thoralf

Direktlänk till inlägg 30 maj 2017

SKRÄMMANDE

Av Thoralf Alfsson - 30 maj 2017 12:11

Igår berättade en tjänsteman vid ett företag om ett i mina ögon hårresande bemötande från polisen i region Syd.


Anställda vid det aktuella företaget uppmärksammade under måndagen hur två främmande större bilar parkerat vid företaget, en bil var svensk registrerad och den andra utländsk. Det höll på att ske någon omlastning mellan fordonen och de anställda såg att vapen och kartonger flyttades mellan bilarna. Samtliga personer vid bilarna såg ut att ha utländsk bakgrund.


En av de anställda ringde då till polisen och blev förstås kopplad till polisen i Malmö enligt den nya organisationen. Den kvinna som tog emot samtalet var dock helt ointresserad av upplysningarna och undrade vad hon skulle göra åt det. Efter att den anställde frågat om han inte kunde få tala med någon polis lokalt i Kalmar län men nekades det så gav han helt enkelt upp försöken. Kvinnan vid polisen i region Syd var inte ens intresserad av registreringsnummer på bilarna.


Skrämmande!



För en tid sedan avslöjades att Kalmar kommun ”godkände” barnäktenskap. Tidningen Östra Småland skrev om ett fall där Kalmar kommun inte särade på den minderåriga flickan och den vuxna mannen.


Det gäller en 16-årig flicka som också skall vara tvåbarnsmor som anlänt till Kalmar. Kalmar kommun valde att inte skilja på flickan och den vuxna mannen. Hur gammal den vuxna mannen var framgick inte av artikeln.


Jag har ställt frågan till socialförvaltningens chef Cecilia Frid hur gammal den vuxna mannen är och fick idag följande svar.


”Jag bedömer att det är en uppgift som vi inte kan lämna ut då det finns en risk att identitet kan röjas.”

 


Man kan ju verkligen undra hur gammal den vuxna mannen är? Allt skall tystas ner!

 

 
 
Ingen bild

Niklas R

30 maj 2017 12:22

Vi är alla lika inför lagen, men vissa är mer lika än andra.
Den anställde skulle sagt att de personer som var vid fordonen såg ut att vara högerextremister/ nazister så hade polisen kommit i ett nafs.

Alternativt sagt "vill ni ta hand om dem eller ska vi bara gå ut och knäppa några av dem?"

 
Ingen bild

Quo Vadis

30 maj 2017 12:25

Är du emot hustrumisshandel? tvångsgifte? barnäktenskap? Rasist! Allt är möjligt i det "nya Sverige"...

 
Ingen bild

Christer

30 maj 2017 12:30

Tack Thoralf! Tack för du ger händelser som dessa spridning!
Att dessa nyttiga idioter, som polisen och tjänstekvinnan inte begriper att dom fungerar som kvalificerade valarbetare åt SD. Att dom inte ser sambandet mellan sitt agerande, och SD:s ökning i opinionen.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

30 maj 2017 12:32

Det är säkert inkvoterade kvinnor som har fått jobb pga. sitt kön.
Det kan inte vara kompetens som gett dom anställningen.

Anna Kindberg Batra är ett annat exempel på en som har dragit ner byxorna när hon visade meriter.

 
Ingen bild

Karl

30 maj 2017 12:37

Så då har det blivit okay att skriva att 3 av 4 ljugit om sin ålder som vi trott i alla år. Inget nytt alltså.

 
Ingen bild

Rättsmedicinalverket:Tre av fyra flyktingbarn vux

30 maj 2017 12:54

Drygt 76 procent av så kallade ensamkommande flyktingbarn i Sverige som undersökts är 18 år eller äldre. Det visar de första medicinska åldersbestämningarna från Rättsmedicinalverket, skriver expertmyndigheten i ett pressmeddelande.
http://www.friatider.se/76-procent-av-ensamkommande-r-vuxna

https://www.rmv.se/aktuellt/de-forsta-medicinska-aldersbedomningarna-klara/

 
Ingen bild

World Traveller

30 maj 2017 13:01

Precis som Niklas R saeger - Om den anstallde hade sagt att det rorde sig om hogerextremister som lastade vapen saa hade polisen kommit med en gang.

 
Ingen bild

Ölandsbonde

30 maj 2017 13:11

Till er som tror att det finns olika grader av islam. Att vissa är "demokratiska" medan andra är "radikaliserade" eller "extremister". Enligt muslimerna själva finns det inte olika sorters muslimer. De tror alla på samma sak. Muslimska massmördare begår inga fel. De handlar som en muslim ska. Att inte alla gör det beror på att möjligheterna är begränsade samt att det är olagligt att mörda enligt västerländsk lagstiftning (vilket det inte är enligt muslimsk lag) och att de riskerar att straffas för sina brott.

