thoralf

Alla inlägg under mars 2017

Av Thoralf Alfsson - 15 mars 2017 20:11

 

Synd att inte Sverige och något annat nordiskt land var med i denna undersökning. Hade varit intressant hur naiva svenskar svarat på frågan.


Undersökningen gjordes innan Donald Trump kom med sitt förbud för medborgare från sju muslimska länder att resa in i USA. I Polen skulle 71 procent stödja ett sådant förslag. Genomsnittet för de tio länderna inom EU som varit med i undersökningen är 55 procent. 


Hur tror ni befolkningen i nederländerna hade svarat på samma fråga efter den senaste veckans händelser. Blir intressant att följa valet ikväll i nederländerna. Håller tummarna för att Geert Wilders slår opinionsmätningrna.


     

Geert Wilders                              Foto Thoralf Alfsson 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 14 mars 2017 22:22

Barometern svär i ”kyrkan”. Undrar hur vänstern kommer reagera efter dagens artiklar? Nu var det inte vänstern som reagerade, utan den egna nyhetschefen i ett inlägg på Facebook.


Jag hade skrivit ett helt annat blogginlägg ikväll men efter att jag läst Barometerns nyhetschefs inlägg på Facebook fick min egen text gå i runda arkivet.


Barometerns nyhetschef Jesper Ericsson skriver att Barometerns undersökning "slår hål på myten att utländska medborgare begår fler våldtäkter och brott mot kvinnor än svenska”. Det skriver han på Facebook. Hans statistiska underlag är ju väldigt betryggande med sex domar från Kalmar tingsrätt under 2016.


Ett häpnadsväckande uttalande från Jesper Ericsson.ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 13 mars 2017 22:41

Intressant grepp av Barometern! Nya artiklar skall komma hela veckan, i varje fall fram till och med torsdag på samma tema. Som jag skrev tidigare idag har vänstern gått till angrepp på Barometern och anklagat tidningen för att gå SD:s ärenden på Facebook. Intressant att se hur det utvecklas under veckan.


Som jag skrev tidigare idag har jag varit på besök hos Barometern och deras redaktion för ett samtal/debatt tillsammans med det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson. Barometern filmade allt och det kommer bli ett inslag som publiceras på torsdag enligt den information jag fick. Det blev ca 25 minuters samtal som skall klippas ner till ca 15 minuter.


Skall bli intressant att se vad som tas med. Om mitt svar på om vi skall ha arabisktalande poliser i Kalmar? Där jag svarade att vi skall inte ha arabisktalande poliser utan personer i våra utanförskapsområden skall lära sig svenska, inte polisen! Eller min utläggning om Rinkeby polisstation som ingen vill bygga på grund av säkerhetsrisker eller att Radiotjänst inte kollar TV-licenser i utanförskapsområden på grund om säkerhetsrisker för deras egen personal eller hur torghandeln fungerar på Stortorget i Kalmar. Klarar inte vårt samhälle av att uppehålla så grundläggande och enkla ”funktioner” i samhället hur skall man då klara av den grova brottsligheten.


Johan Persson ägnade sig dock åt några fula angrepp som inte hade med vårt samtal att göra. Jag är dock inte förvånad. Skall bli intressant att se om dessa kommer med och i så fall om min kommentar om att Johan Persson ägnar sig åt att skuldbelägga en hel grupp kommer med. Blir som sagt intressant att se hur det klipps. Jag hoppas att man gör ett proffsigt och objektivt jobb.


Är det någon som de kan klippa bort är möjligen vår diskussion om hur media rapporterar våra politikers snedsteg och medias mörkning. Den var kanske lite off från ämnet.


Lyssnade idag på ett program i P1 om hur algoritmer används för att kartlägga människor. De berättade bland annat hur enkäter på nätet kan besvaras av miljontals människor och hur detta skapar enorma databaser med information, utan kostnad. Det intressanta var dock hur ”gilla markeringar” på Facebook kan användas och hur det kan utnyttjas.


Jag har själv noterat detta och skrivit om det vid flera tillfällen på min blogg eller på Facebook. Idag är en sådan dag då jag reagerat starkt på hur vissa personer använder sina ”gilla” på Facebook. Vissa personer borde tänka sig för.


Det är väldigt avslöjande! Det förklarar hur vissa personer agerar! Det förklarar vem som stödjer vem oavsett vad man har i bagaget. Med tanke på vad vissa personer har för uppdrag inom mitt eget parti borde man tänka sig för innan man ”gillar” vissa inlägg på Facebook. Det är väldigt avslöjande ur många aspekter. Det kommer dock påverka mig i framtiden och mina ställningstaganden, dessutom omvärderar jag min syn på vissa personer. Det kommande tolv månaderna kommer bli väldigt intressanta!

Av Thoralf Alfsson - 13 mars 2017 09:47


Undrar om Barometern nu kommer få mota hot och hat? Eller om de beskylls för att gå Sverigedemokraternas ärenden. Hur kommer S, V och MP reagera på dessa artiklar. För att inte tala om Centerpartiet!

Av Thoralf Alfsson - 12 mars 2017 17:15

Klicka för att se klippet.


Väldigt bra av SVT att visa klippet när tjuven grips och hunden gör sitt jobb oavsett vem tjuven är.


Men om tjuven råkar vara muslim är det betydligt mer dramatiskt. Är det någon som förstått vad det i så fall innebär? Bli biten av en hund så att blodvite även uppstår! 


"För det första: 
Islam förbjuder muslimer att ha hundar, och straffet för detta är att man förlorar en eller två qiraats (andel) från sina hasanaat (goda gärningar) varje dag. Det finns undantag i de fall då man har hundar till jakt, för att vakta boskap och skörd."

 

Shaykh Ibn 'Uthaymeen sade: 
När det gäller att röra hunden och det inte kommer någon fukt gör det inte händerna orena, men om han rör hunden och handen blir fuktig, så betyder det att handen blivit oren enligt många lärdas ståndpunkt, och handen måste då tvättas sju gånger, varav en av gångerna ska vara med jord.Slutsats:
Det är inte tillåtet att ha hund, förutom till jakt eller för att vakta boskap och skörd, och det är tillåtet att ha dem för att vakta hus, så länge man bor utanför staden och det inte finns andra medel att vakta huset. Muslimerna ska inte försöka efterlikna kuffaar genom att springa med hunden eller röra dess mun eller pussa den, vilket orsakar många sjukdomar. Prisad vare Allah för denna rena och perfekta shariah, som kom för att ställa människornas andliga och världsliga angelägenheter till rätta, men de flesta människor inser det inte.

 

Och Allah vet bäst

 


Allah vet säkert också vad som händer med en tjuv som blivit biten av en hund. Speciellt om det inte gäller en kuffaar!


Någon från Islamiska Kulturföreningen i Kalmar kan säkert berätta för oss otrogna!

Av Thoralf Alfsson - 12 mars 2017 11:08

 


I veckan som gått har jag försökt att kolla upp lite fakta runt torghandeln på Stortorget i Kalmar. Det har inte varit så lätt. Kalmar kommun och Skatteverket är väl inte de snabbaste att svara på mina frågor.


Jag har i varje fall fått en lista över vilka som hade tillstånd under 2016. Om listan gäller även 2017 framgår inte av svaret från Kalmar kommun. Jag ställde en följdfråga i tisdags men den har inte besvarats.


När jag kollar vilka som står på Stortorget kan jag bara tolka det som en enda av försäljarna har ett tillstånd under 2016. Övriga personer som har sina skåpbilar med frukt och grönsaker finns inte på kommunens tillståndslista.


I fredags stannade jag till en stund på torget för att betrakta handeln och om något förändrats så hade handlarna flyttat om lite. Och det såg ut att vara lite mer ordning och reda men några kassaregister kunde jag inte se att det användes.


Jag hann dock knappt ta fram min kamera innan en av personerna som "övervakade" handeln kom fram med sin mobilkamera och fotograferade mig på nära håll. Jag ska väl tolka det som någon slags varning att jag inte skall lägga näsan i blöt, utan låta dem hålla på med sin torghandel ifred.


När man betraktar de priser som frukt och grönsaker säljs för blir man ganska förundrad. Hur är det möjligt att hålla dessa priser om man betalar skatter, avgifter och moms? Jag förstår det i varje fall inte. De måste ju faktiskt också tjäna på att sälja dessa varor.


Till vänster är priset hos dessa torghandlare och till höger priset på ICA i fredags.


 


10 kronor/kg för citroner, 15 kronor/kg för tomater och en ask vindruvor för endast 10 kronor/ask. Jämför det med priserna i en ICA-butik. Nog för att påslagen är stora i våra butikskedjor men de betalar ju moms med 12 procent, arbetsgivaravgifter på 31,42 procent och sedan skatt på de anställdas löner.


Hur mycket betalar torghandlarna på Stortorget?

 

Samtidigt förstår jag att det inte finns några svenska torghandlare som säljer samma varor. Hur skall de kunna konkurrerar på dessa villkor?


Jag undrar dock vad de stora livsmedelskedjorna som ICA, Coop och City-Gross anser om torghandelspriserna?

 

 

Av Thoralf Alfsson - 11 mars 2017 17:14

 


Har kommit fram till band nummer VI av IX i min läsning om Kalmar slott och stads historia skriven av Vollmar Sylvander mellan 1864 - 1874. Band nummer VI avhandlar tiden med Gustav Ericson Wasa från 1520-1560. 


Band VI inleds med följande ord.Är det fler än jag som får associationer mot dagens samhälle? 


Om drygt tre år är det 500 år sedan Gustaf Vasa landsteg på Stensö, strax söder om Kalmar slott den 31 maj 1520. Jag hoppas att Kalmar kommun och stad tar tillfället i akt och bjuder upp till stor fest med många arrangemang.


Jag funderar på vad Sverigedemokraterna kan erbjuda och vilka som skulle kunna lyfta dagen till den värdighet som påbjuds den 31 maj 2020. Jimmie Åkesson och kung Carl Gustaf vore väl bra som talare. Sedan ett föredrag av Herman Lindqvist om Gustaf Vasa.


   


Jag har skrivit en motion om att Kalmar kommun bör uppmärksamma detta firande 2020.


Av Thoralf Alfsson - 10 mars 2017 23:32

Enligt uppgift från Migrationsverket så hyr Migrationsverket 183 lägenheter av företaget Stångåkonsult som ägs av kalmarbon och företagaren Leif Jilkén. För dessa lägenheter erhöll företaget ca 9 miljoner kronor under 2015. Siffrorna för 2016 tyder på ca 10 miljoner kronor.


Nedan ett litet utdrag från ett dokument över Migrationsverkets utbetalningar till Stångåkonsult. Man kan ju undra om det inte är fastighetsägaren som skall stå för underhållet av fastigheterna, inte Migrationsverket och skattebetalarna.


 


Under sommarhalvåret brukar jag ägna en viss tid eller någon dag då och då för att dela ut information från SD men även de infoblad jag skapar som marknadsföring av min blogg. Förra hösten besökte jag de två kommunerna Högsby och Hultsfred med min trehjuling under några dagar. Jag uppmärksammade då att många av de äldre och dåligt underhållna hyreshusen ägdes av företaget Stångkonsult och att hyreshusen i väldigt stor utsträckning hade invandrare som hyresgäster.


Min sammanlagda känsla var att företaget medvetet köpte upp äldre och dåligt underhållna hyreshus som sannolikt inte renoverats sedan de byggdes på 50-talet eller kanske 60-talet. I varje fall inte om man bedömer dem från utsidan när det gäller fasad, fönster och gårdar.


För att sedan hyra ut dem först och främst till Migrationsverket. Migrationsverket har ju varit så hårt pressade att det varit tvungna att dammsuga marknaden på alla boenden.


En affärsidé som varit lyckosam för ägaren Leif Anders Jilkén från Kalmar. Han har lyckats hålla sig under radarn under många år utan att media uppmärksammat honom. Det är faktiskt lite av Kalmars egen Bert Karlsson.


Sedan kan man ju undra hur många lägenheter som går till andra nysvenskar direkt. Alltså inte lägenheter som hyrs med hjälp av Migrationsverket. Men det finns säkert läsare av bloggen som kan berätta mer om det. Stångåkonsult kanske har riktat in sig på invandringsindustrin?


Jag undrar hur roade Högsby, Hultsfred och Mönsterås kommuner är över företagare som drar till sig mängder av asylsökande som bosätter sig i deras lägenheter på dessa orter utan möjlighet till ett arbete. Företagare som själva tjänar miljonbelopp på att hyra ut dessa ”billiga” bostäder.


Stångkonsult är dessutom inom rätt bransch och riskerar därmed heller inte att utsättas för kritik från vänstern och godhetsapostlarna som hatar vinster inom välfärden.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se