thoralf

Alla inlägg under april 2017

Av Thoralf Alfsson - 2 april 2017 11:07

Igår kväll kände jag att behövde komma ut i naturen och det öppna landskapet på Öland. Kameran med teleobjektivet (400mm) fick följa med, även om det är tungt att bära på. Det fick jag ”betalt” för 😉


 

Av Thoralf Alfsson - 1 april 2017 12:33

Johan Persson gillade inte att jag skrev om hans uppblåsta blogginlägg om att kommunen satsar i Södermöre kommundel. Att jag sågade hans överdrivna förklaring väljer han givetvis att inte bemöta. Hela hans argumentation bygger inte på några grundläggande fakta utan troligen bara på att ett någon större andel av personer med utländsk bakgrund skrivit sig i Södermöre. Ett riktigt fejkblogginlägg från Johan Persson.


Istället väljer han att angripa mig i ett nytt blogginlägg med rubriken ”VARSÅGOD HÄR ÄR THORALF ALFSSON VALSTRATEGI”. Jag väljer att länka till hans blogginlägg så ni kan läsa ”min valstrategi” ;-)


Men mina läsare skall veta att Johan Persson inte tillåter någon kommentera på sin blogg. Han har dock en Facebooksida där det går att kommentera men Johan Persson blockerar alla som skriver något kritiskt. Jag är blockerad! Det här är en del av den maktfullkomlighet som Johan Persson utvecklat! Enbart Ja-sägare göre sig besvär! Envägskommunikation gäller.

 

Jag tänkte dock besvara de fyra punkter som Johan Persson påstår skulle vara min valstrategi.


”Hets mot allt som kan kopplas till invandring och flyktingpolitik.”


Alla som följt min blogg vet att jag lyfter fram fakta och statistik från Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Socialstyrelsen och SCB. Det är statistik som kommunalrådet Johan Persson aldrig tar upp i något sammanhang. Han blundar för den negativa samhällsutveckling och det segregerade samhälle som växer fram. Att jag lyfter fram detta och ifrågasätter utvecklingen kallar han för ”hets”. Alla vet också att media är väldigt sparsamma med att lyfta fram denna statistik även om det har blivit något bättre under det senaste året. Men det beror inte på Johan Persson och socialdemokraterna utan snarare på personer som Peter Springare.


Jag kommer fortsätta lyfta fram denna statistik, även om Johan Persson ogillar det och kallar det för "hets". Socialdemokraterna kommer ju inte upplysa medborgarna om verkligheten.


”Utmåla mig som en maktfullkomlig pamp.”


Om man som kommunstyrelsens ordförande och kommunalråd inte lyssnar på folket och den opinion som finns i vissa lokala frågor så får nog Johan Persson finna sig i att kommunens medborgare börjar använda ”kommunalpamp” när man skall beskriva hur Johan Persson bedriver sitt förtroendeuppdrag. Den kände författaren Tomas Arvidsson kallade till och med hela kommunledningen för maktfullkomlighet. Han gick till och med så långt och menade att det var meningslöst att protestera mot kommunledningen på grund av dess maktfullkomlighet. Om det skall vara någon mening med en dialog skall man ju också lyssna till sin motpart och i varje fall någon gång också ta till sig av dialogen.


När Johan Persson på ett minst sagt cyniskt sätt bara dagarna efter valet 2014, då Sverigedemokraterna var den stora vinnaren beslutade om att ändra den politiska organisationen vilket berövade SD en 40 procents tjänst visade Johan Persson verkligen prov på sin maktfullkomlighet. Det var otroligt eller sanslöst fullt att göra det efter valet.  Läs mitt blogginlägg.


Så ja, jag kommer nog vid vissa tillfällen använda ”kommunalpamp” om jag inte upplever en markant förbättring i hur dialogen fungerar med socialdemokraterna.


”Motstånd mot alla byggplaner där det finns en opinion emot.”


Här visar Johan Persson prov på sin oförmåga att förstå vilket är en bidragande orsak till maktfullkomligheten. Jag och Sverigedemokraterna försöker värna de gröna lungorna i staden. Det står i vårt valmanifest och det är en fråga vi drivit och den kommer vi fortsätta att driva. Om det sedan finns en opinion bland kommunens medborgare som sammanfaller med vårt ställningstagande så är det givetvis bra men det styr inte våra ställningstaganden. Vi styrs av den politik vi lagt fast.


Vi har varit motståndare till att Gota Media skulle få bygga sitt mediahus i en park på Kvarnholmen, vi har motsatt oss att idrottsområdet Fredriksskans raseras för att istället bygga bostäder, vi har motsatt oss att grönstråk vid Gröndalsvägen bebyggs och nu senast detaljplanen för Oxhagen där ett grönområde som utpekas som särskilt värdefullt i sin helhet i kommunens Grönstrukturplan bebyggs mot 7st höghus.


Att Johan Persson är irriterad på att så många medborgare gillar våra ställningstagande är inget problem för mig. Det stora problemet är att Johan Persson och samhällsbyggnadsnämnden ordförande Mattias Adolfsson alltid väljer att köra över sakägare och boende som yttrar sig vid samråd och granskning av detaljplaner.


Johan Persson vill uppenbarligen att folk inte skall yttra sig, för socialdemokraterna vet alltid bäst.

 

”Angrepp på den splittrade rest-alliansen i Kalmar. Gärna också där mot person.”


Den här valstrategin passar nog mest in på Johan Persson själv. Det är väl bara att fråga Liberalernas före detta gruppledare Inger Hilmansson om hur Johan Persson bemött Inger i diverse debtter och medier. Om restalliansen tar politiska ställningstaganden som inte överensstämmer med vad SD tycker kommer jag givetvis kritisera det i debatter och insändare. Givetvis kommer jag i de fall det är befogat också namnge t.ex gruppledarna i partierna på exakt samma sätt som Johan Persson gör under debatter eller i debattartiklar.


”Där har ni valstrategin. Allt med syfte att sänka nivån på det politiska samtalet.”


Johan Perssons slutsats tycks vara att om SD bedriver en oppositionspolitik när det gäller t.ex detaljplaner så sänker vi nivån i det politiska samtalet. Ett helt makalöst uttalande! Om man inte delar Johan Persson uppfattningar så sänks nivån på det politiska samhället! Jag anser att vi inom SD höjer och utvecklar det politiska samtalet och inte minst demokratin.

 

”Räcker inte det så slår han till med offer-stämpeln.”

 

Johan Persson har uppenbarligen en väldigt dålig självinsikt. Han tycks fullständigt missat att Moderaterna som första parti nyligen gick ut med att man haft ett samtalsförbud för sina förtroendevalda när det gällde Sverigedemokraterna. Det förbudet gäller sannolikt i stor utsträckning inom Johan Perssons eget parti och för den delen även flera partier.


Att Sverigedemokraternas förslag och motioner aldrig bifalls är en verklighet som jag upplevt under mina snart 11 år kommunpolitiken i Kalmar. På sin höjd kan de besvaras om de inte avslås. Men jag ser fram emot när våra motioner kommer bifallas i Kalmar kommunfullmäktige.


När det gäller min motion om att fira 500-årsdagen av att Gustav Vasa landsteg den 31 januari 1520 vid Stensö så skrev jag ett första utkast redan under min tid i riksdagen (2010-2014) men jag har inte lämnat in den på grund av att risken skulle vara överhängande för ett avslag. Och att kommunen därmed skulle sätta sig på tvären.


Det är sorgligt att behöva göra sådana överväganden men så är det med att ha en maktfullkomlig kommunalpamp att göra i Kalmar. Jag anser faktiskt att hela Johan Perssons blogginlägg bara bekräftar den bilden.

 

PS

Jag vill samtidigt be alla som nu väljer att kommentera blogginlägget på Johan Perssons Facebooksida att hålla ett vårdat språk. Men samtidigt varna för att ni sannolikt också kommer att blockeras om ni kritisera Johan Persson.

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards