thoralf

Alla inlägg under augusti 2017

Av Thoralf Alfsson - 16 augusti 2017 22:39

Jag har inte skrivit något om den så kallade demonstrationen på Medborgarplatsen och det har varit ett i allra högsta grad medvetet val, då så många andra skrivit bra om demonstrationen.


Idag fick jag dock ett samtal från en boende på Södermalm som berättade att han besökte Medborgarplatsen varje dag för att titta på eländet och prata med både ”publik” och polisen. Om jag uppfattade det hela rätt så avvisar polisen personer från Medborgarplatsen om de tror att de kan vara där för att protestera mot demonstrationen. Han blev vittne till hur en grupp blonda killar blev avvisade eller bortkörda av polisen. Uppenbarligen enbart för att de var blonda. En form av rasism från polisen?


Läser också idag på ledarsidorna.se att boende på Södermalm nu hör av sig till polisen och vill att man agerar mot demonstrationen. Många känner inte igen sig och känner sig otrygga. Nästa vecka börjar skolan och vuxna är nu oroliga när barnen själva skall gå till skolan. Not in my backyard stämmer uppenbarligen även på den feministiska och gröna politiska korrekta ”eliten” på Södermalm. De som i val efter val röster på Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Feministiskt initiativ och som kallar alla som är kritiska till massinvandringen för rasister.


Det var ett genidrag från polisen att flytta demonstrationen från Mynttorget till Medborgarplatsen på Södermalm. Invandringsförespråkarna på Södermalm måste ju bara älska att få kanske upp emot tusen ensamkommande barn från Afghanistan som grannar. Rena julafton!


Jag är dock förvånad över att dessa stackars barn tvingas sova ute hela natten mitt på Södermalm. Jag trodde att dessa välbärgade pk-människor på Södermalm bjöd in de stackars barnen till sina hem över natten.

Jag har dock inte sett en anda artikel i vare sig Aftonbladet, Expressen, DN eller SvD om att någon av dessa alla kändisar på Södermalm har öppnat sitt hjärta och bostad för dessa stackars minderåriga barn. Det är så fruktansvärt hjärtlöst!

 

Sanningen är nog den att de är hycklare hela bunten. Not in my backyard gäller också för dessa hycklare. De förväntade sig inte att verkligheten skulle tränga sig på så öppet och med så stor publicitet. Jag hoppas att polisen förlänger deras demonstrationstillstånd med ytterligare en månad så att verkligheten kan nagla sig fast riktigt ordentligt. Jag kommer utan tvekan njuta varje gång jag läser att någon av dessa pk-nissar boende på Södermalm klagar över demonstrationen på Medborgarplatsen. 



I dagens Barometern kunde jag läsa att Miljöpartiets landstingsråd i Kalmar län, Jessica Rydell besökt de stackars barnen på Medborgarplatsen. Att jag som skattebetalare skall tvingas betala för att Jessica Rydell besöker Medborgarplatsen gör mig förbannat irriterad. Så skall inte våra skattemedel användas inom landstinget.


”Varför är du på ­ Medborgarplatsen?

– Jag vill visa mitt stöd för de utvisningshotade afghanerna som är här och protestera. Jag vill att Sverige omedelbart stoppar utvisningar till Afghanistan”

 

Jessica Rydell.

 

Jessica Rydell visar därmed att hon inte stödjer sin egen regering! Här pratar vi verkligen om att båda äta kakan och att ha den kvar. Miljöpartisterna har missförstått att de sitter i regeringen när de fortfarande agerar som ett oppositionsparti. Inte undra på att socialdemokraten Johan Persson kastade ut Miljöpartiet från majoriteten i Kalmar för några år sedan när de uppträdde likadant i kommunpolitiken.


Stefan Löfven kommer dock inte kasta ut Miljöpartiet från regeringen! Han kommer köra dem i botten istället 😉

 

Min egen uppfattning är att polisen borde agera efter det demonstrationstillstånd som getts och rensa platsen 22:00. Dessutom skall alla som deltar i demonstrationen kontrolleras när det gäller ID och om man befinner sig illegalt i Sverige skall man omhändertas och lagföras och sedan utvisas.

