thoralf

Alla inlägg under april 2017

Av Thoralf Alfsson - 19 april 2017 20:13

Men då krävs det också att någon ser till att lagen efterlevs och att lagarna förändras i takt med förändringar i samhället.


I samband med dagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden tog jag i en paus upp torghandeln under långfredagen med Rebecka Persson som är förvaltningschef och undrade om kommunen kommer göra några åtgärder för att se till att de lokala ordningsföreskrifterna för torghandeln efterlevs.


Enligt den lokala ordningsstadgan ges kommunen en möjlighet att bötfälla de som inte följer ordningsstadgan enligt §13. ”Den som uppsåtligen eller av oaktsamhet bryter mot någon av dessa föreskrifter kan dömas till penningböter enligt 3 kap 22 § andra stycket ordningslagen.”


Skall bli intressant att se om kommunen agerar!

 

Jag har även pratat med kyrkoherden Peter Wänehag vid Kalmar pastorat om kyrkan reagerat på torghandeln under långfredagen vid domkyrkan. Jag måste säga att Peter Wänehag lät minst sagt uppgiven när han kommenterade att han var så luttrad att han och Svenska kyrkan inte reagerat och klagat hos Kalmar kommun. Personligen tror jag att kyrkan skulle visa framfötterna och påtala det genom både media och direkt till Kalmar kommun. Visa att man står upp för den Svenska kyrkan. Det är sannolikt det som behövs för att minska medlemsraset inom den Svenska kyrkan.


Peter Wänehag berättade också hur han uppmärksammat att några tidningar i sin TV-tablå inför påskhelgen inte skrev Långfredagen, Påskafton och Påskdagen, utan istället Fredag, Lördag och Söndag. Peter Wänehags besvikelse och indikation gick inte att ta miste på!


Vid dagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden delades nedanstående dokument ut. Jag måste säga att jag blev minst sagt förvånad och sedan väldigt upprörd. Varför har vi texter på arabiska? Jag har ställt en fråga till förvaltningschefen men ännu inte fått något svar.


Ännu ett tragiskt bevis på islamiseringen!  Det är enligt min mening helt absurt! I sverige pratar ch skriver vi på svenska. Om det behövs kan vi i speciella fall även informera på engelska om det är icke svenskar som informationen riktar sig till. Aldrig på arabiska!


 


Igår fick jag en länk till norska programmet Brennpunkt som gjort en stor granskning av tiggeriet i Norge. Den bild som framträder en helt annan än den som media i Sverige brukar indoktrinera den svenska befolkningen med. TV-teamet besöker även Rumänien och de hus som dessa tiggare har i hemlandet. Jag rekommenderar mina läsare att se detta program!


Klicka på bilden så länkas ni till Brennpunkt. 


 


Land skall med lag byggas! Det är dags att börja leva upp till det.

 

YouGov i april.

 

 
ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 18 april 2017 23:41

Tittade och lyssnade på dagens debatt i riksdagen angående vårbudgeten. Samtidigt som jag jobbade med ett utskick till distriktets medlemmar angående bussresa till vårtalet i Stockholm den 6 maj, våra utbildningar under maj och även angående en bussresa till Jimmies sommartal i Sölvesborg den 26 augusti.


Finansminister Magdalena Andersson var nöjd med sin vårbudget och slog sig för bröstet mer än en gång under debatten i riksdagen. Det går bra för Sverige och statens finanser är urstarka.

Ändå fortsätter hon och den rödgröna regeringen att höja skatterna! Visst är det logiskt. I varje fall är det socialdemokratisk logik.


Har även tittat på SVT och Korrespondenterna. Tänk att SVT aldrig kan göra ett objektivt program.


”Högerpopulisten Marine Le Pen vill bli president - och krossa EU. Varför är hon så populär och varför sviker folket de gamla partierna?”

 

Så presenterades kvällens avsnitt av Korrespondenterna i tablåerna. Jag kan dock säga att jag upplevde inte alls programmet på det sättet.


Kvällens avsnitt var istället fyllt med negativa epitet om Nationella Fronten och Marine Le Pen. Inte minst var det beklämmande att se hur EU-förespråkare tilläts att besöka en klass med 9-åringar och indoktrinera dem med sin EU-propaganda. Nog behövs Marine Le Pen i Frankrike! Jag kommer hålla tummarna för henne på söndag!


Har också gått igenom handlingarna till onsdagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden. I ett yttrande föreslås nämnden säga nej till en ansökan om att bygga ytterligare ett vindkraftverk i Mortorp. Det ställer jag mig bakom! Väldigt positivt om nämnden tar det beslutet. De närboende har fått utstå tillräckligt med problem tack vare de fem vindkraftverk som redan finns. Om inte ljudproblemen löses borde nog de befintliga kinesiska vindkraftverken stoppas och monteras ned.


Har idag också fått en bekräftelse från ansvariga på Kalmar kommun att torghandeln under långfredagen inte hade något tillstånd. Men ansvariga kommer inte agera på något annat vis än att man skall påtala vilka regler som gäller. Nästa år på långfredagen kommer de med största sannolikhet ha glömt bort detta.


Som avslutning en skrämmande platsannons från Kalmarsunds gymnasieförbund. Felstavning, särskrivning och ihopskrivning. Vilket förtroende den inger. Den har tydligen gett en hel del uppmärksamhet på Facebook.


 ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 april 2017 22:15

 


Passade på att besöka Borgholms slottsruin i påskhelgen. Slottet blev aldrig färdigbyggt men tänk om vi haft ett slott som ovan i Borgholm. Undrar om skogen var nyplanterad i början på 1700-talet?


 


Kanske dags att hålla ett SD-möte på Borgholmsslott! Skulle vara trevligt om Jimmie Åkesson kom till Borgholm och höll ett sommartal nästa år i juli, mitt i hetaste sommarperioden. Skulle nog locka väldigt många semesterfirare.


 

Karl X Gustav håller koll på dagens besökare. 


 


Jag är inne på 6:e bandet i böckerna om Kalmars slotts och stads historia. En hel del handlar också om Öland och Borgholms slott. Just nu har jag kommit till 1540-talet och Nils Dacke. Många intressanta detaljer som jag inte alls kände till. På den tiden kände man inte till "alla människors lika värde" om jag för bedöma. 


 

Det stora riksvapnet hugget i sten. Tyvärr fanns det inget text att läsa om denna klenod och hur gammal den var och var den suttit. Men jag förutsätter att den tillhört Borgholms slott. Den är ca 80-90 cm hög. 


Har skickat ett mejl till kastellan Jim Rudolfsson och frågat om det finns något att berätta om detta riksvapen.


PS

Ikväll, ca 17:30, blev jag omkörd av dels en minibuss (KEH 529) och en personbil (OFO 317) som framfördes på ett minst sagt vårdslöst sätt och i hastigheter som låg runt 140-150 km/h, kanske högre, på 80 respektive 90-väg mellan Kalmar och Borgholm. De som körde dessa fordon borde inte ha något körkort.


Vid en koll visar det sig att båda bilarna tillhör Borgholms kommun. I bilarna fanns ett helt gäng ensamkommande barn boende på Ekbacka HVB-hem i Borgholm. De från personalen som körde dessa bilar borde utan tvekan lämna ifrån sig körkortet omgående! Idioter!


 Av Thoralf Alfsson - 17 april 2017 09:15

Tittade i lite gamla dokument från min tid i riksdagen. Den 6 november 2012 lämnade jag in nedanstående skriftliga fråga till justitieminister Beatrice Ask (M). Frågan om avvisningar var högst aktuell redan då.


Svaret är rena snömoset!


 


 

Av Thoralf Alfsson - 16 april 2017 19:34

Om man nu skall tro på det officiella valresultatet i Turkiet så har det turkiska folket röstat för diktatur och därmed slutgiltigt röstat bort demokratin. Häpnadsväckande! Jag funderar på när det turkiska folket kommer att få rösta nästa gång? Kommer det inträffa under diktatorn Erdogan.


Det tyska folket röstade fram Adolf Hitler och nazisterna. Det turkiska folket röstar fram Recep Erdogan och islamistpartiet AKP. Jag är mycket oroad över de konsekvenser som det kan leda till även i Sverige. Det är säkert många turkar i Sverige som röstat på islamistdiktatorn Recep Erdogan!


Jag litar dock inte det minsta på valresultatet. Erdogan kan mycket väl ha sett till att valresultatet gick till hans favör! Vem vågar gå emot Erdogan i Turkiet?Vilka svenskar väljer att semestra i en diktatur? Skulle aldrig falla mig in att ens titta på ett sådant alternativ när det finns så många trevligare och icke muslimska alternativ!

 

 

Av Thoralf Alfsson - 16 april 2017 10:10

Inte ofta att jag publicerar ett gästinlägg på bloggen men idag blir det ett undantag i ett ämne där jag själv har dålig kunskap.


I  ÅR SPARKAR SECO- SJÖFOLK ILAND HÄLFTEN AV SINA SVENSKA MEDLEMMAR OCH SÄNKER LÖNEN MED 22% FÖT TAP-SJÖMÄNNEN.


Ni läste rätt. Det är Seco-sjöfolk som håller i yxan.Det är en skam, ovärdigt ett LO-förbund. Hur kan det komma sig att Sjöfolksförbundet så bundits upp av sin motpart Svensk Sjöfart att de accepterar ett lönesänkaravtal som saknar motsvarighet i den svenska fackföreningens historia. Seco-sjöfolks ordförande Kenny Reinhold har lämnat några ursäktande förklaringar. Dom är alla tveksamma. Vi tar det från början.


Den 1 januari i år beviljade Sveriges Riksdag rederinäringen tonnageskatt. Det är en plattskatt, en våt dröm för varje nyliberal. Fråga Anni Lööf. Hon driver frågan starkast i Riksdagen om bolagsskattens bortdöende till förmån för en platt skatt. Om detta är bra eller dåligt kan man diskutera men den platta tonnageskatten är budgeterad som rederistöd som kommer att kosta oss skattebetalare 45-50 miljoner kronor per år. Tonnageskatten är en statsfinansiell förlustaffär. Sedan tidigare slipper rederierna betala in dragna skatt och rederierna ör befriade från arbetsgivaravgifter.Det betyder att den svenska rederinäringen inte bär sina egna kostnader. Ytterst är der Riksdagen som beslutat att dåligt lönsamma rederier ska subventioneras och får fortsätta.. Denna politik är diametralt motsatt den som möter SJ. Där målet har varit att varje bandel ska bära sina egna kostnader. Svensk Sjöfart hotar att flagga ut. om inte Riksdagen och Seco-sjöfolk köper redarnas nyliberala koncept. Det rör sig om 101 fartyg (2015).


Gör slut med älskarinnan när hon bara älskar dina pengar

Svenska politiker älskar Svensk Sjöfart. Men älskar redarna svenska politiker? Det är mer tveksamt. Det spelar ingen roll vad politiker gör för sin älsklingsmätress. Hon lôvar å lôvar å lôvar, men det är också allt. Detta kan bevisas statistiskt:


1945 fanns det 1.262 maskindrivna lastfartyg i det svenska registret. Det fanns dessutom det ytterligare 814 mindre segelförande lastfartyg. De flesta av dessa hade motor och hjälpsegel. Efter nästan sex års krig (1939-45) återstod av den stolta svenska handelsflottan 2.076 fartyg. 1981 fanns det 484 svenska handelsfartyg. 117 av dem var mindre kustgående fartyg med lastkapacitet under tusen ton. Statistiken visar att svenska godsvolymer över tid överförts från svenska fartyg till järn- och landsväg och till utländska lastrum. För att bromsa en trettiofemårig neråtgående sjöfartstrend infördes regeringen Felldin (c) 1982 ett mycket egendomliga rederistöd. Redaren fick behålla den statliga och kommunala skatt som drogs från rederiets anställda sjömän (SFS1982:784). Det första rederistödet gällde i fem år, till 1986.


Låt Sverige bli ett skatteparadis för rederinäringen…

jublade Anders Lindström dåvarande ordföranden för Sjöfolksförbundet och hoppades, kan man tro, att rederistödet skulle bryta en neråtgående utflaggningstrend. Under de fem år det första rederistödet varade minskade den svenska handelsflottan med 9%, till 444 fartyg (1986). Problemen i närsjöfarten var inte så marginell att de anställdas kvarhålla skatt räckte att rädda mindre rederier. 1986 återstod endast 40 båtar med lastförmåga under tusen ton. Nedgången för det mindre tonnaget 1981-86 var 34%. Ett nytt alltjämt existerande rederistöd (liknande det tidigare) infördes 1987.


1989 avskaffade regeringen Carlsson (s) valutaregleringen vilket underlättade utflaggning till sådana skatteparadis som saknade bolagsskatt och som inte bryr sig om efterlevnaden av ILO:s minimilöner (även kallade TCC-löner av eng. total crew and cost), som omfattar grundlön, övertid och övriga förmåner. TCC godkändes som internationellt sjöfackligt avtal worl wide av ITF-kongressen i Madrid 1983. Enligt Finska Sjömansunionens ordf. Per-Erik Nelin är TCC luddigt och innebär i praktiken fritt fram för nästan alla typer av avtal (Sjömannen nr. 1, 2000:15).


Tolv år efter att valutareglering avskaffats hade den svenska handelsflottan minskat med 63%. 2001 återstod blott 254 rederistödsberättigade lastfartyg.


Kavalleriet rycker fram…

Nu träder de sjöfackiga organisationerna in. Lösningen är att sparka iland varannan sjöman och ersätta svenskarna med billig asiatisk arbetskraft. Så sker. Varannan sjöman friställs och ersätts med filippinska sjömän till löner som liknar TCC-löner och som i något dunkelt syfte döpts till TAP (tillfälligt anställd personal). Fartygen blir segregerade arbetsplatser, med två olika lönesättningar för samma arbete. Som lök på laxen får också de asiatiska TAP:are sämre välfärd än andra tillfälliga gästarbetare i moder Sveas hägn. För att göra TAP-avtalet lagligt måste det köras i Riksdagen. Ingen match! Samtliga riksdagsmän, utom två, röstade igenom TAP i december 1998. Nu blev det upp till ambassadören i Manilla att skaffa fram tillfälliga arbetesvisum till de asiater som ska ersätta ilandsparkade svenska sjömän. Ambassadören var så till sig i de nyliberala trasorna att han i en intervju för Svensk Sjöfarts tidning fick glädjefnatt, och på fullaste allvar föreslog att TAP kunde utvidgas till vården. Det finns billiga filippinska sjuksystrar som mer än gärna tar jobbet från en svindyr svensk syrra.


Till sitt yttre är TAP ett fackligt avtal

Avtalet förutsätter dock attstaten betalar A-kassa, i dolt rederistöd för varje svensk sjöman som blir arbetslös p.g.a TAP. I maj 2005 fanns det 220 mönstrade TAP-styrmän, och det fanns samtidigt 104 arbetssökande styrmän i Sverige. Varje sjöman som friställs på grund av TAP bidrar med sin arbetslöshet till denna form av synnerligen osund rederisubvention. Har TAP och rederistöd stoppat utflaggningen? Svaret är nej! Mellan 2001 och 2015 utflaggades 153 rederistödberättigade fartyg. 2015 återstår blott 101 stödberättigade fartyg, resten är utflaggade.


Sanning och konsekvens

Älskarinnan lindade både fack och politiker runt sina fingrar. Var gång lovar hon att behålla de subventionerade fartygen under svensk flagg, ta hem utflaggade fartyg och ge jobb åt hundrastals -. ja tusentals svenska sjömän. Det fanns ingen hejd på falska löften.  För ett löftet att behålla 101 stödberättigasde fartyg (2015) har Riksdagen i år gått med på tonnageskatt. Seco-sjöfolk har gått längre och gått med på att sparka iland hälften av alla svenska matroser och motormän. TAP-kvoten ökats från tillåtna 50% TAP:are och 50% svenska sjömän i varje rederi till 75% TAP:are och 25% svenskar. Dessutom sänks TAP:arnas löner med 22%. Löneminskningen för en TAP-matros är ca 400 US$/mån., en minskning från 1800 US$/mån. 2016. till 1400 US$/mån. 2017.


Vi antydde inledningsvis att Seco-sjöfolks ordförande lämnat några ursäktande förklaringar. Vilka är dessa? De är samma som lämnats vid varje ny rederisubvention. Går sjöfolret inte redarna tillmötes inför de ett svenskt internationellt sjöfartsregister med löner och anställningsvillkor som (något tillspetsat) blir likvärdigt med vad en mörkhyad gast får på Kongofloden. Om så vore? Det är Riksdagen som äger frågan och som har sista ordet om ett svenskt internationell skeppsregister, inte Seco-sjöfolk.


När den Svenska fackföreningsrörelsen bildades i slutet av 1800-talet var det främst hamnarbetare och sjömän i kustfart som bar upp de tidigaste fackföreningarna (Charleys Linleys Memoarer Tiden 1987). 1933 under 30-tals depressionens vidrigaste år strejkade sjömännen mot lönesänkningar. Strejken misslyckades. Redarna bröt strejken med tyska strejkbrytare hämtade från Hitlers tusenåriga lyckorike. Citat: Inte mindre än ett hundratal svenska fartyg anlände till svenska hamnar under strejktiden, av dessa förmådde vi inte stoppa ett enda … Man (redarna) kallade sjöfolket för ”lappobanditer” och målade ut dem mer skräckinjagande än Amerikas beryktade gangsters (ur den legendariske socialdemokratiske sjömannen Hjalmar Ericssons broschyr Sjömanstrejken. Svenska sjöfolksförbundet 1933).


Hur har LO:s mest stridbara förbund kunnat sjunka så djupt? Varför mobiliserar dom inte sina medlemmar? I sin analys av nyliberalismen (Nyliberalismens triumf och fiasko 2013) visar Carl Tham (s) att ett viktigt nyliberalt mål är att begränsa facklig makt. Det finns knappast ett bättre sätt att begränsa facket än att begränsa medlemmarnas mötesmöjligheter. TAP:arna är, utan undantag anslutna till Seco-sjöfolk. Men, hur ska de kunna samlas och göra sig hörda? Hur ska de som blivit arbetslösa på grund av TAP kunna göra sig hörda? Talar vi om korruption? Döm själv, saxat ur Sjöfartslexikon (Bågenholm 2006) uppslagsordet:


Tillämpningsavtal är ett avtal mellan Sarf (Sjöfartens arbetsgivareförbund) och de svenska sjöfackliga förbunden om hur … de sjöfackliga förbunden skall kompenseras för förlust av medlemskontingenter p.g.a Tap-avtalen.


§ 14 (Sarf/SFBF 2004): Rederiet förbinder sig att till SFBF (Sveriges fartygsbefälsförening) inbetala 1000 kronor per månad per fartyg som bemannas med tillfälligt anställt fartygsbefäl.

Punkt 9 (Sarf/Sjöbefälsförbundet 2004): För tillfälligt anställt befäl inlevererar rederiet avgift till Sjöbefälsförbundet för interaktivt medlemskap.

§ 10 (Sarf/SEKO-Sjöfolk 2004): Rederiet/managementbolaget skall till SEKO före varje månadsskifte inbetala den serviceavgift som anges i protokollet … Avgiften (fn 90:- per anställd och månad) inbetalas till pg 426000-6. På avin skall anges fartygets namn, antalet anställda samt månad.


De svenska sjömän som blir arbetslösa p.g.a Tap-avtalen kompenseras ej.


Stig av tåget.

Båtarna finns. Svensk industri saknar inte lastrum, Varför då använda skattebetalarnas pengar till subventioner något som ger oönskat resultat? Subventioner snedvrider konkurrensen och riskerar skapa krav på likvärdiga subventioner i andra näringar. Rederisubventioner och TAP-avtal har varit fullkomligt verkningslöst. Sjöfartens nedgång har varit kontinuerlig sedan 1945! Nedgången har andra orsaker än brist på statligt stöd. Det finns ingen brist på fartyg vare sig i svenska hamnar eller world wide. Om andra länder vill subventionera sina fartyg. Tacka och ta mot. Det är i alla fall bättre än att kasta svenska skattebetalares pengar i sjön… I bokstavlig betydelse.


Sven Olof Larsson

Gösta Bågenholm

Av Thoralf Alfsson - 15 april 2017 16:48

Vilka förtjänar epitetet "populist/populister" idag? Stefan Löfven, Anders Ygeman, Morgan Johansson, Gustav Fridolin, Anna Kinberg Batra, Ebba Busch Thor o.s.v


Snacka om att stå upp för sina värderingar! Vända kappan efter vinden kännetecknar dessa hycklare!


De rödgröna ministrarna tar utan tvekan priset som årets hycklare. Hur ser de egna partimedlemmarna inom S och MP på sina egna ministrar? Är partimedlemmarna samma hycklare? I mina ögon verkar det i varje fall så då jag inte hör några protesterna från den tidigare hyllningskören.


Landets ledarskribenter tycks inte vara mycket bättre! Ingen vågar kritisera eller vill kritisera dessa rödgröna ministrar. Inte ens Alice Teodorescu vågar kritisera dessa rödgröna ministrar. Hon vet att det bara kommer gynna ett visst parti. Och så hederlig är inte ens Alice teodorescu! Hon ställer frågan.


"Varför tycks det vara näst intill omöjligt att agera innan katastrofen blivit ett faktum, trots att fakta finns?"

 

Sedan leder hon i bevis på något märkligt sätt att SD bara på grund av sin existens är orsaken till att ledande politiker och samhället inte reagerat på de fakta som finns. Och avslutar sedan med följande.


"Effekten blir alltså den motsatta - SD gynnas av kaoset som följer av att problem förtigs - samtidigt som priset som oskyldiga människor får betala blir oöverstigligt."

 

Alice Teodorescu börjar mer och mer hamna i PK-träsket.

Av Thoralf Alfsson - 14 april 2017 21:26

Skall vår lokala ordningsstadga respekteras av alla? Ja, det är ju en självklarhet att alla skall respektera det regelverk som Kalmar kommunfullmäktige beslutat om. Ingen särordningsstadga skall gälla för nysvenskar!


Skall våra kristna helgdagar respekteras? Ja, i synnerhet om man befinner sig i närheten av våra gemensamma kyrkobyggnader och områden. Även om man är ateist eller utövar en annan religion skall man vissa respekt för de kristna högtiderna.


Eftersom jag inte är i Kalmar idag bad jag några vänner kolla om den muslimska torghandeln pågick som vanligt på Stortorget vid domkyrkan under långfredagen. Den lokala ordningsstadgan tillåter inte torghandel under långfredagen.


 


Så här såg det ut utanför domkyrkan på Stortorget i Kalmar under långfredagen.


 

Klockan 11:55


 


Klockan 13:00


Det var precis detta som jag hade förväntat mig också, annars hade jag inte bett några vänner kolla upp det. Uppenbarlige struntar de muslimska torghandlarna i att det är en kristen högtid och en röd dag då det inte är tillåtet med torghandel. Jag tror knappast att de sökt en dispens och fått den beviljad av Kalmar kommun. Ansvarig för torghandeln på Kalmar kommun har inte svarat mig under dagen.


Jag anser att det är respektlöst av dessa handlare! Samtidigt tycker jag att det är bedrövligt att Kalmar kommun och de som är satta att bevaka torghandeln inte reagerar.


Att Svenska kyrkan och de ansvariga vid Kalmar domkyrka skulle protestera mot detta finns troligen inte på kartan. Undrar hur besökarna till domkyrkan reagerar på denna torghandel under långfredagen? 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se