thoralf

Alla inlägg under september 2017

Av Thoralf Alfsson - 6 september 2017 12:08

Idag skriver Östran om ännu en oförklarlig bilbrand. De senaste veckorna har det varit ett antal oförklarliga bilbränder som oftast sker mellan 22:00 på kvällen och fram till 06:00 på morgonen. De flesta eller kanske nästan alla har också inträffat i den norra delen av Kalmar.


Den här bilen fotograferade jag i förra veckan i Norrliden när jag lämnade in valsedlar till kyrkovalet. Den stod parkerad på kyrkans parkering i Norrliden.


 


Jag undrar varför inte media börjar dra samma slutsatser som jag gör. Varför sammanställer inte media den senaste tidens bilbränder i Kalmar i en artikel och var de inträffat och sedan ställer frågor till polisen och ansvariga på brandkåren. Är frågan för känslig?

Av Thoralf Alfsson - 5 september 2017 19:36

I förra veckan delades vår kyrkovalsfolder ut till samtliga hushåll i Kalmar län och det har fått ett fåtal personer att vara i allra högsta grad otrevliga. Samtidigt har vi också fått flera ansökningar om medlemskap i Sverigedemokraterna. Riktigt roligt!


I Kalmar har vi också delat ut några tusen kyrkovalsfoldrar innehållande även våra valsedlar. Idag delade jag ut de sista och besökte då ett av Kalmarhems hyreshusområden i norra delen av staden. Jag nämner inte vilket. Eftersom det handlar om det svenska kyrkovalet och att vi har ett begränsat antal foldrar att dela ut så valde jag att inte dela ut till lägenheter där namnen antydde att hyresgästen kom från något MENA-land. Det vill säga Muhammed, Ahmed, Ali eller från Afghanistan med namnet Haidari o.s.v Då dessa hyresgäster med allra största sannolikhet inte är medlemmar i svenska kyrkan och därmed inte får rösta.


I vissa trapphus blev det inte många kyrkovalsfoldrar utdelade. I samband med valet 2014 delade jag ut foldrar i samma hyreshusområde och förändringen i området är enorm. Jag blev dessutom antastad av en person som undrade vad jag gjorde där. Jag var beredd på bråk men som tur var valde personen att lämna mig i fred. Nedskräpningen är bedrövlig vid vissa trapphus. Uppenbarligen slänger man allt precis där man står och går, för att inte tala om cigarettfimpar. Undrar vem de anser skall plocka upp skräpet efter dem. Vaktmästarna på Kalmarhem?


Sedan kunde jag också konstatera att dessa personer kommunicerar på sitt eget sätt. Med andra ord så högljutt som möjligt, utan hänsyn till andra hyresgäster. Att se dessa stora, kraftiga och välmående kvinnor med dyra barnvagnar och mobiltelefoner domdera omkring gör mig minst sagt bedrövad. Jag misstänker att de aldrig kommer kunna utföra något arbete i Sverige, förutom möjligen om Arbetsförmedlingen står för lönekostnaden. Ett låtsas jobb. Hur många nya asylsökande från dessa kvinnors hemländer kommer inte lockas till Sverige när de ser i vilket överflöd dessa kvinnor lever och sannolikt också skryter om till hemlandet.


När jag gick emellan husen undrade jag vad de svenskar som fortfarande bor kvar i området tänker. Trivs de? Tycker de att det var bättre förr? Har de integrerats med de nya grannarna? Jag bara undrar!


Beror den stora förändringen i hyreshusområdet på att en "white flight" har startat och som dessutom tycks eskalera?


Hur kommer de kvarvarande svenskarna rösta i nästa val? Hur kommer de som redan flyttat ut från detta område rösta? Kommer de rösta på Socialdemokraterna i Kalmar? I förra valet, 2014 röstade mellan 50-60  procent i dessa områden på Johan Persson (S) i kommunvalet. Kommer de rösta på de politiker som har skulden till utvecklingen i dessa hyreshusområden? Kommer de rösta på något parti inom 7-klövern? Jag tror tyvärr faktiskt att många kommer att göra det!


Det är den stora frågan? Jag tror tyvärr att väldigt många i dessa områden är så vänsterindoktrinerade att de inte förstår sambandet mellan orsak och verkan! Samtidigt minskar antalet svenskar i dessa områden snabbt och hur de nya svenskarna röstar vet vi ju!


Jag känner mig fullständigt bedrövad efter jag har haft denna upplevelse i ett hyreshusområde i norra Kalmar under eftermiddagen som genomgått en enorm förändring på några år.


