thoralf

Direktlänk till inlägg 17 mars 2017

HAR BROTTSLIGHETEN MINSKAT I KALMAR?

Av Thoralf Alfsson - 17 mars 2017 10:18

 

Källa: BRÅ


Igår publicerade Barometern samtalet/debatten mellan mig och det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson, både som en artikel och som ett videoklipp. Tyvärr kan det bara läsas och ses av prenumeranter.


Som väntat var några av mina inlägg bortklippta från det som publicerades. Inlägg som jag kände mig ganska nöjd med. Men det var ju inte helt oväntat. Johan Persson fick dock tjata på om att antalet anmälda brott har gått ned med 20 procent de senaste tio åren.


Jag har därför begärt ut statistiken över antalet anmälda brott och det stämmer att det totala antalet anmälda brott minskat. Men för att förstå minskningen måste man granska det mer i detalj. Det handlar om drygt 1 000 anmälda brott.


En stor anledning till att antalet brott minskat beror utan tvekan på polisens begränsade resurser. Det gäller t.ex drogfylleri, rattfylleri, drogbrott och trafikbrott. Det är brottstyper som beror mer eller mindre på hur aktiva polisen är med att utföra kontroller och vi vet att polisen har prioriterat ner den verksamheten. Därmed minskar automatiskt antalet anmälda brott vilket man också ser i statistiken.

När jag satt i polisstyrelsen för Kalmar län under förra mandatperioden fick jag också lära mig att vid poliskontroller av bilar upptäcktes väldigt ofta även annan typ av brottlighet. Den effekten har säkert uteblivit av samma anledning.


Stöld och tillgrepp av fordon har minskat med ca 400 anmälda brott. Orsaken beror väl sannolikt på att bilarna har utrustats med ny elektronik som gör det betydligt svårare att stjäla en bil idag än för 10 år sedan.


Stöld ur och från fordon har minskat med ca 250 anmälda brott. Hur många kommer ihåg hur många bilstereo som stals för ett antal år sedan. Det händer väl knappast idag med tanke på hur inbyggda utrustningen är idag.


Stöld och snatteri har minskat med ca 250 anmälda brott. Här finns det nog flera förklaringar. En är nog att många butiker inte längre anmäler vissa mindre snatteribrott.


Det finns med andra ord vissa förklaringar till att vissa typer av brott minskat enligt min uppfattning.


Stöldinbrott har t.ex knappast minskat något


Många brott har också ökat i antal.

 

Sexualbrott har ökat från ca 50 till 150 eller med andra ord med ca 200 procent under de senaste tio åren.


Hot, kränkning och frihetsbrott har också ökat under samma tidsperiod.


Bedrägeri och förfalskningsbrott har också ökat.


Min slutsats är att brott mot en annan person har kanske inte minskat utan kanske till och med ökat i antal och det är nog det som gemene man upplever i sin vardag. Inte att brottsligheten minskat med 20 procent!


 

 
 
Ingen bild

Förbjud islam

17 mars 2017 11:52

50 åtstramningar i dansk migrationspolitik hjälper ändå inte. De fortsätter välla in och föröka sig som bara den.

Det behövs bara en åtgärd, en anda åtgärd som räcker för att återställa ordningen i Västerlandet
Förbjud islam!

 
Ingen bild

Stefan

17 mars 2017 12:02

Precis vad jag misstänkt när det talas om att brottsligheten minskar.

De grova allvarliga brotten ökar medan den lindrigare brottsligheten minskar p.g.a att polisen har mindre resurser för kontroller och för att folk inte tycker det är lönt att anmäla småbrått som ändå avskrivs med en gång.

 
Ingen bild

SM811

17 mars 2017 13:29

Bilbränder, våldtäkter, mord, misshandel, rån mm bara ökar om man skall gå efter vad som skrivs. Att dessa kategorier minskat tror jag inte alls på. Rätt som du skriver Thoralf.

