thoralf

Direktlänk till inlägg 23 juli 2017

SENTIO JULI

Av Thoralf Alfsson - 23 juli 2017 23:08

Det ser bra ut! SD är större än M och C tillsammans.


 


Kommer Stefan Löfven tvingas till ett "bondeoffer"? Eller behövs det två "bondeoffer" för att oppositionen skall vara nöjd? Jag tror att han kommer sparka Anna Johansson och att Annie Lööf kommer nöja sig med det. 


Då kan Stefan Löfven fortsätta fram till valet 2018.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hulda mk1

23 juli 2017 23:44

Ja, inte kommer det att se bättre ut efter Transportskandalen för Sossarna...

 
Ingen bild

Björn

23 juli 2017 23:46

Tror att riksdagsvalet blir en rysare. Hoppas dock att SD hinner få ihop tillräckligt med bra folk till kommunplatserna. Det är ju trots allt viktigt att det finns bra människor även där.
Gissar att det under det kommande året kommer att bli fler övergångar till SD från de andra partierna.

Thoralf Alfsson

23 juli 2017 23:50

Du har så rätt! Till riksdag och landsting har vi bra folk att ta av men till kommunerna kan det bli problem.

Men det är ett positivt problem. Vi fixar det i många kommuner!

 
Ingen bild

martin

23 juli 2017 23:50

Stefan borde för en gångs skull visa gott omdöme och avgå, men här är egot större än kompetensen och han är också en pensionsräddare som vill rädda sin egen höga pension

 
Ingen bild

Cosmik Debris

24 juli 2017 00:00

Min gissning är att det parti som idag är mest orolig över sitt opinionsläge är SD. Anta att SD i valet -18 får 25-30%. Det kommer att ställas enorma förväntningar på SD att de ska leverera genast. I opposition eller i en regering, spelar ingen roll.

Kommer SD att kunna svara upp mot väljarnas förväntningar?

Kommer SD att kunna leverera eller blir valet en pyrrhusseger?

Helt plötsligt är det ”No more Mr. Räkmacka” som gäller.

 
Ingen bild

vmm

24 juli 2017 00:35

Min känsla är att den här krisen klarar sig inte regeringen ur utan att någon eller några ministrar måste gå. Det här snackar dom sig inte ur. Löfvens tystnad tror jag kan bero på att sondering pågår med andra personer så att när någon eller några ministrar avgår så är nya namn klara.

 
Ingen bild

Bosse

24 juli 2017 00:51

Märklig kille den där Löfven under Almedalsveckan var han tillgänglig för journalister 24/7 ,då åkte han runt i Sverige med ett stort följe journalister efter sig och uttalade sig i både stora och små frågor.Nu är han tyst som graven när han istället borde prata med media!

 
Ingen bild

Odalbonde

24 juli 2017 07:17

Tiden har snart runnit ut för Sjuklövern. Förtroendet är förbrukat. De kan inte backa bandet. Likt Titanic ångar de på rakt in i väggen och så står de där på valvakans natt yra som höns. Först då förstår de förhoppningsvis att deras arbetsgivare är folket. Inte pk-proffstyckare eller vänsterjournalister.

 
Ingen bild

Hacke

24 juli 2017 08:13

Till presskonferensen har ynkryggen Löfven bullat upp med skademinimerare ur det tyngre gardet.
Trots det lär väl Anna Johansson ryka. Men utan floskelsprutan Ygeman klarar sig inte Löfven fast han är den som borde stå främst för att få lämna in om man lägger till hans katastrofala hantering av polisen.
Hur Löfven än vänder och vrider på situationen har detta skadat regering i grunden och om inte den s k oppositionen tar till krafttag lär den också hamna på förlorarnas sida. Och som alltid är det sd som står torrskodda som vinnare på behörigt avstånd från 7-partiträsket och lugnt kan hänvisa till sitt riksdagsarbete och förslag på område efter område, punkt för punkt.

 
Ingen bild

ugglan

24 juli 2017 08:19

Anders Ygeman då? Han hade vetskap om vad som hände innan Anna Johansson visste något.
Men antagligen klarar sig båda två genom att skylla på sina statssekreterare.