Under förmiddagen idag var jag på kommunstyrelsemöte. Jag kan bara konstatera att flera av ledamöterna borde ge sig ut i dessa hyreshusområden och gå runt och se verkligheten. Då kanske de skulle förstå vartåt utvecklingen barkar. Istället för att käbbla om klimatförändringar, laddstolpar, att det inte får heta tjänsteman längre utan att det skall heta tjänsteperson, valkretsindelning och tusen andra skitsaker samtidigt som Sverige, vårt land och vår stad, Kalmar är på väg att gå under i ett invandrings och integrationskaos.


Jag är bedrövad idag! Kyrkovalet kommer bli en mycket intressant temperaturmätare på den svenska opinionen i vårt land!

 

PS

Jag tar mig friheten att plocka ett inlägg från Mattias Karlssons facebook. Många av mina läsare har säkert inte facebook.


Mattias Hans Karlsson

3 tim ·


"Insåg att jag glömt dela med mig av en ganska speciell händelse som inträffad för några veckor sedan. Jag satt på ett tåg som rullade in på stationen i en av våra större städer. På perrongen stod uniformerad säkerhetspersonal. När tåget stannade fick de syn på mig genom fönstret. De äntrade tåget ställde upp sig på ett led framför mig, gjorde honnör, skakade min hand och sade "Tack, du är vårt sista hopp", sedan gick de ut igen och tåget rullade vidare. Halva vagnen bestod av turister som tittade väldigt nyfiket på mig och undrade om jag var en medlem av kungafamiljen eller nåt :)"


J
Av Thoralf Alfsson - 4 september 2017 23:20

Som jag skrivit tidigare går Kalmar kommuns vindkraftverk väldigt dåligt ekonomiskt. Värdet på vindkraftverket har minskat dramatiskt men det bokförda värdet är många miljoner högre.


Driften för 2017 pekar på en förlust på ca 1,5 miljoner kronor. Som i huvudsak beror på låga energipriser och väldigt låg elcertifikatsersättning.


Kalmar kommun mörkar dock utveckling genom att man tillämpar ett internpris inom förvaltningarna och kommunens olika abonnenter som får betala ett elpris på 77 öre per kwh, exklusive skatter. Detta när samma pris från Kalmar Energi är ca 31 öre per kwh.


150 procent högre pris internt än marknadspriset per kwh. Den stora kommunala bluffen!

 

 

Ikväll skriver Barometern om den stora förlust som kommunerna Högsby, Hultsfred och Mönsterås  riskerar i sin satsning på ett vindkraftverk som riskerar att gå i konkurs.


”Om det blir konkurs riskerar de tre ägarkommunerna, Högsby, Mönsterås och Hultsfred att i bästa fall bara förlora 10 miljoner kronor. Men det kan också bli uppemot 26 miljoner kronor.

 

Det framkom under måndagens sammanträde i Högsby kommunfullmäktige.

 

– Aktiekapitalet är förbrukat. Kontrollbalansräkning ska upprättas. Till nästa sammanträde i kf kommer Mönsterås kommuns kommunchef Fredrik Johansson att informera vilka alternativ vi har, sa kommunalrådet Sthina Johansson Evertsson (C).”

 

– En extrastämma ska också hållas inom kort.


Det var 2014 som de tre kommunerna gick in i vindkraftsparken Nötåsen i Sundsvall. Prislappen var 33 miljoner kronor,

 

 


Av Thoralf Alfsson - 4 september 2017 13:16

Jag fick igår en kopia på ett brev som skickats till föräldrar till barn på förskolor i Kalmar. Kan inte barn få vara barn när det verkligen är barn. Jag blir beklämd när föräldrar hör av sig om detta.

I brevet finns följande formulering.


”Varje avdelning kommer under veckan att arbeta med detta utifrån barnens ålder och kunskapsnivå.”

 

Barn i förskolan skall inte indoktrineras av någon pridepropaganda!


Jag är förvånad att inte fler föräldrar reagerar över detta! Men det kanske är som vanligt att svenskarna reagerar genom att knyta nävarna i fickan och sedan tiga.


Undrar dessutom hur vissa invandrargrupper reagerar på detta informationsbrev? Men de kanske har sina egna förskolor där pridepropagandan inte ingår i någon likabehandlingsplan.


 

Av Thoralf Alfsson - 3 september 2017 23:45

 


Det var med en viss förvåning jag läste denna artikel i lördagens Ölandsbladet. Jag tolkar det som att det ensamkommande barnet, som inte längre är något barn fått nej hos socialförvaltningen i Mörbylånga kommun.


Nu har den ensamkommande fått hjälp av någon vuxen att skriva ett medborgarförslag som bara gäller honom själv. Det kan knappast kallas för ett medborgarförslag. Jag hoppas att Mörbylånga kommun stoppar det i papperskorgen så snart som möjligt.


Är det personens gode man som hjälpt till att författa ett medborgarförslag. I landet gratis kan allting hända.


Det kanske vore en idé att uppmana alla ungdomar i Mörbylånga att skriva ett medborgarförslag där de önskar körkort och möbler betalda av skattebetalarna. 

Av Thoralf Alfsson - 2 september 2017 23:25

Ser att Östran uppmärksammat mitt blogginlägg om demonstrationen vid Lars Kaggskolan. Tidningen har precis som jag reagerat på att det är Grön ungdom som sökt och betalat för demonstrationstillståndet och att inget tillstånd ännu beviljats. Det är alltså Miljöpartiets ungdomsförbund som demonstrerar mot sin egen regering.


Det är också ärligt och hederligt av Ulf Carlsson på Östran att ange källan till dessa uppgifter.Frågan är nu om Barometern och Radio Kalmar även kommer uppmärksamma de faktiska omständigheterna runt demonstrationen eller om deras läsare repektive lyssnare skall hållas ovetande om dessa fakta.


Under den senaste veckan har vi kunnat läsa att minst tre miljöpartister i riksdagen inte kommer att kandidera i kommande val till riksdagen. De tycker att Miljöpartiet har svikit sina egna väljare i de beslut partiet tagit i regeringen. Läste även att ett kommunalråd/oppositionsråd i Landskrona också väljer att göra samma sak som riksdagsledamöterna. Det finns säkert flera liknande fall ute i landet.


Tänk om dessa besvikna miljöpartister startar ett nytt och än mer radikalt parti när det gäller miljöfrågorna och massinvandringen och inte minst med koppling till klimatalarmisterna. Jag har svårt att tro att Carl Schlyter, Annika Lillemets och Walter Mutt har för avsikt att lämna politiken helt och hållet. Jag undrar om de inte har något annat i kikaren efter den behandling de fått utstå av sina partikollegor i regering och riksdag.


Ett nytt parti med dessa tre personer skulle sannolikt innebära att Miljöpartiet inte klarar 4-procent spärren till riksdagen 2018!

Av Thoralf Alfsson - 1 september 2017 23:37

Moderaten Ulf Kristersson tillkännagav idag att han står till förfogande som partiledare för Moderaterna. Jag har lyssnat till flera intervjuer i radion med Ulf Kristersson under dagen. I P4 efter lunch pressades han av journalisten till att säga att moderaterna under hans ledning inte kommer samarbeta eller förhandla med Sd. Nu var beskedet ganska tvetydigt om man betraktar hela intervjun och senare uttalanden.

Ulf Kristersson tror att han både kan äta kakan och samtidigt ha den kvar.
Det fungerade inte för Anna Kinberg Batra och kommer inte fungera för Ulf Kristersson som partiledare heller!


Linda Amoretto kallade Ulf Kristersson för en ”tvestjärt” i mitt FB-flöde idag och det tycker jag var en alldeles utomordentlig liknelse. Ulf ”tvestjärten” KristerssonIgår (torsdag) delade posten ut vår kyrkovalsfolder till alla hushåll i Kalmar län. Det rör sig om ca 115 000 hushåll om jag minns rätt. Jag hoppas att alla SD-sympatisörer som är medlemmar i Svenska kyrkan utnyttjar sin rätt att rösta i kyrkovalet. Om någon som är skriven i Kalmar län och vill ha valsedlar hemskickade är det bara att kontakta mig så fixar jag det.


Idag kom ett märkligt brev till vår postbox i Kalmar.


 


Personen har ritat ett eget frimärke som uppenbarligen gått igenom Postens sorteringsmaskiner 😉


Nu var personen ifråga inte särskilt imponerad av vår folder. Åtminstone tolkar jag hans budskap som ganska negativt. Det är väl ingen vågad gissning att personen har sina sympatier ganska långt ut på vänsterkanten.


 


Det blir dock lite komiskt när han även delvis fyllt i baksidan av foldern där man kan ansöka om medlemskap i SD. Han/hon fyllde i varje fall i namn ;-)


 


Personen besitter i varje fall en viss självinsikt. 😉


Ett gott skratt förlänger livet!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se