thoralf

Direktlänk till inlägg 26 september 2017

EXTRA TRYCK

Av Thoralf Alfsson - 26 september 2017 23:21

Om någon hade förväntat sig att jag skulle kommentera Hanna Wighs anklagelser mot en partikollega och riksdagsledamot så blir ni besvikna.


Min enda kommentar är att jag är väldigt besviken på att partivänner i den absoluta toppen inte kan sköta sig. Det skadar partiet och gör alla de människor som stödjer partiet och arbetar för att göra Sverige till ett bättre land väldigt besvikna.


Igår fick jag dessutom något helt annorlunda att tänka på. Men innan jag skriver om detta måste jag prata med någon som har de rätta kunskaperna, det har inte gått idag.


Vid måndagens kommunfullmäktige hade Miljöpartiet och partiets gruppledare Max Troendle tagit med sig flera afghanska ensamkommande unga män. Skulle väl vara någon slags extra tryck och demonstration från MP. De hade dock med sig en ”mamma” 😉


 


Det är intressant att se hur Max Troendle utvecklats under det senaste året i kommunfullmäktige. Jag tror inte det gillas på så många ställen. Anna Thore lämnade nyligen MP för att bli medlem i Socialdemokraterna. Patricia Vildanfors lämnade alla sina politiska uppdrag i förra veckan. Dessa båda kvinnor var Miljöpartiets toppnamn på kommunlistan 2014.


Miljöpartiets klimatalarmist, Daphne Thuvesson tar mer och mer plats i kommunfullmäktige. Igår fick hon ett mindre utbrott i fullmäktige när majoriteten vill köpa in bioflygbränsle till Kalmar Öland airport i ett rent miljösyfte för att minska koldioxidutsläppen. Hon ansåg att det var helt vansinnigt!


”Kalmar kommun har beslutat att årligen skjuta till 700 000 kronor till bioflygbränsle. Miljöpartiets företrädare är inte glada. ”Det är vidrigt. Jag är rasande”, sade Daphne Thuvesson (MP).”

Barometern


Daphne Thuvesson till och med citerade "experten" Malena Ernman för att ge extra tryck i miljöfrågorna ;-)


 
ANNONS
 
Ingen bild

Cosmik Debris

26 september 2017 23:43

Det är tur att det finns modiga och ärliga personer som Thoralf, Jens Ganman och Fredrik Antonsson. Om ni inte fanns skulle åtminstone jag bli galen och behöva psykvård.

Tack!

”Att lämna över en stadsdel till en maffialiknande klan, en familj där imamen spelar rollen som gudfadern? Det är mer än udda. Det är bisarrt. Det är inte en reträtt. Det är en kapitulation.”

ENTREPRENÖREN
http://tinyurl.com/yab5zgb8
http://iotakt.se/entreprenoren/

 
Ingen bild

vmm

26 september 2017 23:45

Det har kommit till en punkt när det börjar bli märkligt att det inte är offentligt vem som Wigh pekat ut. Han har tagit time out. Åkesson verkar ändå inte veta vem det är. Hur är det möjligt? Eftersom ingen verkar vilja berätta vem det är så får man väl luska på Flashback. Där kan dom ju åtminstone se vem det är som inte dyker upp. Att det ska vara ett sånt jäkla hemlighetsmakeri vem det är upprör mig enormt!

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

26 september 2017 23:50

Man blir som du säger oerhört besviken på de partitoppar som inte kan sköta sig men Hanna W.s alla kränkningar mot hela SD,s politik och totala omsvängning i sin syn på SD fick mig verkligen att må illa. Bara för att eller två bär sig illa åt kan man inte kasta skit på hela SD. Sorgligt och oerhört kränkande uttalanden.

 
Ingen bild

ICH

27 september 2017 00:03

Bra Thoralf, landets framtid är faktiskt vad som gäller.

 
Ingen bild

Grannen

27 september 2017 00:05

Vem fan är MAX TROENDLE Mp. Vad har han arbeta med,kan ha vara mellan 35-40 år det verka så.Kan någon tala om för mig vem han är för något slitigt arbete har han nog aldrig haft??????????????

 
Ingen bild

ICH

27 september 2017 00:10

Jag satt framför en dam i 60-års åldern med ett medföljande afghanskt "barn", när jag nyligen åkte buss i Stockholm. Hon tjattrade precis hela tiden och talade till den unge mannen som om han vore en efterbliven 5-åring. Rena vansinnet och det bekom mig illa, på fler än ett sätt.

 
Ingen bild

Björn

27 september 2017 00:18

Det tråkiga med Hanna historien är ju att det drabbar partiet och även de goda krafter som finns där, Risken är också stor att tveksamma väljer att lägga sin röst på annat parti.

 
Ingen bild

Va?

27 september 2017 00:44

Varför får inte SD säga vem det är?
Är det yppandeförbud eller vad???

 
Ingen bild

Molle

27 september 2017 01:12

Nja,jag tror inte riktigt på Hanna Wigh. Det ligger något annat bakom.
Och detta skulle ju hänt 2012.... Varför vänta tills nu????
Här finns minst en hund begraven :-)

 
Ingen bild

AyC

27 september 2017 04:34

Saken hamnar kanske i ett annat läge när det nu visar sig att Hanna och den utpekade hade en sexuell relation ...
Dessutom verkade Hanna väldigt "instabil" ...

 
Ingen bild

esteige@gmail.com

27 september 2017 05:10

@Cosmik Debris, Du är klok och jag instämmer i din beundran av nämnda.
De som är okloka har en ledare som anses halvt vansinnig och är omgiven av dåliga rådgivare.

Noterar partibyte och avhopp från mp. Det gäller att positionera sig inte gnälla som Daphne vars utbrott ine når Parnassens höjder.

Känns som att Hanna Wigh hämnas då hennes prestation som riksdagsledamot inte kan resultera i återval. Därmed är det ingen ursäkt för N.N's beteende. Hannas affär har vissa likheter med Monica Levinsky och hon liknar också Annie Lööf. Likhet är inget lik utan DNA, Pk-media kraftsamlar. Det fula kriget har bara börjat.

 
Ingen bild

Sven Dacke

27 september 2017 07:23

Tyvärr en låst artikel om MP politikern men texten och förklarar en del

http://www.barometern.se/kalmar/max-troendle-vill-forandra/

 
Ingen bild

esteige@gmail.com

27 september 2017 07:54

I morgonens Google flöde läser jag på Nyheter24 att Hanna Wigh påstår att partiledaren informerats.
- Bästa Hanna, varför dröjer du med att offentliggöra vem som utförd den påstådda gärningen? Handlar det om vem som betalar bäst för nyheten?
Det kan inte uteslutas att du känner dig kränkt om din prestation i riksdagen bedömts som inte tillfredsställande. Om du skulle bli omvald, skulle du då skada HELA partiet?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

27 september 2017 08:01

Det är äckligt att se hur mycket tv-kanalerna vill "frottera sig" i den s.k skandalen inom SD.
Dom har en icka frisk inställning till neutral rapportering.
Ingen hejd på hur mycket tid SD får i rutan när det tros vara negativt för partiet.
Att dom aldrig lär sig att klarsynta svenskar kan gallra bort alla "tjuvnyp" som medierna står för.

Oavsett vad som har skett mellan dom två vuxna SD-politikerna tror jag partiet får fler anhängare p.g.a mediernas fula attityd.
Behandlingen av SD (25%) är under alla rimliga gränser i Sverige.

 
Ingen bild

Fredde

27 september 2017 08:42

Oavsett hur och om detta har hänt, så skrivs det nu spaltmetrar i PK-media om saken. Det gäller ju att misskreditera (SD).

Vad man inte lär få läsa i PK-media är följande (förutom landshövdingens sexsamtal som Thoralf grävde fram och som sedan P4 gav sig själva pris för...)

Visste ni att det förekommit en rad sextrakasserier i de socialdemokratiska leden?

Inte? Titta här då.

Urban Ahlin (S), numera Riksdagens talman, anklagas för sextrakasserier

Kommunalrådet David Svensson (S) avgår efter sexköp

Landshövdingen Stefan Carlsson (S) avgår efter alkoholmissbruk och sexköp

S-toppen Robert Noord (S) sextrakasserar ung moderatkvinna

Den socialdemokratiske nämndemannen Sven-Olof Svensson (S) köper oralsex utanför skola

Salman Karim (S), läkare och kommunpolitiker i Uppsala döms för sexbrott

Bengt Bohlin (S), toppolitiker i Borås åtals för sexbrott

Två kommunpolitiker (S) köper sex av prostituerade i LO-lägenhet

Börje Silk (S) utnyttjar två barnbarn sexuellt

Per Svedberg (S), då riksdagsman för S, raglar omkring berusad och kräver sex av kvinnlig partikamrat

Laila Naraghi, som sitter i riksdagen för Socialdemokraterna, berättade öppet om hur hon blivit sexuellt trakasserad av partikamrater

Det måste vara något i partikulturen…

Det är ALDRIG acceptabelt med övergrepp, oavsett om det är en politiker, svensk eller "berikare"!
Och just därför ska alla också lyftas fram, PK-media måste sluta att vinkla nyheterna!

Det var inte 6 svenskar som utförde våldtäkten på finlandsfärjan, det var "berikare", det är inte enbart en SD-politiker som misstänks, det verkar finnas i alla partier.

 
Ingen bild

Lena

27 september 2017 08:49

I min lokala tidning, Bärgslagsbladet, står det idag att den person som är utpekad förövare av Hanna Wigs påstådda övergrepp, nu tagit Timeout. artikeln säger också att Han och Hanna Wigh haft en sexrelation till och från, sedan 2010 (har hon inte dessutom varit gift under denna tid?). Hör mig framstår det mer o mer som att detta är en personlig vendetta från Hanna Wigh. "...och guldet blev till sand"

 
Ingen bild

Lena1

27 september 2017 08:57

Mitt förra inlägg om Hanna Wigh och hennes påstådda sexförövare till SD-ledamot, skulle det stå @Lena1, men jag glömde i all hast och har inte riktigt tränat in det nya ännu. Vi är ju gubevars flera Lena som skriver här, tycker det är lite väl fräckt att komma in och överta ens nick, det skapar endast förvirring. Men nu får det vara som det är, jag orkar inte längre gräla har alltför mycket annat att göra.

 
Ingen bild

Lena1

27 september 2017 09:24

Fredde Tack för "listan" med sextrakasserande sossar som MSM inte tar upp till genomlysning. En av den utnyttjade t o m sina barnbarn!!!! Ska en sådan man få vara förtroendevald? Det är skandal av stora mått!!! De som ska hängas ut är MSM för deras falska och snedvridna s k "nyheter".
Även TV4, Kalla Fakta, verkar vara av den sorten som inte producerar tillräckligt bra material, utan kör på endast för att misskreditera SD. Det är rent av äckligt vad de håller på med.

 
Ingen bild

SM811

27 september 2017 10:06

Att miljöpartister inte har alla sina hästar i stallet kan jag se och höra där jag bor när jag går och lyssnar på KF.

 
Ingen bild

Lena1

27 september 2017 10:13

Anna Ernius på Samtiden har skrivit flera intressanta artiklar. Apropos sexuella övergrepp handlar denna om en känd vänsterman i USA, Michael Moore, som skrivit om Sverige och alla våldtäcksmän i den ansedda Hufflington Post. Han skriver att på det sätt Sverige gömmer problemet innebär det att det är välkommet med våldtäcksmän.... Han nämner dock inte varför väldtäckskurvan stigit så bran de sista åren.....

 
Ingen bild

Lena1

27 september 2017 10:22

Ytterligare en intressant artikel från Samtiden av Muhamed Omar som nu skriver om TV4 skådespel, "om den gode imamen". Denne som intervjuas tillhör nämligen en sekt av muhammedanism, Ahmadyya som räknas som avfällingar. men detta låtsas TV4 inte som om... Dessa MSM företag som inte kan hålla sig till sanningen!

 
Ingen bild

Friholt

27 september 2017 10:49

www.gatestoneinstitute.org/ skriver idag en intressant artikel som man kallat Sveriges nya instabilitet. Svensk översättning kan väljas. (Småländsk översättning saknas. Men det brukar ju gå bra ändå.)

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

27 september 2017 11:17

Eftersom Hanna W. tänker sitta kvar som politisk vilde ser hon framemot att debattera mot SD i ett uttalande hon gjorde igår i TV4,..Som jag skrev i ett tidigare inlägg "Med sådana vänner behöver man inga fiender. Att låta ett helt parti lida för hennes misslyckanden även om en del av hennes utsagor kan vara berättigande vad det gäller hantering av bokföring ursäktar inte att springa till media och hänga ut hela SD och dra in alla i hennes egen Dokussåpa. Nästa är väl att hon dyker upp i en realityshow så mediekåt som hon är. Läser Hanna W. detta så Skäms!

 
Ingen bild

Lasse

27 september 2017 12:21

"Mamma" är helt klart en batikhäxa som gömmer illegala invandrare som ska utvisas. En landsförrädare.

 
Ingen bild

Vax

27 september 2017 12:41

Cosmic Debris @
Läste din kommentar, samma sak kan sägas om dig du är klartänkt och vass i dina kommentarer. Jag delar dom ibland, hoppas att du inte misstycker. Det som är bra ska spridas tycker jag.

Om man nämner problem i Sverige som är relaterade till migration så är det viktigt att beskriva vad som verkligen händer. Tyvärr så har Sveriges flyktingpolitik gjort Sverige mindre tryggt. 2015 så tog Sverige emot 163 000 asylsökande. Samma år så tog USA emot 70 000 asylsökande. Sverige har däremot en befolkning på 10 miljoner invånare medan USA har ungefär 323 miljoner invånare. Om USA 2015 hade tagit emot en lika stor andel asylsökande, i förhållande till sin egen befolkning, som Sverige tog emot, så skulle USA ha tagit emot 5,2 miljoner asylsökande. Skulle det ha hotat USA:s säkerhet att ta emot 5,2 miljoner nya asylsökande under ett år? Förmodligen. Och det är vad som hände i Sverige.
USA har redan en sträng granskningsprocess för asylsökande, men Sverige har en usel granskningsprocess .
https://sv.gatestoneinstitute.org/11069/sverige-instabilitet

Att Sverige inte har lyckats sköta migrationspolitiken ordentligt och att det finns förutsättningar för konflikt är inte något som alternativa medier eller Donald Trump hittar på. Nästan en femtedel, 18 procent, av Sveriges befolkning är idag utrikes födda.

 
Ingen bild

dajevlar

27 september 2017 13:38

Jag undrar vad det var för obehagligt som hände dig när du satt vid datorn. Hade det med datorn att göra, eller fick du ont nånstans, såg du ett spöke, eller vad?

Oavsett vilket hoppas jag det löser sig. Antar att vi får mer info om det framöver (när du "pratat med nån som har mer kunskap": Datakunnig eller doktor?...). Kanske vi också kan delge saker sen när vi vet vad det handlar om.

 
Ingen bild

Tony

27 september 2017 15:05

Läste på Facebook att Hanna Wigh och den namnlöse mannen
har haft en kärlekshistoria, om det nu är så att detta tagit
slut är det väldigt taskigt av Hanna Wigh att smeta detta på
partiet SD, sina relationer får dom väl ordna privat, även om båda varit inom SD?

 
Ingen bild

!

27 september 2017 15:56

Hannah Vigh väljer hellre för sin dotter en koranskola än SD!
Det rapporterar Fria Tider.

Man kan undra
– Vad har en person med så mycket förkärlek för pedofilsekten islam och så mycket hat mot SD i partiet att göra?
– Hur kunde en sådan politiskt omogen person uppnå en så hög position som riksdagsledamot för partiet?

!

 
Ingen bild

Laglydig

27 september 2017 16:12

@vmm
Tisdag 26 sept 23:45

Fick namnet i mailkorgen tidigt i morse. Eftersom jag gör bedömningen att han är totalt oskyldig till annat än att han tycks haft en längre kärleksaffär med den gifta kvinnan så ser jag inget motiv till att namnet sprids. Namnet torde dessutom vara relativt lätt att få tag på eftersom det är publicerat i flera medier redan.

 
Ingen bild

Nils

27 september 2017 17:19

Läste idag i Smålandsposten att två Sd politiker får gå med omedelbar verkan. Beslutet har tagits i det sk medlemsutskottet. Upplever du att det eventuellt finns ett demokratiskt underskott i partiet att det är lågt i tak?

Thoralf Alfsson

27 september 2017 18:35

Det finns givetvis gränser för hur man kan uttrycka sig och samtidigt vara Sverigedemokrat. Tyvärr finns det en del företrädare på lokal nivå som inte tycks förstå det, utan vill köra sitt eget race.

 
Ingen bild

Waterbug

27 september 2017 17:38

Problemet är inte främst HW, svärmor eller några av de andra inkompetenta ledamöterna SD har utan ansvaret vilar på stollarna som nominerade fram den här listan före förra valet och lämnade kompetent folk utanför. (Och de som röstade igenom den av skräck för att stöta sig med partiledningen) Detta kommer fortsätta även nästa val om inte öppnar sina listor och kör på som de andra partierna i ren demokratisk anda.

 
Ingen bild

onkel sven

27 september 2017 17:44

Hoppas det är fler än jag som minns när Hanna Wigh blev nypt av en socialdemokratisk kossa på ett kommunfullmäktigemöte i sin hemkommun !

Thoralf Alfsson

27 september 2017 18:36

Om hon nu blev det? Ord står väl mot ord även där.

 
Ingen bild

Nyrakad

27 september 2017 18:28

Denna lista har väl kanske publicerats här tidigare, intressant i alla fall.

Kriminella_politiker_feb_2017.pdf

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

27 september 2017 18:35

Mysigt med e batikmamma.....

 
Ingen bild

!

27 september 2017 18:49

En sockermamma!

 
Ingen bild

Hasse Pannband

27 september 2017 19:01

"Fallet" kommer att läggas ner. Troligt.
Men TV-4 har ändå uppnått det som var syftet
redan från början, att svärta ner SD.

Kusligt att se hur hela media-Sverige hänger på i den
här häxjakten. Tänk om man hade bevakat PK-7 och dess politiker på samma sätt! Och där finns ingen brist på kandidater.

 
Ingen bild

AyC

27 september 2017 19:43

Unnar dig verkligen en riksdagsplats, Thoralf , men vad ska du i riksdagen och göra ?
Du gör ju mycket mer nytta att vara Kalmars starke man och rädda den regionen ...

 
Ingen bild

bow

27 september 2017 21:57

Tänk tanken om dom inte lyckas om SD får 40 procent snacka om kaos i svea .

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se