thoralf

Direktlänk till inlägg 11 juli 2017

KYRKOVALET

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 11 juli 16:45

 
 
Ingen bild

Pepparholm

Tisdag 11 juli 17:42

Jag läser att Botkyrka kommun bränner böcker av Astrid Lindgren. Israels sändebud i Sverige anklagar tre av våra senaste ärkebiskopar för att vara judefientliga genom att förtala och hata Israel.

När jag också läser, att Löfven vägrar acceptera att SD kan bli största parti så tycker jag att det börjar likna Tyskland och 1930-talet. Den som inte begriper bör läsa historia och memoarböcker från den tiden.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

Tisdag 11 juli 18:24

Fädernas Kyrka är en populär psalm som under 1900-talet hade en självklar plats i psalmboken. 1986 togs psalmen bort efter att vänsterpolitiska åsiktsströmningar ansåg texten allt för nationalistisk. Texten bearbetades, men den föreslagna förändringen godkändes inte av copyrightinnehavarna, varefter psalmen togs bort ur psalmboken.

Känns trots allt bra att ha lämnat och
den figuren som fick mej att ta beslutet
var biskop Hammar, men den nuvarande
Jackelen är om möjligt än värre.

 
Ingen bild

J B Doe

Tisdag 11 juli 19:26

Jackelen har vägrat att sätta Jesus högre än Mohammed. Borde hon då inte enligt gängse svenskt bruk avsättas på grund av felaktig värdegrund?

 
Ingen bild

Niklas R

Tisdag 11 juli 19:26

Jackelen kan omöjligt vara kristen eftersom hon erkänner Mohammed som en profet.
Enligt Jesus själv så var han, Jesus, den siste profeten och Guds son.
Ingen äkta kristen skulle säga något annat än att Mohammed var en falsk profet, som dog så som han själv sa att en falsk profet skulle dö (antagligen enda gången Gud uppfyllde hans förutsägelse).

 
Ingen bild

dajevlar

Tisdag 11 juli 19:34

När jag nämnde för mina kristna troende vänner som sedan länge bor utomlands, att Svenska Kyrkan aktivt deltar i Pridefestivalen så blev de lite konfunderade. Ingen av oss har verkligen något emot homosexuella, men visst börjar saker och ting gå lite väl långt...

 
Ingen bild

Didrik

Tisdag 11 juli 19:41

Botkyrka bränner:
http://www.expressen.se/gt/josefssons-ordkrig-om-astrid-lindgren-/

Goebbles bränner:
https://www.youtube.com/watch?v=iiRGh22QIEU

Gemensam nämnare?

 
Ingen bild

Pepparholm

Tisdag 11 juli 20:19

Det är inte endast våra senaste ärkebiskopar som motarbetar Israel. I bloggen Ledarsidorna kan vi läsa hur nya SIDA-chefen Carin Jämtin med våra biståndspengar/skattepengar än mer skruvar upp understödet för Palestina och motståndet mot Israel.

 
Ingen bild

Friholt

Tisdag 11 juli 20:51

Personligen vill jag gärna fånga stämningen i filmen genom Dan Anderssons ord:
"Det är något bortom bergen, bortom blommorna och sången,
det är något bakom stjärnor, bakom heta hjärtat mitt."

 
Ingen bild

Hacke

Tisdag 11 juli 20:51

Väldigt fin och stämningsfull valfilm. Bra avslutning också kring DDR-sosseriet som ligger som en kvävande filt över inte bara kyrkan utan i princip hela samhället och dess organisationer.

Själv begärde jag utträde ur Svenska kyrkan av principskäl samma dag jag blev myndig. Tyckte det var fel att födas in i ett medlemskap jag själv inte var i stånd att ta ställning till. Men under åren har jag många gånger funderat på att gå med igen på självvald grund. Men det har alltid stannat beroende på eliten i ledningen som på olika områden tagit politisk ställning, uteslutande från ett vänsterperspektiv. Och idag är det ju värre än någonsin med den saken. Men det känns samtidigt kluvet, som att lämna walk over till hädande socialisthökar som Jackelén, Klein m fl och ge dem fritt spelrum kring inte bara trosfrågor utan också och inte minst hela denna vår rika och viktiga del av det svenska kulturarvet.

 
Ingen bild

Ber

Tisdag 11 juli 21:25

När svenska vänner kommer på besök hos oss i Berlin, brukar vi åka till ”Unter den Linden” och titta på platsen där nazisterna brände upp de böcker som inte passade in i deras ideologi. Nästa gång vi kommer till SE kanske vi borde åka till Botkyrka kommun för att se var ni svenskar bränner era böcker som inte passar in i er ideologi. Ideologier som inte accepterar oliktänkande, det trodde jag tillhörde det förgångna. Jag får kalla kårar utmed min ryggrad.

 
Ingen bild

Veritas

Tisdag 11 juli 23:00

Botkyrka kommun har ställt in sig i ledet av pk packets fräcka kulturmördare. S*t*ans kulturmördare. Dom kommer jag aldrig avtacka med Rest In Peace, bara med Rest In Hell!
SD 2018 >>>>>>>>

 
Ingen bild

Göta

Tisdag 11 juli 23:12

Håller med Hacke (20:51). Verkligen en fin och stämningsfull valfilm och verkligen sorgligt att de "hädande socialisthökarna Jackelén, Klein med flera" ska ha fritt spelrum i Svenska Kyrkan. Jag har inte gått ur där och skall åtminstone göra vad jag kan mot detta på valdagen.

 
Ingen bild

bevakare

Tisdag 11 juli 23:17

Om man som jag redan har gått ur svenska kyrkan men gärna vill rösta i kommande val den 17 september måste man bli medlem igen och upptagen i röstlängden. Senast den 18 augusti hämtar de uppgifter ur Kyrkobokföringen.
Är det någon som vet om man direkt efter valet återigen kan begära utträde och hur detta påverkar kyrkoskatten?

Thoralf Alfsson

Tisdag 11 juli 23:29

Tidigare var det så att man måste gå ur kyrkan innan den 1 november för att slippa kyrkoskatt kommande år.

 
Ingen bild

Björn

Onsdag 12 juli 00:03

Apropå Botkyrka kommun. Tycker att Janne Josefsson har gått från klarhet till klarhet. Det ligger kanske lite I uttrycket "När fan blir gammal blir han religiös".
Tycker han har helt rätt att man ska spara de gamla böckerna, för att nya generationer ska kunna se vilket språk vi äldre hade. Många av de ord som en annan växte upp med, och som även fanns med I våra ordböcker, är ju idag tabu.
Hoppas man kör ett uppdrag granskning på Botkyrka kommun. Vad blir nästa steg. Aktiv dödshjälp för att eliminera de gamla så att man dels kan få loss bostäder samt dels kunna sänka vårdkostnaderna.

 
Ingen bild

Molle

Onsdag 12 juli 01:07

Här ser ni vad ungvänstern sysslar med för att förstöra i kyrkvalet
http://www.friatider.se/ssu-fejkade-sajt-inf-r-kyrkovalet-l-tsades-vara-svenska-kyrkan

 
Ingen bild

Ölandsbonde

Onsdag 12 juli 19:53

Jag övervägde starkt att återinträda i svenska kyrkan bara för att kunna rösta rätt i kyrkovalet. När jag nu sett vad SD vill så är jag inte lika benägen. Jag tycker det är skit med alla religion. Måste vi ha någon här i norden så röstar jag för Asatron. Den passar väl in på vår geografi och kultur.
Åt skogen med alla främmande gudar som dyrkas i landet. Kan ingen bara rakt ut förklara att Sverige är ingen arabisk öken och de gudar ni håller kära i den regionen, de har ingen plats i nordens olymp.

 
Ingen bild

Broder Adam

Torsdag 13 juli 19:35

Varför kan inte sekulära partier lämna kyrkan i fred. Men problemet är inte nytt. Redan under antiken antogs en resolution under en av de åtta ekumeniska koncilierna att Kejsaren. Det vill säga staten inte fick påverka kyrkan eller dess lära.Inte heller dess utnämningar.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 25 juli 23:54

Hur lång tid kommer nu Alliansen ta på sig för att besluta hur man skall hantera IT-skandalen inom regeringen? Efter gårdagens presskonferens och dagens möten i riksdagen där alla partiledare också fått information kan knappast Alliansledarna vänta p...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 24 juli 23:24


  I kvällens Aktuellt framför Paula Bieler Sverigedemokraternas krav på Stefan Löfven att sparka flera statsråd. Om inte Stefan Löfven gör detta senast i samband med regeringsförklaringen. Det vill säga den 12 september. I annat fall kommer Sverig...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 24 juli 16:00

Har lyssnat på presskonferensen med Stefan Löfven och övriga podiet. Jag kan bara sammanfatta det som att Transportstyrelsen och regeringen lider av en allvarlig kompetensbrist.   Det tog alltså 19 månader innan rätt departement och minister info...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 24 juli 14:29

Har haft lite kontakt med Örjan Molander som är chef på Kalmar Läns museum i Kalmar angående det vattumärke jag lyckades leta upp på norra Skallö i förra veckan, vilket jag skrev om i ett blogginlägg som väldigt många gillade och kommenterade.   ...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 23 juli 23:08


Det ser bra ut! SD är större än M och C tillsammans.       Kommer Stefan Löfven tvingas till ett "bondeoffer"? Eller behövs det två "bondeoffer" för att oppositionen skall vara nöjd? Jag tror att han kommer sparka Anna Johansson och att Anni...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

817 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se