 

Av Thoralf Alfsson - 15 augusti 2017 22:13

Är journalister den mest lättlurade yrkesgruppen i Sverige trots akademisk utbildning vid journalisthögskolan. Eller är det just journalisthögskolan som är problemet!


För var dag som går så sjunker mitt förtroende för journalister. Jag fick mig ett gott skratt häromdagen när SVT-journalisten Erika Bjerström presenterades som klimatexpert i ett radioprogram. Det är minst sagt skrattretande! Enligt Wikipedia har hon varit reporter på Miljöpartiets veckotidning Alternativet i svensk politik. Vilken merit! Men samtidigt förklarar det varför hon agerar som klimatalarmist i SVT.


De senaste dagarna har en nyhet fått stort utrymme i media. En ny klimatalarmist har hittat ett sätt att finansiera sina framtida projekt. Efter att Alma Strandmark och Stockholms universitet skickade ut sitt pressmeddelande har alla medier hakat på.


 

Allt sunt förnuft och all saklighet tycks vara fullständigt som bortblåst. Inte en enda relevant fråga ställs av journalisterna. Utan Sveriges elitjournalister på de stora mediebolagen och även public service köper allt med hull och hår. I mina ögon är de fullständigt inkompetenta! Vad får de egentligen lära sig på journalisthögskolan?


Att unga studenter som Alma Strandmark försöker få uppmärksamhet är förståeligt men att journalister köper det utan minsta kritisk granskning är skandal eller rent horribelt!


Pressmeddelande från Stockholms universitet och Alma Strandmark.


”I Stockholms skärgård skulle en relativt liten höjning av havsnivån på en halv meter få 3000 öar att försvinna, säger forskaren Alma Strandmark som nyligen disputerat. Det är ganska troligt att det kommer ha hänt när våra barn idag är gamla, år 2100.”

 

”Min styrka och det som gör mig unik som forskare är just det att jag har fokus på både land och hav. Jag tror att jag har haft en fördel där av att jag i grunden är marinbiolog som nu jobbar på land, säger Alma Strandmark.”

 

Självförtroendet är det absolut inget fel på hos Alma Strandmark. Hon har nu gjort sig ett namn bland klimatalarmister ock pk-media.


”Om framtiden säger Alma Strandmark:

- Jag vill fortsätta att jobba med klimatförändringar men vet inte hur ännu.”

 

Alma Strandmark kan räkna med uppdrag och att få jobba med klimatalarmism.

 

Jag säger bara att landhöjningen!

 

I Stockholm är landhöjningen ca 4-5 mm per år. Om havet skall stiga med 500 mm fram till 2100 eller på 83 år så måste Östersjön stiga med 4,5*83 + 500 = 874mm. Vilket innebär mer än 10 mm per år.


Enligt SMHI och deras uppmäta data sedan 1774 har havsnivån sjunkit med ca 1000 mm eller 1 meter på grund av rådande landhöjning i Stockholms skärgård. Det måste ju innebära att det uppkommit minst 3 000 öar bara när havsnivå sjönk med 500 mm. Men eftersom havsnivå sjunkit det dubbla sedan 1774 måste det ha skapats minst 5 000 nya öar i Stockholms skärgård sedan 1774.

 

Landarealen måste ha ökat dramatiskt bara sedan 1700-talet!

 

 


För er som fortfarande tror på dessa sagor från klimatalarmisterna kan fundera på om ni tror på denna utveckling i Karlskrona. Kom ihåg att landhöjning i Karlskrona är i stort sett obefintlig. Ändå har inte havsnivån stigit under de senaste 130 åren, trots att vi haft en uppvärmning av den globala temperaturen med ca 0,8 grader under dessa 130 år. 


  

I min omröstning för ca ett år sedan var det bara ca 4,5 procent som på fullt allvar trodde på en havsnivåhöjning på 100 cm farm till år 2100. 


Journalister är med andra ord helt okunniga enligt mitt sett att se på dessa artiklar. Om de haft åtminstone lite kunskaper hade de ställt några relevanta frågor men de uteblev helt och hållet. Skrämmande!