Rödhättan är en lurig fan. Undrar om hon har blivit lovad regeringsmedverkan av Löfvén i fall han inte skulle få ihop en regering. MP åker troligtvis ut ur riksdagen och då måste ett annat parti in.
Rödhättan deltog också på Bilderberger mötet vilket stärker mina misstankar.

 
Ingen bild

O´ Hyra

24 juli 2017 09:32

Den feministiska regeringens drag?
Anna Johansson offras medan Ygeman
och Hultqvist skyddas.

 
Ingen bild

pernod

24 juli 2017 09:48

Håller med Thoralf om att Annie Lööf är ett högst osäkert kort som till och med kan strunta i landets intressen. Men nu ska ju dessutom försvarsministern ha varit informerad, vilket får det att förefalla fullkomligt uteslutet att statsministern inget visste.

Men skulle ha likväl hävda okunskap så måste självfallet hela regeringen bort på grund av dess bristande förmåga att samarbeta.

Och tänk vilka päron Löfvén utsett till ministrar! Ygemans merit är ETT !! betyg i kriminologi. Fy fan!

 
Ingen bild

Christer

24 juli 2017 11:08

Situationen i Sverige är skrämmande, dels vad som utspelar sig i som nu Transportstyrelsen. Dels vad som sker i landet i stort. Jag tänker så här: Om det i ett land som är utsatt för stora förändringar (invandring, kriminalitet etc) uppstår nya politiska strömningar. Och om ett nytt parti på 5-10 år går från några procent av valmanskåren till att bli landets största, och att detta sedan får väldigt liten effekt bland de partier som styr så är det en farlig utveckling. Dvs det får effekt så till vida att de styrande partierna sluter sig mer och mer samman för att hålla det nya partiet utanför allt inflytande (alltså DÖ). Det är f.ö en av orsakerna till varför SD bara fortsätter att växa. Detta är farligt för alla i landet. Dels för att nödvändiga reformer uteblir, dels för att känslan hos befolkningen är att landet inte längre styrs. - Landet slits sakta sönder, och folk undrar likt Långben på julafton "vem är det som kör egentligen"? Denna känsla av hopplöshet tror jag sprider sig även bland ministrar och departement. Det gäller inte längre landets bästa, utan att hur jag som minister skall kunna gå vinnande ur situationen. Viktigt blir löner, förmåner, pensioner och fallskärmar, och det är där vi hamnat sen tjänstemannaansvaret togs bort. Ok, blir dom avsatta så får dom valsa runt i media ett tag och kanske skämmas lite, men vad gör det när miljonerna landar på kontot?
Sen vill jag hålla med Cosmik Debris om att skulle SD bli största parti 2018 så blir förväntningarna enorma. Kommer SD att kunna leverera? Jag är inte alldeles övertygad om det, och risken för en svekdebatt är stor, och vem/vilka är det då som vinner på det? Det är i detta läge som vi Sverigevänner måste hålla ihop och förhindra varje försök till splittring. Svåra tider väntar, och jag vill göra en travestering på ett gammalt ordspråk - Har man vunnit kriget för att sedan förlora freden så är inget vunnet!

 
Ingen bild

Jocke

24 juli 2017 11:10

"Rödluvan" kommer att bli uppäten av den stora stygga vargen innan nästa val.

 
Ingen bild

Laglydig

24 juli 2017 11:20

Intressant att SD nu är större än de båda regeringspartierna tillsammans. En sak är säker blockpolitiken tar slut i och med valet 2018.

 
Ingen bild

Lena

24 juli 2017 11:32

Cosmic Debris Jag tror inte att det blir svårt för SD-ledningen att klara av sina arbetsuppgifter som ledande parti. Det jag är mest orolig över att om SD blir största parti i valet, då har de enligt gällande regler rätt att bli de som ska bilda regering. Men med vilket parti då? Så oansvarigt som 7K agerar idag så blir de väl även efter valet. Tänk om de vägrar vara med att ta ansvar för Sverige? Det blir svårt läge men jag tror ända att vi Sverigevänner måste sätta ner foten och säga vår hjärtas mening. Det måste bli en läxa för HELA SVENSKA FOLKET, de måste få insikt om i vilken situation vi befinner oss i. Det måste vaknas upp, det måste få medvetenhet om vad ett land är. Det måste värna sitt eget arv och förstå vad som annars kommer ske. Utrotning av "det svenska" är vad vi annars har att vänta.

 
Ingen bild

vmm

24 juli 2017 11:41

Medan man ändå är inne på att sparka ministrar så får man gärna sparka Sveriges rymdminister, Helene Hellmark Knutsson (S). Jag såg henne nyss på TV i en debatt som hon hade i Almedalen för någon vecka sedan. Herregud vilken blek, tafatt och hopplös minister. Hon vill ha en rymdpolitik som skapar mer jobb och fler tjänster för oss på Jorden. Boooring! Hon borde ha sagt att "Sverige ska ha ett rymdcentrum som heter duga. Sverige ska kunna skjuta upp satelliter och människor. En svensk ska gå på Mars före 2050.". Något sådant. Lite visioner, tack. Nä, sparka henne medan du ändå håller på, Löfven.

 
Ingen bild

Göta

24 juli 2017 11:57

BILDERBERG - GLOBALISTERNAS MECKA?
Bilderberggruppen, dit Annie Lööf var inbjuden detta år, är ett årligt, slutet möte med 120–150 inbjudna deltagare som representerar den globala makteliten inom affärs- industri- media- och politiker-världen. Dessa hemliga möten har hållits varje år sedan 1954, men under många år förnekade arrangörer, deltagare och världens etablerade nyhetsmedier att mötena ens existerade. Inte förrän på 2000-talet kom rapporter om att de ägde rum.
En journalist från Brittiska tidningen The Guardians skrev år 2011 om detta att:
"Det fanns en tid, för inte så många år sedan, när det var ett tecken på fullfjädrat tokstolleri att ens antyda att något 'Bilderberg' existerade. Att insistera att det var ett viktigt internationellt möte och inte något som en flummare fantiserat ihop, påstods vara galenskap."
(Från Wikipedia)

"...VÅR PLAN FÖR VÄRLDEN..." - Hmmm
Den mest kände Bilderbergaren är David Rockefeller, GLOBALISMENS Grand
Old Man, som avled i mars i år, 101 år gammal. I ett känt citat från honom, som påstås ha läckt ut från ett Bilderbergmöte 1991, ska han ha sagt följande:
"...Vi är tacksamma mot Washington Post, The New York Times, Time Magazine och andra framstående publikationer, vars styrelseledamöter har deltagit i våra möten och hållit sina löften om diskretion i nästan 40 år …. Det skulle ha varit omöjligt för oss att utveckla vår plan för världen om vi hade varit utsatta för publicitetens strålkastarljus under de åren."
https://www.youtube.com/watch?v=h7qPwE1CD_Y

https://anthropocene.live/2017/05/21/framlidne-david-rockefeller-var-den-okronte-dirigenten-for-globalismen-och-msm/

 
Ingen bild

Göta

24 juli 2017 12:06

@ Björn 23:46 och Thoralf 23:59 om SD:s problem med att få ihop tillräckligt med representanter för att fylla alla sina kommunala stolar.

Mitt motto är: Hellre en tom SD-kommunal-stol än att det sitter en 7-klöver-flummare på den.

 
Ingen bild

Göta

24 juli 2017 12:26

"LÄKARINTYG fanns med i Transportstyrelsens röjda databas"
"Efter samtal med chef på Transportstyrelsens enhet för körkortstillstånd bekräftas nu att alla med de neuropsykiatriska diagnoserna ADHD eller Aspergers syndrom skall förutsätta att deras läkarintyg (från en psykiater) ligger inscannade i Transportverkets databas."

Läs mer på Ledarsidorna.se om vad som t ex finns med i Transportverkets röjda databas!

https://ledarsidorna.se/notis/flashnotis-lakarintyg-fanns-med-i-transportstyrelsens-rojda-databas/

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se