Tänk en lite längre stund på varför det muslimska "samhället" med sina statsunderstödda föreningar och sina imaner aldrig kommer med ett klart avståndstagande från massmord begångna av t ex Daesh. Orsaken är att det mördande och torterande som sker är Allah behagliga gärningar och de har stöd i Koranens uppförandekod. Och den kan man inte ifrågasätta som muslim.

Titta på "normala" muslimer i Norge och se vad de tycker om att stena otrogna.

https://www.youtube.com/watch?https://www.youtube.com/watch?v=bV710c1dgpU&feature=youtu.be&t=138&ytbChannel=Islam%20Net%20Video

 
Ingen bild

igor

30 maj 2017 13:30

16 år och redan mor till två barn (tvillingar eller inte), lite snabb räkning bakåt i tiden där borde vara en ganska bra indikator för barnvåldtäkt.

 
Ingen bild

Ban islam

30 maj 2017 13:46

@ Björn
Håller med dig om att islamförbud är lättare sagt än genomfört. Men vad är alternativet till lösning?
Tjuren måste tas vid hornen förr eller senare.
Två länder har redan förbjudit islam; Angola och Myanmar.
Här i Sverige ter sig frågan som en utopi i dagsläget. Men tidernas förändras och det kan gå fort.

 
Ingen bild

World Traveller

30 maj 2017 13:49

Kommer koalitionen Saudi-Qatar-EU-Obama/Clinton nu att infora sanktioner mot Filippinerna och forsoka fa president Duterte avsatt eftersom han beordrat sin military att forsvara filippinska civila mot ISIS? Kommer nu media at kraeva att Duterte blir avsatt precis som de kraevt att Syriens president Assad ska bli? Kommer de att via bulvaner att finansiera ISIS pa Filippinerna ocksa?

 
Ingen bild

Pepparholm

30 maj 2017 14:19

Det är Thoralf som visar hur den svenska modellen fungerar i verkligheten. Tack!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

30 maj 2017 14:22

@Rättsmedicinalverket:Tre av fyra flyktingbarn vux

Hur många miljarder har inte detta storskaliga bedrägeri kostat? Min gissning är; MINST 50 MILJARDER SEK!

Vem har betalat? Jo, bland annat sjuka, pensionärer och arbetslösa.

 
Ingen bild

Vax

30 maj 2017 14:44

Varje gång en europeisk ledare öppet stödjer islam som en fantastisk tro, en "fredlig religion", eller hävdar att våld i islam är en "förvrängning av en fantastisk tro", trots tydliga bevis på motsatsen, signalerar de på det starkaste möjliga sättet att med varje förödande attack blir Väst redo att övertas.


Terrororganisationerna och deras anhängare ser de europeiska ledarnas oändliga rädsla för att väcka minsta lilla anstöt trots att detta inte erkänns av ledare såsom Theresa May.

Rädslan får sällskap av ett ihärdigt löfte om att låtsas, till vilket pris som helst – till och med deras medborgares liv – att Europa inte ligger i krig, även om det är uppenbart att andra ligger i krig med Europa.

Dessa terrororganisationer uppfattar att när ministrar i länder som Sverige, dit 150 ISIS-krigare enligt nyhetsrapporter har återvänt och är på fri fot, föreslår integration av jihadister från Islamiska Staten i det svenska samhället (som en lösning på terrorismen!) kommer det inte krävas särskilt stora ansträngningar för att få dessa ledare att ge upp helt, precis som Sverige med största säkerhet har.

Denna "lösning" kan endast fungera på terrorister som en uppmuntran att utföra ännu fler terrordåd – och detta är överväldigande uppenbart att döma av den ökande frekvensen av terrorattacker på europeisk mark.

Medan europeiska politiker otroligt nog tror att deras taktik förebygger terrorism underlättar de för den så mycket som möjligt: Terrorister påverkas inte av innerlig sympati, nallebjörnar och nattvakor med tända ljus.

Om något blir de ännu mer äcklade av det västerländska samhället som de vill förvandla till ett kalifat under islamistisk sharialag.
https://sv.gatestoneinstitute.org/10442/manchester-attack-chockat

 
Ingen bild

dajevlar

30 maj 2017 15:24

För några år sen såg jag två zigenare smyga omkring i min trädgård. När jag konfronterade dem och undrade (vafan) de höll på med blev de överraskade och stammade fram på dålig svenska: ”Jak ondrar om di vill tjopa verktiiig”. Jag tappade besinningen och bad dem ”avlägsna sig till ett varmare ställe” samtidigt som jag flera gånger högt upprepade deras bilregistreringsnummer så att de skulle veta att jag minsann ska kolla dem. (Jag kollade upp det senare och det tillhörde en ’migrant’ från Sthlm [ja, man kan se det på namnet] – själv bor jag i Småland).

Efter en stunds tvekan bestämde jag mig för att ringa polisen (11414). Kommer aldrig glömma hur den kvinnliga telefonisten ifrågasatte mig: ”Vad menar du? Är det fel att sälja verktyg? Har de gjort nåt olagligt, eller? Bara för att de inte är svenskar så ska du inte misstro dem, vet du”.

Jag kunde verkligen inte nå henne och blev helt stum. Där slocknade min tro på samhället. Och det allmänna förnuftet.

Kanske var jag fördomsfull som trodde (och fortfarande är övertygad om) att de var där i något annat ärende än att ”Sälja verktyg”…. (Det såg inte ut som om jag var hemma då, för jag hade bilen på verkstad - så jag antar att de kanske hade nån sorts koll och inte trodde att jag var där.)

 
Ingen bild

EXpressen är:Hyckleriets högborg!

30 maj 2017 15:29

Lögnerna om ålder visar på ett haveri

Det är "en vandringssägen" att det skulle finnas vuxna inom gruppen ensamkommande flyktingbarn. Det slog Elisabeth Dahlin, Rädda Barnens generalsekreterare, fast i en debatt i SVT:s Agenda hösten 2015. Om det hade varit ett problem så skulle Rädda Barnen ha slagit larm för länge sedan, försäkrade hon.

Dahlin var långt ifrån ensam om den uppfattningen. Tvärtom fanns det länge ett starkt tabu mot att diskutera frågan om ensamkommandes ålder. Expressens ledarsida krävde redan år 2012 att Sverige skulle följa Norges exempel och införa ålderstester, men det betraktades då som en högst suspekt ståndpunkt. Antagligen lamslogs debatten av det faktum att sverigedemokrater hade gått ut och talat om "skäggbarn".

Det finns många viktiga lärdomar att dra av detta haveri: Låt aldrig rädslan för främlingsfientlighet stå i vägen för verkligheten. Inse att fattiga och utsatta människor ofta väljer de möjligheter som står till buds för att söka sig ett bättre liv. I avsaknad av asylskäl kan det handla om att ingå skenäktenskap, använda falsk ID-handling, konvertera till kristendomen eller ljuga om sin ålder.

Det är inte så konstigt. Många svenskar hade gjort samma sak om de var i motsvarande situation. Det kan till och med vara klokt att många afghanska familjer väntar med att skicka iväg sina söner till väst tills de har uppnått en viss ålder och är mindre sårbara.

Ansvaret ligger i stället på svenska politiker och myndigheter att ta höjd för den sortens mänskliga kalkyler. Det är inte de ensamkommandes lögner som är det mest upprörande i Rättsmedicinalverkets rapport, utan de lögner som har dominerat svensk offentlighet.
http://www.expressen.se/ledare/lognerna-om-alder-visar-pa-ett-haveri/

 
Ingen bild

kent

30 maj 2017 15:43

När det finns fakta var det bara 2 av 50 som var barn

 
Ingen bild

calle

30 maj 2017 16:08

undrar om svenskar blivit totalt hjärntvättade ? som poliskvinnan agerar sker ju dagligen inom alla verksamheter och myndigheter.

sabba för etniska svenskar och gynna folk med invandrarbakgrund. då är man en god person. hut tokigt det än är.

 
Ingen bild

Roland Salomonsson

30 maj 2017 16:23

Det minsta man göra är att identifiera den kvinna som tog emot samtalet och skilja henne från den arbetsuppgiften m a a inkompetens.

Polisen VILL således inte upprätthålla lag och ordning. Allt fler medborgare ser säkert ingen annan lösning än att i hemlighet bilda medborgargarden för att mota kriminalitéten.
När detta väl sker så blir polis FOLKFIENDEN på allvar!

 
Ingen bild

Gustaf

30 maj 2017 16:50

Ja och så detta med momsen d.v.s mervärdesskatten !
Nåja Löfven hävdar att den svenska modellen ska utvecklas så vi kör på. Haveriet kan inte bli så mycket tydligare.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

30 maj 2017 17:05

Jag vet inte om det är sant
eller en mardröm? Her rest en hel del
sista tiden! Har jag drömt?

Geider, Helle Klein, Lars Ohly
i oberoende SVT?

Man står ensam ute på "Pustan!
Idiotin är borta!
Man kommer hem - idiotin finns här!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

30 maj 2017 17:07

Dagens andra timme i Studio Ett skulle inte ha varit möjlig att genomföra om det inte fanns muslimer eller andra invandrarrelaterade problem i Sverige.

Så är det snart i vartenda nyhetsprogram. Hur det blir om det väller in ännu fler muslimer vill jag inte tänka på. Sannolikt upphör då nyhetsförmedlingen helt och hållet.

 
Ingen bild

C Andersson

30 maj 2017 17:31

Är det inte dags att ålderstesta den här människan innan det är försent?

https://www.ratsit.se/sok/person?vem=Saro+Dursun

 
Ingen bild

Lars J

30 maj 2017 17:44

Det kan finnas tre olika förklaringa; inkompetens, hot, mutor.

 
Ingen bild

Lotta_1

30 maj 2017 18:00

Är det slaskmedia med DN i spetsens nya roll att genom att avslöja att Säpo spanar på dem varna islamister som planerar terrorbrott i Sverige?

http://www.dn.se/nyheter/sverige/misstankt-terrorcell-i-sverige/

 
Ingen bild

Calle

30 maj 2017 18:30

Rekryteras och inkvoteras dessa poliser och tjänstemän från Södertörns Högskola?

 
Ingen bild

Tobbe S

30 maj 2017 18:36

Ta för vana att spela in samtal med polis, myndigheter och SOS alarm. Mobiltelefoner är fina grejor.

 
Ingen bild

Observer

30 maj 2017 19:28

TIPS TILL GRANSKNING SVERIGE:

Granska om det blir någon skillnad precis som World traveller säger. D.v.s:

1. Ring in liknande ovanstående händelse.
2. Ring in och säg att högerextremister ser ut att vara inblandade.

Blir det någon skillnad?

..I så fall vet vi säkert att det finns en agenda bakom!

 
Ingen bild

Observer

30 maj 2017 19:34

@ World traveller:
Vad tror du om Trumps snack han hade initialt om att bryta med oljestaterna i gulfen?
Kan det bli slutet för koalitionen Saudi-Qatar-EU-Obama/Clinton?
Har alltid undrat vad oljestaterna tänker använda alla sina oljepengar till när elbilen hotar komma. Nu börjar man ana.
-Vi såg hur lättköpta den svenska regeringen var, iklädda slöja å allt vid besöket.

 
Ingen bild

Ulrika

30 maj 2017 20:36

Funderar verkligen på vad de människor som svarar på 11414 har för utbildning, är de poliser? Råkade själv ut för att telefonisten (en natt i början av april i år) vägrade koppla fram mig då jag ringde i ett ärende som var ganska akut men ändå inte berättigat att ringa 112 enl. min bedömning. Händelsen gick bra men jag skrev ändå in på polisens sida och klagade men inte ett ljud har jag hört från dem.

 
Ingen bild

MT

30 maj 2017 21:10

Mer som är skrämmande
Att vid kl 12 utanför Pressbyrån på östra Sjögatan i kalmar höra 4 äldre damer ( svenskt ursprung) gapa och skrika svära och gorma och se två unga herrar av icke svenskt ursprung springa från platsen.
Av vad jag kunde tolka på avstånd hade de försökt plocka handväska eller liknande från damerna som satt vid bänken och blivit påkomna.
Det är skrämmande att jag inte var överraskad eller förvånad av det jag såg på avstånd.
Tyvärr var jag förlångt ifrån för att kunna ge signalement mer än utländsk troligtvis marockansk ursprung medellängd taniga en hade röd t-tröja och mörka byxor.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

30 maj 2017 21:28

Aktuellt idag.
Säpo spanar på planerat terrordåd !

Smart av SVT att ge terroristerna den varningen.

Och Ygeman "skorrar": Vi ska vara orädda !

Hörde också att Löfven ska äta mindre kött för att rädda klimatet !
Vår ledare tar kraftfulla beslut.

 
Ingen bild

Bo

31 maj 2017 06:59

Det låter ju helt hårresande om de inte ville ingripa, om det vittnades om att vapen syntes, som kunde tänkas vara olagliga.

Jag tror att de var rädda, poliserna, om berättelsen är sann.

Rädda poliser som inte ingriper är fel.

 
Ingen bild

Pelle

31 maj 2017 10:34

Cecilia Frid ger jag inte mycket för och Kalmar kommuns ständiga "mörkningar" är enbart inkompetenta. Dom mörkar och gör som dom vill så länge det gynnar dom!

Förresten, vem var inte först på plats igår på Kalmar flygplats för att trycka upp en mikrofon och kamera i Kaj Linnas nylle?!? Jo praktikanten Anders Blank.

Man spyr!

 
Ingen bild

Mutter

31 maj 2017 22:19

"

Calle

Tisdag 30 maj 18:30

Rekryteras och inkvoteras dessa poliser och tjänstemän från Södertörns Högskola"

Utb är förlagd dit.

 
Ingen bild

Håkan Spångberg

31 maj 2017 22:49

Är polisens hantering möjligen en produkt av sosseriet i allmänhet och den så kallade rikspolischefen i synnerhet...?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards