thoralf

Direktlänk till inlägg 8 oktober 2017

PARTILEDARDEBATT

Av Thoralf Alfsson - 8 oktober 2017 23:12

Tycker det var lite synd att Ebba Busch Thor gjorde bort sig i sin debatt med Jimmie Åkesson. Att hon vägrade ta Jimmie Åkesson i hand var nog långsiktigt ett misstag. Det klippet kommer visas många gånger i framtiden. Den politiska korrektheten och stigmatiseringen har stor makt över partiledarna.


Experterna på SVT tyckte att de såg likheter med debatten från 2006. Stämmer det så är det bedrövligt. Men de har nog väldigt rätt, hade hoppats på att svensk politik utvecklats det senaste decenniet men som de flesta säkert upplever har inte mycket förändrats sedan 2006. Förutom att ca 1,2 miljoner människor fått uppehållstillstånd i Sverige.


Då är det bedrövligt att debatten låter som 2006!


Den som stod för flest personangrepp som inte hörde hemma i debattämnena var utan tvekan Jonas Sjöstedt. Tror man inte på att sin egen politik håller i längden använder man sig istället av personangrepp på sina politiska motståndare.


För övrigt tröttnar man väldigt fort på debatten då flosklerna är desamma som alla gånger tidigare men som politiker känner man sig skyldig att lyssna även om man är på semester i Spanien ;-)


Elefanten i rummet var närvarande men hördes inte! 
 
Ingen bild

Salming

8 oktober 2017 23:15

Jimmie Åkesson som tror att han kommer få regera med Ebba =)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 oktober 2017 23:19

Den skamlösa populisten Jan Björklund i ett av alla obegripliga utfall i kvällens debatt:

"- Ge dom här lågutbildade invandrarna jobb!"

Sverige är ett enda stort mentalsjukhus. Det bör snarast utfärdas ett kollektivt vårdintyg enligt lag 1991:1128 om psykiatrisk tvångsvård till hela regeringen och alla i Alliansen. Som skäl räcker ”svåra personlighetsstörningar”.

 
Ingen bild

Hasse

8 oktober 2017 23:26

Njaaa, här var inte Jimmie till sin fördel. Han tar mycket stryk och måste bli mycket vassare i argumentationen annars kommer han att bli överkörd. Låg nivå på hela debatten men ändå lite besviken på SD-ledaren.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

8 oktober 2017 23:28

Elefanten nämns lite fint men inte hur elefanten skall få komma hem igen.

I ett journalistiskt snorbobbe-reportage tar Aktuell upp beväpnade elefanter vid begravningar i Malmö, Svenne Dödgrävare intervjuas, iq badboll.

Varför inte ringa till polisen om beväpnade elefanter dyker upp vid begravning ?, eller behöver du gå på kurs för att ringa 112 ?

Att en Aktuellt journlist skulle ställa frågan varför ringer du inte polisen, är inte att vänta

 
Ingen bild

Ölandsbonde

8 oktober 2017 23:36

Det är klart att man kan se s k debattprogram på SVT om man vill veta vad folk i gemen får höra för något. Tyvärr blir jag sjuk om jag ser SVT, så jag avstår för hälsans skull.
Man får titta på annat. T ex Sverige-Luxemburg. Trendbrott på läktarna. Nu hade åskådarna svenska flaggor!! Det tyder på en klimatförändring till det bättre. Klart nederlag för värdegrundsfascisterna.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

8 oktober 2017 23:40

Tänkte ni på att både Löfven och Kristersson sa "socialbidrag" och inte försörjningsstöd? Att man dessutom inte längre pratar om "utanförskapsområden" utan invandrartäta bostadsområden är ett jättekliv i rätt riktning :-)

 
Ingen bild

Göta

8 oktober 2017 23:41

VEM VAR BÄST?
Gå in på länken nedan och rösta på den ni tycker var bäst i debatten.
Just nu (kl 23:40) leder Jimmie, 600 röster. 2:a Löfven, 260 röster.

https://nyheter24.se/nyheter/politik/895118-partiledardebatt-omrostning 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

8 oktober 2017 23:52

Sjöstedt blir skräckslagen när Löfven talar om att blockens tid är förbi och blocköverskridande samarbete. Att passivt stötta S och MP är hans partis enda chans att få något som helst inflytande.

