thoralf

Alla inlägg under juni 2017

Av Thoralf Alfsson - 7 juni 2017 19:24

”Det viktigaste är att vi går fram gemensamt och att vi står enade mot terror och har en bred parlamentarisk uppslutning bakom de åtgärder vi gör för att stärka säkerheten för Sverige.”

Anders Ygeman i Sveriges Radio Ekot


Vilket skämt! Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet stängdes ute från dessa förhandlingar.


”Vi går fram gemensamt och att vi står enade mot terror.”

 

Anders Ygeman ljuger i Sveriges Radio så han till och med tror på det själv. Vilken självgod, arrogant och dryg socialdemokratisk inrikesminister. Den som tror att dessa åtgärder kommer göra någon större skillnad är både godtrogen och naiv.


Jag förstår varför Anders Ygeman inte ville ha med Sverigedemokraterna i dessa samtal. Sverigedemokraterna är det enda parti som har förstått vad roten till problemen sitter. Det har inte Anders Ygeman och statsminister Stefan Löfven.

Statsministern åkte istället till Rinkeby och höll tal under nationaldagen och fiskade röster till valet 2018 genom att citera koranen och prata om nazism. Det hade varit betydligt bättre om han pratat om islamism i Rinkeby. Jisses vilken naiv statminister vi har! Läs artikel i Nyheter idag.


Samtiden har frågat Anders Ygeman om varför Sverigedemokraterna inte bjöds in till samtalen.


”På frågan varför Sverigedemokraterna inte fick vara med i samtalen svarar inrikesminister Anders Ygeman att SD har “konstiga och långtgående förslag” .

– Vi har inte samma samsyn. Som exempel säger han att SD vill utvisa människor till tortyr och dödsstraff och att SD inte vill låta IS-terrorister återvända efter terrorresor.”

 

Ska man skratta eller gråta över Anders Ygeman? Nej, vi skall se till att han får sparken i valet 2018!

ANNONS
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2017 21:09

Har firat nationaldagen som vanligt mer ett besök vid Skäftekärr på Öland. Det är ett säkert firande! Utan mångkultur och diverse andra påhitt. En plump var förstås när förre landshövdingen Stefan Carlsson höll nationaldagstalet och ljög hej vilt om utbildningsnivån på flyktingar från Syrien och MENA-länderna. Men han har ju som väl är fått sparken!


I år sjöngs det dock bara två verser av nationalsången. Undrar om man inte sjöng alla fyra verser förra året. Någon kanske inte gillade det.


Företagen i Kalmar är dåliga på att flagga på vär nationaldag hörde jag ifrån en av mina läsare på bloggen som kollar runt lite i Kalmar. Många företag har flaggstänger men någon svensk flagga får inte plats, inte ens på nationaldagen. IKEA flaggade dock med flera svenska flaggor. 


När jag kom hem ordnade jag en lite mat med nypotatis, sill, ägghalvor, köttbullar och prinskorv med egen odlad gräslök och persilja. Och så en liten skåne förstås. Satt ute trädgården och njöt av solen och alla fåglar. Staren har fått ut sina ungar redan. Det var tyst i deras holk. I blåmesens holk var det också tyst och ingen trafik med matning. Tycks ha hänt en hel del medan jag var i Norrköping i helgen.


Halsbandsflugsnapparen jobbar dock på. Luftens formel 1 fågel, tornseglarna, jagar omkring i luften och svischar förbi i hisklig fart mellan träd och husknutar. Jag har en väldigt speciell relation till just tornseglarna. När de började häcka vid mitt hus blev jag väldigt glad. Jag har byggt flera fågelholkar som skall vara anpassade för tornseglare men dessa holkar håller bland annat staren till i.Tornseglarna har istället valt dels en vanlig holk och sedan förstås också under takpannorna. Jag tror att min speciella relation till just tornseglarna beror på att under min uppväxt på Parkgatan 20 i Södra Vi, så hade vi tornseglare som häckade under takpannorna. Det hände då och då att de missade start eller landning från hängrännorna och istället kom nerfarande genom stuprören. När de väl hamnat på marken hade de svårt att lyfta och få luft under vingarna. Det var mer än en gång som jag fick lyfta upp en tornseglare och försiktigt kasta upp dem lite i luften så de kom iväg.
”Hot om terrorattacker är en del av livet i en storstad, sa Londons borgmästare i fjol.

Det stämmer inte riktigt. Det äger inte rum några terrordåd i Budapest, Prag eller Warszawa.”

 

”Risken att du ska sprängas i luften av en självmordsbombare i Tokyo är försvinnande liten.”

 

”För politiker som Ungerns Viktor Orbán så råder det inget tvivel om orsaken till detta. Detta är länder som inte har haft någon massinvandring under de senaste decennierna, detta är länder utan en muslimsk minoritet.”

 

Mats Larsson i en krönika i Expressen


Tänk äntligen har polletten ramlat ner för en krönikör på Expressen. Eller är det bara en tillfällig sinnesförvirring under ruset av den svenska nationaldagen?


”Detta är länder utan en muslimsk minoritet.”

 

Det är en text som för bara några månader sedan hade varit helt omöjlig att skriva för en politiskt korrekt skribent inom media. Den hade utan tvivel dömts ut som rasistisk eller kanske nazistiskt av vänsterskribenter och kulturetablissemanget.


Viktor Orbán driver rätt politik och har gjort det under en lång tid. Är det så vi skall uppfatta Mats Larssons text? Ingen vill väl drabbas av terrorattacker!


Sverige har istället drivit en svängdörrspolitik där det krävs mer id-handlingar för att hämta ut ett postpaket än vad det har krävts för att passera gränskontrollen och begära asyl!


Gud, vilket förakt jag känner för de som är ansvariga för detta! Stefan Löfven, Fredrik Reinfeldt, Gustav Fridolin, Åsa Romson, Jan Björklund, Maud Olofsson, Annie Lööf, Mona Sahlin, Göran Persson, bara för att nämna några av alla dessa hundratals politiker som bär ansvaret för att vi nu har hundratusentals muslimer i vårt land, där det med allra största sannolikt döljer sig tusentals islamister och potentiella terrorister!

Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2017 00:23

”Vi håller på att fördjupa oss i domen och ska ta ställning till om vi ska överklaga. Vi tycker att det är ett väldigt märkligt ställningstagande av länsstyrelsen att upphäva bygglovet på grund av markföroreningar, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson (S).”

 

Artikel i Östra Småland

 

Nu har provsvaren kommit från markundersökningarna där Kalmar kommun vill bygga en flyktingby och där man också beviljat ett bygglov som grannarna överklagat. Dessutom har Länsstyrelsen gett grannarna rätt i sitt överklagande.


Men Kalmar kommun tycks inte ge upp sina försök att bygga på den förorenade marken. Prover som tagita av företaget Structor Miljö Öst AB visar nu att det finns rester av DDT i marken, nivåerna är något högre än de riktvärden som finns.


 


Nu har det alltså konstaterats att så mycket som ca 2 000 m2 av marken är förorenad av DDT.


Undrar om Kalmar kommun nu kommer att frakta bort 500 m3 jordmassor för att kunna bygga den tillfälliga flyktingbyn med 10st modulhus. Vart fraktar man jordmassor förorenade med DDT? Till vilken kostnad?


Jag tycker att Kalmar kommuns svar till Länsstyrelsen är minst sagt häpnadsväckande.


 


”Hittades endast lite föroreningar (bekämpningsmedel).”


 


Ansvariga på Kalmar kommun nämner inte ens att det handlar om DDT!

 

Det tillfälliga byggnadslovet för flyktingbyn i Påryd skall drivas igenom till varje pris!

Av Thoralf Alfsson - 4 juni 2017 20:32

 


Peter Kofod, Dansk Folkeparti talar i Norrköping.

 

”En sån dag som denna när SD fyller hela Louis de Geer med hyfsat vanligt och vettigt folk och när till och med "statliga SCB*" nyss har bekräftat att Sverigedemokraterna nu är större än Moderaterna; en sådan dag visar Jimmie Åkesson varför han framstår som den bästa och skickligaste partiledaren och kommunikatören i Sverige just nu. Gudrun Schyman och Jan Björklund må ursäkta; men så är det.”

Vidar Andersson


På sin blogg skriver faktiskt Vidar Andersson riktigt bra om inledningen av SD 2018

http://www.folkbladet.se/blogg/widardirekt/det-nast-basta-med-jimmie-akesson/?blog=2518025&entry=9605418


Att träffa så många partivänner är alltid väldigt trevligt. Jag vet inte hur många som jag hälsat på under helgen. Hur många som kommit fram och tackat mig för min blogg. Det startade redan med personalen vid incheckningen, ett väldigt skönt välkomnande. Sedan hoppas väldigt många att jag återkommer till riksdagen. Det är valberedning som har det i sin hand!


