thoralf

Direktlänk till inlägg 3 oktober 2017

GULDFÅGELN ARENA OCH VINDKRAFT I KOMMUNSTYRELSEN

Av Thoralf Alfsson - 3 oktober 2017 18:59

Idag var förslaget om att Kalmar kommun skall köpa Guldfågeln arena från Kalmar FF för att rädda fotbollsföreningen från en annalkande konkurs uppe i kommunstyrelsen. Sverigedemokraterna har ända sedan juni då en avsiktsförklaring antogs att vi vill se de framförhandlade avtalen innan vi tar ställning om att säga Ja eller Nej till köpet.


Alla oppositionspartier fick inte tillgång till det 30-sidiga avtalet med dess bilagor förrän i torsdagskväll. Då uppstod givetvis en del nya frågor som jag ställde i fredags och fick vissa svar andra svar kom idag under kommunstyrelsen då Mattias Rosenlund från Kalmar FF och Ola Johansson från Kalmar kommunbolag fanns på plats för att informera om avtalet och svara på frågor.


Efter detta vill jag samla ihop vår kommunfullmäktigegrupp och ta ett slutligt ställningstagande inför kommunfullmäktige den 30 oktober. När nu Liberalerna och Miljöpartiet drev frågan till votering vid dagens möte i kommunstyrelsen valde jag att avstå från att ta ställning då jag vill kommunicera och diskutera med vår kommunfullmäktigegrupp. Det är förklaring till att jag avstod.


Barometern nämner inte bakgrunden till mitt val att avstå. Östra Småland är mer noggrann i sin artikel och anger att vi inte fått tillräcklig tid att syna avtalet och diskutera alla detaljer i avtalet.


Min motion angående hur Serviceförvaltningen redovisar och hanterar faktureringen av den vindkraftsel som produceras vid Kalmar kommun vindkraftverk i Rockneby kom också upp idag i kommunstyrelsen. Kalmar kommun har praktiserat ett internt pris för vindkraftselen som skapat stora överintäkter vilket i sin tur skapat fullständigt missvisande resultat för vindkraftverket i jämförelse med det marknadsmässiga priser som andra kunder betalat för elen.


Jag har yrkat på att det interna priset helt enkelt skall tas bort och att marknadspriset skall gälla. I svaret på min motion fanns en tabell med hur stor överintäkt eller vilken överfakturering som man gjort under 2014, 2015 och 2016. Serviceförvaltningen har under dessa tre år fakturerat ca 4,1 miljoner extra, utöver marknadspriset. Detta har alltså används för att ”blåsa upp” resultatet för vindkraftverket.


 


Givetvis yrkade majoriteten avslag på min motion. Man vill behålla internpriset men skall göra vissa justeringar för att överintäkterna inte skall bli så stora.


Det mest sorgliga är att inget av oppositionspartierna stödde min motion. Att Miljöpartiet skulle göra det hade jag dock inte några förväntningar på, de vill ju blåsa upp alla siffror när det gäller förnyelsebar energi. Men att inte vare sig KD, L eller M vill ge sitt stöd är dock riktigt bedrövligt.


Troligen beror det på att motionen kommer från Sverigedemokraterna!

 

PS

Jag förklarat hur detta går till med internpriset i ett tidigare blogginlägg för den som är intresserad. Jag tror inte att Kalmar kommun är den enda kommun som bluffar siffrorna på detta sätt.


Du kan här se hur jag förklarar Kalmar kommuns upplägg.


 
 
Ingen bild

S-E Karlsson

3 oktober 2017 19:18

Faen Thoralf du är en kämpe ! Förstår inte hur du orkar att slåss mot väderkvarnar ! Ha det gott i alla fall !

 
Ingen bild

Håkan

3 oktober 2017 19:39

Aldrig kasta bra pengar efter dåliga eller försöka fånga en kniv som faller!!! Detta må göra ont men alternativen blir än värre.

 
Ingen bild

s29

3 oktober 2017 19:43

Ja vad skall man säga.Att vara Politiker i dagens Sverige kräver varken kompeten eller ansvar.Det är märkligt att inte Kalmar Kommuns övriga politiker drar nytta av din kompetens på ett bättre sätt.Påminner om en pervers lekstuga,som vi skatteslavar givetvis finansierar.

 
Ingen bild

Sigge

3 oktober 2017 23:20

Jag har hört att ”Guldfågeln arenan” skall byta namn till ”Hönsgården”. Är detta sant?

 
Ingen bild

Niklas R

3 oktober 2017 23:28

De skulle inte stödja en motion från dig även om den så säger pensionärer ska ha minst ett varmt mål mat om dagen.

De skiter i politiken, det hela är sandlådenivå på dem.

 
Ingen bild

Ett ensamkommande barn

4 oktober 2017 01:13

En yngling häktas efter demonstrationen i Göteborg i lördags.
Han är på sannolika skäl misstänkt för försök till våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp.
– Han har använt ett redskap för att hiva kraftiga stenar mot polismän, säger åklagare Mats Ihlbom.

