thoralf

Direktlänk till inlägg 6 oktober 2017

ETT HÅN MOT DE ANHÖRIGA

Av Thoralf Alfsson - Fredag 6 okt 23:08

 


Jag måste säga att jag blev minst sagt förvånad när hovrätten kom med sin dom angående den drogpåverkade person som orsakade en bilolycka/frontalkrock där två personer dog för ca 4 månader sedan. Göta hovrätten körde över Kalmar tingsrätt och sänkte straffet från 5 år till 4,5 år. I praktiken innebär det 3 år, varav den skyldige redan suttit av 4 månader under häktningstiden och det återstår med andra ord bara drygt 2,5 år.

http://www.barometern.se/monsteras/anhoriga-det-ar-ett-han-mot-samhallet/Inte undra på att anhöriga anser det vara ett hån från det svenska rättssystemet.

 

”I veckan kom hovrättens dom som innebär att fängelsestraffet för den påverkade bilföraren sänks med ett halvår.

Hon anser att det låga straffet är ett hån både mot familjerna och hela samhället.

– Enligt mig är dagens samhälle helt upp och ner, något som flertalet högt uppsatta politiker blundar för. Polisen är underbemannade, underbetalda och gör sitt jobb förgäves då åklagare gång på gång släpper förbrytarna som i sin tur gör om lagbrott efter lagbrott, menar Johanna Karlsson.

– Det är konstigt att två oskyldiga personer ska behöva sätta livet till innan ett fängelsestraff blir aktuellt. Att ordet straffrabatt finns i vårt rättssystem är rent ut sagt horribelt.”

 

Sverigedemokraterna har gång på gång motionerat om att straffrabatten skall tas bort från rättssystemet. Att begå flera brott skall innebära förlängt straff och inte bara bedömas efter det grövsta brottet. En ändring måste till även om det måste byggas ett eller flera nya fängelser i Sverige.


”Robert Bratt förlorade sin sambo och sin far i olyckan och skadades själv svårt.

Också han är kritisk mot rättsväsendet och han har reagerat starkt på justitieministern Morgan Johanssons (S) tidigare uttalande om att han inte anser att det behövs en lagändring.

– Mitt förtroende är förbrukat för all framtid efter ministerns hån till uttalande om att han tycker att straffen för sådana brott som vi råkade ut för är tillräckliga, uppger Robert Bratt.

– Jag har träffat många som har sagt att straffskalan borde höjas men inte någon som håller med ministern om att den är riktig. Har vi verkligen ett fungerande rättssystem när man får straffrabatt desto fler brott man begår? frågar han.”


Frågan är om alla dessa personer som vill få till en förändring av vårt rättssystem röstar på det partiet som verkligen vill genomföra en stor förändring av vårt rättssystem eller om de röstar på något av de rödgröna partierna i riksdagen.


Jag hoppas att åklagaren driver det vidare till högsta domstolen!


 
 
Ingen bild

Fiddelittan Billary Clitton

Fredag 6 okt 23:40

Ett hån mot ALLA svenskar också rättsväsendet är uppochner för OSS ALLA. Vi har inga rättigheter mot asyl och åsiktsmaffian. Pk juntan dikterar. Sluta kvotera in dåliga jurister och poliser.

 
Ingen bild

Pepparholm

Lördag 7 okt 08:46

Ruben och Hilda synes för den drabbade starkare än Morgan.

 
Ingen bild

Gubben Svensk

Lördag 7 okt 09:37

Sedan får man inte blunda för att tingsrätten har politiskt tillsatta ledamöter! Dessa sneglar då på sitt parti och dömer ofta känslomässigt.
Bort med detta system!

Thoralf Alfsson

Lördag 7 okt 10:38

I detta fall har väl knappast partipolitik någon större betydelse!

 
Ingen bild

Niklas R

Lördag 7 okt 10:12

Dubbla medborgarskap ska avskaffas. Utlänningar som fälls för ett brott där fängelse ingår i straffskalan ska utvisas. Fängelsestraffen ska höjas och straffrabatt samt ungdomsrabatt ska avskaffas för grova brott.

 
Ingen bild

calle

Lördag 7 okt 10:15

sossarn får nog partistöd till hemliga konton i panama. hur kan de köpa gods och herresäten för en lön på ca 100 000 kr i månaden.

är det Saudiarabien eller andra kapittalstarka som vill att Sverige skall fjäska för personer med utländshörkomst, även om de begår grova brott. helt galet rättssystem. dom är inte bra hjärntvättade, dom är betalda! av vem?

 
Ingen bild

Pepparholm

Lördag 7 okt 11:43

Den danske statsministern Lars Lökke Rasmussen säger på landsmötet med sitt parti Venstre:

Färre ska hit och de som är här ska arbeta, uppföra sig ordentligt och respektera danska demokratiska värderingar.

Vad säger vår egen statsminister? Att kollegan på andra sidan Sundet är rasist, fascist och kanske till och med nazist? Eller håller han med och kräver samma i Sverige? Hoppas att Jimmie frågar i partiledardebatten.

 
Ingen bild

Hacke

Lördag 7 okt 11:55

Det är fruktansvärt frustrerande att ständigt bli påmind om hur 68-vänstern och deras ättlingar så totalt genomsyrar varje liten vrå i vårt samhälle. Enda trösten är att samhällsskick av totalitär karaktär till slut faller under mer eller mindre snabba och ibland bryska förlopp.

Tycker mig också under mina korta anfall av optimism se små men tilltagande tecken på att vi befinner oss i sluttampen på denna samhällsförstörande era.
Ännu ett sådant kom häromdagen då ett av deras allra trognaste fästen nu börjar vackla i sina grundvalar – Sarneckis ökända desinformationscentra Brå. Var tvungen att nypa mig i armen då deras senaste undersökning presenterades och bekräftade vad de flesta med hjälp av bara en gnutta sunt förnuft begriper – det faktum att lägre straff leder till fler återfall på den brottsliga banan.

Jag vill gärna se detta som ett första tecken på tillnyktring inom denna tidigare till synes hopplöst förlorade myndighet. Kanske är rentav steget inte längre så långt bort till sd:s självklara krav på borttagande av straffrabatten. Det kan väl knappast finnas något annat land utöver Sverige som har denna groteskt provocerande regel i straffskalan?

 
Ingen bild

SM811

Lördag 7 okt 13:27

"Dan Eliasson om att utsatta områden ökar: Jag har misslyckats"
http://www.friatider.se/dan-eliasson-om-att-utsatta-omr-den-kar-jag-har-misslyckats

Sverigevännerna har insett detta i många år. Varför skulle inte Dan "kräks" Eliasson misslyckas när han misslyckats på så många andra ställen innan. Sådana personer får man på viktiga positioner när Sverige har odugliga politiker som får bestämma.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

Lördag 7 okt 14:50

Nysvensk ?

Thoralf Alfsson

Lördag 7 okt 16:54

Nej.

 
Ingen bild

oveg

Lördag 7 okt 15:14

Lagstiftaren (Riksdagen) behöver nog binda upp domstolarna och föranstalta om minimistraff för vissa brott - och även att utländska brottslingar vid vissa grova brott med automatik ska utvisas på livstid. Vi behöver också färdiga rutiner för hur förfara med utvisade personer som påkommes med att ha återinrest i Sverige.

Vi ser nu ett rättsystem där vår demokrati pga ointresse från våra folkvalda alltmer öppnar för ett egenmäktigt domarstyre där domstolarna anser sig ha rätt att tolka in en hemsnickrad praxis från luddigt formulerade lagar. Och sen är det denna praxis som tillämpas oavsett vad lagstiftaren kanske avsåg.

Det här med straffrabatt för multikriminella kan väl rimligen inte vara Riksdagens mening, ävensom otyget att utvisning /återinreseförbud oftast bara gäller under en begränsad tid.

 
Ingen bild

Observer

Lördag 7 okt 18:04

Det går ju så här i ett land där man tror att man kan bygga landet med nya ord istället för rejält arbete.

"IA" som ny ändelse i företagsnamen. Xxxxia AB
.....O.s.v


 
Ingen bild

Gubben o Gumman

Lördag 7 okt 18:07

OT :Expressen "Ny allvarlig incident" i London , bil in i folkmassa, "Aschmed" ligger gripen på marken......

 
Ingen bild

C Andersson

Lördag 7 okt 18:58

Varför sätter man sig i en lånad bil med en asberusad förare som saknar körkort? Dricker man så försvinner omdömet. Visst är det jävligt att mista en nära anhörig - men jag hade inte gråtit ut vare sig press eller tv.

Jennys syster dog i trafikolycka – föraren misstänks för grovt rattfylleri

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/jennys-syster-dog-i-trafikolycka-foraren-misstanks-for-rattfylleri

10-årsjubileum. Varför, varför ska man slå upp detta i fet rubriker och stora uppslag i etablerade media inklusive public service. Hur tror familjen mår idag? De mår inte alls bra. Ska fadern behöva lida ett helt liv för att han har fredat sig och sin familj.

Tio år efter Rödebyskotten – gängledaren ångerfull

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/tio-ar-efter-rodebyskotten-gangledaren-angerfull

 
Ingen bild

Ludvig

Söndag 8 okt 07:26

I Sverige lämnas rabatt på straffet ju fler brott som har begåtts, brottslingarnas förlovade land.

 
Ingen bild

Anders J

Tisdag 10 okt 13:18

Jag tycker straffen sättas till MER än summan av de enskilda brottens straffvärde. Dvs av typen 2+3=6.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 dec 16:51


Överläkaren Jörg Carlsson brukar skriva väldigt bra krönikor där han på ett raffinerat sätt brukar såga landstingspolitikerna i den rödgröna majoriteten. Jag har vid flera tillfällen uppmärksammat hans krönikor på bloggen och länkat till krönikorna. ...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 dec 00:07


Jag blir bara så trött när jag hör skolpersonal, psykologer, rättsväsendet och elever uttala sig om knivmordet på en gymnasieskola i Stockholm. Det tycks vara en väldigt stor andel elever med utländsk bakgrund. Om bara hälften av det som jag läst och...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 13 dec 23:28

    Har varit på studiebesök i Linköping med Samhällsbyggnadsnämnden och tittat på Vallastaden.   Det var verkligen inget som imponerade på mig. Eftersom jag själv ägnat mig åt några byggprojekt så tittar jag på detaljer och hur t.ex. fasade...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 12 dec 18:34


    Idag tittade jag på TV4 för ovanlighetens skull. Malou efter tio där Tobias Billström (M), Heléne Fritzon (S) och Jan Björklund (L) medverkade. Vilket hyckleri! Det som ändå är det mest beklämmande är att Malou och så många andra programleda...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 11 dec 23:29


”Enligt flera medier är de tre anhållna utländska män som är 18, 20 och 21 år gamla. Tidningen Expo skriver att männen kommit till Sverige under 2017 från länder i Mellanöstern. De är misstänkta för försök till mordbrand. 18- och 21-åringen är ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

929 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se