 
Ingen bild

Riffi

17 mars 2017 14:02

Den sk. redovisningen av Johan Persson av brottsstatistiken är ett angrepp på Dig som trovärdig redovisare av statistik. Det känns alltid fel att belasta Dig med mer arbete, men i detta fall måste Du redovisa mera detaljerat och inte bara med text som här.

Thoralf Alfsson

17 mars 2017 14:38

Du har helt rätt jag skall lägga till lite statistik.

 
Ingen bild

Eric H

17 mars 2017 14:17

1. Statistik ljuger inte - men man kan ljuga MED statistik.
Vi ser det dagligen att kan inte skilja på procent och absoluta tal utan det används om vartannat för att promota de egna åsikten.
2. Brottslighet. Ska jag referera till mig själv så kan jag säga att under mina +20 år i Sthlm försökte jag anmäla ETT brott, (av många) ett bilinbrott och då blev jag avsnäst av polisen som inte ens tog emot anmälan.
Tror att anmälningsbenägenheten har radikalt minskat betr små- och mängdbrott, det lönar sig helt enkelt inte. Man få ta sk-en..

 
Ingen bild

Göta

17 mars 2017 15:03

"Du har helt rätt jag skall lägga till lite statistik."

Tack Thoralf, vi kan alltid lita på dig, även när det gäller statistik.

 
Ingen bild

Christer

17 mars 2017 15:11

Brottsligheten minskar! Sverige har aldrig varit tryggare, i alla fall om man ska tro Magnus Betnér och Henrik Schyffert. De få kriminella som finns kvar kommer inte att sova gott om nätterna när Löfven snart gör livet surt för dom.
Sanningen är att de gängkriminella kommer att göra livet surt för Löfven i valet 2018.

 
Ingen bild

Göta

17 mars 2017 15:49

Off Topic men aktuellt:

BRAKFÖRLUST FÖR SOSSARNA och NYTT, MUSLIMSKT PARTI I HOLLAND
Större delen av Sosse-Holländarna har alltså hoppat av sitt gamla sosseparti
PvdA, och röstar istället på ett typiskt rödgrönt Miljö-Parti. Plus att några av sossarna tydligen valde att flytta till det vänsterliberala D66.

Men det finns dessutom ett NYTT PARTI som har valts in i Nederländernas riksdag i år, och som tagit över en del Sosse-väljare. Nämligen det muslimska partiet DENK, bildat av två turkiska muslimer 2014, efter att dessa lämnat PvdA.

Finns mer att läsa om detta parti här under rubriken "DENK: A new Muslim anti-Israel Party in the Netherlands"

http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/19892

KANSKE BLIR DET ETT MUSLIMSKT PARTI 2018 ÄVEN I SVERIGES RIKSDAG?

 
Ingen bild

Lena

17 mars 2017 18:04

Du gör en hjältegärning, Thoralf, att försöka visa sanningen för dessa satans lakejer som endast tänker för egen vinning. Han kan inte vara seriös (Johan P) eftersom han drar alla brott över kam. Ett snatteri passar på samma nivå som en våldtäckt enl hans sätt att se, där allt ÄR TVÄRTOM. När ska vi bli av med dessa avskyvärda människor som styr i vårt land?

 
Ingen bild

Lena

17 mars 2017 18:12

@Christer 15.11 jag älskar din humor och vi behöver alla ett gott skratt ibland. Särskilt det där med Löfvén. Såg honom på nyheterna häromkvällen, (där han inte visar sig mer en högst tio sekunder åt gången). Men vilka skådespelartalanger han uppvisar! Så seriöst alltså med munnen o ögonen och allvar i blicken så ska HAN verkligen se till att det blir ordning o reda på buset här i Sverige.... Allt är tvärtom, han är en lakej åt storkapitalet, och åt Clinton som förlorade presidentvalet och alla dess oligarker ex Soros. Att han inte har förstånd att skämmas!

 
Ingen bild

Lena

17 mars 2017 18:16

@Göta, Jag såg på CNN häromkvällen att det "gröna partiet" hade gått upp från fyra parlamentsplatser till 14. Den som är partiledare är en man med pakistansk/indonesiskt ursprung (muslimskt) så då förstår man ju vilka som röstat på honom isf S. kanske samma kommer hända här i landet?

 
Ingen bild

Pepparholm

17 mars 2017 18:17

Sedan har du alla brott som polis och myndigheter blundar för. Du har pekat på torghandel, olaga camping, nedskräpning, köra med olagliga bilar med polisens samtycke, vistelse i landet i strid med EU regler, överskrida säkerhetsregler i källarmoskéer. Vad tycker Johan Persson om dessa avsteg från svensk lag?

 
Ingen bild

Leif W

17 mars 2017 18:42

Har nu sett på inslaget och Johan Persson använde mycket av sin tid till upprepningar, han har tydligen gått samba kurs som de andra Socialdemokraterna. 1-0 SD. Skulle vara interessant att få fram info om hur maffia verksamheten och annan tung bråttslighet har utvecklats i spåren av invandringen.

 
Ingen bild

Ylle

17 mars 2017 18:45

Johan Persson lever i fablernas värd. Emligt honom är allt perfekt i Kalmar. Finns det något enligt honom som har brister?

 
Ingen bild

Gute

17 mars 2017 19:16

Vad tror ni om Anna Kinberg Batra, klarar hon att leda Moderaterna inför valrörelsen?
Hon angrips metodiskt av media, som nu promotar Annie Lööf som är deras nya idol efter att MP totalhavererade efter sedvanliga idiotier och islamistkopplingar.
Anna Kinberg Batra ser väldigt sliten ut och sover dåligt, inga bra tecken innan det hettar till på allvar inför ett ödesval!!

Så vad tror ni, kommer hon att få sitta kvar och vad finns det isåfall för någon lämplig ersättare!?

 
Ingen bild

Hasse Pannband

17 mars 2017 19:43

Anna Kinberg Batra!

Ja vad ska man tro om henne och M?
Helt klart har dom problem, sedan bedrägeriet
och sveket mot Sverige under Reinfeldt blivit
uppenbart för allt fler. Hon kan ju försöka leda M
genom nästa valrörelse, men det finns inget hopp
eller något ljus i tunneln för M.

En totalt paralyserad Batra, hennes hjärna är bortkopplad,
tankeförmåga likaså, det är då hon likt en speldosa börjar
upprepa sina mantran. Helt utan känsla eller engagemang,
Som en dresserad råtta i hjulet. Pinsamt att se.

 
Ingen bild

Ed CL

17 mars 2017 20:14

En besviken Lasse Hallström rasar i nöjesbladet idag. Sverige är det enda landet där hans nya hundfilm inte får gå på bio.


utdrag från nöjesbladet

"Regissören Lasse Hallström rasar.
Hans nya USA-succé ”A dog's purpose” får inte biopremiär i Sverige, utan släpps direkt på dvd.
– Jag är jävligt besviken att det enda jävla landet i Europa där man inte tror att filmen ska få en publik, är mitt gamla hemland, säger han till Nöjesbladet."

