thoralf

Direktlänk till inlägg 10 juli 2017

VATTENFALL TROR INTE ATT VINDKRAFTEN KAN STÅ PÅ EGNA BEN

Av Thoralf Alfsson - 10 juli 2017 23:49

 


Under Almedalsveckan besökte jag flera seminarier som behandlade förnyelsebar energi som vindkraft och solceller. Vattenfall var arrangör av flera av dessa seminarier. Det som gällde solcellsparker var väldigt välbesökt och man märker att det är i allra högsta grad politiskt korrekt. Mängder av branschfolk och politiker. Samtidigt var det nog också det seminarium som ordet ”utmaning” användes allra flitigast. Möjligen överträffade Ylva Johansson det när hon pratade integration och jobb för utrikes födda. Det finns med andra ord inga problem med solceller utan endast utmaningar 😉


Rubriken på ett annat seminarierum som Vattenfall höll var ”När står vindkraften på egna ben?” men jag blev verkligen besviken på vad man diskuterade på detta seminarium. Det handlade mest om tillståndsgivning för etablering av vindkraftsparker och att Mark o Miljödomstolen stoppat flera stora projekt i Norrland. Sedan diskuterades i samband med detta även hur många nya vindkraftverk som måste byggas för att regeringens mål om förnyelsebar energi skall nås. 7 000 verk om det är minst 200 meter höga eller 15 000 verk om de ”bara” är 150 meter höga.


 

Björn Risinger, GD Naturvårdsverket.


Det var pinsamt att höra lovsången från alla branschföreträdare men den som jag blev allra mest besviken på var generaldirektören för Naturvårdsverket Björn Risinger. Han har uppenbarligen tagit klimatalarmisternas parti. Björn Risinger skall jag hålla ett öga på i fortsättningen.


Utredningen som föreslår att det kommunala vetot skall tas bort diskuterades också och en majoritet var för att ta bort kommunernas möjlighet att stoppa vindkraftverk. Jag tror jag var den enda som röstade nej till att ta bort det kommunala vetot.


 Nu hade 50 minuter av seminariets 60 minuter gått! Då påminde en person i publiken om rubriken till seminariet. Pinsamt för Vattenfall och moderatorn!


Det blev aldrig någon riktig diskussion om när vindkraften kommer står på egna ben, det vill säga utan subventioner. Men som avslutning fick dock var och en i panelen skriva på ett paper när de trodde att vindkraften stod på egna ben samtidigt som publiken röstade via sina mobiltelefoner. Alternativen som gavs var 2025, 2030, 2040 eller Aldrig.


Det som förvånade mig allra mest var att Vattenfalls egen expert i panelen som titulerades tillståndsexpert, Agneta Wieslander röstade på alternativet 2040. Se bildbeviset nedan!


 


Vattenfalls egna experter har uppenbarligen ingen stor tilltro till vindkraftens lönsamhet i framtiden!

 

Men det nämner givetvis inte Vattenfall något om i sin egen artikel.


http://news.vattenfall.com/sv/article/tillstandsprocessen-hanger-inte-med-i-utbyggnaden-av-vindkraften


 
 
Ingen bild

Observer

11 juli 2017 02:22

När man ser Agneta, Hon med lappen på bilden ovan, så blir det klart vi måste bort från denna förskole-klass-naiviteten. Seminariet är ett ex på 68-flum. Bollibompa.
Man måste jobba med vetenskaplig evidens, fakta och förnuft INTE SITTA OCH GISSA det är ju skrämmande.
Samma är det med invandringen o ekonomi.

 
Ingen bild

Observer

11 juli 2017 02:25

Låt vattenfall anställa alla de inblandade kommunpolitikerna och döp vindkraftbolaget till:

" DON QUIJEOTE VIND AB "

 
Ingen bild

igor

11 juli 2017 02:37

"Det blev aldrig någon riktig diskussion om när vattenkraften kommer står på egna ben,"

Menar du inte vindkraften.

 
Ingen bild

Sigge

11 juli 2017 06:16

Här har vi våra experter Björn Risinger och Agneta Wieslander från vattenfall som ska svara på när våra vindkraftverk blir lönsamma. Då kan man fråga sig om dessa experter har en bakgrund från energisektorn, kanske t.o.m kommer från batteriutvecklingen för att kunna lagra energi, eller experter på utbyggnad av strömnätet. Eller kanske de har en finansiell bakgrund och kan uppskatta när strömenergin bli så dyr, att vindkraften står på egna ben?

Nej och åter nej. Sverige har en lång tradition och det är att helt sonika ta ut ett par folk som inte har en aning om vad de pratar om och sälja det som experter. Björn är en biolog och geovetare, Agneta däremot är en jurist. Jag minns när man i SVT diskuterade inför valet om att ha kvar kärnkraftverken och de på tv hade hittat en professor som föll SVT på läppen för han kunde bekräfta det som SVT redan visste, att kärnkraft var farligt. Min kompis kollade upp vem det var. Jo, en historieprofessor. Kom nu inte med att SE inte har några traditioner.

 
Ingen bild

Bo

11 juli 2017 07:30

Bästa sättet att granska vindkraft är på en ö som inte har någon elektrisk ledning till fastlandet, bara fartyg som levererar dieselolja och bränsle till fordonen.
http://klimatsans.com/2015/12/18/maste-el-hierro-halvera-sin-befolkning/
Det bidde inte 100%, vindkraften + ”vattenkraften” står bara för 38,5% av elbehovet, 61,5% kommer från dieselgeneratorer. Bilarna är konventionella vilket gör att anläggningen bara levererar 8,2% av det totala energibehovet. Det är långt från 100%!!!
Det hade varit roligt att höra hur man tänkt sig att ladda bilarna med el.

 
Ingen bild

Bo

11 juli 2017 08:21

Det som är bra med den spanska elräkningen är att vi konsumenter på elräkningen kan se hur mycket vi bidrar till ”förnyelsebar energi. Enligt senaste räkningen var det 12,26 Euro av 52,09 Euro. det blir nästan 2%. Kostnaden för att producera el denna månad var 15,29 Euro. Fråga är naturligtvis huruvida de gamla möllorna skall bytas ut när de gamla är uttjänta eller underhållet blir för dyrt.

 
Ingen bild

SM811

11 juli 2017 08:32

OT: "Den amerikanske journalisten Marcus DiPaola är säker på att det var Expressens samarbetspartner Mathias Wåg som sade till de andra vänsterextremisterna att misshandla honom under G20-mötet i Hamburg. Det uppger han i ett mejl till Fria Tider."
http://www.friatider.se/dipaola-till-fria-tider-s-ker-p-att-det-var-w-g-som-anf-rde-mobben

 
Ingen bild

crille

11 juli 2017 08:48

Lite OT. Vad har hänt tror ni? Eller är det så att det är sommar vikarie?


https://www.jp.se/article/vanstervindarna-viner-inom-public-service/

 
Ingen bild

Ölandsbonde

11 juli 2017 09:04

->Bo
Tack för den länken. Mycket intressant läsning. Det är precis sådana lösningar väldigt många går och bär på. Låt vindsnurrorna pumpa vatten till höga dammar när det blåser och låta vattnet generera el genom turbindrivna generatorer till förbrukning. De räknar med 48GWatt för 11.000 personer. En tredjedel av vad som behövs i Sverige (140 TW totalt). En orsak är vårt klimat plus troligen en större elförbrukande industri. Det drar nog väldigt mycket mer el än vad man spontant tror att pumpa vatten i höjden.

Som sagt en länk som klart tar livet av alla "vind-pump-turbin-generator tankar"
Kvar står väl bara vänsterns idé om att sätta vindsnurror på bilarna och låta dem ladda batterier som sedan driver bilen.
https://www.youtube.com/watch?v=xa2Cag9OrHc

P.S
De har inflytande på regeringen

 
Ingen bild

Stefan A

11 juli 2017 09:24

Så här kommer det att se ut många år framöver...

http://www.allabolag.se/5565814273/vattenfall-vindkraft-sverige-aktiebolag

Thoralf Alfsson

11 juli 2017 09:28

Trots stora subventioner!

 
Ingen bild

Observer

11 juli 2017 10:11

Säg, Är det inte lite av "Svinarps starke man" s anda över alla ja-sägarna kring vindkraften. De tänker alla att detta ser nog bra ut, nu kör vi (såklart utan att tänka)!

Låt oss istället gå mot en ny upplysningstid. -Baserad på vett o vetenskap.

 
Ingen bild

Observer

11 juli 2017 10:14

Vissa saker blir som religiösa seanser; Vindkraf, invandringen osv. Till slut biter inte ens rena fakta.

 
Ingen bild

Observer

11 juli 2017 10:15

Jag skulle säga JA till vindkraft vilken dag som helst -Om tjänstemannaansvaret fanns kvar.

