thoralf

Direktlänk till inlägg 25 september 2017

JOHAN PERSSONS FALSKA SVAR

Av Thoralf Alfsson - 25 september 2017 23:18

Dagens kommunfullmäktigemöte var egentligen ganska ointressant men det finns samtidigt väldigt mycket att berätta om de interpellationer och de beslut som behandlades. Miljöpartiet förtjänar ett eget blogginlägg och det återkommer jag till under tisdagen. Skall för övrigt bli väldigt intressant att se vad lokalmedia skriver om detta kf-möte.


Ikväll nöjer jag mig med att berätta att kommunalrådet Johan Persson ljög i ett interpellationssvar! Det var moderaternas oppositionsråd Christina Fosnes som ställt en interpellation och frågat Johan Persson om Kalmar kommun köpt in några bostadsrätter eller villor för att klara boendet för anvisade flyktingar som kommit till Kalmar. Så här svarade det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson.


 


Johan Perssons svar är felaktigt!


För ca ett år sedan köpte Kalmar kommun 5 modulhus som skulle placeras i Påryd för att anvisade flyktingar skulle bo i dessa modulhus. Husen har kostat ca 400 000 kronor/st. Med andra ord Kalmar kommun har betalat ca 2 miljoner kronor för dessa 5 modulhus. Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson har uppenbarligen glömt bort detta i sitt interpellationssvar.


Modulhusen står dessutom fortfarande kvar i Tvärskog eftersom detaljplanen överklagats till flera instanser. Det senaste beslutet var att Mark o Miljööverdomstolen skickade tillbaka ärendet till Kalmar kommun på grund av att marken är förorenad där husen skulle placeras. Något som de klagande i Påryd hävdat i sina överklaganden. 


Jag tog givetvis upp det felaktiga svaret från talarstolen vid dagens kf-möte. Johan Persson menade då att modulhusen inte kunde räknas som vare sig villor eller bostadsrätter. Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta.


På följande länk kan du se en bild på modulhusen


Hur många tror att lokalmedia kommer skriva om Johan Perssons lögnaktiga svar på interpellationen. Det fanns journalister på plats både från Barometern och Östra Småland men jag har inga högre förväntningar på deras artiklar. Det gäller att hålla sig väl med makten.


PS

Många kanske förväntar sig att jag skall kommentera kvällen Kalla fakta i TV4 men det tänker jag inte göra. Förutom att jag själv blev väldigt illa behandlad i samband med att riksdagsvalsedeln beslutades 2014. Jag har dock inte försökt baktala någon inom partiet, utan istället jobbat ännu hårdare för partiet och därmed försöka bevisa att partiet gjorde ett misstag 2014!


Idag inträffade något mycket obehagligt när jag satt vid min dator. Jag kommer återkomma till det senare.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Staffan Sundqvist

26 september 2017 02:04

Du kan vara 100% säker på att jag skriver ditt namn på valsedeln. SD behöver fler som dig, du är i en klass för dig själv. Du har ryggrad!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

26 september 2017 02:23

Aftonbladet har granskat imamen och maffialedaren Hashem Ali Khan. Muslimen styr Angered (49 926 invånare?!) med järnhand. Polisen är numera att betrakta som patetiska statister och HBTQ-certifierade fjollor.

Efter att ambulans och räddningspersonal blivit misshandlade, bilar eldats och en inbrottsvåg dragit fram - kontaktade polisen klanledaren Hashem Ali Khan. Polisen fick då ett löfte om att våldet och inbrotten genast skulle upphöra, vilket det också gjorde. Polisen tyckte att det var ett ”nödvändigt ont”, att i en desperat och pressad situation att vända sig till maffialedaren och imamen Hashem Ali Khan.

Här ställs inte den fullkomligt självklara följdfrågan: varför tillät muslimen Hashem Ali Khan kriminaliteten från första början om han nu är så mäktig? (hälften av hans egen familj är ju grovt kriminella) Om han hade makt att stoppa våldet, bör han rimligtvis ha varit den som godkände det från början?

