thoralf

Alla inlägg under juni 2017

Av Thoralf Alfsson - 14 juni 2017 19:42

Har haft möte i Samhällsbyggnadsnämnden idag men har nu lyssnat på dagens partiledardebatt i riksdagen i efterhand. Jimmie Åkesson klarade sig bra och satte Stefan Löfven och Anna Kinberg Batra på prov i sina replikskiften.


Men det är skrämmande hur man undviker sanningen, hur mycket hyckleri som förekommer, hur man tar åt sig äran av andras partiers reformer eller konjunkturen, dessutom utan att skämmas! Hur man trixar med statistik eller bara använder de data som passar sitt eget syfte.


Isabella Lövin pratade bara om klimatförändringar, till och med Annie Lööf påstår nu att de låga grundvattennivåerna och torkan beror på klimatförändringarna. Experter på SMHI som säger att det beror på väder har uppenbarligen fel enligt Lövin och Lööf.


Jonas Sjöstedts replikskifte med Jimmie Åkesson om hur kriminella Sverigedemokraternas riksdagsgrupp är, var nog utan tvekan dagens lågvattenmärke. Jimmie Åkesson svarade dock på ett mycket trovärdigt sätt och ifrågasatte istället Jonas Sjöstedts syn på de som avtjänat sina straff.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 13 juni 2017 23:05

Min förkylning vill inte ge med sig. Snorar och hostar för säkert tredje veckan. Känner mig rätt låg men försöker ändå hålla igång. Blev 800 foldrar med Vårdpartiet utdelade idag i Lindsdal.

I förra veckan glömde jag att nämna att jag träffade Mattias Karlsson vid Kalmar flygplats. Han fick inspektera min trehjuling som jag använder vid utdelning i villaområden och på landsbygden. I förra veckan delade jag färdigt i Smedby som har ca 1 400 hushåll.


Förkylningen gör dock att jag inte har energi för att gräva och skriva långa blogginlägg. Men jag kan säga när man följer med i media blir man rätt besviken på t.ex Jan Björklunds utspel eller dagens lögner från LO. Men de är ju inte de enda som kör med en fakeagenda. Man blir egentligen väldigt besviken på vuxna och bildade människor som är så fruktansvärt falska.


Anna Kinberg Batra talade idag på Järvaveckan. Det var så långt ifrån ”öppna hjärtan” som det går att komma. Men det behövs nog när det finns socialdemokrater som är kommunanställda som gillar när judar dödas i terrorattacker. En spännande tid vi går till mötes i det mångkulturella Sverige. Var sker nästa terrorattack? Blir det i Stockholm igen?


Jag hoppas att SD har en bra strategi för att bemöta alla dumheter från ohederliga politiska motståndare. Det absolut bästa vore om SD funderade ut en strategi som förekommer dessa lögner och fake news innan dessa ”groddor” börjar hoppa ur munnarna på de politiska motståndarna.ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 12 juni 2017 23:29

 


Aktuelltsändningen ikväll. Intressant att se hur Alice Teodorescu fick Jan Helin att backa och försvara sig. Sanningen segrar alltid över lögnen. Vem som står för lögnen behöver jag väl inte skriva.


För några veckor sedan var det Peter Wolodarski som stod i studion mitt emot Alice Teodorescu och darrade på rösten och flackade med blicken när han inte klarade av att debattera med Alice Teodorescu.


Nu väntar vi bara att Expressens chefredaktör också ställs mot Alice Teodorescu så att hon även kan klä av honom i all sin nakenhet.


Om svensk media skall återfå allmänhetens förtroende måste dessa herrar sparkas ut och ersättas med personer som inte har några kopplingar till pk-eliten eller det som pågått under det senaste decenniet. Hur många tror att detta kommer hända?

Av Thoralf Alfsson - 11 juni 2017 09:52

I torsdags skrev jag om ett barnäktenskap i Kalmar där mannen kan vara i femtioårsåldern men det är något som socialförvaltningen inte vill bekräfta. Anledningen till att Östra Småland skrev om fallet var egentligen inte barnäktenskapet i sig utan att IVO berömmer Kalmar kommun hur de hanterat fallet. Jag undrar om man där med också skall tolka det som att det var bra att den 16-åriga flickan fick fortsätta att bo med mannen?


”Det känns mycket glädjande att läsa IVO:s beslut. Det ger oss ett kvitto på att vi hanterat en mycket svår och komplex fråga som barnäktenskap på rätt sätt. De chefer och socialsekreterare som handlagt ärendet ska ha en eloge. Hanteringen visar att socialtjänsten i Kalmar har duktiga och kompetenta socialarbetare, säger socialchef Cecilia Frid.”

 

Östra Småland

 

IVO, Inspektion för Vård o Omsorg.


Nu börjar sommarloven från skolorna och då kan man undra hur många unga flickor som tvingas hem till hemlandet för att ingå äktenskap med någon som föräldrarna och släkten valt ut.


Ring P1

 

Intressant inlägg i Ring P1 om Järvaveckan.


 

Av Thoralf Alfsson - 9 juni 2017 20:30

Idag publicerade Östra Småland en artikel där man tar upp om jag kommer kandidera till riksdagen i valet 2018. Det blev en halvsida i tidningen och en bra text skriven av Ulf Carlsson, en sann journalist. Inga påhopp och inga negativa epitet i artikeln, utan bara sakliga uppgifter och några citat från mig.


Jag har givetvis länkat till artikeln på Facebook. Intressant att se vilka som gillar och vilka personer och partivänner som inte gillat artikeln. Vill du se mig i riksdagen igen får du gärna gilla artikeln på Facebook.Det finns dock många som inte kan läsa artikeln då den finns bakom en betalvägg. Någon journalist på Gota Media sa till mig att en artikeln skulle kunna vara läsbar under 48 timmar för alla om man länkade den till Facebook men det kanske inte stämmer.


Därför citerar jag delar av artikeln.


”Många partimedlemmar hoppas nu att Sverigedemokraternas profilerade bloggare Thoralf Alfsson i Kalmar åter hamnar i riksdagen.

 

”På partiets utvecklingsdagar i Norrköping i pingsthelgen fick Alfsson mycket stöd för en ny period i parlamentet.

– Det var verkligen uppmuntrande att höra, säger han. Det var en bra stämning i Norrköping.

– Och jag skulle tacka ja om jag fick frågan. Det är ju egentligen det man vill uppnå. Men slutgiltigt är det en fråga för valberedningen.

 

Efter att ha suttit i riksdagen 2010-2014, nominerades Thoralf Alfsson inte för en ny period inför valet 2014. Det blev i stället Mattias Johansson-Bäckström från Oskarshamn som tog över. Men han är egentligen inte riksdagsledamot för Kalmar utan för Västernorrland.

 

De två SD-mandaten från Kalmar gick i stället till Paula Bieler från Uppsala och Christina Östberg från Söderhamn. Orsaken är att SD har en gemensam lista för hela landet.

 

Det har gjort att partiledningen haft järnkoll på vilka som hamnat i riksdagen. Inför valet nästa år diskuteras om partiet ska arbeta på samma sätt som alla andra, med regionalt nominerade kandidater och i det läget blir det mycket svårt att runda Thoralf Alfsson, när det ska beslutas vilka som kandiderar för länet. Han är i dag en av de mest kända SD-profilerna utanför partiledningen.

 

Varför Alfsson petades förra gången vet han fortfarande inte.

– Det är faktiskt ingen i valberedningen som berättat. Men jag accepterar förstås det. Valberedningen bestämmer.

 

Möjligen kan ett skäl vara hans mycket lästa blogg med 40 000-70 000 unika besökare varje månad. Det gör att han har en egen plattform utanför partiledningens kontroll.

 

Om siffrorna från opinionsundersökningarna stämmer kan SD kamma hem ytterligare ett mandat i länet i september 2018.

 

Den 1 december ska nomineringarna till kommuner och landsting inför nästa års val vara inne hos Sverigedemokraterna. Vad som gäller för riksdagen är ännu inte klart, men förmodligen blir det samma datum.

Alla kandidater måste lämna in ett utdrag ur belastningsregistret och skriva under en försäkran om lojalitet mot partiet innan de sätts upp på en valsedel.

 

Förra gången var Thoralf Alfsson suppleant i en rad utskott innan han så småningom blev ordinarie i skatteutskottet.

 

Men även om han gärna skulle tacka ja till en nominering till riksdagen kan det bli väl så spännande i kommunen efter valet, menar han.

– Vi får se vilket läge det blir i Kalmar efter september nästa år. Det är först då vi har facit.

 

För tillfället är Thoralf Alfsson på samma sida som den politiska majoriteten, med kommunalrådet Johan Persson i spetsen i arenafrågan. SD tycker att kommunens planerade köp av anläggningen är ett bra förslag, trots att en stor majoritet i en omröstning på Alfssons blogg har en motsatt uppfattning. Av 332 röstande tycker 64 procent att köpet är en dålig idé.

 

Men det tycker inte gruppledaren för partiet och Thoralf Alfsson jobbar hårt i kommentarsfälten för att förklara varför han hamnat på samma sida som den politiska majoriteten i arenafrågan.

– Majoritetens förslag är det minst dåliga av de alternativ som finns. Det handlar lite om pest eller kolera.”

