thoralf

Direktlänk till inlägg 18 juli 2017

SVAR PÅ FRÅGOR I SOMMARFOLDERN DEL 2

Av Thoralf Alfsson - 18 juli 2017 22:45

Då tänkte jag ge svaren på de återstående frågorna (fråga 9-15) som handlar om massinvandringen till Sverige och dess konsekvenser för statsbudgeten och samhället.


En person som fått min sommarfolder i sin brevlåda skickade in sina ikryssade svar till mig. Tyvärr så blev det det inte så många rätt. Men frågorna är inte lätta om man bara läser svensk media och inte alternativ media eller min blogg ;-)


 Här kommer de rätta svaren på min frågor.


 

Rätt svar är ca 50 miljarder kronor


Enligt Migrationsverkets årsredovisning var utfallet drygt 52 miljarder kronor. De totala kostnaden för statens utgiftsområde 8 Migration och utgiftsområde 13 Integration uppgick under 2016 till drygt 60 miljarder kronor. Det finns dock siffror som gör gällande att den verkliga kostnaden är över 70 miljarder kronor. Om allt räknas in men vi får hålla oss till Migrationsverkets årsredovisning.


Som jämförelse kan nämnas att Rättsväsendet kostade drygt 40 miljarder kronor under 2016 (Polismyndigheten, Säpo, Åklagarmyndigheten, Sveriges domstolar, Kriminalvården mm.)


 


Rätt svar är mindre än 0,2 miljarder kronor.


Följande kan läsas i Migrationsverkets årsredovisning.


”Migrationsverkets anslag från EU-budgeten finansierade insatser för asylsökande och flyktingar uppgick till 186 miljoner kronor för år 2016 men endast 31 procent, 57 miljoner kronor, har nyttjats. Det låga utfallet beror på att den nya fonden Asyl-, migrations och integrationsfonden, som avser åren 2014–2020 försenades i starten.”  

 

Det innebär att ca en promille av Migrationsverkets kostnader täcktes av bidrag från EU. Det vill säga en tusendel! I princip noll och ingenting.

Tyvärr finns det människor inom vänsterrörelserna som sprider lögner om att EU betalar stora delar av Sveriges flyktingkostnader.


Det är en myt på riktigt!

 

 

Rätt svar är ca 175 miljoner kronor


Kalmar län har en befolkning på drygt 240 000 människor. Om man betänker svaret i föregående fråga så täcker knappast bidraget från EU kostnaden för enbart det Kalmar läns landsting får i ersättning från Migrationsverket.


 

Källa Migrationsverket.


 

Rätt svar är mer än 1 000 miljoner kronor.


Här nedan finner du en sammanställning över hur stora bidrag/ersättningar som Migrationsverket betalat ut under 2016 till Kalmar läns tolv kommuner. 


 

Källa Migrationsverket


 

Rätt svar mer än 80 procent.


I maj månad var 760 personer av 917 födda i något annat land än Sverige. Det innebär att ca 83 procent av de arbetssökande var födda i något annat land.

Men med tanke att av 157 personer som var födda i Sverige har sannolikt ett antal av dessa föräldrar där båda är födda utomlands. Därmed gissar jag att mellan 85-90 procent av de arbetssökande i Hultsfreds kommun har utländsk bakgrund. En skrämmande siffra som politikerna borde vara vettskrämda av.

Det visar på en fullständigt misslyckad migration och integration!

 

 

 

Rätt svar är 6,5 miljarder kronor


Det vill säga att kostnaden som Alliansregeringen och integrationsminister Erik Ullenhag beräknade är idag närmare 500 procent högre. Dessa 6,5 miljarder kronor skall alltså läggas till Migrationsverkets dryga 52 miljarder kronor. Här kommer också ett diagram över kostnadsutvecklingen för Etableringsreformen. Tack Fredrik Reinfeldt!


 


 

Rätt svar är mer än 5 000 miljoner kronor


Under min tid i Riksdagen och Skatteutskottet gjorde vi ett besök i Malmö och träffade kommunledningen. Ett av kommunalråden berättade då att man gjort en utredning om den svarta marknaden i Malmö och att den omsatte ca 5,7 miljarder kronor, vilket även medförde att Malmö stad förlorade skatteintäkter på ca 2,2 miljarder kronor. 


Hur många rätt hade du totalt? Läser du enbart pk-media så gissar jag att du inte hade mer än 2-5 rätt. Läser du även alternativ media kanske du hade mellan 5-10 rätt. 


Läser du min blogg regelbundet och har ett bra minne kan du fått mellan 10-15 rätt ;-)


Så vad skall du läsa i fortsättningen?


 
 
Ingen bild

calle

18 juli 2017 23:47

haha, räcker att SD berättar fakta, så blir det 80 procent av rösterna i valet 2018.

hoppas fler gör sådana här fakta presentationer.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

18 juli 2017 23:50

Ytterligare ett perspektiv eller ”hatfakta”.

2003 kostade personlig assistans svenska skattebetalare ca: 8 MILJARDER.
2016 kostade personlig assistans svenska skattebetalare ca: 26 MILJARDER

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5383531

Om några år väntas kostnaden för assistans att överstiga 30 MILJARDER kronor om året

Hatfakta i praktiken.
Statens kostnad för A-kassan 2010 var 17,6 MILJARDER.
Statens kostnad för personlig assistans 2010 var 18 MILJARDER

http://www.utredarna.nu/matsessemyr/2011/09/01/finansieringen-av-a-kassan-ar-orimlig/

Hur kan det komma sig? Har det helt plötsligt brutit ut en handikappepidemi bland svenskar?

Självklart inte.

 
Ingen bild

Klas

18 juli 2017 23:54

Lyssningstips sommarpratare: Biskop Anders Arrborelius. Sveriges första kardinal.

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/916969?programid=2071#

 
Ingen bild

Bosse

18 juli 2017 23:58

Skrämmande siffror Thoralf!Man undrar ju vad som kommer att hända ute i våra kommuner när staten kommer att minska på ersättningarna till dessa,
kommande år?Vatten och bröd till våra åldringar?

 
Ingen bild

Nisse

19 juli 2017 00:36

Mycket bra undersökning igen Thoralf.
SD borde tacka dig för jobbet du gör åt dom.
Här är det serverat från denna delen av Sverige.
Tänk om dom kunde utnyttja sånt här mer så även de
som är naiva kan vakna nån gång om dom får se sånt här.
Men det är väl mindre troligt att det sker.

 
Ingen bild

Laglydig

19 juli 2017 05:27

8 rätt. Någorlunda OK eftersom en del frågor berörde Kalmar och Kalmar län (däremot hade jag rätt angående arbetslösheten i Hultsfred). I några av frågorna var jag nära rätt svar som t ex landhöjningen i Stockholm, jag trodde dock att den var mindre än 50 cm.
Men mycket bra att dylika fakta kommer fram! Tack Thoralf!
Detta är något för Isabella Lävin, Gustav Fridolin, Victoria Kawesa & C:o att bita i!

 
Ingen bild

Me

19 juli 2017 07:36

Många i Tyskland, precis som i SE, vill ha stor invandring eftersom landet inte har tillräckligt med ungdomar för att ersätta all arbetskraft när den gamla arbetsstyrkan går i pension. Nu har det visat sig, att nytyskarna klarar av att utbilda sig till frisörer och städare, men det stora behovet, såsom snickare, verktygstillverkare och svarvare kan de flesta inte bli, eftersom de inte klarar av utbildningen.

Nu har tyska industrin fått regeringen att arbeta på nya regler för att få igång en ny invandring från Östeuropa som bättre klarar av den tyska utbildningen, medan de araber och afrikaner som redan är i landet fortsätter att vara arbetslösa och drar omkring i städerna.

Men i Sverige har vi tydligen bara fått in flyktingar som är läkare och professorer. Jag tror att politikerna inte vill se sanningen i vitögat och fortsätter att berätta sagor för sig själva och för befolkningen, eller som det heter på engelska:” They are in denial of the reality”.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

19 juli 2017 07:44

Man kan av siffror visade av Thoralf konstatera att vi har politiker som är mer än värdelösa och kan liknas vid ett dagis med lekaktiviteter dagar i ända.
Naiviteten (ett barns verklighetsuppfattning) är så utbredd och blir så svår att städa bort att det räcker inte för SD med en mandatperiod.
Reinfeldt har förstört Sverige och behandlas fortfarande som en kung.

 
Ingen bild

Sema

19 juli 2017 08:21

Befolkningsminskningen är lätt att lösa ,betala blivande mammor en rejäl summa för att dom ska lockas till att föda flera barn ,sedan kan vi slopa invandringen ! Lättlöst !

Thoralf Alfsson

19 juli 2017 08:26

Nej, inte särskilt lättlöst. Vilka tror du kommer utnyttja detta förslag?

 
Ingen bild

SM811

19 juli 2017 08:27

Skall man få reda på fakta skall man läsa alternativa medier.
Sedan kan man kolla hur mycket PK medierna ljuger.

 
Ingen bild

Stridhsson

19 juli 2017 08:51

Varför gör ingen västerländsk ledare som Putin, premierar familjer som föder mer än sju bart, ryska alltså! Utan förespråkar massinvandring!!
Kolla på: https://w.w.w.youtube.cam/watch?V=XY6F5Yc8aoU

 
Ingen bild

Hotar att åka hem igen-Flyktingar?

19 juli 2017 09:09

Flyktingar i Grekland: ”Får vi ingen hjälp åker vi tillbaka till Syrien”

http://www.dn.se/nyheter/varlden/flyktingar-i-grekland-far-vi-ingen-hjalp-aker-vi-tillbaka-till-syrien/

 
Ingen bild

Hacke

19 juli 2017 09:15

Förhoppningsvis genererar detta suveräna grepp med frågeformuläret många nyvaknade svenskar som i fortsättningen anlitar din blogg och övrig fri media för att hitta sanningen i det i övrigt totalförljugna svenska medielandskapet.

Att du är en helt unik tillgång som valarbetare, röstmagnet och sakkunnig hoppas jag också kommer att ge utslag hos sd-ledningen på riksplanet. Allt annat vore skamligt.

 
Ingen bild

Egon

19 juli 2017 09:39

Hej Thoralf!
Valet 2018 kommer att bli fantastiskt!
Jag ser gärna Thoralf Alfsson som statsminister.
Pajasarna har haft lekstuga länge nog.
Nu är det dags att ta tillbaks allt som de har fördärvat.
Thoralf!
Make Sweden great again!.
Vi kavlar upp ärmarna och ligger i startgroparna.
Om Sossarna vinner igen så flyttar jag utomlands.
Egon.

 
Ingen bild

Lena

19 juli 2017 10:53

Först o främst en eloge till dig, Thoralf, för denna talande och viktiga folder. Blir imponerad av din kreativitet och faktakunskap. Den som inte läser och blir bestört över situationen över kostnaderna, är inte intresserade av sin framtid.

Samtidigt kan jag säga att jag blir deprimerad att se hur stora kostnader som läggs ner för att demolera landet. Dessa bedragare (för det är de flesta av dem) får kosta hur mycket som helst, men människor som arbetat större delen i sitt liv och betalat in miljoner i skatt, kan inte få hjälp vid sjukdom och arbetslöshet. Det är hänsynslöst och skandalöst av myndigheterna!

Jag är en av dem som tror att detta scenario är iscensatt, det är uträknat! Eliten som ex vår s k stadsminister är bara en "puppet on a string", de som verkligen styr finns i kulisserna. Det tragiska är att så många inte säger ifrån eller åtminstonde ifrågasätter.

 
Ingen bild

Richard

19 juli 2017 11:51

Även om pengarna kommer från EU är det skattepengar från början! Det är nåt väldigt många inte förstår!

 
Ingen bild

TA Undvik preskribering-Gör ny anmälan

19 juli 2017 13:13

Artikel jag inte sett innan.
Mvh

"Thoralf Alfsson (SD) skriver på sin blogg att han ska lämna in en polisanmälan mot Pelle Frylestam, gallerist i Borgholm.

Artikeln publicerades 22 december 2016.

Det ska vara några inlägg som gjorts under en tid på en Facebooksida som fått Thoralf Alfsson att reagera.

Han har publicerat texten i polisanmälan på sin blogg och skriver att han blivit kallad nazist, korkad, rubbad och imbecill.

Pelle Frylestam kan anmälas för förtal alternativt förolämpning.

– Det här är tråkigt för oss båda två. Vi får se hur det utvecklar sig, säger Pelle Frylestam.

Kalmarpolitikern, Thoralf Alfsson, säger att polisanmälan är inlämnad.

– Jag blev tipsad om att det här pågick för två veckor sedan. Det har skrivits saker sen i mars, säger Thoralf Alfsson.
http://www.barometern.se/oland/man-kan-polisanmalas-for-fortal-pa-natet/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/12/12/11396112-det-goda-hatet-del-4-pelle-frylestam-och-gal/

http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/12/15/11396833-sorgligt-med-det-fortsatta-goda-hatet/

 
Ingen bild

Sema

19 juli 2017 13:29

Förlåt , tänkte förstås på blivande svenskfödda mammor ,de andra får väl så dom klarar sej ändå ! Annat ämne, passerade idag Rynningsnäs Högsby/Hultsfred oerhört lite vatten i Emån där ,jag tror detta med vattnet är mycket värre än vad som skrivs ! Tyvärr !

 
Ingen bild

Cosmik Debris

19 juli 2017 13:37

Detta är en påhittat krönika av Patrik Engellau. Det tragiska är att den skulle kunna ha varit sann. Eller kanske har det verkligen hänt?

"Oppositionsrådet Abdelhak Hussein (MP) förklarar att det inte är riktiga muslimer som ligger bakom dådet, utan otrogna hundar. ”Vi har metoder att komma till rätta med avfällingar”, säger han och tillägger: ”De ska dö som en gris”."

https://detgodasamhallet.com/2017/07/19/fortretligheter/

En sak är ytterst intressant. Liknande krönika skulle ha varit helt omöjlig att skriva för 2-3 år sedan.

Fundera gärna på vad det betyder nu och i förlängningen.

 
Ingen bild

pernod

19 juli 2017 14:30

@Sema Bättre då att ge utomordentligt bra skatterabatt åt dem som föder barn. Slopa istället barnbidraget för att finansiera skatteförmånen. Då slår vi ju två flugor i en smäll.

 
Ingen bild

Göta

19 juli 2017 14:54

IDEELLA ORGANISATIONER HJÄLPER MÄNNISKOSMUGGLARNA MED
GRATIS SJÖTRANSPORT AV AFRIKAS BEFOLKNING TILL EUROPA!
Nästan hälften (drygt 40 procent) av de människomassor från Afrika som är på väg att invadera Europa plockas nu upp av ideella organisationers räddningsbåtar redan i början av båtresan från Libyens kust och transporteras sedan över hela Medelhavet till Italien.

Under senare år har alltså privatfinansierade räddningsfartyg från ideella organisationer kört allt närmare Libyen för att hämta de afrikanska emigranterna, och från och med 2016 kör alltfler av dem ända fram till Libyens kust och hämtar upp folket ur de fullastade smuggelbåtarna, precis när dessa hunnit påbörja sjöresan. Istället för att föra dem tillbaka till näraliggande Libyen-kaj igen, transporterar räddningsbåtarna dem sedan över hela Medelhavet till Italien.

Från vissa håll påstås också att flera av dessa räddningsbåtar till och med kontaktas av smugglarna redan innan avfärden, för att i lagom tid kunna komma och hämta upp smugglarnas "leveranser".

http://www.dw.com/en/eu-backs-italy-in-stand-off-with-ngos-over-refugee-rescue/a-39546570

(NGO = non-governmental organization, dvs ickestatlig organisation som verkar ideellt.)

Människosmugglarna kan alltså numera gratis locka sina kunder med riskfria transporter över HELA MEDELHAVET TILL EUROPA med hjälp av fartyg från olika privata hjälporganisationer.
Vilka är det som bekostar dessa "hjälptransporter" för att fullfölja invasionen av Europa? Vilka är det som har pengarna?

Thoralf Alfsson

19 juli 2017 15:03

T.ex Läkare utan gränser, så dit blir det inga mer pengar.

 
Ingen bild

Lena

19 juli 2017 15:26

@Cosmic Debris Din länk till "Det Goda Samhället" Patrik Engellaus satisriska krönika bara MÅSTE läsas av alla som funderar på utvecklingen i samhället. Tack för den!

@Göta Ja det är inte utan att man blir skrämd av dessa "goda" och aningslösa människors nit att rasera sitt eget samhälle. De måste vara betalda av några som är "ljusskygga" och enormt hjärntvättade samt att de föraktar sig själva och andra av europeiskt ursprung. Tack för länken!

 
frågande

frågande

19 juli 2017 15:56

@pernod Och för studerande borde man räkna som om dom hade en inkomst normal för den påbörjade utbildningen

http://status.st

 
Ingen bild

Sema

19 juli 2017 17:10

Pernod 14.30 bra du tänkte lite längre än jag ! Ha en skön onsdagskväll !

 
Ingen bild

O´ Hyra

19 juli 2017 20:39

Helt utanför ämnet,
men en intressant berättelse
från Edda Göring, dotter till
Hermann.
https://www.youtube.com/watch?v=EQ1u5vOIj3I

 
Ingen bild

Christer

19 juli 2017 20:46

Något skamsen fick jag inse att jag hade ganska många fel när jag läste dina foldrar Thoralf. Jag betraktar mig ändå som hyggligt påläst via alternativmedia, men inser nu vilken mängd information man gått miste om. Måtte nu partiledningen förstå vilket jättearbete du gör åt den Sverigevänliga rörelsen Thoralf. Sätter inte valberedningen dig på valbar plats inför valet 2018 så går skammen på torra land. Du måste sitta i Riksdagen nästa valperiod! Tack för ditt idoga arbete!

 
Ingen bild

Boris

19 juli 2017 20:47

Har i kväll för sjuttielfte gången haft en diskussion med PK-människor om de problem Sverige nu har att möta. De fattar mycker väl men de orkar inte tänka ett steg vidare och fundera på åtgärder. De väljer därför att blunda och hoppas att det löser sig av sig självt. De får ta ett steg i taget och de orkar just nu inte mer än att erkänna problemen

 
Ingen bild

Danskarna kan

19 juli 2017 22:26

Demonstration mot den nya moskén
Nya minaret-torn på moskén är i fokus för en demonstration i Roskilde idag

Organisation 'Stoppa Islamiseringen av Danmark' den senaste veckan har använt ett antal okonventionella 'knep' i sina försök att stoppa byggandet av den nya moskén på Allehelgensvej i Roskilde.

Därför väckt klockan fem på fredag morgon Roskilde mayor Glädje Mogensen och biskop Peter Fischer-Møller med ljudet av muslimska fredagsbönen.

'Bønnekaldet användes, eftersom både personer som har tagit det första spadtaget med ett stort leende till den nya moskén med minareter, som i framtiden kan användas för att kalla till bön, så att hela Roskilde kan höra det', var följande från organisationen.

http://ekstrabladet.dk/112/lige-nu-demonstration-mod-ny-moske/6745006
Översatt med:
http://översätt.info/

 
Ingen bild

Lämna facket-Och det genast!

19 juli 2017 22:37

SD-ledamot fick sluta som ombud

Henrik Hedlund är aktiv för Sverigedemokraterna – det gillade inte IF Metall
http://www.vf.se/nyheter/sd-ledamot-fick-sluta-som-ombud/

 
Ingen bild

Putte

20 juli 2017 10:18

Migrationsöverdomstolen (MÖDOM) har fattat ett vägledande beslut om att värnpliktsvägrande eritreaner ska få flyktingstatus och beviljas PUT i Sverige. Svenska värnpliktsvägrare kan dömas till fängelse i upp till 1 år. Alla människors lika värde?

 
Ingen bild

Fredde

20 juli 2017 22:02

Dessa frågor borde läggas i varenda brevlåda i Sverige.
Dagen efter skulle sedan de rätta svaren läggas i brevlådorna.

Jag tror att det skulle bli två resultat:
< "Svensson" skulle bli förvånade över sanningarna, och tvivla på vad som sprids i gammelmedia.
Det är bra, för fortfarande finns det tyvärr de som tror på vad gammelmedia sprider.

< Gammelmedia skulle få panik och sprida ännu mer lögner om alternativ media och SD.
Det är bra, för det skulle bli ännu ett självmål.

 
Ingen bild

Bo Hofvander

22 juli 2017 16:18

Tack Thoralf!
Det var mycket intressant och ett verkligt kunskapslyft också för oss som INTE bor eller verkar i Kalmar eller dess omgivning.
Alla var de än bor, borde begripa hur ansvarslöst våra folkvalda behandlar oss och våra gemensamma resurser.
F.n är jag själv ganska så upprörd efter att ha från SR P1 fått veta att Landstinget i Hallands län beslutade köpa in fem stycken el-cyklar åt sjuksköterskorna på Varbergs sjukhus, för 50 000 kr.
Dessa levererades till sjukhuset - OLÅSTA - så när sköterskorna nästa morgon skulle använda sig av dem, var de allihop försvunna! De hade stulits!
Men Landstinget tvekade inte, för man beslutade att genast köpa in fem nya el-cyklar för samma facila pris av 50 000 kr. Det betyder att för fem nya el-cyklar har man betalat 100 000 kr, alltså 20 000 kr per cykel.
Det är så man bär sig åt med våra resurser och sedan har man råd att ge alla nykomlingar bl.a fri tandvård och annat offentligt som vi skattebetalare alltid får betala för.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 18 juli 09:24

  Brandflyg på Mallorca                                                                Foto Thoralf Alfsson   När man läser hur regeringen, ministrar och myndigheter hanterat frågan om helikoptrar och flyg för brandbekämpning blir man minst sa...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 juli 22:57


I förra veckan briserade en mycket obehaglig historia i media. En lantbrukare hade gravt vanvårdat sina djur. Bilderna som publicerades var bedrövliga och de berörda och chockade många människor väldigt starkt. Men vem lantbrukaren var nämndes aldrig...

FYI

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 juli 11:25


Det skrivs en del dumheter just nu på sociala medier.   Från SD:s folder Migration.     ...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 juli 00:05

Idag var jag på Guldfågeln arena och såg matchen mellan Kalmar FF och Djurgården. KFF förlorade med 0-1 men det var rättvist. KFF gjorde ingen bra match.   Det som störde mig allra mest var en person som satt bakom mig. Personen sitter alltid där...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 14 juli 22:33


Det är ren avkoppling att åka runt på alla småvägar med min trehjuling på Öland, njuta av landskapet, den varma luften och de värmande solstrålarna. Känna skillnader i luft och värme mellan skogspartier, åkerlandskap och alvarsmark. Att bara köra omk...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 077 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se