thoralf

Alla inlägg under juli 2017

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 11 juli 22:58

 


Jag har en längre tid funderat på ett exempel som skulle kunna kallas för dubbelmoral. Jag har förberett detta blogginlägg med fotografering på plats vid minnesmonumentet men inte skrivit texten ännu. Ikväll kom ett inslag i SVT Småland om samma sak och händelse i historien. Vilket gör att jag skriver om detta redan ikväll.


Ada Gorthon torpederades utanför Ölands östra kust 22 juni 1942. Det var den sovjetiska ubåten SC317 som sänkte Ada Gorthon. 14 besättningsmän följde med Ada Gorthon ned på Östersjöns botten men 8 besättningsmän klarade sig mirakulöst. En av dem sittande i masttoppen på Ada Gorthon som stack upp strax över vattenytan när fartyget nådde botten på ca 30 meters djup. Där klamrade han sig fast ända tills fiskare från Bläsinge undsatte honom efter ca 30 minuter.


Det som det dock talas mindre om var att fartyget Ada Gorthon var på väg till nazityskland med 3 700 ton järnmalm för krigsindustrin. Transporterna av järnmalm var sanktionerade av den svenska samlingsregeringen.

 

Jag tror att Herman Lindqvist skrev i sin bokserie om Sveriges historia att Sverige försåg nazitysklands krigsindustri med ca 60-70 procent av dess behov av järnmalm.


För mig blir det lite av dubbelmoral när media som t.ex Ölandsbladet uppmärksammar denna torpedering utan att nämna att Ada Gorthon transporterade järnmalm till nazityskland med regeringens goda minne. Samtidigt som Stefan Löfven och andra partiledare och ministrar och inte minst vänsterpolitiker vräker ur sig beskyllningar mot oss Sverigedemokrater.


Det blir än mer bisarrt när man läser texten på den minnessten som rests vid Bläsinge hamn.


”Nedanstående offrade sina liv i fosterlandets tjänst.”

 

 

 

I fosterlandets tjänst? Här blir det dubbelmoral enligt min mening. Sverige stödde nazityskland och förintelsen! Var det i fosterlandets tjänst? Jag måste säga att jag är förvånad över hur media och journalister ser på detta. Eller är det någon slags förhoppning om att bara framhålla att ett svenskt fartyg sänktes av en sovjetisk ubåt och att det skall ses som något slags deltagande i kriget. Men på vilken sida?


Att anhöriga till de omkomna har en minnesstund på årsdagen av torpederingen förstår jag men all annan publicitet känns som unken dubbelmoral.


Jag är förvånad över att inte svenska nazister åker till Bläsinge och hedrar offren från Ada Gorthon. Men de kanske är förda bakom ljuset som så många andra av svensk media, som mer än gärna försvarar den svenska nazivänliga samlingsregeringen (1939-1945) under andra världskriget. Samlingsregeringen bestod av Socialdemokraterna, Bondeförbundet (Centerpartiet), Folkpartiet och Högern (Moderaterna).


Hur ofta pratas det om detta idag? Vilka partier har nazistiska rötter? Ovanstående partier har väl naziströtter om några partier har det. Jag kallar det för dubbelmoral när företrädare för dessa partier beskyller andra partier och i synnerhet Sverigedemokrater för att ha nazistiska rötter och partiets företrädare för både det ena och det andra!


http://www.olandsbladet.se/till-sist/erikssons-hedrar-ada-gorthon/


Se inslaget i SVT Nyheter Småland

https://www.svtplay.se/video/14437176/svt-nyheter-smaland/svt-nyheter-smaland-11-jul-19-55-1?info=visa&start=auto&tab=senaste


 


Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 juli 23:49

 


Under Almedalsveckan besökte jag flera seminarier som behandlade förnyelsebar energi som vindkraft och solceller. Vattenfall var arrangör av flera av dessa seminarier. Det som gällde solcellsparker var väldigt välbesökt och man märker att det är i allra högsta grad politiskt korrekt. Mängder av branschfolk och politiker. Samtidigt var det nog också det seminarium som ordet ”utmaning” användes allra flitigast. Möjligen överträffade Ylva Johansson det när hon pratade integration och jobb för utrikes födda. Det finns med andra ord inga problem med solceller utan endast utmaningar 😉


Rubriken på ett annat seminarierum som Vattenfall höll var ”När står vindkraften på egna ben?” men jag blev verkligen besviken på vad man diskuterade på detta seminarium. Det handlade mest om tillståndsgivning för etablering av vindkraftsparker och att Mark o Miljödomstolen stoppat flera stora projekt i Norrland. Sedan diskuterades i samband med detta även hur många nya vindkraftverk som måste byggas för att regeringens mål om förnyelsebar energi skall nås. 7 000 verk om det är minst 200 meter höga eller 15 000 verk om de ”bara” är 150 meter höga.


