thoralf

Direktlänk till inlägg 28 september 2017

KORNA PRUTTAR FÖR MYCKET ENLIGT MILJÖPARTIET

Av Thoralf Alfsson - 28 september 2017 17:01

 


Miljöpartiet med god hjälp av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i landstingsfullmäktige drev i veckan igenom att Kalmar läns landsting ska minska sin köttkonsumtion. Nu är det slut med en köttbit på tallriken för patienterna och Miljöpartiet får bestämma fullt ut. Alla skall äta vegetariskt!


”Förslaget löd: "Genom att byta ut delar av köttkonsumtionen mot vegetariska alternativ kan landstinget spara 5-10 ton koldioxid per procentandel kött som byts ut. Genom en översyn av planering och recept bedöms en minskning om ca 150-200 ton koldioxid kunna genomföras på sikt."”

Artikel Barometern.

 

Under måndagens kommunfullmäktigemöte blev miljöpartiets Daphne Thuvesson rasande då majoriteten vill köpa in bioflygbränsle till Kalmar Öland airport. Läs mitt blogginlägg.


Jag har full förståelse för att den socialdemokratiska kommunalpampen Johan Persson kastade ut Miljöpartiet från majoriteten i Kalmar kommun för några år sedan och ersatte dem med ”villiga” Centerpartiet. Jag är övertygad om att Johan Persson inte ångrar detta.


När hysteriska klimatalarmister från Miljöpartiet får vara med och bestämma borde väldigt många bli oroliga. I synnerhet när det säger att de grundar sig på fakta. Det fattas fortfarande mycket forskning för att vi till fullo skall förstå klimatförändringar och dess orsaker. I synnerhet om vi skall kunna förutse vad som kommer ske i framtiden! Inte imorgon, utan om 50 eller 100 år.


Jag är dock inte orolig för att korna pruttar!


PS

I september har det regnat väldigt mycket. Jag har nog aldrig sett Alvaret så grönt i slutet av september som det är idag. Det finns med andra ord mycket bete till korna, som kan pocessas till nya pruttar

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sven Dacke

28 september 2017 17:13

Jag tycker att alla som röstar på MP får inta sina mål mat genom att gräs i hagarna och gärna en och annan buske så att landskapet hålls öppet och på så sätt gör dom något gott för samhället och naturen

 
Ingen bild

Laglydig

28 september 2017 17:35

Tycker att dessa ständigt klimatalarmerande miljöpartister borde ta sig en studieresa till Kina och kolla hur mycket vattenånga som går upp i atmosfären bara p g a riskokning varje dag. Kanske skall vi förbjuda Kineserna, Indierna och alla andra asiatiska folk att äta ris?
Så djävla dumt!

Människan behöver protein. Vissa människor har inte förstått det. Andra har någon pervers idé om varför vi inte skall äta bacon. Någon blev visst härom månaden t o m dömd för ofredande för att han åt bacon på ett pendeltåg i Stockholm. http://www.friatider.se/man-d-md-f-r-ofredande-t-bacon-framf-r-muslimer
Det är illa ställt nu i Riket!

Sveriges påverkan på miljön är totalt försumbar utifrån ett internatiuonellt perspektiv. Finns ingen som helst anledning att ha en massa extremt höga skatter som inte gör någon som helst nytta i miljöhänseende utan bara transfererar skattemedel till icke arbetande och icke skattebetalande muslimer.

Låt korna få prutta i fred!!!

 
Ingen bild

Bo Hofvander

28 september 2017 17:50

Det är inte bara på Allvaret! Det är minsann över hela södra Sverige som det är grönare än jag sett någonsin och träd, sly och buskar har vuxit så man lagt märke till det.
Men samtidigt förstår jag inte varför man varna för lågt grundvatten? Det har ju regnat så mycket att man gång på gång utfärdat olika klassvarningar för höga vattenflöden.
Är det något politiskt de håller på med? Där jag bor har man uppmanat oss att använda gråvatten, alltså använda vattnet i hemmet två eller flera gånger innan det spolas ut i avloppet.

 
Ingen bild

Viveka

28 september 2017 18:37

En helt sann historia. En släkting till mej (en ung tjej) hade en gång sällskap med en kille med liknande vegosympatier. När han blev ombedd att köpa kattmat till katten så vägrade han. Katten skulle lära sig att äta vegetariskt foder, tyckte han. Hur gick det då? Jo, förhållandet tog slut och katten överlevde.

Thoralf Alfsson

28 september 2017 22:52

Haha....

 
Ingen bild

Tony

28 september 2017 18:46

tror att det kommer mer skit ur käften på Miljöpartister än
från baken på Korna, sådant håller dom på med men det finns en sak som MP inte rör vid eller ens kommenterar, och det är all onödiga bilbränder som inträffar dagligen. kan någon gissa varför?

 
Ingen bild

Tobbe S

28 september 2017 18:47

Kan man få kryssa bort mat och köra med hämtpizza istället?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

28 september 2017 19:01

"spara 5-10 ton koldioxid per procentandel kött som byts ut. Genom en översyn av planering och recept bedöms en minskning om ca 150-200 ton koldioxid kunna genomföras på sikt

Bla bla bla. Kan ingen täppa till käften på dessa gröna khmerer.

Hur mycket bla bla skulle vi inte spara på att somalierna åkte hem till Somalia. Inte bara på koldioxidförbrukningen utan på rättsväsendet, vården och alla satans bidrag.

Det är inte utan att jag börjar bli förbannad, på rikigt.

 
Ingen bild

NM

28 september 2017 19:44

Det är sannerligen mycket skitsnack från Miljöpartister.

 
Ingen bild

s29

28 september 2017 19:52

Dum,dummare,Miljöpartist.BilderbergsAnnie är inte så dålig heller,nu vill hon förbjuda kulturhistoriska symboler.Att vi har 67 000 våldtäkter om året verkar hon bry sig mindre om.

 
Ingen bild

Morningstar

28 september 2017 20:42

Hur länge dröjer det tills pensionärerna får den vegetariska maten utbytt mot insekter och andra kryp enligt Agenda 21-Agenda 2030. Billigt och proteinrikt påstås det. Är detta möjligtvis bara ett mellansteg?

 
Ingen bild

lars johansson

28 september 2017 22:22

Allt detta miljötänk och de som lever enligt gammalt. De lever som på 1800-talet.Det är jättetrevligt och bra,men allt bygger på att det finns ett modernt alternativt samhälle.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

28 september 2017 23:33

Sätt en kork i häcken på MAX, så låter hqan snart kossorna fisa

 
Ingen bild

Rolf Åberg

29 september 2017 05:09

Sverige börjar alltmer likna ett dårhus. Den siffran de framför är helt försumbar, dessutom har vi i Sverige negativ co2, skogen tar upp mer än vi släpper ut. Dessutom öppnar ett nytt kolkraftverk i veckan i Kina och Indien. Hur ska MP stoppa det?

 
Ingen bild

Tony

29 september 2017 06:15

Hur tänker miljöpartisterna göra med Alla Indiens
heliga kor? Våra Älgar Hjortar rådjur o.s.v
Idag när Vissa Religioner är så viktiga(Inte vår egen)
att vi måste ta hänsyn till den i alla lägen??

 
Ingen bild

Ludvig

29 september 2017 07:17

För mej får korna prutta och jag vill äta kött.

 
Ingen bild

Iceman

29 september 2017 07:19

Klimathotet är globalisternas sätt att skrämma oss att följa deras utstuderade plan för oss.

https://anthropocene.live/2017/02/09/klimatpropagandan-blir-en-katastrof-for-den-globala-miljon/

 
Ingen bild

O´ Hyra

29 september 2017 07:20

Redan den gamle Prutankhamon!

 
Ingen bild

Laglydig

29 september 2017 07:44

I Sverige finns det drygt 0,3 miljoner kossor (Källa: http://www.svensktkott.se/om-kott/kott-och-miljo/miljo-och-klimat/notkott-och-klimat/notkreatur-i-siffror-sverige-och-varlden/ En för övrigt mycket läsvärd sida med andra fakta som naturligtvis är helt okända för informationsresistenta miljöpartister!) och drygt 1,5 muslimer.
Kossorna har funnits här sedan urminnes tid men INTE muslimerna.
Ur ett CO2 perspektiv vore det alltså bättre att skicka tillbaka muslimerna än att avliva alla kossor.
Låt kossorna prutta vidare i den fortfarande någorlunda bevarade fina svenska naturen och låt muslimerna prutta vidare i sin naturliga hemmiljö i Afrika eller Mellanöstern!

@Tony 18:46
Haha! Bra kommentar!

 
Ingen bild

Anders J

29 september 2017 10:20

Men tänk så mycket värre det blir för den biologiska mångfalden om inte kor betar på de ytor naturbetesmark vi har kvar! Mycket mer påtaglig och nära-i-tiden effekt än någon diffus klimatförändring.

PS. Alvar stavas med ett l. Allvar är något annat...

 
Ingen bild

GBM

29 september 2017 15:09

Hoppas svenska folket förstår att MP är ett parti som måste tryckas ner under 4%-spärren vid nästa val.

 
Ingen bild

Lars Cornell

29 september 2017 20:05

Tony - Torsdag 28 sept 18:46
"tror att det kommer mer skit ur käften på Miljöpartister än från baken på Korna"

Ja, så är det. "Pruttet" från korna kommer inte baktill utan som rapar framtill.

 
Ingen bild

Fredde

30 september 2017 10:42

Betydligt mer skulle sparas om Sverige slutar att chartra plan för att flyga hit s.k flyktingar...

Dessutom är det så, att om korna går ute i skogshage så är det ingen miljöbelastning längre, men sån fakta känner väl inte (MP) till.
De bara rabblar sina floskler, likt hack i skivan som det hette på vinyl-tiden.

 
Ingen bild

C Andersson

30 september 2017 11:46

Jag var på Öland igår. Jag såg inte till någrakor. Men det var ett puttrande på småvägarna och på bron.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se