thoralf

Alla inlägg under september 2017

Av Thoralf Alfsson - 18 september 2017 09:09

Det ser ut som att vi kommer mer än fördubbla antalet röster från 40 500 i valet 2013 till ca 85 000 röster i årets val. Det är en ökning med ca 110 procent. Trots att många som sympatiserar med SD lämnat svenska kyrkan och därmed inte kunnat rösta.


Att vi inte fördubblar oss i procentenheter beror helt och hållet på de ökade valdeltagandet. Valdeltagandet ser ut att öka med ca 35 procent, från 12,8 procent till 18,2. Trots detta ökar vi från 5,97 till 9,22 procent i valet till kyrkomötet.


I Kalmar kommer alla våra kandidater in i kyrkofullmäktige och det blir dessutom några tomma stolar, då våra kandidater inte räckt till för att besätta de mandat vi fått. Grattis till Leif Holmberg, Thomas Salonen och Kent Petersson.


Jag anser dock att fördubblingen av antalet röster indikerar att en fördubbling även är möjlig i riksdagsvalet 2018. I riksdagsvalet kan inte valdeltagandet öka så mycket, kanske inte alls.


Av Thoralf Alfsson - 17 september 2017 08:56

Jag hoppas att mina läsare som också är medlemmar i Svenska kyrkan utnyttjar sin rätt att rösta i kyrkovalet.


Igår propagerade SVT och TV4 för att medlemmar i svenska kyrkan skall rösta mot Sverigedemokraterna. I både Rapport, Aktuellt och TV4 Nyheterna hade man letat upp en person som tänkte rösta i kyrkovalet enbart för att inte SD skulle bli större. Att alla tre nyhetsredaktionerna hade det budskapet visar med all tydlighet deras agenda och att de inte är objektiva i sin nyhetsrapportering.


TV4 Nyheterna lyckades klämma in två personer med denna agenda i sitt klipp. Undrar om de fördrar islamisering av svenska kyrkan?Om dessa unga kvinnor skall lyckas stoppa att Sverigedemokraterna fördubblar sig ännu en gång i kyrkovalet måste också valdeltagande öka med ca 100 procent. Vilket jag tror är helt orealistiskt.

I valet 2013 fick SD ca 40 600 röster av ca 696 000 röster till kyrkomötet.

Jag tror att SD kan få ca 80 000 röster eller mer i detta val. Jag tror dock inte att 1,4 miljoner av kyrkans medlemmar kommer att rösta i kyrkovalet.


Nu håller vi tummarna idag. Ikväll har vi en liten valvaka i vår partilokal och hoppas att våra lokala kandidater nu tar plats i kyrkofullmäktige i Kalmar.

Av Thoralf Alfsson - 16 september 2017 09:51

Socialförvaltningen i Kalmar kallar det för övergrepp i sin anmälan. Åklagaren Magnus Argus berättar att brottsrubriceringen är våldtäkt. Att våldtäkten sedan skett på ett HVB-hem för ensamkommande och att brottsoffret är en flicka som ännu inte fyllt 15 år och som var på besök, gör det än mer anmärkningsvärt att Socialförvaltningen kallar det för övergrepp.

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/flicka-valdtogs-pa-boende-trots-att-dar-fanns-personal/


Hade Socialförvaltningen hoppats att det skulle slinka förbi utan att någon skulle uppmärksamma våldtäkten?


”Östra Småland har frågat socialchefen Cecilia Frid hur det är möjligt att en ung flicka dagtid kan våldtas på ett boende som är bemannat dygnet runt.”

 

På det här boendet finns det 18 anställda och en chef som ger service till ca 20 så kallade ensamkommande. Det handlar om personer i 17-18 årsåldern med en personaltäthet som äldreomsorgen bara kan drömma om. Jag tror knappt att demensboende har den personaltätheten.


Många av de ensamkommande har sannolikt också varit engagerade i demonstrationerna vid Lars Kaggskolan.

 

Enligt Östra Småland är den misstänkte personen flyttad till ett annat boende. Varför är han inte anhållen eller häktad? Särbehandlas ensamkommande unga män av polisen?

Av Thoralf Alfsson - 16 september 2017 00:00

När jag läste fredagkvällens artikel i Barometern att förre MP-politikern Anna Thore gör comeback som socialdemokrat ramlade pusselbitarna på plats.


Nu förstår jag varför majoriteten vill ändra i kommunens organisation och den politiska organisationen. Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson har redan vikt en plats för Anna Thore. Undrar om hon redan blivit lovad den tjänsten av Johan Persson? Har denna organisationsförändring tillkommit bara för att locka över Anna Thore? Jag bara undrar!


Samtidigt slår Johan Persson undan ännu ett ben på Miljöpartiet i Kalmar! Att Anna Thore nu blir socialdemokrat kommer säkert kosta en del för Miljöpartiet i Kalmar. Anna Thore besitter både kunskap och erfarenhet vilket idag saknas till stor del hos Miljöpartiet i Kalmar.


Att Johan Perssons strategi är att få bort Miljöpartiet i Kalmar råder det ingen tvekan om. Eftersom vi i Kalmar har två valkretsar kommer det vara en spärr på 3 procent till Kalmar kommunfullmäktige. Det kan bli tufft för flera partier.


Frågan är dock också hur andra socialdemokrater reagerar när Johan Persson plockar in det ena efter det andra nya namnet. Vilket innebär att många trogna kommer puttas ner ännu ett steg på de kommunala valsedlarna!

Av Thoralf Alfsson - 15 september 2017 17:58

Nu kommer SR Ekot med nya uppgifter om hur Alliansens partiledare diskuterat misstroendeförklaringen mot Peter Hultqvist. Det är anmärkningsvärda uppgifter som framkommer om Annie Lööf som tydligen är rädd för att själv bli granskad.


Det är ju minst sagt anmärkningsvärt att dessa uppgifter läcker ut då endast partiledarna skall ha varit närvarande vid detta alliansmöte.För mig framgår det allt tydligare att det är ett samarbete mellan SD, M och KD som kan rädda Sverige från det förfall som pågår. Jag kommer att uppdatera denna grafik varje månad i fortsättningen. 50 procent är inte så långt bort om man skall tro på Sentios opinionsmätningar.


 Av Thoralf Alfsson - 14 september 2017 21:51

 

 

Centerpartiet och Annie Lööf backade idag ifrån sitt stöd för en misstroendeförklaring mot försvarsminister Peter Hultqvist. Jag är inte det minsta förvånad över hur Annie Lööf agerar.


Centerpartisterna i Kalmar är säkert nöjda och belåtna över detta besked då de redan sitter knät på socialdemokraterna och Johan Persson. Socialdemokraterna och Centerpartiet gick även tillsammans i helgens Prideparad i Kalmar.


Undrar om Annie Lööf kommer äta upp någon sko?


 Centerpartiets valsedel ;-)


   


Igår höll Junker ett tal i EU-parlamentet där han krävde att alla medlemsländer också skulle vara med i bankunionen. SR och Studio Ett intervjuade flera EU-parlamentariker efter talet, däribland socialdemokraten Marita Ulvskog som uttryckte sig enligt följande.


”Man kan inte tvinga länder att delta i samarbeten.”

 

Ett väldigt intressant uttalande från Marita Ulvskog. Det borde innebära att Marita Ulvskog även anser att EU inte kan tvinga Polen och Ungern att ta emot ekonomiska migranter från tredje världen. Då dessa länder inte vill samarbeta angående den kvotering som flera länder inom EU vill införa och försöker tvinga på Polen och Ungern. Så här uttalade hon sig för DN för något år sedan.


EU-parlamentarikern Marita Ulv­skog (S) gläds åt att det på måndagens EU-möte ändå var fler länder än tidigare som var beredda att ta emot asylsökande. Men även hon är mycket kritisk mot Ungern.

 

 Jag tycker inte att ett land som Ungern borde få vara medlem i EU, säger Marita Ulvskog till DN.

 

I konsekvensens namn borde hon också anse att Sverige borde lämna EU om vi inte vill tillhöra bankunionen. Den är enkel logik.Idag fick jag en rapport om bostadssituationen och bostadsbyggandet i Kalmar län. En orsak till behovet av nya bostäder beror givetvis på befolkningsökningen och då framförallt den stora invandringen. I rapporten som är skriven av Länsstyrelsen håller man sig inte till sanningen och de fakta som finns hos SCB. I rapporten kan följande läsas om befolkningsökningen.


”Bara under 2016 ökade befolkningen med 4 622 personer, vilket är den största befolkningsökningen ett enskilt år de senaste 49 åren följt av 2015 med en befolkningsökning på 2 081 personer.”