Läs också detta blogginlägg.


http://www.klimatupplysningen.se/2017/08/14/gammelmedias-sagor-om-de-3000-skargardsoarna/




Av Thoralf Alfsson - 14 augusti 2017 22:44

Jag har begärt ut den utredning som Kalmarhem beställt angående att majoriteten vill att det kommunala bostadsbolaget skall bygga tre utomhuspooler. Jag fick utredningen samma dag som jag begärde ut den från Kalmarhem, mycket bra jobbat.


Jag tänkte bara citera ett par stycken från sammanfattningen i utredningen.


”Regelverket kring bad avseende säkerhet, vattenrening, miljö och arbetsmiljö gör att kostnaderna blir hög att anlägga även en enklare anläggning. Investeringskostnader och driftskostnader i förhållande till besökstal och nyttjande blir inte rimligt.

Att bygga eller driva en badanläggning står långt ifrån bostadsbolagets kärnverksamhet och det borde därför finnas förvaltningar inom kommunens övriga verksamhet som är långt mer lämpliga att driva badanläggning.

Därför rekommenderar vi att ni identifierar andra aktiviteter i syfte att skapa gemenskap och/eller öka sim- och vattenkunskap för utsatta grupper. Detta kan exempelvis vara att initiera tex. badbussar till befintliga badanläggningar inom kommunen som redan idag bedriver en väl fungerande och säker verksamhet med utbildad personal.”

 

I lördagens Barometern hade kommunalrådet Johan Persson (S) intervjuats om planerna på att bygga utomhuspooler i de invandrartäta områdena Norrliden, Oxhagen och Smedby. Han ger i intervjun flera uppseendeväckande svar.


”Det ska inte gå ut över hyror­ och underhåll utan ska vara sprunget ur en stark ekonomi. I Ljusstaden säljs bostadsrätter med tillgång till pool direkt­.”

 

Svaret är så dumt så klockorna stannar och blommorna vissnar. Vad tror Johan Persson att en vinst eller överskott i Kalmarhems verksamhet kommer ifrån? Hyresgästerna förstås. En kostnad på ca 8-10 miljoner kronor per år för utomhuspoolerna kommer ofrånkomligen påverka hyror och andra driftkostnader och underhåll. Ett kommunalråd får inte vara så dum!

Att några bostadsrätter i Ljusstaden säljs med tillgång till en pool som många familjer har hemma trädgården är knappast ett argument. Bostadsrättsinnehavarna får givetvis betala en del för poolen och sedan går givetvis en del av månadskostnaden till driften av poolen. Eller tror Johan Persson att en pool är helt grattis.


Men sedan kom också detta svar.


”Vad händer om Kalmarhems bolagsstyrelse säger nej till poolprojektet?

– Det är de fria att göra. Då kanske fullmäktige får förtydliga uppdraget eller fatta beslut om en ny utred­ning. Sedan får vi se.”

 

Så typiskt för en maktfullkomlig politiker. Den befintliga utredning gav inte de svar som Johan Persson ville ha. Då beställer Johan Persson en ny utredning med ”rätt” direktiv till en ny utredare!


SD kommer säga nej till en ny utredning. Svaren finns redan i den befintliga utredningen.

 


Angående Medborgarplatsen.

 

Av Thoralf Alfsson - 13 augusti 2017 22:30

 


Jag kan givetvis inte undgå att även reflektera över hur våra politiska motståndare i Kalmar hanterar sin medverkan på Kalmar marknad och Kalmar stadsfest. Att deltaga alla 5 dagar kostar ca 6 000 kronor totalt för en plats på 3*3 meter (Kalmar marknad 2 dagar ca 1 800 kronor, Kalmar Stadsfest 3 dagar ca 4 200 kronor).


På Kalmar marknad deltog bara 3 partier, Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna och Moderaterna. Under Kalmar stadsfest deltog 5 partier, förutom ovanstående även Liberalerna och Miljöpartiet. Även om Socialdemokraterna bara deltog 2 dagar på stadsfesten.


Tre partier som är representerade i kommunfullmäktige deltog inte alls, Centerpartiet, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna. Jag kan ha en viss förståelse för att KD uteblir på grund av kostnaden då deras partistöd med två mandat i KF är ganska lågt.


Att Centerpartiet och Vänsterpartiet som båda ingår i den rödgröna majoriteten avstår från att träffa väljarna är minst sagt anmärkningsvärt. Är de rädda för att möta kommuninvånarna. Jag tolkar det som att de förväntar sig att Socialdemokraterna med Johan Persson ordnar ännu en mandatperiod för Bertil Dahl (V) och Ingemar Einarsson (C). Det krävs 31 mandat för att få majoritet i kommunfullmäktige och idag har S 28, V har 3 och C har 5 mandat. Så det gör inte så mycket om V och C förlorar något mandat. De litar på att Socialdemokraterna och Johan Persson håller ställningarna.


Miljöpartiets representanter under stadsfesten bestod mest av prideinspirerade barn från grön ungdom. Frågan är vad vuxna väljare på stadsfesten tyckte om det?


Hur agerade då de tre stora partierna i Kalmar under dessa dagar? Sverigedemokraterna, Socialdemokraterna och Moderaterna.


Moderaterna hade investerat i en popcornmaskin. Så mycket politiskt material hade de dock inte att ge väljarna som besökte deras tält. Följande lilla klipp visar vad man hade att dela ut till sina väljare under Kalmar marknad, förutom popcorn.



 


Socialdemokraterna närvarade lite som de känner för eller det kanske beror på att deras medlemmar inte vill ställa upp och bemanna tältet eller om det bara funkar under arbetstid då de anställda får bemanna tältet. Under Kalmar marknad delade Socialdemokraterna ut dessa objekt i sina kassar.


 

Jag tänkte att häftet med rubriken ”Kalmar fortsatt framåt” såg intressant ut och tänkte den måste jag läsa för att se hur Socialdemokraterna vill utveckla Sverige och Kalmar. Det här kunde jag läsa 😉



Undrar om de socialdemokratiska väljarna nöjer sig med godis, penna och skoputsdosa? Får Socialdemokraterna nya väljare med detta budskap? Eller är det sovande svenska folket så lättlurade?


Jag är glad för att Sverigedemokraterna har en aktiv kommunikationsavdelning som producerar nytt material med jämna mellanrum. Vi i Kalmar producerar även lite eget material varje år. Vår senaste folder ”Calmar förtjänar bättre” kommer under hösten att nå alla hushåll i kommunen.


 


I våra broschyrställ fanns det plats för 9 olika foldrar. Under Kalmar marknad och Kalmar stadsfest har förutom vår egen folder ”Calmar förtjänar bättre” även funnits dessa foldrar med information inom flera politikområden.



 


Vilket tror ni går hem bäst hos väljarna? Popcorn, ett tomt block eller foldrar fullspäckade med politisk information?

Av Thoralf Alfsson - 13 augusti 2017 10:10

 


Efter tre dagar på stan med vårt tält var jag väldigt trött igår kväll men samtidigt har det varit väldigt bra dagar med många möten och samtal som bara bekräftar att vi är ett parti som går framåt.


Under årets tre dagar har vi inte haft ett enda besök av någon som varit ”aggressiv” och vräkt ur sig något dumt. Inte heller en enda person som varit väldigt kritisk till vår politik och diskuterat ur ett vänsterperspektiv. Det enda negativt som hänt är att några invandrarkillar tagit emot vår folder ”Calmar förtjänar bättre” och sedan rivit sönder den och slängt den. Givetvis utan att läsa en enda mening.


Jag har aldrig varit med om att så många tar emot vårt material och samtidigt säger att de kommer att rösta på SD eller att de röstade på SD i senaste valet. Jag tror att alla medlemmar som hjälpt till i vårt tält under dessa dagar upplever det som väldigt positivt.


Det har blivit många samtal under dessa dagar. Jag har träffat flera personer som är aktiva inom andra partier i 7-klövern eller som redan lämnat något av partierna inom 7-klövern för att gå över till SD och kandidera för SD till valet 2018. Det finns även politiker som är aktiva inom 7-klövern men som säger att de kommer rösta på SD i nästa års val. Låter kanske lite sjukt men det kan finnas förklaringar till deras märkliga beteende.


 


Jag hoppas dock att besökarna på Kalmar stadsfest också noterar hur många invandrare och kvinnor/flickor som använder slöja/hijab eller någon annan klädsel som visar upp att de inte är intresserade av att assimilera sig i det svenska samhället. Jag hoppas också att besökarna förstår att många av framförallt dessa kvinnor aldrig kommer bidra med något till det svenska samhället eller några inbetalda skatter. De kommer enbart vara en belastning för samhället.


Under speciellt fredagen drog dessa grupper/familjer/släkter fram under stadsfesten. Jag hoppas verkligen att de svenska väljarna noterar det stora antalet muslimska kvinnor som markerar sitt avstånd från det svenska samhället genom att bära slöja/hijab eller liknande klädsel. I flera samtal med andra invandrare med kristen eller judisk tro framkommer att de är mycket bekymrade över utvecklingen i Sverige och i Kalmar. Flera berättade att de i olika sammanhang blivit verbalt attackerade på grund av de bär halsband med ett kors.


Detta är nog tyvärr bara början! Jag är dock rädd för att det sovande folket inte vaknar idag heller!

 

 

Mångkultur?

 

Jag hann faktiskt också med att gå några rundor på stan och lyssna lite på de artister som uppträde på scenerna. Utbudet var väldigt brett! Bland annat var det en konsert med operasångaren Rickard Söderberg på den stora scenen på Stortorget under fredag eftermiddag. Jag lyssnade en liten stund och noterade samtidigt att det inte såg ut att finnas en enda kvinna med slöja/hijab på hela Stortorget. Jag kunde faktiskt inte se en enda människa med invandrarbakgrund från något MENA-land. Trots att det fanns en hel mängd på gatorna.


En slående betraktelse över de kulturella skillnaderna eller ett exempel på hur det mångkulturella samhället fungerar i praktiken. Jag filmade en litet klipp. Kan du hitta någon slöja/hijab?



   

För det kan väl knappast bero på att de sjunger "Fångarnas kör" om fred och Israel från scenen? Se texten upp till vänster ;-)


 

Av Thoralf Alfsson - 10 augusti 2017 23:45

Har varit fullt upp med partiarbete de senaste dagarna. Vi har färdigställt ett utskick till distriktets alla medlemmar med information om de närmaste månadernas aktiviteter. Jimmie sommartal i Sölvesborg dit vi ordnar en bussresa. Vårt medlemsmöte i Storebro i början av september då våra EU-parlamentariker Kristina Winberg och Peter Lundgren kommer. En bussresa till riksdagen i september.


Vi skickar också med partiets folder inför kyrkovalet med valsedlar. Utskicket inlämnat till posten idag.


 

Vi har också Kalmar stadsfest i dagarna tre. Så det blir långa dagar, vilket känns i ben och fötter till kvällen. Vi finns nere vid Jordbroporten/Baronen för den som vill besöka oss under fredagen eller lördagen.


 


Har ställt fler frågor till KLT angående deras nya regelverk för kläder men det verkar som de inte vill svara längre ;-)


Men så lät slipper de inte undan!


Läste en artikel i Barometern där man intervjuat JOhan Persson angående att han vill att Kalmarhem skall bygga tre utomhusbassänger. Tyvärr ställer inte journalisten rätt frågor. Inte en fråga om jämställdhet, könssegregation genom separata badtider. Eller hur dessa utomhusbassänger skall förbättra integrationen i dessa bostadsområden.


Av Thoralf Alfsson - 9 augusti 2017 10:08

För drygt ett år sedan anmälde jag den av regeringen sparkade landshövdingen Stefan Carlsson för olovligt brukande då han låtit skattebetalarna stå för hans telefonsexsamtal på drygt 20 000 kronor.


Jag anmälde även en tjänsteman vid länsstyrelsen för tjänstefel då han under ca ett års tid känt till dessa telefonsexsamtal samtal men ändå underlåtit att agera. Tjänstemannen har också därmed godkänt att skattebetalarna fått stå för kostnaderna för dessa telefonsexsamtal. Läs mitt blogginlägg från juli 2016.


Eftersom jag inte hört något från polisen och heller inte läst något i media har jag nu kontaktat polisen och frågat vad som hänt med mina anmälningar. Jag fick följande svar från ansvarig polis.


 


Jag får väl i första hand vara glad för att polisen inte lagt ner anmälningarna. Hoppas att de nu snarast hamnar hos en utredare.


Vad tror mina läsare händer? Kommer anmälan läggas ner eller leder det till åtal eller det så populära strafföreläggande?

Av Thoralf Alfsson - 8 augusti 2017 21:52

För ett år sedan överraskade den rödgröna majoriteten i Kalmar i sin budget med att föreslå att det skulle byggas tre utebassänger i Kalmar. Det som var mest häpnadsväckande var att Johan Persson (S), Bertil Dahl (V) och Anders Andersson(C) ansåg att det var det kommunala bostadsbolaget Kalmarhem som skulle investera i dessa utomhusbassänger.


För bara några veckor sedan kom svaret från Kalmarhem som utrett frågan. Svaret var ett nej till dessa utomhusbassänger.


Idag skriver Barometern i en artikel att Johan Persson och Bertil Dahl står fast vid sitt förslag.


”Än är inte sista ordet sagt om Kalmarhems pooler. Johan Persson (S) tycker att kommunala bolag ska bidra till att höja Smedbys, Oxhagens och Norrlidens status – inte bara kommunen.”

 

Johan Persson borde ställa sig frågan varför Norrliden, Oxhagens och Smedbys status måste höjas! Kan det bero på att det är några av Kalmar kommuns stadsdelar med högst andel invandrare. Vem har ansvaret för det? Enligt min mening är det i första hand Johan Persson och Bertil Dahl.


Det som ändå är mest hårresande är följande stycke i artikeln.


"Persson tror att poolprojektet kan bli jämställt, kanske med olika tider för kvinnor och män. Diskussionen känns igen från Kalmarsundsparkens brygga, menar han.

– Ibland talas det om att killarna tar över. Då får vi vuxna ta vårt ansvar och säga till."

 

Socialdemokraten Johan Persson vill med andra ord införa könssegregation i dessa områden med låg status. Det kommer utan tvekan att sänka statusen ytterligare på dessa områden och öka segregationen. Helt sanslöst av Johan Persson!


Det är samtidigt väldigt märkligt att Johan Persson anser att det kommunala bostadsbolaget skall ägna sig åt att bygga tre utomhusbassänger. Kalmarhem skall ägna sig åt att tillhanda hålla attraktiva hyreslägenheter till kommunens invånare, inte utomhusbassänger. Med attraktiva hyreslägenheter syftar jag på en bra hyreskostnad.


Att bygga tre utomhusbassänger med tillhörande servicebyggnader kommer sannolikt kosta mellan 60-100 miljoner kronor om ser till vad utomhusbassänger kostat i andra kommuner för några år sedan. Sedan tillkommer en totaldriftkostnad på ca 6-10 miljoner kronor. En sådan investering skulle givetvis hyresgäster få betala på genom sin hyresavi! Vill hyresgästerna ha det så?


Det intressanta är också att kommunalråden Johan Persson och Bertil Dahl genom sina uttalanden erkänner att dessa tre bostadsområden har en låg status på grund av den stora andelen personer med utländsk bakgrund. Det skall nu alla hyresgäster inom Kalmarhem nu få betala för!


Undrar om Johan Persson och Bertil Dahl kommer kräva samma sak från andra privata bostadsbolag? Så att även andra bostadsområden i Kalmar får utomhusbassänger.


Undrar om Kalmarhems alla hyresgäster vill betala 200 kronor/månad i hyreshöjning för att Kalmarhems hyresgäster i Smedby, Oxhagen och Norrliden skall få utomhusbassänger?

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4 5 6
7 8 9 10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards