thoralf

Direktlänk till inlägg 8 juli 2017

HEMRESA

Av Thoralf Alfsson - 8 juli 2017 09:10

 

Jag kommer skriva lite om mina intryck och dagar i Visby till kvällen. Det finns ett och annat att skriva om, inte minst mina egna kommentarer om Jimmies tal. 


Idag ösregnar det. Nu skall vi ta hand om städning av vårt boende där vi bott närmare 14 personer från SD Kalmar län. Sedan blir det hemresa till eftermiddagen.


 


Sin vana trogen håller David Baas på att skriva gamla nyheter i Expressen som grundar sig på många år gamla mejl som Expressen kommit över. Den här gången gäller det ett mejl som Mattias Karlsson skickade till mig vintern/våren 2010. Alltså 7 år gammalt. Det går nästan att kalla det för fake news, då det knappast kan kallas för nyhet.


Tänk så många år David Baas har haft på sig att ta upp det. Men uppenbarligen börjar hans uppslag att ta slut när Expressen presenterar detta som största nyhet på Sverigedemokraternas dag under Almedalsveckan. Pinsamt av Expressen!


Att sedan Östran tar upp detta gamla mejl i en artikel är ganska märkligt, även om Östran påpekar att det är mejl från 2010.


 

 
 
Ingen bild

AWSvensson

8 juli 2017 10:17

Det hade varit en större nyhet om man meddelat att det regnade 2mm en onsdag i oktober 2010 . Paniken är total o belyses i desperata nonsens nyheter.David Baas känner nog att hans dagar som SD hataren är räknade o ingen respektabel tidning kommer att tar hans dynga.

 
Ingen bild

Joho

8 juli 2017 10:46

AB gör likadant skriver om saker sen 2012 , det är ju deras agenda dom stöttar ju sjuklövern, då kan man ju likabra också skriva om Salins byk.Dom har ju ett syfte med det dom börjar bli skakis ju närmare valet det kommer.

 
Ingen bild

Hulda mk1

8 juli 2017 11:00

Annat ämne. Satte på radion nyss och hamnade i Melodikrysset, idag från Visby. Ett av svaren i tävlingen är Åkesson (!). Så nu har ytterligare en mur fallit och Jimmie Åkesson blivit ännu mer accepterad.
Ett plus också till Paula Bieler för hennes medverkan i SVT Opinion för några dagar sedan. Lugn, trygg och med pondus stod hon upp i debatten.

 
Ingen bild

Christer

8 juli 2017 11:14

Jag följde SD:s dag i Almedalen. Politiska tal är inte det jag mest längtar till, i ett tal kan man lägga in det man önskar. Tyvärr var Jimmie Åkessons tal bara ett i raden av - politiska tal. Men det är olika, och många tycker om att lyssna på talen.
För mig var den största behållningen Jörgen Huitfelds intervju med Jimmie i fredagens P1 -morgon. Huitfeld är en intelligent, påläst journalist som inte föll för frestelsen att vara insinuant eller famla efter antydningar om (ja ni förstår). Det var klurigt formulerade resonemang, och det är där som Jimmie är som bäst. Jag tror han vill ha intellektuellt "motstånd" för att komma till sin fulla rätt. Då leker han med orden, och han tycks då komma med de bästa formuleringarna. Annat var det det senare på kvällen i SVT2 då han var tvungen att prata med Belinda Ohlsson. Det blev inte bra, dom kan inte dölja att dom inte riktigt gillar varandra. Hon är föraktfull, och Jimmie trivs inte med hennes låga "nivå". Då blir det som det blev - Dålig TV!
Den som önskar kan säkert hitta Huitfelds intervju i SR:s arkiv. Mycket väl värt att lyssna till Sveriges intelligentaste partiledare.

 
Ingen bild

Lena

8 juli 2017 11:16

Mitt intryck av Jimmie Åkessons tal är att han är lite trött. Det var inte han bästa tal men jag tycker om det faktum att han tog upp Werner von Heidenstams dikt "att medborgarrätt heter pengar". Måste ta och läsa mer av Heidenstam , både av honom och om honom.

 
Ingen bild

Sigge

8 juli 2017 11:25

Det som man hör mer och mer i USA, när de pratar om europeiska politiker, är ”fake democracy”.

De menar att politikerna som blir valda i Europa, inte genomför den politik som de blir valda för, utan de kör en egen politisk agenda efter det att de blir valda. Å andra hållet hatar europeiska politiker ( och eliten) Trump, för att han gör det som (amerikanska) befolkningen vill ha genomfört.

