thoralf

Direktlänk till inlägg 6 juni 2017

NATIONALDAGEN

Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2017 21:09

Har firat nationaldagen som vanligt mer ett besök vid Skäftekärr på Öland. Det är ett säkert firande! Utan mångkultur och diverse andra påhitt. En plump var förstås när förre landshövdingen Stefan Carlsson höll nationaldagstalet och ljög hej vilt om utbildningsnivån på flyktingar från Syrien och MENA-länderna. Men han har ju som väl är fått sparken!


I år sjöngs det dock bara två verser av nationalsången. Undrar om man inte sjöng alla fyra verser förra året. Någon kanske inte gillade det.


Företagen i Kalmar är dåliga på att flagga på vär nationaldag hörde jag ifrån en av mina läsare på bloggen som kollar runt lite i Kalmar. Många företag har flaggstänger men någon svensk flagga får inte plats, inte ens på nationaldagen. IKEA flaggade dock med flera svenska flaggor.



 


När jag kom hem ordnade jag en lite mat med nypotatis, sill, ägghalvor, köttbullar och prinskorv med egen odlad gräslök och persilja. Och så en liten skåne förstås. Satt ute trädgården och njöt av solen och alla fåglar. Staren har fått ut sina ungar redan. Det var tyst i deras holk. I blåmesens holk var det också tyst och ingen trafik med matning. Tycks ha hänt en hel del medan jag var i Norrköping i helgen.


Halsbandsflugsnapparen jobbar dock på. Luftens formel 1 fågel, tornseglarna, jagar omkring i luften och svischar förbi i hisklig fart mellan träd och husknutar. Jag har en väldigt speciell relation till just tornseglarna. När de började häcka vid mitt hus blev jag väldigt glad. Jag har byggt flera fågelholkar som skall vara anpassade för tornseglare men dessa holkar håller bland annat staren till i.



Tornseglarna har istället valt dels en vanlig holk och sedan förstås också under takpannorna. Jag tror att min speciella relation till just tornseglarna beror på att under min uppväxt på Parkgatan 20 i Södra Vi, så hade vi tornseglare som häckade under takpannorna. Det hände då och då att de missade start eller landning från hängrännorna och istället kom nerfarande genom stuprören. När de väl hamnat på marken hade de svårt att lyfta och få luft under vingarna. Det var mer än en gång som jag fick lyfta upp en tornseglare och försiktigt kasta upp dem lite i luften så de kom iväg.




”Hot om terrorattacker är en del av livet i en storstad, sa Londons borgmästare i fjol.

Det stämmer inte riktigt. Det äger inte rum några terrordåd i Budapest, Prag eller Warszawa.”

 

”Risken att du ska sprängas i luften av en självmordsbombare i Tokyo är försvinnande liten.”

 

”För politiker som Ungerns Viktor Orbán så råder det inget tvivel om orsaken till detta. Detta är länder som inte har haft någon massinvandring under de senaste decennierna, detta är länder utan en muslimsk minoritet.”

 

Mats Larsson i en krönika i Expressen


Tänk äntligen har polletten ramlat ner för en krönikör på Expressen. Eller är det bara en tillfällig sinnesförvirring under ruset av den svenska nationaldagen?


”Detta är länder utan en muslimsk minoritet.”

 

Det är en text som för bara några månader sedan hade varit helt omöjlig att skriva för en politiskt korrekt skribent inom media. Den hade utan tvivel dömts ut som rasistisk eller kanske nazistiskt av vänsterskribenter och kulturetablissemanget.


Viktor Orbán driver rätt politik och har gjort det under en lång tid. Är det så vi skall uppfatta Mats Larssons text? Ingen vill väl drabbas av terrorattacker!


Sverige har istället drivit en svängdörrspolitik där det krävs mer id-handlingar för att hämta ut ett postpaket än vad det har krävts för att passera gränskontrollen och begära asyl!


Gud, vilket förakt jag känner för de som är ansvariga för detta! Stefan Löfven, Fredrik Reinfeldt, Gustav Fridolin, Åsa Romson, Jan Björklund, Maud Olofsson, Annie Lööf, Mona Sahlin, Göran Persson, bara för att nämna några av alla dessa hundratals politiker som bär ansvaret för att vi nu har hundratusentals muslimer i vårt land, där det med allra största sannolikt döljer sig tusentals islamister och potentiella terrorister!

 
 
Ingen bild

Mena

6 juni 2017 21:18

Nu är det lagstadgat att nya medborgare ska firas med ceremoni i varje kommun. Detta är sjukt!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 juni 2017 21:42

Glöm för guds skull inte Bengt Westerberg. Det är den näst vidrigaste av dem alla. Han startade detta helvete som snart ödelägger vårt land.

Reinfeldt är den vedervärdigaste figuren av dem alla.

 
Ingen bild

Boris

6 juni 2017 22:03

Själv firade jag nationaldagen med ett besök på Oscar IIs fort i Göteborg. Ingen mångkultur så långt ögat kunde nå där heller. Inga skräniga och respektlösa 6-barnsfamiljer och kvinnor i tält utan bara vanliga civiliserade svenskar. Helt enkelt underbart.

 
Ingen bild

Hacke

6 juni 2017 22:27

Kul att ta del av ditt fågelliv i trädgården. Har själv stor behållning av fåglarna i naturen men har tyvärr inte längre någon trädgård som jag kan njuta av dem.

Visst är det bra att några kappvändare i media nu äntligen börjar skriva vad vi på de fria forumen konstaterat i decennier. Beklämmande bara att det ska ta sådan tid att ett helt land och folk hinner offras p g a deras feghet och missbruk av uppdraget.

Tänk om ändå den välsignade dag kunde komma då landsförrädarna bakom detta fick ställas till svars inför folkdomstol. I så fall är jag beredd att offra allt jag äger och har för en åskådarplats.

Håller med Cosmic Debris om rangordningen på värstingarna: 1 Reinfeldt, 2 Westerberg o s v i all oändlighet bland det politisk/mediala etablissemanget.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

6 juni 2017 22:30

Det är roligt med fåglar och holkar !

Jag har själv tillverkat och satt upp 25 holkar på tomten och runt omkring.

Utdelningen får man nu genom att hålla koll på dom små tättingarna.

Jag kan rekomendera hobbyn att ge våra fåglar bostäder.
Det är min insats till ett parallellsamhälle.

En till som är genomrutten är Lars Ohly.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 juni 2017 22:33

Aftonbladet om lastbilsmuslimen: "39-åringen ska också göra ”Hitlerhälsningar” i cellen."

http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/q9G7w/rakhmat-akilov-lyder-inte-personal-i-haktet-och-kraver-snus

Muslimen vill ha en sunnimuslimsk advokat och gör Hitlerhälsningar i cellen? En nöt för ärkenöten Arnstad att knäcka kanske?:-)

En muslim som gör Hitlerhälsningar. Vill vi ha muslimer i landet?

Ann Heberlein tar upp problemet med ensamkommande män som fungerar som sexslavar för batikhäxor. Mats Larsson tar upp problemet med muslimer i landet.

.......fortsättning följer.

 
Ingen bild

Göta

6 juni 2017 22:50


Ett fint inlägg på nationaldagen Thoralf, särskilt avsnittet om tornseglarna.
Tack för det.


@Cosmic Debris (21:42)
Håller med, vi ska absolut inte glömma Folkpartisten/Liberalen Bengt Westerberg.
Han och Reinfeldt ligger i absoluta toppen när det gäller falskhet och förstörelsen av vårt land. Men de övriga som Thoralf räknade upp (plus några till) ligger väldigt nära. USCH!

 
Ingen bild

Mera

6 juni 2017 23:05

Låter som ett gammalt tal. Höll ett sådant vid Vahlborg förra året i Byxelkrok. Berättade han om sin gamla öländska flamma också?

 
Ingen bild

Piggelin

6 juni 2017 23:34

Reinfeldt är landets genom tiderna största landsförrädare!

 
Ingen bild

Veritas

7 juni 2017 00:51

Palme, Reinfeldt, Romson, dom tre av värsta sort, bottenlösa psykopater i ivern att trasa sönder vårat forna Fosterland.
SD 2018 >>>>>>>>>>

 
Ingen bild

Cosmik Debris

7 juni 2017 02:27

Stefan Löfven talade idag om att vi måste bygga gemenskap i Sverige. Den mannen är inte frisk i huvudet. Då passar det ju utmärkt med ett muslimskt gym att stärka den nationella gemenskapen. Givetvis finns gym avsett för endast kvinnor också. Inget snusk på våra gym här inte!

Fitness programmes for Muslims?

Jo, det finns faktiskt gym för muslimer. Londons muslimska borgmästare Sadiq Khan tränade kampsport på Ummahsports tillsammans med en av de muslimska slaktarna på London Bridge. Skulle ni rösta på en muslim? Förutsätter ett nej. Då skulle ni nog inte heller rösta på en muslim som umgås med massmördare?

http://www.ummahsports.org/

https://goo.gl/Pddi3n
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4578668/Sadiq-Khan-s-conference-London-Bridge-killer-s-friend.html


Sedan fortsätter vi med bostadsområden anpassade för muslimer, shariadomstolar och tillåter brutal och obedövad halalslakt. Så bygger Stefan Löfven "gemenskap"

Allt, precis allt kommer att falla sönder.

 
Ingen bild

Morre

7 juni 2017 05:51

Mattias Adolfsson (S) har skrivit denna kommentar på Donald Trump som Facebook sida:
"Fick hon Trump"
Källa Östra Småland

 
Ingen bild

En som vet

7 juni 2017 06:07

Ska man inn i någon statlig eller kommunalt påbrå måste man visa leg annas kommer du inte in, men ska du komma inn Sverige så behöver du inga papper alls.Om SD kommer att få makten kommer det bli ändring glöm ej detta när du RÖSTA.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

7 juni 2017 06:32

Att så många söker till polisen är en gåta !
För några veckor sedan var det svårt att rekrytera och många slutade.

Undrar vilken av uppgifterna som är lögn ?

 
Ingen bild

Friholt

7 juni 2017 07:11

Ja, mycket som skrivs idag var omöjligt att skriva för bara ett par månader sedan. Så t ex har vi nyligen fått reda på batikhäxornas modus operandi.

 
Ingen bild

Morre

7 juni 2017 07:21

Thoralf. Jädrans stavningskontroll.

 
Ingen bild

Stefan A

7 juni 2017 08:25

Svensk journalist löpte amok med hammare i Paris, det vanliga redskapet för svenska journalister brukar vara att sticka kniven i ryggen på personer med avvikande åsikter men tiderna förändras...

 
Ingen bild

Ännu en svensk

7 juni 2017 08:53

"Svensk" terrorist som angrep fransk polis med hammare var känd SR-journalist.

Det var den prisbelönte SR-journalisten Farid Ikken, 40, som sköts till döds på tisdagen av polis efter att ha attackerat en polisman med en hammare i Paris, kan Fria Tider avslöja idag. Som journalist i Sverige fick Ikken ta emot EU-kommissionens journalistpris för ett snyftreportage om illegala invandrare.

Uppdatering: Efter denna artikels publicering har Aftonbladet och Expressen uppdaterat sina artiklar om Ikken så att det numera framgår att han var journalist på SR. Hans identitet publiceras dock inte.
http://www.friatider.se/svensk-terrorist-som-angrep-fransk-polis-med-hammare-jobbade-som-journalist-p-sr

 
Ingen bild

Lasse

7 juni 2017 09:05

Angående flaggor, vänta till HBTQ-rörelsen ska fira då har säkert företagen deras flagga hissad, Romernas dag brukar också hedras.

 
Ingen bild

Ännu en nyvaknad PK hycklare

7 juni 2017 09:08

Åsa Regnér, barn-, äldre- och jämställdhetsminister (S)

Jag vill inte acceptera att människor sitter på marken och ber om pengar för sig och sina barn. Tiggeri är inte en väg ur fattigdom.

Flera insatser behöver genomföras för att minska utsattheten dessa människor lever i. Regeringen verkar för att de som i dag tigger ska ha ett alternativ i hemlandet och vi skärper och tydliggör också lagar och regler i Sverige till skydd för utsatthet för brott och gällande bosättningar och rättigheter.

Fattigdom och utsatthet hos personer från andra länder bekämpas bäst genom ett långsiktigt utvecklingsarbete för stärkt generell välfärd i hemländerna.
http://www.aftonbladet.se/debatt/a/azg4M/darfor-ger-jag-inte-pengar-till-tiggare

 
Ingen bild

Tony

7 juni 2017 09:15

Just nu håller Sverige på och bygger upp nya
kontrollstationer mot grannlandet Danmark, tydligen
bara ett spel för galleriet, för nu har Einsteins
halvbröder i regeringen kommit på att i stället
via luftbro kan flyga in nya bidragstagare till
Norrland, så nu kommer intaget att öka markant?
Sverige måste hela tiden bevisa att vi är en
social stormakt?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

7 juni 2017 09:29

De tre löven,Löfven ,Lövin, Lööf,är de farligaste vi har norr om Dover .

 
Ingen bild

SM811

7 juni 2017 09:32

Hoppas att dessa som du räknar upp får sitt straff för att de förstört Sverige.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards