thoralf

Direktlänk till inlägg 4 mars 2017

DET SVENSKA FOLKET BLIR GRUNDLURADE

Av Thoralf Alfsson - 4 mars 2017 09:18

 


Igår var det dags för fredagsbön igen. Jag stannade till på Stortorget i Kalmar för att ha lite koll på den ”sunnimuslimska folkrörelsen” i Kalmar. Polis och Räddningstjänst bör nog återigen kolla hur många som vistas i källarmoskéen som drivs av Islamiska Kulturföreningen. Det var mycket folk i lokalen.


Jag noterade dock även något annat på Stortorget, nämligen torghandeln. Jag satt i riksdagens skatteutskott när debatten och beslutet togs om att införa lagkravet om kassaregister även för torghandel. I samband med fredagsbönen var handeln intensiv på torget. De som sålde frukt och grönsaker i stora mängder var givetvis invandrare. Kunderna var till minst 95 procent invandrare och moskébesökare under den tid jag kollade på vad som pågick.


 


Handlarna hade faktiskt två stycken kassaapparater/kassaregister men det som var helt otroligt var att jag kunde inte se att de använde dem en enda gång under den tiden som jag hade ögonen på handeln och det var väldigt länge. Jag såg aldrig ett enda kvitto ges till kunden, inga kortbetalningar eller swish. Allt handlades med kontanter! Det var många, många tusen kronor som omsattes under bara någon timme då strömmen och kön av kunder var konstant till de båda ”kontantkassorna”.


Hur mycket av denna handeln redovisades? Hur mycket moms betalas in till samhället? Har Skattemyndigheten överhuvudtaget någon kontroll på dessa torghandlare? Eller vågar Skatteverkets anställda/kontrollanter sig inte ut på torget för att kontrollera detta av rädsla för att bli kallade rasister, främlingsfientliga eller invandrarfientliga? Eller kanske till och med hot?


 


Vad tycker övriga handlare, som Coop, ICA och City Gross om den här handeln? Blundar de bara eller föredrar de att titta åt ett annat håll? Är det så här vi börjar bygga parallella och segregerade samhällen? Ett parallellsamhälle där man inte bidrar till intäkterna för välfärden men kräver alla rättigheter inom välfärdssamhället! Moral och etik? Kulturskillnader?


Hur mycket bidrar denna handel till skatteintäkter för vår välfärd, som skola, vård och omsorg? Eller är svenska folket fullständigt grundlurade? Är vi bara ”mjölkkossor”?


Vi är många som hört talas om Möllevångstorget i Malmö och hur den handeln fungerar. När jag och riksdagens skatteutskott besökte Malmö 2012 berättade ett av de socialdemokratiska kommunalråden att svarthandeln i Malmö omsatte ca 5,7 miljarder kronor varje år och att Malmö stad och samhället gick miste om ca 2,2 miljarder i skatteintäkter på grund av den svarta marknaden i Malmö. Är vi på väg mot samma fenomen i Kalmar med alla dessa MENA-handlare, inte bara på Stortorget? Gäller våra lagar bara för svenskar?


Barometern och Östra Småland har sina redaktioner vid Stortorget. Märkligt att alla dessa journalister och fotografer aldrig sett något av det jag såg på Stortorget. Flera av dem gick förbi under tiden jag var på plats!


Under tiden jag kollade in handeln kom tre unga killar i en Ford och parkerade på handikapparkeringen. Det var absolut inget fel på dessa killar som vigt hoppade över halmbalarna på Stortorget. Bilen var försedd med ”parkeringstillstånd för rörelsehindrad”! Som handikappad i Kalmar parkerar du grattis på alla handikapparkeringar.


 


Jag undrar om tillståndet följer bilen eller den rörelsehindrade? Jag tog upp det med en parkeringsvakt som kom förbi men han sa att han kunde inte göra något åt det. Inte ens om han såg dem kunde han göra något annat än ”titta strängt” på dem. Helt häpnadsväckande!


För mig handlar det om moral! Det handlar om respekt för de som är handikappade på riktigt. Genom att lägga beslag på en handikapparkering så riskerar någon som är handikappad på riktigt att bli utan en centralt placerad parkeringsplats. En koll med bilregistret visar på att bilen ägs av en Mohammed boende i Smedby. Är jag förvånad? Nej, inte det minsta!

 

Svenska folket blir fullständigt grundlurade!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Åke

4 mars 2017 09:49

Det är inte klokt nå´nting i det här landet längre.....
Sverige kan liknas som nation vid de tre aporna: Hör Inget, Ser Inget
Gör Inget.....

 
Ingen bild

S-E Karlsson

4 mars 2017 09:49

Jävlar i helvete vad jag blir förbannad när läser om vad du har ögonen på , vi som är pensionärer är också grundlurade av åtta hundra fondförvaltare som lever gott på pengar som pensionärerna egentligen ska ha !

 
Ingen bild

B.F Georg

4 mars 2017 10:05

Förstår inte hur detta får fortgå. Hur PK-maffians psykos kan hålla Sverige i ett järngrepp och man tillåter allt mer absurda saker. Dagen Barometern " Ingen omprövning av dom om gift 14-åring" som dessutom är gift ????

 
Ingen bild

Friholt

4 mars 2017 10:06

Sådan kontanthandel på våra torg och i sådana mängder förutsätter ju också, så vitt jag förstår, att torghandlarnas leverantörer, grossisterna, tar emot kontanter. Från vem och under vilka omständigheter köps alltså grönsakerna.
Vilka har tillstånd för torghandeln? Tillstånden är väl offentliga handlingar i de här fallen?

 
Ingen bild

Christer

4 mars 2017 10:11

Vanligt folk blir naturligtvis förbannade över det du här beskriver Thoralf. Att våra myndigheter inte ingriper beror på att det värsta som kan inträffa i deras värld är att bli beskyllda för att vara rasister.

 
Ingen bild

Observer

4 mars 2017 10:26

Sittande regering får nog betraktas som olaglig/kriminell då de är oförmögna att tillämpa lagen lika i vårt samhälle tycker jag..Vi skall inte behöva betala dem löner för det.

Vi jobbar redan varannan dag gratis -Ändå är det V I som får p-böter, Betalar dyra avgifter o.s.v Drabbas av utebliven vård, samhällsservice samt den pension som vi redan har inbetalt!!
Ja, de sittande är kriminella, det visar Thoralfs reportage här ovanför.

 
Ingen bild

Observer

4 mars 2017 10:30

Vi betalar regeringen för att de skall företräda oss. Men de väljer att företräda andra.
Det kallas trolöshet mot huvudman!

 
Ingen bild

Anne Brunråtta

4 mars 2017 10:31

Visst är VI mjölkkossor åt dessa invällare!

 
Ingen bild

Joho

4 mars 2017 10:35

P-vakten kunde visst gjort något åt det om han hade haft viljan men han blundade han kunde väntat till någon kom tillbaka, det normala enligt föreskrifterna är att den personen det är utfärdat på måste vara med antingen som chafför eller passagerare så är det men han valde att blunda ynkryggen vågade tydligen inte.

 
Ingen bild

World Traveller

4 mars 2017 10:56

Varldens mest grundlurade och naiva skulle jag vilja pastaa. Och foretag/affaer efter foretag tas over av invandrae fran MENA. Tanken aer vael fran regeringshall att "vaar" polis och militar ocksa ska tas over av dessa, och det mest skrammande ar att vi later det ske.

 
Ingen bild

Bo

4 mars 2017 10:58

Nu har jag framfört ett tack till Kommunen:
"Jag är så glad att jag framgent kan ställa bilen på alla handikapparkeringar i Kalmar framtiden utan att det för något. Tack skall ni ha!"

 
Ingen bild

Mattias

4 mars 2017 11:12

Du äger Thoralf. Punkt.

Barometern >>> Sätta någon granskare på detta? Eller är huvudet fast mellan soffkudden och vinglaset?!

 
Ingen bild

Hacke

4 mars 2017 11:29

Fiffel och båg i allt större omfattning och på alltfler områden. Det nya frälset vet naturligtvis att man i princip kan härja ostört från såväl bevakning och granskning från media som från de överbelastade/blundande/friande s k rättsvårdande myndigheterna.
Ett samhällsförfall möjliggjort p g a ett enda heligt begrepp, det allt överskuggande lösenordet ”rasism”.
En sådan djupgående samhällssplittring kan bara sluta på ett sätt – upplösning och kaos.
Och ju längre detta tillåts fortgå, desto mer omtumlande och brutalare lär den bli.
Inget talar heller för att 7-partiet och deras medlöpare i media vill göra något som helst konkret åt utvecklingen. Istället mobiliserar man till hundra procent på att putsa på den internationella bilden av det krackelerande korthusbygge man gemensamt skapat. Det är riktigt illavarslande och det blir allt svårare att frigöra sig från liknelsen med Ceausescus Rumänien.

 
Ingen bild

Peter

4 mars 2017 11:34

Thoralf, det verkar vara något fel på servern till din sida för när man har skrivit ett tag så laddar sidan om och då försvinner allt man skrivit, något jobbigt :)

Hela frukt och grönsakshandeln med invandrare i spetsen är uppbyggd på kontant betalning i hela ledet från importör och grossist till torghandlare. Där det finns mycket pengar att hämta och Skatteverket har svårt för att inte säga omöjligt att kontrollera så byggs sådana strukturer upp. Uppfinningsrikdeomen är stor.

 
Ingen bild

Leif W

4 mars 2017 12:16

Att ta del av individens rättigheter i samhället innebär också så klart att även att individens skyldigheter ska följas.
Man kan undra om dessa personers samvete och lojalitet.

 
Ingen bild

Pg

4 mars 2017 12:19

Censur på begäran! Men avslås.

Den ex-kommunistiske journalisten och medielobbyisten Ola Sigvardsson, idag verksam som mediebranschens så kallade pressombudsman (PO), föreslog under ett möte med Facebook att han och andra företrädare för vänstermedia skulle få makt att "faktagranska" inlägg och stämpla dem som "fake news". Men Facebook avslår nu Sigvardssons begäran.

 
Ingen bild

Maja Dacke

4 mars 2017 12:22

I senaste numret av Nya Tider finns en intressant artikel om förhöjd radioaktivitet i Europa - läs och ...

http://nyatider.nu/forhojd-radioaktivitet-i-europa/

 
Ingen bild

Observer

4 mars 2017 12:58

Här har ni ett bevis till:
SITTANDE REGERING FÖRETRÄDER INTE SVENSKARNA! (Det är bara att titta på följande bild) Den företräder muslimerna, inte oss!
Tycker den bör avsättas i eftermiddag redan!!!

https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/02/iran3.jpg

 
Ingen bild

Lasse

4 mars 2017 13:01

Nånting som dessa fåraherdar och MENA-människor är duktiga på är att leta upp hur de kan få försörjning på ett olagligt sätt och utnyttja de förmåner som stat och kommun tillhandahåller.
Varför ska de arbeta när det svenska systemet är så generösa mot dem.

 
Ingen bild

Stridhsson

4 mars 2017 13:03

Instämmer med Peter, helt omöjligt att kunna skriva något längre, det försvinner!!

 
Ingen bild

Observer

4 mars 2017 13:06

@World Traveller: Anledningen till att man är så ivrig på att få in MENA i poliskåren och militären är att 98% av dessa idag troligast röstar SD (Eftersom sittande regering grovt svikit dem)
och att sittande regering KNAPPAST skulle få nån som helst hjälp av dem vid ett kuppförsök.
Skulle någon våga sig på ett kuppförsök idag vore det nog tämligen riskfritt.

 
Ingen bild

K

4 mars 2017 13:16

Hade vi haft en tidsmaskin och kunnat skicka Thoralfs artikel till 60-talet och berättat att detta är Sverige 2017 så hade uppskattningsvis 0 procent trott på det.

 
Ingen bild

Jörgen

4 mars 2017 13:22

Förstår inte varför ni är missnöjda! Svenska folket vill ha det så här. Glöm aldrig det!

 
Ingen bild

Cosmik Debris

4 mars 2017 13:29

I min kommun finns/fanns det en politisk djurplågeriaffär(muslimsk) i samma hus som Skattemyndigheten. Vid två tillfällen har jag sett kvitton när någon handlat och på kvittot kunde man läsa att "kassaregistret är i träningsläge".

Tror ni att Skattemyndigheten inte visste om vad som pågick?

 
Ingen bild

Tony

4 mars 2017 13:34

Många bidragspengar byter ägare här? Myndigheterna
törs helt enkelt inte kontrollera Muslimer, tuffheten
gäller bara mot Svenskar.

 
Ingen bild

Tony

4 mars 2017 13:39

S.E Karlsson.

Jo dom får hålla på och bedra pensionärer därför
att Sossarna själva stal 258 miljarder utan påföljd
trots att löftet var att betala tillbaks allt krona
för krona vilket aldrig gjordes?

 
Ingen bild

Rasisten och kommunisten Rosanna Dinamarca

4 mars 2017 13:42

Kallar Hanif Bali(M) grottmänniska
Dinamarca kräver svar från M om Balis twittrande

– Det handlar om hur man själv agerar, att inte sänka sig till en grottmänniskonivå. Hanif Bali, som har många följare, kan sätta tonen för hur debatten ska vara. Istället piskar han upp en stämning till orimliga nivåer.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/4aL8g/dinamarca-kraver-svar-fran-m-om-balis-twittrande

 
Ingen bild

Joho

4 mars 2017 13:50

Jag glömde skriva att namnet på den som fått tillståndet står på baksidan så de går alltid att kolla när någon kommer till bilen, hade det varit svenskar hade han nog lagt manken till.

 
Ingen bild

C Andersson

4 mars 2017 14:01

@Observer@
Det finns ingen som heter 'parkeringsböter'. Det heter felparkeringsavgift eller kontrollavgift beroende på var fordonet är uppställt.
Det är skillnad mellan böter och avgifter. En skillnad som man inte kan bortse ifrån.

 
Ingen bild

C Andersson

4 mars 2017 14:38

http://www.aftonbladet.se/melodifestivalen/a/zo8n4/loreen-hotas-med-stamning
Loreen hotas med stämning

"-Danuta som många andra har stått upp för det som är rätt när det känns som läskigast. Den symbolen är så himla viktig för mig, det är anledningen till att jag känner att jag inte kan ta bort den. Det skulle kännas så himla fel, har Loreen tidigare sagt till Nöjesbladet."

Alldeles oavsett om jag sympatiserar med nazister eller inte så tycker jag att det här är rent för jävligt av SVT, Melodifestivalen och Loreen i nu nämnd ordning. Om jag rätt vore sverigedemokrat skulle det göra någon skillnad.

Jag kan inte se att svt.se skriver något om det här.

 
Ingen bild

Tjalle

4 mars 2017 14:42

Är det därför som landet med "Europas högsta sysselsättningsgrad" och samtidigt världens högsta skatter trots allt inte får ihopa tillräckligt med medel för att finansiera skola, polis, sjuk- och äldrevård ?

 
Ingen bild

Egon

4 mars 2017 14:42

Vi svenskar blir förbannade.
Knyter näven i fickan och går hem och dricker kaffe.
Sen röstar vi på sossarna ,för de gjorde farsan......
Inte undra på att det barkar rent åt fanders.

 
Ingen bild

X

4 mars 2017 15:08

Dumsvensken betalar skatt och följer regler.
Övriga behöver inte bry sig.
Enstaka protesterande svenskar tystas med rasistkortet av regim-media.
Dumsvensken fortsätter rösta PK.
Sverige, förlorat land.

 
Ingen bild

RobertSt

4 mars 2017 15:09

Att kontanthantering utan kvitto förekommer är faktiskt köparnas fel också. Kräv ett maskinskrivet kvitto eller kortbetalning med kvitto! Eller gå därifrån!
Det finns lagförslag att straffbelägga de som köper utan kvitto. Nu förstår jag varför.

 
Ingen bild

Kurtan

4 mars 2017 15:28

Detta måste vi ta ställning till oavsett politisk tillhörighet, och den brådskar!

"If you will not fight for the right when you can easily win without bloodshed, if you will not fight when your victory will be sure and not so costly, you may come to the moment when you will have to fight with all the odds against you and only a precarious chance for survival.

There may be a worse case. You may have to fight when there is no chance of
victory, because it is better to perish than to live as slaves."

~ Winston Churchill

Note: för varje dag som går så ökar antalet procentuellt av individer från MENA-området, dvs majoriteten muslimska länder, till Sverige och Europa. Dvs oddsen försämras dag för dag, vecka ut och vecka in, månad ut och månad in osv... You get the picture...

 
Ingen bild

Observer

4 mars 2017 15:48

Ställ er frågan vad vitsen är med att muslimerna invandrar i de otrognas länder, När det är uteslutet för dem att gifta in sig med någon av oss NÅGON SOM TROR ATT DET BLIR NÅGON ASSIMILLERING? –NEJ, INTE EN CHANS!
De hade kunnat migrera till närliggande muslimska länder! Den här frågan borde regeringen ha ställt sig själv.
HUR KOMMER DET SIG ATT VI HAR EN REGERING SOM TYDLIGT VISAR ATT DE INTE LÄNGRE FRÖRETRÄDER OSS SVENSKAR? SOM ISTÄLLET SYNS NERE I IRAN PÅKLÄDDA SLÖJOR?
De har tydligt visat att de har förrått oss.

 
Ingen bild

Steve

4 mars 2017 15:54

Har köpt ägg i en mindre butik ägd av invandrare. Äggen ostämplade fast det är
lag på på märkning.

De var inte hellre datummärkta kartonger.
Anmälde detta men inget har hänt på två år. Tror myndigheterna ser genom
fingrarnaoch tycker det är viktigare att de har något att syssla med även
om de inte följer lagen.

 
Ingen bild

Lill-blatten

4 mars 2017 16:12

Det är kommunen du ska kontakta angående frågor om parkeringstillstånd då det är de som utfärdar dem.

Kan vara så att någon annan i familjen har ett tillåtet parkeringstillstånd som en icke-handikappad familjemedlem nu felaktigt använder.

Är vanligt att det fungerar så och är naturligtvis inte ok.

Ta kontakt med kommunen och kolla vem tillståndet är utfärdat på.

 
Ingen bild

Veritas

4 mars 2017 16:13

Så gott som alla pengar här är andras pengar.
"The problem with socialism is that you eventually run out of other people's money" (Margaret Thatcher)
Sverigedemokraterna - dom enda Sverigekamraterna i valet 2018

 
Ingen bild

C-G

4 mars 2017 16:37

Suck. Den här gruppen människor håller på med så sjukt mycket otillåtet skit att jag bara tröttnar på allt ibland.

Oviljan att integrera sig i det svenska samhället är ibland nära 100 %.

Alla ska vara lika inför lagen, men myndigheterna är medvetet slapphänta när det kommer till invandrares förehavanden i Sverige.

Varför?

 
Ingen bild

Lotta_1

4 mars 2017 16:49

Återigen struntar Thomas Mattson och Häxpressen i de annars så heliga pressetiska reglerna och hänger ut en person med namn och bild i tidningen. Detta efter att man i numera så vanlig maffiastil idkat hembesök, allt så klart i syfte att skrämma och tysta meningsmotståndare. Vad jag förstår är personen som nu Thomas Mattsson sett till att personens fru och dotter hotas med våldtäkt på Flashback inte dömd för något brott. Hur länge skall Mattsson få hålla på med sin häxjakt?

http://www.friatider.se/granskning-sverige-v-ldt-ktshotade-efter-expressens-uth-ngning

 
Ingen bild

en småländska

4 mars 2017 17:29

Kan bara verifiera iakttagelserna Thoralf gjort, parkerar ofta på stan och det råder dubbla måttstockar ang parkeringen framförallt! Verkar inte som de som parkerar för fredagsbönen blir bötfällda! Torghandeln har pågått ett tag, inte sett några kvitton heller när jag varit i närheten. Hos ex Fru bär vid Giraffen får du alltid frågan om kvitto under sommarsäsongen!

 
Ingen bild

Bulko

4 mars 2017 17:43

Bra där Thoralf. Det är nog som du skriver... De flesta är rädda att ta tag i det problemet med risk att kallas för rasister. För jävligt. Men du vet vilket parti som får min röst i nästa val.

 
Ingen bild

Lena

4 mars 2017 18:19

I min lilla stad växer utlänningarna butiker upp som svampar ur jorden. Hur har de råd med detta, då de tidigare svenska butikerna klagade på de dyra hyrorna. Kan det bero på att de här av staten, gunstlingarna, inte behöver betala hyror?
På stora gatan finns: två frukt- och grönsaksbutiker, en afrobutik som säljer peruker o dyl, en arablokal där endast folk som talar arabiska kan komma in, de sitter dessutom ute på gatan om somrarna och stirrar på förbipasserande. På en tvärgata finns numera så många butiker av utlänningar att den i folkmun kallas "svarta gatan". Herrekipering luvtröjor etc, somalisk tobak med stort gäng hängande utanför dagarna i ända, klockaffär som övertagits av arg o otrevlig utlänning, en asiatisk kvinna som målar naglarna, en orientalisk presentaffär med lyktor o dyl. Det finns ytterligare butiker + frisörsalonger.

 
Ingen bild

Fredrik

4 mars 2017 18:26

Att du Thoralf gör myndigheternas jobb trots att det inte är ditt arbete, säger allt om dom som jobbar inom polis, media, regering.
Hoppas dom skäms!

SD2018

 
Ingen bild

Lena

4 mars 2017 18:27

@Maja Dacke Jag har lärt mig att man ska äta salt med jod i för det driver ut föroreningar i kroppen som ex från kärnkraftsprängningar, det ska skydda en del. Underligt att joden tagits bort från många salter numera? Hur tänkte staten då, eftersom de engång i tiden tillsatte jod för att skydda befolkningen. Inte många som vet därför får många strumabesvär numera.

 
Ingen bild

Hacke

4 mars 2017 18:51

@Lotta 1

Ja, hur illa rimmar inte detta med Tidningsutgivarnas egen kampanj ”Vi pixlar”. Här hänger man ut en vanlig medborgare bara för att han utnyttjat sina självklara demokratiska rättigheter. Uthängd som lovligt offer och som varnande exempel för andra som dristar sig till att överträda deras egna godtyckliga tolkningar av yttrandefrihet.
Hyckleri är ett alldeles för milt uttryck för detta svineri. Det är inget annat än svensk medias utstuderade variant på oblodigt folkmord på oliktänkande. I bästa fall vill säga då vi inte sett slutet ännu på detta vidriga skådespel som heter demokratur.
Jag vet precis vilket öde jag önskar de ansvariga och deras lydiga fotsoldater. Men av hänsyn till Thoralfs blogg håller jag inne med detaljerna.

 
Ingen bild

Pretty Boy Floyd

4 mars 2017 18:55

Politikerna har skapat ett parallellsamhälle genom sin okunnighet,ängslighet och rädsla för att vara obehagliga för nysvenskarna.

Att låta dom bryta mot regler och lagar utan påföljd och som vi "mjölkkossor" blir lagförda för är ett så fruktansvärt svek mot oss så det skulle rendera i fängelsestraff för samtliga. En ny Nurnbergrättegång.

Denna dumhet kommer att innebära ett inbördeskrig.

Löfvenuttalande:
[ I Sverige ska ingen bli skjuten av misstag. ]

 
Ingen bild

Lotta_1

4 mars 2017 19:20

Har sett samma fenomen med nyadel som parkerar på hanikappsparkeringen vid Max utan att de har något som helst handikapp.

 
Ingen bild

X

4 mars 2017 19:55

Någon undrade hur länge Expressen/Mattsson ska få hålla på att hetsa och hata...
Tja, så länge dumsvensken köper bladkanten lär det fortsätta...

 
Ingen bild

Gubben o Gumman

4 mars 2017 20:26

Grattis Thor-alf du har just upptäckt "frikortsmedborgarna"
SD:s bästa valarbetare, Ölands-Tarzan får nog nog räkna med dubbelt så många Sverigevänliga Kalmarmänniskor i fullmäktige efter valet 2018

Misshandeln där 7 personer slog ned en åttonde så att ambulans fick tillkallas vore bra med lite info om den ,inblandade, någon?

 
Ingen bild

En som vet

4 mars 2017 20:37

Ja du Thoralf den siste torghandlaren på Hötorget i Stockholm var GOTTE BYBERG.Han slutade för 15--20 år sedan.Sedan är det bara utlandsfödda som styr torghandeln.Det kommer att bli det samma här i lilla kalmar.Har sett ett antal Komun och skatteverket anställda gå förbi.Det som du lagt märke till så ser du rätt.Ett vant öga ser det ut att ligga 12 till 16 tusen kr (omsättning) Det är oerhört mycket pengar det omsättes.

 
Ingen bild

Jopei

4 mars 2017 21:03

Skadestånd och flera identiteter

Två män med utländsk härkomst gnuggar nog händerna av förtjusning över detta humana land, de blev i hovrätten frikända för en våldtäkt på Cinderella, som de blev fällda för i tingsrätten, men hovrätten friade dem och de fick tillsammans dela på > ½ miljon i skadestånd.

Kanske offret inte skrek tillräckligt högt?

Paralyserade av skräck domnar offren ofta bort under övergreppet. Hjärnans skyddsmekanism, gör att offret träder ur sig själv, men det tolkas ofta som att motståndet var otillräckligt.

Kanske samtyckeslagen får undantag pga av språkförbistring av radikala feminister, som vägrar inse att deras unga skyddslingar innehar rekord i våldtäkter och inte medelålders vita män?

Men åker de ensamma männen dit så är det bara att plocka fram en ny identitet.

http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/trodde-ni-detta-var-ett-undantag-glom-det/

Nu har även en av våldtäktsmännen i Visby, som var med vid överfallet på den rullstolsburna kvinnan, begärt skadestånd, skulle det beviljas, så kommer väl kravallpolis åter till ön, för att skydda de små, ensamkommande barnen mot folkets protester.

http://word.harrietsblogg.se/

 
Ingen bild

Stig MalmÖ

4 mars 2017 22:03


Mona Sahlin motiv?

Mona Sahlin slipper rättegång efter köpslående med åklagaren. Det blir bara sk strafföreläggande både för tanten och hennes yngre latino-livvakt.
Vare sig åklagaren eller media ifrågasätter Mona Sahlins bevekelsegrunder bakom brottet. Hon både skrev falska intyg och 'lånade' stora summor av pengar till vakten. Varför gjorde hon det?!
Mona Sahlin har genom åren gjort sig ökänd som fanatisk förespråkare av massinvandring. Hon har vid flera tillfällen sagt att invandringen är berikande. Kan Mona Sahlins episod med livvakten handla om någon form av 'berikning'?

http://stoppapressarna.se/svenskt/sahlin-livvakten-i-hett-romansrykte

http://iotakt.se/bodyguard/

PS Vi har en feministisk lag i Sverige som förbjuder köp av njutningsskänkande tjänster. Lagen verkar inte gälla feministerna.

 
Ingen bild

Annelie

4 mars 2017 22:24

När ska övriga svenkar vakna? Ser dom inte hur vårt samhälle ser ut i dag. Dom bara klagar på sverigedemokraterna är ett rasistikt parti men jag väljer BLÅSIPPANS VÄG.

 
Ingen bild

Molle

4 mars 2017 22:33

Nu har väl aftonbladet gått för långt i alla fall.
Detta måste vara åtalsbart….
http://www.friatider.se/aftonbladet-ms-samarbete-med-sd-kan-leda-till-ny-forintelse

 
Ingen bild

Björn

4 mars 2017 22:36

Stig Malmö; Jag undrar om Mona är medlem i nätverket Hilda och åklagaren i Ruben? Om inte så är säkert Mona väl bekant med flera av medlemmarna. Hennes advokat är ju socialdemokrat.

 
Ingen bild

Nisse

4 mars 2017 22:55

Måste bara säga detta.
Thoralf, du gör ett fantastiskt jobb.
Mycket intressant att kolla din blogg varje dag.

 
Ingen bild

Stefan A.

5 mars 2017 08:13

Uvell har gjort en utmärkt granskning på sin blogg vart våra skattepengar försvinner någonstans...

 
Ingen bild

Tompa

5 mars 2017 08:20

Det här är INTE bra för blodtrycket. Fy fan vad körda vi är.
http://www.uvell.se/2017/03/04/somalierna-i-sverige-sm-i-organisering-35547847

 
Ingen bild

X

5 mars 2017 09:03

Hatet mot svenskarna exponeras nu helt öppet hos de regim-trogna kvällsblaskorna Aftonbladet och Expressen.
Svenskar som köper dessa blaskor gör sig skyldiga till landsförräderi.

 
Ingen bild

Siv

5 mars 2017 09:29

Ja, då vet vi hur vi röstar nästa gång, eller hur!

 
Ingen bild

crille

5 mars 2017 10:39

Tittar ytterst sällan på SVT, men första söndagen i mars vill jag se vasaloppet. I alla fall starten. Rickard Olsson brukar vara med som åkande reporter.
När jag satt där kom det någon ny, som jag varken sett eller hört talas om. Tror det var Brita de sa.
Hemskt många vita män sa hon. Ja jösses

Thoralf Alfsson

5 mars 2017 10:47

Hade hon förväntat sig somalier i spåret?

 
Ingen bild

OH

5 mars 2017 11:17

Varför inte, vi har redan ett somaliskt bandylandslag i Sverige, bekostat av svenska skattebetalare.Ska bli roligt att se ett somaliskt backhoppargäng i OS.

 
Ingen bild

crille

5 mars 2017 11:27

http://www.friatider.se/svt-reporter-beklagar-sig-over-valdigt-mycket-vita-man

Hon sa visst så. Var inget jag missuppgattade då. Hon skulle nog tagit reda på lite mer om vasaloppet innan.
Jadu Thoralf! Vem vet

 
Ingen bild

Lotta_1

5 mars 2017 11:42

Otäckt att Emerich Roth och Jonna Sima tillåts sprida sina lögner i media utan några som helst ifrågasättande. Med så grova anklagelser borde några bevis för det man påstår vara det minsta man kan begära men de lyser med sin frånvaro. Förmodligen är artiklarnas syfte att genom skrämseltaktik få folk att avstå från att rösta på SD. Jag hoppas innerligt att SD inte släpper detta utan anmäler de båda artikelförfattarna för förtal. Emerich Roth har uppenbarligen inga som helst problem med alla hot och våld som hans trosfränder utsätts för i exempelvis Malmö. Om det vore något den gamle mannen och Jonna Sima borde varna för är det islams framväxt i Sverige ty där kommer de finna den genuina ondskan.

