thoralf

Direktlänk till inlägg 28 september 2017

KORNA PRUTTAR FÖR MYCKET ENLIGT MILJÖPARTIET

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 28 sept 17:01

 


Miljöpartiet med god hjälp av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i landstingsfullmäktige drev i veckan igenom att Kalmar läns landsting ska minska sin köttkonsumtion. Nu är det slut med en köttbit på tallriken för patienterna och Miljöpartiet får bestämma fullt ut. Alla skall äta vegetariskt!


”Förslaget löd: "Genom att byta ut delar av köttkonsumtionen mot vegetariska alternativ kan landstinget spara 5-10 ton koldioxid per procentandel kött som byts ut. Genom en översyn av planering och recept bedöms en minskning om ca 150-200 ton koldioxid kunna genomföras på sikt."”

Artikel Barometern.

 

Under måndagens kommunfullmäktigemöte blev miljöpartiets Daphne Thuvesson rasande då majoriteten vill köpa in bioflygbränsle till Kalmar Öland airport. Läs mitt blogginlägg.


Jag har full förståelse för att den socialdemokratiska kommunalpampen Johan Persson kastade ut Miljöpartiet från majoriteten i Kalmar kommun för några år sedan och ersatte dem med ”villiga” Centerpartiet. Jag är övertygad om att Johan Persson inte ångrar detta.


När hysteriska klimatalarmister från Miljöpartiet får vara med och bestämma borde väldigt många bli oroliga. I synnerhet när det säger att de grundar sig på fakta. Det fattas fortfarande mycket forskning för att vi till fullo skall förstå klimatförändringar och dess orsaker. I synnerhet om vi skall kunna förutse vad som kommer ske i framtiden! Inte imorgon, utan om 50 eller 100 år.


Jag är dock inte orolig för att korna pruttar!


PS

I september har det regnat väldigt mycket. Jag har nog aldrig sett Alvaret så grönt i slutet av september som det är idag. Det finns med andra ord mycket bete till korna, som kan pocessas till nya pruttar

 
 
Ingen bild

Sven Dacke

Torsdag 28 sept 17:13

Jag tycker att alla som röstar på MP får inta sina mål mat genom att gräs i hagarna och gärna en och annan buske så att landskapet hålls öppet och på så sätt gör dom något gott för samhället och naturen

 
Ingen bild

Laglydig

Torsdag 28 sept 17:35

Tycker att dessa ständigt klimatalarmerande miljöpartister borde ta sig en studieresa till Kina och kolla hur mycket vattenånga som går upp i atmosfären bara p g a riskokning varje dag. Kanske skall vi förbjuda Kineserna, Indierna och alla andra asiatiska folk att äta ris?
Så djävla dumt!

Människan behöver protein. Vissa människor har inte förstått det. Andra har någon pervers idé om varför vi inte skall äta bacon. Någon blev visst härom månaden t o m dömd för ofredande för att han åt bacon på ett pendeltåg i Stockholm. http://www.friatider.se/man-d-md-f-r-ofredande-t-bacon-framf-r-muslimer
Det är illa ställt nu i Riket!

Sveriges påverkan på miljön är totalt försumbar utifrån ett internatiuonellt perspektiv. Finns ingen som helst anledning att ha en massa extremt höga skatter som inte gör någon som helst nytta i miljöhänseende utan bara transfererar skattemedel till icke arbetande och icke skattebetalande muslimer.

Låt korna få prutta i fred!!!

 
Ingen bild

Bo Hofvander

Torsdag 28 sept 17:50

Det är inte bara på Allvaret! Det är minsann över hela södra Sverige som det är grönare än jag sett någonsin och träd, sly och buskar har vuxit så man lagt märke till det.
Men samtidigt förstår jag inte varför man varna för lågt grundvatten? Det har ju regnat så mycket att man gång på gång utfärdat olika klassvarningar för höga vattenflöden.
Är det något politiskt de håller på med? Där jag bor har man uppmanat oss att använda gråvatten, alltså använda vattnet i hemmet två eller flera gånger innan det spolas ut i avloppet.

 
Ingen bild

Viveka

Torsdag 28 sept 18:37

En helt sann historia. En släkting till mej (en ung tjej) hade en gång sällskap med en kille med liknande vegosympatier. När han blev ombedd att köpa kattmat till katten så vägrade han. Katten skulle lära sig att äta vegetariskt foder, tyckte han. Hur gick det då? Jo, förhållandet tog slut och katten överlevde.

Thoralf Alfsson

Torsdag 28 sept 22:52

Haha....

 
Ingen bild

Tony

Torsdag 28 sept 18:46

tror att det kommer mer skit ur käften på Miljöpartister än
från baken på Korna, sådant håller dom på med men det finns en sak som MP inte rör vid eller ens kommenterar, och det är all onödiga bilbränder som inträffar dagligen. kan någon gissa varför?

 
Ingen bild

Tobbe S

Torsdag 28 sept 18:47

Kan man få kryssa bort mat och köra med hämtpizza istället?

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Torsdag 28 sept 19:01

"spara 5-10 ton koldioxid per procentandel kött som byts ut. Genom en översyn av planering och recept bedöms en minskning om ca 150-200 ton koldioxid kunna genomföras på sikt

Bla bla bla. Kan ingen täppa till käften på dessa gröna khmerer.

Hur mycket bla bla skulle vi inte spara på att somalierna åkte hem till Somalia. Inte bara på koldioxidförbrukningen utan på rättsväsendet, vården och alla satans bidrag.

Det är inte utan att jag börjar bli förbannad, på rikigt.

 
Ingen bild

NM

Torsdag 28 sept 19:44

Det är sannerligen mycket skitsnack från Miljöpartister.

 
Ingen bild

s29

Torsdag 28 sept 19:52

Dum,dummare,Miljöpartist.BilderbergsAnnie är inte så dålig heller,nu vill hon förbjuda kulturhistoriska symboler.Att vi har 67 000 våldtäkter om året verkar hon bry sig mindre om.

 
Ingen bild

Morningstar

Torsdag 28 sept 20:42

Hur länge dröjer det tills pensionärerna får den vegetariska maten utbytt mot insekter och andra kryp enligt Agenda 21-Agenda 2030. Billigt och proteinrikt påstås det. Är detta möjligtvis bara ett mellansteg?

 
Ingen bild

lars johansson

Torsdag 28 sept 22:22

Allt detta miljötänk och de som lever enligt gammalt. De lever som på 1800-talet.Det är jättetrevligt och bra,men allt bygger på att det finns ett modernt alternativt samhälle.

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

Torsdag 28 sept 23:33

Sätt en kork i häcken på MAX, så låter hqan snart kossorna fisa

 
Ingen bild

Rolf Åberg

Fredag 29 sept 05:09

Sverige börjar alltmer likna ett dårhus. Den siffran de framför är helt försumbar, dessutom har vi i Sverige negativ co2, skogen tar upp mer än vi släpper ut. Dessutom öppnar ett nytt kolkraftverk i veckan i Kina och Indien. Hur ska MP stoppa det?

 
Ingen bild

Tony

Fredag 29 sept 06:15

Hur tänker miljöpartisterna göra med Alla Indiens
heliga kor? Våra Älgar Hjortar rådjur o.s.v
Idag när Vissa Religioner är så viktiga(Inte vår egen)
att vi måste ta hänsyn till den i alla lägen??

 
Ingen bild

Ludvig

Fredag 29 sept 07:17

För mej får korna prutta och jag vill äta kött.

 
Ingen bild

Iceman

Fredag 29 sept 07:19

Klimathotet är globalisternas sätt att skrämma oss att följa deras utstuderade plan för oss.

https://anthropocene.live/2017/02/09/klimatpropagandan-blir-en-katastrof-for-den-globala-miljon/

 
Ingen bild

O´ Hyra

Fredag 29 sept 07:20

Redan den gamle Prutankhamon!

 
Ingen bild

Laglydig

Fredag 29 sept 07:44

I Sverige finns det drygt 0,3 miljoner kossor (Källa: http://www.svensktkott.se/om-kott/kott-och-miljo/miljo-och-klimat/notkott-och-klimat/notkreatur-i-siffror-sverige-och-varlden/ En för övrigt mycket läsvärd sida med andra fakta som naturligtvis är helt okända för informationsresistenta miljöpartister!) och drygt 1,5 muslimer.
Kossorna har funnits här sedan urminnes tid men INTE muslimerna.
Ur ett CO2 perspektiv vore det alltså bättre att skicka tillbaka muslimerna än att avliva alla kossor.
Låt kossorna prutta vidare i den fortfarande någorlunda bevarade fina svenska naturen och låt muslimerna prutta vidare i sin naturliga hemmiljö i Afrika eller Mellanöstern!

@Tony 18:46
Haha! Bra kommentar!

 
Ingen bild

Anders J

Fredag 29 sept 10:20

Men tänk så mycket värre det blir för den biologiska mångfalden om inte kor betar på de ytor naturbetesmark vi har kvar! Mycket mer påtaglig och nära-i-tiden effekt än någon diffus klimatförändring.

PS. Alvar stavas med ett l. Allvar är något annat...

 
Ingen bild

GBM

Fredag 29 sept 15:09

Hoppas svenska folket förstår att MP är ett parti som måste tryckas ner under 4%-spärren vid nästa val.

 
Ingen bild

Lars Cornell

Fredag 29 sept 20:05

Tony - Torsdag 28 sept 18:46
"tror att det kommer mer skit ur käften på Miljöpartister än från baken på Korna"

Ja, så är det. "Pruttet" från korna kommer inte baktill utan som rapar framtill.

 
Ingen bild

Fredde

Lördag 30 sept 10:42

Betydligt mer skulle sparas om Sverige slutar att chartra plan för att flyga hit s.k flyktingar...

Dessutom är det så, att om korna går ute i skogshage så är det ingen miljöbelastning längre, men sån fakta känner väl inte (MP) till.
De bara rabblar sina floskler, likt hack i skivan som det hette på vinyl-tiden.

 
Ingen bild

C Andersson

Lördag 30 sept 11:46

Jag var på Öland igår. Jag såg inte till någrakor. Men det var ett puttrande på småvägarna och på bron.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 dec 16:51


Överläkaren Jörg Carlsson brukar skriva väldigt bra krönikor där han på ett raffinerat sätt brukar såga landstingspolitikerna i den rödgröna majoriteten. Jag har vid flera tillfällen uppmärksammat hans krönikor på bloggen och länkat till krönikorna. ...

Av Thoralf Alfsson - Fredag 15 dec 00:07


Jag blir bara så trött när jag hör skolpersonal, psykologer, rättsväsendet och elever uttala sig om knivmordet på en gymnasieskola i Stockholm. Det tycks vara en väldigt stor andel elever med utländsk bakgrund. Om bara hälften av det som jag läst och...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 13 dec 23:28

    Har varit på studiebesök i Linköping med Samhällsbyggnadsnämnden och tittat på Vallastaden.   Det var verkligen inget som imponerade på mig. Eftersom jag själv ägnat mig åt några byggprojekt så tittar jag på detaljer och hur t.ex. fasade...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 12 dec 18:34


    Idag tittade jag på TV4 för ovanlighetens skull. Malou efter tio där Tobias Billström (M), Heléne Fritzon (S) och Jan Björklund (L) medverkade. Vilket hyckleri! Det som ändå är det mest beklämmande är att Malou och så många andra programleda...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 11 dec 23:29


”Enligt flera medier är de tre anhållna utländska män som är 18, 20 och 21 år gamla. Tidningen Expo skriver att männen kommit till Sverige under 2017 från länder i Mellanöstern. De är misstänkta för försök till mordbrand. 18- och 21-åringen är ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

929 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se