Beslut om utvisning
Enligt Migrationsverket finns en person med pojkens namn och födelsetid registrerad. Han ansökte om uppehållstillstånd i mars 2015. I januari i år beslutade Migrationsverket om utvisning, ett beslut som överklagades till förvaltningsrätten. Domstolen upphävde utvisningsbeslutet och sände ärendet tillbaka till Migrationsverket för ny handläggning.
Förvaltningsrätten påpekar att pojkens ålder är osäker och att hans ansökan om uppehållstillstånd behandlades som att han var vuxen. Rätten anser att en medicinsk åldersbedömning bör göras eftersom pojkens ålder har stor betydelse för hans asylansökan.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/1mbAK/motdemonstrant-haktas--har-slungat-sten-mot-polisman

Här slungar han sten mot polisen – Går sen till attack mot Fria Tiders fotograf
https://nyheteridag.se/har-slungar-han-sten-mot-polisen-gar-sen-till-attack-mot-kameramannen/

 
Ingen bild

Åke

4 oktober 2017 01:19

Varför i helvete ska skattebetalarna pynta för denna höngård som aldrig kommer oss till del utan bara till KFF?

Sundsvalls kommun gav giffarna blankt nej till bidrag och lån nu när klubben hamnat i KFF's sits. Privata företag har gått in med ett lån. Kommenen menade att GIF Sundsvall inte är kommunens angelägenhet.

Varför är Kalmar kommun och Johan Persson KFF's egen lilla kassako?

Detta är i det närmaste absurt faktiskt.

Thoralf Alfsson

4 oktober 2017 07:16

Äger inte kommunen arenan i Sundsvall!

 
Ingen bild

Observer

4 oktober 2017 04:43

Man låter alltså känslorna styra före uppenbara fakta inom kommunens ekonomi!

-De borde åtalas hela högen! Om inte annat retroaktivt här framöver. De är oaktsam om kommuninvånarnas pengar.

 
Ingen bild

SM811

4 oktober 2017 08:32

Mycket bra agerande från dig. Att inte motionen gick igenom beror till 100% att det kom från SD. I min kommun lade SD en motion som inte gick igenom som sedan kom upp igen från ett annat parti och då var det bra och gick igenom. Detta måste komma till del för det sovande folket att sju(k)klövern tar SD förslag som de sedan klubbar igenom som sitt eget.
SD 2018

 
Ingen bild

S-E Karlsson

4 oktober 2017 09:42

Den siste rakryggade statsministern i Sverige och som tänkte på Sverige och svenskarna var Tage Erlander ! Alla hans efterföljare har bara vurmat för mellanösterns analfabeter ! Tvi vale !

 
Ingen bild

Hasse

4 oktober 2017 10:43

Naturligtvis passar de två "gökungarna" från ytterlighetspartierna L och MP att skaffa sej pluspoäng i den här historien. Det har inte med den här saken att göra men jag hoppas att både L och MP förpassas under 4% spärren vid nästa val.

 
Ingen bild

Guldkuken

4 oktober 2017 12:19

Sundvalls kommun äger Idrottsparken men vägrar bidra med lån eller i övrigt rädda klubben - något Johan Persson villigt gör för att rädda sitt lilla skötebarn, med stora summor bidrag!

Helt sjuk kommun - KFF före äldrevård, skola m.m

Thoralf Alfsson

4 oktober 2017 14:32

Vilken hyra betalar klubben till Sundsvalls kommun för att nyttja Idrottsparken?

 
Ingen bild

KS

4 oktober 2017 15:02

OT. Jag är ledsen att jag inte kan hålla mig till ämnet idag (heller) men efter att ha läst Strandhällskans deklaration i budgeten om att "Sverige går som tåget..." måste jag fråga mig om det är rätt jämförelseobjekt? Undrar om hon hört talas om signalfel!!!!

 
Ingen bild

Bo

4 oktober 2017 16:27

”Gotland skulle kunna sälja el från sol och vind” heter en rubrik i SvD.
Klart att det inte inte möter några hinder så länge som subventionerna finns kvar.

 
Ingen bild

Arne

4 oktober 2017 16:58

Vill också gärna veta vad GIF Sundsvall betalar i hyra till Sundsvalls kommun. Thoralf kanske kan kolla upp det? Jag hörde kommunstyrelsens ordförande säga att klubben får inte en spänn i bidrag av kommunen för att slippa KK. Klubbens medlemmar har samlat in pengar o.s.v Det borde väl KFF's medlemmar också göra.

Det finns ju inget med arenan som gynnar icke sportintresserade. Inte ens uppträdanden eller några evenemang. Det är skandal!

Johan Persson kan inte vara klok. Vad har han för egen vinning med Guldfågeln arena? Något är skumt! Kanske en muthärva. Inget förvånar mig när det gäller Kalmar!

Thoralf Alfsson

4 oktober 2017 17:45

Jag tror IFK Sundsvall betalar ca 1 miljon kronor per år. Kommer inte ihåg den exakta siffran.

Om kalmar kommun tar över arenan blir förhållandena samma för KFF som för Sundsvall.

 
Ingen bild

Pepparholm

4 oktober 2017 18:06

Det är dags att förnya mitt elavtal som jag har med E.ON Jag får välja mellan att fortsätta med nuvarande paket som innehåller vattenkraft och gärna lite kärnkraft.

Alternativet är ett vindpaket med förnybar (?) vindkraft som kostar 2,50 öre extra per kWh. Då bidrar jag till utbyggnad av vindkraft.

Försäljaren på E.ON är tydligen lika oförskämd som den som säljer el till överpris till Kalmar kommun. Förr i tiden kämpade elbolagen om att ha den billigaste och säkraste produktionen.

Dessutom vägrar jag definitivt att bidra till någon utbyggnad av vindkraftverk. En resa i Nordtyskland i förra veckan gav ånyo avskräckande landskapsbilder.

 
Ingen bild

Lasse P

4 oktober 2017 18:19

Bra Thor Alf förhasta dej inte spara det KF.Ännu en gång vad kommer M Troendle'
Vad är detta en Pelle jöns?
Han tänker inte på våra barn som har glädje av Kff.
Stoppa allt annat idioti.
Varför ska alla tjuvar och banditer kostar pengar, släng ut slöddret så kan vi köpa ett 50 tal arenor till.Men en sådan människa som M TROENDLE
Som aldrig haft ett jobb (kanske) han vill att inte det ska finnas någon idrott överhuvudtaget. IDROTT KOSTAR PENGAR MEN DET HAR HAN INGEN ANING OM.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

4 oktober 2017 18:34

P.s Kalmar kommun tar 20% från Kalmar Hockey på varje betalande.....
Ishockey är en sport på hög nivå live......

 
Ingen bild

calle

4 oktober 2017 19:06

detta var makabert, pk maffian vill skydda asylindustrin och klämmer åt en som talar sanning
https://samnytt.se/bernt-forsokte-stoppa-aldersfusket-kan-forlora-sin-lagenhet/

sverigevänliga borde starta en fond och hjälpa dom som 7 klöverregimen angriper.

 
Ingen bild

Egon

4 oktober 2017 21:32

Hönsgården....
Kalmar kommer aldrig mer att ta sig upp i högsta divisionen.
Kommunen kommer att få betala för en arena som står tom för det mesta.
Raw deal kan man tycka.
Men.
Varför inte köra battle of the bands?
Kalmar kan bli lika känt som Sweden Rock!
Jobba för det Thoralf!

 
Ingen bild

Sopa

4 oktober 2017 21:52

Men Sundsvalls kommun pungar inte ut med feta bidrag till Giffarna som Johan Persson vill göra nu med våra pengar till Kalmar FF?!? Inte nog med att kommunen ska ta över den, klubben ska också få ett fett bidrag?

 
Ingen bild

En som vet

4 oktober 2017 22:19

Om ni visste vad arbetsförmedlingen gör för svensken nada.Man mår illa,nu kommer dom asylsökande först, svensken får stå tillbaka.
Men det finns dom som kan tala om hur jävligt detta helvete är.Dom som sitter och klia varandra på ryggen är 90% av dom anställda. Härligt att det finns dom som kan tala om hur jävligt detta är. Men det finns dom gått i pension som kan tala om detta som dessa skitstövlar gör.

 
Ingen bild

s29

5 oktober 2017 21:45

Läste nyss på Fria Tider att "spansktalade" rånare har uppmärksammats vid en guldsmedsaffär.Härligt,ett tag kändes det som om Mångkulturen enbart besod av Araber,Afrikaner ,Polaker och Romer. Man vill ju inte missa nån grupp,det vore rasistiskt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 19 sept 21:57

Upptäckte sent igår kväll att centerpartiets riksdagskandidat Jaafar Al-Jabiri i Kalmar hade skrivit ett Facebookinlägg som är ren och skär lögn. Här nedan kan du läsa inlägget.       Problemet för Jaafar Al-Jabiri är bara att jag lämnade K...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 18 sept 20:16

Jag hoppas att mina läsare har förståelse för lite låg aktivitet på bloggen. Jag försöker gå ner i varv. Tempot var alldeles för högt under valrörelsen och min stressnivå låg på bristningsgränsen och den brast vid något tillfälle och det ber jag om u...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 16 sept 23:33


Läser i Barometern att jag blev tredje ersättare för SD i Kalmar län till riksdagen enligt valmyndigheten.   Eftersom det slutgiltiga valresultatet nu presenterats och alla personkryss är räknade i riksdagsvalet gjorde jag en liten sammanställnin...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 sept 14:35


    Under valdagen hade jag ansvar för att våra namnvalsedlar fanns i tre vallokaler i centrala Kalmar. Allt fungerade väldigt bra i dessa vallokaler under hela dagen. Jag besökte dock flera andra vallokaler efter att jag fått samtal/sms/mess om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 sept 15:46


    I lördags var det Prideparad i Kalmar. Miljöpartiets Max Troendlé kunde inte dölja sin glädje i våras när tillståndet för Prideparaden kom och att den skulle gå av stapeln dagen innan valdagen. Han såg uppenbarligen möjligheter till att dra ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 123 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se