN IGEN

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 11 okt 10:19

Läser idag om pengarullningen vid Kolbodagården. Ett boende för ensamkommande barn.


http://www.barometern.se/kalmar/kolbodagarden-ett-kop-som-slukar-miljoner/


http://www.barometern.se/kalmar/persson-s-vi-hade-inget-val/SD var enda parti som motsatte sig köpet av Kolbodagården för 8 miljoner kronor.


 


Nu visar det sig enligt artiklar i Barometern idag att kommunen varit tvungna att investera 6,5 miljoner kronor ytterligare i Kolbodagården till brand/säkerhet, ventilation, isolering och uppvärmning. Men det är inte nog med det nu måste även taket och grunden renoveras till en kostnad av ytterligare minst ca 5 miljoner kronor.


Jag undrade för en tid sedan varför inte alla platser vid Kolbodagården var upptagna när det fortfarande fanns personer placerade i andra kommuner till en hög kostnad och fick då svaret att man använder Kolbodagården för att placera de mer problematiska ensamkommande barnen. Eller vuxna om de nu ålderstestats.


SD har dessutom i vår budgetreservation yrkat på att Kolbodagården skall försäljas. Jag undrar vem som kommer få köpa den till en billig köpeskilling när den har färdigrenoverats?


UPPDATERING


Ny artikel i Barometern

http://www.barometern.se/kalmar/sd-man-har-rundat-demokratin/


 
 
Ingen bild

Idioten

Onsdag 11 okt 11:37

Det är en jävla tur att man arbeta svart,så man kan sova lika gott om natten som dom som kommer hit. HURRA FÖR DETTA FOSTERLAND!!!!!!!!!!!

 
Ingen bild

Apa

Onsdag 11 okt 14:23

Sverige är helvetet på jorden!

 
Ingen bild

O.N.

Onsdag 11 okt 18:20

När de s.k barnen så småningom flyttar ut kommer det sannolikt att behöva renoveras igen. Så har det varit på många ställen, t.ex i Vimmerby, där det nya äldreboendet där afghaner fick bo, behövde renoveras för flera hundra tusen kronor redan efter ett år.

 
Ingen bild

Björn

Onsdag 11 okt 23:46

Verkar som man köpt ett riktigt ruckel, med tanke på kostnaderna för renovering. Om jag skulle köpa ett hus skulle jag gå igenom det ordentligt innan och ev också anlita en besiktningsman.
Verkar som det bara är att gratulera säljaren

 
Ingen bild

En småländska

Onsdag 11 okt 23:59

En stilla undran, gjordes ingen besiktning av fastigheten? Ingen fristående värdering med tanke på att verksamheten varit till salu ett tag? Pampfasoner att kringgå den demokratiska processen, törs ingen tjänsteman/kvinna stå upp emot Persson och hans följe?

 
Ingen bild

MN

Torsdag 12 okt 17:04

Brandskyddet visar brister sägs det

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 18 okt 20:13


Enligt en artikel i Östra Småland har sunnimuslimerna i Kalmar planer på att bygga en ny moské eller köpa en byggnad som kan byggas om till moské.     Varför är det aldrig den sunnimuslimska kulturföreningen Salams, ordförande Choukri Naji s...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 18 okt 18:14

Vid dagen möte i Samhällsbyggnadsnämnden fick vi information angående den ”flyktingby” som majoriteten med stöd inom hela 7-klövern vill tvinga på den protesterande befolkningen i Påryd. SD har röstat emot detta i alla instanser.   Fö...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 17 okt 22:46


Mycket snack om solen idag i nyhetssändningarna och partiklar i luften från de stora bränderna i Portugal. Jag tog några foton under eftermiddagen på solen.   Det är inte ofta det går att fotografera solen direkt! På bild (2) av solen i ...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 17 okt 18:47

Idag kritiserar jag det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson i en insändare i Barometern, eftersom Johan Persson vill utöka den politiska organisationen efter valet med en ny nämnd, Kustmiljö och vatten.   För några veckor sedan värvade...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 okt 23:20


Hur många utländska medborgare sitter idag i Sveriges riksdag? Är det 30 eller 50 ledamöter eller ännu fler? Att de även har ett svenskt medborgarskap förändrar inte det faktum att de har ett utländskt medborgarskap. Var finns sympatierna? I Sverige ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

861 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se