 
Ingen bild

Stridhsson

5 mars 2017 13:27

Jaha, så blev det politik i Vasaloppet också! Feministjänta från SVT förstås, påstår att det finns förvånansvärt mycket vita män här!!!
Tänk att komma till Afrika och påstå att det finns många svarta män här, man får snart hjärnsläpp!!!

 
Ingen bild

Observer

5 mars 2017 15:34

Det blir allt tydligare att etablissemanget+journalisterna i själva verket jobbar för kalifatet.

http://avpixlat.info/2017/03/05/svt-reporter-om-vasaloppet-manga-vita-man-har/ 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 mars 2017 16:07

@StridhssonSöndag 5 mars 13:27

Är det någon som har hindrat araber, muslimer eller afrikaner från att delta i Vasaloppet?

Nej självklart är det inte det. Dessa människor har fullt upp med att gå i moskén eller att elda bilar. Deras variant av mandomsprov är att våldta och förtrycka kvinnor.

Någon borde ha satt den lilla enfaldiga feministsnärtan på plats.

 
Ingen bild

Cosmik Debris

5 mars 2017 16:33

Norges finansminister Siv Jensen: - Trump hadde rett om Sverige

https://goo.gl/RNwa8P
http://www.nettavisen.no/nyheter/innenriks/siv-jensen---trump-hadde-rett-om-sverige/3423319531.html

 
Ingen bild

Johan Andersson

5 mars 2017 16:52

SD försöker samla mer o mer folk till deras sida haha Sverige är till alla folk i hela världen och den här jorden är inte någon som ägs den vi är alla människor och ingen skillnad mellan oss den är Guds jorden och man har rätt vart man vill leva och göra Så ingen rasister på våra kultur och flera hatande är gamla annars vi unga trivs med utländska folk och överallt finns galna och dumma och kriminala och goda folk det är så livet så sluta tjata eller försöka skapa fiende mellan andra folk oavsett vilken etnicitet dem är och respekt till alla som vet vad mänskligheten är och vad människor är och den som säger ut lr sån skitsnack vill säga att du får inte resa utomlands när du säger så och denna jorden till alla människor i hela världen du ägs inte någon procent av det så säg inte något det kommer inte någonting ändras :)

Thoralf Alfsson

5 mars 2017 17:29

Johan Andersson

Att den svenska skolan sjunkit till en så låg nivå överraskar till och med mig.

Din kommentar/text liknar mest en googleöversättning från arabiska till svenska.

Men det var ändå bra att du kommenterade så att alla andra läsare förstår hur illa beställt det är i samhället av idag.

Jag undrar bara vad det är google translate har översatt från arabiska till Johan Andersson?

 
Ingen bild

C Andersson

5 mars 2017 17:08

Nästa år blir rullskidor på nylagt asfalt. Första lördagen i september. Från slottet till Kolboda. Det gäller komma fram före mörkt. Annars är det kört.

 
Ingen bild

Berit

5 mars 2017 17:38

Tyvärr så finns det många pensionärer som handlar av araber/muslimer på våra torg runt om i Sverige utan kvitto bara därför att de tror de handlar billigt och samtidigt bidrar de till det eskalerade våldet i Sverige.
Men det fattar de inte.

 
Ingen bild

Per Benckert

5 mars 2017 17:44

Om torghandeln inte genererar några skatteintäkter så har ju personerna inga inkomster. Det blir väl dubbel belastning då dessa personer då också kan ansöka om bidrag eller?

 
granlöf

granlöf

5 mars 2017 17:56

så har det varit i Årsta parti i 20 år håll i hatten

http://pierre

 
Ingen bild

Johan Andersson

5 mars 2017 17:58

Google translate är bättre än dig för att den hjälper folk till att förstå varandra och det är inte som dig skapar hat och ras och konflikter mellan folk medan din försöker ha flera hatare på din sida du kommer inte och lyckas med din lek, Google hjälpar folk medan du vill ha ille till andra folk så ingen ras på våra gator

Thoralf Alfsson

5 mars 2017 18:12

Ta inte i så att du spricker! Du vill inte att folk skall "förstå varandra". Du vill att folk skall böja sig för islam men det kommer aldrig ske!

 
Ingen bild

Pia

5 mars 2017 17:59

Tar dina "sanningar" med en stor nypa salt. Utan att ha kollat exakt fakta skulle jag tro att det där med etik och moral är inte förknippad till vare sig hudfärg eller religion. Tona ned dig - vi har ju alla fått bevittna vad som händer när okunniga människor med stort ego och behov att höras och synas kan åstadkomma på väldigt kort tid - tänker närmast på Trump med sina fördomar utan faktabaserad evidens.
Och just till det specifika problemet med torghandel, skönhetssalonger, hemförsäljning etc etc (obs förresten att hemförsäljning av allehanda produkter drivs mig veterligen i huvudsak här i Sverige av medelålders svenska hemmafruar med penna o rutigt papper som bokföringsunderlag - något för skattemyndigheten att kika på..): inför kontantfri samhälle! Då måste varje krona gå via ett konto vilket gör myglandet till mycket svårare än i dagens läge. Vi har tekniken. Vi har bra banksystem. Det kostar mindre att hantera pengar digitalt än fysiskt. En sak för er som sitter i beslutande organ i riksdagen att grunna på. Om en metod inte funkar - ändra metoden! Men sluta generalisera och plantera dina grumliga icke-vetenskapliga påståenden bland folk för att skapa masshysteri.

Thoralf Alfsson

5 mars 2017 18:17

Pia

Mina iakttagelser är givetvis mina egna och i detta fall gäller det torghandeln i Kalmar. Men du får gärna granska de fakta och den statistik jag publicerar på bloggen!

Du har helt rätt att ett kontantfritt samhälle skulle lösa mycket av problematiken under förutsättning att vi har en myndighet med resurser att kontrollera alla flöden.

 
Ingen bild

Observer

5 mars 2017 18:31

Sittande regering ser ut att ge MENA brottslingar fri lejd (Åtalsimunitet) och fördelar som vi Svenskar inte får. De företräder ej Svenskarna. De sköter ej sin arbetsuppgift att företräda oss Svenska skattebetalare. -De bör åtalas!

 
Ingen bild

S-E Karlsson

5 mars 2017 18:32

I kväll har jag 1 och en halv timme TV-fritt , jaha varför då jo Reinfeldt är tyvärr med i bingolotto ,det ansiktet har jag sett nog av ,så jag sysslar med annat under tiden han smöras !

 
Ingen bild

X

5 mars 2017 18:48

Att bildningsnivån i Sverige är i kraftigt avtagande visste man men att det är så illa ställt som "Johan Andersson" ger prov på kunde jag aldrig tro.
Den intellektuella och språkliga nivån hos vederbörande får utgöra bevis på att Sverige är under avveckling.
Den en gång stolta och framgångsrika nationen ligger för döden.
Mördad av vänstern och liberalismen.
RIP.

 
Ingen bild

Molle

5 mars 2017 19:12

Undrar vilken planet signatur "pia" och "johan andersson" kommer ifrån?

 
Ingen bild

Marianne

5 mars 2017 19:39

Den här diskutabla torghandeln skulle snart upphöra om alla som handlar krävde att få kvitto! Så länge allmänheten inte har något emot att spara en slant på kvittolösa eller stulna objekt, så länge kommer fifflet att fortsätta. Invandrade torghandlare kan inte försörja sig på enbart andra ickesvenskar.

 
Ingen bild

Lotta_1

5 mars 2017 20:03

@Johan Andersson

Om din tes är rätt vad gnäller då palestinierna över?

 
Ingen bild

s29

5 mars 2017 20:46

Jag ser fram mot den dan då skiten brakar ihop,detta tror jag kommer inom 2-3 år.Visst det är synd om många som kommer stryka med,man får väl hoppas att samtliga rödhåriga kommunistkärringar ingår.Folk som aldrig haft ett riktigt jobb kan uppenbarligen inte begripa hur ekonomin funkar.Tyvärr så måste hela skiten nollas och startas om.

 
Ingen bild

s29

5 mars 2017 21:10

Ja du PIA,ett kontantlöst samhälle. Det betyder att du mister all kontroll över din ekonomi.Du kan inte lägga undan pengar e,x,vis hemma så om banken krachar så försvinner även dina stålar.Och vad tror du kommer sen?Ett chips i nacken så dom vet var du är.Vad beträffar svarthandeln,hur tror du att dom duktiga invandrarna som i vissa fall har knogat här sen 60talet känner sig när myndigheter låter kriminella landsmän rasera deras trovärdighet?

 
Ingen bild

Mia Åkesson

5 mars 2017 22:18

Hallå alla ni rasister ,Sluta med era illa kommentarer :( Om ni sitter genom 24 timmar och skäller som hundar det blir inte förändringar hwhwhwhwhw.slut

Thoralf Alfsson

5 mars 2017 22:35

Glömde du bort att du kallade dig Johan Andersson för några timmar sedan. Gjort könsbyte ikväll?

Du gillar väl inte hundar. Haram?

 
Ingen bild

X

5 mars 2017 22:41

Det verkar som att "Mia Åkesson" lider av samma intellektuella underskott som "Johan Andersson"...
Det är sannerligen illa ställt med gamla Sverige...
Även om nu Johan-Mia Andersson-Åkesson i detta fall råkar vara samma varelse...

 
Ingen bild

Mia Åkesson

5 mars 2017 22:47

Toralf Alfsson Var du rolig nu eller?

 
Ingen bild

Mattias Blomkvist

5 mars 2017 23:04

Det är inte mitt fel att ni beter er som idioter. Lär er disktera så kanske det blir ordning i era mjölkkossor .Blä Blä USCh med efterblivna folk

Thoralf Alfsson

5 mars 2017 23:57

Nytt könsbyte till Mattias Blomkvist. Knäppskalle!

 
Ingen bild

Nisse

5 mars 2017 23:15

Pia 17.59
Varför nämner du inte Morgan Johansson samt framför allt Ylva Johansson som stod
och ljög utan någon som helst fakta om hur det verkligen ligger till.
Hon har ju själv fått erkänna att det inte stämde det hon sa och att det berodde på att det var gamla siffror. Tycker det är otroligt dåligt att en sådan person att när hon vet att hon skall bli intervjuad inte ser till att ha rätt uppgifter att förmedla.
Här kan vi tala om " Fake News "

 
Ingen bild

en småländska

6 mars 2017 00:11

Det kontantlösa samhället ska vi akta oss för, det blir verkligen ett kontrollsamhälle, dessutom otroligt sårbart! Som nån skrev ett chip i nacken nästa, all frihet borta! Bedrägerier o stölder flyttar till nätet istället, är det bättre?

 
Ingen bild

X

6 mars 2017 06:25

Lösningen på "Mattias"-,"Mia"-,"Johan"-problematiken ovan finns i ett ord:
Repatriering.

 
Ingen bild

Ludvig

6 mars 2017 07:22

Det måste väl varit invandrare som ställde bilen på handikapplats, och inte hade något handikapp. Sådana går väl fria från böter, det gör verkligen inte en skötsam svensk som av misstag ställt sig på en sådan parkering.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

6 mars 2017 08:36

Min syn på integration ,är att det tas emot massor av asylsökande som efter att dom fått PUT ska leva i Sverige utan vare sej inkomst av tjänst eller kapital och ett liv i arbetslöshet ! Är jag dum eller , det kan väl inte gå ?

 
Ingen bild

Muslim

6 mars 2017 09:43

Salamu alykom Thoralf.
Jag hade också blivit arg om jag såg tre killar hoppa vigt över höbalar efter att de parkerat på handikapps parkering. Men det du missade var att jag precis hade släppt av min pappa så att han skulle ha närmare att gå till moskén, för att han har en ryggskada. Han kan inte parkera eller köra bilen då han inte har något körkort. Du har ingen som helst aning om varför det finns ett handikappskort i bilen och ett sådant får man inte utan anledning. Jag tycker att du borde se helheten innan du skriver något. Du hängde ut en oskyldig man på din blogg med namn och adress utifrån det lilla du såg.
Hälsningar från killen som körde bilen.

Thoralf Alfsson

6 mars 2017 10:27

Jag såg det jag såg. Din förklaring kan vara sann eller inte sann.

Men eftersom ni var tre friska viga unga killar så kunde ni lika gärna parkerat bilen på en icke handikappparkering. Men istället utnyttjade ni den möjligheten trots att behovet inte fanns!

 
Ingen bild

FD Torghandlare

6 mars 2017 09:59

Torghandlare behöver bara använda kassaregister om omsättningen överstiger fyra basbelopp per år. Ofta kan man se att dessa invandrade grönsakshandlare är fyra eller fler i stånden. Problemet med godkänt kassaregister har har man då löst genom att att varje man har en enskild firma. Enskilda firman Tomaten, Gurkan, Vitlöken etc.Då undviker man problemet med att behöva använda ett godkänt register och därmed generera moms till staten. Det brukar finnas ett eller flera kassaregister i stånden. Dessa är dock inte av den godkända sorten, men gör att det ser seriöst ut. Medborgare...köp edra grönsaker på ICA, eller i svenskägd butik.

Thoralf Alfsson

6 mars 2017 10:20

Stämmer bra med de uppgifter jag fått fram att det var minst tre med enskild firma på plats på Stortorget.

 
Ingen bild

C Andersson

6 mars 2017 10:17

Jag var i Köpenhamn i förra veckan och hälsade på dottern min. Där fanns det bara en massa utlänningar.

 
Ingen bild

C Andersson

6 mars 2017 11:19

@Muslim@

Du menar väl att ni hade lämnat er "pappa" hemma? Du gjorde dig skyldig bedrägeri. Det borde få konsekvenser för både för dig och din "lytte pappa". Han borde bli av med tillståndet och du borde hamna inför rätta.

Du är inte en tvättäkta muslim. Såvida du inte har haft tolk till hjälp när du författade inlägget.

 
Ingen bild

Lotta_1

6 mars 2017 11:51

@muslim
"Du hängde ut en oskyldig man på din blogg med namn och adress"

Var blev han uthängd med namn och adress? Menar du att Smedby är en adress?

Thoralf Alfsson

6 mars 2017 12:12

I aktuellt område i Smedby (Cronstrands väg) finns det 14 personer som heter Mohammed/Muhammed.

 
Ingen bild

S-E Karlsson

6 mars 2017 13:11

Samma typ av skåpbil har ett flertal gånger varit på Taxitorget i Högsby men etableringen har förmodligen inte gått så bra !

 
Ingen bild

Ove

6 mars 2017 16:20

Stackars Kalmarbor och vara så lurade...

Staden som Gud glömde!

 
Ingen bild

C Andersson

6 mars 2017 17:16

På torsdag är det det hockey. Det är inte riskfritt. Åker hemmalaget på stryk så kanske vi åker på stryk. Jag har sagt till tanten att hon inte få ha mössan på sig men då höll jag på att åka på stryk.

 
Ingen bild

Onkel Sven

6 mars 2017 18:25

"Inte rasist men realist" = IRMR !

 
Ingen bild

Peter

6 mars 2017 18:26

Det är ju tråkigt som händer. Men en annan sak gör mig mer bekymrad. Varför en så stor andel (fakta och statistik visar) av sverigedemokrater som gillar att "moralisera", har kriminel bakgrund? Speciellt ekonomiskt kriminalitet. Det luktar dubbelmoral där.

 
Ingen bild

Lotta_1

6 mars 2017 21:00

@Peter
Hur ser det ut hos övriga partier?

 
Ingen bild

Stefan Åhgren

7 mars 2017 08:45

Socialisternas nya Sverige blir bara mer bedrövligt varje dag som går Löfvens Ny importerade vinstmaskiner gör allt dom kan för att suga ut vår välfärd , Alla vet att Socialisterna måste ha en underklass för sitt
eget berättigande men nu har det gått på tok för långt , Sverige måste få en ny styrning för landet annars går vi på rejält på grund och kommer inte att kunna ta oss lås för egen maskin!!

 
Ingen bild

Pepparholm

7 mars 2017 18:24

En SD-fråga i Riksdagen till Ygeman borde vara: Varför törs inte polis och andra myndigheter kolla handel som drivs av invandrare. Varför törs man man inte kolla tillstånd att parkera på handikapplats om tillståndet gäller för en med arabiskt namn.

 
Assignment Writing Service

Assignment Writing Service

16 mars 2017 07:39

Regarding the Friday supplication was extraordinary exchange on the square. The individuals who sold leafy foods in vast amounts was, obviously, settlers

http://https://www.ukassignmentshelp.co.uk/assignment-wri

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Thoralf Alfsson - Tisdag 1 jan 10:34


På årets första dag blir detta blogginlägg det sista på bloggplatsen. Från och med idag finns bloggen enbart på Wordpress.   https://thoralfsblogg.com/   Jag har skrivit exakt 3 000 blogginlägg och fått drygt 108 300 kommentarer sedan det för...

Av Thoralf Alfsson - 31 december 2018 10:53

När jag går igenom alla blogginlägg som jag skrivit under 2018 blir jag faktiskt både upprörd och deprimerad. Jag blir även förbannad och undrar vad som hänt med SD och vad det blivit för ett parti, om jag utesluts för vad jag skrivit på min blogg, h...

Av Thoralf Alfsson - 30 december 2018 12:36

När jag idag funderade på om jag skulle skriva en liten nyårskrönika med länkar till ett intressant blogginlägg för varje månad under 2018 så hittade jag ett blogginlägg jag skrev i samband med Jimmie Åkessons besök i Kalmar under mars månad. Jimmie ...

Av Thoralf Alfsson - 29 december 2018 21:33


Då är jag hemma igen efter en rundtur till mina barn och barnbarn under några dagar. Hockey igår kväll i Linköping. Bra match med lite nerv i slutet då LHC straffade Färjestad med 5-4.   Idag släpps de ”svenska” terroristerna efter at...

Av Thoralf Alfsson - 28 december 2018 09:39

”De egentliga skälen till att Alfsson uteslöts är, enligt den övergripande information vi fått ta del av i ärendet, att han vid upprepade tillfällen de senaste åren agerat på ett sätt som allvarlig skadat partiets anseende, att han gett uttryck...

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7
8
9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se