Även Fridolin småkäbblade och hittade på saker om SDs riksdagsmän.

Jag tycker Åkesson skall vara tuffare och hela tiden mässa, det här var det vi varnade för, vi hade rätt men ni som hävdade motsatsen vill fortfarande inte samarbeta med oss.

 
Ingen bild

Observer

9 oktober 2017 00:17

Hoppas att du får njuta av solen i Spanien !
..Synd att debatten höll så låg nivå. Man blir bara så besviken att ingen hade några som helst visioner inför framtiden.
Folk måste ha något trivsamt att se fram emot. Som en rolig resa ungefär.
Just nu är det som ett husbygge där all planering går åt till att gräla om vilken spik man skall ha!

En sak som jag reflekterade över, Är att många partier var djupt bekymrade över utbildning -Man ville utbilda upp invandrarna. ...Varför det?
Vi har ju i alla år fått höra hur högutbildade dessa är! Alla historier om Taxichaufförer som egentligen är läkare etc.
Man har alltså ljugit Svensken rätt upp i ansiktet.
Tänk om alla bara kunde visa på hederlighet, saklighet -I alla lägen. Vad mycket bättre o vuxnare debatt det skulle kunna vara då.

Sola lite åt oss också. ;)

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 oktober 2017 01:02

Psykopaten Dan Eliasson i gårdagens Lördagsintervju.(Tidskod: 14:50 min)

Angående utanförskapsområdena (läs muslimska getton)

”- Vi måste inom en hyfsad närtid se till att livsvillkoren blir bättre i flera utav de här länderna…öhh…utsatta områdena”

”länderna”?

Freudiansk felsägning.:-)

http://tinyurl.com/y7nutsm4
http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/962938?programid=3071


Ur intervjun med Eliasson: "I Gottsunda får en elev från ett välbeställt område 80 000:- per år i skolpeng. En nyanländ elev i Gottsundaskolan får 200 000:- per år."

Det kostar att fylla landet med våldsamma och lågutbildade muslimer.

Jens Ganman får avsluta: ” Det här kommer att bli värre, MYCKET värre, innan det blir bättre...”

 
Ingen bild

Trojan

9 oktober 2017 01:58

Ulf Kristersson vann debatten enligt Aftonhoran och Expressen. Denne farliga man som går i Landsförrädarens fotspår och kommer förstöra och montera ned landet totalt om han får chansen...

 
Ingen bild

Observer

9 oktober 2017 02:58

OT,
Professor Calmfors sågar i di skattesänkarljinjen
https://www.di.se/nyheter/tunga-ekonomer-sagar-skattesankarlinjen/

...Men se, Det gör inte jag!
Lägg bara på 300% skatt på surfning och socker Så kan vi utan vidare sänka inkomstskatten väldigt mycket!

 
Ingen bild

Me

9 oktober 2017 05:25

Igår har Merkel i Tyskland givit efter och infört en begränsning på antalet flyktingar som man tar in per år - 200 000. Nu är det bara Sverige kvar på vår lilla jord som fortfarande lever i sin törnrosasömn och får inte tummen ur. I detta land är man, som politiker, mer för att markera än att man tar några faktiska beslut, mer att utbilda begravningsentreprenörer än att avväpna nysvenskar vid begravningar, mer att bygga flyktvägar på sjukhus, än att stoppa nysvenskars hot mot personalen. Man skakar inte hand med en person som vill lösa problemen som man har för att man är rädd att någon ute i världen skulle kunna uppfatta befolkningen i landet som mindre god.

