thoralf

Direktlänk till inlägg 28 maj 2017

”DET RÄCKER MED LÖGNER”

Av Thoralf Alfsson - 28 maj 2017 19:20

Alice Teodorescu tänker anmäla Aftonbladets Jonna Sima för förtal enligt ett tweet. Anledningen är att Jonna Sima anklagad flera ledarskribenter för att vilja ”uppmana till hat och krig” mot islam och inte bara terrorismen.


Jag tror att Jonna Sima fått något om bakfoten eller är det så att hon inte har alla hästar hemma. I min värld är det muslimer, islamister som genom sitt hat, hot och terrorattacker verkligen vill starta ett krig mot alla icke muslimer och de som inte dyrkar Allah och följer profeten Muhammed. Vad är det som Jonna Sima inte ser? Förstår hon inte vad som hände i Stockholm eller Manchester? Är Aftonbladets redaktion helt isolerade från omvärlden? Inte bara Anders Lindberg!


Alice Teodorescu, Ivar Arpi och Johan Hakelius har veckan skrivit artiklar där de menar att kärlek, hjärtan och andra symboler inte hjälper mot ondskans religion (min tolkning). De vågar själva inte riktigt gå så långt ännu. De menar att människor borde reagera med ilska bli förbannade och reagera på något annat sätt. Men de är samtidigt lite otydliga med vad vi, otrogna, skall göra istället för att forma hjärtan med våra händer. Kärlek har aldrig rått på ondskan!


”När våra medmänniskor mördas av kallblodiga terrorister kan därför inte svaret från politiskt håll vara "var inte rädda, visa kärlek". Nazisterna, kommunisterna och allehanda diktatorer runt om i världen besegrades inte med kärlek. IS kommer inte heller att göra det.”


Alice Teodorescu skrev igår en bra ledare som delvis tar sitt avstamp i en opinionstext från Brendan O´Neill.


”Vidare identifierar han något som är högst relevant också ur ett svenskt perspektiv, nämligen kategoriseringen av känslor och reaktioner: uttryck för empati, sorg och onlinemanifestationer i sociala medier går bra - hat, ilska och raseri går däremot bort. I vår kontext tillkommer också vilka områden det alls är legitimt att oroa sig över; ängslan över klimat/miljö och främlingsfientlighet gör dig till en god och progressiv medborgare, bekymrar du dig över ett alltmer fragmentariskt samhällskontrakt och segregation i förorterna då är du säkerligen en bakåtsträvare med rasistiska impulser. 

 

Men är det något som de senaste årens attacker mot europeiska städer visat så är det på vikten av att förutsättningslöst våga vrida och vända på varje sten. I kampen mot den islamistiska terrorismen behöver vi gå till botten med varför alla dessa dåd begås i en och samma religions namn? Varför människor som våra samhällen tagit emot när de befunnit sig på flykt, som rentav, vilket är fallet med självmordsbombaren i Manchester, är födda i väst, som vi har givit tillträde till alla rättigheter och skyldigheter, gratis välfärd och trygghet, nu mördar oss? Kärlek är svaret på många frågor, men inte på dessa.”

 

Denna text blev för mycket för Jonna Sima på Aftonbladet och uppenbarligen för vänstern och Socialdemokraterna.


Johan Hakelius skrev i Expressen att det var dags att bli förbannad nu.


”Det är av det här skälet det känns som att talet om hopp, kärlek, kramar och odefinierad samhörighet till slut går över en anständighetsgräns. Till slut blir det detsamma som en uppmaning att inte göra något. Att inte säga något som har innehåll. Att inte ens tänka en tanke eller göra en analys. Att bara sitta still i båten och älska mänskligheten i allmänhet, amen. Allt annat är för farligt. Men det är snarare den krampaktiga mesigheten som är farlig.”

 

Johan Hakelius avslutar sin krönika i ännu hårdare ordalag.

 

”Det är dags att bli förbannad nu. Och att använda ilskan som drivkraft för att våga se, tänka och tala om det obehagliga: terror och mord är en central del i en tolkning av islam, som inte är ett marginellt randfenomen i den muslimska världen. Den tolkningen rekryterar nya anhängare, även i Sverige. Och det finns inga möjligheter att möta våldsbejakande islamism med kompromisser och undfallenhet, hopp eller kärlek.”

 

 

Nu väntar jag på att flera personer skall ta bladet från munnen och tala klarspråk. Det finns personer som jag har stora förväntningar på men som än så länge varit helt tysta. Det är dags att vakna och ta till orda nu!


