thoralf

Alla inlägg under september 2017

Av Thoralf Alfsson - 24 september 2017 23:17

Imorgon är det kommunfullmäktige i Kalmar. När jag går igenom handlingarna en sista gång kan jag inte annat än tänka på ordspråket ”den som gräver en grop åt andra, faller ofta själv däri”. Så kommer det sannolikt bli för ganska många i valet 2018, kanske även i Kalmar. Jag roade mig med att titta efter hur de olika partierna röstade i riksdagen när ändringarna i Vallagen togs 2014. Det var bara Vänsterpartiet som röstade nej till dessa ändringar.

I kommunstyrelsen talade inte de båda partierna som motsatte sig förslaget till beslut om den verkliga anledningen till deras invändningar. Frågan är om de kommer göra det under kommunfullmäktige. Jag kommer säkert vara ganska road av den debatt som sannolikt kommer äga rum under måndagens kommunfullmäktige. I synnerhet om de inte talar ur skägget 😉


AfD i Tyskland ser ut att storma in förbundsdagen med ca 90 mandat. Socialdemokraterna gör sitt sämsta val någonsin med ca 20 procent och Angela Merkels CDU/CSU backar kraftigt från 41 procent ner till ca 33 procent. Det kommer bli intressant att se vilken väg som Merkel väljer. Det ser väl ut som invandringen inte kommer stramas åt utan snarare tvärtom kommer öka och bli ännu generösare om Merkel börjar samarbeta med FDP och die Grune.


I kvällens Agenda fick en obehaglig minister ännu en gång vräka ur sig bedrövliga saker. Kanske var det i frustration över att socialdemokraterna i Tyskland gör ett katastrofval och att AfD gör ett bra val. Men oavsett vilket så är det bedrövligt att programledaren som låter den obehaglige ministern fortsätta med sitt skitprat. Undrar vilka komplex eller trauma ministern lider av?


PS

Idag har jag kopplat av med svampplockning och att se Kalmar FF slå Östersund med 2-1 på Guldfågeln arena. Om Kalmar kommun tar över arenan borde namnet ändras till Kalmar arena!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 23 september 2017 10:10

 


TT:s artikel i Barometern.

 

”Under sin tid som chef inom Svenska kyrkan i Kronoberg förgrep mannen sig sexuellt på barn och spred barnporr. Nu har Växjö tingsrätt dömt honom till 18 månaders fängelse.”

Citat från artikel i Smålandsposten


I artikeln kan också följande stycke läsas.


”Den nu dömde mannen var engagerad i flera samhällsfrågor. Han var inte enbart chef inom Svenska kyrkan utan också politiskt aktiv i en av länets kommuner.”

 

När sedan Nyhetsbyrån TT skriver om den dömde mannen så återfinns inget om att han även var politiskt aktiv i sin hemkommun. Däremot slår man upp det stort att han var en ”kyrkochef”. Läs TT:s artikel från Barometern.


När jag läser domen så finns det inget som anknyter till Svenska kyrkan överhuvudtaget, endast att mannen är ”kyrkochef". Brotten har skett i skogen eller i mannens hem. Jag finner det då väldigt märkligt att media (TT) då enbart lyfter fram och poängterar att mannen var kyrkochef.

Att han även var politiker för Socialdemokraterna tystas ner fullständigt. Inte ens lokaltidningen Smålandsposten skriver att det rör sig om en socialdemokratisk politiker, utan bara att han var politiskt aktiv. Jag anser att det har lika stor relevans som att han var anställd av Svenska kyrkan. Som politiker representerade han Socialdemokraterna i Familje o Individnämnden i sin hemkommun, enligt protokoll på kommunens webbsida.


Ännu ett exempel på det hyckleri som media utsätter det svenska folket för. Ett exempel på fake news!

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 22 september 2017 23:12

”Kvinnan drogs ur bilen ner på marken där hon blev slagen med en pinne och sedan våldtagen.

Händelsen ska ha inträffat i Kalmartrakten i slutet av juli i år. Ett par veckor sedan greps den misstänkte gärningsmannen, en 30-åring bosatt söder om Kalmar.”

 

Artikel i Barometern 2017-09-22

 

Hur stora är oddsen att det handlar om en etnisk svensk gärningsman? Vad tror mina läsare?


