thoralf

Direktlänk till inlägg 23 september 2017

SOCIALDEMOKRAT DÖMD FÖR SEXÖVERGREPP PÅ BARN OCH BARNPORNOGRAFIBROTT

Av Thoralf Alfsson - 23 september 2017 10:10

 


TT:s artikel i Barometern.

 

”Under sin tid som chef inom Svenska kyrkan i Kronoberg förgrep mannen sig sexuellt på barn och spred barnporr. Nu har Växjö tingsrätt dömt honom till 18 månaders fängelse.”

Citat från artikel i Smålandsposten


I artikeln kan också följande stycke läsas.


”Den nu dömde mannen var engagerad i flera samhällsfrågor. Han var inte enbart chef inom Svenska kyrkan utan också politiskt aktiv i en av länets kommuner.”

 

När sedan Nyhetsbyrån TT skriver om den dömde mannen så återfinns inget om att han även var politiskt aktiv i sin hemkommun. Däremot slår man upp det stort att han var en ”kyrkochef”. Läs TT:s artikel från Barometern.


När jag läser domen så finns det inget som anknyter till Svenska kyrkan överhuvudtaget, endast att mannen är ”kyrkochef". Brotten har skett i skogen eller i mannens hem. Jag finner det då väldigt märkligt att media (TT) då enbart lyfter fram och poängterar att mannen var kyrkochef.

Att han även var politiker för Socialdemokraterna tystas ner fullständigt. Inte ens lokaltidningen Smålandsposten skriver att det rör sig om en socialdemokratisk politiker, utan bara att han var politiskt aktiv. Jag anser att det har lika stor relevans som att han var anställd av Svenska kyrkan. Som politiker representerade han Socialdemokraterna i Familje o Individnämnden i sin hemkommun, enligt protokoll på kommunens webbsida.


Ännu ett exempel på det hyckleri som media utsätter det svenska folket för. Ett exempel på fake news!

 
 
Ingen bild

Hacke

23 september 2017 10:46

Ponera krigsrubrikerna och uthängningarna om det rört sig om en sverigedemokrat.
Svensk traditionell media är ett stort förbannat skämt. Om det inte vore så allvarligt.

 
Ingen bild

brandmannen

23 september 2017 10:48

Hade varit intressant att se vad som hade skrivits om personen om han varit politiskt aktiv inom SD.

 
Ingen bild

KS

23 september 2017 11:29

"Araben" som anmält en polisman för rasistiska uttryck mm i samband med en incident vid en flyktingmottagning i Emmaboda,får nu breda ut sig i SR P1. Det är samma "arab" som, utan att jag har bevis för det, kan antas ha satt eld på ett HVB-hem i Nybro kommun. I media blev han utnämnd som hjälte, jo man tackar!, då han själv släckte elden. Vid upploppet i Emmaboda framträdde samma "arab" som ledare för de asylanter som klagade på än det ena, än det andra. Polisen grep honom och körde ut honom i skogen. Men... i P1 låter den lismande personen olycklig över sin situation. Jag mådde illa och gick och kräktes istället för att lyssna på fortsättningen!

 
Ingen bild

KS

23 september 2017 11:31

OT skulle det stått, eftersom det inte handlade om Svenska kyrkan.

 
Ingen bild

Ludvig

23 september 2017 11:54

Man får gå in på denna bloggen för att få veta sanningen.

 
Ingen bild

Friholt

23 september 2017 12:00

Och i dagens Samhällsnytt skriver chefredaktören: "Kommunal rasiststämplar SD - alla är inte lika värda."

 
Ingen bild

No happy campers

23 september 2017 13:24

Staffanstorps kommun, utpekad som bland de sämsta i landet på att ta emot nyanlända, har fått kritik från Migrationsverket som tröttnat och börjat skicka nyanlända till kommunen innan de fått klartecken att det finns bostad åt dem.
Nu svarar kommunen genom att placera nyanlända i begagnade husvagnar mitt ute bland åkrarna.

– Detta är inte människovärdigt, säger Musbah Asaad som hälsar på sin kompis, Wassim Allshatib som placerades i en av husvagnarna på östra industriområdet i Staffanstorp på fredagskvällen.
Ett tiotal nyanlända bor här nu, två och två i varje liten trång husvagn där de inte ens har vatten, än mindre tillgång till internet.
Toalettbesök, tvätt och matlagning får de sköta i servicevagnarna som ligger på andra sidan den hårdgjorda grusytan.
– Hur ska vi kunna studera svenska här? Vi har inte internet, inte någonting och mår man inte bra kan man inte göra något, säger Wassim Allshatib.
http://www.skd.se/2017/09/22/kommunen-placerar-nyanlanda-i-husvagn/

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

23 september 2017 14:34

Finns det någon i MSM som har tagit upp att det är en S-märkt förövare?

