thoralf

Alla inlägg under april 2017

Av Thoralf Alfsson - 25 april 2017 23:05

Inget i de lokala tidningarna idag heller om hur Serviceförvaltningen skapar ett fejkresultat för vindkraftverket genom sina höga interpriser. Måste säga att jag är riktigt besviken!


Jag hade även en fråga till Ingemar Einarsson (C) under kommunfullmäktige om torghandeln och vilka krav som ställs på de som söker tillstånd för torghandel och hur man kontrollerar att de lokala ordningsföreskrifterna för torghandel följs. Det muslimska torghandlarna bedrev nämligen full torghandel på långfredagen trots förbud på röda vardagar enligt ordningsföreskrifterna.


I svaret jag fick av centerpartisten sas det att han och jag förmodar majoriteten bestående av S, V och C ansåg att ”det känns otidsenligt att ha förbud på röda vardagar”. Jag tar det som ännu ett litet steg på vägen mot nedvärderingen vår egen kultur, religion och våra värderingar för att muslimer skall kunna bedriva torghandel på våra kristna helgdagar. En anpassning till det mångkulturella samhället och ännu ett exempel på islamiseringen.


Det kom ytterligare ett exempel på detta tack vare en motion ställd av moderaten Jonas Lövgren som ville att Kalmar kommun skulle agera tydligare och rakare mot barnäktenskap. Det gäller då iförsta hand personer som söker uppehållstillstånd i Sverige och kommer från länder där det är tillåtet med barnäktenskap. Så här såg de båda attsatserna uti motionen.


 Vi från Sverigedemokraterna yrkade bifall på motionen. Jag begärde också en votering för att alla ledamöter skulle få bekänna färg.


42 ledamöter röstade nej till motionen

15 röstade ja till motionen

1 avstod

3 var frånvarande.


SD och M röstade JA tillsammans med en från Liberalerna om jag uppfattade det hela rätt.


Samtliga Socialdemokrater, Vänsterpartister, Centerpartister och Miljöpartister röstade för ”barnäktenskap”, tillsammans med en Kristdemokrat och en eller två Liberaler. Jag undrar hur faan de tänker egentligen.

 

Ännu ett exempel på hur islamiseringen fräter sönder våra värderingar. Detta förbannade mångkulturella samhälle!

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 24 april 2017 22:55

 


I mitt förra blogginlägg avslöjade jag upplägget för hur Kalmar kommun får sitt vindkraftverk att visa ett positivt resultat. Trots att det i verkligheten är ett förlustresultat! Så produceras ett fakeresultat!


Vid dagens kommunfullmäktigemöte tog jag upp detta i en interpellation och frågade kommunalrådet och före detta ordföranden för Servicenämnden Ingemar Einarsson (C) om han ansåg att det var ett rättvisande resultat på drygt en miljon kronor som fanns i årsrapporten från Serviceförvaltningen när verkligheten var en förlust på ca 500 000 kronor?


Svaret var väldigt luddigt och undvikande och att Kalmar kommun kan nog tjäna pengar på vindkraftverket i framtiden och särskilt när kapitalkostnaderna sjunkit och den 20-åriga avskrivningen är avklarad. Vilket trams.


Frågan är om vindkraftverken ens överlever sin egen avskrivningstid? Idag skrotas vindkraftverk som bara är 15 år gamla. Jag vet inte riktigt om Centerpartiet och Ingemar Einarsson lever i verkligheten!


Jag har läst de artiklar som de lokala tidningarna Barometern och Östra Småland skrivit om dagens kommunfullmäktigemöte i Kalmar. Jag noterar att ingen av tidningarna nämner min interpellation om fakeresultatet för kommunens vindkraftverk.


Jag hoppas att de tyckte att det var så pass intressant att de kommer kolla uppgifterna och sedan skriva separata artiklar om Kalmar kommuns kreativa bokföring av intäkter och kostnader för vindkraftverket. I annat fall vet jag inte vad jag skall tro!

 

PS

 

Och sedan något som man kan tro vara ett aprilskämt. För mycket vindkraftsel släckte ned hela Öland!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6680228


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 24 april 2017 15:20

Jag utlovade ju lite nyheter på bloggen för några dagar sedan. Här kommer ett litet exempel på hur jag tänker mig att vissa blogginlägg kan utformas om jag vill beskriva något där det kan behövas bildmaterial.Här nedan kan du höra berättelsen ;-) 

Av Thoralf Alfsson - 23 april 2017 20:39

Frankrike ett delat land.


Lila = Le Pen

Gult = Macron

Blått = Fillon

Rött = Mélenchon


    

Av Thoralf Alfsson - 23 april 2017 14:01

Inbördeskrig om Le Pen vinner har Aftonbladet som rubrik på en artikel idag.

 

Vi vet nog vilka det är som inte skulle respektera ett demokratiskt val i Frankrike. Det är de där personerna som springer omkring med röda fanor eller rödsvarta fanor. Det är samma kategori i en rad av länder.


Hur rätt kommer de franska opinionsmätningarna träffa? Hur stark är den politiska korrektheten i Frankrike? Hur viktar franska opinionsinstitut sina mätningar? Har de tagit lärdom av Brexit och presidentvalet i USA?


 


Har Marine Le Pen i verkligheten ett större stöd än vad opinionsmätningarna visar? Vad tror du?

 


Rösta i högermarginalen på bloggen.


Av Thoralf Alfsson - 22 april 2017 20:33

 


Ulf Carlsson har idag en bra artikel i Östra Småland där han kommenterar en undersökning från SCB om hur tätorter ser ut när det gäller parker och betong. Knappast några smickrande siffror för Kalmar och de ”betongsossar” som styr kommunen.


”Däremot är staden ganska frikostig med asfalt och betong. I en undersökning från SCB visas att 43 procent av ytan i tätorten klassas som "hårdgjord yta". Det är den nionde största andelen i hela landet bland de 113 tätorter med fler än 10 000 invånare som statistikerna undersökte.

 

För en tid sedan kunde vår tidning berätta att Växjö av en internationell turistsajt utnämnts till en av landets 10 vackraste städer. Parkerna i Växjö framhålls som en av anledningarna till placeringen.

 

Kalmars småländska kollega har mycket framgångsrikt lyckats etablera beteckningen Europas grönaste stad.”

 

Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson brukar vara snabb med att lägga upp artiklar som ger Kalmar en topplacering men jag gissar att denna artikel kommer Johan Persson inte nämna på sociala medier.


”Inte sedan 1999 har det etablerats en ny park i kommunen, enligt Kalmars egen hemsida. Då anlades den så kallade Tessinparken, vid Stagneliusskolan, efter en donation från Norden Pac.”

 

Det sorgliga är att det kommer bli betydligt sämre i Kalmar inom bara något år.

  • Parken vid Olgas gatukök skall bli bostäder.
  • Det gröna västra del av Stagneliusskolan skall bli bostäder för Kalmarhem.
  • Fredriksskansområdet med konstgräsplan, B-plan och C-plan skall bli ett nytt exklusivt bostadsområde med havsutsikt över Malmfjärden.
  • På Norra Långgatan har majoriteten beslutat såga ner 17st plataner.
  • Sveaplan och biblioteksområdet utreds som det nya kulturkvarteret.
  • Kungsgårdsvägen bebyggs ett grönområde som i Grönstrukturplanen utpekas som särskilt värdefullt i sin helhet.

Jag gissar att när dess byggplaner har drivits igenom av ”betongsossarna” så har andelen hårdgjorda ytor ökat till över 50 procent.


I fredags träffade jag en chefstjänsteman på Samhällsbyggnadsförvaltningen som berättade att han ansåg att det var fullständigt fel att bygga bostäder på Fredriksskans. Att vi i Kalmar borde vara betydligt mer rädda om vårt rika kulturarv!


Jag lovar att jag kommer ta varje chans jag får att kritisera socialdemokraterna och Johan Persson för hur han skövlat grönområden och gröna lungor i staden. I varje valrörelse ska vi kritisera Johan Persson och majoritetspartierna för detta!


Av Thoralf Alfsson - 21 april 2017 23:49

Lyssnade i eftermiddag på andra timmen av Studio Ett som handlade om valet i Frankrike och senaste terrordådet i Paris och hur det kan påverka valet på söndag.


Det var en bedrövlig samling experter och icke experter som redaktionen samlat ihop. Vänsterfolk hela samlingen! När programledaren sa den ”fantastiske Macron” förstår nog mina läsare vad som pågick i studion. Jag behöver inte skriva vilka epitet som framfördes om Marine Le Pen! Det är bara så fullständigt genomskinligt och bedrövligt.


Gud så de snår in sig i märkliga förklaringar om varför just Frankrike drabbats av så många terrordåd. För mig är svaret väldigt enkelt!


Tänk om Marine Le Pen kunde vinna både på söndag och om två veckor. Jag vill bara se deras jäkla förvånande nunor och höra deras bedrövelse och panik. Gud vad jag skulle njuta!


Som sverigedemokrat får man ta mycket skit men samtidigt har man blivit luttrad och lite som en gås. Men sista veckan har jag fått erkännande från flera håll som varit oväntade. De rör sig både om politiker från andra partier och chefstjänstemän på kommunen. Det handlar om de ställningstagande som vi Sverigedemokrater gjort i ett antal lokala frågor. Även om det inte betyder något i praktiken är det skönt och känns som en bekräftelse på att vi agerat rätt. Jag tror dessutom att många väljare delar dessa uppfattningar. Varje gång jag är på stan blir jag stoppad för att någon vill prata och berätta om något.


Bloggen har blivit lite lidande de senaste dagarna då det varit mycket annat som har fått komma i första handen. Samtidigt kanske det kommer en liten överraskning för mina läsare inom en snar framtid. Vi får se om tiden räcker till.

Av Thoralf Alfsson - 20 april 2017 22:55

Jag har ställt en interpellation till måndagens kommunfullmäktige angående det ekonomiska resultat som kommunen redovisar för sitt vindkraftverk vid Rockneby. Kalmar kommun redovisar ett resultat på drygt en miljon kronor för 2016.


http://www.ostrasmaland.se/kalmar/sd-fragar-om-vindkraften/


Skall bli intressant att få ett svar!


Tyvärr så fick inte artikeln plats i fredagens pappersupplaga av Östra Småland! Undrar varför? 


Därför lägger jag upp min interpellation här.


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se