thoralf

Direktlänk till inlägg 8 juli 2017

NYA SKJUTNINGAR TROTS ALMEDALSVECKAN

Av Thoralf Alfsson - 8 juli 2017 22:38

Idag sköts en person med 12 skott, men lever fortfarande. Igår sköts en person i Malmö som nu bevakas av polis på sjukhuset, då han fortfarande lever. Varför bevakas han? Eller är det personalen som vårdar honom som bevakas? Precis nu har en person knivhuggits vid ett rån. Detta våld pågår ständigt och vi vet vilka som ligger bakom detta i huvudsak.


Jag är förvånad över att Jimmie Åkesson inte lyfte utvecklingen med skjutningar och den grova kriminaliteten i vårt samhälle. Jag hade önskat mig klara besked att dessa individer som Polismyndigheten bedömer till ca 5 000 personer i utsatta områden. Utvisning skall vara standard för dessa kriminella individer men jag skulle gärna se att hela deras familjer också utvisas från Sverige. Jag tror det är enda sättet för att få familjerna att ta ansvar för sina kriminella familjemedlemmar.


Jag tycker inte om att Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson tonar ner massinvandringen och dess konsekvenser. Snart har fem av åtta partier i riksdagen föreslagit kraftfulla åtgärder mot kriminaliteten bland personer med utländsk bakgrund. Men Sverigedemokraterna säger väldigt lite. Har rättegången mot Kent Ekeroth lamslagit partiet gällande området lag och ordning?


När jag summerade Jimmie Åkessons tal i Almedalen så saknade jag något om det kommande Kyrkovalet. Med tanke på Verner von Heidenstams dikt Medborgarsång hade det varit väldigt enkelt att anknyta till de rader som jag numera ofta använder i mina infoblad.


”Det är skam att sitta som vi har gjort

 och tempel åt andra välva,

men kasta stenar på egen port

och tala ont om oss själva.”

 

Det hade utan tvekan blivit ganska effektfullt och det hade sannolikt också väckt uppmärksamhet och irriterat våra främsta politiska motståndare i Kyrkovalet i september om Jimmie Åkesson utvecklat dessa rader och översatt dem till dagens verklighet. Det är trots allt ett viktigt val där en kraftfull valframgång skulle få stora rubriker. Inte minst på lokalnivå!


Att Jimmie citerade Medborgarsång i sitt tal i Almedalen ger lite extra tryck till min sommarfolder som jag skrev om nyligen i ett blogginlägg.


Personligen är jag inte tillfreds men den flört som SD bedrivit mot Moderaterna under det senaste året. Förvisso har vi tagit väljare från Moderaterna men frågan är om det gynnar oss att Centerpartiet blir starkare på Moderaternas bekostnad. Eller var det en effekt som ingen förutsett?

Nu anser jag att vi skrämt väldigt många socialdemokrater på flykten genom flörten med M. Det kan vi sannolikt också se i den ökande opinionen för Socialdemokraterna.


Jag vet inte om Jimmie Åkessons tal om det moderna folkhemmet var ett försök eller en omläggning av Sverigedemokraternas politik för att nu försöka locka väljare från det rödgröna blocket. Det får framtiden utvisa.

  

Jag anser att vi helt och hållet skall driva en egen politik fram till valet utan att favorisera vare sig den ena eller den andra sidan. När vi sedan har ett valresultat skall vi eventuellt stödja det block som är villiga att ge oss mest tillbaka. Det var Sverigedemokraternas och Jimmie Åkessons budskap för några år sedan. Jag tycker att det håller även idag.


Åsiktskorridoren lever fortfarande, det är Almedalensveckan ett utmärkt exempel på. DÖ, decemberöverenskommelsen verkar också fortfarande att leva. Trots att Kristdemokraterna skållat i champagne över dess begravning. Men lyssnar man på Alliansenspartiledare i synnerhet tycks liket fortfarande leva!


Om hela svenska folket började intressera sig för svensk politik och framtiden för Sverige är jag övertygad om att Sverigedemokraterna skulle få mer än 30 procent i valet 2018 om vi stod upp för vår egen politik på ett lite mer markerat sätt!

 

PS

 

Jag tycker det är för bedrövligt att media ger NMR så mycket uppmärksamhet och publicitet. Tig ihjäl dem. Man kan nästan tro att media gillar uppståndelsen och att få skriva sina artiklar och rubriker. Artiklarna ger säkert fler besökare, sålda tidningar och många klick. Men det heter ju ”Follow the money”.
 
 
Ingen bild

Boris

8 juli 2017 22:56

Till skillnad mot de flesta andra tror jag inte att SD ändrat sitt budskap för att fjäska för moderaterna. Däremot tror jag att man ändrat sin retorik för att locka fler väljare. Det är två helt skilda saker.

