thoralf

Alla inlägg under april 2017

Av Thoralf Alfsson - Måndag 10 april 23:32

 


Läste Dansk Folkeparti, partiledare Kristian Thulesens veckobrev idag. Har inte sett någon kommentar om detta i svensk media. Men i för sig var ju det inte oväntat. Vi kommer sannolikt inte få se något heller.


”Efter terror – tab af menneskeliv – kan det forekomme absurd at tale om økonomi. Men det er vigtigt at kende til de samlede konsekvenser af det, der foregår. Og her hører kendskab til de økonomiske konsekvenser af indvandring med. I dag kl. 13 er netop offentliggjort en ny analyse af omkostningerne forbundet med indvandring. Det er finansministeriet, der står bag. Analysen viser endnu engang, at ikke-vestlig indvandring til Danmark er en kæmpestor belastning. En trussel imod vort velfærdssamfund. Det fremgår af rapporten, at ikke-vestlige indvandrere og deres efterkommere i 2014 har kostet de offentlige kasser den nette sum af 33 milliarder kr.”

 

Det är danska finansdepartementet som tagit fram siffror över vad invandringen till Danmark kostade under 2014. Alltså året innan den stora invasionen från MENA-länderna under 2015. Kostnaden var enligt analys hela 33 miljarder kronor i Danmark.


Hur många tror att det svenska finansdepartementet under ledning av Magdalena Andersson (S) kommer göra en liknande analys i Sverige? Nej, jag trodde väl det. Det finns inte på kartan. Nu vet vi samtidigt att danskarna är inte alls lika naiva som svenskarna och de är därmed inte lika generösa, som det svenska välfärdsystemet.


Men om vi ändå gör en enkel beräkning över vad detta skulle kunna bli för kostnader i Sverige. Om vi tittar på hur många asylsökande som kommit till Sverige respektive Danmark under de senaste 15 åren så ser det ut så här


Sverige   ca 650 000 asylsökande

Danmark  ca 90 000 asylsökande


Det innebär att till Danmark kom ca 14 procent asylsökande i förhållande till hur många som kom till Sverige under de senaste 15 åren.


Om man räknar om kostnaden skulle de i så fall de 33 miljarderna i Danmark, motsvara 237 miljarder kronor i kostnad för invandringen i Sverige 2014. Om man sedan betänker vad som hände under 2015 och 2016 måste vi sannolikt lägga på minst 50-60 miljarder kronor ytterligare.


300 miljarder kronor är nog en ytterst sannolik samhällskostnad för 2016!

 

 

 

Som jag skrev igår på Facebook är inte Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson inbjudna till samtal om terrorismen. Stefan Löfven fortsätter sitt hyckleri och sitt odemokratiska förhållningssätt. Kom ihåg det när det är dags att gå till valurnorna i september 2018. Jag skall göra allt jag kan för att påminna er.


GW Persson om Löfven.

”Löfven har bjudit in till terrorsamtal, men Jimmie Åkesson får inte komma. Rätt eller fel?

– Fel. Jag tycker självklart att han borde vara inbjuden. För mig räcker det att han sitter i riksdagen. Man får tycka vad man vill om folks åsikter, men man kan inte lösa det på det viset att man tar ifrån folk deras talerätt. Vad är det för jävla demokrati?

 

– Klart Åkesson är upprörd. Om man ska tro mätningarna så leder han numera landets näst största parti. Han är väl också den som i någon sorts saklig mening har drivit den här frågan, om man så vill. Att 80 procent än så länge inte vill förlika sig med hans budskap, det är en annan sak. Får motståndarna hålla på ett tag till kommer det bli lättare.”

 


PS


SD sätter nytt rekord i Sentios senaste mätning med 27,2 procent.


https://nyheteridag.se/sentio-efter-terrordadet-nytt-sd-rekord-pa-272-procent/ 

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 april 23:07

Det skall den anhållne Akilov Rakhmat sagt i förhör med polisen enligt Expressen.

Då vet vi att det handlar om ett islamistiskt terrordåd!


Akilov Rakhmat skall enligt uppgifter från polisen vara asylsökande som fått avslag på sin asylansökan i flera instanser. Han skulle lämnat landet redan i december men har avvikit och gått under jorden med falsk adress. Han skulle tvångs utvisas men polisen har inte lyckats verkställa utvisningen under de senaste sex veckorna. Ett totalt misslyckande av våra rättsvårdande myndigheter.


Vem har ansvaret för dessa myndigheter? Anders Ygeman och Morgan Johansson.


Jimmie Åkesson sa i Agenda att när nu omständigheterna runt terrorattentatet kommer fram blir det också dags att kräva ansvar från regeringen. Anders Ygeman gjorde en ganska slät figur i kvällens Agenda och svamlade mest.


Personligen tycker jag att det är så pass allvarligt att en misstroendeförklaring mot någon eller flera ministrar vore på sin plats. Hoppas att SD-ledningen funderar över denna möjlighet att avsätta Anders Ygeman eller Morgan Johansson eller varför inte båda!

Av Thoralf Alfsson - Söndag 9 april 17:51

Efter att jag nu lyssnat väldigt mycket på TV och radio de senaste dagarna så konstaterar jag att svenska folket behöver en ny alternativ TV-kanal och en ny alternativ radiokanal. Svenska folket indoktrineras så makalöst att man knappt tror att det är sant. Samma personer, de godkända personerna, de säkra personerna återkommer ständigt i studion och i tv-sofforna. Säger du något som inte är pk är risken stor att du inte blir tillfrågad igen av SVT.


Hur många har sett Halil Karaveli i rutan sedan han pratade klarspråk om Turkiet och Erdogan i november 2015?

 

Det borde finnas möjligheter att finansiera en sverigevänlig TV-kanal i Sverige! Jag är dock rädd för att kabelföretag skulle stoppa distributionen av en sådan kanal. Så antagligen måste det bli via internet men det skulle nog vara bättre än inget alls.


Alla goda krafter borde slå sig samman för att åstadkomma något nytt.


Ikväll skall jag försöka uthärda ett förlängt Agenda. Risken är väl stor att man undviker elefanten i rummet och bara pratar om annat. Jag hoppas att Jimmie Åkesson lyfter de perspektiv som SVT, SR, DN, SvD, Expressen och Aftonbladet mer eller mindre helt undvikit. Islam och islamismen! Den finns i varje svensk stad och samhälle idag.


Två terrordåd mot koptiska kyrkor i Egypten med ca 40 döda , Alltså 10 gånger så många som i Stockholm! 

Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 april 22:50

Pratade med en partikamrat ikväll som uttryckte det på följande sätt.


”Det har varit för mycket Nalle Puh och för lite Fantomen!”

 

 

Kvinnor tycks ha tagit över nyhetsredaktionerna på inte bara SVT! Knappast jämställt!
Ställs de rätta frågorna?


 

Både kungen och statsministern har idag pratat om att Sverige skall vara ett öppet och säkert land. Ett mer sammanhållet land! Undrar om de förstår vad de säger? Om de gjorde det skulle väl socialdemokraterna bedriva en helt annan migrationspolitik!Carl Bildt har uttalat sig i SVT ikväll och sa att det "handlar om sjuka människor". Ska vi tolka det som att islam är sjukt och islamister ännu sjukare?Gustav Fridolin och Jonas Sjöstedt i studion. ”Vårt land är värt att försvara” säger Gustav Fridolin. Jag undrar hur han menar att vi skall försvara vårt land mot terrorister. Med blommor? Under förra mandatperioden ville nämligen Miljöpartiet att Sverige skulle ha ett icke våldsförsvar!Peter Wolodarski var också i studion och pratade mest trams. Han säger att "styrkan i det svenska samhället är att vi litar på varandra". I vilket Sverige lever den mannen? Fråga blåljuspersonalen som tvingas åka till utanförskapsområden hur mycket de litar på de boende i dessa områden. Han är chefredaktör för den mest ansedda tidningen i Sverige och tycks vara fullständigt verklighetsfrånvänd! Jag tar mig för pannan.


Idag har med andra ord elefanten i rummet varit i allra högsta grad närvarande. Hur blir det imorgon?

 

Nedanstående klipp från riksdagen i veckan är ju i allra högsta grad aktuellt! Hur många tror att 7-klövern kommer byta fot i dessa frågor. Som vanligt förstod SD allvaret och försökte göra något positivt men stoppades av 7-klövern.


Adam Erik Marttinen

Igår kl. 19:25 · 
 

I förrgår hanterade riksdagen de straffrättsliga och processrättsliga motionsbetänkandena. Sverigedemokraterna föreslog och fick avslag på bl.a


* Utökad kameraövervakning
* Automatisk häktning av återvändande IS-terrorister
* Förbjuda propaganda för terrorism
* Skärpta straffskalor för terrorresor
* Kriminalisering av terrorresor till medborgarskapsland

 

Utöver dessa förslag har vi betydligt fler ställningstaganden och tidigare förslag kring trygghetsfrågor och terrorism.


Av Thoralf Alfsson - Lördag 8 april 08:30

 


Statsminister Stefan Löfven, i sitt tal under fredagskvällen.

  

”Ni kan inte kuva oss.

Ni kan inte styra våra liv.

Ni kommer aldrig att vinna.”


Vilka är ”ni”, Stefan Löfven?

 


På Barometerns ledarsida skriver Martin Tunström


”Bara det goda kan besegra det onda.”

 

Vad eller vilka är det onda, Martin Tunström?

 

 

Malena Ernman skriver på facebook.

 

”Stockholm knäcker ni inte. Vi står enade mot hatet.”

 

Vem står för hatet, Malena Ernman?


Det är frågor som måste besvaras! Terroristerna, är inte ett godtagbart svar.Lastbilsterrorattack i Nice, gärningsman tunisiern Mohamed Lahouaiej Bouhlel. IS tog på sig attacken.


Lastbilsterrorattack i Berlin, gärningsman tunisiern Anis Amri! Hade kopplingar till IS


Bilterrorattacken i London, gärningsman Khalid Masood, konverterade till islam. Londonterroristen Khalid Masood bodde granne med Stockholmsbombaren Taimour Abdulwahab i Luton.


Lastbilsattacken i Stockholm, gärningsman?

Av Thoralf Alfsson - Fredag 7 april 15:56

Jag blir bara så trött och ledsen! Jag orkar inte se på allt och dessutom höra alla dessa politiskt korrekta journalister vara så upphetsade och nästan frossa i detta terrordåd. Ja, det måste väl ändå vara ett terrordåd. Mönstret går ju igen Nice, Berlin, London och Stockholm.


Är jag förvånad? Nej, bara väldigt ledsen och bedrövad. Jag orkar vare sig se eller höra om eländet!


   

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 6 april 22:41

Jag har haft en hel del insändare/debattartiklar publicerade i de lokala tidningarna. Först och främst har dessa publicerats i Barometern men när jag kritiserat majoriteten har de mycket sällan eller säkert på flera år inte bemött mina debattartiklar i Barometern. För en dryg vecka sedan publicerades även en debattartikel i socialdemokraternas egen tidning Östra Småland. Då dröjde det bara några dagar innan socialdemokraten Mattias Adolfsson svarade på kritiken. Uppenbarligen var det viktigare att svara när min debattartikel publicerades i den röda tidningen 😉


Här kan ni läsa min första debattartikel som fick Mattias Adolfsson att svara och anklaga mig för att sova under möten i samhällsbyggnadsnämnden. Läs Mattias Adolfssons svar som publicerades i onsdagens tidning.


Jag tackar och tar emot då det innebar att Östra Småland inte kunde neka mig att svara på Mattias Adolfsson angrepp på mig. Läs mitt genmäle som publicerades i dagens tidning.


Uppenbarligen är det mycket mer känsligt för majoriteten om en debattartikel publiceras i Östra Småland. Den egna röda partitidningen. Då gäller det att bemöta kritiken inför de egna leden och gärna då med lite personangrepp också! Jag kommer testa det fler gånger.

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

782 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se