thoralf

Alla inlägg under april 2017

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 5 april 22:52

Är en VD seriös om han först skickar ett brev till en privatperson (mig) men samtidigt också skickar det till kvällspressen, en journalist på Expressen, innan jag ens tagit emot mejlet och brevet kommer fyra dagar senare? Vilket syfte har man då med sitt brev och handlande?


Som mina läsare av bloggen vet har jag tagit fram ett antal infoblad gällande fakta som berör invandringen med statistik från Migrationsverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och SCB. För en tid sedan tog jag fram ett infoblad för Vimmerby kommun och då hittade jag ett citat på nätet som tillskrivs Astrid Lindgren och som jag ansåg vara passande.


”När människor med makt, slutar lyssna på folket. Då är det dags att byta ut dem.”

 

Att citatet tillskrevs Astrid Lindgren fick VD, Olof Nyman från Saltkråkan AB att reagera. Han skickade då ett mejl och postade samtidigt samma text i ett brev till mig. Här nedan kommer ett utdrag från mejlet.


”Citatet är vidare enligt vår bestämda uppfattning falskt. Vi har sedan tidigare noggrant undersökt saken och det finns inga belägg för att Astrid Lindgren någonsin sagt eller skrivit så som anges i foldern.”

 


”Vi utgår från att ni respekterar detta och förutsätter därför att hela upplagan av foldern omedelbart dras in och kasseras samt att Sverigedemokraterna helt upphör med att använda Astrid Lindgren i sin kommunikation. Om så ej sker får vi överväga att vidta rättsliga åtgärder.”

 

Hälsningar,

Olle Nyman, VD


Nu fanns det i stort sett inget kvar av den lilla upplagan att dra in. Vilket jag meddelade Olof Nyman omgående. Enligt en artikel i Expressen är det dock oklart om det är ett citat från Astrid Lindgren.


Expressen nappade givetvis på detta mejl/brev som Olof Nyman skickade till dem. När mejlet skickades till mig och Expressen satt jag på flyget hem till Kalmar från en semestervecka i Spanien. Jag hann precis komma hem till Kalmar innan en journalist ringde från Expressen och började ställa frågor. Jag hade då inte ens hunnit kolla min privata mailbox sedan jag kom av flyget i Kalmar. Ännu mindre svara på mejlet!


Det dröjde sedan bara ca en timme efter att journalisten ringt innan Expressen hade en artikel på sin webbsida där man försökte hänga ut mig!

 

Att Expressen handlar på det sättet förvånar mig inte det minsta, då de alltid tar minsta chans att hänga ut en Sverigedemokrat.


Det som förvånar mig allra mest är hur VD, Olof Nyman agerade genom att direkt skicka en kopia av brevet till Expressen. Vad var syftet med det? Jag har sedan den 24 mars frågat Olof Nyman i flera mejl varför han skickade en kopia till Expressen och vilket syfte han hade med det. Olof Nyman vägrar att svara på mejl trots flera påminnelser.


Den enda anledningen jag kan se är att Olof Nyman i första hand ville hänga ut mig, en sverigedemokrat i kvällspressen. Inget annat!


Olof Nyman gjorde på exakt samma sätt när Jimmie Åkesson i en lång intervju för Niklas Svensson från Expressen i december 2016 svarade att han inspirerats av Astrid Lindgren och andra typer av nationalromantiska skildringar.


Detta svar fick även då också VD, Olof Nyman att gå i taket. Han fick omgående plats i Expressen för sin debattartikel.


”Nej, Jimmie Åkesson - Astrid Lindgren var inte en nationalromantisk författare. Hon var inte heller en nationalromantisk människa - varken nationalist eller romantiker.”

 

 

Olof Nyman tycks vara politiskt korrekt ut i fingerspetsarna men inte karl nog att svara på frågan varför han skickade en kopia på ett personligt brev till mig även till en journalist på Expressen.

 

Pinsamt fegt och ynkligt!

 

Nu finns det ju andra citat av Astrid Lindgren som mycket väl skulle kunna användas. Som t.ex detta citat från Saltkråkans facebooksida.

  

"Den mest framträdande känslan inför julen här i Sverige är nog i år en brinnande innerlig tacksamhet över att vi ännu kan få fira julen som vi gör."

(Ur Astrid Lindgren Krigsdagböcker 1939-1945)


Av Thoralf Alfsson - Onsdag 5 april 13:03

 


Kalmar stad förändras fort just nu. Det är bara att besöka Kvarnholmen en fredag lunch för att uppleva det med fredagsbön i källarmoskén och torghandeln på Stortorget. I fredags var det åter dags för bråk och slagsmål mellan dessa nysvenska torghandlare.


http://www.barometern.se/kalmar/torghandlare-i-brak-nagon-som-ska-ha-blivit-misshandlad/


Det var inte heller första gången som det var bråk mellan nysvenska torghandlare.


http://www.barometern.se/kalmar/torghandlare-i-brak-sparkade-sonder-bord/

http://www.barometern.se/kalmar/brak-mellan-torghandlare/


Barometern håller dock stilen och publicerar bara timmar efter bråket i fredags en artikel med en helt annan vinkel och passar samtidigt på att ”gömma” undan artikeln på sin webbsida om bråken mellan torghandlare på Stortorget.


Rubriken är ju spännande ”Livligt på torget i grönsakshandeln”. Ja, nog är det livligt och högljutt alltid. Som vanligt gäller det att inte skriva något negativt om de nya mångkulturella inslagen och definitivt inte granska verksamheten.


”Det händer att Kalmars torg kritiseras för att de inte är tillräckligt levande. Den som tycker det har inte varit på Stortorget en fredag vid lunchtid. Då har grönsakshandlarna öppet och kunderna kommer ibland långväga för att köpa veckoransonen av frukt och grönt.”

 

”Rima Alsebai väljer clementiner för hela veckan. "Det var ett bra pris" konstaterar hon och pekar på prisskylten.”

 

I artikeln får vi dock inte veta vad ett bra pris innebar. Tänk om Barometerns journalist ändå hade ställt några frågor om hur dessa torghandlare kan sälja all frukt och grönsaker så billigt! Betalas moms, arbetsavgivaravgifter och vanlig inkomstskatt? Hur mycket kollar Skatteverket dessa torghandlare?

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 5 april 00:47

Har inte sett kvällens Kalla fakta i TV4 men när man läser alla reaktioner på nätet så förstår man att det var ett bra reportage. Jag och mina partikollegor har istället haft ett långt telefonmöte i distriktets arbetsutskott med många beslut och beredningar till kommande distriktsmöte.


Läste dock nyss en träffande kommentar på Facebook skriven av Nasrin Sjögren agående Kalla fakta som jag citerar.

 

”Mångkultur är ett annat ord för statsgodkänd och dito uppmuntrad segregation.

 

Så varför blir folk så förvånade när de upptäcker att det finns människor, familjer, släkter och hela stadsdelar som lever helt utanför det svenska samhällets lagar, regler, normer och sociala koder?

Vad trodde ni att kultur är? Festlig mat, lustiga danser och färgglada kläder? Och för övrigt är alla innerst inne svenskar?

 

Ja, då förstår jag att ni undrar vad som pågår. Vi är några stycken som har försökt varna er. Flera från just dessa andra länder. Larmat och ropat. Skränat och stojat. I några decennier. Men ni har avfärdat oss som alarmister och rasister. Jobbiga gaphalsar.

 

Men grattis då. Nu har ni fått ert lyckliga multikultiland. Hoppas att ni trivs.

 

Puckon.”


Av Thoralf Alfsson - Måndag 3 april 23:53

Telefonsexlandshövdingen Stefan Carlsson som avsattes av regeringen efter mitt gräva om hans telefonfakturor på residenset har nu förevigats med en tavla. Länsstyrelsen betalar 70 000 kronor för denna tavla. Eller rättare sagt skattebetalarna får betala 70 000 kronor.


Kompisgänget Stefan Carlsson, Malin Almqvist och Johan Persson låter ännu en gång skattebetalarna stå för notan.


Det är ett hån mot skattebetalarna! Skicka fakturan till före detta landshövdingen Stefan Carlsson!


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/johan-persson-avbildar-carlsson/

Av Thoralf Alfsson - Måndag 3 april 23:00

Hur många terrordåd måste det ske innan folket och makthavarna fattar de rätta besluten? Jag måste säga att jag håller på att förlora hoppet om ett tryggt hemland, ett tryggt Sverige, ett tryggt Europa.

Media och journalisterna har ett enormt ansvar för den negativa utvecklingen!


Jag känner en väldig besvikelse över de reaktioner som kommer i samhället och de reaktioner som jag själv råkar ut för. Funderar på om jag skall börja skriva om vissa episoder som jag inte låtit mina läsare ta del av tidigare.


Ibland ser man dock något positivt och roligt och som samtidigt inger lite hopp om framtiden 😉Här kommer också några väldigt bra intervjuer från DGS-TV. Intervjuer som hela svenska folket borde se. Tråkigt att inte fler än ca 20 000 har sett var och en av dessa intervjuer.Av Thoralf Alfsson - Måndag 3 april 16:49

Våren kommer tidigare, flyttfåglarna kommer tidigare!


”Det mest säkra måttet är starten på vegetationsperioden, det vill säga datumet då snittemperaturen når 5 plusgrader. I Syd- och Mellansverige inföll starten runt 20 april under 10-årsperioden 1961-1970 då den här typen av mätningar startade. I dag infaller den runt den 11 april - en skillnad på tio dagar.

I norra Sverige ses samma mönster, fast ännu tydligare. I dag startar vegetationsperioden två veckor tidigare jämfört med för 50 år sedan.”

http://www.barometern.se/tt-inrikes/vararna-allt-varmare-i-sverige/

 

”Att våren infaller tidigare märks också i fågelvärlden. Mätningar vid Ottenby fågelstation på södra Öland visar att flyttfåglarna nu anländer i genomsnitt fem dagar tidigare jämfört med situationen i slutet på 1970-talet. De arter som tidigarelagt sin ankomst mest är gransångare (i genomsnitt 11,1 dagar tidigare), svarthätta (10,5 dagar), gulsparv (8,9 dagar) och rödhake (8, dagar).”

 

Vad härligt det är att det blivit varmare och att våren kommer tidigare och att vegetationsperioden blivit flera veckor längre. Att flyttfåglarna kommer tidigare är också härligt. Jag satt på söndagskvällen i mitt uterum och lyssnade på alla fåglar som kommit igång med vårsången. Den enda som jag inte gillar är gransångaren, inte mycket till sångare.


Tänk om våren istället hade kommit 10 dagar senare mot vad den gjorde under 10-årsperioden 1961-1970. De skulle inneburit en skillnad med 20 dagar mot hur det är idag. Nästan en månad!


Tänk om det vore tvärtom!

 

Av Thoralf Alfsson - Söndag 2 april 15:17

Det finns mycket att säga om denna video. Den kan knappast kallas smickrande för svensk polis!


På drygt 4 timmar har den delats 6 000 gånger och setts av över 300 000 personer. Blir det en miljon under dagen. Kommer kvällspressen visa den. Kommer Dan Eliasson kommentera trauma?


Uppdatering!


Redan vid 17:50 passerades en miljon visningar!

Vid ca 21:30 passerades två miljoner visningar!

Idag på morgonen vid ca 07:30 passerades tre miljoner visningar!


Expressen har lagt upp en redigerad version på sin webb som inte visar hela händelseförloppet.

http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/mannen-gar-till-attack-mot-polisen-med-sten/Funkar tydligen inte för alla läsare. Här kommer samma klipp på YouTube


Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

782 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se