 

Av Thoralf Alfsson - 8 juni 2017 23:36

För en tid sedan skrev Östra Småland en artikel om ett barnäktenskap i Kalmar där en flicka på 16 år som dessutom var tvåbarns mamma tilläts bo tillsammans med en vuxen man av socialförvaltningen. Man godkände med andra ord ett barnäktenskap enligt artikeln. Det som dock inte nämndes i artikeln var åldern på den vuxne mannen. Jag begärde därför att få reda på åldern, inte något annat. Socialförvaltningens chef Cecilia Frid nekade dock att lämna ut uppgiften om åldern i ett mejl. Jag begärde att få detta beslut skriftligt vilket jag fick idag.


 I beslutet skriver man att mannen påstås förekomma i socialnämndens register. Väldigt konstigt då det framgår av den tidningsartikel som publicerats.

Vad den enskilde skulle kunna lida för men om hans ålder lämnas ut är dock en gåta för mig.

Socialförvaltningen har ju redan bekräftat kännedom om mannen genom tidningsartikeln.


Jag citerar några stycken från artikeln.


"Socialnämnden i Kalmar gjorde sin skyddsbedömning samma dag som tonårsmamman kom till Kalmar. Hon informerades om att hon inte behövde bo tillsammans med mannen. Man har försökt reda ut hur det gick till när äktenskapet ingicks och hur relationen fungerar. Hon har flera gånger fått möjligheten att med stöd lämna relationen. Allt har dokumenterats. Den gode mannen har hela tiden hållits informerad.


Olika placeringsalternativ har hela tiden övervägts. Tvångsomhändertagande har varit ett alternativ. Men eftersom det inte bedömts vara någon fara för flickans utveckling har det bedömts att LVU-omhändertagande inte varit möjligt. Socialnämnden ansåg också att tvångsåtgärder skulle skada flickans förtroende för svenska myndigheter och att det skulle vara skadligt för henne att splittra familjen.

 

Hon bor nu kvar hos den vuxne mannen och har stöd av en kontaktperson från socialförvaltningen."


Mångkulturen skall uppenbarligen drivas igenom till varje pris i vårt land.


För ca en vecka sedan blev jag dock uppringd av en person som misstänkte att det kunde röra sig om ett familj/par som tidigare bott i en annan kommun i Kalmar län men som flyttat från kommunen. Beskrivningen av flickan stämde väldigt bra in på den som fanns i artikeln i Östra Småland. Personen kände också till åldern på mannen som bodde tillsammans och enligt uppgift skulle vara gift med 16-åringen.


Om det nu rör sig om samma familj/par är mannen drygt 50 år gammal! Det kan man i så fall verkligen kalla för en vuxen man och ett barnäktenskap! Sanningen vet bara handläggarna på socialförvaltningen i Kalmar. Jag kommer aldrig få reda på sanningen.

Av Thoralf Alfsson - 7 juni 2017 23:20

"Jag pratade om detta med Harvard-professorn Matthew Bunn för en tid sedan. Han har kartlagt olika terrorgruppers försök att stjäla material som kan användas för att tillverka en atombomb.

Bunn konstaterade i vårt samtal att det finns terrororganisationer som både har förmågan att införskaffa nödvändigt plutonium och kunskapen om hur man konstruerar en primitiv atombomb."

 


"Det finns en global jihadistisk rörelse som växt sig allt starkare i Europa, delvis tack vare borttagna gränshinder. Detta har inte skett trots, utan på grund av, vår starka tilltro till kärlekens budskap. Denna naivitet måste få ett slut, annars blir den slutet för oss."

 

Debattartikel skriven av Erik Torstensson, liberal debattör

 

Vi bör nog ta hotet från islamister, jihadister och radikaliserade muslimer på stort allvar. Det hotet är nog betydligt större och mer akut än det så kallade klimathotet. 


Nu går till och med Ann Hedenmo ut och kräver att Jan Helin skall erkänna sin skuld när det gäller mörkning av massinvandringens konsekvenser. Vem kunde tro detta för några månader sedan?

Läs artikel i Expressen.


Vi kommer antagligen få se strömhopp av den politiskt korrekta journalisteliten den kommande tiden. När de väl börjar byta sida i debatten så vill säkert ingen vara kvar på den förlorande sidan. Ingen vill heller var först men när väl proppen släpper så blir det många strömhopp på kort tid. 


Ett annat exempel på omsvängningen i media är denna artikel om hur kvinnor maskas bort i reklamen i arabländerna. Notera att artikel är dagsfärsk och att det är SVT. Artiklar med det här innehållet fanns för bara några månader sedan enbart i alternativ media. Ni vet alternativa media som bara sprider fake

news. 


 Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se