När jag lämnade Louis de Geer för att gå till hotellet och hämta min bil för hemfärden möte jag på en gångväg en man i 70-årsåldern kanske äldre som utbrast ”dig känner jag igen”. Han var inte deltagare vid SD 2018 eller partimedlem. Han tackade mig och sa att ”det behövs sådana som du”. Det var en väldigt skön avslutning på en väldigt trevlig helg. Han liknade faktiskt Vidar Andersson ;-)


Nytt terrordåd i London. Sju döda och flera allvarligt skadade. Imponerande av brittisk polis att man redan efter 8 minuter efter första larmet skjutit ihjäl de tre islamisterna! Jag undrar hur lång tid det hade tagit för svensk polis?


Jag nöjer mig med att bara påminna om mitt blogginlägg ”Dags att tala klarspråk 3”.


Kvällens Agenda.


Vilka patetiska och naiva deltagare som diskuterar islamistiska terrorister. En liberal och en vänsterpartist, bara att SVT väljer dessa partier att debattera islamister. Niklas Ekdahl trodde att islamisterna så småningom skall tröttna och sluta med sina terrordåd. Snacka om att vara naiv. Islam har inte dött ut på 1400 år. Islam har heller inte reformerats på 1400 år.
Av Thoralf Alfsson - 4 juni 2017 00:11

Ni som väntar på ett riktigt blogginlägg får vänta lite. Jag är i Norrköping på Sverigedemokraternas stora Event SD 2018. Social samvaro med likasinnade står på programmet.


Alltid lika trevligt att träffa så många läsare av bloggen. Undrar om jag själv förstår hur många som läser mina blogginlägg? Vi är väl bara drygt 1 000 eller kanske 1 400 i Norrköping.

Av Thoralf Alfsson - 1 juni 2017 23:15

I kvällens Aktuellt utmanade Birgitta Olsson sin partiledare Jan Björklund om partiledarposten. Det är med andra ord upplagt för en infekterad partiledarstrid inom Liberalerna lagom till ett valår.


Tänk er följande partiledare för Alliansen i valrörelsen.


Anna Kinberg Batra, Moderaterna

Annie Lööf, Centerpartiet

Birgitta Olsson, Liberalerna

Ebba Busch Thor, Kristdemokraterna


Alliansväljarnas alternativ är sedan Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna! Vid detta scenario tror jag inte att andelen kvinnor som röstar på SD kommer öka, snarare minska.


Vi kanske även kan diskutera jämställdhet i detta perspektiv. En Allians med enbart kvinnliga partiledare. Är det smart? Hur kommer väljarna och då speciellt de manliga väljarna se på Alliansen? Vid valet 2014 var det Fredrik Reinfeldt, Jan Björklund och Göran Hägglund och Annie Lööf. Kommer manliga väljare hellre lägga sin röst på en manlig partiledare?


Jag tror att fyra kvinnliga partiledare för Alliansen kan ha en viss psykologisk effekt hos väljarna jag tror att det vore ett drömläge för SD och Jimmie Åkesson.


I Kalmar har det varit lite turbulent sedan igår då nyheten att Kalmar kommun kommer att ta över ägandet av Guldfågeln arena.

 

Majoriteten beståndet av S, V och C kommer driva igenom detta. MP och L vill hellre att Kalmar FF går i konkurs och att Kalmar kommun får sin borgen på 120 miljoner kronor utlöst.


SD och KD är försiktigt positiva om avtalen som skrivs följer de som sagts muntligen.


Moderaterna vill istället öka föreningsbidraget till Kalmar FF från drygt 6 miljoner kronor till 18 miljoner kronor per år. Nog för att Moderaterna är ett oppositionsparti och oftast vill hitta sin egen lösning men i detta fall begriper jag mig inte på Moderaterna och Christina Fosnes. Det innebär att Moderaterna lösning skulle kosta 10 miljoner kronor mer per år för skattebetalarna än den lösningen som har presenterats av majoriteten och som SD kan tänka sig att stödja. Helt obegripligt! Jag förstår mig inte på Moderaterna i Kalmar! Det gäller inte bara i denna fråga utan i de flesta frågor som skall behandlas av politiken. Man försöker agera opposition men misslyckas väldigt ofta.


När det gäller majoritetens förslag så finns det dock några oklarheter som jag kommer försöka få svar på!


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se