SVT: ”Mannen är ostraffad”

Klart som fan att han är ostraffad. Han har andra som sköter mord, kidnappningar, säljer knark, utpressning och hotar butiksinnehavare.(Läs länkar nedan) Reportern säger: ”Det är väldigt effektivt att vända sig till dem här ledarna som folk lyssnar på och som folk har respekt för”

Muslimerna har alltså inte någon som helst respekt för HBTQ-certifierade fjollor i den svenska poliskåren

Detta är en ren maktdemonstration av en människa som överhuvudtaget inte har i vårt land att göra. Begriper inte SVT, SR, AB m.m det? Hashem Ali Khan är imam i den ökända Bellevuemoskén. Bellevuemoskén drivs av Islamska sunnicentret (ISC) som bildades 1993 och är bekostad av Saudiarabien.

Kanske något för moskévurmande politiker i Karlstad att fundera på? Kanske ytterligare en vända innan det är för sent?


Säpo slog till mot moské i Göteborg
http://tinyurl.com/yaezaov4
http://www.expressen.se/gt/sapo-slog-till-mot-moske-i-goteborg/

Ali Khan – kartlagda av GP
http://tinyurl.com/y7qozfmv
http://blog.zaramis.se/2017/04/27/ali-khan-kartlagda-av-gp/

En familj uppges styra hela Angered
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6785200

Jens Ganman skriver om hur illa det är ställt på SVT och SR.
http://tinyurl.com/y9dq88gv https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10155099260903251

 
Ingen bild

World Traveller

26 september 2017 03:56

O.T Jag tittade pa CNN i gar. Vilken javla hets mot alla som har fel asikter. Riktigt javla skrammande. Tydligen var det likadant pa TV4 i gar. Sammantraffande? Aven Angela Merkels tal i Tyskland inneholl mycket hat mot de som inte gillar islamiseringen och valdet mot Europas befolkningar. Jag fruktar att de kommer att hetsa vansterextremisterna till att borja bega riktiga overgrepp mot asiktsmotstandare.

 
Ingen bild

Demokrat

26 september 2017 07:03

Men när kommer dina artiklar om sd:s kvinnosyn då??? Eller det kanske är för känsligt, Det är roligare när en invandrare eller en politisk motståndare begår fel. Det är klart, skulle du skriva om alla sd:are som gör fel skulle du inte hinna göra annat. Önskar dig en fortsatt trevlig dag Thoralf.

Thoralf Alfsson

26 september 2017 08:47

Hanna Wigh vägrar ju berätta vem det är! Men du kanske vet vem det är? Jag hoppas att SD-kvinnor går ut och berättar om kvinnosynen inom partiet. Jag har varit medlem sedan 2005 och aldrig sett något av det som TV4 och media påstår. Jag har heller aldrig hört någon kvinna i partiet beklaga sig över att någon manlig partimedlem varit otrevlig inom vårt distrikt.

 
Ingen bild

Waterbug

26 september 2017 07:06

Förr eller senare straffar det sig att lämna habila personer utanför riksdagslistan, vi får se om Matte o company lärt sig något till nästa gång. Tycker SD borde fundera på om Sverige verkligen behöver 349 ledamöter i högsta beslutande församlingen, det är på tok för många från flera partier som aldrig borde hamnat i den här gruppen. Hälften hade varit mer rimligt sett till folkmängden i landet och om man tittar runt om o världen.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

26 september 2017 07:24

Ulf Kristersson jämställer Löfvens ovetskap om IT-skandalen med Åkessons ovetskap om ett misstänkt sextrakasseri i riksdagshuset.
Snacka om att "sila mygg och svälja elefanter" !
Synd att inte Jimmy fann sig !
Han skulle ibland kontra när idioterna inom Msm går till angrepp.
Dom är ju "vänstervridna" men avslöjar också lågt IQ.

 
Ingen bild

SM811

26 september 2017 08:40

Att Person är en vämjelig person har vi läst om många gånger men gå ut med en ren lögn som är hur lätt som helst att kontrollera visar på total avsaknad konsekvenstänkande. Att de PK tidningarna skulle ta upp lögnen är nog inte stor. Att inte Hanna W har polisanmält är för mig en gåta utan springer till TV4 som är en SD hatarkanal är ogenomtänkt.

 
Ingen bild

Demokrat

26 september 2017 09:22

Även om jag inte, som du förstår, gillar sd:s politik. Vore det nog bra om du tog en plats i riksdagen. Jag tror det skulle bli lite bättre ordning då. För även du inser nog att det finns mer att önska på den fronten. Med anledning av mitt tidigare inlägg. Tack Thoralf för dina oftast trevliga svar fast vi i mycket tycker olika.

 
Ingen bild

Niklas R

26 september 2017 09:39

Tror Persson går efter samma devis som Sveriges Domstolar gör.
Vilket är, detta är viktigt att komma ihåg om du ska stämma någon, som du ropar får du svar.
Nu var frågan om kommunen köpt in villor eller bostadsrätter till flyktingar, vilket de inte gjort.
Frågan som skulle ställas var: Har kommunen spenderat skattepengar på att köpa in extra bostäder för att klara av boendet för utlänningar som hänvisats till kommunen av Migrationsverket i strid mot gällande kommunallag?

 
Ingen bild

Lena

26 september 2017 09:44

Thoralf, gräv fram vem den skyldige är till övergreppe3t på Hanna wigh.

Thoralf Alfsson

26 september 2017 10:30

Om Hanna Wigh inte vill berätta det så kommer det sannolikt aldrig att gräva fram. Dessutom har SD gjort en polisanmälan och jag tror polisen är bättre lämpade att utreda om det begåtts ett brott.

Dessutom tror jag inte att polisen avskriver anmälan omgående, vilket annars är praxis numera i många fall.

 
Ingen bild

Friholt

26 september 2017 09:48

@Demokrat 07:03 Tag del av Julia Kronlids inlägg i den här saken. Det har delats av många, men du kan ta en genväg via Thoralfs facebook.
Det hör kanske inte till saken, men Julia är hur som helst en ung kvinna och praktiserande kristen och riksdagsledamot. (För Sverigedemokraterna)

 
Ingen bild

Laglydig

26 september 2017 09:59

@Cosmik Debris

Jag saknade den här länken i din länksamling, så jag lägger med den (den är riktigt lång den artikeln).
http://familjen.story.aftonbladet.se/

PS Tack för alla andra länkar som du postat här, som jag sparar ner de flesta av, för ädelt ändamål i andra sammanhang. DS

 
Ingen bild

Thor

26 september 2017 10:03

Är Johan Persson en idiot eller spelar han idiot? På vilket sätt blir det fler bostäder om upplåtelseformen är hyresrätt istället för bostadsrätt? De aktuella personerna i lägenheten har ingenting att göra i Sverige. Om de överhuvudtaget ska få asyl i EU istället för Saudiarabien ska det ske i det EU-land de först kom till. Allt enligt Dublinförordningen. Sverige är noga med att lagar och förordningar följs utom när regelbrott sker i asylfrågor. Vän av ordning frågar sig varför?

 
Ingen bild

Göta

26 september 2017 10:56

Waterbug skrev (07:06): "Tycker SD borde fundera på om Sverige verkligen behöver 349 ledamöter i högsta beslutande församlingen..."

Helt riktigt har vi alldeles för många ledamöter i lilla Sverige. Men det behöver SD inte alls fundera på. Redan år 2012 hade SD en riksdagsmotion om att minska antalet riksdagsledamöter. Det gick inte de andra partierna med på.

Jag har dessutom för mig att SD har begärt en minskning flera gånger, men detta är vad jag i all hast hittade på Thoralfs gamla blogg 2012-04-12.

http://thoralfalfsson.webblogg.se/2012/april/riksdagen-idag.html

 
Ingen bild

Silverpenningar inblandat i Wigh debaclet?

26 september 2017 10:57

En gravad hund anas.
Wigh har säkert blivit orättvist behandlad,
men att inte polisanmäla denna våldtäkt gör att
man anar en helt annan agenda hos denna avfälling.

Detta är en gammal anklagelse som
TV4 påpassligt använder som anti SD propaganda.

 
Ingen bild

Karl

26 september 2017 15:32

Kan det vara så att damen inte är nominerad för omval nästa år, fan trot. Är det ett brott begånget så skall det anmälas till polisen och inget annat, är ingen anmäld så är det inget att orda om. Sosse prästen står det inte ett ord om fast han har begått pedofeli. TV 4 ? idiot kanalen som man kan vara utan.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

26 september 2017 17:25

I februari i år, alltså efter den påstådda händelsen
lät det annorlunda på Facebook: Hanna Wigh

"Det är en stor heder att få vara en del av och att företräda detta parti som förändrar Sverige på riktigt och ger hopp om framtiden.
Stort tack till alla underbara partikamrater jag haft glädjen och äran över att få arbeta med dessa tre dagar."
Fy för den lede vilken falsk figur.

https://www.facebook.com/HWigh/photos/a.349475065220951.1073741829.341368782698246/701317720036682/?type=3&theater

 
Ingen bild

Klas

26 september 2017 17:33

Kloka ord!
"Jag tror att en av orsakerna till att människor så envist klamrar sig fast vid hat, är att de inser att så snart hatet är borta kommer de att bli tvungna att ta itu med smärtan". / James Arthur Baldwin, amerikansk författare

 
Ingen bild

Maja Dacke

26 september 2017 17:59

Silverpenningar inblandat i Wigh debaclet? Tisdag 26 sept 10:57

Ny eller gammal anklagelse?

Hanna har det inte lätt - hon är alldeles för snygg för att få gå ifred. Men jag har för mig att hon kom med en liknande anklagelse för något/några år sedan. Då var det en fingerfärdig i SD-kansliet som var framme och tafsade - har glömt namn som angavs då. Ni som vill veta kan ju kolla med flashbackarna - de vet allt. Och jag har också för mig att han fick sluffen från kansliet.

Jag tror att det pågår något newsfakande ...

F ö har väl sossar rekordet i tafsande genom tiderna.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

26 september 2017 19:12

Läs den utpekades ord i hatade AB och
inse hur sjuk och föga trovärdig historian är.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/O4Gkw/utpekade-sd-toppen-nekar-jag-ar-oskyldig--vi-hade-bra-relation

 
Ingen bild

Antabus

26 september 2017 19:15

Hanna snygg?
Ja på en planet med monster.

 
Ingen bild

Lena1

26 september 2017 19:19

@Cosmic Debris angående inslaget igår på SVT om imamen Ali Khan i Angered som har så stor makt över alla kriminella muslimer där. jag fick uppfattningen att programledaren ville få fram att det var en bra idé om polisen kunde ta "hjälp" av denne mäktige i Angered. Herre min je, hur kan en sådan korkad människa få behålla sitt jobb på SVT? Han har redan för mycket makt och många i hans släkt är själva kriminella. Hur i hela världen kan hon (programledaren) undgå att se att denne s k mäktige person o imam är jävig. Han sköter sina "affärer" med hjälp av kriminella släktingar, det är vad jag tror. Det är så naivt att man blir galen på SVT, de är blinda höns.

 
Ingen bild

Lena1

26 september 2017 19:25

Tror precis som någon annan på tråden att detta är början till att brunmåla SD inför valåret. Men det är förvånansvärt att Hanna Wigh inte polisanmält detta tidigare, om det är sant så är det grovt.
I Metro skrivs också om detta och de menar att SD är "grabbigt" vilket jag också kan tänka med så många ganska unga män. Det blir mycket testosteron det, och en del kvinnor är känsliga för det. Men med det sagt kan man inte automatiskt säga att det begås övergrepp. Min uppfattning är att många SD-ledamöter har stil och civilt uppförande, mycket bättre än många andra "flummare".

 
Ingen bild

Bengt

26 september 2017 20:10

Journalister på SVT bekänner vad som händer där inne

https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10155099260903251

Klart intressanta vittnesmål.

 
Ingen bild

Hasse

26 september 2017 20:52

JP ljuger som en häst travar och Kalmar media tittar på och tycker han är häftig. Tala om "fejkmedia".

 
Ingen bild

Som sagt en gravad hund var det!

26 september 2017 21:00

Med massor av silverpenningar ovanpå!

"Hur vill du beskriva din och Hanna Wighs relation?

– Vi har haft en sexuell relation som har pågått av och till från 2012. Det har skett på hennes initiativ, på mitt initiativ. Många gånger."

"Samtidigt står hon själv anklagad för misshandel efter ett knytnävsslagsmål i Falköpings kommunfullmäktige.
– Det kan vara ett sätt för henne att flytta fokus från sina egna problem."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/O4Gkw/utpekade-sd-toppen-nekar-jag-ar-oskyldig--vi-hade-bra-relation

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

26 september 2017 21:14

Jag kommer ihåg Jeltsin när han nöp en dam i "häcken".
Inte rapporterade väl Aktuellt i en kvart om det.

 
Ingen bild

Laglydig

26 september 2017 21:18

@Hasse Pannband
Bra jobbat där! Det är såna här uppgifter som måste fram.
Tydligen har hon haft ett sexuellt förhållande med den utpekade SD riksdagsledamoten.
Kan inte ha varit lätt då hon samtidigt var gift med en litauer.
I logikens namn (med Anna Kinberg Batra, vars far Johan Kinberg jag för övrigt kände) så borde hon väl kallas för sitt fulla namn, nämligen Hanna Wigh Mazeitaviciené!
https://sv.wikipedia.org/wiki/Hanna_Wigh

@Maja Dacke
Sossar är väl välkända för att ha flera fingrar med i spelet.
Manliga sossar tafsar (eller våldtar) pojkar som den 39-åriga diakonen från Alvesta, kvinnliga sossar inte bara tafsar utan lägger sig i samma säng som Afghanska "barn".

 
Ingen bild

Stefan A

26 september 2017 21:36

SVT spekulerar i hur andra partier skulle ha hanterat den här Wighaffären, det är för lågt t.o.m för att komma från SVT....

 
Ingen bild

Pensionären

26 september 2017 22:23

Jag såg att en moské hade brunnit i örebrotrak.
Det sades att det är 2000 tusen som bad på fredagen.
Då undra man när i helvete arbeta dessa människor???????

 
Ingen bild

Vx

26 september 2017 22:35

De som vurmar för islam, har de varit på Mobilia? Har de hört talas om skjutningar på parkeringen där? Har de sett hur tjocka säkerhetsgallerna är? Har de sett att en majoritet är invandrare och en majoritet av dessa är muslimer? Har de gått till sidan för alla de muslimer som går i bredd, män som kvinnor, har de sett ägandet i deras ögon? Har de sett klungorna med kvinnor som på bredaste Malmöitiska träffas och samtalar, och alla har slöja? Här har Omar fel, jag ser många många skånska kvinnor som alldeles säkert tidigare varit feministiska miljöpartister, vänsterpartister och socialdemokrater som har konverterat. Jag gissar att långt fler konverterar till islam än som lämnar, finns det statistik på detta? Svar nej gissar jag.

När jag körde hem med dörrarna låsta så var det reportage från Göteborg och journalisten gjorde allt för att släta över att polisen använder muslimska klanledare för att stoppa brott, ingen åker i fängelse förstås.

https://detgodasamhallet.com/2017/09/26/sanningens-ande/#comments

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

26 september 2017 22:57

Pernsionären : Arbeta , vaför det, när dum Svenne betalar ?

 
Ingen bild

GBG

30 september 2017 13:29

Är Johan Persson mytoman?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se