thoralf

Direktlänk till inlägg 5 april 2017

LIVLIG TORGHANDEL

Av Thoralf Alfsson - 5 april 2017 13:03

 


Kalmar stad förändras fort just nu. Det är bara att besöka Kvarnholmen en fredag lunch för att uppleva det med fredagsbön i källarmoskén och torghandeln på Stortorget. I fredags var det åter dags för bråk och slagsmål mellan dessa nysvenska torghandlare.


http://www.barometern.se/kalmar/torghandlare-i-brak-nagon-som-ska-ha-blivit-misshandlad/


Det var inte heller första gången som det var bråk mellan nysvenska torghandlare.


http://www.barometern.se/kalmar/torghandlare-i-brak-sparkade-sonder-bord/

http://www.barometern.se/kalmar/brak-mellan-torghandlare/


Barometern håller dock stilen och publicerar bara timmar efter bråket i fredags en artikel med en helt annan vinkel och passar samtidigt på att ”gömma” undan artikeln på sin webbsida om bråken mellan torghandlare på Stortorget.


Rubriken är ju spännande ”Livligt på torget i grönsakshandeln”. Ja, nog är det livligt och högljutt alltid. Som vanligt gäller det att inte skriva något negativt om de nya mångkulturella inslagen och definitivt inte granska verksamheten.


”Det händer att Kalmars torg kritiseras för att de inte är tillräckligt levande. Den som tycker det har inte varit på Stortorget en fredag vid lunchtid. Då har grönsakshandlarna öppet och kunderna kommer ibland långväga för att köpa veckoransonen av frukt och grönt.”

 

”Rima Alsebai väljer clementiner för hela veckan. "Det var ett bra pris" konstaterar hon och pekar på prisskylten.”

 

I artikeln får vi dock inte veta vad ett bra pris innebar. Tänk om Barometerns journalist ändå hade ställt några frågor om hur dessa torghandlare kan sälja all frukt och grönsaker så billigt! Betalas moms, arbetsavgivaravgifter och vanlig inkomstskatt? Hur mycket kollar Skatteverket dessa torghandlare?

 
 
Ingen bild

SM811

5 april 2017 13:39

Är det är en negativ nyhet skall invandrare, muslimer, mörkhyade osv tystas ned men om det är ljushyade och särskilt pursvenskar skall det förstoras upp. Om det är en positiv nyhet gäller det omvända.

 
Ingen bild

OH

5 april 2017 13:51

Visst har Barometern rätt när dom skriver att dom kommer långväga ifrån för att köpa grönsaker. Det verkar även många som säljer göra. Det måste väl gå lika bra för dom att handla i sina egna hemländer.

 
Ingen bild

Sten

5 april 2017 14:17

Håller den eminenta kommunen Kalmar dessa om ryggen? Dom mörkar handlingsutlämnande.

 
Ingen bild

Hacke

5 april 2017 14:19

Inte nog med att regimmedia vinklar, förskönar, döljer och ljuger om allt som har med deras mångkulturella haveri att göra. Det här reportaget skulle vad jag förstår (klickar inte gärna in mig på msm och tar del av deras kriminella och folkfientliga verksamhet) utan vidare kunna fällas för otillbörlig textreklam. Om alla dessa potemkinkullisser till institutioner var värda namnet förstås.

Undrar vad övriga handlare i området (som dessutom oftast annonserar i samma blaskor för dyra pengar) säger om denna oförblommerade hyllning till konkurrenterna som redan är gynnade med konkurrens på helt skilda villkor som resultat.
Bojkotta såväl svartfrukten som de mörka krafterna i media!

 
Ingen bild

Friholt

5 april 2017 14:51

All torg- och marknadshandel i Sverige omfattas av kassaregisterlagen. Det innebär att det skall finnas kassaregister på plats och att det kan registrera försäljning, producera dagrapporter lämnar kvitton o s v, säger Conny Svensson, rikssamordnare för kontanthandel på Skatteverket.
Utländska företag ska använda kassaregister som motsvarar svenska bestämmelser. Vi kommer att kontrollera att de utländska företagen följer lagen. säger han vidare.

 
Ingen bild

KS

5 april 2017 14:54

Namn på torghandlaren, hans egna uppgifter om "antal besökare". Det är väl bara för skatteverket att kolla kassa-kvittomaskinen!!!

 
Ingen bild

KS

5 april 2017 15:00

Wasim Amer bor ju i Borgholm och har tydligen själv ett företag. Kan väl inte vara något problem att kolla? Om viljan finns! För Wasims del så hoppas jag att han tillhör de "ärliga" med kvitton till varje kund enligt den lag som reglerar den här typen av köp.

 
Ingen bild

Mattias R

5 april 2017 15:08

@Thoralf
Så länge rättshaverister skapar väldigt mycket extra jobb för Skatteverket kanske dessa inte ska gnälla om önskade kontroller av troghandlare. Du Thoralf är ju skyldig till en del av deras extra, totalt meningslösa arbete. Så gnöla inte över det du själv är med och skapar.

Thoralf Alfsson

5 april 2017 16:13

Och du gnäller över allt som jag skriver. Brukar du handla på torget till dessa låga priser!

 
Ingen bild

Ludvig

5 april 2017 15:41

Praktikanten Anders Blank kan väl granska hela Kalmar kommun?

 
Ingen bild

GBM

5 april 2017 15:49

Undrar om journalistiken på Barometern blir mer trovärdig och saklig om nu nyhetschefen Jesper Eriksson flyttar till P4 Kalmar. Samtidigt är P4 Kalmar att beklaga, att få en chef som präglats av Kalmarjournalistiken i 27 år låter inte upplyftande.

 
Ingen bild

Bohuslänningen

5 april 2017 16:15

I Strömstad avslöjades det nyligen att en kurdisk butik anställt arbetare för slavlöner och bedrivit människohandel. Innan avslöjandet berömdes dessa driftiga kurder för sitt hårda arbete, sina fina bilar och hur trevliga de var. Jag gissar att det är samma sak i Kalmar.
Allt är bara en stor bluff.

http://www.vk.se/1958588/tillslag-mot-svartarbete-i-stromstad

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 april 2017 16:22

@Mattias R Onsdag 5 april 15:08

Du är helt sanslös :-) Tvärtemot hela tiden? Om Thoralf vill stoppa könsstympning har du sannolikt problem med det också.

 
Stefan

Stefan

5 april 2017 17:02

OT
Snyggt omslag på kommunens infoblad. Man kan nästan tro att SD är i majoritet...

http://www.tjorn.se/download/18.4228b8915a89095966cd43/1491207991633/VpT-nr2_2017.pdf

 
Ingen bild

Anette

5 april 2017 17:23

Vad har moskén med torghandeln att göra. Ska du skriva /granska torghandeln, gör då det. Dra inte in moskén i detta. De har faktiskt inte något med varandra att göra.

Thoralf Alfsson

5 april 2017 17:52

Anette

Försök nu att använda din tankeförmåga.

Varför tror du att dessa nysvenska torghandlare bara finns på Stortorget på fredagar?

 
Ingen bild

JIL

5 april 2017 18:01

Vårt fina lands enda möjliga räddning, välj rätt valsedel 2018 !

 
Ingen bild

Eric H

5 april 2017 18:02

"..journalist ändå hade ställt några frågor om hur dessa torghandlare kan sälja all frukt och grönsaker så billigt! Betalas moms, arbetsavgivaravgifter och vanlig inkomstskatt?"
God fråga. Minns TV programmet om Årstahallarna i Älvsjö och alla svarta affärer där.
Minns slutbilden, en man med ryggen mot kameran: "Får jag inte ut 40 000 rent under en månad är det inte lönt att gå hit.."
Det är många andra frågor som inte heller ställs.
Jag skulle vilja se den journalist som ställer frågan till en politiker: "Hur tror du Sverige ser ut om 25 år?"

 
Ingen bild

Didrik

5 april 2017 18:02

Mattias R-ättshaverist.
Genomtrist figur

 
Ingen bild

Hasse Pannband

5 april 2017 18:08

@Thoralf
Ditt svar till Anette: touche!

 
Ingen bild

Lasse P

5 april 2017 18:09

Snälla Thor Alf det är väl bättre att kamlmar kommuns anställa som betalar ut alla bidrag ger sig ut och se vem som arbeta med frukt o grönt men dom får väl en skärva av FRUKTEN PÅ KALMAR STORTORG.

 
Ingen bild

Von Kätting

5 april 2017 18:25

"Kulturen" sprider sej till allt fler verksamheter.
Resultaten är bedrövliga.
Man blir ju inte svensk för att man byter land.
Klanbeteende och nedärvda sjukliga attityder är uppenbara.
Det börjar med en rädisa - och slutar med pistol!

 
Ingen bild

Tony

5 april 2017 18:29

Mattias R och Anette är nog inga stora tänkare, dom
är bara ute för att bjäbba emot allt som är sunt!

 
Ingen bild

X

5 april 2017 18:53

Den som handlar av dessa varelser är en landsförrädare.

 
Ingen bild

O´ Hyra

5 april 2017 18:54

Lasse P
Du får underkänt på SFI.

 
Ingen bild

Lena

5 april 2017 19:06

@Mattias R du har svårt för att fatta vem det är som rättshaverist i det här samhället. För Thoralfs skatteavdragsförslag är bara ett förslag - allt för att få uppmärksamhet, då MSM aldrig tar upp de problem som tas upp här.

Däremot är staten själva rättshaverister när de inte kan leva upp till alla fina paroller och fina ord och fina åsikter de stoltserar med. Gå du in på Ledarsidorna.se och se Ann Heberlins Show i en intervju med Jenny Sonesson om hur enormt dålig staten och socialtjänsten är på att leva upp till sina löften. Sverige plats för att hjälpa de allra met utsatta barnen har rasat från 67% som socialtjänsten gått in och hjälpt tidigare till endast 23% nu de sista åren. Hm, vart är Sverige på väg?

 
Ingen bild

Lena

5 april 2017 20:04

"Min önskan är att det på deklarationen ska finnas en ruta att kryssa för extra skatteuttag till flyktingpolitiken..." i repris.
detta i samband med S kongress snart där en stor del S representanter vill ha en stor och ökad anhöriginvandring. Däremot diskuteras inte hur det ska finansieras.

http://word.harrietsblogg.se/2017/04/05/anhoringinvandring-forsvarar-ungas-integration/

 
Ingen bild

Lars Åhlin

5 april 2017 20:55

Bravo, Thoralf. Du får Barometern att framstå som den pajas-tidning den är. "Livligt på torget i grönsakshandeln" är en komisk rubrik på något som i praktiken handlar om skattefusk och svarta löner (=övervältrande på stat/kommun av försörjningsansvar vid sjukdom, ålderdom osv).

 
Ingen bild

Sverker

5 april 2017 21:57

Pampen vill ha mycket multi kulti i Kalmar för att öka folkmängden!

 
Ingen bild

Hasse W

5 april 2017 22:08

Skattevärket kollade 250 torghandlare 2014. 250 st fick anmärkningar!!! Många sade att det var kyla som gjorde att de inte kunde ha kassaapparat! Tjena!

 
hunter

hunter

5 april 2017 22:21

råkade ha ärende på både swedbank o nordea idag. vid bägge besök var det muslimer som gjorde ivriga försök att sätta in kontanter.. de lyckades dock inte.. nog pengar ifrån torghandel bl.a nog är det bedrövligt.

http://93397

 
Ingen bild

Lena

5 april 2017 22:21

Dagens Nigel Farage tal, om Brexit. And the truth shall set us free!
https://www.youtube.com/watch?v=DFAG-OVllxE

 
Ingen bild

Lena

5 april 2017 22:33

Det var det här som gjorde att Farage använde ord som maffia för vad EU är: de kräver 52 miljarder Euro (antar jag, eller är det eng pund?) för att lämna EU. det är 500 miljader kronor eller mer.

https://www.youtube.com/watch?v=IfEnrCnCCyQ

 
Ingen bild

OT

5 april 2017 22:47

Helt apropå, att allt fler ser sig om efter en bättre tillvaro.

”...Detta land har varit vårt uti många herrans år
Detta land har varit vårt och det har nog satt sina spår
Detta land har varit snällt och det har varit vårt i vått och torrt
Men nu är det slut på det för nu ska Sverige bort

Ja nu är det slut på gamla tider
Ja nu är det färdigt inom kort
Nu ska hela landet rivas
Nu ska hela nationen bort
Så jag tar farväl och stora tårar rullar på min kind
Nu är det slut på gamla tider
Nu går Sverige i himlen in…”: https://www.youtube.com/watch?v=sR1TeKtJnYQ

 
janne

janne

6 april 2017 06:58

Det var ju därför som bankerna tog bort kontanthanteringen
för att slippa hantera mussarnas svarta pengar till
hemländerna.

http://Janne

 
Ingen bild

Sam

6 april 2017 13:39

Kalmars torghandel är ju en ren misär jämfört med Nybro.

 
Ingen bild

Rudolf

7 april 2017 14:43

Är Pampen nöjd med torghandel som ett ansikte för mångfald i Kalmar?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards