thoralf

Alla inlägg under september 2017

Av Thoralf Alfsson - 12 september 2017 00:44

Det blev ett spännande val i Norge. Men det ser ut som att högerblocket sitter kvar. Mycket hänger på att Venstre klarar 4-procent spärren. I skrivande stund har Venstre 4,09 procent när ca 89 procent av rösterna är räknade. KrF ser ut att vara det parti som hamnar närmast 4-procent spärren. Socialdemokraterna ser ut att bli de stora förlorarna! De backar med ca 3,5 procent.


Frp ser ut att hålla ställningarna med drygt 15 procent.


Väldigt intressant att se Erna Solberg ta en lång promenad genom Oslo till Stortinget mitt i natten. Hon åkte inte bil med säkerhetspolisen utan tog en 15-20 minuters promenad.


Det är också spännande att man i Norge har en partiledardebatt mitt i natten i Stortinget, trots att valresultatet inte är riktigt helt färdigt.


 

Av Thoralf Alfsson - 10 september 2017 23:27

Barometern har frågat väldigt många människor om vilka politiska frågor som de tycker är viktigast inför nästa års val. Flera väldigt intressanta artiklar i lördagens tidning och inte minst att läsa vad många av dessa människor tycker.


 


Integration eller invandring är helt klart den viktigaste frågan och sedan kommer sjukvård och skola. Det överensstämmer med de samtal som jag haft. Men när många pratar med mig uttrycker sig många mer drastiskt än vad Barometern redovisar. Jag tror att siffrorna i verkligheten är än större för integration/invandring. Jag tror dessutom att siffrorna kommer växa allt eftersom förändringen i samhället fortsätter. Förändringarna kommer att fortsätta!


Fram till den 31 augusti har Migrationsverket beviljat totalt 86 595 uppehållstillstånd i alla kategorier. Drygt 50 000 har med asylsökande och anhöriga att göra. Det innebär ca 10 000 beviljade uppehållstillstånd varje månad.

 

Det kommer innebära nya förskjutningar i opinionen och det blir inte till 7-klöverns fördel!


PS

Vid Öppet hus på måndag kommer jag berätta lite om Samhällsbyggnadsnämnden. Jag startar klockan ca 18:00.


Av Thoralf Alfsson - 9 september 2017 23:04

 

Idag var det dags för Prideparad i Kalmar. Det är ett event som vissa uppskattar andra tycker det är mest ett spektakel. I år valde jag att åka in till Kvarnholmen för att titta och hålla lite koll på Prideparaden. Jag har under alla år reagerat på de siffror som media skriver har deltagit i Prideparaden. Jag bestämde mig helt enkelt för att räkna antalet deltagare i Prideparaden när den passerade Pressbyrån.


24Kalmar skrev så här.


 

"Tusentals och åter tusentals människor gick med i den stora Prideparaden" enligt 24 Kalmar. Det måste väl innebära betydligt mer än två tusen eller snarare tre eller fyra tusen människor i Prideparaden.


Barometern skriver följande i sin artikel.


Den preliminära publiksiffran för årets parad var cirka 3 500 personer, enligt Jennie Vallin.

– Vi har haft vädret emot oss sista veckan så det är vi ändå jättenöjda med. Det var fantastisk stämning på Stortorget, säger Jennie Vallin.”

 

 


Undrar hur Barometern faktagranskat uppgiften om 3 500 deltagare i Prideparaden.

 

SVT Småland är dock lite mer försiktiga men ändå väldigt fel ute.


”Kalmarsund Pride arrangeras i år för tredje gången och omkring 2000 personer gick i pridetåget som avslutar årets pridevecka.”

 

Min egen räkning stannade vid en betydligt lägre siffra, trots att jag räknade i överkant. Den riktiga siffran var ca 1 450 personer + 1 häst som passerade Pressbyrån vid Östra Sjögatan.


Vi kan avrunda det till 1 500 personer!

 

I den här artikeln ljuger 24Kalmar till och med så att de tror på sig själva. Nu har de tagit Barometerns uppgift om 3 500 personer. Sedan har de plussat på med 1 500 personer ytterligare på Stortorget. Det är ett stort skämt!

http://24kalmar.se/2017/09/09/rekordstor-uppslutning-pa-pride-finalen/

 


Jag passade också på att ta en del foto. En kvinna från Liberalerna som gick i Prideparaden blev arg och skrek att jag inte fick fotografera henne. Men kan hon inte stå för sitt deltagande i Prideparaden så bör hon nog avstå att gå i Prideparaden då den sker på offentlig plats.


En sak som jag reagerar på är att så många av dem som gick i Prideparaden är barn, det vill säga minderåriga (under 18 år). Jag skulle vilja påstå att minst 25 procent var barn. Jag har lite svårt för att barn i 12-14 årsåldern går i Prideparaden utan någon vuxen.


Barometern, Östran och 24Kalmar har bildspel med totalt ca 160 bilder från paraden. Det är bara att titta på dessa så förstår ni säkert vad jag menar.


Här länken till 24Kalmars bilder.

http://24kalmar.se/2017/09/09/bildbomb-gigantiska-prideparaden-tagade-genom-kalmar/


Titta på t.ex bild 18,19,30,76 och 78

Missa heller inte bild 49 som mycket väl kan vara två ensamkommande barn, där i varje fall en är i trettioårsåldern eller kanske ännu mer 😉

Vi får se hur länge bilderna får ligga kvar efter att jag uppmärksammat dem.


Östrans Tomas Löwemo har tagit en del proffsiga och fina bilder.

http://www.ostrasmaland.se/lan/lyckorus-nar-pride-gick-genom-kalmar/#slideshow-0


Barometern har också en hel del bilder.

http://www.barometern.se/kalmar/har-gar-pridetaget-genom-kalmar/#slideshow-0


Tidningarnas fotografer missade dock en del. Denna banderoll var det ingen som fångat på bild. Men budskapet kanske inte var det rätta om man tänker efter en del.


 

Alla vet nog förhoppningsvis vilken religion som härskar i Afghanistan.


   

Socialdemokraterna satsar på Prideparaden.


Alice Bah Kuhnke var talare på Stortorget.

   

Hur många kvinnor i slöja såg jag i Prideparaden eller på Stortorget under dessa två timmar. Rätt gissat! Inte en enda kvinna eller muslimsk man som brukar gå till moskén på fredagsbönen. Undrar vad de tänker om Prideparaden?


Det uppstod tydligen också en situation efter att Prideparaden passerat vid korsningen mellan Storgatan och Kaggensgatan när Nordfront visade sin banderoll och flaggor. Det har förekommit både uppgifter om att Nordfront hade demonstrationstillstånd och att de inte hade det i media. 

Uppgifterna i media går starkt isär. 


Så här skriver Barometern i sin första upplaga av artikeln.


"Enligt en polis på plats hade nazisterna tillstånd att demonstrera på platsen."


"Barometern har pratat med en Kalmarbo som blev vittne till händelsen. Först såg han när nazisterna vecklade ut en flagga och en banderoll. Sedan säger han att en kvinna sprang fram för att slita ner banderollen.

– Men hon trillar omkull och då reagerar de med banderollen. Då springer polisen fram. Sedan blir det lugnt och människor står runt omkring. Då kommer kvinnan en gång till och ska slita ner banderollen. Då springer killarna med banderollen fram igen. Då blir en polis omkullknuffad i det här bråket, säger han."

 

"Vittnet, som är noga med att poängtera att han inte på något vis sympatiserar med Nordiska motståndsrörelsen, är kritisk till att polisen inte ingrep mot kvinnan.

– Jag dömer inte polisen men som medborgare i Kalmar undrar jag varför de inte tog hand om flickan. Det var hon som satte eld på brasan, men alla dyker på Nordiska motståndsrörelsen. Jag anser att alla har rätt att ha sin åsikt och de gjorde ingenting, säger han."

 

Dessa uppgifter bekräftas också från andra vittnen som var på plats när bråket inträffade. Media har dock inte i någon bild visat vad det var för banderoll som Nordfront hade i Kalmar. Undrar om det var texten som gjorde dessa kvinnor så upprörda. Här kommer en bild med banderollen som var så upprörande att kvinnor i Prideparaden ville riva ner den.


 

För att någon nu inte skall anklaga mig för att vara nazist vill jag påpeka att jag inte sympatiserar med Nordfront men jag anser att denna bild är en del av sanningen som undanhålls av media och därför publicerar jag den. Det är ett vittne till bråket som tagit bilden.

Av Thoralf Alfsson - 8 september 2017 23:45

Idag är det exakt ett år till valet. Jag kommer att kalla de kommande 365 dagarna för sanningens år. Det är många som kommer att bli tvungna att bekänna färg under dessa 365 dagar. Jag tänker på alla partier inom 7-klövern. Jag tänker på alla politiska kommentatorer i media. Jag tänker på alla opinionsinstitut och deras undersökningar. Jag tänker också på mitt eget parti som måste visa vad SD vill med vår politik och framförallt nå ut med den till väljarna.


Men jag tänker också på alla väljare som nu har Sveriges öde i sin hand.

 

Jag har under de senaste månaderna delat ut mycket material i Kalmar kommun och under sommaren även på Öland. Givetvis så träffar man många människor vid brevlådor eller i trapphus. Jag frågar då nästan alltid om de vill ha information från Sverigedemokraterna. Numera är det väldigt få som reagerar negativt. Det har skett en markant förändring under de senaste åren. Speciellt när jag möter den äldre generationen.

Något som slog mig idag är att det finns en yrkesgrupp som jobbar med fastigheter som tycks ha väldigt stora sympatier för SD. Men det bygger sannolikt på egna erfarenheter. Vilken yrkesgrupp tror ni jag tänker på?


Idag fick jag flera ”kickar” i ett bostadsområde i Kalmar. Flera väldigt trevliga samtal med hyresgäster. Socialdemokraterna kan nog knacka hur mycket dörr som helst men det hjälper inte så länge de inte ändrar sin politik. Jag tror att SD faktiskt kan göra ett riktigt kanonval den 9 september 2018.


För min egen del är det också ett sanningens år på väldigt många sätt. Det blir säkert ett väldigt intressant och spännande år. 

Av Thoralf Alfsson - 8 september 2017 11:58

I måndagskväll blev en kvinna som rastade sin hund nedslagen av en trio män som försökte råna kvinnan.

Jag har idag fått både mejl och kommentarer till att Barometern i sin artikel utelämnar uppgifter om signalementet på rånartrion. Varför döljer Barometern dessa uppgifter? Försöker Barometern skydda rånartrion? Vill inte Barometern att polisen skall få bästa möjliga hjälp att lösa brott som begås i Barometerns utgivningsområde?


Vad menar Barometerns ansvariga utgivare med att dölja dessa uppgifter som andra medier tar med det i sin rapportering?


Citat från Barometern.

”Polisen har ett signalment på de tre männen men saknar i nuläget några misstänkta. Männen ska ha haft mörka kläder och varit i 25-årsåldern.”


Citat från Östran.

”Männen uppges ha varit i 25-årsåldern och mörkt klädda. De pratade inte svenska. Polisen tror sig ha tillräckligt med signalement för att kunna gå vidare med ärendet.”


Citat från 24Kalmar.

”Hon hade inga värdesaker på sig vilket fick männen att springa iväg. Polisen ska ha signalement på de tre männen men saknar misstänkta. De ska ha haft utländskt utseende, mörka kläder och varit i 25-årsåldern.”

 

De pratade inte svenska och hade ett utländskt utseende! Varför utelämnar Barometern dessa uppgifter i sin artikel.

Av Thoralf Alfsson - 7 september 2017 23:24

Det är stort hyckleri när politiker kandiderar till kyrkovalet under ett icke politiskt namn och kallar sig politiskt obunden och samtidigt kritiserar de politiker som är ärliga och hederliga och kandiderar under sitt riktiga partinamn.


Birgitta Axelsson Edström är en självgod men hatisk person mot alla som inte delar hennes vänsterliberala värderingar. I det förra kyrkovalet kandiderade hon för Vänstern i Svenska kyrkan (Visk) och hon företräder fortfarande den nomineringsgruppen.


Inför årets kyrkoval kandiderar hon för Öppen kyrka. I en av stiftets kyrkovalstidning skriver hon att,


”Öppen kyrka är ett partipolitiskt obundet alternativ”


Problemet är bara att Birgitta Axelsson Edström är talesperson för Feministiskt initiativ i Kalmar. F! främsta person lokalt menar att hon är politiskt obunden. Det är den största sortens hyckleri och det är bedrövligt att det ens får förekomma. Det är bara att besöka hennes blogg så inser man hur stort hyckleriet är.


http://birgittaaxelsson.blogspot.se/


Av Thoralf Alfsson - 7 september 2017 10:55

Nu har det ta mig tusan gått för långt! SVT är public service och inte någon lekstuga för vänstersympatisörer som är anställda på SVT.UPPDATERING.


"Hatterrornätverket #jagärhär har satt i system att okynnesanmäla olika användare och grupper på Facebook som inte vill ha ohämmad massinvandring.

När Granskning Sverige kunde visa hur hela verksamheten styrdes inne från SVT, gick nätverket till motattack och började massanmäla Granskning Sveriges Facebooksida. Facebook föll till föga för trycket och stängde ned kontot för all framtid.


Censuren styrs alltså från SVT. Skriv gärna om detta.


MVH Johan Andersson


Här är en länk till Youtube om hur det styrs från SVT. Dela innan youtubekontot kanske är borta.


https://youtu.be/Uid9h_4SqE4


Ps. Kanske dags för oss att lära oss hur vi ska bemöta vänsterkrafterna. Anmäl bort dem från nätet." 

Av Thoralf Alfsson - 6 september 2017 15:51

 


Mitt blogginlägg om att till och med förskolor med barn i 2-3 årsåldern har pridetema i Kalmar under den pågående Prideveckan fick många kommentarer och även att Samhällsnytt tog upp det i en artikel. Läs artikel


Jag var igår runt och kollade hur de olika skolorna flaggade med prideflaggor. Jag kunde konstatera att de flesta skolorna hade hissat en eller flera prideflaggor.


 

Lindöskolan.


Det var dock några skolor som inte gjort det. Thoren Framtid i Oxhagen, Funkaboskolan och Kalmarsundsskolan. Funkaboskolan och Kalmarsundsskolan är kommunala skolor. Det gemensamma för dessa tre grundskolor är att de ligger i invandrartäta områden!


     


Thoren framtid flaggade inte, Funkaboskolan hade en vimpel med svenska flaggan och Kalmarsundsskolan hade enbart sin egen flagga på en flaggstång men de två andra var tomma.


Jag skickade ett mail till rektorn på den stora Kalmarsundsskolan, Ulf Nilsson och frågade varför man inte flaggade med prideflaggan. Svaret var att man hade en prideflagga i matsalen och att det fanns en pridesymbol på skolans infoskärmar. Det var med andra ord ett aktivt val att inte ha några prideflaggor utomhus i invandrartäta Norrliden. Jag har min egen teori bakom detta beslut.


Idag fick jag dock detta mail från Ulf Nilsson.


 


Så lätt var det att påverka 😉


Men jag tror mina läsare förstår det hyckleri jag vill påvisa med detta blogginlägg.

Nu får vi se hur det går med flagga och flaggstång.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se