 
Ingen bild

Christer

17 mars 2017 21:11

Löfven om gängbrottsligheten.
Nu ska myndigheterna börja samarbeta bla bla... "det är de kriminella som ska sova dåligt om natten" bla bla "det är inte okay med skjutningar i ett bostadsområde bla bla" så går han på vår lille statsminister. Man har hört samma tongångar i 20 -30 år nu, och det blir hela tiden bara sämre. Löfven ska "knäcka gängen" - Ha, det blir gängen som knäcker Löfven! Efter valet 2018 får han lomma ut bakvägen eftersom socialdemokratin då har fullgjort sin historiska resa. Det var det parti som en gång förde det arbetande folket till en bättre och rättvisare värld. Så långt var det gott. Det senaste 20-30 åren har man sett till att försöka fylla på valmanskåren med icke en icke kompatibel röstboskap från den muslimska världen, i syfte att få behålla ett övertag i de allmänna valen. Men allt sket sig, ty den nya "adeln" begrep sig inte på västerländsk demokrati. Det var inte Fred, Frihet och Demokrati som lockat dessa nya svenskar. Det var drömmen om ett bättre liv i landet Gratis.
Appropå muslimer så visar dom sitt rätta ansikte gång efter annan. Dom är dumma, och begriper inte att dölja det heller. Tänker på Erdogans senaste utfall mot både Holland och övriga Europa. Han har ingen högre dröm än att få Turkiet med i EU, men han försämrar sina chanser så fort han öppnar munnen. Att inte fler begriper att detta är muselmanens rätta ansikte! Då han dessutom kräver att muslimska kvinnor skall föda 5 barn istället för 3 för att kunna "ta över" det västerländska samhället så bör det förde flesta stå klart vad det är han menar.

 
Ingen bild

Lasse P

17 mars 2017 21:59

Ha Ha Ha.Jag skulle vilja läsa när PAMPEN
JOHAN PERSSON skriver att det är våldtäkter i Kalmar har ökat men det får vi se i stjärnorna.Tänk om han stod upp för något som är sant.

 
Ingen bild

Tors Hammare

17 mars 2017 22:02

Det är väl symtomatiskt för sossegojorna att bara kraxa ur samma fraser hela tiden: brottsligheten sjunker, brottsligheten sjunker, brottsligheten sjunker, och använd armband mot våldtäkter, och vipps så är våldtäkterna borta enligt frasmakerskan partei kammeradden Ylva

 
Ingen bild

Swexit

17 mars 2017 22:16

Hur är det med mängderna av anmälda vardagsbrott som nuförtiden blir avskrivna utan någon som helst utredning, finns de ens med i statistiken som anmälda brott?

 
Ingen bild

Veritas

17 mars 2017 23:29

@ Swexit 17 mars 22:16: Det låter rimligt att det är brott som dömts av domstolarna, ingen är ju "skyldig" innan saken prövats av domstol. Om det är så; så är dom här siffrorna bara toppen på en massa isberg. / SD 2018 >>>>>>>

 
Ingen bild

Ludvig

18 mars 2017 07:24

Att brottsligheten skulle minska verkar mer vara ett önsketänkande från de styrande.

 
Ingen bild

Tors Hammare

18 mars 2017 13:11

dem sk mängdbrotten är med i statestiken så vitt ja kan se. Ingen skyldig stämmer inte. de gäller i Usa, innocent til proven guilty by court!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Torsdag 19 april 14:02

I högermarginalen på bloggen hittar man nu en avdelning med länkar till mina granskningar av vissa kostnader för nyanlända i samtliga kommuner inom Kalmar län.    Granskningarna kommer även uppdateras om nya uppgifter tillkommer fram till valet 9...

Av Thoralf Alfsson - Onsdag 18 april 15:45

Ni som följt min blogg under våren vet att jag har granskat invandringens kostnader i samtliga kommuner i Kalmar län och redovisat det i ett blogginlägg för varje kommun. När jag kom till Kalmar kommun blev det också lite skriverier i Barometern. Län...

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 17 april 16:30


    I en TV-debatt i valrörelsen 2014 försäkrade finansminister Magdalena Andersson inför väljarna att S inte ville höja bensinskatten eftersom det var "jättedyrt att tanka". https://www.svd.se/s-bryter-lofte-och-hojer-bensinskatt     ...

Av Thoralf Alfsson - Måndag 16 april 22:46


  Håller Svenska kyrkan ställningarna?        Foto Thoralf Alfsson   För någon vecka sedan fick boendet för ensamkommande ungdomar som överklagat sina utvisningsbeslut eller inte accepterar Migrationsverkets åldersuppskrivningar och som av någ...

Presentation


Thoralf Alfsson
Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 039 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kommungranskningar

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se