thoralf

Alla inlägg under augusti 2017

Av Thoralf Alfsson - 7 augusti 2017 23:24

Ikväll var det en partiell månförmörkelse. Det vill säga att jorden hamnar mellan månen och solen. Det händer också samtidigt som vi har en fullmåne ikväll.


Jag passade på att åka till Högenäs orde på Öland för att ta några bilder. Här kommer några av bilderna från ikväll.


Månförmörkelse var som störst när månen kom upp över Östersjön.


 

Högenäs orde med fyrbåken i förgrunden.

 

Närbild på månen när månförmörkelsen håller på att avta.

 

Månförmörkelsen är över men ljuset ändå väldigt speciellt.

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 augusti 2017 23:33

 


Kalmar Läns Trafik kommer från den 21 augusti införa hårdare krav på klädsel för de chaufförer som kör KLT:s bussar. Det blir med andra ord krav på uniformer men KLT undantar regler för huvudbonad.


För några månader sedan kom EU-domstolen med en dom som gav arbetsgivare rätt att förbjuda slöja på jobbet. SAS har infört slöjförbud för sin personal. Jag anser att det är hög tid att fler arbetsgivare vågar följa efter.

 

”I går kom EU-domstolen i Luxemburg med en dom där det fastlås att arbetsgivare har rätt att förbjuda bärandet av slöja.

Ett sådant påbud är inte att anse som diskriminering om det bygger på interna ordningsregler som förbjuder klädsel som står för en viss religion, filosofi eller politisk inriktning.”

 

Skånska Dagbladet 17 mars 2017.Slöjan har blivit en symbol för religionen och den politiska ideologin Islam!


Ansvariga personer på KLT ser inte slöjan som en religiös eller som en politisk symbol för islam. Antingen är de fullständigt okunniga eller så handlar det om politiskt korrekthet. I mina kontakter med ansvariga på KLT har jag fått följande svar.


”I kommande trafikavtal, från 21 aug i år, har KLT ställt krav på en gemensam uniform för alla som ska köra KLT-turer. Tidigare variationer mellan trafikföretagens olika reglementen i avtalet har inte känts bra, inte minst från ett kundperspektiv. KLT har därför denna gång angivit en standard eller en ram där trafikföretagen får/kan agera inom. Uniformen är både en statusmarkör, ett personskydd och har en juridiskt viktig funktion. I våra krav på uniformen anges inga huvudbonader alls. Det är Ok att ha mörk huvudbonad (uniformens färger är marinblå, mörkgrå och svart) utan märke alternativt med trafikföretagets märke. Det skulle kunna vara en nijab, turban, kippa, keps, mössa eller något annat. I avtalets förar-krav betonas istället trafiksäkerhet, kundbemötande, kommunikation och en säker körstil. Dessutom ställs etiska krav på föraren, bl a att resenärerna ska bemötas på ett korrekt sätt, oavsett ålder, kön, etnisk eller religiös tillhörighet m m.” 

 

 

Frågan är om slöjan inte försämrar trafiksäkerheten då den sannolikt försämrar synfältet för den som bär slöja. En sak är i varje fall helt säkert och det är att trafiksäkerheten inte ökar med chaufförer som bär slöja!


Jag anser därför att KLT borde införa ett förbud att bära slöja/hijab i tjänsten som busschaufför hos KLT.


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 5 augusti 2017 21:48

Lyssnade på lite av Sven Melanders sommarprogram. Han raljerade över den storm på sociala medier mot Zara Larsson när hon hatade män och hennes kollektiva skuldbeläggning av män. Sven Melander fortsätter på det spåret och menar att det handlar om alla män som ofredar och våldtar kvinnor. Så här uttryckte han sig i sitt sommarprogram.

 

”Jag som manar till en form av kollektiv skuld och därmed ansvar fick veta att jag är en riktig idiot. Väldigt många skrev överlägset att kollektiv skuld inte är något som existerar i vårt rättssamhälle och att hela frågan enkelt löses om förövarna fångas in och lagförs och åker in i finkan.

 

Till er kan jag bara säga ni har inte fattat ett jävla dugg och kom inte med era förnumstiga tillrättavisningar för jag är så mycket smartare än vad ni är. Om ni inte förstår problemet av ett strukturellt förtryck så kan ni stänga matklykan och ta en mycket lång funderare innan ni öppnar den igen!”

 

Jag undrar om det inte är Sven Melander som behöver en mycket lång fundering om hans pk-indoktrinering inte gått lite för långt. Borde inte Sven Melander läsa lite brottsstatistik och läsa lite domar från svenska domstolar. Då skulle Sven Melander upptäcka den överrepresentation som råder.


Vilken religion har det största strukturella förtrycket mot kvinnor? Var i världen finns det största strukturella förtrycket mot kvinnor? Har Sven Melander överhuvudtaget funderat på detta? 


Jag tänkte citera några stycken från boken ”Helig vrede”. En bok som för övrigt Sven Melander borde läsa.


”Enligt Danmarks Statistik är våldsbrottslighet 161 procent högre bland icke-västliga invandrare än genomsnittet. En svensk undersökning från 2005 bekräftar denna tendens. Här beräknar man att invandrare begår 300-400 procent mer brottsbalkskriminalitet än etniska svenskar.”

 

Det handlar i stor utsträckning om sexualbrott.


I samma bok finns även andra intressanta uppgifter. Sven Melander borde även fundera en hel del över hur sharialagar tolkas och utövas i muslimska länder när det gäller sexuellt våld. Men det undviker säkert herr Melander. Då skulle Sven Melander behöva stänga matklykan för gott. Snacka om att göra bort sig inför hela det svenska sovande folket!

 

”Undersökningar visar samma tendenser som dem man möter på Sönderbro i Köpenhamn. Bara 14 procent känner att identitet som fransmän är starkare än deras muslimska identitet. 60 procent känner att dessa två ting är lika starka i deras liv, medan 22 procent känner sig mer muslimska än franska. Den starka tillhörigheten till den muslimska kulturen visar sig också genom det sätt franska muslimer önskar leva i det franska samhället.

54 procent menar att sharia ska vara helt eller delvis implementerat som rättssystem i icke muslimska länder. 78 procent menar att den franska staten ska ge ekonomiska stöd till byggandet av moskéer och 70 procent menar att kvinnor bör bära slöja, I en stor undersökning av muslimers tillhörighet i Tyskland från 2007 visade det sig att bara 12,2 procent av de tillfrågade definierade sig själva som ”tyskar”.”

 

Tar man hit Mellanöstern, då får man Mellanöstern!

 

Det är hög tid att det svenska folket vaknar upp och slutar lyssna på kändisar som Sven Melander annars kommer det svenska sovande folket vakna upp till ett helt annat samhälle. 

Av Thoralf Alfsson - 4 augusti 2017 21:36

”58-åringen har gjort sig skyldig till en mängd brott bara det senaste halvåret. På fredagen dömdes han av Kalmar tingsrätt för vållande till annans död grovt brott, vållande till kroppsskada grovt brott, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, narkotikabrott, olovlig körning grovt brott, vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott, rattfylleri, obehörigt avvikande från trafikolycksplats, skadegörelse och tre olika former av hastighetsöverträdelser.”

 

http://www.barometern.se/monsteras/58-aringen-doms-till-fem-ars-fangelse-efter-dodsolyckan-i-skrika/


"Utöver dödsolyckan utanför Fliseryd, där två personer omkom, döms även 58-åringen för 14 fall av olovlig körning, nio fall av narkotikabrott, fyra fall av rattfylleri och för att ha orsakat ytterligare två trafikolyckor och smitit vid ett tillfälle."


https://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/dom-skrikamalet


 

58-åringen dömdes till 5 års fängelse eller 60 månader. Eftersom de flesta som döms till fängelsestraff friges när 2/3 delar av straffet avtjänats kommer 58-åringen sannolikt friges efter 40 månaders fängelse men först skall häktningstiden avräknas så det handlar i praktiken om ca 37-38 månader när domen vinner laga kraft. Det innebär drygt tre år!


I praktiken har 58-åringen enbart dömts för vållande till annans död grovt brott. Alla övriga brott som 58-åringen begått har han fått mer eller mindre mängdrabatt för. Jag anser att det är helt förkastligt att få en mängdrabatt på grund av att 58-åringen begått många brott eller som media skriver att han döms för ca 30 olika brott. Eftersom han begått flera brott borde det istället handla om en straffskärpning.


I USA hade man bara adderat straffskalan för respektive brott. Man kan ju funderar på hur många år 58-åringen fått i fängelse om han begått samma brott i USA. Hade de blivit 15-20 år eller ännu längre?


Skadeståndet på 600 000 kronor kan de efterlevande känna sig helt blåsta på. Jag vet av egen erfarenhet hur fungerar. Jag har väntat på skadestånd och väntar på skadestånd som utdömdes för ca 5 år sedan.


Sverigedemokraterna och Kent Ekeroth har i riksdagen motionerat om att reformera systemet med mängdrabatter. Det är hög tid att detta sker!


58-åringen borde sitta inne i minst 10 år på grund av hans minst sagt vårdslösa och kriminella beteende! Det vill säga dömas till minst 15 års fängelse. Skitstövlar skall inte vara ute i samhället.

 

PS

 

Igår var jag ute och roade mig lite på Borgholms bluesfestival. Väldigt trevlig kväll. Men väldigt vad man blir trött ;-) Nedan ett klipp från det danska bandet med Torbjörn Risager.

 

 

 

 

Av Thoralf Alfsson - 4 augusti 2017 15:13

Jag har nu delat ut ytterligare nästan 3 000st av min sommarfolder på Öland. Det märks i besöksstatistiken på bloggen när jag delat ut sommarfoldrarna. I denna version finns några små förändringar mot den tidigare men jag har också utlovat svar på frågorna till idag, den 4 augusti.


Tack vare de bidrag jag fått till bloggen funderar jag på om jag skall låta trycka upp ytterligare ett antal tusen foldrar.


Eftersom jag tidigare har haft svaren på frågorna i sommarfoldern så länkar jag till dessa båda blogginlägg.


http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/07/18/11461598-svar-pa-fragorna-i-sommarfoldern/


http://thoralf.bloggplatsen.se/2017/07/18/11461833-svar-pa-fragor-i-sommarfoldern-del-2/


Av Thoralf Alfsson - 3 augusti 2017 11:17

Det blev många positiva kommentarer om min upptäcktsfärd till norra Skallö och att jag hittade det närmare 250 år gamla vattumärket. Läs mitt blogginlägg.


I Volmar Sylvanders böcker om Kalmar slotts och stads historia finns det många intressanta och spännande detaljer. Jag har fått klistra in många post-it lappar i de 9 banden för att hitta tillbaka till dessa intressanta detaljer.


  

”Landamäri, ofta benämnt Gränsläggningen 1050, är en redogörelse för ett gränsavtal, där kungarna i Sverige och Danmark under tidig medeltid skall ha utsett vardera sex man varpå dessa tolv tillsammans bestämde sex gränsmärken mellan de två länderna. Det har diskuterats i över hundra år om det verkligen ingicks ett avtal på tiohundratalet som texten anger eller om avtalet ingicks senare eller kanske inte alls.”

https://sv.wikipedia.org/wiki/Landam%C3%A4ri


Volmar Sylvander skriver även en del om dessa gränsmärken.


 


Efter lite letande i Fornsök så hittade jag några av dessa gränsstenar eller gränsmärken. När man sedan studerar kartan kan man ju undra av vilken anledning som det blev detta ”knä” i gränslinjen mellan Sverige och Danmark vid just Kronhallarna.


 

Notera också att det vattendrag som rinner upp söder om Kronhallarna också heter Landabäcken. Den övergår närmare kusten i Brömsebäck och rinner ut i Kalmarsund vid Bröms. De flesta kommer säkert ihåg freden vid Brömsebro. Landabäcken har säkert fått sitt namn då den fungerat som landsgräns mellan Sverige och Danmark.


 

Bro vid Brömsebäck och minnessten till vänster vid bron.


Igår tog jag en kombinerad svamp och gränsmärkes letningstur. Svamp blev det dock dåligt med men jag hittade i varje fall både Packehall och Kronhallarna.


 


Packehall är ett flyttblock som hamnat uppe på en liten bergsknalle.


Kronhallarna är en berghäll där någon ristat in 5st ringar med ca 50 cm diameter. Ringarna är placerade precis som ”femman” på en tärning. Ganska märkligt! Varför har man ristat in dessa ringar i berghällen? Något syfte måste det ju vara.

Volmar Sylvander skriver ju att det skall vara en krona uthuggen. Därav namnet kronhallarna. Men hur tolkar man placeringen av dessa ringar som femman på tärningen, som en krona?


 

En av de uthuggna ringarna på berghällen.


Enligt en uppgift skall ringarna huggits ut 1713 vid en gränsbestämning. Sant eller falskt?


Det finns uppenbarligen också en sägen om kronhallarna.


”Vid Kronhallarna spökar det enligt traditionen. Det är en lantmätare som går igen och rasslar med sina kedjor. Man skall ha hört honom yttra : ”Här är rätt och här är orätt”.”

 

Kan ringarna kanske vara kopplade till sägnen?Av Thoralf Alfsson - 1 augusti 2017 21:15

Efter att jag igår läst boken ”Helig vrede” drömde jag på natten mardrömmar om utvecklingen i vårt land. Idag har det varit ytterligare mord i vårt land. I Surahammar fick en kvinna halsen avskuren enligt uppgifter till Nyheter idag.

https://nyheteridag.se/fick-halsen-avskuren-kvinna-mordad-pa-oppen-gata-i-surahammar/


Vem skär halsen av en försvarslös kvinna? Finns svaret i boken ”Helig vrede”?

 

Även om svaret skulle gå att finna i boken så kommer inte ansvariga politiker reagera. Det är nog tyvärr den bistra sanningen. Även om de läser boken skulle de aldrig våga ta de beslut som krävs för att göra en förändring. Godheten och fegheten står ivägen!


Under fredag eftermiddag fick vi en ”ovanlig och ljusskygg” besökare vid vårt tält på Kalmar marknad. Choukri Naji, ordförande för islamiska kulturföreningen Salam i Kalmar. Föreningen driver bland annat sunnimoskén på Storgatan i Kalmar. Choukri Naji har i stort sett aldrig låtit sig intervjuas av de lokala tidningarna eller fotograferas. Flera journalister har sagt att de försökt men alltid nekats en intervju.


 

Choukri Naji och jag själv diskuterar islam vid Kalmar marknad.


Nu stannade han till och pratade under kanske 5-10 minuter och jag hann ställa en del frågor om bland annat demokrati, sharialagar och om han betraktade sig som moderata/radikala/jihaddist muslim.


Svaret var att Guds lag, det vill säga Sharialagar står över allt annat. Det är alltid Sharialagar som har tolkningsföreträde. Hans syn på homosexuella tog han upp själv och där var han tydlig i sin uppfattning. Prideparad var inte att tänka på!


När jag tog upp frågan om moderata/radikala muslimer och hur han betraktade sig själv så var svaret kort. Det finns bara en sorts muslimer.


Choukri Naji har ringt mig vid två tidigare tillfällen. Första gången var för ca ett år sedan och gällde en bild som jag publicerat flera år tidigare på min blogg som han krävde att jag skulle ta bort. Jag skrev om det i ett blogginlägg. Vid det tillfället fick jag också chockerande svar angående så kallade ”balkongkvinnor”.


Den andra gången var för ca ett halvt år sedan då de krävde att jag skulle sluta skriva om Islamiska kulturföreningen och den sunnimoské som finns på Storgatan. Jag hade då skrivit om hur föreningen inte följde de brandskyddsföreskrifter som gäller för lokalerna och antalet personer som får vistas i lokalerna. Då fick SVT intervjua Choukri Naji men han vägrade vara med på bild! I mitt blogginlägg finns en länk till inslaget i SVT Småland.


Personligen blir jag skrämd över den bokstavstroende syn som Choukri Naji visat vid flera tillfällen. Jag tror ingen av politikerna inom 7-klövern i Kalmar förstår hur illa det är. Islamiska kulturföreningen Salam motverkar integration/assimilering! Deras syfte är sannolikt att bygga upp ett parallellsamhälle i Kalmar med sin egen religion, sina värderingar, sina traditioner och sina egna lagar, sharialagar! De är inte det minsta intresserade av att integreras i det svenska samhället. Choukri Naji har bott i Sverige i 28 år och här har ni resultatet. 


Det är en katastrofal utveckling! En utveckling som måste stoppas snarast. Vi kommer bli tvungna att ändra våra lagar och till och med grundlagar för att stoppa denna utveckling. En religion som inte utvecklats och reformerats sedan 600-talet fungerar inte i dagens samhälle.


Om inte religionen och islam reformeras måste våra lagar förändras!

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se