 

 


 
ANNONS
 
Ingen bild

Pepparholm

28 maj 2017 20:27

Alla som betalar medlemskap i LO bör få veta, att det är LO som har avtal med Schibstedt att få tillsätta ledar-, debatt och kulturredaktionerna på Aftonbladet. Det är således Karl-Petter Thorwaldsson som ansvarar för Jonna Simma, Anders Lindberg mfl.

 
Ingen bild

Ban islam!

28 maj 2017 20:29


Förnuft istället för känslopjunk

Varken kärlek eller ilska löser problemet.
Det behövs kloka beslutat som grundar sig på insikt och kunskaper om problemets art och upphov.

Problemets kärna är: islam
Lösningen är: Förbjud islam!

----------
För den som vill förkovra sig:
http://wikiislam.net/wiki/Main_Page
----------

 
Ingen bild

Observer

28 maj 2017 20:42

Det är nog så att hela travbanan hos regeringen saknar hästarna!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

28 maj 2017 20:45

Sprid detta vad MP vill:http://uvell.se/2016/04/01/miljopartiets-motioner/

 
Ingen bild

Hacke

28 maj 2017 21:00

Jag är allergisk mot allt vad fackeltåg, gravljus och hjärtatecken heter i dessa sammanhang. Hur många godhetsmanifestationer har vi inte under decennier genomlidit i detta land som det eviga och verkningslösa svaret på terror, mord, våldtäkter och annan djävulskap från de som av olika anledningar invaderat vårt land. Att riskera bli kallad de utslitna och missbrukade epiteten ”rasist” och ”islamofob” är tydligen ett öde värre än döden själv för dessa godhetsposörer.

Allt medan ondskans krafter skrattar hela vägen till nästa dåd i naivisternas förlovade land.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

28 maj 2017 21:26

Koranen 33:59 (länkar inte till politiska dödsmanualer)

”Profet! Säg till dina hustrur och dina döttrar - och till [alla] troende kvinnor - att de [utanför hemmet] noga sveper om sig sina ytterplagg; på så sätt blir de lättare igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade. Gud är ständigt förlåtande, barmhärtig.”


”lättare igenkända [som anständiga kvinnor] och undgår att bli ofredade”?

Kan det bli tydligare? Våldtäkt är sanktionerat av "profeten" och han låtsaskompis.

Lyssna på när Ingrid & Conrad intervjuar islamexperten Alan och går till botten med den våldsamma politiska ideologin islam. Ett mycket bra avsnitt som rekommenderas.

https://soundcloud.com/ingridochconrad/ingrid-och-conrad-96-om-islam

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

28 maj 2017 22:00

Svensken agerar enl. Jesus ide' om att vända andra kinden till om man blir slagen.

Samma ide' har Anders Ygeman.
Vid terrordåd ska vi leva som vanligt.

Om vi ska möta terrorn mer hårdhänt ligger vi i linje med vad många här har skrivit,att vi närmar oss ett inbördeskrig. Och orsaken till detta är EU:s invandringspolitik.

Vi ligger illa till !

 
Ingen bild

Christer

28 maj 2017 22:26


Tänkte på att försöka involvera den muslimska världen i terrorbekämpningen, att få imamer och övriga förespråkare till islam att bekänna färg, men handen på hjärtat - Hur många har hört förespråkare för islam ta klart avstånd från terror? Säger dom något så är det allmänt om terror, all terror, och särskilt den som praktiseras av väst. Västs terror tycks underförstått vara själva motorn till den terror som praktiseras av unga arbetslösa muslimer i Europa. Eller som man lyckades med i kvällens Agenda, få en panel att samstämmigt ta avstånd från IS, medan man underförstått låter påskina att med all övrig islam finns inget problem.
Jag skulle vilja se att våra politiker tvingar imamer att inte bjuda in hatpredikanter, och att inte finansiera moskéer, ge bygglov eller samfund som predikar islams överlägsenhet gentemot andra trosuppfattningar. Västs politiker skall kräva att islam reformeras, annars stänger vi era moskeér! Jag tänker på vad George W Bush så efter 9/11 "antingen är ni med oss eller så är ni emot oss". Problemet är inte en viss sorts islam - Problemet är islam!

 
Ingen bild

Leif W

28 maj 2017 22:30

Varför är det fortfarande då tyst från muslimska ledare i Sverige att fördömma terrorattackerna i Europa??
Dra in bidragen till alla muslimer i Sverige så att de startar påtryckning innifrån deras egna sfär!
Om de inte förstår medmänsklighet och sympati och tacksamhet till det land som gett de en fristad så kanske de bättre begriper pengars språk!

