thoralf

Direktlänk till inlägg 24 juli 2017

SD KRÄVER

Av Thoralf Alfsson - 24 juli 2017 23:24

 

I kvällens Aktuellt framför Paula Bieler Sverigedemokraternas krav på Stefan Löfven att sparka flera statsråd. Om inte Stefan Löfven gör detta senast i samband med regeringsförklaringen. Det vill säga den 12 september. I annat fall kommer Sverigedemokraterna rikta en misstroendeförklaring mot statsminister Stefan Löfven.


Helt rätt! Jag stödjer det till 100 procent!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Ledare GP-Partiet framför medborgarna

24 juli 2017 23:33

Trots att statsministern sade att han önskat att informationen nått honom tidigare var Löfven noga med att påpeka att han fortfarande hyser fullt förtroende för sina statsråd. Ingen tycks enligt honom bära något politiskt ansvar för situationen.
Den statsminister som hellre skyddar sitt parti än sitt lands medborgare är inte lämplig som regeringschef.
De borgerliga partierna måste därför ta sitt moraliska ansvar och väcka misstroende; inte mot enskilda statsråd utan mot hela regeringen.
http://www.gp.se/ledare/partiet-framf%C3%B6r-medborgarna-1.4473959

 
Ingen bild

sverigevän

25 juli 2017 04:43

Ingen politiker med förståndet i behåll vill ha extraval mindre än ett år innan ordinarie val.

Thoralf Alfsson

25 juli 2017 06:05

Ja, då är det ju bara för Löfven att sparka ett antal ministrar så kanske regeringen kan undvika en misstroendeomröstning.

Stefan Löfven väljer själv!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

25 juli 2017 05:38

Paula Beiler har helt rätt ! Detta med Transportstyrelsen har gått helt klart över märket ,helt olämpliga ministrar i samma veva så vore det gudomligt om Ylva Johansson också fick gå ! Hon har gjort Sverige tillräckligt illa !

 
Ingen bild

LaC

25 juli 2017 06:34

För några år sedan hade vi katastrofen med öppna gränser som vi inte kunde hantera. Förmågan att förstå konsekvenserna saknades. Efteråt bad ledande politiker om förlåtelse, ”vi har varit naiva”.

Nu har ytterligare en härdsmälta inträffat med Transportstyrelsen. Varningsklockor borde vråla när man hör att våra mest känsliga register skall outsourcas till okända i annat land. Statens servicecenter varnade för riskerna med att lägga sådan information i ”molnet” men Regeringen förstod inte problemet.

Nästa härdsmälta kommer att bli klimathotet. När det blir uppenbart för Sveriges folk att syftet med myten om klimatet är att krossa kapitalismen och införa planekonomi med någon form av världskommunism blir folkets dom ej nådig. Våra konsekvensdöva politiker är beredda att slösa bort enormt kapital och förstöra vår goda miljö och vårt välstånd med en 'förnybar'-politik som är helt utan påstådd nytta.

Numera är det bara journalister och politiker som pratar om klimathot. Hos riktiga vetenskapsmän har den frågan blivit en ickefråga.

I senaste Sentiomätningen framstår SD nu som Sveriges största parti med 26 procent. Det är välförtjänt eftersom Sverigedemokraterna tidigt förstått och varnat för konsekvenserna av olika politiska handlingar.

 
Ingen bild

sverigevän

25 juli 2017 07:40

Det mest troliga vid en ev förtroendeomröstning är väl att ett eller flera allianspartier lägger ner sina röster med motivering att de satsar på det ordet.

Thoralf Alfsson

25 juli 2017 09:39

Det skulle jag inte hoppas på om jag var Stefan Löfven!

 
Ingen bild

sverigevän

25 juli 2017 07:43

@Thoralf
Det mest troliga vid en ev förtroendeomröstning är antagligen att ett eller flera allianspartier lägger ner sina röster med motiveringen att det är bättre att satsa på ordinarie valet.

Thoralf Alfsson

25 juli 2017 09:40

Se tidigare kommentar

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

25 juli 2017 08:12

Stefan Löfven förklaringar är veligare än andra veliga förklaringar.
Han har alltid velat och kommer alltid att vela.
Nu har han mycket ovilligt pressats att även bjuda in även Jimmy.
Tyvärr tror jag att allt snack om misstroende kommer att rinna ut i sanden som vanligt.
Svensk politik är utan "stake" !

