thoralf

Alla inlägg under mars 2017

Av Thoralf Alfsson - 25 mars 2017 22:16

  


Lördagen har ägnats åt vårt distriktsårsmöte. I år valde vi att hålla det i en av de minsta kommunerna i vårt distrikt. Nämligen Högsby kommun. En kommun som toppar många listor när det gäller invandring och dess konsekvenser. En kommun där Mirationsverket har ett stort kontor. Men också en kommun där Alliansen samarbetar med SD och dessutom har makten. Vi höll vårt distriktsårsmöte på Staby Gård som drivs av det centerpartistiska kommunalrådet i Högsby. Det du Annie Lööf!


Det är skönt att vara ledamot i styrelsen för ett distrikt där det råder stor enighet och maktstriderna lyser med sin frånvaro. Den sittande styrelsen blev till 8 ledamöter av 9 omvald och det blev dessutom väldigt små förändringar bland ersättarna i styrelsen.


Jag blev omvald som andre vice ordförande och dessutom omvald som kassör för distriktet. Mattias Bäckström Johansson blev omvald som ordförande och Martin Kirchberg som vice ordförande. Bo Karlsson blev dessutom omvald som sekreterare för distriktet. Enligt min mening borgar det för en mycket god kontinuitet för det kommande årets styrelsearbete. Därmed också en god grund för det kommande arbetet med valrörelsen. Tillsammans med alla andra i styrelsen så ser jag verkligen fram emot det kommande verksamhetsåret!


Ett stort tack till alla som medverkade vid årets distriktsårsmöte och som gjorde det till en trevlig lördagseftermiddag med framtidstro, för ett bättre Sverige! 


ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 24 mars 2017 19:45

Den frågan borde betydligt fler människor ställa sig! Den frågan borde alla människor ställa sig och begrunda lite djupare. Den som är äldre borde fundera över vad som har förändrats i samhället, både det som är positivt och det som är negativt. Vad är orsakerna till de negativa förändringarna i samhället?


Vart är vi på väg? När man fortsätter med samma politik och samma förslag år ut och år in utan att stanna upp och fundera över om det inte finns ett behov av andra lösningar. När man inser hur danska regeringen planerar att behandla slöja, nikab och burka blir man ganska avundsjuk. Jag funderar på vad som skiljer socialdemokrater och moderater i Danmark mot de svenska. Värdegrunden?


I vilket fall som helst verkar inte den svenska värdegrunden gälla merparten av nysvenskarna! I synnerhet inte de som har muslimsk bakgrund, de har en alldeles egen ”värdegrundsfil” i det svenska samhället.


Jag försöker lyfta fram fakta från Migrationsverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, SCB och Socialstyrelsen på min blogg. Syftet är att de som läser mina blogginlägg eller mina infoblad skall fundera över dessa fakta och vilka samhällsförändringar som kommer av detta.


”Trassla inte till saken genom att komma dragande med fakta.”

Groucho Marx


Fakta kan aldrig ifrågasättas av de politiskt korrekta. Många gillar dock inte de fakta som finns i mina infoblad. Då försöker man angripa mig på något annat sätt.


När ett företag använder sig av kvällspressen för att skapa så mycket "skada" som möjligt istället för att försöka med dialog är det knappast speciellt seriöst eller hederligt gjort av de ansvariga. De hade kunnat sköta det på ett helt annat sätt. Min reaktion kanske inte blir den som de ansvariga tänkt sig.


Återstående infoblad kasseras! Texten korrigeras! En ny upplaga trycks. Men antalet infoblad utökas med minst 200 procent.


Igår publicerade Barometern min debattartikel om hur lite hänsyn som majoriteten tar över alla yttranden som sakägare kommer med när det gäller nya detaljplaner. Men även hur lite majoriteten lyssnar på synpunkter från mig och andra oppositionspartier i Samhällsbyggnadsnämnden.


http://www.barometern.se/debatt/kalmar-kor-over-sakagarna/

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 24 mars 2017 00:38

Jag har varit i Spanien och hälsat på en mycket god vän den senaste veckan och kom tillbaka till Kalmar ikväll.


Jag hann inte vara i Sverige så länge innan det politiskt korrekta Sverige slog till. Det är minst sagt häpnadsväckande hur media informeras av företag. Och media springer mer än gärna dessa företags ärenden bara det kan vara negativt för Sverigedemokraterna. Vad som är bra för Sverige är underordnat möjligheten att på något sätt skada SD eller svärta ner SD.


Av Thoralf Alfsson - 22 mars 2017 22:52

"Minareterna är våra bajonetter, moskéerna våra baracker, de troende våra soldater."

Turkiets nuvarande pro-islamistiske premiärminister Recep Tayyip Erdogan i ett tal 1997.


”Fortsätter Europa på det här viset går inte en enda europé i någon del av världen säker på gatorna”, sa president Erdogan i Ankara.”

 

Erdogan i ett tal 21 mars 2017.


Se Erdogan tala.


http://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/212516


Kan inte annat än också lägga upp ett klipp med Halil Karaveli som berättar några sanningens ord om Turkiet och Erdogan.
Sedan en känd hatpredikant från London. "de troende våra soldater"


Av Thoralf Alfsson - 22 mars 2017 17:59

Sorgligt beslut av Samhällsbyggnadsnämnden. Jag kunde inte delta vid mötet på grund av att jag är bortrest på semester. Barometern skriver om beslutet i en artikel.

 

”Slutsatsen var klar. Träden passar inte in. I den anrika 1600-talsstaden ska gatorna vara av sten. Och de storvuxna skräpiga träden förstör mer än de förskönar.

 

– Kalmar är en av Europas bäst bevarade renässansstäder. Det är viktigt att slå vakt om den miljön, sade Björn Strimfors.”

 

Som jag skrivit tidigare fanns inga handlingar till beslutet utan nämnden har fått muntlig information från stadsarkitekt Björn Strimfors. Ibland är 1600-talsstaden viktig i andra fall är den inte viktig som t.ex när Gota Media ville bygga modernt glashus på Kvarnholmen. Det finns med andra ord ingen rak linje!


Majoriteten som består av S, V och C har uppenbarligen även fått stöd av M och L i nämnden.


Björn Strimfors säger att det finns 793 på Kvarnholmen. ”Vi har räknat”. Får god lust att kontrollräkna och redovisa hur många jag kan räkna till. Tvivlar starkt på uppgiften om inte Björn Strimfors även räknar träd på innergårdar som är privata.


Östra Småland skriver i en artikel att en privatperson som fällt ett träd med ynka 30 cm diameter kan tvingas betala byggsanktionsavgift på 11 200 kronor då det krävs bygglov för att fälla träd enligt detaljplanen. Nere Hossmo finns säkert tusentals träd och hela skogsområden med träd som har betydligt större diameter än 30 cm.


Men på Kvarnholmen krävs det uppenbarligen inget bygglov för att fälla träd.

Av Thoralf Alfsson - 22 mars 2017 08:00

SCB släppte igår ny statistik om befolkningsutvecklingen. I den artikel som Barometern har nämns inte Kalmar.


Kalmar kommun hade en befolkningsökning under 2016 på 867 personer. Av dessa hade hela 656 personer utländsk bakgrund och endast 211 personer svensk bakgrund. Det innebär att 76 procent av befolkningsökning bestod av personer med utländsk bakgrund.


Det är detta som kommunalrådet Johan Persson skryter med!


Om man betraktar befolkningsutvecklingen sedan 2002 ser den ut enligt nedanstående diagram. Detta diagram har kritiserats av vänsterfolket men jag kan knappast se något problem med det. Det är verkligheten.


 


Om man vill se befolkningsutvecklingen i procent år efter år sedan 2003 kanske nedanstående diagram visar befolkningsutvecklingen i Kalmar ännu tydligare.


 


Eller om man hellre vill se den totala utvecklingen sedan 2003 i ett cirkeldiagram. Jag vet inte vilket diagram som Linus Hellman och andra vänstermänniskor föredrar. Misstänker att de tycker lika illa om alla dessa diagram. Men det kanske inte är diagrammen de tycker illa om utan befolkningsutvecklingen.


 

Av Thoralf Alfsson - 21 mars 2017 08:15

Idag kan du börja deklarera för inkomståret 2016. Skatteverket är den statliga myndighet som verkställer indragningen  av en stor del av din inkomst men du kan försöka göra ett "massinvandringsavdrag".


Migrationsverket kostnader blev under 2016 drygt 70 miljarder kronor. Till detta skall läggas kostnader inom andra myndigheter som Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Rättsväsendet och inte minst inom den kommunala och landstingssektorn. Slutsumman överstiger sannolikt med råge 100 miljarder kronor.


Det kommer fortfarande ca 30 000 asylsökande varje år men det som kommer växa explosionsartat är sannolikt kostnaderna anhöriginvandringen! Många kvinnor, barn och äldre personer kommer följa i spåren på alla män som fått uppehållstillstånd.


Staten aviserar i vårbudgeten nya skattehöjningar på 3 miljarder kronor och det innevarande året kommer vi få se många skattehöjningar av kommunalskatten. Det finns bara en enda anledning till alla dessa skattehöjningar! Massinvandringen!


Det har höjts röster för att man skall kunna sätta ett kryss i deklarationen om man vill betala för massinvandringen. Lite som kyrkoskatten. Att denna kryssruta skulle införas i deklarationen är nog bara en dröm.


Jag har istället funderat på något som skulle kunna liknas vid ett litet skatteuppror!


Det handlar om att markera sitt missnöje med att en så stor andel av våra gemensamma skattemedel går till migration och integration, istället för till skola, vård och omsorg. Mitt förslag är att man i inkomstdeklarationen yrkar ett avdrag för fördyrande kostnader med anledning av massinvandringen. Dessa kostnader kan vara t.ex inbrottslarm, andra resvägar eller färdmedel, extra sjukvårdsförsäkring och högre försäkringspremier för bil och bostad, beroende på alla bränder.


Har man tur kan avdraget gå igenom men i annat fall måste Skatteverket granska deklarationen manuellt och avslå yrkandet. Tänk om tusentals människor yrkar på ett sådant avdrag. Under 2016 var det många tusen som gjorde detta avdrag. Kan vi bli fler 2017?


Genom att göra ett så kallat öppet yrkande med ett rimligt belopp. Om man inte har andra avdrag kan ett lämpligt belopp vara ett udda belopp mellan 5 000 – 13 500 kronor. Det är viktigt att alla har ett udda belopp som t.ex 11 273 kronor, vilket gör det svårt för Skatteverket att söka på ett visst belopp för att hitta de som gjort massinvandringsavdraget. En erfarenhet som gjordes under förra året då Skatteverket gjorde en sökning i alla deklarationer som yrkade avdrag med 13 500 kronor. Se nedanstående exempel.


 

Välj istället ett eget och udda belopp.


    


Om avdraget görs rätt kan du heller inte drabbas av något skattetillägg vilket jag kollat med Skatteverket. Det enda negativa är troligen att om du skall få tillbaka pengar på skatten kan du få vänta på utbetalningen från Skatteverket till augusti/september, istället för till midsommar.


Genom att göra ett öppet yrkande startar Skatteverkets utredningsskyldighet och därmed också tar bort förutsättningar för att skattetillägg skall kunna påföras. Du har således i yrkandet redovisat fakta avseende ditt yrkande men felaktigt bedömt rätten till avdrag. Det är således inte fråga om någon oriktig uppgift utan om ett öppet, om än oriktigt, yrkande.


     


Vidare genom att använda maxbeloppet 13 500 kr som avdrag så undviker man också skattetillägg då undanhållen skatt anses ringa (skattetillägg påförs av praxis inte om skatten understiger 10% av ett pbb) dvs ca 4 300 kr. 


Har du tur kanske ditt avdrag även går igenom och du får några extra kronor tillbaka på skatten ;-)


Förra året var det faktiskt många som fick igenom avdraget. De upptäcktes sannolikt inte av granskarna på Skatteverket.

Av Thoralf Alfsson - 20 mars 2017 20:29

När man läser opinionsmätningen från Sifo som ger Centerpartiet hela 14,2 procent blir jag minst sagt bekymrad över hur en så stor andel av svenska folket och alliansväljare tänker. När jag sedan igår tittade på Agenda och lyssnade på kristdemokraten Jakob Forssmed blev jag lika bekymrad över hur politikerna inom KD tänker. Vilken utveckling önskar de vårt land?


När man sedan även betraktar hur frälset som kallar sig journalister agerar mot alla som har en annan syn på samhället börjar mörkret att lägga sig. Intressant att läsa om hur Expressens eller Expressens före detta medarbetare Eric Erfors nu döms till fängelse för bland annat rasistiska påhopp. Läs artikel hos Fria Tider.


När frälset blir utsatta för samma metoder som de brukar utsätta oliktänkande för blir det kortslutning i hjärnkontoret hos frälset. Jag håller fullständigt med Peter Springare att vänsterextremisterna inom media måste plockas ned på jorden och ersättas med journalister som värnar vårt land. Så länge svensson-väljarna inte har förmågan att tänka själva eller är mer intresserade av såpor som Farmen, Idol och Lets dance kommer inget att förändras. Då röstar de på landssvikarna i Centerpartiet, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna och Socialdemokraterna!


När jag såg Agenda igår så gick faktiskt något sönder inom mig. Jag förlorade något! En del av mitt hopp ersattes med tomhet. Efter Agenda skrev jag följande på FB.


”Debatt om anhöriginvandring i Agenda ikväll. Givetvis ett riktigt snyftreportage innan debatten.

 

Är det fler än jag som saknar Sverigedemokraterna i debatten? Är det fler än jag som saknar Jimmie Åkesson i debatten om anhöriginvandring?

 

Hur många vet vad SD tycker om anhöriginvandring?”

 

Anhöriginvandringen kommer vara droppen som urholkar stenen och fullständigt sänker vårt land! 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se