thoralf

Alla inlägg under juli 2017

Av Thoralf Alfsson - 24 juli 2017 23:24

 

I kvällens Aktuellt framför Paula Bieler Sverigedemokraternas krav på Stefan Löfven att sparka flera statsråd. Om inte Stefan Löfven gör detta senast i samband med regeringsförklaringen. Det vill säga den 12 september. I annat fall kommer Sverigedemokraterna rikta en misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven.


Helt rätt! Jag stödjer det till 100 procent!


Av Thoralf Alfsson - 24 juli 2017 16:00

Har lyssnat på presskonferensen med Stefan Löfven och övriga podiet. Jag kan bara sammanfatta det som att Transportstyrelsen och regeringen lider av en allvarlig kompetensbrist.


Det tog alltså 19 månader innan rätt departement och minister informerades ifrån det att Säpo började intressera sig för denna outsourcing. Från sommaren 2015 till januari 2017. Man kan bara konstatera att regeringens ministrar Anders Ygeman och Peter Hultqvist inte har förtroende för sin ministerkollega Anna Johansson eftersom de inte informerat och diskuterat en så allvarlig säkerpolitisk händelse med Anna Johansson. Trots att Ygeman och HUltqvist informerades i mars 2016.


Det är fullständigt total inkompetens att inte utreda konsekvenserna av en outsourcing/utkontraktering av IT-verksamhet som innehåller skyddsvärd information.


Enligt de tidsuppgifter som angavs under presskonferensen så tog IBM över IT-driften april 2015 och det var inte förrän i juni/juli 2016 som stora delar av driften skall vara delvis säkrad enligt GD Jonas Bjelfvestam. Det innebär att under 15 månader var alla uppgifter ”öppna”. Detta trots att Säpo startade/informerades sommaren 2015 och inledde en förundersökning i september 2015. Skandal!


Väldigt vad svettig GD på Transportstyrelsen Jonas Bjelfvenstam blev under presskonferensen.


Fäll flera ministrar och statsministern och därmed hela den inkompetenta regeringen!

Av Thoralf Alfsson - 24 juli 2017 14:29

Har haft lite kontakt med Örjan Molander som är chef på Kalmar Läns museum i Kalmar angående det vattumärke jag lyckades leta upp på norra Skallö i förra veckan, vilket jag skrev om i ett blogginlägg som väldigt många gillade och kommenterade.


Så här skrev Örjan Molander i ett mejl.


”Hej Thoralf

Det verkar som du har haft ett riktigt spännande detektivjobb!

Jag kände inte till detta märke på Skallarna. Kanske har vi någon notering i arkivet men jag är inte där nu och kan kolla. Det är inte noterat i Fornminnesföreningen Fmis vilket jag bedömer att det bör vara.

På Skallarna finns bara detta registrerat!

RAÄ-nummer Kalmar 29:1

Hälsningar

/Örjan”


Nu får vi se om det också blir registrerat och får ett eget RAÄ-nummer. Att det inte hade det visste jag sedan tidigare.


Av Thoralf Alfsson - 23 juli 2017 23:08

Det ser bra ut! SD är större än M och C tillsammans.


 


Kommer Stefan Löfven tvingas till ett "bondeoffer"? Eller behövs det två "bondeoffer" för att oppositionen skall vara nöjd? Jag tror att han kommer sparka Anna Johansson och att Annie Lööf kommer nöja sig med det. 


Då kan Stefan Löfven fortsätta fram till valet 2018.

Av Thoralf Alfsson - 23 juli 2017 14:11

Om ni vill bli lite upprörda och förbannade så här på söndagen så skall ni lyssna på dagens avsnitt av I Lagens namnNär jag lyssnar på programmet kommer jag osökt tänka på det 33-punkters program som SD antog 2007 om jag kommer ihåg rätt. Ett 33-punkts program som SD fick mycket kritik för och givetvis förekom epitet som rasism och ännu värre epitet från journalister inom pk-media.


Nu kan vi dock konstatera att flera av punkterna faktiskt genomförts av regeringen som t.ex punkt nr 8.


"Tillfälliga uppehållstillstånd (TUT) ska vara regel. Inte permanenta (PUT)."


eller punkt 23.


"Skärpt gränskontroll, bötesföreläggande för transportbolag som inte iakttar visumskyldigheten."

 

Men tänk om även några andra punkter införts också. Då skulle flera av de problem som tas upp i programmet inte uppstått överhuvudtaget. Det gäller första hand punkterna 3-5.


"3.
Asylansökan i Sverige skall göras vid gränsen i samband med inpasserandet - eljest ingen handläggning och prövning.

4.
Fullgod presentation av identitet - eljest ingen handläggning och prövning av asylansökan.

5.
Obligatoriska fingeravtryck och DNA-tester av dem som söker uppehållstillstånd.

(Motivet bakom detta förslag är att kunna säkerställa den sökande personens identitet, vilket är grundläggande för beslutet samt att underlätta polisens arbete i händelse av att personen senare skulle begå brott i landet.)"

Men även punkt nr 12 och 19.


12.

"Danska regler" för familjesammanföringar, 24-års- och anknytningsregler, egen bostad, stabil ekonomi, etc. Detta är viktigt för att förhindra tvångsäktenskap."

 

19.

"Utvisning av utländska medborgare vid upprepad brottslighet."

 

Eller varför inte punkt nr 22.


"Effektivare utlänningskontroll inne i landet."

 

En sak är helt säkert. Vi hade haft ett helt annat Sverige idag om 33-punkts programmet gällt sedan 2007.

 

 
Av Thoralf Alfsson - 22 juli 2017 21:34

Annie Lööf tycks leva kvar villfarelsen att DÖ fortfarande lever. Enligt en artikel i Nyheter idag kommer inte Centerpartiet stödja någon misstroendeförklaring mot någon av Stefan Löfven ministrar. Alliansens framförallt Centerpartiets förtroende borde sjunka inom väljarkåren. Men de ca 10 procent som stödjer Centerpartiet kanske också stödjer Socialdemokraterna och en rödgrön regering.


Jag tror att vi kommer att få se fler avslöjande i denna IT-skandal. Vi är många som undrar var Stefan Löfven är?


”Nu trissas IT-skandalen upp, men tyvärr känner vi igen mönstret, du har en ledarstil där du sällan uttalar dig när problemen är som störst. Det har hänt flera gånger tidigare. När flyktingkaoset var som värst var du också tyst bara för att nämna ett exempel, poliskrisen som håller på att slå sönder hela rättstryggheten har du heller ingen analys på.

Nu denna IT-skandal, där ingen av de ytterst ansvariga kan garantera att utländska makter inte har fått tillgång till säkerhetsklassade uppgifter. Nu gör du allt fel. Jag förstår att ni diskuterar frågan och hur ni ska agera.

Men det är inte en så svår psykologi – många väntar på svar från de som leder landet och det råkar vara du Stefan Löfven.”

 

http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/jag-undrar-var-du-ar-stefan-lofven/Detta kommer utan tvekan att gynna Sverigedemokraterna. Regeringspartierna, Socialdemokraterna och Miljöpartiet kommer utan tvekan förlora röster inom väljarkåren. Om Alliansen ännu en gång inte agerar mot en socialistisk regering kommer deras förtroende också försämras inom väljarkåren. Om Sverigedemokraterna spelar sina kort rätt är SD det enda partiet som kommer gå stärkt ur denna skandal. Inte minst på grund av hur vi tidigare agerat i riksdagen när IT-frågor beslutats.


Jimmie Åkesson har idag kommenterat IT-skandalen.UPPDATERING


Annie Lööf tvingas nu krypa till korset och flagga för en eventuell misstroendeförklaring.


https://www.svd.se/kritiken-mot-regeringen-vaxer-allvarligaste-krisenAv Thoralf Alfsson - 21 juli 2017 20:34

Fredrik Reinfeldt skrev en bok om det sovande folket. Ett folk som han sedan utnyttjade för att ta makten för att sedan köra med öppna gränser och öppna hjärtan. I mina ögon den statsminister som skadat Sverige mer än någon statsminister i modern tid. Tyvärr har vi ännu inte sett slutresultatet av Fredrik Reinfeldts försök att krossa vårt samhälle i grunden genom en okontrollerad massinvandring.


Nu visar det sig också att vi inte bara har ett till stor del sovande folk utan även en sovande regering. Som placerar säkerhetsservrar utomlands och i före detta öststater. Jag undrar om vi genom en socialdemokratisk regering gått från öppna hjärtan till sovande hjärnor eller till och med tomma hjärnor?


Skandalen inom Transportstyrelsen är pinsam för Sverige. Vilka klantskallar är det socialdemokraterna tillsätter på höga befattningar. Deras uppgift tycks också vara att skydda regeringens ministrar. Regeringen tycks också göra allt för att mörka var, när och hur!


Här är ett utmärkt tillfälle att fälla regeringen eller avsätta flera ministrar! Klarar oppositionen inte av det så är den inte värd att vinna valet 2018!

 

http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/fragan-ar-vad-statsministern-visste-och-nar/


Det är självklart att statsminister Stefan Löfven haft vetskap och information om hela skandalen. Har han inte det skall hela regeringen sparkas på grund av samarbetssvårigheter och inkompetens!


http://avpixlat.info/2017/07/20/regeringsskandalen-med-it-lackan-vaxer/#more-206846


http://www.gp.se/ledare/boscanin-l%C3%A5t-dem-inte-komma-undan-1.4464792


Har Centerpartiet och Annie Lööf överhuvudtaget yttrat sig om skandalen inom Transportstyrelsen?
Av Thoralf Alfsson - 20 juli 2017 22:27


Jag vet inte om jag skall skratta eller gråta när jag läser en artikel i Barometern där vi får veta att Älmeboda kyrka med stöd av Växjö stift har byggt ett växthus. Växthuset är placerat utanför muren vid kyrkogården. Tanken är att det skall bidra till integrationen.


”Det handlar om att mötas, både svenskar och nyanlända, lära sig svenska termer och den svenska kulturen, säger Anders Hedlund, pensionerad pastor som också volontärarbetar på Älmeboda kyrka. Växthuset har stått klart i snart en månad men man har än så länge inte lyckats locka dit några nyanlända personer.”

 

Hur naiva får man vara inom svenska kyrkan?


På en månad har inte en enda nyanländ besökt växthuset.  Suck……


”Hur vi kom på att vi skulle göra ett växthus vet jag inte. Men vi ville skapa en sysselsättning och ge dem en möjlighet att komma in i samhället, säger Tore Carlzon.”

 

Tanken om ett växthus kom säkert från ovan. 

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 069 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se