Nej, givetvis inte. Det är ännu en Mohammad från Syrien som åtalas för våldtäkt.


Det som blir märkligt är att han är bosatt tillsammans med en 38 årig svensk kvinna bosatt söder om Kalmar, i ett ensligt belägget hus på landet. Men när man söker på sociala medier finns det inte ett spår av mannen i kvinnans stora flöde i sociala medier. Antingen har hon städat bort detta eller så handlar det om att kvinnan har gömt den 30-årige mannen i sin bostad. Enligt åtalet föreligger behov av arabisk tolk. Uppenbarligen kunde den 38-åriga kvinnan inte tillfredsställa mannens sexuella behov eftersom han åtalas för en i mina ögon grov våldtäkt. Den kommande rättegången kommer ge mer information.


När man synar kvinnans flöde på sociala medier så framgår det med all tydlighet vilka politiska referenser som gäller! Vänster och Miljöpartiet! I varje fall finns flera av de lokala miljöpartisterna som vänner på Facebook.


I en artikel i Barometern för några veckor sedan säger landstingsrådet Linda Fleetwood (V) följande.


”– Jag kan tänka mig att gömma de som fått utvisningsbeslut, jag har gjort det tidigare, kan tänka mig att göra det igen, säger Linda Fleetwood (V), landstingspolitiker.


Ännu en naiv godhetsmänniska som fått uppleva det mångkulturella samhällets baksida. Undrar om hon bryr sig det minsta om brottsoffret, den våldtagna kvinnan. Eller om hon är mest bekymrad om sin Mohammad?

 

PS

Jag kommer följa upp fallet efter att dom fallit vid Kalmar tingsrätt.

 

Av Thoralf Alfsson - 21 september 2017 23:54

 


Som jag skrev i mitt tidigare blogginlägg har Socialförvaltningen i Kalmar köpt in halalslaktade lamm från butiken Berga Livsmedel AB. Det visade sig dock att det inte bara var denna gång som socialförvaltningen handlat i denna livsmedelsbutik.


Den 26 juli bjöd socialförvaltningen på kebab vid ett evenemang vid Bergaparken. Givetvis var köttet inköpt i halabutiken i Berga centrum, det vill säga Berga Livsmedel AB. För 2 627 kronor borde socialförvaltningen fått en ansenlig mängd halalslaktad kebabkött att dela ut i sitt integrationsarbete, i sann socialdemokratisk anda.


 


Nu vet jag inte om jag vill kalla det för integrationsarbete utan snarare socialförvaltningens medverkan till islamiseringen av Kalmars utanförskapsområden.


Vem driver Berga Livsmedel AB?


 


Det verkar vara pappa och hans två söner som driver företaget. Givetvis har förstås pk-media varit på besök hos Berga Livsmedel AB under ramadan. Radio Kalmar har gjort ett inslag.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6467568Ali Kareem Jafats deklarerade ingen inkomst överhuvudtaget under 2016, 0 kronor. Men under 2015 deklarerade han 152 000 kronor.

Amer Ali Kareem deklarerade under 2016 ”hela” 103 000 kronor men under 2015 endast 300 kronor.

Karar Ali Khareem deklarerade under 2016 hela 81 000 kronor och under 2015 endast 4 300 kronor.


Så man kan konstatera att butiken inte går särskilt bra. Trots en omsättning under 2015 på drygt 2,8 miljoner kronor blev resultatet minimalt eller bara 27 000 kronor enligt årsredovisningen. Det märkliga är att enligt Skatteverket har Berga Livsmedel fått tillbaka momspengar både 2015 och 2016. Mycket märkligt för en liten livsmedelsbutik. 42 000 kronor under 2015 och 38 000 kronor under 2016. Något som Skatteverkets tjänstemän borde reagera på.


Men enligt de bilder som finns när man googlar på Ameer Kareem så tycks han inte lida någon brist på pengar i varje fall, trots endast 100 000 kronor totalt i inkomst under 2015 och 2016 så tycks han köpa väldigt mycket kläder och resa mycket. Se bilder här eller dessa bilder.


Jag får det inte att gå ihop. Jag undrar hur dessa personer lyckas leva som kungar på en så låg inkomst.

 

UPPDATERING


Jag har dock skrivit om Berga Livssmedel i ett blogginlägg från 2013. Då handlade det om köttfusk men då hade butiken andra ägare. Läs mitt blogginlägg.

http://thoralf.bloggplatsen.se/2013/08/23/10121743-kottaffaren/


 

Av Thoralf Alfsson - 20 september 2017 22:46

Vid senaste mötet i socialnämnden informerades ledamöterna om flera evenemang som anordnats av socialförvaltningen under sommaren. Informationen som sedan kom till mig fick mig att fortsätta gräva i detta. I protokollet kan följande läsas.


”Enhetschef Annelie Österberg och socialsekreterare Johan Hjulström från Förebyggandeteamet informerar om områdesarbetet och de aktiviteter som anordnats under sommaren.”

 

Det områdesarbetet och aktiviteterna handlar om är evenemang i invandrartäta områden i Kalmar och i detta fallet Bergaområdet. Enligt vår ledamot i nämnden skall det dock ha informerats att socialförvaltningen köpt in halalslaktat kött till dessa evenemang. Jag ställde då frågan till enhetschef Annelie Österberg om dessa uppgifter stämde och jag fick då följande svar.


 


När jag fortsatte ställa frågor om detta evenemang och inköp av halalslaktade lamm fick jag fler svar med uppgifter.


 


Jag hittade också på Facebook hur man annonserat om detta evenemang men som ni kan läsa uppmanar man besökarna att ta med fika. Det står inget om att man skall bjuda på mat eller någon arabisk maträtt. Något som jag finner ytterst märkligt om man vill ha besökare till sitt evenemang. Uppenbarligen har troligen någon annan information gått ut till den muslimska befolkningen, vilket uppenbarligen inte skulle synas för svenskspråkiga boende i området eller andra. Lite hysch, hysch!


 


Frågan är om alla som bjöds på denna maträtt tillagad av Hassan visste att man fick halalslaktat lamm?

 

Nu köptes dock inte det halalslaktade lammet av KLS (Kalmar Läns Slakteri) utan av Berga Livsmedel AB enligt det kvitto som jag begärde ut från socialförvaltningen. Man köpte dock inte bara kött hos Berga Livsmedel utan även bröd och grönsaker. Men att det skulle vara halal råder det nog ingen tvekan om med tanke på hur Berga Livsmedel AB gör reklam för sina produkter.

 

 


Jag har tidigare ställt frågor i Kalmar kommunfullmäktige om Kalmar kommun köper in halalslaktat kött och fått svaret från flera kommunalråd och ansvariga för inköp att så inte är fallet.


Socialförvaltningen i Kalmar går dock muslimerna tillmötes i sitt ”integrationsarbete” på fältet. Eller ingår detta i den socialdemokratiska strategin efter den stora branden vid Berga centrum för ca 5 år sedan. Det har satsats stora ekonomiska resurser på denna stadsdel för att minska kriminalitet men det har haft liten effekt. Hur många gånger man köpt in halalslaktat kan man ju undra.


Bara någon dag efter detta evenemang hade socialdemokraterna sin egen fest i Bergaparken. Det är ju inte utan att man börjar undra om det har något samband och om planeringen gjorts tillsammans för båda evenemangen med socialnämndens ordförande socialdemokraten Roger Holmberg?

 

 


Undrar om det var riktig korv eller om det var kycklingkorv som det bjöds på av socialdemokraterna. Jag tror i varje fall att den inte innehöll något fläskkött.


Sedan finns det de som förnekar att det pågår en islamisering i vårt samhälle! De borde kallas för informationsresistenta!

Av Thoralf Alfsson - 19 september 2017 23:05

 


Ölandsbladet har i ett antal artiklar under de senaste veckorna uppmärksammat stölderna av får och lamm på Öland. I den första artikeln berättar en djurägare att han saknar ett 20-tal får. Ett av de stulna fåren påträffades inte så långt ifrån djurägarens marker.


Fåret stals och fördes bort - för att sedan slaktas.

– Halsen var avskuren och vissa valda detaljer, som ryggfiléerna, urskurna, säger områdespolis om den fårstöld som polisanmäldes i slutet av förra veckan.

 

Det låter för mig som att fåret har halalslaktats!


”Polisen tror att mörkertalet är stort när det gäller stulna djur, ett så kallat ”doldisbrott” utan egen brottskod.

– Men problemet tycks öka år från år. Det är viktigt att sådant här kommer fram, polisen vill gärna bli kontaktade när det sker sådana här stölder, manar Thomas Lönnqvist.”

 

Efter att Ölandsbladet publicerat denna artikel började det uppenbarligen strömma in uppgifter till tidningen som återkom med en ny artikel några dagar senare.


”Samtidigt har polisen fått in uppgifter om än fler får- och lammstölder på Öland, en bestulen djurägare som hört av sig finns i Galltorp norr om Sättra.

– Denne har blivit av med 24 tackor på två år och hur många lamm som försvunnit vågar han inte ens spekulera i.”

 

I den senaste och tredje artikeln kommer ännu fler uppgifter fram.

 

”Fårägare runt om på Öland hör nu av sig till polisen och har samstämmiga berättelser.

– Det stjäls får lite överallt på ön, summerar områdespolis Thomas Lönnqvist.”

 

”Och nu har vi fått in en anmälan från Stenåsa i Mörbylånga kommun, där har okända personer tagit fem får från en djurägare. Att fåren smitit och sprungit bort bedöms som osannolikt, säger Thomas Lönnqvist, områdespolis på Öland.

– Den här djurägaren berättar att han pratat med andra djurägare och att de säger samma sak; de har mist får.

Dessutom uppger polisen att flera djurägare kontaktaktas av okända personer som önskat att få köpa lamm svart.”

 

 

 

Djurägare har kontaktats av okända personer skriver Ölandsbladet. Polisen måste ju ändå ha några uppgifter från djurägarna att gå på. Jag undrar lite över vilka dessa okända personer är. Vilka är det som åker runt och vill köpa lamm svart?


Tidigare i år blev ju 14 får stulna som skulle ha gått på Eketorps borg på Öland under sommaren. Vilket jag skrivit om tidigare på min blogg.


Summerar man dessa uppgifter har minst ett 50-tal får och ett stort antal lamm stulits på Öland under de senaste åren. Att intresset för får och lamm blivit så stort har troligen att göra med att efterfrågan på får och lammkött växt under de senaste decennierna då nya kulturer och religioner växer sig starkare och starkare i vårt land.


Efter att Ölandsbladet uppmärksammat detta i en artikelserie har även media på fastlandet och Radio Kalmar vaknat.
Frågan är om dessa fårstölder är satta i system och det ingår i verksamheten för någon lokal kriminell grupp. Finns det ett svartslakteri som tar om hand om alla dessa får eller säljs de till privatpersoner.

 


Eller säljs köttet till och med i butiker med speciell inriktning i vårt närområde!

Av Thoralf Alfsson - 19 september 2017 13:42

Det är inte ofta att jag lyfter fram en kommentar till ett blogginlägg men det passar väldigt bra in i ett blogginlägg jag tänkt skriva sedan någon vecka tillbaka. Signaturen ”Hacke” som skrivit många läsvärde kommentarer på min blogg skrev följande kommentar idag.


”Modiga och kloka Anne Heberlein tar i en krönika på ledarsidorna.se upp den ständigt aktuella och viktiga aspekten kring varför det händer så lite i den svenska debatten och då inte minst den som råder människor emellan. Den stora tystnaden. Läs krönikan.

https://ledarsidorna.se/2017/09/och-nu-blev-det-dalig-stamning/


Och det är inte utan att man får sig en tankeställare kring det egna beteendet och fegheten. Varje tyst/tystad röst är en indirekt medverkan till att galenskapen får hålla på. Att inte i alla lägen stå upp för vad man röstar på eller hur man ser på inte minst invandring, islamisering o d är att ge motståndaren en hjälpande hand mot den obönhörliga katastrofen.


Jag jobbar själv med detta varje dag och trots att jag ännu dessvärre tvingas bekänna mig till de fega har jag ändå fått betala ett pris för mina trevare med att då och då höja rösten i form av social stigmatisering inom såväl släkt som bekantskapskrets. I många fall har den också varit självvald.


Men dessa skenbara ”förluster” är ett klent försvar till att inte alltid stå upp för de egna åsikterna. Jag och säkert också många med mig måste bli bättre på detta område. Att inte göra det är ett svek mot sig själv, mot barn och barnbarn och inte minst mot de modiga som dagligen kämpar i offentligheten mot dårskapen med sin tillvaro och rentav sina liv som insats, typ Heberlein, Thoralf, Janouch och många, många andra hjältar i den sverigevänliga folkrörelsen. Det är vår plikt att dagligen och stundligen ge dem vår stödjande hand istället för till motståndarna.


Jag har i varje fall fått mig en rejäl tankeställare och skjuts i rätt riktning genom den välriktade påminnelsen och vädjan från Heberlein.”

 


Jag känner mycket väl igen dessa tankegångar och beteenden då jag själv för drygt 10 år sedan våndades med samma tankar innan jag blev en ”offentlig person”. Självklart har jag också fått betala ett pris men idag upplever jag det inte så längre. Nu känner jag istället en otrolig frihet att kunna uttrycka mina åsikter fritt utan att behöva ta hänsyn till vad släkt, vänner och bekanta tycker.


En riktig och sann befrielse!

 

För någon vecka sedan hörde jag några inslag i Sveriges Radio som dock gjorde mig upprörd. Man talade om det nya begreppet ”kunskapsresistens” som nu pk-eliten uppenbarligen har för avsikt att klistra på sina meningsmotståndare. Jag hoppas att allmänheten förstår att detta bara är ett nytt begrepp för att kunna stigmatisera sina meningsmotståndare.


Lyssna först till Ulrika Björkstén som är chef för vetenskapsradion. Jag tycker att hon delvis talar emot sig själv i den korta krönikan om översätter hennes resonemang till t.ex klimatfrågan. Vi har idag inte all kunskap inom klimatvetenskapen.
Lyssna även på detta avsnitt av filosofiska rummet som handlar om ”kunskapsresistens”. Intressant! Man förstår hur pk-eliten tänker använda begreppet.Av Thoralf Alfsson - 19 september 2017 00:19

 


Det sovande folket finns i högre utsträckning inom Svenska kyrkan. Eller är det så att de som röstade på andra nomineringsgrupper än Sverigedemokraterna är betydligt mer naiva än andra svenskar. Jag har hört diverse vittnesmål som skulle kunna tyda på detta under den senaste veckan.


Några kanske har lyssnat till programmen i Sverige Radio om ”kunskapsresistens”. Jag tror många av de röstande i kyrkovalet är drabbade av kunskapsresistens. Om personerna sedan även besitter ett stort mått av naivitet kan det bara sluta med förskräckelse.


Jag såg under söndagen ett program på SVT från Islamic center/moské i Motala. Att se den svenska lismande prästen Mikael Billemar intervjua personer i moskén var en uppvisning i naivitet. För att inte säga ren dumhet!


 


Alla frågor till t.ex imamen hade uppenbarligen ställts i förväg och godkänts då svaren lästes upp på dålig svenska från papper som låg framför imamen. Frågan är bara vem som skrivit svaren och godkänt dem. Jag tror inte det var imamen. Imamen gav dessutom häpnadsväckande svar om jämställdhet där han tyckte att Sverige och islam hade mycket gemensamt. Jag tar mig för pannan. Men Mikael Billemar bara log och såg förstående ut! Idiot!  Han kunde väl bara tittat runt och sett hur männen bad i en lokal tillsammans med imamen med kvinnorna fick hålla till i ett annat rum och därifrån lyssna på imamen. Det är jämställdhet enligt den imamen!


För att inte tala om det svammel som den svenske konvertiten stod för i inledningen av programmet. Jag säger som Dan Eliasson, vilka trauma har inte konvertiten upplevt i sitt liv som fick honom att konvertera till islam av alla religioner. Den svenska prästen Mikael Billemar sitter bara med sitt stora lismande leende och lyssnar på dessa sagor som konvertiten berättar.Vilket stolpskott denne programledare är. Med sådana präster är den svenska kyrkan förlorad!

Se programmet!

 

https://www.svtplay.se/video/15126304/muslimsk-hogtid/eid-al-adha-avsnitt-1Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se