 
Ingen bild

Tony

23 september 2017 17:00

Ja det finns många typer inom Svenska kyrkan med, ända upp
i översta hierarkin frodas dessa typer. En av dessa uttalade
sig och gladdes över att Sd s uppgång inte blev den förväntade.
Han heter Ragnar Parsenius biskop i Uppsala stift, när han säger ordagrant att andra partier mobiliserade för att driva normala partiers linje??? Han menar tydligen då att över två miljoner Svenskar inte är normala???

 
Ingen bild

Hood

23 september 2017 17:12

Varför var du inte med på bilden idag från riksdagen med Mattias Bäckström,Thoralf ?

Thoralf Alfsson

23 september 2017 23:04

Jag var inte i riksdagen, utan SD Calmar har en egen liten fest ikväll.

 
Ingen bild

Vax

23 september 2017 17:57

Det rapporteras ofta om det omfattande vapenvåldet i USA från TV:s och olika tidningars USA-korrespondenter. Rapporterna handlar vanligtvis om hur svårt det är att få någon ordning på våldet på grund av den mäktiga och penningstinna s.k vapenlobbyns, den "kristna högerns" och republikanernas starka motstånd. Men hur många vet att nya lagar i vissa amerikanska stater, som tillåter vanliga men laglydiga medborgare att bära dolda vapen, har minskat våldsbrotten med 45%under en 10-årsperiod, trots att endast en mycket liten del av medborgarna (2-7%) bär sådana vapen i dessa stater. Hur många vet att i de amerikanska städer som genomfört vapenförbud har våldsbrotten ökat med upptill 450%. Hur många vet att de omskrivna mass- eller skolskjutningarna praktiskt taget bara sker i stater med vapenförbud eller i s.k "vapenfria zoner"?
http://denamerikanskavapendebatten.blogspot.se/

 
Ingen bild

Molle

23 september 2017 23:00

Men här stämmer det ju för en gångs skull:
Det har förekommit inom kyrkan i alla tider...... :-)

 
Ingen bild

Hen

23 september 2017 23:33

Om det inte hade stått något om det kyrkliga hade i stället det politiska engagemanget preciserats. Huvudprincipen är att vara återhållsam med att kombinera alltför precisa uppgifter. Om för mycket information om den dömde lämnas ut, kan han bli alltför lätt att identifiera. Det är bland annat av hänsyn till anhöriga som denna princip praktiseras. För övrigt ska nog den som ständigt ägnar sig åt att koka soppa på en spik (eller nubb) vara försiktig med uttrycket "fake news".

Thoralf Alfsson

24 september 2017 00:35

Hen

"Huvudprincipen är att vara återhållsam med att kombinera alltför precisa uppgifter"

Kan du komma med en källa till detta? Vi är många som vill veta om detta finns i de pressetiska reglerna eller om det är dina egna påhitt!

Är inte sanningen det viktigaste för dig?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 september 2017 02:27

Reinfeldt om Sverige: "Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån."

Vad fick vi då?

En reporter vill resa till Angered och intervjua maffialedaren, imamen och muslimen Ali Khan.

En av hennes kontakter säger: "– Ja, ja. Ska jag följa med dig? Jag tar med mig två puffror och du en skottsäker väst och så kan vi åka upp i förorten och leta reda på dem."

Detta hemska samhälle har Reinfeldt skapat och vi har bara sett början.

http://tinyurl.com/y8hrwjx8
http://familjen.story.aftonbladet.se/

 
Ingen bild

Laglydig

24 september 2017 09:44

@Höns (varför använder du inte en svensk pseudonym förresten?)

Vad gaggar du om?
Det är ju bara att beställa Växjö Tingsrätts Dom i mål B 3666-16 så får man reda på både namnet och personnumret på den f d diakonen och socialdemokratiske politikern i Alvesta kommun som dessutom engagerat sig i HBTQ frågor och varit med om att organisera Pride parader.

Ähh... Jag skall spara din tid. Du kan ladda ner domen mot den 39-årige pedofilen (passande efternamn för en såsse förresten!) här:
https://minfil.org/Cdh442c9b4

 
Ingen bild

Hen

24 september 2017 09:54

@Thoralf:
Deta är en huvudprincip och praxis som mejslats fram på alla redaktioner med självaktning. Hör med vilken erfaren journalist som helst. Man stödjer sig här på de pressetiska reglerna: "Om inte namn anges, undvik att publicera bild eller uppgift om yrke, titel, ålder, nationalitet, kön eller annat, som gör en identifiering möjlig." Detta har lett till denna praxis att inte ange för många personuppgifter.

Thoralf Alfsson

24 september 2017 14:06

Hen

Som vanligt trams från din sida. Du vet mycket väl att hade de varit en Sverigedemokrat så hade det varit relevant för media.

