thoralf

Direktlänk till inlägg 30 mars 2017

JAG ÄR CHOCKAD

Av Thoralf Alfsson - 30 mars 2017 23:45

     


För några veckor sedan fick jag för mig att jag skulle testa om någon av mina gamla skivspelare för vinylskivor fungerade. Har en gammal Philips från 70-talet, En Unamco T1 från 80-talet och en Onkyo från tidigt 90-tal som troligen ligger i någonstans i källarförrådet.


På Unamcon var nålen trasig men på Philipsspelaren såg nålen helt ok ut. När jag försökte starta den var dock drivremmen bara ”mös” men motorn snurrade igång fint med lite hjälp. Fick i veckan hem en ny drivrem för 195 kronor.


Har ikväll fått ihop det hela med min gamla Onkyo-förstärkare som har en RIAA-förstärkare inbyggd och sedan kopplat det till mitt hemmabiosystem. Fick även ta fram lödkolven och fixa DIN-kontakten på skivspelaren. Det var med stor spänning jag placerade en LP med Simply Red (Stars från 1991) på skivtallriken.


  


Hur skulle det låta på en skivspelare från 70-talet, min första skivspelare inköpt för sommarjobbspengar gissningsvis 1973 eller 1974. Som inte varit i drift på gissningsvis närmare 25 år.


Det var med stor glädje jag hörde det så välbekanta ljudet när pickupnålen träffade LP-skivan. Sedan flödade musiken ut och jag trodde inte mina öron. Vilket gott ljud! Jag är förvånad och till och med lite chockad av ljudupplevelsen.


Nu skall backarna med LP-skivor upp från källarförrådet! Risk för att det blir en nostalgihelg! 


PS


Imorgon fredag har jag en starkt kritisk insändare i Barometern riktad mot framförallt kommunalrådet Johan Persson och majoriteten bestående av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Centerpartiet. Men Moderaterna och Liberalerna får sig även en släng av sleven.


Fortsätter Johan Persson och socialdemokraterna att köra över folket när det gäller den gröna miljön och invandringen till Kalmar som t.ex flyktingbyn i Påryd kan det bli en intressant valrörelse och val nästa år. 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lasse P

31 mars 2017 00:03

Ta en öl mys det är du värd.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

31 mars 2017 00:24

Bra Thoralf :-)

Jag har det senaste två åren endast köpt LP-skivor (180-200g såklart). Ungefär 100st har det blivit. Tar Genesis och Rush som några roliga exempel. Köpte LP-skivorna på 70-80-talet, sedan köpte jag samma skivor på CD och sedan ytterligare en vända med remastrade CD. Nu har jag köpt alla Genesis, Rush, Deep Purple m.m återigen på LP.

Cirkeln är sluten :-)

Charmen med vinyl är att den är ändlig. Du måste helt enkelt vända på skivan. Inte en ändlös och själlös playlist med hundratals låtar.

Led Zeppelin II är en av alla 180g-skivor som är så enormt mycket bättre ljud på än de papperstunna som man köpte på 70-talet. Inte mycket knaster där inte!

Väntar på Deep Purple - infinite som släpps 7 april.

https://www.ginza.se/product/deep-purple/infinite/366864/

 
Ingen bild

Blåsippan

31 mars 2017 00:56

Jag har också sparat alla mina vinylskivor. CD har aldrig någonsin varit min grej. Köpte en vinylspelare förra året och det var en nostalgitripp vill jag lova att återigen damma av och spela dessa LP-skivor och vända sida och läsa texterna från fodralen. Lite deppig blev man dock då man insåg hur gammal man blivit när man återigen var 18 för en stund..,

Thoralf Alfsson

31 mars 2017 01:23

Haha... då vet jag vad jag har att se fram emot.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

31 mars 2017 01:13

Frank Zappas(såklart:-) vinyler från 70-80-talet håller mycket hög kvalitet. Köp på Tradera. Särskilt de som är inspelade på CBS (t.ex. Joe's garage och Sheik Yerbouti). Bob Marleys 70-talare håller också väldigt bra kvalitet fortfarande. Rainbow är ett exempel på motsatsen.

Det som slutligen fick mig att köpa CD-spelare 1986 var när jag för femtielfte gången lyssnade på ”Shine on you crazy Diamond”. Jag stod helt enkelt inte ut längre med knastret under introt.:-)


 
Ingen bild

Arg

31 mars 2017 02:15

Har varit tvungen att anmäla Kalmar kommun till JO. Dom struntar i offentlighetsprincipen och vägrar lämna vare dig besked eller handlingar. Nu har det gått en månad. Skiter dom i allt?

 
Ingen bild

Gubben Svensk

31 mars 2017 03:35

Superproffsen på musik föredrar vinylinspelningar före den den digitala varianten!
Inte så många som känner till det!

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

31 mars 2017 03:36

Det är det vi alltid sagt SD:are är några djävla bakåtsträvare

P.s Fortsätt åt det hållet ända fram till Emil och Tage Erlanders berömda uttalande om befolkningen, något som Ölands-Tarzan missat helt

 
Ingen bild

Benny Snabbfot Getingen News

31 mars 2017 03:40

Angående intressant valrörelse , uppsnappat i folkvimlet

-Förra veckan hade jag stora problem med ett gäng unga vinstlotter
(Kalmar haschdistributörer)
- Ja dom flesta som hamnar i vår bil är bra, men så finns det en kategori som bara skall ha och ha och ha.....

 
Ingen bild

Odalbonde

31 mars 2017 06:21

Återigen besannas att det ligger mycket i det gamla ordstävet - det var bättre förr (ju förr desto bättre).

 
Ingen bild

Fredde

31 mars 2017 07:36

Jodå, här är en till som "sitter fast i vinyl-träsket"... :-)

Det är en särskild k'nsla, och det är en särskild ljudbild med vinyl spelad på den äldre utrustningen.

Jag har faktiskt min Revox skivspelare kvar, den var DYR när jag köpte den 1981, men den levererar fortfarande! :-)

Tillbaka till dagens bekymmer:
Jag hoppas verkligen att du får in hela din insändare i Barometern, det behövs verkligen någon som lyfter fram allt fipplande och mörkande från maktmaffian!

 
Ingen bild

Bo

31 mars 2017 08:48

Fixade rörförstärkaren och nu går den som en klocka:
https://youtu.be/6yfyq1i03c0
liksom denna:
https://youtu.be/H3m6tUq_eGw

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

31 mars 2017 09:00

Jag har nyligen gjort precis som du har gjort.
Kört igång min gamla stereoanläggning och spelat bl.a James Last och Strausvalser.
Härlig upplevelse !
Knastret och (pistolskotten) där är nostalgi.
Pistolskotten i Malmö är inte lika trevliga.

 
Ingen bild

Micael Foghagen

31 mars 2017 09:55

När CD skivan kom (var väl 82-83? ) förutspåddes vinylskivans död och nog tog CD-skivan andelar alltid men nu tror jag de flesta är överens om att vinylen överlever CDn... Det finns helt enkelt bättre sätt att lagra och spela upp i digital form - och dessutom diverse molntjänster. Vinylen kommer finnas under lång tid framöver får bli min spaning ;)

 
Ingen bild

Marina

31 mars 2017 11:18

Har också en bunt LP-skivor i bokhyllan. Titlarna avslöjar lite när jag köpte en LP-skiva senast.

Det är "Twin Peaks"-soundtracket, The Creeps "Blue Tomato" och Madonnas Dick tracy-skiva "I´m breathles" som ligger överst i högen. När jag lyfte lite hittade jag "Amadeus"-soundtracket.

 
Ingen bild

dajevlar

31 mars 2017 12:33

Det närmaste en tisdresa man kan komma.
Några öl eller några glas rött vin och uppspelning av låtar man inte hört på kanske 30 år (de låtar som fortfarande spelas från den tiden är ju bara hittarna – på LP:erna finns ju många andra guldkorn…. och minnen – när man hör dem färdas man tillbaka för en stund. :)

 
Ingen bild

crille

31 mars 2017 14:41

Min vinyl spelare står alltid framme, har gjort så i flera år. Min nuvarande förstärkare har inget RIIA slutsteg, men måste fixa ett för min dotter hade köpt vinyl skivor på en loppis. Jodå! Hon hade koll på vad jag ville ha.
Har en del på väggen med.

 
Ingen bild

Hacke

31 mars 2017 15:05

Såg en fullständigt sanslös ”debatt” idag mellan Rickard Jomshof och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson. Den handlade om Ylvas fräcka tilltag med lögnen i engelska BBC. Ylva svamlade på om precis allt annat än det Rickard efterfrågade, nämligen om hon hade för avsikt att dementera sina felaktiga uppgifter till BBC. Men inte nog med det, hon hade med sig ett förkläde i form av ett hysteriskt stolpskott, en Björk (förträngt förnamnet) som under otroligt oförskämda manér och lika oförskämd ton talade om helt ovidkommande om sd:s kvinnosyn inom den egna riksdagsgruppen.
Rickard kontrade med sossarnas kvinnosyn genom att berätta om den berusade s-politikern som sprang omkring med byxorna vid knäna i riksdagskorridorerna jagandes en kvinna medan han skrek vad han ville göra med henne plus det gäng sossar som utnyttjade utifrånkommande prostituerade i självaste LO-högborgen. Ridå.
Denna nivå hamnade man alltså på p g a Ylvas vägran att svara på Jomshofs enkla fråga. En sjuka hon f ö har gemensamt med sin statsminister. Så bedrövligt ser det ut från det statsbärande regeringspartiet och deras ministär som torde vara den i särklass sämsta i svensk politisk historia.
Fick senare ytterligare ett belägg för detta vid ett seminarium med bl a samordningsminister(sic) Baylan (har någon sett honom det senaste halvåret?) som diskuterade kommunernas problem (utmaningar på nysvenska) med tvångsinvällningen av det nya frälset. Det var en erbarmlig tillställning som jag var tvungen att stänga av allt medan Baylan fortsatte rabbla sitt mantra om hur fantastiskt bra landet är och hur fint det går på i princip alla områden. Precis som ministerkollegan Ylvas totalt irrelevanta svammel tidigare i riksdagens talarstol. Skulle tro att detta är sossarnas dödgrävartaktik ända fram till september nästa år – hundra procent självberöm, noll procent självinsikt. Lycka till!

Thoralf Alfsson

31 mars 2017 15:15

Patrick Björk och han är en fullständigt rabiat person. Han besitter ett sjukligt hat mot SD och dess ledamöter och förtroendevalda.

Jag såg den också i SVT Forum jag tänkte lägga upp den på bloggen då debatten är rent horribel.

 
Ingen bild

Observer

31 mars 2017 16:38

The Older I Get - The Better It Was!
Och det får man väl lov att säga om utvecklingen de sista 30 åren i Sverige.

 
Ingen bild

Thor

31 mars 2017 22:50

Här har vi beviset på att mantrat om "alla människors lika värde" är falskt. Mer värdelösa människor än Ylva Johansson och Patrick Björk är svårt att tänka sig.

 
Ingen bild

Egon

31 mars 2017 23:39

Hej Thoralf!
Kan det gömma sig en Status Quo platta i din samling?
Caroline!
Tror att det var från det svarta albumet.
MVH!
Egon!

 
Ingen bild

Ölandsbonde

31 mars 2017 23:42

"Särskilt de som är inspelade på CBS"
CBS-skivorna med Dylan och Cohen var riktigt dåliga pressningar på vår marknad.

Har inte alla förstärkare ett RIIA filter i ingångssteget? Det är väl därför det är skilda ingångar för skivspelare och vanlig linje.

Thoralft.
Jag undrar om skitpolitikerna är medvetna om att det de säger i riksdagen skrivs ner och kommer att vara tillgängligt under mycket lång tid. Det blir något för forskarna att försöka förstå hur vissa kan vara så dumma i huvudet att de inte klarar att svara på en fråga. Jag hoppas nästa SD:are i riksdagsdebatt frågar vad klockan är, bara för att checka av hur det står till. Det vill jag höra.

 
Ingen bild

@Egon

1 april 2017 06:25

https://www.google.se/search?q=status+quo+hello&btnG=S%C3%B6k&client=firefox-b

Status Quo Hello
https://vinylexpress.io/search.php?search_query=status%20quo%20hello&section=product

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se