I Sverige har man en ”groupthink” där man förbjuder individer att tänka själva och istället låter en politisk elitgrupp föra fram politisk korrekta tankar. På något annat sätt kan man inte förklara det totala mentala sönderfallet. Nästa steg är att bygga en mur omkring landet och förklara det för mentalt rubbat no-go-zone.

 
Ingen bild

Tony

9 oktober 2017 06:44

Tycker att den valpige Fridolin fick alldeles för mycket taltid och sen hans lismande och nickande inställning när Svetsaren lägger ut texten är kväljande, hur trovärdig är en fjant som i förra valet påstod att han skulle ordna skolan på 100 dagar?
Resultatet har vi ju sett!

 
Ingen bild

Laglydig

9 oktober 2017 07:14

Såg inte partiledardebatten.
För det första så är min internetlina inte av bästa kvalitet. För det andra så är dylika partiledardebatter väldigt förutsägbara. Tjafs, bjäbb och ideliga attacker på SD, samtidigt som Jimmie Åkesson inte biter ifrån tillräckligt. SD och Jimmie Åkesson borde inte sänka sig till 7K:s sandlådenivå utan istället enbart prata om sin politik och hur svenskarna kan få det BÄTTRE i ett Sverigedemokratiskt Sverige.
Allt är förutsägbart. Knappt ett år till valet, det är dags för SD att växla upp ett par växlar nu!

 
Ingen bild

Friholt

9 oktober 2017 07:24

@Ölandsbonde 23:36 Du har förmodligen mera rätt med din analys beträffande de svenska flaggorna på Friends arena än alla de analyser om "vem som var bäst i partiledardebatten" som poppar upp i dag.

 
Ingen bild

Stefan

9 oktober 2017 07:51

Under Löfvens och Kristerssons duell var all rörande överens om att invandrare har det mycket svårt att komma in på arbetsmarknaden och att alla satsningar på detta område totalt misslyckats. Ändå var det ingen som nämnde den enda självklara åtgärden för att inte förvärra problemet, nämligen att sluta fylla på med fler invandrare tills vi har löst problemet för de som redan finns här. Snacka om elefanten i rummet...

 
Ingen bild

Då får man gratulerai förskott!

9 oktober 2017 08:50

Då du är i Spanien så firar du väl din 60års dag med en rejäl grisfest fredagen den trettonde.

 
Ingen bild

C Andersson

9 oktober 2017 09:12

@Thoralf@

"Tror man inte på att sin egen politik håller i längden använder man sig istället av personangrepp på sina politiska motståndare."

Det gäller inte bara partiledare och partiledare. Det gäller överallt i samhället. Inte minst i kommentarsfälten. I den mån det finns sådana kvar. Den här bloggen är inget undantag. Men här är förhandskontroll och en grannlaga moderator. 
Ingen bild

SM811

9 oktober 2017 10:02

Varför togs inte detta upp?
"Nackafallet – en svensk värdekollaps"
https://juliacaesar.blog/2017/10/07/nackafallet-en-svensk-vardekollaps/#more-237

 
Ingen bild

Lena

9 oktober 2017 10:21

Ville inte få nattsömnen förstör så jag avstod från att se och lyssna på partiledardebatten. Kanske vore på tiden att någon tog och upplyste Jonas Sjöstedt om att det vore bättre att lösa de interna problemen istället för att ägna sig personangrepp och klanka ner på andra.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

9 oktober 2017 10:42

Partiledardebatten var värre att lyssna på än att stå i ett hönshus ,bara kackel !

 
Ingen bild

Erik

9 oktober 2017 11:12

Det enda som kan utveckla svensk politik till det bättre är Finspångrättegångarna.

 
Ingen bild

SM811

9 oktober 2017 13:55

Islamiseringen fortgår och beslutsfattare köper in förtryckarsymboler.
"Militär och brandkår kan snart bära slöja"
http://www.friatider.se/milit-r-och-brandk-r-kan-snart-b-ra-sl-ja

 
Ingen bild

Ölandsbonde

9 oktober 2017 14:33

"Procentuellt tror jag faktiskt att Högsby kanske behåller ställningen som etta men de kan utmanas av Nybro eller Hultsfred."

Torsås är väl den kommun i Kalmar län med högst procent på SD?

Thoralf Alfsson

9 oktober 2017 17:29

Ja, procentuellt var det högst i Torsås men i Högsby fick vi störst inflyttande och plats i presidium och vågmästare i utskott.

 
Ingen bild

Elefant

9 oktober 2017 15:25

När ska Åkesson inse att han inte kommer få regera med högerpartierna?

 
Ingen bild

FRA

9 oktober 2017 16:07

Det enda Alliansen tjatar om är att sänka skatter, sjukbidrag och bidrag.

Blir det bättre om alla dessa människor då måste vända sig till Socialen som redan går på knäna?

Nej anser jag.

 
Ingen bild

SM811

9 oktober 2017 16:19

"Ny IT-skandal – Denna gång: Regeringskansliet"
https://nyheteridag.se/ny-it-skandal-denna-gang-regeringskansliet/

 
Ingen bild

Antabus

9 oktober 2017 17:39

Fula fiskar i 7-k dammen
simmar som vanligt i stim. Ynkligt.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

9 oktober 2017 17:41

Jag vet inte? Men den här Björklund.
Har han någon diagnos?

 
Ingen bild

Hasse Pannband

9 oktober 2017 17:54

Den här lille Herr Frigolit.
Han har ju inget hyfs alls.
Skulle fixa skolan på 100 dagar!

Han har inte ens vett att hålla truten
när andra har ordet. Ett bedrövligt
föredöme för skolelever idag.

 
Ingen bild

O´ Hyra

9 oktober 2017 18:17

FI föreslår 60 miljarder i skattehöjningar.
Man blir smått lyrisk. Vem ska ta del av alla
dessa miljarder? Blir det du eller jag?

Nej vi är dom som ska sugas ut tills blodet
eller pegarna tagit slut. Sedan ska FI-drönare
och kreaturen, ni vet vilka leva ett behagligt liv.

Du vet att du är i Sverige när ett politiskt
parti lanserar den här iden.

 
Ingen bild

C Andersson

9 oktober 2017 18:56

@Thoralf@

I Torsås kom ni väl inte in ens in i Folkets Hus?

Thoralf Alfsson

9 oktober 2017 19:17

Stämmer bra! Trots ca 20 procent av rösterna.

 
Ingen bild

OH

9 oktober 2017 19:27

Det är märkligt att Löfven fortfarande beskyller SD för att vara rasister samtidigt som sossarna hedrar sin ras och rasistideolog.

 
Ingen bild

Svetsaren

9 oktober 2017 19:28

Att nån orkar höra på dessa käbblande politiker. Vill man höra Jimmie får man de andra idioterna på köpet. Nivån är ju så låg att man avstår
från att lyssna. Kommer troligen att bli ännu värre framåt valet.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

9 oktober 2017 19:51

OT . Förtidigt födda skickas hem så fort det går, "befolkningen ökar" (Malmö) detta berättar SVT Rapport.
Vårdplatserna räcker inte till.....
Det går bra för Sverige nu, vad tycker du Svenne , elefantbebis på dej Svenne

 
Ingen bild

Tony

9 oktober 2017 20:48

O, hyra.

Ja Gudrun ska väl elda upp en del på grillen, kanske ska hon värma sitt hus också med brända sedlar?

