thoralf

Direktlänk till inlägg 6 juli 2017

DAGENS NYA INTRYCK

Av Thoralf Alfsson - 6 juli 2017 23:58

 


Miljöpartisterna har gjort sig hörda idag. Marcus Oscarsson hade en liten utläggning där han tror att de kan klamra sig fast i riksdagen genom att återgå till att prata enbart om miljö och klimat. Han har nog en poäng där den gode Marcus. Men skulle den kommande vintern bli en riktig vargavinter så faller miljöpartiet och partiets trovärdighet fullständigt ihop. Därför hoppas vi på en riktigt kall och snörik vinter.


Väljer Ebba Busch Thor Trump eller Putin?


 


Lite förvånande väljer Ebba Busch Thor att campa med Putin före Trump vid utfrågning hos Aftonbladet.


Dagens bästa debatt såg jag hos Dagens Samhälle mellan Banar Sabet ordförande för centerkvinnorna i Stockholm och vänsterpartiets Amineh Kakabaveh. Jag måste säga att jag önskar Amineh Kakabaveh företrädde SD i dessa frågor. Jag hörde inte riktigt hela debatten, missade lite i början men av den delen lyssnade på så sa Amineh precis det som jag sympatiserar med. Lyssnar ni på debatten så skall ni veta att det är jag som drar igång applåderna för Amineh Kakabaveh 😉 vid ca 17 minuter.Centerpartiet är fullständigt ute och cyklar!


TV4 körde Trumps tal i Polen på storbild ;-)


 Jag har under dessa dagar fått uppslag på många blogginlägg men de behöver bearbetas lite innan det är dags att publicera det på bloggen. Har också tagit mängder av bilder för kommande blogginlägg.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sigge

7 juli 2017 00:26

Man ser hur finansministern börjar leta efter möjligheter att kassera in pengar från det enfaldiga folket. Förstår inte att hon letar efter nya inkomstkällor till staten, nu när nysvenskarna börjar fylla skattekistorna med pengar -skämt. Men detta är bara början.

Fastigheterna i landet är minst 50% för dyra. Folk har alldeles för länge lånat på sina fastigheter och konsumerat pengarna. Och bankerna har varit villiga att låna ut. Eftersom de självhärliga sossarna aldrig kommer att riskera at bli av med makten i förtid, kommer de att påverka Riksbanken att höja räntan först efter valet nästa år.

När räntan kommer upp i ett par procent, kommer huspriserna att rasa och bankerna kommer att gå i konkurs i vanlig ordning. Men skillnaden mot krisen 2008 kommer att vara, att de som sitter på pengar på bankerna kommer också att förlora pengar. Det är en ny EU-regel som har tagits fram i smyg och kommer att verka som den gjorde på Cypern, där främst ryssar förlorade pengar den gången (Thoralfs notering). Troligtvis kommer man att också panta in aktier och annat smått å gott som folk har på bankerna.

Staten har ju redan sänkt pensionerna för pensionärerna till den milda grad att en del svälter. Nästa steg (och det är bara en tidsfråga innan det händer) är att sänka bidragen till nysvenskarna. Och vad kommer att hända då? Väst krävde när krisen bröt ut, att Saudiarabien skulle ta emot flyktingar för att de hade 3 miljoner luftkonditionerade sängar som användes till ramadan. Vad sa Saudiarabien om sitt eget sunnitiska folk som flydde från IS? Vi tar inte in en enda person, för att det blir bara upplopp. Vad tror de svenska politikerna att det blir när nysvenskarna blir missnöjda? Tror de att nysvenskarna kommer att gå lugnt till sina moskéer och sjunga ”we shall overcome” enligt Friggebo-modellen? Eller blir det upplopp som saudiaraberna trodde?

Här sitter säker de goda svenska politikerna med de djupaste insikterna om den arabiska mentaliteten. De kan uppskatta läget mycket bättre än araberna själva. Jag hade i detta läge bunkrat upp förnödenheter för ett halvår framåt om jag hade bott i landet. Det kan i vilket fall som helst inte vara fel. Och blir det inte upplopp, kan man tillsammans med nysvenskarna skjuta automateld med deras kalasjnikovs av ren glädje för att allt gick bra.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 juli 2017 00:43

Iranskan Amineh Kakabaveh och kurdiskan Banar Sabet diskuterade alltså könsseparatism.

i Sverige?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 juli 2017 03:10

Seminarium med Thomas Gür. Lite dåligt ljud emellanåt, men det som sägs är mycket, mycket bra. Lyssna speciellt när publiken efteråt får ställa frågor.

Många intressanta svar.

https://www.facebook.com/anna.jung.9469/videos/10155018453893579/?pnref=story

 
Ingen bild

Gubben Svensk

7 juli 2017 08:18

”SD uppfattas som ett högerparti”
Som sin vana trogen kastar SVT fake news på samma dag som
Jimmie Åkesson skall hålla tal.