Thoralf Alfsson

8 juli 2017 23:09

Jag anser att SD tonat ner sin politik på invandringsområdet. Det hade också funnits möjligheter att skärpa vår politik eftersom andra partier följt efter.

 
Ingen bild

Björn

8 juli 2017 23:46

Jag vet ju inte varför SD tonat ner sin politik på invandringsområdet. Kan det bero på att man vill framstå som ett bredare parti med sakfrågor på annat än invandringen. Nu kör man stort med att man är ett vårdparti. Tror också att invandringsfrågan fortfarande är alldeles för tabubelagd.
Allt för många skräms fortfarande av att riskera att kallas för rasister eldyl så fort man för fram något invandrings kritiskt. Kan vara att man vill appellera till dessa potentiella väljare. Men invandringsfrågan kommer man inte ifrån. De invandrare som inte vill sköta sig, inte är hederliga eller bryter mot våra lagar ställer till allt för mycket ofog I samhället och kostar alldeles för mycket skattepengar.
Samhället måste gå I bräschen för att det ska löna sig att vara hederlig, skötsam samt laglydig.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 juli 2017 00:49

Jimmie Åkesson och ”gänget” vet att de inte kommer att kunna göra ett endaste dugg åt Sveriges sönderfall. Eventuellt kommer de att kunna göra något på marginalen. Många frågar sig också varför SD inte längre pratar om islam och muslimer(samma svar som ovan). Det som SD däremot har begripit är att de måste ”bredda sig”, tona ned invandringskritiken och skapa en maktbas. Nu gäller det bara att se till väljarna inte också inser det.

Vem vill ha makten när man lovat dyrt och heligt att ”återställa” Sverige? Vad kan SD rimligtvis åstadkomma i regeringsställning? Repatriering, stängda gränser, förbjuda moskéer och indragna bidrag?

Miljöpartiets genomklappning och Fridolins 100-dagar kommer att framstå som en behaglig mjuklandning när SD:s väljare inser att partiet inte kan, vill eller FÅR ändra på någonting.

Överdrivna förhoppningar ger den största besvikelsen. Trots det kommer jag att rösta på SD en gång till. Jag kommer att skriva Thoralf på valsedeln.

För sån é jag!

 
Ingen bild

Niklas R

9 juli 2017 01:18

Utländska medborgare som döms för brott i Sverige ska utvisas. OM de riskerar hårda straff i hemlandet så får de åka med rekommendationen att inte bryta mot lagen där. Personer som begår grova brott ska kunna vräkas för tryggheten skull, har de familj vräks alla. Familjer med minderåriga som begår grova brott så vräks hela familjen för att tvinga dem byta barnets umgängesmönster.

 
Ingen bild

Göta

9 juli 2017 02:39

Jag tror nog att det sedan länge står fullständigt klart för alla röstberättigade i Sverige hur negativ SD är till landets vansinniga, okontrollerade massinvandrings-politik. Att hänvisa till Sveriges tidigare mer rättvisa och ärliga sossesamhälle och knyta vissa band till det gamla Folkhems-Sverige ser jag som en positiv utjämning efter allt "fjäskande" för Batra och moderaterna den senaste tiden.

Det finns en hel del gamla sossar som har gått över till SD, och fler kan det nu bli. På det viset etableras SD alltmer som ett MITTEN-parti.
De mest hängivna globalistmoderaterna har ändå stannat kvar i M, och de flesta av de moderater som gått över till SD har nu säkert hunnit upptäcka alla fördelar med detta mittenparti, så de stannar nog kvar.

Det här blir ett härligt rött skynke för sosse-eliten, som ju till vissa delar består av gamla kommunister från t ex KPML(r), men som gick över till sossarna eftersom karriärmöjligheterna alltid varit väldigt mycket större där än hos VP/VPK.

 
Ingen bild

Swexit

9 juli 2017 04:38

Ja, vad ska man säga. Jimmie skötte väl i stora delar sig väldigt bra, med pondus värdig en ledare av vårt land.

Att nämna exempel på hur vardagen ser ut för de svagaste i samhället vilka han personligen besökt ger nog folk en tankeställare om varför resurser saknas till dessa. Och detta utan att ens behöva nämna “elefanten mitt i rummet”.

Däremot kan nog lite mer handfasta fakta och jämförelser vara nödvändiga för att väcka den mest PK-indoktrinerade och ointresserade (läs, idol & mello fantasten som råkat få in fel kanal).