 
Ingen bild

Jan

25 juli 2017 08:14

Alliansen kommer aldrig att rösta bort statsministern så länge SD initierar omröstningen. Men det visar ju bara i vilket intresse oppositionen agerar.

 
Ingen bild

Hacke

25 juli 2017 08:18

"Operation rädda Ygeman" eller "Ansvaret - en störande bisyssla".
Initierat om s-haveriet på:
https://ledarsidorna.se/2017/07/ansvaret-en-storande-bisyssla/

 
Ingen bild

Tony

25 juli 2017 08:20

Sen är det ju även en test på övriga oppositionen om
deras skramlande med misstroendevotum gäller eller om
beröringsskräcken mot SD överväger?

 
Ingen bild

Hulda mk1

25 juli 2017 09:07

Bra av SD. Sätt tummen i ögat på regeringen och Alliansen. Paula Beiler är också duktig på att framföra budskapet i rutan!

 
Ingen bild

Gubben Svensk

25 juli 2017 10:00

@Jan kl.08.14
Samtidigt, om Alliansen inte röstar bort statsministern eller
statsråden, kommer SD att öka lavinartat i kommande val!

 
Ingen bild

Gustaf

25 juli 2017 10:20

Vi får inte glömma reinfeldts påverkan. Pajasar och clowner i socialdemokraterna.
Läste på Avpixlat en kommentar om liknelsen med Tage Danielssons Harrisburg-monolog.
Klart som korvspad till skillnad från Löfvens framträdande i går.
Man skäms för statsministern.

 
Ingen bild

memento

25 juli 2017 10:45

Heter hon nu Beiler?

Tidigare hette hon Bieler.

Visserligen uttalade alla förvirrade pk-individer hrennes namn
som [bjäler] och hon själv hade inte vett att korrigera dem.

Bieler är ett icke ovanligt namn av tyskt ursprung och skall standardmässigt uttalas [bi(h)ler].

-Skäms hon möjligren över att ha ev.tyskt ursprung?

 
Ingen bild

Systemfel

25 juli 2017 10:46

Man börjar undra hur många andra brister i rikets säkerhet som döljs bakom regeringens prioritering av sin administrativa struktur och makt. Den strukturen verkar vara långt viktigare än vad säkerheten för oss medborgare är. I princip hade vi kunnat bli ockuperade av främmande makt utan att vår statsminister hade fått reda på det, enligt Löfvens retorik.

Sen undrar jag varför inte frågan ställs av någon journalist om TS lagbrott varit uppe i regeringens säkerhetspolitiska råd.Klockorna borde börja ringa hos den minister som får uppgiften att SÄPO startat ett tillsynsärende på en statlig myndighet som innehar sekretesskyddade personuppgifter.

 
Ingen bild

Crille

25 juli 2017 11:12

Åh, rullar precis in i din vackra stad, Kalmar! Efter att ha följt din blogg dagligen i flera år känns det som att komma hem! Det är en oerhört trivsam och vacker stad (har varit här tidigare på semestern). Tack för allt arbete du lägger ned. Du är en gulklimp, Thoralf!

Thoralf Alfsson

25 juli 2017 13:18

Ha det så trevligt i stan. Om du/ni är kvar till fredag kommer SD så på stan vid Kalmar marknad.

 
Ingen bild

Errbe

25 juli 2017 11:54

Sparkas flera ministrar, kan ett allvarligare problem uppstå: Vilka förmågor finns att ersätta dem med. PARTIET är ju renons på begåvningar. Folk med förstånd har ju insett att socialism är liktydigt med fattigdom.
Vad som avslöjats är enfald och brist på omdöme hos "befattningshavarna" på alla nivåer. Okunniga ministrar utan omdöme utser okunniga och korkade generaldirektörer, som inte förstår vad de håller på med.
Som LaC skriver: Nästa härdsmälta är klimathotet. Där har nationen en expert-myndighet i SMHI, som regeringen givetvis skall kunna lita till för "expertråd".
Alliansregeringen utsåg 2014 statssekreteraren, kompisen, Rolf Brennerfelt, till generaldirektör. En jurist utan naturvetenskaplig utbildning eller erfarenhet. Hur skall han kunna se skillnaden mellan en kunnig och okunnig medarbetare, som skall fungera som "expert" ?
Myndigheten larmar om översvämningar enligt fantasikartor efter "klimatmodeller" från IPCC. Som styrs av grundligt okunniga politiker från korrupta U-länder.
Det är det professionella politikerskrået, som måste avlägsnas. Alla gamla partier har "gjort bort sig".

 
Ingen bild

Olle

25 juli 2017 12:18

Tyvärr gör ju Alliansen och oppositionen detta till en maktstrid för att själva få makten!

 
Ingen bild

Odalbonde

25 juli 2017 12:41

Jag vill se mer handlingskraft från SD. Bra med misstroendeförklaring nu. Visa också vad de övriga partierna står för. Folk orkar inte läsa deras program, men det är bara att lyfta upp dessa i ljuset. Ditt land - ditt val.

 
Ingen bild

Lotta_1

25 juli 2017 13:04

Om Ygerman och Hultqvist känt till generaldirektörens lagbrott sedan i början av förra året, borde då inte kunna åtalas för skyddande av brottsling?

 
Ingen bild

Mutter

25 juli 2017 13:40

"Systemfel

Tisdag 25 juli 10:46

I princip hade vi kunnat bli ockuperade av främmande makt utan att vår statsminister hade fått reda på det, enligt Löfvens retorik"

Sverige har redan blivit ockuperat, Finns ca: 1 500 000 man i Sverige redan och fler strömmar in.

 
Ingen bild

Errbe

25 juli 2017 13:49

Olle, jag är ledsen att jag måste rätta dig.

Du säger att Alliansen är ute efter makten. Det är fel. De har ju missat alla chanser att använda makten,då de hade chansen. De är ute efter köttgrytorna, eller kanske "makten över köttgrytorna".

 
Ingen bild

pernod

25 juli 2017 13:56

Undrar nu bara om Liberalerna kommer att leva som de lär – ja leva som deras representant i försvarsutskottet lär ( saxat från FRIA TIDER):
Jag fick inget svar på min fråga. Jag frågade när han fick reda på detta och varför han inte agerade för att avbryta den pågående brottsligheten. Men han gav ingen tillfredsställande förklaring. Det är en sak att minimera skador efteråt, men pågående brottslighet som skadar riket måste ju avbrytas direkt, sade Allan Widman i en intervju med SVT Nyheter efter mötet.
Kommer liberalerna att fälla ministrarna, eller kommer de som vanligt att välja köttgrytorna och stugvärmen, denna gång i form av ministerposter i regeringen Löfvén. För de har ju redan nu flaggat för att de är kåta på att regera med Löfvén.

 
Ingen bild

Lena

25 juli 2017 14:10

Ska inte SÄPO informera landets stadsminister vid sådana här tillfällen? Är jag helt ute och cyklar? Det var i alla fall vad jag trodde. Rikets säkerhet går väl först?

 
Ingen bild

VS

25 juli 2017 15:24

Olle 12 18
Du är dåligt påläst.
Alliansen hade aldrig behövt släppa ifrån sig regeringsmakten.

 
Ingen bild

Veritas

25 juli 2017 15:57

Blir väl snart dags att flytta från det här dårhuset som Sverige blivit så känt för, både utomlands och här i landet. F*n inte klokt att hemliga sekretessbelagda uppgifter tillåts cirkulera såhär och med en sopregering som visste om det. Men inte agerade. Bieler är för mjuk, sparka hela sopregeringen så vi får en normal regering fram tills valet 2018 och sen en SD-ledd regering.
SD 2018 >>>>>>>>>>>

 
Ingen bild

Cosmik Debris

25 juli 2017 16:07

Hur länge tror ni att Mikael Damberg lyckas hålla sig utanför it-skandalen? Sannolikt hans största problem.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

25 juli 2017 17:50

SD var det enda parti som röstade emot outsoursing förslaget, V avstod .Värt att nämna i Kaoztider...

 
Ingen bild

Tors Hammare

25 juli 2017 20:40

100 tals känsliga patient uppgifter läckta i Blekinge landsting sjukvården. landstinget där styrs av Såsdemokraterna + Miljömupparna. De verkar ju inte bätre änn detta är typiskt för såssar o mijömuppar?????

 
Ingen bild

Chrille

25 juli 2017 21:19

Såg Åkesson i kvällens Aktuellt där han gav klara svar. Därefter skämtet Batra göra sitt sedvanliga rundsnackssvammel - blaha, blaha.
Hur kan Åkesson önska samarbete med denna människa.
Alliansen kommer inte göra ett smack.
SD är den enda RIKTIGA oppositionen, punkt slut!

 
Ingen bild

Nemo saltat sobrius

25 juli 2017 21:35

"– Det förstår jag, men samtidigt måste man veta att det här är information som man inte kan prata om på fikarasten eller i fikarummet, utan att det krävs att man är i speciella lokaler för att kunna delge den här typen av information."
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/dV8Aq/ygeman-darfor-informerades-inte-lofven--inget-man-tar-pa-fikarasten

Idioter! Ja, det är väl klart att man inte pratar om det på fikarasten. Men dom har heller inte gjort något annat, inte ens sammankallat ett möte för att bestämma hur man skall gå vidare. På vilket arbetsplats hade inte något liknade varit skäl för uppsägning och förmodligen åtal?

 
Ingen bild

Boris

25 juli 2017 21:37

En dystopi av Malcolm Kyeyune. Han är mycket lävärd som altid. Även om man inte håller medhinom ideoöogiskt så är hans analyser väldigt bra https://goo.gl/tw8RpS

 
Ingen bild

Adam

25 juli 2017 21:45

Detta är patetiskt! Svenska myndigheter hackas dagligen och det tar en timma högst.

Det finns betydligt värre risker än denna s.k läcka att frukta. Muslimer och IS t.ex

 
Ingen bild

?Sanningen

25 juli 2017 22:14

@DuGamlaDuFria, nja, inte riktigt. Det du relaterar till handlade om teleoperatörerna skulle få lägga data utomlands. Givetvis så röstade SD nej till detta eftersom privat data skall ligga i det egna landet. Vilket är SD:s uppfattning i detta fall också. Dock har ingen omröstning skett i transportfallet.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

25 juli 2017 22:15

Kommentar på Johan Westerholms Ledarsidorna.se.

"Hur kommer det sig att Mikael Damberg är fredad av media?
Såväl IT-politik och myndigheten Transportstyrelsen sorterar ju onekligen in under Näringsdepartementet. Det finns alldeles för många hundar begravda i denna historia. Det är någonting som inte stämmer,"

Precis.Det återstår att få reda på.

https://ledarsidorna.se/notis/notis-sverige-behover-farre-blojbarn-i-politiken/

 
Ingen bild

Vs

25 juli 2017 22:17

Kaplan går han fri?

 
Ingen bild

Lena

25 juli 2017 22:21

Tv4s nyheter uttalar sig Ygeman (i mitten av klippet ca 2 min). Kolla hur han ALDRIG ser in i kameran, han tittar som vanligt NER i golvet. Är det någon därute som anser att kroppsspråk är TALANDE? Denne man är riktigt otäck anser jag.

 
Ingen bild

Lena

25 juli 2017 22:23

Tyvärr glömde länken:
http://www-tv4.se/nyheterna/klipp/f%C3B6rh%C%A5n-sig-all-kritik-3925710

 
Ingen bild

Mindre antal barn detta år

25 juli 2017 23:29

Kan ryktet om åldersbedömning vara en orsak?

Antal som sökt asyl som ensamkommande i Sverige de senaste åren.

2014
Flickor: 1 363
Pojkar: 5 686

2015
Flickor: 2 847
Pojkar: 32 522

2016
Flickor: 435
Pojkar: 1 764

2017 (jan-juni)
Flickor: 136
Pojkar: 457
http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/samh%C3%A4llet-har-gl%C3%B6mt-bort-de-ensamkommande-tjejerna-1.4477119

 
Ingen bild

Lena

25 juli 2017 23:43

Läser Ledarsidorna "Ansvaret: en störande bisyssla" Det finns mycket att säga om denna krönika och många bra kommentarer. Den först kommentar är dock övergripande "Dessa odugliga stollar ska vi avlöna med miljonbelopp och pension i många år. Rent ut sagt fördjävligt".
en annan kommentar tar upp en koppling mellan Ygeman och Dan Eliasson. AHA, så dessa herrar står varandra nära? ante mig att något sjukt är det med Ygeman! Lika sjukt som med Dan Eliasson.

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

26 juli 2017 10:59

?Sanningen.

Tack för rättelse.
Lätt att tappa bort sig i flödet som varit i detta kaos.


Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se