 
Ingen bild

Stefan A

9 oktober 2017 21:43

När skall Jonas Sjöstedt och övriga I sjuklövern
be om ursäkt för Västeråsmorden, det är deras
politik som lett till att farliga personer har svängdörrar
in I Sverige, eller tänker de som så att lite spill får man tåla,
fungerar ända till de drabbas själva, är en betydligt viktigare
fråga än ett fb-inlägg.
Jonas Sjöstedt gick med I V när de fortfarande kallades VPK
och öppet (inte dolt som I dag) ville socialisera Svenskt
Näringsliv och förbjuda allmänna val, kommunismen världshistoriens absolut värsta mördarideologier är alltså Sjöstedts rötter, tro
Inte för ett ögonblicka att något förändrats, det är bara metoderna
som ändrats, bockfoten lurar bakom kostymen och den milda
uppsynen, kommunisterna är lika falska nu som då, oberoende
av hur många bokstäverna är I partinamnet….

 
Ingen bild

calle

9 oktober 2017 21:55

undrar om 7 klövern är medvetna om att de skapat ett nytt apartheid. en minoritet av pursvenskar vill bestämma över en majoritet med invandrarbakgrund. det är ju redan 90-99 procent i många områden med bara invandrare och detta folkutbyte pågår i allt snabbare takt. men tydligen förstår inte partiledarna att de kommer bli en liten minoritet. kanske det går upp en ljus när stureplans gallerian nyöppnas och presenteras som moskee!

 
Ingen bild

Gränsjägare -87

10 oktober 2017 00:17

Man kan fundera över varför de politiska partierna och deras företrädare lämnar total walkover och låter media bestämma vilka frågor/områden som skall debatteras i partiledardebatter.

Borde det inte vara ämnen som folket anser vara av högsta betydelese för välfärden och samhället i stort som dessa folkvalda skall debattera, och inte vad i detta fall, propagandadrivande SVT väljer att presentera.

Detta kunde väl ordnas t.ex som så att det går att ringa in och välja ett ämne av alla tänkbara områden som politiken innefattar. Alla ämnen uppradade i rutan, bara att poängsätta likt "Mello" som säkert 80% av de indoktrinerade svenskarna känner igen sig i.

Därefter ges sändningstillstånd för debatten åt lämplig medieaktör med debattledare vars enda uppgift är att fördela debattiden lika mellan deltagarna.

Att sedan debatterna kanske berör samma frågor gång efter gång har ingen betydelse så länge det är folkets önskan.

Men just ja, jag glömde, detta förslag fungerar nog bara i ett demokratiskt land..

 
Ingen bild

Berit

12 oktober 2017 17:19

Ulf Kristersson m är en kopia av Fredrik Reinfeldt och därmed lika farlig för Sverige och det ena folket.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Måndag 24 sept 22:54

Någon undrar kanske varför jag inte kommenterar det som händer i riksdagen. Men det är så många andra som skriver och kommenterar det bisarra skådespel med omogna partiledare. På sätt och vis är jag glad att slippa deltaga i detta spektakel. Där en m...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 24 sept 21:08


Det var tur att jag inte gav mig in på att uttala mig om vilken rovfågel då det kommer flera olika bud. Roligt att mina läsare försöker hjälpa till att bestämma rovfågeln.   Det efterfrågas om jag har fler bilder på rovfågeln men det har jag inte...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 23 sept 21:13

Gryning på Öland.     Idag har det varit den stora trandagen. En strid ström har under eftermiddage och kvällen passerat söderut. Ca var tionde minut kom det ett fågelsträck med tranor på mellan 40-200 tranor i varje sträck. Mäktigt att se och...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 22 sept 09:37

Vi var nog många som reagerade på när domen kom från hovrätten angående attacken mot en synagoga i Göteborg. Flera palestinska män dömdes för attacken men hovrätten upphävde domen om utvisningen för en 22-årig palestinier. Det som upprört många är mo...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 21 sept 14:11

Efter valet har ett begrepp synts i media allt oftare ”klanröstning”   I Östra Smålands artikel om Jaafar Al-Jabiris lögner om mig skriver Ulf CArlsson också följande.   ”Jaafar Al-Jabiri, var en av centerpartiets mest kryss...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 123 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se