 

Björn Risinger, GD Naturvårdsverket.


Det var pinsamt att höra lovsången från alla branschföreträdare men den som jag blev allra mest besviken på var generaldirektören för Naturvårdsverket Björn Risinger. Han har uppenbarligen tagit klimatalarmisternas parti. Björn Risinger skall jag hålla ett öga på i fortsättningen.


Utredningen som föreslår att det kommunala vetot skall tas bort diskuterades också och en majoritet var för att ta bort kommunernas möjlighet att stoppa vindkraftverk. Jag tror jag var den enda som röstade nej till att ta bort det kommunala vetot.


 Nu hade 50 minuter av seminariets 60 minuter gått! Då påminde en person i publiken om rubriken till seminariet. Pinsamt för Vattenfall och moderatorn!


Det blev aldrig någon riktig diskussion om när vindkraften kommer står på egna ben, det vill säga utan subventioner. Men som avslutning fick dock var och en i panelen skriva på ett paper när de trodde att vindkraften stod på egna ben samtidigt som publiken röstade via sina mobiltelefoner. Alternativen som gavs var 2025, 2030, 2040 eller Aldrig.


Det som förvånade mig allra mest var att Vattenfalls egen expert i panelen som titulerades tillståndsexpert, Agneta Wieslander röstade på alternativet 2040. Se bildbeviset nedan!


 


Vattenfalls egna experter har uppenbarligen ingen stor tilltro till vindkraftens lönsamhet i framtiden!

 

Men det nämner givetvis inte Vattenfall något om i sin egen artikel.


http://news.vattenfall.com/sv/article/tillstandsprocessen-hanger-inte-med-i-utbyggnaden-av-vindkraften


Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 juli 00:02

Många företagare och privatpersoner är upprörda och arga på EON för att Öland har blivit utan elektricitet vid flera tillfällen i år. Det senaste inträffade i måndagsmorgon (3 juli) och drabbade hela ön och det varade i ca en timme.


”Det är bedrövligt, känns som stenåldern” var rubriken i tisdagens Ölandsbladet.


Tidigare i år drabbades hela ön av ett långt avbrott som orsakades av att det blåste för mycket samtidigt som elförbrukningen var låg på ön. Det fick till följd att elnätet eller överföringen till fastlandet överbelastades. Den övervakning som skulle bromsa produktionen vid vindkraftverken fungerade inte.


När det gäller måndagens strömavbrott vill inte EON riktigt berätta vad det hade för orsaker. I en kort notis i torsdagens Ölandsbladet sägs bara att en ledning blivit överhettad. Med andra ord överbelastad. En ledning blir inte överhettad om den inte utnyttjas över sin beräknade kapacitet.


Jag tror att alla företagare och privatpersoner som är arga på EON istället skall rikta sin ilska mot de som vill förstöra ett av Europas säkraste elnät och elproduktion. Nämligen klimatalarmisterna som nu får igenom sina krav på stora subventioner för vindkraftverk och solparker. Det är intermittent elproduktion som innebär stora nya problem för Sveriges elnät. Våra kärnkraftverk har levererat säker baskraft under mer än 30 år utan några problem. Att ersätta kärnkraftverken med vindkraftverk och solparker är en utopi och ett stort vansinne, som kommer drabba vår viktiga basindustri och exportindustri.


Vi kommer att få vänja oss vid dessa strömavbrott. I synnerhet de som bor på Öland eller på Gotland där inga alternativ finns till kablarna på Kalmarsunds eller Östersjöns botten.


Kom ihåg att de som jobbar inom denna bransch inte kallar det för problem utan utmaningar! Det lärde jag mig under Almedalsveckans alla seminarier om förnyelsebar elenergi.


 

Ölänningarna och alla företagare gillar säkert dessa utmaningar?

 

PS

 

Från den 1 juli höjde återigen EON elnätsavgiften. Denna gång med ca 5 procent. Nu får ölänningarna och många företagare som inte är storkonsumenter av el betala över 61 öre/kWh bara i elnätsavgift. 

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 juli 22:38

Idag sköts en person med 12 skott, men lever fortfarande. Igår sköts en person i Malmö som nu bevakas av polis på sjukhuset, då han fortfarande lever. Varför bevakas han? Eller är det personalen som vårdar honom som bevakas? Precis nu har en person knivhuggits vid ett rån. Detta våld pågår ständigt och vi vet vilka som ligger bakom detta i huvudsak.


Jag är förvånad över att Jimmie Åkesson inte lyfte utvecklingen med skjutningar och den grova kriminaliteten i vårt samhälle. Jag hade önskat mig klara besked att dessa individer som Polismyndigheten bedömer till ca 5 000 personer i utsatta områden. Utvisning skall vara standard för dessa kriminella individer men jag skulle gärna se att hela deras familjer också utvisas från Sverige. Jag tror det är enda sättet för att få familjerna att ta ansvar för sina kriminella familjemedlemmar.


Jag tycker inte om att Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson tonar ner massinvandringen och dess konsekvenser. Snart har fem av åtta partier i riksdagen föreslagit kraftfulla åtgärder mot kriminaliteten bland personer med utländsk bakgrund. Men Sverigedemokraterna säger väldigt lite. Har rättegången mot Kent Ekeroth lamslagit partiet gällande området lag och ordning?


När jag summerade Jimmie Åkessons tal i Almedalen så saknade jag något om det kommande Kyrkovalet. Med tanke på Verner von Heidenstams dikt Medborgarsång hade det varit väldigt enkelt att anknyta till de rader som jag numera ofta använder i mina infoblad.


”Det är skam att sitta som vi har gjort

 och tempel åt andra välva,

men kasta stenar på egen port

och tala ont om oss själva.”

 

Det hade utan tvekan blivit ganska effektfullt och det hade sannolikt också väckt uppmärksamhet och irriterat våra främsta politiska motståndare i Kyrkovalet i september om Jimmie Åkesson utvecklat dessa rader och översatt dem till dagens verklighet. Det är trots allt ett viktigt val där en kraftfull valframgång skulle få stora rubriker. Inte minst på lokalnivå!


Att Jimmie citerade Medborgarsång i sitt tal i Almedalen ger lite extra tryck till min sommarfolder som jag skrev om nyligen i ett blogginlägg.


Personligen är jag inte tillfreds men den flört som SD bedrivit mot Moderaterna under det senaste året. Förvisso har vi tagit väljare från Moderaterna men frågan är om det gynnar oss att Centerpartiet blir starkare på Moderaternas bekostnad. Eller var det en effekt som ingen förutsett?

Nu anser jag att vi skrämt väldigt många socialdemokrater på flykten genom flörten med M. Det kan vi sannolikt också se i den ökande opinionen för Socialdemokraterna.


Jag vet inte om Jimmie Åkessons tal om det moderna folkhemmet var ett försök eller en omläggning av Sverigedemokraternas politik för att nu försöka locka väljare från det rödgröna blocket. Det får framtiden utvisa.

  

Jag anser att vi helt och hållet skall driva en egen politik fram till valet utan att favorisera vare sig den ena eller den andra sidan. När vi sedan har ett valresultat skall vi eventuellt stödja det block som är villiga att ge oss mest tillbaka. Det var Sverigedemokraternas och Jimmie Åkessons budskap för några år sedan. Jag tycker att det håller även idag.


Åsiktskorridoren lever fortfarande, det är Almedalensveckan ett utmärkt exempel på. DÖ, decemberöverenskommelsen verkar också fortfarande att leva. Trots att Kristdemokraterna skållat i champagne över dess begravning. Men lyssnar man på Alliansenspartiledare i synnerhet tycks liket fortfarande leva!


Om hela svenska folket började intressera sig för svensk politik och framtiden för Sverige är jag övertygad om att Sverigedemokraterna skulle få mer än 30 procent i valet 2018 om vi stod upp för vår egen politik på ett lite mer markerat sätt!

 

PS

 

Jag tycker det är för bedrövligt att media ger NMR så mycket uppmärksamhet och publicitet. Tig ihjäl dem. Man kan nästan tro att media gillar uppståndelsen och att få skriva sina artiklar och rubriker. Artiklarna ger säkert fler besökare, sålda tidningar och många klick. Men det heter ju ”Follow the money”.
Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 juli 09:10

 

Jag kommer skriva lite om mina intryck och dagar i Visby till kvällen. Det finns ett och annat att skriva om, inte minst mina egna kommentarer om Jimmies tal. 


Idag ösregnar det. Nu skall vi ta hand om städning av vårt boende där vi bott närmare 14 personer från SD Kalmar län. Sedan blir det hemresa till eftermiddagen.


 


Sin vana trogen håller David Baas på att skriva gamla nyheter i Expressen som grundar sig på många år gamla mejl som Expressen kommit över. Den här gången gäller det ett mejl som Mattias Karlsson skickade till mig vintern/våren 2010. Alltså 7 år gammalt. Det går nästan att kalla det för fake news, då det knappast kan kallas för nyhet.


Tänk så många år David Baas har haft på sig att ta upp det. Men uppenbarligen börjar hans uppslag att ta slut när Expressen presenterar detta som största nyhet på Sverigedemokraternas dag under Almedalsveckan. Pinsamt av Expressen!


Att sedan Östran tar upp detta gamla mejl i en artikel är ganska märkligt, även om Östran påpekar att det är mejl från 2010.


 

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 6 juli 23:58

 


Miljöpartisterna har gjort sig hörda idag. Marcus Oscarsson hade en liten utläggning där han tror att de kan klamra sig fast i riksdagen genom att återgå till att prata enbart om miljö och klimat. Han har nog en poäng där den gode Marcus. Men skulle den kommande vintern bli en riktig vargavinter så faller miljöpartiet och partiets trovärdighet fullständigt ihop. Därför hoppas vi på en riktigt kall och snörik vinter.


Väljer Ebba Busch Thor Trump eller Putin?


 


Lite förvånande väljer Ebba Busch Thor att campa med Putin före Trump vid utfrågning hos Aftonbladet.


Dagens bästa debatt såg jag hos Dagens Samhälle mellan Banar Sabet ordförande för centerkvinnorna i Stockholm och vänsterpartiets Amineh Kakabaveh. Jag måste säga att jag önskar Amineh Kakabaveh företrädde SD i dessa frågor. Jag hörde inte riktigt hela debatten, missade lite i början men av den delen lyssnade på så sa Amineh precis det som jag sympatiserar med. Lyssnar ni på debatten så skall ni veta att det är jag som drar igång applåderna för Amineh Kakabaveh 😉 vid ca 17 minuter.Centerpartiet är fullständigt ute och cyklar!


TV4 körde Trumps tal i Polen på storbild ;-)


 Jag har under dessa dagar fått uppslag på många blogginlägg men de behöver bearbetas lite innan det är dags att publicera det på bloggen. Har också tagit mängder av bilder för kommande blogginlägg.

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 5 juli 23:05

   


Özz Nujen spanade in SD Borgen.


Jag vet inte hur många gånger jag hört ordet utmaning vid de seminarier som jag besökt idag. I nio fall av tio har man ersatt problem med utmaning. Jag blir så trött varje gång jag hör utmaning i synnerhet när det pratas invandringspolitik och energipolitik. Det handlar om problem inte om utmaningen.


"Wir sind das volk" sa Magdalena Andersson från scen under sitt Almedalstal. Tänk om Jimmie Åkesson sagt detsamma! Vilka rubriker det hade blivit och vilka antydningar vi fått om både det ena och det andra.


Barometerns kommentar till detta är följande.


"Uppgiften var inte lätt och publiken är kräsen, men Magdalena Andersson får ändå godkänt. Inte minst för att hon troligen är den enda talaren som har talat tyska på Almedalsscenen."Lyssnade på Magdalena Andersson vid en utfrågning idag och fastnade för följande kommentar från finansministern.


”Det finns fantastiska möjligheter för en finansminister när allt sker elektroniskt.”

Magdalena Andersson


Här får alla väljare en liten vink om kommande skattehöjningar från skattehöjningar.


Polisutrustning i Visby


 

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

817 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se