 
Ingen bild

KF

11 juli 2017 11:20

Ist
för 2 timmar sedan
DET FINNS ETT PARTI SOM INTE GÄRNA TALAR OM SIN HISTORIA;
med koppling till KPML(r)!
Nu finns partiet i regeringsställning, under det avsiktligt missvisande namnet Miljöpartiet.
Miljöpartiet, har tagit ett namn som döljer deras rätta jag.
Detta parti har, lika lite som dagens Center, någon nämnvärd kunskap om miljö, jordbruk och natur.
Och ordet konsekvensanalys ingår inte i deras sinnevärld.
En röd tråd binder samman miljöpartistiska förslag inom riksdag, kommun och landsting; det är hat mot medborgarna. Deras förslag handlar om att djävlas med vanliga folk som skattebetalare.

Från Wikipedia:
Kommunistiska Partiet, tidigare KPML(r), är ett svenskt kommunistiskt politiskt parti, grundat 1970 genom en utbrytning från Kommunistiska förbundet marxist-leninisterna, som i sin tur brutit sig ur Vänsterpartiet Kommunisterna år 1967.

MP FÖRSÖKER UNDER FALSK VARUBETECKNING DÖLJA SITT URSPRUNG.
DET RÖDA LYSER DOCK IGENOM DEN GRÖNA FÖRKLÄDNADEN

 
Ingen bild

Tony

11 juli 2017 11:56

Vem som helst kan bli vad som helst, under förutsättning
att personen är Sosse, det märks på alla Generaldirektörer,
det är väl bara Gud Fader som sossarna inte kan ersätta,
fast fan vet?

 
Ingen bild

Laglydig

11 juli 2017 12:20

Det första kommersiella vindkraftverket i Sverige startades 1982 https://sv.wikipedia.org/wiki/Vindkraft_i_Sverige
Skall det alltså dröja till 2040 innan vindkraften blir lönsam? Det är 58 år det!
Alla som drivit företag vet att en lite större investering inte ger vinst dag 1. Det kan ta några år även om affärsidén är riktigt bra. Om man märker att det går allt för trögt och fortfarande inte har lönsamhet inom 5-10 år och inte ser någon lösning, då lägger man ner, hur smärtsam förlusten än är (DET KOMMER BARA ATT BLI VÄRRE!).
På väldigt lång sikt tror jag på solenergin, men det måste kombineras med ett globalt nätverk. Kanske om 100 år, jag lär i vart fall inte få uppleva det. Tills dess är det kärnkraft (d v s en ångmaskin) som gäller!

 
Ingen bild

calle

11 juli 2017 12:43

alla nya påhittade skatter och avgifter förgör ju alla former av lönsamhet. dom kommuner som har vattenkraft får betala 600 000 000 kr i fastighetsskatt!

meningen med att ha elektricitet var ju att bygga upp en välfärd, inte att stollar till direktörer och chefer skulle bli rika på inte göra nåt

 
Ingen bild

Onkel Sven

11 juli 2017 13:17

Utanför ämnet : parkeringsproblemet i Högsby på fredagarna ja det pågår de andra veckodagarna också men är värst på fredagarna när det är fredagsbön ,de flesta bilar som tar platserna är nog oförsäkrade och förarna körkortslösa ,de flesta förarna har nog tappat sina körkort ,en bekant yttrade att hen inte skulle handla på fredagarna men det är väl att kliva åt sidan för pensionsräddarna ? Bättre att ta tag i problemet , jag tänker inte kliva åt sidan ,finns inte plats så dubbelparkerar jag !

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 24 maj 22:45


Det kanske är dags att omvärdera satsningen på att faktagranska "fake news". Projektet som Vinnova med partner fick ett antal miljoner kronor för att sjösätta inför valet.    Det verkar vara mest det politiska etablissemanget som trampar i klaver...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 24 maj 08:50

Det är många som tar upp att Annika Strandhäll sprider fake news i sitt oförstånd och sin okunskap. Det är faktiskt rent bedrövligt av en minister i regeringen. Men Annika Strandhäll har aldrig suttit i riksdagen och aldrig deltagit i en omröstning i...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 23 maj 12:04


Vid dagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden beslutades det om bygglov för Kalmarhem att bygga över 200 lägenheter i ett grönområde. Ett grönområde som i kommunens egen Grönstrukturplan från 2010 utpekas som värdefullt i sen helhet och värt att bevara. ...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 22 maj 15:55

Valg i Sverige. Vågner de op? "Sverige er et skræmmebillede på, hvor galt det kan gå, når man lader stå til i forhold til indvandringspolitikken. Og Sverige er et eksempel på, hvordan det kunne ...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 21 maj 22:57

Kalmar kommun har inlett en treårig satsning på modersmålsstöd i förskolan med start 2017 och framåt.   Det beskedet fick jag idag från förvaltningschefen Mats Linde när jag fick svar på de frågor jag ställt om modersmålsundervisning och kostnade...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 055 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se