 
Ingen bild

Stefan A

28 maj 2017 22:39

Det är tomt i stallet på aftonbladets ledarredaktion, är nog få personer som förorsakat sossarna så stor skada som den ledarsidan, och det är bra, är djupt tacksam....

 
Ingen bild

Hm

28 maj 2017 22:51

Sverigedemokraterna är ett parti med rötter i nynazismen. Det vet jag för det sa liberalernas partiledare Björklund i kvällens Agenda och programledaren Anders Holmberg sa inte emot så då måste det ju vara sant?
Läs den korrekta historieskrivningen i stället.
http://svenskadissidenter.se/sverigedemokraternas-rotter-av-s-bojerud/

 
Ingen bild

Kurtan

28 maj 2017 23:06

Thoralf du skriver...
"I min värld"...etc...

Förstår fullt ut vad du menar, men människor har ju inte vad jag vet olika realiteter/verkligheter utan verkligheten är 1 och är är vad du skriver varken mer eller mindre oavsätt vem som beskriver den korrekt.

Problemet är väl egentligen att de flesta inte beskriver den verkliga verkligheten korrekt utan sin egna personliga uppfattning, eller önskan, om hur de uppfattar verkligheten.

Denna upplevda "verklighet" är inte detsamma som den verkliga verkligheten...

Ville bara förtydliga detta...

 
Ingen bild

T A

28 maj 2017 23:13


Den muhammedanska slöjan sitter som ett lock för öronen och därmed sätter den ned hörselförmågan.
Hur många arbetsgivare vill anställa en person som medvetet klär sig på ett sätt som gör att hon hör sämre på jobbet?
Beslöjade personer borde inte få vare sig bidrag eller arbetslöshetsersättning eftersom de inte står till arbetsmarknadens förfogande fullt ut.

PS Inom den svenska arbetsmarknaden erbjuds olika typer av ekonomiskt och tekniskt stöd till personer med hörselnedsättning för att de ska höra och klara sig bättre på jobbet. Islam gör raka motsatsen. Ännu ett exempel på hur inkompatibelt islam är med det svenska samhället.

 
Ingen bild

Joho

28 maj 2017 23:38

Vilket stolpskott Jonna Sima det är ju islam som är terrorism.j

 
Ingen bild

Tors Hammare

28 maj 2017 23:57

Lösningen = Förbjud Islam & Feminism!

 
Ingen bild

Observer

29 maj 2017 00:28

Det är viktigt att komma ihåg att det finns gott om muslimer som inte är högreligiösa, precis som alla kristna inte är med i Livets Ord och talar i tungor. Många är måttligt religiösa eller har sin religion för sig själv som många andra vanliga människor.
Dessa hörs inte speciellt mycket dock.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

29 maj 2017 02:00

Tidigare Charlie Hebdo-journalisten Zineb El Rhazoui, som var bortrest i januari 2015 när muslimska militärer stormade kontoret på den satiriska tidningen i Paris och dödade 9 personer. El Rhazoui, beskrivs som den "mest skyddade kvinnan" i Frankrike, besökte New York City Office of Women in the World och pratade med Emma-Kate Symons om hennes erfarenheter och hennes brännande nya bok med titeln "Destroy Islamic

Det hon säger i klippet är precis det jag med en dåres envishet försöker få folk att begripa. Innan det är för sent. Det går inte att retroaktivt reformera medeltiden.

Det finns två lösningar.
1. Förbjud islam.
2. Repatriera


https://www.youtube.com/watch?v=5Z_MzNti8BU

 
Ingen bild

Laglydig

29 maj 2017 02:47

Om man konstant vill bli förbannad så skall man läsa Jonna Simas klåfingriga försök att utge sig för att vara journalist.

Med lite hälsoproblem har jag insett att det är bättre att jag inte läser vad någon med NOLL mellan öronen spyr ut i Aftonblaskan.

Här nere är det lite mer styr över situationen. Undantagstillstånd strax söder om mig. 85 döda senaste veckan. Sverige skulle verkligen behöva en Duterte! Det är bara hårda tag som gäller!!!

Om du är en heroinrökande 35-årigt barn från Afghanistan så är det inte PUT som gäller, utan bara UT! Ni lämnar inte ens stackars getter i fred. Fan vet vad dom hade tänkte göra med geten Gertrud innan de halalslaktat henne?

LET THE DOGS OUT!!!

 
Ingen bild

Sverigevän

29 maj 2017 04:36

Teoderescu är ytterligare en svenskfientlig invandrare som pratar skit om mitt fosterland. Skicka henne dit hon kom ifrån!

 
Ingen bild

DuGamlaDuFria

29 maj 2017 05:25

Vi har bjudit in ondskan/islam. Om det är våld de vill ha kommer de få våld. Som man sår kommer man också att få skörda. Vi är många som varit förbannade länge och trötta på dödandet i islams namn. Islam ska ut ur vårt land!

 
Ingen bild

Fredde

29 maj 2017 07:52

Vad kan man förvänta sig av en f.d redaktör på ETC och boende i centrala Stockholm?
Politik verkar bara vara ett sätt att få synas i media, för kunskapen skiner med sin frånvaro...

 
Ingen bild

lol

29 maj 2017 08:18

Förstår inte hur man kan kalla sig för "Sverigevän" o fälla en sådan kommentar om Teodorescu.

 
Ingen bild

gnorfel

29 maj 2017 08:33

Jag har sen länge slutat göra skillnad på muslim och muslim... jag gör nu hellre allt jag kan för att undvika att befatta mig med muslimer i min vardag. Länge leve den fria viljan.

 
Ingen bild

Gustaf

29 maj 2017 09:32

Märkligt att s.k ledarskribenter reagerar först nu på landets sammanbrott. Lite kluven på TD.
Vi måste få till en duglig regering med landets bästa som enda uppgift. Vi måsta rösta bort löfvenregeringen

 
Ingen bild

SM811

29 maj 2017 09:40

Redan 2011 sa Jimmie Åkesson sanningen om islam.
Islam är vårt största hot.
https://www.youtube.com/watch?v=bhUjvoLwXk0
Lyssa sedan på vad den så kallade experten vräker ur sig.
Kan man ha mer fel.

 
Ingen bild

Vax

29 maj 2017 09:45

Att inga större muslimska grupper har blivit harmoniskt integrerade i någon icke-muslimsk population på 1 400 år kan inte rubba tron på fred och mys med ofredliga renhetsideologier. Glöm detaljen med att döttrarna aldrig får bilda familj med orena icke-muslimer – motorn i det demografiska segertåget, vars barn automatiskt på livstid kan föra denna form av apartheid vidare.
https://detgodasamhallet.com/2017/05/28/gastskribent-martin-paludan-muller-tidsandan/

 
Ingen bild

Förbjud islam

29 maj 2017 09:48

@Cosmik Debris
Det behövs bara en lösning
Förbjud islam
Repatriering följer automatiskt därefter.
Krångla inte till det. De flesta klarar inte av att hålla två saker i minnet, du vet.
Cheers!

 
Ingen bild

C Andersson

29 maj 2017 10:04

Aftonbladet kartlägger:

http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/217872

Det har vi vetat i många år. Fy fan!

http://hedersfortryck.story.aftonbladet.se/chapter/hedersfortrycket-i-sverige-okar/

 
Ingen bild

X

29 maj 2017 10:59

Naiva och verklighetsfrånvända rödgardister är en fara för den svenska nationen.

 
Ingen bild

Angående näthatarna

29 maj 2017 11:00

Frylestamsmålet!Har du varit i kontakt med myndigheterna för att se hur utredning och åtal ligger till?
Om inte så bör du väl kunna göra förfrågningar om detta.
Advokatkostnader kan säkert dina följare hjälpa till med misstänker jag.
Mvh
http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/12/12/11396112-det-goda-hatet-del-4-pelle-frylestam-och-galleri-svalan/

Thoralf Alfsson

29 maj 2017 11:20

Polisen har inget större intresse av att svara på frågor om anmälningar.

 
Ingen bild

X

29 maj 2017 11:04

Vi ska nog vara glada för Alice Teodorescu, Ivar Arpi och Johan Hakelius.
De är viktiga i debatten.

 
Ingen bild

Hansson

29 maj 2017 11:13

Det är som om "de kärlekstörstande" njuter av att efter ett dödande terrorisangrepp får komma tillsammans i tusental för att visa varandra kärlek. Terrorattentatet blir entréavgiften för det efterkommande gruppkärleksmötet - utan dåden ingen gemansam kärlek, dvs ömsesidigt utnyttjande, slaktarna och decsom skall slaktas behöver varandra. T.o.m prästen på scenen i Manchester visade stor glädje, skrattade och njöt av den stora kärleksanhopningen. Alla verkar dessutom förvånande av att så många hjälper till med första hjälpen, omsorg, mat, husrum etc. som om det vore något onaturligt och som bara inträffar när islamister är farten.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

29 maj 2017 11:24

Vad tänker MP med ? Ska vi ta hit fler asylsökande när vi med ett nödrop knappt har vatten till oss själva i många kommuner !Löfven ,Lövin ,Lööf är farliga för Sverige !

 
Ingen bild

Veritas

29 maj 2017 12:43

Jonna och hennes pk-luffare stör mig ärligt talat inte längre. Har slutat bry mig när det är dom som drabbas av multikulti, när dom självmant röstar för och propagerar för olika våldsideologier, i artiklar som pyr av hat mot oliktänkande. Ursäkta mig, men nej, när hon och hennes medlöpare har provat på att få bilen grillad, blivit gångmisshandlad med lite berikande inslag som knivar och skjutvapen, när dom fått smaka mångkultur i alla hålen, ja då är det f*n lika gött åt dom här pannskadade asen.
SD 2018 >>>>>>>>>>

 
Ingen bild

Göta

29 maj 2017 12:44

För ca 8 år sedan, den 9 september 2009, fanns en artikel av Jimmie Åkesson i Aftonbladet som jag tycker är en av hans allra bästa och viktigaste artiklar.
Han hade själv satt följande rubrik på sin artikel:
"SVERIGES MAKTHAVARE BLUNDAR FÖR FARORNA MED ISLAM"
Läser man artikeln noggrant, särskilt första hälften om Sveriges naiva och blinda maktelit och dess agerande, så är Åkessons rubrik fullt i enlighet med kontentan av artikeln. Vid införandet i tidningen ändrade emellertid Aftonbladet artikelrubriken till: "MUSLIMERNA ÄR VÅRT STÖRSTA UTLÄNDSKA HOT",
vilket i och för sig inte blev helt fel om man nu betraktar den katastrofala utvecklingen i Europa och Sverige under de 8 år som gått sedan artikeln infördes. Själv tror jag dock att Aftonbladet hade vissa andra intentioner med sin ändring.

Åkessons artikel med Aftonbladets rubrik åstadkom som bekant enorm uppståndelse i hela vårt land. Alla svenska tidningar, TV och radio vräkte ut mängder av hatpropaganda mot Åkesson och SD under lång tid efteråt.

Även SVT:s UTBILDNINGSPROGRAM FÖR BARN, Lilla Löpsedeln, deltog i denna hatpropaganda, där t ex en programledare i TV-sändningen pedagogiskt förklarar för Sveriges barn och skolor hur fel SD och dess ledare har, och hur fina och fullkomligt oantastliga alla muslimer är. Bakom reportern rullar då samtidigt en film, där man ser en leende imam i fotsida kläder gå omkring och hälsa på en rad unga pojkar som sitter med korslagda ben på en matta i en moskélokal.

Om SVT:s Lilla Löpsedel hade besvärat sig med att göra lite research innan, hade de redan då kunnat få en del viktiga fakta om att imam-idolen de gjorde reklam för är känd och uppskattad för att vägleda unga muslimer om jihad, muslimska martyrer och paradiset! Redan 2007 kunde man t.ex i SvD läsa om hur samma imam håller en (citat) "perverterad variant av kyrkans barntimmar. Han förklarar inför tindrande barnaögon att paradiset har hundra särskilda nivåer bara för dem som blir martyrer och offrar sitt liv i strid för sin religion. De närvarande föräldrarna nickar gillande."
https://www.svd.se/svenskarna-som-vill-do-for-islam

Åkessons artikel tål att läsas flera gånger. Den finns här:
http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article12049791.ab

 
Ingen bild

C Andersson

29 maj 2017 12:59

********************’
Angående näthatarna - Måndag 29 maj 11:00
Frylestamsmålet! Har du varit i kontakt med myndigheterna för att se hur utredning och åtal ligger till?
Om inte så bör du väl kunna göra förfrågningar om detta.
Advokatkostnader kan säkert dina följare hjälpa till med misstänker jag.
Mvh
http://thoralf.bloggplatsen.se/2016/12/12/11396112-det-goda-hatet-del-4-pelle-frylestam-och-galleri-svalan/

Thoralf Alfsson - Måndag 29 maj 11:20
Polisen har inget större intresse av att svara på frågor om anmälningar.
********************’

’näthat’ är ett nonsensord påhittat av de verkliga hatarna. Varför använda ett sådant ord?

Det är inte straffbart att hata. Ännu så länge är det bäst att tillägga. Alla hatar utom möjligen den allra skenheligaste. Jag fullständigt övertygad om att alla som läser här hatar någon eller något. En del hatar Rakhmat Akilov andra överöser honom med kärlek. Men är det inte skillnad på det goda hatet och det onda hatet. Jovisst, det goda hatet är det jag utsätter andra för och det onda hatet är när andra hatar mig.

Det är inte någon principiell skillnad på att hata på ’nätet’ eller göra det i verkliga livet. Det är lättare att vara anonym på Internet. Det är bra att men själv kan vara anonym men kass att andra också kan vara det. Myndigheter är ofta anonyma när de figurerar på webben. Samma sak med pressen. När jag växte upp skrev vi på papper och undertecknade alltid det vi skrev.

Hat finns inte med i lagboken. Så att fälla någon för hat eller näthat lär bli svårt. Det jag har läst om Frylestam mot Alfsson innehåller annat som definitivt är åtalbart. Sedan är det frågan om hur mycket en folkvald politiker ska behöva tåla. För Frylestam räcker det tydligen inte med att hata. Det märkliga är alla som tiger och samtycker. Och de som både samtycker och applåderar. Oavsett vad jag tycker om Alfsson skulle jag aldrig uttryckt mig på det sättet.
********************’

 
Ingen bild

Lena

29 maj 2017 13:00

Nej jag kan inte ha en sådan svart-vit inställning till islam. jag hatar inte muslimer som är normala människor. jag kan inte heller som någon här åberopade Bush.d.y "de som inte är för oss är emot oss" gillade aldrig Bush f ö dessutom är sanningen mer komplicerad än hans utsagor om "verkligheten".

Däremot, och detta är viktigt, anser jag att Sverige inte har någon som helst skyldighet att ta emot denna massimmigration av människor som så illa passar ihop med oss. Dessutom så missköter regering och myndigheter sina uppdrag. De står alltid på de "nyinkomnas2 sida, de som kostar 1 miljon per år att "underhålla s a s. Vad får en sjuk och arbetslös kosta?? Skulle vara intressant att få siffror på det.

En annan viktig sak är mördandet, bränderna, våldtäkterna, kriminaliteten, osäkerheten i landet samt inte minst dessa förbannade, kärringar rent ut sagt, som springer omkring och ska visa upp hela dagarna att de minsann är muslimska kvinnor, mycket finare än svenska kvinnor. Skärp er muslimska kvinnor, det här är inte sättet man integrerar sig på!
Det finns naturligtvis så mycket mer men det får räcka för nu.

 
Ingen bild

Göta

29 maj 2017 13:02

Ett fantastiskt bra och välskrivet inlägg med titeln, "Våra politiker måste börja ta människors oro på allvar", av en ung 4-barnsmamma finns nu att läsa på Avpixlat! Läs det!

http://avpixlat.info/2017/05/29/vara-politiker-maste-borja-ta-manniskors-oro-pa-allvar/#more-203778

 
Ingen bild

Agenda Svt 28/5

29 maj 2017 15:17

Agenda på Svt igår. Nu vet vi att en röst på L är en röst på S. Tycker det är bra att Jan Björklund är tydlig med detta. Först ska L driva valkampanj mot S och efter valet ska L samarbeta med S.

 
Ingen bild

KKK Kort Koncist Kärnfullt

29 maj 2017 15:50

Flera kommentatorer här svamlar och breder ut sig.
Tröttsamt att läsa era inlägg.
Håll er kort.
Sluta gnälla.
Ge oss konkreta idéer och förslag om lösningar istället.

 
Ingen bild

605xx

29 maj 2017 15:55

Är detta bidrag rimligt?

http://www.sst.a.se/download/18.23a06a2115bf5bc807eb03ab/1495536449631/17a+Utbetalda+statsbidrag+%C3%A5r+2016%2C+ny+sortering.pdf

 
Ingen bild

605xx

29 maj 2017 16:05

Sveriges bistånd finansieras genom skatteinkomster. Under 2017 hanterar Sida 33,5 miljarder kronor, där 12,2 miljarder är pengar som vi hanterar betalningar och viss finansiell uppföljning för men som Regeringskansliet beslutat om och följer upp resultaten för. Den totala biståndsramen motsvarar 0,99 procent av Sveriges BNI och här ingår även stöd för asylsökande i Sverige.

http://www.sida.se/Svenska/Om-oss/Budget/


 
Ingen bild

Klant-Janne

29 maj 2017 17:03

@ C Andersson. Stolle-Pelle Frylestam bör bli åtalad för att ha spridit hakkors på tryckmaterial och sedan lagt upp det på Facebook.

Tänk att en 44-åring ägnar sig åt sådant.

Normalt beteende eller inte normalt beteende?

Tror det kan ta upp till ett år innan beslut om eventuellt åtal kommer.