 

”Under 2016 stod utlandsfödda för hälften av inflyttningen till länet. En avgörande framtidsfråga är därför hur snabbt dessa människor kan komma in på arbetsmarknaden.”


Enligt Länsstyrelsen skall alltså utlandsfödda stå för hälften av inflyttningen i Kalmar län under 2016. Det skulle då röra sig om ca 2 300 personer.

 

Här kommer de exakta siffrorna från SCB angående befolkningsutvecklingen.


 


Den verkliga siffran är enligt SCB mer än det dubbla eller 4 957.


Sanningen är att drygt 1 000 personer har flyttat bort från Kalmar län och det rör sig om personer som är födda i Sverige med båda sina föräldrar födda i Sverige. Med stor sannolikhet etniska svenskar till stor del. Personer med utländsk bakgrund har samtidigt ökat med ca 5 400 personer.


Länsstyrelsen skriver med andra ord inte sanningen. Jag är dock inte förvånad!


Av Thoralf Alfsson - 13 september 2017 17:27

Jag klarar inte av att lyssna på Studio Ett längre. Vilka hycklare alla är! Oavsett om det gäller Transportstyrelsen, polisens utredningskapacitet, 7-klöverns politiker. För att inte tala om programledarna som inte vågar ställa intervjuoffren mot väggen. Jag blir fullständigt galen på detta hyckleri.


Elefanten i rummet finns där hela tiden men ingen låtsas om Elefanten. Varför är det resursbrist inom polisen? Varför är stora problem inom sjukvården? Varför är det jätteproblem inom skolan? Ingen vågar prata om grundorsaken till detta! Med andra ord Elefanten i rummet.


Det är ett sånt förbannat hyckleri av den politiska eliten att man blir galen när man aldrig vågar säga det vid sitt rätta namn.


Anledningen är sannolikt att alla de inblandade känner sin egen skuld, oavsett om det är politikerna inom 7-klövern eller journalisterna och media.


De berörda tjänstemännen i höga chefspositioner vågar heller inte säga något om elefanten i rummet av rädsla för att förlora sitt välbetalda jobb och sin status i samhället. Det är minst sagt lika ynkligt!


På fredag kommer vi få se hur Alliansen lägger ned sina röster vid misstroendeomröstningen mot Stefan Löfven. Alliansen kunde lika gärna visa stöd för Stefan Löfven helt öppet genom att rösta för statsministern. Det är lika ynkligt även det!


Kommer det finnas en enda politiker inom Alliansen som kommer rösta med Sverigedemokraterna och emot Stefan Löfven. Hur kommer Hanif Bali rösta? Kommer han stödja Stefan Löfven?


Det svenska tillståndet kallar man det i Norge. Jag kallar det för det svenska självbedrägeriet!

 

Av Thoralf Alfsson - 12 september 2017 22:37

 

Henrik Johansson, IRM och facklig ombudsman.


Den av LO (socialdemokraterna) finansierade sajten IRM, Inte rasist men, har nu återigen försökt misskreditera mig som person. Denna gång är det en ren lögn som Henrik Johansson hittat på eller gjort en helt sjuk tolkning av ett mejl jag fått som jag publicerat på bloggen.


Men samtidigt är jag inte det minsta förvånad över att de använder sig av rena lögner! Kan IRM inte komma åt någon med hederliga metoder så fabricerar de falska citat. Som de sedan bygger sina ohederliga inlägg på.


Expo, Tillsammansskapet och IRM är sannolikt väldigt tätt knutna till varandra. Rebecca Weidmo Uvell avslöjad nyligen på sin blogg hur dessa tre vänsterorganisationer samarbetar och finansieras. Att LO är med och finansierar detta är helt sjukt. Att använda medlemmarnas pengar till detta borde strida mot förbundets stadgar.


Om jag hade varit medlem i LO och varit medveten om hur LO använder dina medlemsavgifter skulle jag lämna LO omgående och bara vara med i A-kassan.


Läs Rebecca Weidmo Uvells blogginlägg om Expo, Tillsammansskapet och IRM. Läs dem i rätt ordning. 


http://uvell.se/2017/09/06/expo-tillsammansskapet-och-valet-2018/


http://uvell.se/2017/09/07/mer-om-expo/


http://uvell.se/2017/09/08/expos-ekonomi/


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 149 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se