T.ex

Återvändande IS-mördare får skyddad identitet utan omsvep, samt blir erbjudna skattefinansierad vård, lght, utbildning och förtur till arbete (När straffarbete i väntan på verkställande av livstidsutvisning vore det enda rimliga).

Ställ detta mot svensken (och då menar jag svensken med själ, hjärta och blod från och av den svenska myllan i Sveariket Sverige).

När denne söker vård, boende, utbildning och arbete så hamnar han/hon i en annan kö än ovannämnda grupp samt andra priviligerade nyanlända grupper, nämligen i den sista kön att komma på fråga.

Dessutom ska denne också finansiera denna diskriminering via diverse höjda skatter till förmån för alla dessa tärande nytillskott i vårt Sverige, innan han/hon förhoppningsvis har råd med sin eget uppehälle.

Att även ta chansen i talet och nämna att FN:s flyktingorganisation; UNHCR medger att endast 3 % av alla “flyktingar” är riktiga flyktingar hade nog förhoppningsvis givit många godhetsknarkare en tankeställare.

Ställ detta mot att många av våra pensionärer och sjuka lever på fattigdomsgränsen samt att framtida pensioner är i farozonen så kanske några till vaknar.

Det finns ju hur mycket som helst av konkreta orättvisor och rena galenskaper som 7-klöver och tidigare regeringar skapat att ta upp. Men då måste den gode Jimmie tuffa till sig ytterligare och våga ställa grupper mot varandra vilket är det som är politik eftersom vi har begränsade resurser. Detta är även vad som krävs för att väcka “massan” av många som inte klarar/orkar tänka själva för sitt eget bästa.

Kanske skrämmer det iväg några, men oändligt många fler hade vunnits över på rätt sida enligt min mening.

Jag tänker inte lämna några källor på mina påståenden ovan då jag vet att läsarna här är upplysta och känner till hur sveket mot oss svenskar och vårt land fortgår i detta nu.

Eventuella vänstertroll som har stor del i detta svek mot vårt land har jag inga ambitioner eller förhoppningar att omvända, så gör er inget besvär. Må ni bli dömda i framtiden.

 
Ingen bild

gammal

9 juli 2017 04:43

Heidenstam sympatiserade med nazisterna!

Thoralf Alfsson

9 juli 2017 08:58

Samlingsregeringen där Socialdemokraterna ingick i samarbetade med Nazityskland.

 
Ingen bild

Lasse P

9 juli 2017 06:08

Vi satt ett kompisgäng hemma hos mig och tittade på J Åkesson tal vi undrade varför Jimmy Åkesson inte tog upp alla skjutningar och allt våld i samhället. Vi är väldigt upprörda av detta.Vi fundera väldigt skarpt över att skicka ett brev till Jimmy Åkesson.

 
Ingen bild

Pensionären

9 juli 2017 06:29

Det måste finnas folk i partiet som har gjort misstag,tagit sina straff annars får vi INTE in mäniskor som kan hantera alla som vill bort från sitt kriminella liv.Jag kan lova att det är många som RÖSTA på SD.

 
Ingen bild

Gustaf

9 juli 2017 06:48

Såg Åkesson med Marianne Runnström på morgonen. Lugn och saklig och med självförtroende.
Trots applådåskorna vid kvällens framträdande saknade också jag en hel del om vårt samhällsförfall och hotet mot landet, inget nämndes.

 
Ingen bild

Laglydig

9 juli 2017 06:50

Det är nog en helt riktig analys att SD tappar väljare på att tona ner invandrarfrågan, som tyvärr alldeles för få svenskar förstår vilka gigantiska problem det kommer få i framtiden och då pratar jag åtminstone de kommande 30 åren. Inte ens inom SD:s ledning tror jag att man förstått. Om SD skall nå 30 % i valet 2018 så får man prata betydligt mer om invandringsfrågan och alla brott som begås av våra "nyanlända" (d v s till en överväldigande majoritet ekonomiska flyktingar).

Sen kan man gärna framstå som ett vårdparti vid sidan om. Men driv invandringsfrågan betydligt hårdare! Säkerhet och hårdare tag.

Att flörta med moderaterna är bara dumt. Väljare går tillbaka till S.

Vi får se vad som händer med Kent Ekeroth. Trist historia det där, men den skall ju inte lamslå partiet.

Vacker strof av Verner von Heidenstam för övrigt. Han har ju några andra också, som t ex "Hellre lyss till den sträng som brast än att aldrig spänna en båge".

 
Ingen bild

Boris

9 juli 2017 06:51

Visst kunde SD skärpt sin retorik i invandringsfrågan. Men det allt överskuggande nu är att stoppa det okontrollerade inflödet och tillhörande anhöriginvandring. SD måste skaffa sig mandat för det. Därefter måste man se till att inga nya medborgarskap delas ut och att välfärdssystemet endast är tillgängliga för medborgarna. TUT skall inte förlängas eller omvandlas till PUT. Vilken retorik man använder för att nå det är ointressant för mig.

Thoralf Alfsson

9 juli 2017 09:01

Men borde SD inte prata om detta också?

 
Ingen bild

Fredde

9 juli 2017 08:15

Tre personer har blivit skjutna i Bergsjön i Göteborg på lördagskvällen – en är skjuten av polis.

Två män är allvarligt skadade och en tredje man är lindrigt skadad.

– Två är skjutna i läge ett och är allvarligt skadade och förda till sjukhus. I anslutning till detta har polis på plats skjutit en tredje person som är avförd till sjukhus med ej livshotande skada, säger polisens vakthavande befäl Sanna Lagerqvist.

Är det detta som är nya Sverige?
Vad säger sju-klövern om allt skjutande? Dagligen numera.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 juli 2017 08:39

Fridolin påpekade att miljöfrågan är viktigare än någonsin !
Han har helt rätt !

Miljön i många förorter till dom större städerna är under all kritik.
Där måste miljön förbättras för hederliga medborgare.
Det kan bara göras genom att rensa upp och avlägsna alla som förpestar och förgiftar atmosfären i dessa områden.

Fridolin har helt rätt !

Thoralf Alfsson

9 juli 2017 09:03

Den miljöfrågan borde SD driva betydligt hårdare.

 
Ingen bild

Undrande

9 juli 2017 08:47

Thoralf
Och hur tycker du att man ska få familjerna till kriminella som är etniskt svenska att ta sitt ansvar, i det fallet kan du ju inte direkt yrka på utvisning, men borde det inte också där bli kännbart för familjen.

Thoralf Alfsson

9 juli 2017 09:06

Jo, absolut men där finns inga "enkla" lösningar. Som förälder till minderåriga kan du drabbas av betalningsansvar. Det är något som borde användas i större omfattning i det svenska rättsväsendet.

 
Ingen bild

Ozzy

9 juli 2017 09:04

Varför skulle det vara eldupphör under Almedalsveckan ? Dessa individer som skjuter har nog inte en aning om vad Almedalsvecka är.

Thoralf Alfsson

9 juli 2017 09:08

Nej, de upprättar sina egna lagar och parallellsamhälle.

 
Ingen bild

steve

9 juli 2017 09:31

Kanske SD ledningen tror att det är stopp idag på invandringen och därför tonar ned den debatten. Men verkligheten är ju att det strömmar in lika många nu som det gjorde innan 2015. Och det förväntas med anhörighetsinvandring uppåt en kvarts miljon nya framöver.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

9 juli 2017 09:31

Bra inlägg av Thoralf. SD ska inte lägga sina åsikter så att de "tar" väljare från andra partier. De ska driva sin politik och vill några komma till dem så är det bra.

Ang. tjatet om att det är så många fler män än kvinnor som sympatiserar med SD, saknar jag fortfarande ett rejält rytande från SD´s sida om hur många kvinnor som strukits ur facket för att det blivit känt att de sympatiserar med SD. Det gäller i hög grad fack där kvinnor är organiserade. Att ställas utanför sitt fack utan löneförhöjning och hjälp vid konflikt skrämmer nog betydligt fler till tystnad än att SD anses vara "kvinnofientliga".

Sedan kunde man köra en repris på det organiserade tiggeriet också. Och gärna någon kampanj för "likhet inför lagen".
Om man lyckas hitta annonsplatser någonstans. Det gäller att ta sig igenom "Värdegrundsfiltret". Affischer på bussar med "kasta inte sten på oss" strider som bekant mot värdegrunden och är inte tillåtna.

Slutligen vill jag att SD tar tag i detta förbannade genusträsket. Barn och ungdomar, i en känslig ålder, leds på osunda villovägar och växer upp som olyckliga människor.

 
Ingen bild

Boris

9 juli 2017 09:44

@Thoralf
Men alla vet ju redan var SD står i invandringsfrågan. Man måste ju prata om någct annat. Man kan ju inte ha en mataffär och bara sälja mjölk och yoghurt. Då får man inte många kunder

Thoralf Alfsson

9 juli 2017 10:00

Delar inte din uppfattning!

Jag vet inte riktigt var SD står i invandringsfrågan. Vilka är våra konkreta förslag idag?
Är det den linje som Kent Ekeroth drivit eller har partistyrelsen en annan linje. När uttalade sig partiets talesperson för migration och integration senast, det vet jag faktiskt inte.

Jimmie har för övrigt inte varit så konkret i invandringsfrågan det senaste året.

 
Ingen bild

En som vet

9 juli 2017 10:02

Till UNDRADE hur ska du få föräldrarna att betala som gått åratal på socialbidrag,Hur gör man då????? Deras barn som är minderåriga det är inte lätt.

Thoralf Alfsson

9 juli 2017 10:29

Det finns möjligheter, bara viljan finns.

 
Ingen bild

Onkel Sven

9 juli 2017 10:15

Invandrare med uppehållstillstånd och som varken har inkomst av tjänst eller kapital har inte i Sverige att göra ,alla i Sverige måste via skatten bidra till våra reformer ,har "krekiska"grannar som tillsammans har knappt 9000:- i inkomst av tjänst på ett år ,var kommer resten av pengarna ifrån ,jo det är vi dumma svennar som står för det !

 
Ingen bild

Hacke

9 juli 2017 10:28

Mycket bra inlägg och reflektioner kring årets Almedalsvecka Thoralf.
Kan bara hålla med i allt och jag är övertygad om att sd-ledningen har bra koll på din populära och kreativa blogg och din raka och jordnära linje och nära kontakt med följare/sd-sympatisörer.
Hoppas det blir mer av dina raka rör framöver och då inte minst nästa tal i Almedalen strax innan valet.

Jag kan samtidigt förstå att Åkesson just i årets tal helt höll sig från brott och straff med tanke på dagsfärska Ekerothbagatellen som annars garanterat blivit enda och totala fokus bland ”journalisterna”. Ser ut som sd-ledningen har lyckats till hundra procent – igen. Inte ett knäpp om Ekeroth under veckan vad jag har märkt i varje fall.

 
Ingen bild

Lena

9 juli 2017 11:04

@gammal Det fanns hjärntvätt och propaganda förr i tiden också. Eftersom folk inte fick adekvat information så trodde de att det var rätt det som Hitler. Efterhand har vi ju fått veta vad som skedde i koncentrationslägren och hur judar m.fl grupper blev behandlade. MEN det finns en historia även FÖRE Hitlers tillträde, som också gjorde sitt för att folket skulle gå med på Hitlers vansinnespolitik och storhetsvansinne. Det historien är tydligen inte möjlig att föra idag??? Kanske finns likheter med dagens samhällsanda. Det här med ett samhällskontrakt som efterlevs är helt väsentligt för att få ordning på alla skevheter, fel o brister.

 
Ingen bild

Lena

9 juli 2017 11:10

Straffskalan för grovt kriminella anser jag inte ska drabba andra familjemedlemmar, endast då den kriminella levt i åratal och familjen inte gjort förändringar i att få sitt barn på rätt köl. Dessutom ska det gälla de grövsta brotten som ex skjutningar, våldtäkt, mord, rån.

det finns också många ensamstående mödrar som är rädda för sina tonårsbarn, och faktiskt inte har styrka att sätta sig i respekt hos barnet. Det är inte rimligt att en sådan förälder också ska drabbas. Detta är inte en fråga om svart/vitt, det finns många komplikationer. Det bästa är att skära ner på alla bidrag för att få stopp på en galloperande invandring från utom Europa.

 
Ingen bild

Lena

9 juli 2017 11:17

När man lyssnar på Heidenstam då han läser sin dikt, så förstår man att han VILL samförstånd. Det var år 1934 och man hör att det är en fyra generationer sedan, men delar av dikten är mycket pro. Dikten är progressiv i meningen t ex "det är en skam att medborgarrätt heter pengar"
Varför var Heidenstam höger? Jag förstår det inte. Kanske är det för att endast vänstern har fått skriva historien? Alla med en annan vinkel blir ju utputtade ur samtalet. Kom med reell information om honom istället.

 
Ingen bild

Tony

9 juli 2017 11:22

Muhammed var inte en falsk profet påstår Antje Jackelèn?
Nehej, men väldigt många anser däremot att hon är det.

När en ärkebiskop i vår kristna kyrka inte har förstånd
att ta avstånd när kristna mördas av anhängare till
Islam, då framstår hon själv som en falsk profet!

 
Ingen bild

Lena

9 juli 2017 11:36

En annan sak i vårt knasiga samhälle. Igår träffade jag en granne som sitter i rullstol, hon har ryggmärgsbråck sedan födseln. Hon kan stå upp och gå några steg inne i en lägenhet, men det är inte mycket mer. Hon har också ansökt om pensionsersättning med fått flera nej från Försäkringskassan.

För ett tag sedan krockade hon med sin bil och behövde ett nytt läkarintyg för att få en viss hjälp från FK med att köpa en sådan. Bilen är ju nödvändig för att hon ska komma till jobbet¨.
Hon gick till sin vårdcentral och fick en utländsk läkare. Han visste inte vad ett ryggmärgsbrott var för något, hade aldrig hört talas om det. Efter mycket om och men så fick hon själv skriva sitt läkarintyg som han skrev under!!!
Hallå. vad är det för slags läkare som aldrig hört talas om ryggmärgsbråck? Det är så mycket bluff som det kan vara. Den som kallar sig läkare kanske endast är undersköterska?

 
Ingen bild

K

9 juli 2017 11:38

Intressant Thoralf! Fler tankar måste upp på bordet gällande familjer till grova brottslingar. Vilka åtgärder kan vidtas? Vilka åtgärder borde kunna vidtas? Finns goda exempel från andra länder?

 
Ingen bild

Gustaf

9 juli 2017 11:45

Hur var det förr med "liken i garderoben?"
Påminner om siten Svenska Dissidenter.(.se)
Våra politiker har inte alltid varit PK.

 
Ingen bild

Calle

9 juli 2017 11:51

Instämmer i dina synpunkter, Thoralf. Massinvandringen ÄR kärnfrågan i SD, den fråga som inget annat parti driver på allvar, och släpper man den skiljer det inte så mycket kontra övriga. Betr. NMR så är media jätteglada att dessa finns, så man kan göra antydningar och försöka smutskasta SD.

 
Ingen bild

SM811

9 juli 2017 12:00

"Morgan Johansson: Riv upp domar mot invandrare som ljugit om sin ålder"
http://www.friatider.se/morgan-johansson-riv-upp-domar-mot-invandrare-som-ljugit-om-sin-lder
En sann hycklare har talat. Det som SD sagt i många år att invandrare skall ålderstestas har mötts med att då är SD främlingsfientliga och rasister.
SD 2018

 
Ingen bild

Hm

9 juli 2017 12:35

Skriver ett inlägg och plötsligt bara töms kommentarsfältet på all text??!

 
Ingen bild

Undrande

9 juli 2017 12:57

Till en som vet
Det var inte jag som tog upp det med betalningsansvar det var thoralf. Idén med betalningsansvar är i viss mån ganska tandlös då det som du just skriver kan komma att gälla familjer som inte kan betala.

Thoralf Alfsson

9 juli 2017 13:31

Då får det givetvis gå till Kronofogden. Men sedan finns ju alltid möjligheten till lagändringar och indragning av delar av försörjningsstöd.

 
Ingen bild

Amatöranalytiker

9 juli 2017 12:59

Ett mycket bra tal Av SDs ledare Jimmie Åkesson.
Håller med om att detta tal inte behövde ta upp våldsspralen med alla skjutningar i förorterna.

Detta tal var enkom för att nöta in det gamla "Folkhemmet" och dess fördelar med solidaritet och allmän kärlek till Sverige och dess invånare.

Vänstermedia förfasades över och räknade till att folkhemmet användes över fyrtio gånger i J Åkessons tal.
Så nu vet befolkningen att SD är det parti som mest värnar om Sverige och svenskarna.
Dom som inte vill vara svenskar får flytta någon annanstans.

 
Ingen bild

Thoralf

9 juli 2017 13:05

Thoralf
Att familjen ska ta ansvar när det gäller minderåriga är helt rätt men hur ska man göra då det är myndiga vuxna människor som begår brott, menar du att en förälder ska ta ansvar för vad deras vuxna och förmodligen utflyttade barn gör. På vilket sätt skulle en förälder kunna förhindra vad en son/dotter i 25-35 års åldern begår för brott. Är helt med dig vad gäller hemmaboende minderåriga barn, där har familj i allra högsta grad ett ansvar. En fråga till: vad för brott kommmer att rendera utvisning?

Thoralf Alfsson

9 juli 2017 13:35

Jag tänker inte diskutera det på detaljnivå. Det handlar snarare om en inriktning för att skärpa de möjligheter samhället har för att komma åt kriminella grupperingar i samhället. Speciellt i grupper där familjen och klaner har stor betydelse för gruppen.

Fortsätter den negativa utveckling måste det till nya grepp för att stoppa utvecklingen.

 
Ingen bild

mig

9 juli 2017 13:25

"Hm" Skrev också ett kommentar som i princip var färdigt när sidan plötsligt laddas om och allt försvann.
Irriterande!

Thoralf Alfsson

9 juli 2017 13:36

Tyvärr inget jag kan göra något åt. Bloggoperatören har uppenbarligen en uppdatering som sker efter 10 minuter enligt uppgift.

 
Ingen bild

Gustaf

9 juli 2017 13:59

Lyssnade på AKB i intervju med en tvär och sur Mellin och robban vad han heter asch. Tänk vilket radarpar Åkesson och Anna Karin Batra skulle bli om hon stöttar Jimmie Åkesson.
Skulle kanske kunnat rädda Sverige. Bra att hon säger att hon ska bli alliansens ledare och inte floskelsprutan Lööf.

 
Ingen bild

Niklas R

9 juli 2017 15:04

@gammal
Tror nog att det är närmare sanningen att Heidenstam ansåg att det var bra att Tyskland kom på fötter igen, fick tillbaka sin stolthet och motade bort kommunisterna. Inte att han sympatiserade med den nationalsocialistiska ideologin. Samma som att han tyckte att Mussolini gjorde ett bra jobb i Italien. Vilket många italienare även idag skulle hålla med om. Som de säger i Italien, säga vad man vill om Mussolini, men han fick tågen att gå i tid i alla fall.
Men det betyder inte att han, eller de flesta italienare idag, var fascist.

 
Ingen bild

Veritas

9 juli 2017 15:05

Seriöst, hur ska några tomma ord i Almedalen förändra det miljösosse kalifatet i Malmö?
SD 2018

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 juli 2017 16:11

SVT: ”Män som skapar ”dansringar” avvisas för att hindra ofredanden”

Det heter Taharrush gamea är ett muslimskt/arabiskt begrepp för att våldta och grupptrakassera kvinnor.

Begreppet behöver inte ett svenskt namn.
Det inte är en svensk företeelse.
Det är inget svenska killar ägnar sig åt.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/man-som-skapar-dansringar-avvisas-for-att-forhindra-ofredanden

 
Ingen bild

Ist

9 juli 2017 17:09

Lyssna på det bästa från Almedalen
https://youtu.be/8ZqNKMi8LkQ

 
Ingen bild

Björn

9 juli 2017 17:13

Många undrar på bloggen hur man ska lösa problemet med brottsliga ungdomar/vuxna, vare sig de är etniska svenskar eller med invandrarbakgrund.
En sak är ju klar. Samhället måste börja ställa krav på folk. Livet ska inte vara en gräddfil, där man kan ta sig fram och göra än det ena och än det andra hysset utan någon större reaktion från samhällets sida. Yngre män (18-25 års åldern) som är brottsaktiva har I de flesta fallen varit problembarn och hållit på med brott redan före 15 - års åldern. Problembarnen har många gånger utmärkt sig redan på dagis och sen har de fått hålla på utan några större reprimander.
Att dömas till samhällstjänst, för tex ett bostadsinbrott, där man ska tillbringa 20 timmar på den lokala fritidsgården. Vad är det för straff egentligen.
Jag håller med många att indragna bidrag är en väg. Men drar man in bidragen allt för mycket ja då tvingar man kanske familjerna att börja begå brott för att kunna försörja sig. Bättre vore kanske att samhället I större grad börjar omhänderta barn som inte sköter sig. För visar föräldrarna att man inte kan klara av sina telningar, då måste samhället kunna gå in och bryta barnets ogynnsamma beteende. Samhället måste också kunna hjälpa föräldrarna med stödåtgärder.
Skulle väl kunna tänka mig uppfostringsanstalter, gärna I privat regi, där ungdomarna får arbeta samt även studera, typ yrkesskola.
Folk inom rättsväsende, socialtjänster vet att allt för många av våra grövsta interner på anstalterna idag stal mopeder som 12 - 13 åringar och bilar som 14 - 15 åringar. Och därefter har brotten bara blivit grövre. Är man under 18 år döms man som regel inte till några kännbarare straff. Och samhället har tillåtit dessa att fortsätt med sina brott. Det är inte bara ett osunt slöseri med skattepengar utan också synd om dessa ungdomar som har kommit snett. Många av dem dras också med någon form av bokstavs sjukdom.

 
Ingen bild

ThinLizzy

9 juli 2017 17:20

Det är motsägelsefullt att:
1. SD som är ett socialistiskt parti uppvaktar nya moderaterna. Fast de är ju kanske också ett socialistiskt parti?
2. Tiga ihjäl NMR. Hur effektiva och framgångsrika har SD:s meningsmotståndare varit med den taktiken?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 juli 2017 19:05

Fridolin är rolig !
Sverige har ofantliga problem med invandringen men det har inte han fattat över huvud taget.
Han tycker att gränserna ska stå på vid gavel och bygga om cykelbanorna.
Komiskt !

Ju mer öppna gränserna är desto mer måste vi låsa våra hus.

 
Ingen bild

Broder Adam

9 juli 2017 20:26

Vi vet inte vilka Heidestam sympatiserade med under andra världskriget, han var då ganska dement.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

9 juli 2017 20:32

Batra är som en liten skolflicka.
Alla Allianspartierna ska stå i en ring och hålla varandra i händerna.

Det är f..n inga politiker vi har.
Det är snarare fyra Smurfar

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 juli 2017 20:51

Expressen: ” JUST NU: Flera personer i massivt ungdomsbråk
Svenskar? NIX!

Vedervärdiga Aftonbladet: ”Sköts ner av polis – inför bröllopsgäster”
Svenskar? Nix!

 
Ingen bild

Observer

9 juli 2017 21:11

SD-Ledningen vet vad de gör. Svensken, de 70 procenten "sovande" -Dessa måste "Lullas in". Reinfeldt förstod detta och fick med sig folket 2006.

 
Ingen bild

lars johansson

9 juli 2017 21:28

SD måste forska mera i Stasiarkiven.Andra partier tjatar om SD:s mörka historia,men det finns så mycket dold i de andra partiernas historia!Arkiven verkar ha förstörts i Sverige! Varför,jo det finns så mycket ljusskyggt som kan påverka de skenheliga partierna.

Thoralf Alfsson

9 juli 2017 23:33

Du menar i de tyska arkiven!

Jag hoppas att Birgitta Almgren så småningom berättar vad hon såg och läste i det svenska stasiarkivet.

 
Ingen bild

Leif W

9 juli 2017 23:07

För invandrade kriminella håller jag med Thoralf att det behövs tuffare tag för dessa grupper och deras familjer, börja med att ta bort deras bidrag, 'money talks' . Vi är flera som nyligen börjat att engagera oss i SD och nu känner vi inte igen oss i politiken. Mitt råd är att när vi nu är fler så finns det resurser att bredda politiken och tala klarspråk, ta inte bort våra hjärtefrågor! Angående kyrkovalet så förväntar jag mig själ och energi....!!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

9 juli 2017 23:23

Thoralf, du skrev inlägget Lördag 8 juli 22:38

Det har skett en hel del sedan dess. Det skjuts hejvilt i detta land.

Jag kan inte minnas att det var så förr i tiden.

Alla vet vad jag MENAr

 
Ingen bild

Lena

9 juli 2017 23:24

Annat ämne: Body language Trump Putin meeting G20

https://www.youtube.com/watch?v=wAts-18C7UE

 
Ingen bild

Lena

10 juli 2017 09:10

Trump och Putin möttes i helgen under G20-mötet. Jag skriver detta för något troll gör mina länkar till Youtube otillgängliga.
en psykolog bedömer kroppsspråket, i detta fall på de två presidenterna. Det blev mycket positivt från bådas sidor och det korta pratet, där de sitter ner, avslutas med handskakning. Putins hand på ovansidan, Trumps undersida, men med en gest att jag kommer med "an offer" (ett erbjudande) och Putin tittar Trump i ögonen och ler, han accepterar erbjudandet (om ett gott samarbete?). Alltid något positivt och konstruktivt.

 
Ingen bild

Lennart

10 juli 2017 12:51

Gå med i skytteklubben, lär dig skjut och träffa trevliga kamrater!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 19 sept 21:57

Upptäckte sent igår kväll att centerpartiets riksdagskandidat Jaafar Al-Jabiri i Kalmar hade skrivit ett Facebookinlägg som är ren och skär lögn. Här nedan kan du läsa inlägget.       Problemet för Jaafar Al-Jabiri är bara att jag lämnade K...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 18 sept 20:16

Jag hoppas att mina läsare har förståelse för lite låg aktivitet på bloggen. Jag försöker gå ner i varv. Tempot var alldeles för högt under valrörelsen och min stressnivå låg på bristningsgränsen och den brast vid något tillfälle och det ber jag om u...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 16 sept 23:33


Läser i Barometern att jag blev tredje ersättare för SD i Kalmar län till riksdagen enligt valmyndigheten.   Eftersom det slutgiltiga valresultatet nu presenterats och alla personkryss är räknade i riksdagsvalet gjorde jag en liten sammanställnin...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 sept 14:35


    Under valdagen hade jag ansvar för att våra namnvalsedlar fanns i tre vallokaler i centrala Kalmar. Allt fungerade väldigt bra i dessa vallokaler under hela dagen. Jag besökte dock flera andra vallokaler efter att jag fått samtal/sms/mess om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 sept 15:46


    I lördags var det Prideparad i Kalmar. Miljöpartiets Max Troendlé kunde inte dölja sin glädje i våras när tillståndet för Prideparaden kom och att den skulle gå av stapeln dagen innan valdagen. Han såg uppenbarligen möjligheter till att dra ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 123 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se