Man vill påskina att SD skulle vara ett slags högerpart vilket
på vissa områden kan stämma men glömmer att meddela att
SD är faktiskt mest är ett nationalistisk mittenparti.

Tidigare skrev man att SD det var ett extremt högerparti
och försökte även då ljuga om fakta.

 
Ingen bild

Knaster

7 juli 2017 08:36

Märks att SVT håller låg profil mot sd. Inte ett ljud på nyheterna 08.00 om de förslag sd lagt fram idag. Alla andra partier tigs upp under veckan. Man blir så jävla förbannad!!!

 
Ingen bild

Lasse P

7 juli 2017 09:13

Lyssnade på nyheterna på radion.Dom rödgröna ville ta 8 miljarder av biståndet till flyktingmottagning,ta aldrig detta helvete inte slut någon gång.NU VÄNTAR VI PÅ SOM CYPERN GJORDE MED RYSSARNA DOM RÖDGRÖNA GÅR IN OCH TA VÅRA PENGAR OM NÅGOT FINNES.

 
Ingen bild

Gustaf

7 juli 2017 09:15

Lyssnade på Jimmie Åkesson i SVT. Lugn avslappnad lite sofistikerad, inga händer som flyger i luften för att kunna uttala sig. Balanserad och korrekta svar på frågor.
Utgör enda hoppet för oss svenskar.
Vilken skillnad på person och person i framtoning i jämförelse med statsministern !
Magdalena Andersson gjorde bort sig rejält i går.

 
Ingen bild

Lena

7 juli 2017 10:43

Svt pratar endast OM SD men inte MED dem! Vilket galet land vi lever i.

 
Ingen bild

calle

7 juli 2017 11:56

översta bilden påvisar den otäcka smygande hjärntvätten, Svenska folket, främst svenska kvinnor hjärntvättas att följa kalergi-planen.

 
Ingen bild

Boris

7 juli 2017 12:28

@Gustav
Magdalena Andersson är bara fylld av hat

 
Ingen bild

Tony

7 juli 2017 13:03

Om nu ASD är ett högerparti måste det betyda att
Svenska arbetare också är det eftersom dom har
lämnat sossarna för SD??

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 juli 2017 13:17

Klickbar länk till seminariet med Thomas Gür

https://goo.gl/yzEpeB

 
Ingen bild

Gustaf

7 juli 2017 14:19

Re 12;28 Ja, hon överraskade verkligen och statsministern slapp redovisa flera fadäser med den svenska modellen denna gång i Almedalen.
Undrar vad som händer nu med finansministern efter detta.
Klarar hon sig vidare......

 
Ingen bild

Pelle Kanin

7 juli 2017 14:40

En inte helt ointressant fråga är hur i helvete Expressen kan visa interna dokument och mail. Antingen har ju SD eller har haft en läcka av guds nåde. Hoppas den läckan är igentäppt.

Thoralf Alfsson

7 juli 2017 16:48

Om du syftar på mailet till mig så är det sju år gammalt

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 juli 2017 15:07

GP: ”Tusentals tågar genom Visby för mångfalden”

Ska man skratta eller gråta? Titta på bilden som illustrerar spektaklet.

Byt ut texten på plakaten mot NMR:s och det skulle ha passerat utan vidare som en högerextrem demonstration.

Inte en enda arab, afrikan eller någon ens med tydligt utomnordiskt utseende i det ”toleranta” tåget. Kunde de inte ens ha vaskat fram en förslagen imam att fronta eländet med? Nej, självklart inte. I de politiska moskéerna har imamerna fullt upp med andra budskap.

Sverige är pytteliten skyddad verkstad.

https://goo.gl/sbFYYV

 
Ingen bild

Pepparholm

7 juli 2017 17:48

Att Löfvens regering ens släpper ut förslaget om urvattning att tryckfrihetsgrundlagen på remiss vittnar om socialdemokraternas förfall.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

7 juli 2017 18:07

SD ett rasistiskt parti
SD är nynazister
SD är är högerpopulistister
SD är ett högerextremt parti
Så har det låtit inte bara i MSM utan även i upprop från kändisar och sådan som vill bli.
Sedan, efter 15 år av desinformation och allmän skitspridning utan att, i alla fall jag, ha sett en enda motion från SD omskrivas, ber man gemene man att placera SD på en vänster - högerskala.
Och svaret man fick var inte oväntat men lite rubriker kan man sätta på det.

Så hedrande det skulle vara om en riktig journalist satte sig och gick igenom SD´s motioner och gjorde en seriös granskning av dem.

Tänk så galet det resoneras. Trots att SD avskiljts från ALLT inflytande på rikspolitiken så är det elände vi nu vistas i SD´s fel. Helt fantastiskt. Gettona beror på SD´s fientlighet mot främlingar. Islamofobin hos SD driver fredliga muslimer till massmord. Nu är det bara att invänta pansargeneralens historiaanalys att det var SD, eller deras föregångare, som orsakade den muslimska invasionen av Balkan och vidare mot Wien på 1600-talet.

Det är helt obegripligt att man vurma för en kultur som på 700-år inte åstadkommit ett enda dugg på vetenskapens område. Inte så konstigt då det är huvudet av på alla som tänker något nytt.

 
Ingen bild

O´ Hyra

7 juli 2017 18:13

Olof Aschberg farfar till journalisten Robert Aschberg.

Det var den svensk-judiske bankiren och kommunisten Olof Aschberg som genom sina täta kontakter med kommunistpartiet i Moskva efter revolutionen 1917 kom över stora kulturskatter och transfererade guld åt bolsjevikerna, som var utsatta för en handelsblockad. Det visar nya ryska arkivkällor.

http://www.friatider.se/aschberg-tvattade-bolsjevikguld

 
Ingen bild

Hasse Pannband

7 juli 2017 18:42

Ölandsbonde!
"Det är helt obegripligt att man vurma för en kultur som på 700-år inte åstadkommit ett enda dugg på vetenskapens område."

Köpte ett skärbräde i cederträ när jag besökte
Jordanien. Högteknologiskt vill jag lova.

 
Ingen bild

Peter L

7 juli 2017 18:42

Den kokta grodan med Gustav och Erik med skarpa
analyser, det här är sista chansen för SD 2018https://soundcloud.com/den-kokta-grodan

 
Ingen bild

Von Kätting

7 juli 2017 19:17

Här sitter jag nu på balkongen iklädd
toppluva och yllejumper, som tur är
med en pilsner av modell – stark!

Funderar om det kan vara ”den globala uppvärmningen”?

Annat som jag funderar på är SD:s tvivelaktiga förflutna?
Att det fanns några snubbar som kört stridsvagn åt Hitler?
Herregud världskriget slutade 1945. Hur länge ska det
finnas arvsynd? Hur är det ned ”allas lika värde”
inte mycket när det väl gäller!

 
Ingen bild

Pepparholm

7 juli 2017 20:33

Enligt Fria Tider ska nu rikspolischefen satsa 10 Mkr på hat mot journalister. Han lär finnas i Visby, så någon vanlig medborgare borde fråga honom om det är sant. Är det verkligen hans högsta prioritet. För hans uppgift är att skydda just vanliga medborgare.

 
Ingen bild

bow

7 juli 2017 22:18

Åkessons tal idag var riktigt bra

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

8 juli 2017 07:15

Man kan med lätthet uppfatta att Åkesson är vassare än övriga partiledare både i sitt tal och utfrågningen efter.
Ändå intervjuades han av vänsterhäxan Belinda.

 
Ingen bild

Gustaf

8 juli 2017 08:05

Ni missar väl inte Löfvens veckoresa tillsammans med DN;s reportageteam.

 
Ingen bild

Hacke

8 juli 2017 09:47

Ett nysvenskt ord som kommit flitigt till användning i fake news och då inte minst i "sakliga och oberoende public service" är samlingsnamnet "våldsverkare" på de uteslutande vänsterfolk som i dagarna förvandlar Hamburg till krigszon.
Svensk msm är alltmer att betrakta som en smått löjeväckande aktör i marginalen i nyhetsflödet.

 
Ingen bild

Lena

8 juli 2017 11:12

Angående de mycket våldsamma upploppen i Hamburg inför G20-mötet, så satt det långt inne innan de berättade (efter specifik fråga från programledare om vilka bråkmakarna var för ena), så klämde han fram att det var "antikapitalistiska grupperingar". Det verkar som de har svårt också med att säga vänstergrupper, eller varför inte kommunistbråkmakare? Tänk om det var NMR som uppförde sig så, då hade det varit mer än lite diskreta "nyheter". (OBS jag gillar inte NMR och vet heller inte så mycket om dem men de är i mina ögon mycket extrema).

 
Ingen bild

Björn

8 juli 2017 16:24

@ölandsbonde 18.07 " inte åstadkommit ett enda dugg på vetenskapens område". Du har ju faktiskt nästan helt rätt, det finns 8 muslimska nobelpristagare. 6 fick fredspriset, bla Yasser Arafat(-94) . 1 har fått pris I litteratur Najib Mahfooz (88), och slutligen 1 I kemi Ahmed Zewail (99). Zewail var professor I USA och fick även sin högre utbildning där.
För en jämförelse kan nämnas att antalet judar som fått nobelpriset är 136.
Antalet Muslimer I världen ca 1,2 miljarder. Judar ca 14 miljoner. Allt enligt gluefox.com
Ska man sen också dra in svarta I det hela, så har 12 fått ett nobelpris, de allra flesta av dessa har fått fredspriset, däribland Nelson Mandela (93) och Barac Obama (09). Ingen svart har fått pris I Kemi, Fysik eller medicin.
Sen kan man ju dra vilka slutsatser man vill. En bidragande orsak kan vara utbildningsmöjligheten.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10 11 12 13
14
15 16
17
18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se