 
Ingen bild

Stefannie Lööfen

24 september 2017 15:33

Du hennet, "Om för mycket information om den dömde lämnas ut, kan han bli alltför lätt att identifiera. Det är bland annat av hänsyn till anhöriga som denna princip praktiseras"
Varför gäller detta INTE dömda med obekväma åsikter???
Soppa på en spik? Sitt ej i glashus och kasta sten ....

 
Ingen bild

Hen

24 september 2017 15:43

@Thoralf: Visst är det alltid medialt intressant när politiker begår brott som företräder partier med extra hög svansföring på brottsbekämpningens område, som SD. Sedan kan också brottstypen spela in. Socialdemokrater behandlas gärna tuffare i media när det handlar om skattefiffel. Här valde man tydligen kopplingen till kyrkan, vilket kan diskuteras hur relevant den var. Men faktum kvarstår. Det finns en utbredd praxis på redaktionerna att inte kombinera för många personuppgifter, för att undvika identifiering.

Thoralf Alfsson

24 september 2017 17:39

Ja, det är ett riktigt hyckleri!

Varför skall en pedofil skyddas? Har du några egna barn? Nej, visst du är inte så gammal.

 
Ingen bild

Tony

24 september 2017 16:46

På tal om Media, det alltid sanningsenliga SVT förnekar sig inte någon gång, läste precis på Text TV " Trump startar nytt ordkrig",
men fortsätter man och läser så svarade Trump på ett tal som Nordkoreas utrikesminister höll i FN, Då var det ju Nordkorea som startade ordkriget, men för SVT är det bara Trump som ska belastas?

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

24 september 2017 17:37

Hen/Hönan

Tillåt mig att småle eller hånskratta. Sådana etiska principer existerar inte när det gäller Sverigedemokrater. Hyckleri.Dubbla måttstockar etc...

 
Ingen bild

Hen

24 september 2017 18:23

Media ska ta publicistiskt ansvar och inte hänga ut folk hur som helst.
Avsteg från denna neutralitet kan ibland göras, som när någon i ledande ställning inte ställer upp på demokratins grundvalar som att inte göra skillnad på människor efter etnicitet, religiös hemvist eller kulturellt ursprung.

Men utanpå allt detta finns förvisso den kardinalregel som övertrumfar alla andra: Det är mest synd om sverigedemokrater. Alltid och överallt. Snyft.

Thoralf Alfsson

24 september 2017 19:14

Media hänger inte ut folk genom att berätta att det handlar om en socialdemokratisk politiker!

Men det förstår inte hen!

 
Ingen bild

C Andersson

24 september 2017 18:46

Pridekritisk kyrkopolitiker avgår

http://www.expressen.se/kvallsposten/pridekritisk-kyrkopolitiker-avgar/

 
Ingen bild

Ben

24 september 2017 18:52

Jag tycker du förtjänar en plats i riksdagen. Jag kommer bli så besviken om du inte är med där 2018.

 
Ingen bild

LaJo

24 september 2017 20:23

Instämmer med Ben, attt att Thoralf förtjänar en plats i riksdagen och vill tillägga i kommande
Nationalkonservativ regering som ett statsråd. Fråga är hur kan vi säkerställa denna norminering i kommande riksdagsval.
Har SD:s partiledning ändrat sin uppfattning sedan föregående val gällande kandidaturen ?Hur kan vi SD sympatisörer påverka normineringen ?

 
Ingen bild

Boris

24 september 2017 20:44

Mycket glädjande Afds stora framgång i tyska valet. Lovar gott inför 2018

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

24 september 2017 20:50

Hen är så dum som dennes alias antyder.

Menar Hen att de som begår sexövergrepp och har barnpornografi skall behandlas annorlunda för att de säger sig stå för "demokratins grundvalar som att inte göra skillnad på människor efter etnicitet, religiös hemvist eller kulturellt ursprung" i ord?

Handlingar betyder mer än ord och handlingarna i sig är betydligt värre än den tomma ramsan citerad här ovan. Att göra skillnad på medborgare och icke medborgare är något som de flesta stater gör.

 
Ingen bild

C Andersson

25 september 2017 10:26

Det skulle behövas en Lex Martin bland tio Guds bud. Och en Lex Brono! Det gör tolv Guds bud.

 
Ingen bild

Dennis Slotteborn

25 september 2017 14:27

Så vidrigt. Vill bara kräkas då jag läser sådant..skeppa alla dessa profiler till en öde ö där de får leva..Dessa ska ej vara i samhället mer.

 
Ingen bild

C Andersson

26 september 2017 08:30

Vad är EKHO och Sensus? Växjö stift känner jag till!

https://värnamo.nu/nyheter/nytt-projekt-i-bredaryd-kring-hbtq/

Thoralf Alfsson

26 september 2017 08:52

Den socialdemokratiska pedofilen?

 
Ingen bild

C Andersson

28 september 2017 23:12

@Thoralf Alfsson@

JO MEN VISST

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se