 
Ingen bild

Hasse Pannband

29 maj 2017 17:54

Efter en mer än komplicerad hemresa
från Budapest till Kalmar, är jag tillbaka
bland vänner, hos Thoralf: Känns bra, fortsättning
följer!

 
Ingen bild

Steve

29 maj 2017 18:36

Aftonbladets Jonna Sima och Anders Lindberg är inga journalister, de har
övergått till att vara politruker för S och övrig vänster.
Att de försvarar Islam är väl bara ett uttryck för deras historielöshet.
De har nog inte läst sin Marx ordentligt "Religion är folkets opium".
Vem kommer inte ihåg när journalisterna flockade sig runt Khomeni i Paris, och likt dagisbarn storögt lyssnade på hans sagor.
Sedan återvände han till Iran och införde islamiskt styre helt främmande
från demokrati.
Men som sagt, historielösheten är uppenbar.

 
Ingen bild

Systemfel

29 maj 2017 19:03

Kopierat från en grupp på Facebook:
"NYTT INSLAG I DEN SVENSKA FAUNAN

Den arabiska göken (parasitus muslimus) har på senare år haft en kraftig utbredning i norra Europa, mycket på grund av att arten saknar naturliga fiender här. Hanen kan enkelt kännas igen framför allt på den svartmuskiga fjäderskruden och ett högt irriterande läte. Honan har en heltäckande fjäderskrud där bara ögonen syns och underlåter sig inte att varken synas eller höras. Hanen har vanligtvis upp till fyra honor och det är inte ovanligt att hanen har ihjäl någon av dem ifall hon skulle misshaga honom på något sätt.

Något som den arabiska göken har gemensamt med andra gökar är den så kallade häckningsparasitismen. Göken väljer att inte själv föda upp sina egna utan letar upp en värdfamilj där ungarna placeras. Gökungarna sparkar sedan ut värdfamiljens egna ungar och kräver sin rätt att bli matad av sin nya värdfamilj med stor auktoritet. Något som särskiljer den arabiska göken från övriga gökar är att vuxna individer ibland låtsas vara ungar och sätter sig i ett främmande bo med gapande munnar. Då detta är ett mycket främmande beteende blir värdfamiljen så förvirrad att de genast börjar mata den nya glupska ”ungen”.

Arten är en flyttfågel men med den underliga egenskapen att de aldrig flyttar tillbaka. De anpassar sig snabbt till det rådande klimatet och ser till att få sina behov tillgodosedda av sina nya värdar. Man spår att inom en snar framtid kommer den arabiska göken konkurrera ut andra arter, men vem ska då försörja den?"

 
Ingen bild

Ludvig

29 maj 2017 19:11

Helt otroligt att PK inte har kommit på var nästan all terror kommer ifrån. Islam.

 
Ingen bild

OH

29 maj 2017 20:44

Jag hörde på TV att Alliansen ämnar blockera en icke socialistisk regering och fortsätta stödja en socialistregim.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

29 maj 2017 21:21

Carina Bergfelt SVT presenterar sig som Trumphatare varje gång hon visar sitt tryne i nyhetsprogrammen.

SVT:s nyheter kan stoppas upp där ryggen möter benen.

Thoralf Alfsson

29 maj 2017 21:28

Hon är inte ensam på SVT om att vara Trumphatare.

 
Ingen bild

Joho

29 maj 2017 22:53

Carina Kossan Bergfelt det var hon som tyckte det var lika stor risk att bli dödad av en ko som en terrorist, för övrigt lär den här serievåldtäktsmannen som polisen varnade för lär vara gripen i Ljungbyholm utanför Kalmar han är visst Dansk medborgare med Grönländkt inslag.

 
Ingen bild

M

29 maj 2017 23:08

Trumphatare är synonymt med islamälskare.

 
Ingen bild

Islams kameleontiska natur

29 maj 2017 23:13

Vad heter fienden?
Heter det IS
eller ISIS?
Var det inte Alqaida igår?
Vad är skillnaden?

Hur kan man besegra en fiende man inte ens vet/ törs säga det rätta namnet på?

 
Ingen bild

vmm

30 maj 2017 00:04

Självklart har inte muslimer generellt någon skuld i allt skit som sker i islams namn. Skulle någon drista sig till att ta upp medskyldigheten i en domstol så skulle ju domstolen per omedelbums avfärda det hela. Muslimer är inte kollektivt skyldiga till terrordåd. Och är man inte skyldig så kan jag inte kräva heller att någon ber om ursäkt. Men det jag skulle vilja se är att muslimer skulle se terroristerna som avskum. Det kan faktiskt muslimerna själva göra. Dom kan prata om terroristen som svin och att det han gjort drar skam över honom och hela hans familj. Och religionen. Ingen i hans familj kommer att få gifta sig med någon ärbar människa eftersom han dragit vanära över hela familjen. Skulle vi se den utstötningen och ett socialt fördömande av terroristen och också hela hans familj så tror jag det kanske inte skulle locka lika mycket att bli terrorist. Ser vi detta? Sådana här saker är inte lätta att beordra fram, men det här har muslimerna att arbeta på. Dom måste stigmatisera terrorister och terrordåd.

 
Ingen bild

Veritas

30 maj 2017 00:27

Europa 2029???
Ta varningarna på allvar!
https://www.youtube.com/watch?v=H7KxMq1fcY4

 
Ingen bild

Björn

30 maj 2017 02:42

Många här tycker att lösningen på en del av invandringsproblematiken är att förbjuda islam och repatriera muslimerna.
Enkelt I tanken, men I realiteten? Jag undrar när, eller om vi kanske redan har, uppnått "point of no return", När landet inte längre har förmåga att skicka tillbaka de som vi anser ovälkomna här,
Vem ska skicka tillbaka alla dem som inte vill lämna Sverige och som kanske redan är svenska medborgare? Polisen har ju inga resurser. Försvarsmakten ?. Dra in bidragen?
Jag tror att det redan har gått för långt. Om man vill motverka något är det alltid enklare om man är ute I god tid. Våra regeringsföreträdare skulle för länge sedan ha gjort klart att man måste ställa krav på folk. Inte så släpphänt som man nu har gjort, då man delat ut identiteter och uppehålls tillstånd utan att egentligen inte veta vilka dessa personer är. Redan på -80 talet hittades mängder med sönderrivna pass på flyg och färjor till Sverige.
Ingen utan fullgod id borde ju ha fått ett PUT. Varför inte tillfälliga uppehållstillstånd under en 5 - 10 års period så att folk fick visa att de var intresserade av att lära sig svenska och skaffa sig försörjning för att bidra till Sveriges välfärd. Och man skulle redan för länge sedan gjort klart att I Sverige har vi en religion och det är den som gäller. Vill man sedan utöva en annan, så får man väl göra det, men inga moskéer. Idag har vi parallella samhällen I landet. Vill vi ha det och framför allt vill alla skattebetalare vara med och betala för det.
Glöm inte att en stor del av de invandrare som kommer hit faktiskt är justa människor som inte vill göra annat än rätt för sig.

 
Ingen bild

Tony

30 maj 2017 10:21

Vmm:

Men problemet med alla dessa Muslimer är att dom
aldrig tar avstånd från dessa avskum som lemlästar
och dödar urskiljningslöst. Frågan är, tiger man för
att dom samtycker, eller dom vågar inte kritisera?

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

30 maj 2017 10:39

Vilket av klimathotet och terrorhotet i Europa är viktigast ?

Min uppfattning är att terrorhotet tillsammans med alla bränder och våld mot skötsamma medborgare är det överlägset viktigaste problemet.

Man kan fråga alla som har blivit utsatta för våld och terror. Om dom tycker att klimatet, 1° varmare, är ett problem.

Fråga dom som har fått anhöriga dödade.

Att bilar och byggnader brinner är också ett miljöproblem.

Politikerna måste lösa dom problemen som folket tycker är viktigast.

Trump har föstått vad som är viktigast !

 
Ingen bild

S-E Karlsson

30 maj 2017 10:56

Heja Trump !

 
Ingen bild

Hulda mk1

30 maj 2017 11:12

@Systemfel. Mitt i prick! Var hittade du det på Facebook..?

 
Ingen bild

Kalle

30 maj 2017 11:58

""Vårdtagare kunde välja bort utländsk personal""

http://www.expressen.se/nyheter/vardtagare-kunde-valja-bort-utlandsk-personal/

Tycker det är rätt. Vårdtagaren betalar för hemtjänsten med egna pengar. Då skall väl vårdtagaren också få bestämma hur vårdtagaren själv vill ha det. Begriper inte varför hemtjänsten blir upprörd över det!!!

ÄR inte det vårdtagarens situation och önskemål som bestämmer i hemtjänsten???

 
Ingen bild

Joho

30 maj 2017 22:55

Rättelse jag skrev i går att serievåldtäktsmannen var gripen polisen har dementerat det vad som hände var att man gjorde en husrannsakan i bostaden där personen var skriven folk trodde väl att det var ett gripande så det var fake News tyvärr, det märktes i kväll vid stationen i Kalmar att han inte var gripen för det vimlade av poliser så var det.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se