Och givetvis tycker inte svenska befolkningen att det viktigaste frågorna i vårt samhälle är att vi ska ha kvinnliga poliser eller om vi ska ha HBTQ inom försvarsmakten. Det viktigaste är ju om vi har bra fungerande enheter i samhället. Men här tycker våra politiker något annat: ”Fake democracy”

 
Ingen bild

Hacke

8 juli 2017 11:37

Koka soppa på en spik, i detta fall dessutom rostig, har väl sällan passat så väl in som på Baas och Expressens till journalistik förklädda förföljelse.
Med exempel som detta och oräkneliga andra cementerar ”journalisterna” som yrkesgrupp och deras kvällstabloider sin position i den absoluta botten i förtroendemätningarna, år ut och år in.
Det enda de kan aspirera på är skämtet Stora Journalistpriset. Kanske dags igen för Baas efter denna kioskvältare?

 
Ingen bild

Lena

8 juli 2017 11:42

Mattias Karlsson intervjuad av DI,s PM Nilsson i Almedalen, tyvärr ingen länk, men en text. Mattias Karlsson menar att IS-krigare ska utvisas från Sverige men inte grova brottslingar - det är något jag reagerar mot. Självklart ska dessa personer som springer omkring och skjuter folk hit o dit, våldtäktsmän, mördare och även rånare ska utvisa från Sverige och om de har Svenskt medborgarskap på endast några år, säg 5 år, då ska de mista medborgarskapet och utvisas. De har då inget i landet Sverige att göra.

 
Ingen bild

Lena

8 juli 2017 12:02

Peter "Nalle" Lundgren intervjuas i Samtiden, mycket bra om vad som sker i Bryssel och EU. Ex. är EU,s s.k ordförande Juncker som är gravt alkoholiserad, ibland kommer han ses ragla in i kammaren redan klockan nio. Man undrar ju vem som tillsatt honom? Vilka har för övrigt tillsatt de andra i EU-eliten? Det är i alla fall inte genom demokratiska val.

https://www.samtiden.nu/2017/07/macron-kommer-fa-se-brinnande-bildack-vid-granserna/

 
Ingen bild

Fredde

8 juli 2017 12:05

Skitpressen är desperat, de ser de vikande försäljningssiffrorna och inbillar sig att det blir bättre om man sprider dynga istället för intressanta nyheter.

Bra exempel är Thomas Engström som idag arbetar som ledarskribent på Svenska Dagbladet.
Han skrev i måndagskväll på Twitter:

”Konstaterar ikväll att SD-män alltid är fula, feta och äckliga. Blir på grund av detta ifrågasatt av SD-män. VAR ÄR NÄSDUKEN”, inledde Thomas Engström.

När en person ifrågasatte inlägget och anklagade SvD-profilen för att vara barnslig fick han följande svar:

”Är du också fet och ful och äcklig, eller har du anonymt konto bara för att du luktar illa?”

När andra personer kritiserade Thomas Engström för näthatet överöste han dem med glåpord som ”fett litet troll”, ”äckel”, ”fula fetto” och ”SD-apa”.

”Ändrar fortfarande inte min uppfattning. SD:are är feta, fula, äckliga och korkade människor. Punkt”, sammanfattade Thomas Engström sitt budskap.

Vad är detta? Och såna som han anklagar alternativ media för att sprida fake news och hat....

 
Ingen bild

calle

8 juli 2017 12:30

bra tal, som ger framtidshopp till Svenskar som vill bygga upp fädernelandet på nytt. ligger i tiden, nu när bankernas utlåningsfest börjar nå sitt slut.

Money for nothing, är ett minne blott för 7 klöverns kreatur

 
Ingen bild

Chrille

8 juli 2017 12:52

@Hulda mk1

Löser alltid melodikrysset och höll på att få dåndimpen att låt spelades med Bedårande barn med Åkesson. Briljant!!!
Undrar hur många vänsternissar som ringt ned SR,s växel nu och kommer att anmäla programmet till Granskningsnämnden,
Vad gäller Jimmie tal var även det briljant. Är väldigt nöjd med hans tal.
Skall bli intressant att läsa vad Thoralf tycker om talet.

 
Ingen bild

Måste läsas-Detta visste Sverigedemokrater redan

8 juli 2017 13:02

Samhället består av många olika människor som per definition inte alls vill samma saker. Om man ska få dem att samsas så gäller det att vara bra på vissa trix.
Dagens samhälle är komplext. Vi är uppvuxna med att staten ska ta hand om oss från vaggan till graven och många vill äta från den kakan. Det kallas för välfärdssamhället och är något som folk är stolta över.
Vi har fått lära oss att den bästa civilisationen är den som tar hand om sina svaga på ett humant sätt. Och det är en fin tanke, men den förutsätter att det inte finns för många svaga. Annars går ju hela bygget i konkurs.

Därför uppstod en mycket märklig situation för drygt ett och ett halvt år sedan.
Medborgarna i Sverige fick då tydligt bevittna hur demagogerna, som vi har låtit styra oss under de senaste decennierna, fick svårt att kombinera sina fagra ord med realiteten. Fram tills vi hade 160.000 flyktingar hette det att alla fick plats.

Det hette att det var rasistiskt att kräva att någon som kom hit faktiskt visade att denne var den som hen utgav sig för att vara. Det var självklart att alla som sade sig vara under 18 år faktiskt också var det (trots att man i grannländerna visat att så absolut inte alls var fallet).
Det hette helt enkelt väldigt många saker som inte alls hade med verkligheten att göra. Och vi kände oss så fina.
Vi kände oss så goda och alla kunde valsa med i farsen.
Hela här:
http://www.gp.se/ledare/eberhard-fantasin-l%C3%B6ser-den-om%C3%B6jliga-verkligheten-1.4411672

 
Ingen bild

Viveka

8 juli 2017 13:46

Tycker att Jimmies tal var lite tamt. Hade varit bättre om Jimmie pedagogiskt jämfört vad asylsökande och illegala får i plånboken och de generösa förmåner de får jämfört med svenska fattigpensionärer och andra med liten plånbok. (Jfr 50 kronor för ett tandläkarbesök för illegala invandrare och fattigsvenskar som överhuvud taget inte har råd att sätta sin fot på tandläkarmottagningarna). Dvs den fruktansvärda orättvisan som råder. Jag kan inte sluta att tänka på det, jag blir så j--a förbannad!! Besökte för något år sedan en tandläkarmottagning i Landskrona, där väntrummet var fullt av huvudduksbeklädda kvinnor med fotsides svarta kjolar.

Nå, vad gäller Jimmie så kan man inte vara på topp alltid, men han knep sedan en hel del poäng i tv-programmet Opinion, där var han riktigt bra!

 
Ingen bild

Observer

8 juli 2017 14:06

Det är bara till att gratulera!
SD Var så bra i Almedalen, Att någon 2:a, 3:a inte ens FINNS!

DET SÅG UT SOM PÅ SJUTTI/ÅTTIOTALET NÄR PALME SNACKADE !

NU tror jag att vi tar oss förbi 30% å uppåt!

Det enda jag hoppas är att Svensson hinner vakna till 2018, det är det enda. DET KOMMER KRÄVA EXTRA MYCKET INFOBLAD PÅ NATIONELL FRONT -L Å T DET K O S T A!!!!!!!!

 
Ingen bild

Observer

8 juli 2017 14:16

Nujjen o Baas o Aschberg ´-Vad fan gör de där?
Varför har deras blaskor tält där? Det behövs väl för inte!?

Parallellt med att berätta om sin media så har de ett annat tydligt uppdrag -Att snacka skit!
Jag tycker dessa frihetens dödgrävare och EU-Älskare ser så patetiska ut när deras vidriga socialism går mot ett komplett misslyckande.
Det finns inte en ung människa idag som gillar Bolibompa-Socialismen och att låta sig styras av vänsterslöddret.

 
Ingen bild

Observer

8 juli 2017 14:21


HELLRE FOLKHEM ÄN DEN ELAKA STYVMAMMAN EU!

 
Ingen bild

Tony

8 juli 2017 14:33

Thomas Engström är ledarskribent?? Detta Pucko
ska alltså tillhöra dom mer intelligenta på blaskan,
då kan man undra över på vilken nivå resten av dom
befinner sig på?

 
Ingen bild

Pelle Kanin

8 juli 2017 14:57

Jimmies tal var fasen bland det bästa jag har hört. Det borde ge sossarna kalla kårar längs ryggraden. Är ju helt tydligt att SD nu siktar in sig på sossarnas väljare. +30% 2018 eller vad tror vi?
Och självklart med Thoralf som riksdagsledamot (eller minister...)

 
Ingen bild

Göta

8 juli 2017 15:28

@"Måste läsas..." (13:02)
David Eberhard (psykiater, överläkare, författare och debattör), vars kunniga och sakliga krönika i dagens GP, som sign "Måste läsas" har citerat en stor del av i sin kommentar ovan, har skrivit många MYCKET VIKTIGA artiklar.
Till exempel den med titeln "RENSA UPP I GENUSDÅRSKAPET", som Eberhard inleder med:
"Twitterkontot @RealPeerReview listar en massa nonsensstudier från bland annat genusteoretikernas galna värld. Ett litet axplock i det postmodernistiska flödet kan illustrera hur illa det är ställt med vetenskapligheten inom området...."

Eberhard avslutar sin artikel med följande minst sagt relevanta frågor:
"... Den nuvarande ovetenskapen står dock inte den gamla efter. Hur många felaktiga domar i familjerättstvister och orättvisa tjänstetillsättningar beror på ett genusteoretiskt paradigm som löpt faktaresistent amok? Hur många politiska beslut? Och hur många fler FULLKOMLIGT GALNA LÅTSASVETENSKAPLIGA avhandlingar ska skrivas och generera akademiska titlar innan någon sätter stopp? Det kommer ta decennier att rensa upp i dårskapen. Låt oss börja nu."
(Mina vesaler.)

http://www.gp.se/ledare/eberhard-rensa-upp-i-genusd%C3%A5rskapen-1.4305384

 
Ingen bild

tonton

8 juli 2017 16:14

Löjeväckande, Expressen gör sig själva till åtlöje.

 
Ingen bild

calle

8 juli 2017 18:37

nu när Jimmie kommer få bilda regering efter valet 2018 (om det inte blir valfusk), kommer det bli skadeglädje när 7 klöverns kreatur och dessa media.rottor kommer få erkänna SD hade rätt.

lite som i usa nu när trump rättar till allt tok.
roligt att ivanka fick ta över G20 mötet.
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/kritik-mot-att-ivanka-trump-tog-pappas-plats

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

8 juli 2017 19:25

Partiledarna i Alliansen förstår ingenting och är helt vilsna.

Dom har inte förstått att Alliansen är slut.

Om dom inte stöter sig med varann och fortsätter att dunka varandras ryggar tror dom att allt är lugnt.

Det är bara så enkelt att dom är inte till för varandra utan dom är till för svenska folket.

Så länge som dom inte fattar detta kommer alla Allianspartier att krympa och SD att växa.

För mig liknar dom mer och mer en klubb för inbördes beundran.

 
Ingen bild

Stefan A

8 juli 2017 20:36

Enda glädjande med Expressen är att de sakta håller på att strypa sig själva, och med personer som Mattsson och Baas kan det bara gå på ett sätt, skulle inte förvåna om vi snart får se båda anställda på SVT, fulmedias räddningsplanka....

 
Ingen bild

Ölandsbonde

8 juli 2017 21:21

Hej Thoralf, och tack för ditt idoga arbete med bloggen. Tack också för den ventil du erbjuder för oss frusterade svenskar.

Fråga: Du har ju varit i Almedalen under flera år. Hur uppfattar du hatet och skitpratet mot SD i år jämfört med tidigare år? Ser du några tecken på förändring åt det ena eller andra hållet?

Den där serveringen som höll stängt under SD´s dag för ett antal år sedan, hade den öppet i år?

Thoralf Alfsson

8 juli 2017 22:38

Jo, den höll givetvis öppet (Donners Brunn)

När det gäller skitpratet har det blivit bättre men vissa journalister fortsätter på samma spår som t.ex Anders Lindberg från Aftonbladet.

 
Ingen bild

Fredrik

8 juli 2017 22:03

Såg precis att dom tog upp våldtäkterna på Bråvalla, och att dom la ner på grund av det på FOX NEWS!
Även tog dom upp att det föreslagits mansfria festivaler, och dom skrattade gott åt den galenskapen.

What happend last night in Sweden...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 19 sept 21:57

Upptäckte sent igår kväll att centerpartiets riksdagskandidat Jaafar Al-Jabiri i Kalmar hade skrivit ett Facebookinlägg som är ren och skär lögn. Här nedan kan du läsa inlägget.       Problemet för Jaafar Al-Jabiri är bara att jag lämnade K...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 18 sept 20:16

Jag hoppas att mina läsare har förståelse för lite låg aktivitet på bloggen. Jag försöker gå ner i varv. Tempot var alldeles för högt under valrörelsen och min stressnivå låg på bristningsgränsen och den brast vid något tillfälle och det ber jag om u...

Av Thoralf Alfsson - Söndag 16 sept 23:33


Läser i Barometern att jag blev tredje ersättare för SD i Kalmar län till riksdagen enligt valmyndigheten.   Eftersom det slutgiltiga valresultatet nu presenterats och alla personkryss är räknade i riksdagsvalet gjorde jag en liten sammanställnin...

Av Thoralf Alfsson - Lördag 15 sept 14:35


    Under valdagen hade jag ansvar för att våra namnvalsedlar fanns i tre vallokaler i centrala Kalmar. Allt fungerade väldigt bra i dessa vallokaler under hela dagen. Jag besökte dock flera andra vallokaler efter att jag fått samtal/sms/mess om...

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 13 sept 15:46


    I lördags var det Prideparad i Kalmar. Miljöpartiets Max Troendlé kunde inte dölja sin glädje i våras när tillståndet för Prideparaden kom och att den skulle gå av stapeln dagen innan valdagen. Han såg uppenbarligen möjligheter till att dra ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 123 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Infoblad

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se