thoralf

Direktlänk till inlägg 6 juni 2017

KALMAR KOMMUN VILL BYGGA FLYKTINGBY PÅ DDT-FÖRORENAD MARK

Av Thoralf Alfsson - 6 juni 2017 00:23

”Vi håller på att fördjupa oss i domen och ska ta ställning till om vi ska överklaga. Vi tycker att det är ett väldigt märkligt ställningstagande av länsstyrelsen att upphäva bygglovet på grund av markföroreningar, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Mattias Adolfson (S).”

 

Artikel i Östra Småland

 

Nu har provsvaren kommit från markundersökningarna där Kalmar kommun vill bygga en flyktingby och där man också beviljat ett bygglov som grannarna överklagat. Dessutom har Länsstyrelsen gett grannarna rätt i sitt överklagande.


Men Kalmar kommun tycks inte ge upp sina försök att bygga på den förorenade marken. Prover som tagita av företaget Structor Miljö Öst AB visar nu att det finns rester av DDT i marken, nivåerna är något högre än de riktvärden som finns.


 


Nu har det alltså konstaterats att så mycket som ca 2 000 m2 av marken är förorenad av DDT.


Undrar om Kalmar kommun nu kommer att frakta bort 500 m3 jordmassor för att kunna bygga den tillfälliga flyktingbyn med 10st modulhus. Vart fraktar man jordmassor förorenade med DDT? Till vilken kostnad?


Jag tycker att Kalmar kommuns svar till Länsstyrelsen är minst sagt häpnadsväckande.


 


”Hittades endast lite föroreningar (bekämpningsmedel).”


 


Ansvariga på Kalmar kommun nämner inte ens att det handlar om DDT!

 

Det tillfälliga byggnadslovet för flyktingbyn i Påryd skall drivas igenom till varje pris!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Putte

6 juni 2017 01:27

Benny Wennberg är en mycket tragisk historia som resten av Serviceförvaltningen i Kalmar kommun. Det är ett löjets skimmer att se denna eminenta kommun stånga sig blodiga för att få rätt i allt till varje pris - som några jävla rättshaverister! Lägg därtill total inkompetens och okunnighet. Vad andra myndigheter, domstolar och sakkunniga säger, det skiter man sonika i.

Mattias Adolfsson är även han en besynnerlig man i sammanhanget!

Hur länge ska lekstugan få pågå???

 
Ingen bild

OT

6 juni 2017 01:28

Apropå ”olyckorna” som sker runt om i Europa.

Tack ”journalister” ni har nåt ert mål, äntligen multiculti ända in i kaklet!!!

En sång enbart för er.

”Friends all tried to warn me
But I held my head up high
All the time they warned me
But I only passed them by
They all tried to tell me
But I guess I didn't care
I turned my back and
Left them standing there…” - ”Junkmans Heroes - Theme Song”: https://www.youtube.com/watch?v=kgeIINs1TrQ

 
Ingen bild

Så sant så-Sent ska syndarna vakna

6 juni 2017 01:35

Hot om terrorattacker är en del av livet i en storstad, sa Londons borgmästare i fjol.

Det stämmer inte riktigt.

Inte ett enda land i Östeuropa finns med. Budapest, Prag, Warszawa, Bratislava har inte drabbats av vettvillingar som mejar ner folk på trottoaren eller spränger sig i luften på konserter.

För politiker som Ungerns Viktor Orbán så råder det inget tvivel om orsaken till detta. Detta är länder som inte har haft någon massinvandring under de senaste decennierna, detta är länder utan en muslimsk minoritet.
http://www.expressen.se/kronikorer/mats-larsson/terrorhot-ar-vardag-i-storstader-men-inte-i-alla/

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 juni 2017 01:42

Hur länge ska tokdåren Henrik Arnstad tillåtas leva rövare på Twitter. Han anklagar SD för mordbränder, våldtäkter och mord dagligen. Idioten bör snarast omhändertas enligt Lag (1991:1128) om psykiatrisk tvångsvård.


Henrik Arnstad‏ @arnstad för 14 timmar sedan

"SD ska bli ett vänligare parti. Numera ska alla mordhot sluta med ”vänliga hälsningar”. Mord, mordbränder och terror utförs med ett leende."

 
Ingen bild

Så ska antidemokraterna tas!

6 juni 2017 01:50

Anti-Trump protester: 'Is this my last free birthday?'

More than 200 anti-Trump protesters are facing felony charges that could land some in prison for 70 to 80 years.
http://www.aljazeera.com/indepth/features/2017/05/anti-trump-protesters-facing-decades-bars-170522063956218.html

 
Ingen bild

Observer

6 juni 2017 03:24

---> När fantasi-bilden är viktigare än verklighet, Vetenskap & Fakta - Då går det så här!

Lås in dem på mentalsjukhus.

De skall inte sitta och bestämma sådant här. Dem skall "svarva ljusstakar"!

 
Ingen bild

Lotta_1

6 juni 2017 08:14

OT/ Läser att feministiskt initiativ kommer bojkotta Almedalsveckan pga att svenska motståndsrörelsen har fått plats där. Man vill dessutom förbjuda "nazister" som det står i artikeln. Förstår inte riktigt varför de inte kan använda samma taktik som efter islamistiska terrorbrott nämligen kärleksbombning, blomsterhav och söta små nallar. Tänk så fint det skulle se ut på platsen där svenska motståndsrörelsen står om de fina och goda människorna gick dit och överöste svenska motståndsrörelsen med kärlek. Ur en sådan handling kan endast gott komma. När det gäller att förbjuda nazister och nazismen så har jag inga problem med det så länge man samtidigt förbjuder de båda andra lika vidriga ismerna, islamism och kommunism.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

6 juni 2017 08:21

Varje morron när jag slår på radion tänker jag : Vart har terrorn slagit till tro ?
För som alla märker så sker dåden oftare och oftare.
Hur ser det ut om 5 år ?
Våra idioter till politiker och journalister har gjort Europa till ett mellanöstern.

Må djävulen ta dessa "The walking dead".

Ställ hela bunten för tinget inklusive KU som är lika hjärndöda !

 
Ingen bild

SM811

6 juni 2017 08:23

20% av pensionärerna lever under UE fattigdomsgräns men till massinvandringen finns det hur mycket pengar som helst att spendera. Dags att byta ut alla dessa verklighetsfrånvända PK politiker. Samma mönster finns i stort sett varje kommun.
Idag skall jag träffa Sverigevänner och fira Svenska nationaldagen. Blir en höjdpunkt.
SD 2018

 
Ingen bild

World Traveller

6 juni 2017 08:50

Polis i UK arresterade precis en man pa en buss som hade en ryggsack full med machete's. Kanske ar han en blivande tradgardsmaestare.

 
Ingen bild

C Andersson

6 juni 2017 10:07

Märkligt att artikeln i Östra Småland är plusmärkt. Kanske inte så märkligt.

 
Ingen bild

Hacke

6 juni 2017 10:34

Tack för gedigen och fullödig information som du alltid bjuder oss på Thoralf.

Och grattis till dig och alla andra sanna sverigevänner på Nationaldagen! Den dag som av de styrande globalisterna inom politik och media kidnappats till ett firande av allt och alla utom just Sverige och svenskarna. Det har t o m gått så långt att staten sett sig föranledd att köra över det kommunala självbestämmandet och numera tvingar varje kommun till arrangemang för att fira och celebrera de ”nya svenskarna” – inget annat. Inte undra på att det är just inom invandrargrupperna som intresset för nationaldagen växer som mest. Det ska bli intressant att se var gränsen går hos landsförrädarna inom godhetsfolket innan de plötsligt kommer att hylla och vurma detta av dem annars så förhatliga uttryck för nationalism. Något säger mig att vi i varje fall inte behöver vänta så länge som till när siste pursvensken halar flaggan för gott.

Men den dagen lär de heller inte få hissa vare sig regnbågsflaggan eller någon med kors i. Det blir en kulör av betydligt mörkare sort. Men det fattar de naturligtvis inte förrän de står inför fullbordat faktum, förblindande som de är av naivitet och ”godhet”.

 
Ingen bild

Mutter

6 juni 2017 10:46

Nu är det inga flyktingbostäder som ska byggas utan immigrantbostäder. Flyktingbostäder byggs väl när det kommer flyktingar.

 
Ingen bild

Niklas R

6 juni 2017 10:46

Förslagsvis så kan den förorenade jorden fördelas ut på de politiker i kommunstyrelsen som har trädgårdar. Så kan de använda denna gratis jord för att odla frukt och potatis till sig själva och sin barn/ barnbarn.

Thoralf Alfsson

6 juni 2017 12:28

Ett bra förslag! Mattias Adolfsson och Benny Wennberg kan få de första transporterna.

 
Ingen bild

Lena

6 juni 2017 10:55

@Lotta_1 Bra tips till FI och även till andra "anti-rasister", de ska ut och kärleksbomba så klart, då ska allt bli frid o fröjd här i landet ska ni se.... (obs ironi).

Ingen ska få känna ilska, vrede, frustration etc för man kan TVINGA sig till att KÄNNA bara KÄRLEK, dvs falsk kärlek.

 
Ingen bild

C Andersson

6 juni 2017 10:59

http://www.gp.se/nyheter/hedersflickorna/alicia-12-giftes-bort-och-v%C3%A5ldtogs-h%C3%A4r-m%C3%B6ter-hon-socialen-som-inget-s%C3%A5g-1.4328293

Det här är rent för djävligt och har varit rent för djävligt i många år. Och ingen gör något utom att tjafsa om de djävla slöjorna.

Varför ska man behöva skriva om lagen för att stoppa våldtäkter av tolvåriga barn?

 
Ingen bild

Karl

6 juni 2017 11:33

Idag flaggar vi som alltid.

 
Ingen bild

Olle

6 juni 2017 12:03

Serviceförvaltningen bryr sig inte om föroreningar, bygglov eller liknande. Det var väl ungefär så Benny Wennberg själv uttryckte sig om Salve. Det viktiga var att det såg bra utåt sett och att Kalmar upplevs och framstår som barmhärtig gentemot tredje världen och romerna. Så uttryckte han sig i praktikantens tidning!

Det är skrämmande! En kommun som helt och hållet skiter i vad invånarna, lagen eller experter säger! Prestige är A och O för pampen Johan Persson. Att vinna utmärkelser, årets stadskärna, sommarstad o.s.v Det är viktigast av allt!

Vad gör han när ekonomin klappar ihop och folk inte har råd att handla och resa?

Vad ska Kalmar leva av då?

 
Ingen bild

Cosmik Debris

6 juni 2017 12:11

Mats Larsson på Expressen

"För politiker som Ungerns Viktor Orbán så råder det inget tvivel om orsaken till detta. Detta är länder som inte har haft någon massinvandring under de senaste decennierna, detta är länder utan en muslimsk minoritet."

http://www.expressen.se/kronikorer/mats-larsson/terrorhot-ar-vardag-i-storstader-men-inte-i-alla/

Notera att han gör en direkt koppling mellan en "muslimsk minoritet" och massmord, död och elände. Han använder även SD:s/vårt begrepp "massinvandring ". Att ge Viktor Orbán rätt hinner han också med :-)

Ska vi ha en muslimer i landet? Nej! Det är enligt Mats Larsson på Expressen en garanti för att slippa massmord, död och elände.

 
Ingen bild

C Andersson

6 juni 2017 12:23

https://www.sydsvenskan.se/2017-03-25/ledare-uppmanas-sta-upp-for-eus-varderingar

Ledare uppmanas stå upp för EU:s värderingar

 
Ingen bild

Tony

6 juni 2017 12:53

Nej Ungern har kanske inte haft någon massinvandring,
men det är inte så länge sedan dom hade Sovjets Arme
närvarande, så dom vet om att vara hunsade av andra,
därför vill dom inte invaderas av Muslimer, som är ett
lika otäckt hot som ryssarnas krigsmakt.

 
Ingen bild

Pepparholm

6 juni 2017 13:41

Mats Dagerlind skriver i Avpixlat, att tusentals immigranter ska flygas in i en luftbro från Italien och Grekland till Sverige. Detta är ju inte klokt!!

Hur många har Ygeman flugit ut som han lovade? Här borde SD ”leva rövare” på alla kanaler så att alla väljare får veta fakta. För gamla media lär tiga.

 
Ingen bild

World Traveller

6 juni 2017 13:48

Nu oppnar Sverige en luftbro for att flyga muslimer fran Grekland och Italien till Lulea. Den ska pagaa fram till slutet av oktober eller annu langre. Inse att vaart land har givits bort.

 
Ingen bild

sverigevän

6 juni 2017 13:55

@@Tony
Det sverige borde gjort 1956 var att skicka tillbaka alla ungerska flyktingar för så vill de ju behandla flyktingar.

 
Ingen bild

Göta

6 juni 2017 14:00


SENASTE NYTT: TUSENTALS MIGRANTER, SOM FASTNAT I ITALIEN/GREKLAND
FLYGS NU DIREKT TILL SVERIGE!
Med start den 13 juni fram till oktober kommer migrantplan att köra i skytteltrafik mellan Sverige och Italien/Grekland för att hämta upp migranter. På varje plan kommer det att finnas mellan 250 och 300 migranter. Enligt uppgift kommer de flesta från Syrien och Eritrea.

På SVT nyheter kan man läsa/höra mer om detta via länken nedan. Observera att SVT-reportaget pryds överst med den vanliga "flykting"-bilden i svenska medier. Alltså längst fram på bilden finns en kvinna med sitt lilla barn i famnen, som pressfotografen lyckats leta upp bland horderna av ensamkommande män.
Många av dessa män, som man skymtar i hundratals bakom kvinnan+barnet, kommer dock efter ankomsten till Sverige att benämnas "ensamkommande barn".

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/norrbotten/flyktingar-flygs-direkt-till-norrbotten

Även Avpixlat skriver om detta, med en något annorlunda bild förstås.
http://avpixlat.info/2017/06/06/tusentals-migranter-flygs-in-till-norra-sverige-fran-grekland-och-italien/#more-204228

 
Ingen bild

Lasse

6 juni 2017 14:38

Jag kan för mitt liv inte begripa varför medierna i Kalmar, SVT P4, Östra Småland och Barometern inte granskar Kalmar kommun. Det är ju en guldgruva för en grävande journalist, förmodligen finns inte kompetensen hos ortens journalister. Så många övertramp som görs i Kalmar kommun så vore det en skam om de ska klara sej från allt. Thoralf är tydligen den ende som har kapacitet att skriva om missförhållandena. Journalisterna borde ta på sej foliehatten och skämmas eller helst byta jobb.

 
Ingen bild

Lena

6 juni 2017 15:23

Grattis alla sanna Sverigevänner till Nationaldagsfirande. för min del blev det enkelt med att ta med cykeln till det vi kallar "Gammelgården" där det är traditionellt firande. Absolut inga afrikanska danser.
Här i min lilla stad känns firandet som äktsvenskt i svensk miljö intill en underbar skog som har fina promenadstigar och motionsslingor. Tog först en cykeltur igenom sedan åkte vi till firandet och lyssnade på fina svenska sommarsånger, scouter som delade ut svenska flaggor i massor, glassätande familjer, ponnyridning etc. Skansen i Stockholm kan inte mäta sig med det här. Dessutom 98% svenskar, endast två huckleförklädda, då fick man titta bort....
Nationaldagsfirande ska vara som en minimidsommardag tycker jag. Vi träffas i den underbara svenska naturen, och idag var det lagom varmt. Det ska inte var för storvulet, det enkla är det bästa. Förresten så såg vi rejält med svensk flaggor idag på stång, det är mång som har flaggstång i den här staden.

 
Ingen bild

Friholt

6 juni 2017 16:42

@ Lena 15:23 Det låter härligt. Själv ska jag släntra förbi Riddarholmen och vidare in i sommarkvällen (08, som jag är).
Tur att den där Gustav Vasa fixade till det så vi inte är katoliker idag - om man så får säga. Då hade det varit andra visor.

 
Ingen bild

Observer

6 juni 2017 17:01

Jag tycker så här:

SAMLA ER FOLK! SLÅ TILLBAKA MOT DE ANSVARIGA SOM SÄLJER UT ER OCH TAR ERA SKATTEPENGAR.
SLÅ MOT DE SOM SMYGER IN TERRORISTER PÅ ER BEKOSTNAD!

 
Ingen bild

Observer

6 juni 2017 17:06

@Thoralf & World Traveller:

..Kan det bli mycket tydligare än så här (En bild säger mer än tusen ord!!) Att några säljer ut Sverige?!!

https://pbs.twimg.com/media/DBnwQVdXsAADVAo.jpg:large

Tv-4´s sätt att fira Sveriges Nationaldag!
(Kanalen borde inför nämnd folkdomstol!!!)

 
Ingen bild

Dille

6 juni 2017 17:56

Fakta sparkar, brukade sverigepartiets ledare, Stefan Herrmann säga - och han var sannerligen profetisk i det att självaste Mats Larsson på Expressen i dagens nummer talar om MASSINVANDRINGEN.

 
Ingen bild

Pepparholm

6 juni 2017 18:28

Ju mer jag tänker på att vi genom en luftbro ska ta in ytterligare många tusen asylsökande gör mig ursinnig .

Hur har detta bestämts? Varför ingen offentlig debatt? Varför smyga över landet till Luleå där Kallax flygplats ute i skogen inte lär bevakas av media och där allmänheten är sällsynt?

Har SD vetat om detta? Har Batra som nu försöker vara stöddig vetat om detta? Vad kostar det? Varför är det endast Sverige som ska vara bäst i klassen och vika sig för EU?

 
Ingen bild

Fredde

6 juni 2017 20:29

Lasse: Exakt! Vem behöver såpoperor och Hollywood wives när det finns Kalmar kommun att kolla på?

Thoralf: jag har sett att det ska ösas pengar över vänsternästet Byteatern igen. Hur mycket kommer kalaset kosta skattebetalarna denna gång?

 
Ingen bild

S-E Karlsson

6 juni 2017 20:34

Hur ska vi kunna ta emot ytterligare 250-300 asylister per dag ,vi har ju kommuner där man knappt har vatten till hygienen numera och fler kommer väl bli tvungna att införa sparsamhet med vattnet !

 
Ingen bild

Tony

6 juni 2017 20:47

Sverigevän:


Varför det? Såvitt jag vet blev dom som vilka medborgare
som helst, arbetsamma skattebetalare, dom kom hit på grund
av ockupationen av sitt land, inte för att bli försörjda!
Skillnad!

 
Ingen bild

Lotta_1

6 juni 2017 22:17

"Ungdomar som nyligen kommit till Sverige och dom som bott här länge" säger Nadja Norton på TV4. Man blir spyfärdig. Är man inte född i Sverige kan man ALDRIG bli svensk oavsett hur mycket godhetsapostlar önskar det.

 
Ingen bild

Bert

7 juni 2017 15:16

Benny Wennberg, Mattias Adolfsson, Christina Karlberg och Johan Persson.... Kalmar kommuns skamfläckar!

 
Ingen bild

Ove

9 juni 2017 13:05

Ovan nämnda personer är inte friska!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6 7 8 9
10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< Juni 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se