thoralf

Alla inlägg under mars 2017

Av Thoralf Alfsson - 20 mars 2017 09:11

För ca en månad skrev media om att platanerna på norra Långgatan skulle sågas ner. Något som väckte mångas ilska och vid Samhällsbyggnadsnämndens möte i februari var det bara en informationspunkt. Men med tanke på uppståndelsen och allmänhetens ilska beslutades att ärendet skulle tas upp som en beslutspunkt vid kommande möte i mars i Samhällsbyggnadsnämnden. Det utlovades att en utredning skulle genomföras som skulle ge svar på hur träden kunde bevaras eller hur de skulle ersättas om de togs bort.


Nu har handlingarna kommit till mötet i Samhällsbyggnadsnämnden onsdagen den 22 mars.


Inget förslag till beslut och dessvärre heller inga handlingar. Beklämmande av majoriteten! Så blir det när man försöker driva igenom ett beslut alldeles för snabbt. Beslutsunderlagen saknas!

 

 

Utdrag från kallelse.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 18 mars 2017 20:02

Johan Perssons inlägg på sin Facebooksida i veckan är ett bra exempel på hur socialdemokraterna bedriver sin propaganda där man bara berättar en del av sanningen, inte hela sanningen. Fake news!


Johan Perssons trovärdighet som kommunalråd kan ifrågasättas när man skriver något så falskt som han gör i detta inlägg på Facebook. Jag tänkte nu berätta hela sanningen! Jag menar verkligen hela sanningen, den som varken media eller Arbetsförmedlingen berättar.


 


Först till det delvis sanna i Johan Perssons inlägg är att i februari 2017 var det 3,5 procent som var öppet arbetslösa i Kalmar kommun, vilket innebär 1 156 personer. Det Johan Persson däremot inte nämner är att 4,1 procent har arbete med aktivitetsstöd, vilket motsvarar 1 359 personer.


Med andra ord har vi minst 7,6 procent arbetslösa i Kalmar kommun, vilket innebär 2 515 personer!

 

"Det är många högutbildade som har kommit som flyktingar till Kalmar men av de som kommit är även cirka 30 procent som har begränsat med utbildning."

Johan Persson i Barometern den 16 mars.


Det Johan Persson gärna gömmer undan är att bland utrikes födda är den öppna arbetslösheten 11,6 procent, vilket är 543 personer och det är 14,4 procent som har ett arbete genom aktivitetsstöd, vilket innebär 674 personer. Det ger tillsammans 1 217 personer.


Inom någon månad kommer sannolikt antalet arbetslösa som är utrikes födda överstiga antalet arbetslösa som är inrikes födda.


 


I samband med valrörelsen och budgeten 2014 lovade Johan Persson att han skulle halvera arbetslösheten i Kalmar under mandatperioden. Då var det ca 2 400 personer arbetslösa och idag är det drygt 2 500 arbetslösa. Med andra ord har Johan Persson fullständigt misslyckats!

 

Men det finns mer som Johan Persson döljer i sitt inlägg på Facebook!

 

I kommunstyrelsens årsrapport för 2016 kan följande läsas.


 


Under 2016 deltog 494 personer i kommunens egna arbetsmarknadsåtgärder. Hur många av dessa är också registrerade hos Arbetsförmedlingen? Får att få reda på det ställde jag frågan till kommunens arbetsmarknadsenhet och här nedan följer svaret.


 


Som det framgår av svaret var drygt 400 personer inte med i Arbetsförmedlingens statistik och som det framgår av svaret innebär det att statistiken från Arbetsförmedlingen är väldigt missvisande.


Enligt samma årsrapport kostade kommunens Näringslivs och arbetsmarknadsenhet ca 135 miljoner kronor under 2016. Det är med andra ord också ett sätt att hålla nere arbetslöshetssiffrorna men det kostar. Samtidigt ger det många en meningsfull sysselsättning. Men det håller nere den öppna arbetslösheten i Kalmar och det säger Johan Persson aldrig ett ord om.


Det kan dock läsas i kommunstyrelsens rapport för 2016.


 

Jag tror många förstår att kommunen ger vissa personer ett arbete så att de kan kvalificera sig för en ny period med A-kassa.


I samma sammanställning ovan kan vi också se att 1 340 personer deltog i kommunal vuxenutbildning. Hur tror ni dessa personer påverkar arbetsmarknadsstatistiken? Ja, just det.


Tror mina läsare att små och "fattiga" kommuner som Högsby, Hultsfred och Nybro har möjligheten att lägga så många miljoner kronor på arbetsmarknadsåtgärder och kommunal vuxenutbildning? Är det därför som dessa kommuner har 50 procent arbetslöshet bland utrikes födda? Medan Kalmar har ca 26 procent.


Hur stor är egentligen arbetslösheten i Kalmar kommun? Inte är det de 3,5 procent som Johan Persson skriver! Inte heller de 7,6 procent som Arbetsförmedlingen uppger. Jag gissar på närmare 10 procent!

 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 18 mars 2017 14:08


Vilka förutsättningar tror ni det finns för integration i det svenska samhället för den grupp som diskuteras i videoklippet? 

Av Thoralf Alfsson - 18 mars 2017 08:23

Barometerns chefredaktör Anders Enström summerar idag de artiklar de skrivit om brottslighet som begås av utländska medborgare och de reaktioner som kommit på artiklarna. Uppenbarligen har Barometern fått många negativa reaktioner på artiklarna.


”Den ena sidan: Tack! Äntligen vågar ni säga sanningen om invandrarna.

 

Den andra sidan: Skäms! Ni skuldbelägger invandrarna. Och ger bränsle åt de främlingsfientliga krafterna.”

 

Tänk att verkligheten och sanningen är så svår för vissa.


Jag noterade dock en sak i hur Barometern marknadsförde sina artiklar i denna serie. Den första dagen publicerade man artiklar på sin Facebooksida och fick då många kommentarer. De flesta var kritiska till Barometern initiativ. Under resten av veckan har man inte publicerat en enda artikel på sin Facebooksida.


Blev det för känsligt när läsarna både kunde skriva sina egna kritiska kommentarer och läsa andras kritiska kommentarer?


Av Thoralf Alfsson - 17 mars 2017 10:18

 

Källa: BRÅ


Igår publicerade Barometern samtalet/debatten mellan mig och det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson, både som en artikel och som ett videoklipp. Tyvärr kan det bara läsas och ses av prenumeranter.


Som väntat var några av mina inlägg bortklippta från det som publicerades. Inlägg som jag kände mig ganska nöjd med. Men det var ju inte helt oväntat. Johan Persson fick dock tjata på om att antalet anmälda brott har gått ned med 20 procent de senaste tio åren.


Jag har därför begärt ut statistiken över antalet anmälda brott och det stämmer att det totala antalet anmälda brott minskat. Men för att förstå minskningen måste man granska det mer i detalj. Det handlar om drygt 1 000 anmälda brott.


En stor anledning till att antalet brott minskat beror utan tvekan på polisens begränsade resurser. Det gäller t.ex drogfylleri, rattfylleri, drogbrott och trafikbrott. Det är brottstyper som beror mer eller mindre på hur aktiva polisen är med att utföra kontroller och vi vet att polisen har prioriterat ner den verksamheten. Därmed minskar automatiskt antalet anmälda brott vilket man också ser i statistiken.

När jag satt i polisstyrelsen för Kalmar län under förra mandatperioden fick jag också lära mig att vid poliskontroller av bilar upptäcktes väldigt ofta även annan typ av brottlighet. Den effekten har säkert uteblivit av samma anledning.


Stöld och tillgrepp av fordon har minskat med ca 400 anmälda brott. Orsaken beror väl sannolikt på att bilarna har utrustats med ny elektronik som gör det betydligt svårare att stjäla en bil idag än för 10 år sedan.


Stöld ur och från fordon har minskat med ca 250 anmälda brott. Hur många kommer ihåg hur många bilstereo som stals för ett antal år sedan. Det händer väl knappast idag med tanke på hur inbyggda utrustningen är idag.


Stöld och snatteri har minskat med ca 250 anmälda brott. Här finns det nog flera förklaringar. En är nog att många butiker inte längre anmäler vissa mindre snatteribrott.


Det finns med andra ord vissa förklaringar till att vissa typer av brott minskat enligt min uppfattning.


Stöldinbrott har t.ex knappast minskat något


Många brott har också ökat i antal.

 

Sexualbrott har ökat från ca 50 till 150 eller med andra ord med ca 200 procent under de senaste tio åren.


Hot, kränkning och frihetsbrott har också ökat under samma tidsperiod.


Bedrägeri och förfalskningsbrott har också ökat.


Min slutsats är att brott mot en annan person har kanske inte minskat utan kanske till och med ökat i antal och det är nog det som gemene man upplever i sin vardag. Inte att brottsligheten minskat med 20 procent!


 

Av Thoralf Alfsson - 16 mars 2017 19:00

För ca en månad sedan fick jag ett tips från en läsare av bloggen angående att Bergkvara Hembygdsgille föreslog att man vid sitt årsmöte skulle besluta att lämna Sveriges Hembygdsförbund. Anledning var att man reagerat starkt på att Sveriges Hembygdsförbund kampanjar mot Sverigedemokraterna. I ett brev till medlemmarna i Bergkvara Hembygdsgille informerar styrelser sina medlemmar om förslaget till beslut. Om årsmötet skulle välja att vara kvar i Sveriges Hembygdsförbund kommer hela styrelsen avgå.


När jag fick tipset valde jag medvetet att inte skriva om det, utan jag valde att invänta årsmötet som var den 11 mars. Nu skriver Barometern i en artikel om att styrelsens förslag bifölls av årsmötet. Jag ville inte väcka den björn som sover genom att skriva om det vilket kunnat leda till nationella påtryckningar mot styrelsen om det fått spridning via min blogg.


”I en av artiklarna skriver förbundets ordförande Birger Svanström, tidigare bland annat centerpartistiskt kommunalråd i Högsby, att "vi måste vara tydliga mot SD som ju blivit landets tredje största parti. De har profilerat sig starkt på kulturarvsfrågor och hade kanske kunnat ta över, om vi inte talat om att vi är öppna för alla i Sverige".

Birger Svanström beklagar gillets beslut.

– Jag anser att jag har blivit missuppfattad via lösryckta citat i en intervju.”


Nu är beslutet fattat trots att det får ekonomiska konsekvenser för Bergkvara Hembygdsgille. Ett beslut som säkert blir uppmärksammat nationellt inom hembygdsrörelserna. Jag är övertygad om att det ”kokar” inom denna rörelse också, med tanke på hur ledningen strävar efter politisk korrekthet.


Här kommer några utdrag från det brev som skickades ut till medlemmarna för ca en månad sedan.


 


 


 


Se även klippet där generalsekreteraren Jan Nordwall pekar ut Sverigedemokraterna som ett problem. Det börjar efter drygt 5 minuter in i klippet.


Av Thoralf Alfsson - 16 mars 2017 11:20

”Valförlust för Wilders – men får fler mandat”

Expressen


Frågan är om man inte kan kalla Expressens rubrik för en fejkrubrik.


Wilders parti PVV går fram från 15 mandat till 20 mandat. En ökning med 33 procent! Ändå är det en valförlust enligt Expressen.


Brakförlusten för det socialdemokratiska arbetarpartiet PvdA som backar från 38 mandat till 9 mandat nämns knappast i Expressens artikel. Socialdemokraterna gratulerar istället Rutte!


”Vi gratulerar VVD och partiledaren Mark Rutte till att ha blivit största parti i Nederländernas parlamentsval. Valresultatet visar att det nederländska folket har valt bort populismen och i stället röstat för ett inkluderande och öppet samhälle. Sverige och Nederländerna verkar båda för öppenhet, mänskliga rättigheter och ett starkt Europa, säger utrikesminister Margot Wallström.”

 

Menar Margot Wallström med andra ord att om man röstar bort socialdemokraterna och fram ”högerpopulister” att man får ett ”inkluderande och öppet samhälle”? Det är ju faktiskt det som valet i verkligheten innebär.


Expressens journalistik är minst sagt märklig!

 

 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se