thoralf

Direktlänk till inlägg 2 april 2017

VEM BYGGER VI FÖR?

Av Thoralf Alfsson - 2 april 2017 12:55

När jag har protesterat mot nya detaljplaner i Kalmar som tar grönområden i anspråk eller till och med hela idrottsområden i anspråk som Fredriksskansområdet blir jag av den maktfullkomliga majoriteten, bestående av socialdemokrater, vänsterpartister och centerpartister upplyst om den stora bostadsbristen i Kalmar. Ansvaret för den så kallade bostadsbristen har socialdemokraterna och vänsterpartiet som suttit vid makten så länge jag bott i Kalmar (2002).


Jag gick för några dagar sedan igenom alla protokoll från Samhällsbyggnadsnämnden under min tid i nämnden för att se hur många bygglov som getts till flerbostadshus under de senaste åren (inte villor och mindre ombyggnader). Detta skall ju sedan ställas emot befolkningsutvecklingen i kommunen. Sedan kan man dra slutsatsen vem bygger vi för.


Under 2015 ökade Kalmar kommuns befolkning med 1 028 personer. Det beviljades samtidigt bygglov för ca 330 bostäder i flerbostadshus. När man sedan granskar befolkningsökning mer i detalj så visar det sig att av dessa 1 028 personer hade 724 utländsk bakgrund och endast 304 svensk bakgrund enligt statistik från SCB. Det innebär att befolkningsökning bestod till 70 procent av utländsk bakgrund. Vem bygger vi för?


Under 2016 ökade Kalmar kommuns befolkning inte lika mycket utan bara med 867 personer. En besvikelse för Johan Persson som menar att det beror på bostadsbristen. Under 2016 beviljades dock bygglov för ca 450 bostäder i flerbostadshus. Av de 867 personer som befolkningsökningen bestod av hade 656 utländsk bakgrund och endast 211 svensk bakgrund. Det innebär att befolkningsökningen bestod till 76 procent av personer med utländsk bakgrund. En ökning mot 2015. Vem bygger vi för?


Under innevarande års första kvartal har det redan beviljats bygglov för hela 670 bostäder och flera stora detaljplaner kommer vinna laga kraft under året. Det beräknas ges bygglov för kanske så mycket som 1 500 bostäder i flerbostadshus. Många av dessa är så kallade snabba bostäder med enklare standard och lägre hyra. Hur kommer befolkningsutvecklingen se ut under 2017? Vem bygger vi för?


Segregationen i Kalmar växer just nu dramatiskt i Kalmar och det kan nog ingen stoppa, förutom regeringen. Jag ser den också i praktiken när jag delar ut infoblad/flygblad i bostadsområden genom att bara läsa namnen på brevlådorna eller namnen på hyresgästerna i trapphusen.


Alice Teodorescu skrev för en tid sedan detta i en ledare i Göteborgs Posten.


Av en studie från år 2015 författad av Emma Neuman, nationalekonomisk forskare vid Linnéuniversitetet i Växjö, framgår att infödda svenskar flyttar från sitt bostadsområde när andelen utomeuropeiska invandrare uppgår till mellan tre och fyra procent. Först av alla flyttar höginkomsttagarna och de välutbildade. Med tiden utvecklas dessa områden inte sällan till mer eller mindre utsatta, dominerade av de som inte har råd eller möjlighet att ta sig därifrån. Det är i dessa människors ansikte som den välbärgade medelklassen, som inte sällan sympatiserar med olika schatteringar av vänsterideologi, nonchalant viftar med statistik om hur bra det går för Sverige.” 

 

Det här syns också i Kalmar och tack vare den stora byggnationen som pågår i Kalmar kommer omflyttningarna bara accelerera. När dessutom sedan majoriteten bygger så kallade snabba bostäder i Snurrom så är risken stor att Snurrom med tiden kommer utvecklas till ett ”modernt” och nytt Norrliden med en majoritetsbefolkning med utländsk bakgrund. Att sedan majoriteten beslutat att placera den nya simhallen och friskvårdsanläggningen i Snurrom är ett minst sagt ett väldigt vågspel. Vem bygger vi för?


Den segregation vi ser i Kalmar mellan norra och södra Kalmar kommer att förstärkas. Segregationen syns väldigt tydligt i t.ex valresultatet mellan norra och södra Kalmar. Som exempel kan nämnas Norrliden västra där de rödgröna får ca 75 procent av rösterna.


 


Nu kanske en och annan förstår varför Johan Persson jublar över befolkningsutvecklingen. Bakom godheten kan det också dölja sig helt andra syften.

 
 
Ingen bild

Cosmik Debris

2 april 2017 13:15

Vi har bostadskris.
Lösning: Importera inte bostadssökande

Vi har poliskris.
Lösning: Importera inte brottslingar.

Vi har vårdkris.
Lösning: Importera inte patienter.

Vi har skolkris.
Lösning: Importera inte elever.

Detta som pågår är en variant av Ebberöds bank och kommer att knäcka Sverige.

 
Ingen bild

X

2 april 2017 13:41

Såssar...
Brinner av iver att förstöra Sverige.
Om 10 år har de lyckats.
Den kloke har då planerat sin framtid...

 
Ingen bild

Tomas

2 april 2017 15:19

Angående det stora problemet ”svenska folkets tankebanor”: Det har visat sig att skolans utformning har stor betydelse på hur folk beter sig senare som vuxna. Ett exempel är Otto von Bismarck, ni vet han som förenade tyskarna. Otto tyckte att Tyskland förlorade för många krig och detta, tyckte Otto, berodde på för dålig disciplin. Alltså ändrade han på skolan för att få bättre soldater. Detta ledde till att folk, som hade besökt Bismarcks skola, följde order som aldrig förr, vilket ledde till mycket lidande för många när dessa barn blev vuxna.

I Sverige har sossarna också experimenterat med skolan. I sossarnas skola har barnen noll krav på sig, utbildning kommer i sista hand. Det enda man håller på med är ”empati” från morgon till kväll. Alla elever ska bli någon slags ”blöt svamp” som tycker synd om varandra, ingen manlighet är tillåtet. Man har genuspedagoger på alla möjliga och omöjliga ställen. Denna läroplan lgr 69 från 1969 har idag satt sina spår. Idag har man ett samhälle som består av en kärna av känslosamma medmänniskor som inte kan ta hand om någonting och kan inte ta några beslut som är bra för samhället.

Omvärlden tittar på SE och undrar varför svenskarna förstör sitt eget land så som de gör. Men svenskarna kan inte agera på något annat sätt än så som de gör. Empatin sitter i ryggraden. Man tar hit alla som vill komma hit, de får våldta, mörda och gå på bidrag och man måste tycka synd om dem. Och om någon SD:are skulle idag vilja ifrågasätta något av detta, då blir det som man gjorde i skola när man var liten: man mobbar personen och fryser ut honom enligt inövade mönster.

En ”empatist” har aldrig några motargument mot en SD:are av de enkla anledningen att det finns inga vettiga motargument. Alltså tar man till ”rasist”, ”nasist” eller ”fasist”. Fler argument finns inte. Sossarna har förstört mycket och det är inte slut än.

 
Ingen bild

Hacke

2 april 2017 16:21

Klockrent igen Thoralf! Kvalitet och substans rakt igenom på din ständigt levererande blogg. Jag förstår inte hur du förmår och hinner med. Och till skillnad från dina politisk/mediala motståndare och deras pinsamma svans av påhejande småtroll på din blogg jobbar du ständigt och kompromisslöst ur ett sverigevänligt perspektiv. I alla lägen med landets och dess folks bästa på ett mycket beundransvärt sätt.
Vilken evig lättnad att vi numera har tillgång till fri information och åsiktsbildning via nätet. Inte undra på den tilltagande paniken hos regimmedia när de i takt med medborgarjournalistikens tillväxt och framfart lider såväl ekonomiskt ras som förtroendemässigt haveri.

 
Ingen bild

stig

2 april 2017 16:27

Frågan vem vi bygger för. Vi bygger för dem som behöver bostad oavsett var de är födda.

Thoralf Alfsson

2 april 2017 16:50

Funderar du aldrig på vem som betalar?

 
Ingen bild

Lasse

2 april 2017 16:32

Varje sunt tänkande människa i Kalmar måste väl snart börja ifrågasätta Johan Persson och hans medlöpare. Förstår fortfarande inte varför media inte granskar honom. Var stolt över att du har en mycket bra och välskriven blogg. När man läser JP:s blogg tror man att det är en 15-16 åring som håller på, korrekturläser inte länsråden hans inlägg?

 
Ingen bild

Knaster

2 april 2017 16:35

Årets absolut bästa aprilskämt!!!!!!

http://www.ekuriren.se/sormland/darfor-hittar-du-inga-aprilskamt-har/

 
Ingen bild

stig

2 april 2017 17:33

Du menar att fast man har bostadsbrist så skall man absolut inte bygga några bostäder. Konstig politik.

Thoralf Alfsson

2 april 2017 17:46

Svara på min fråga!

 
Ingen bild

stig

2 april 2017 18:20

Det får väl finansieras som alla andra bostadsbyggen. Sedan kommer ju hyror in. Som politiker känner du väl till det.

Thoralf Alfsson

2 april 2017 18:31

Vem tror du betalar alla hyror för alla som inte har någon inkomst?
Svara nu riktigt ärligt eller efter din bästa förmåga!

 
Ingen bild

Nisse

2 april 2017 18:29

Stig, försök få de bägge hjärncellerna du har att inte vara ovänner med varandra.
Svara på Thoralfs fråga.

 
Ingen bild

Pepparholm

2 april 2017 19:01

I Alvesta har Folkets Hus stoppat SD att låta Mona Walter att hålla föredrag. VD Calle Nathansson är så klok så han inser att därmed så bygger man för sympatier för SD. Han är tydligen styrd från Stockholm och törs inte ha en egen vilja. Sådan är demokratin och socialdemokraternas partipiska i dag på livet även ut i mindre orter.

 
Ingen bild

Björn

2 april 2017 21:44

Pampen Johan Persson bygger för invandrarna!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

3 april 2017 00:18

Så länge Kalmarborna inte förstår vem norra Öland mfl bygger för så är det bara att betala, Kalmar görs sakta om till ett nytt Malmö.

Förmodligen kommer en hel del bostadsrättsinnehavare att bli olyckliga när överetableringen på hyresbostäder är klar, men då kan man ju ta hit flera på försörjningsbidrag ,och fylla upp nybyggda bostäder, Snurrom blir helt riktigt Norrliden 2

Kalmarbor flyttar till grannkommunerna osv

Du får det du röstar för

 
Ingen bild

stig

3 april 2017 06:38

@Thoralf
Jag anser att även fattiga människor måste ha någonstans att bo. Anser inte du det? Vad gäller pengarna till understöd åt medellöaa sä kommer de från samma ställe som ditt politikerarvode.

Thoralf Alfsson

3 april 2017 07:43

Du menar att bara för att Johan Persson har en månadslön på ca 60 000 kronor/månad. Plus att han sannolikt haft 20 000- 30 000 kronor i månaden för sitt uppdrag som ordförande för landsbygdskommittén skall samhället betala hyran för alla som vill bo i Kalmar men inte klarar av att betala hyran själva.

Din retorik är minst sagt märklig eller rödgrön. Jag förstår att du ser stora skattehöjningar som något positivt i din stora godhet.

 
Ingen bild

stig

3 april 2017 08:26

@Thoralf
Johan Perssons lön verkar att vara i samma storleksorndning som din riksdagsmannalön var. Du svarade inte på frågan om du anser att även fattiga människor skall ha någonstans att bo.

Thoralf Alfsson

3 april 2017 09:48

Alla människor har ett eget ansvar för sina liv och sin livssituation. När det gäller gruppen av människor med sjukdomar eller äldre personer så har vi ett välfärdssystem som skall säkra deras trygghet. Men det du inte inser stig är att detta välfärdssystem håller på att krackelera då du tror att alla som vill i hela världen skall kunna komma till Sverige och ta del av detta.

Ser du inte detta måste du vara blind. Det är bland annat detta som innefattas i befolkningsutvecklingen och som jag tagit upp i min blogg ur flera aspekter. Menar du att t. ex. SKL har fel i sina prognoser?

 
Ingen bild

en annan Björn

3 april 2017 19:29

En annan sak man inte får glömma är ju att många kommuner köper in bostadsrätter och villor i vilka invandrarna sedan får bosätta sig i. I och ned detta är dessa kommuner, med våra skattepengar, med och spär på den prisutveckling på bostäder som gör det omöjligt för många ungdomar att köpa sig en bostad.
Många kommuner säljer även ut sitt fastighetsbestånd (allmännyttan)
vilket gör det svårt för svenska ungdomar att få bostad, eftersom de få hyresrätter som finns går till invandrare och sociala förturer.
Våra samhällsföreträdare och satt hela systemet i en ond cirkel som man inte klarar av att hantera. Inte undra på att motsättningarna ökar i landet.

 
Ingen bild

Sam

6 april 2017 13:40

Har Johan Persson byggmani??? Han har skövlat hela området vid Kalmar södras idrottsplats.

Han kan inte vara klok!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - 1 januari 2019 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards