thoralf

Alla inlägg under februari 2017

Av Thoralf Alfsson - 13 februari 2017 22:45

 

Ovanstående text kommer från regeringens proposition angående Etableringsreformen. Alliiansregeringen som införde reformen från januari 2011 räknade med att kostnaden skulle bli 1,2 miljarder kronor per år när reformen var fullt genomförd. Arkitekten bakom reformen var Erik Ullenhag.


Idag befinner sig ca 72 000 personer i etableringsreformen. 


Kostnaden för 2016 ser ut att bli ca 6,4 miljarder kronor för Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen och kostnaderna fortsätter att stiga!

 

Ingen pratar dock om dessa skenande kostnader. De svenska journalisterna verkar vara totalt ointresserade! Det handlar ju bara om 6 449 000 000 kronor! En skitsumma!

De flesta politiker verkar också fullständigt likgiltiga. Vi som läser alternativ media vet förstås orsaken. Det skulle kunna gynna Sverigedemokraterna.


 ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 13 februari 2017 14:42

Läste en intervju med Carl Bildt i helgen. Intervjun berörde många ämnen men jag fastnade för några saker angående inrikespolitiken och den turbulens som pågår. Det var speciellt två saker jag fäste mig vid.


”Jag är lite bekymrad över att det verkar vara mest positioneringsspel och positioneringsspekulationer, och mindre sakfrågor. Sverige står inför utmaningar och en del av dem är inte alldeles okomplicerade. Det är ju det som bör vara i fokus i den politiska debatten, oavsett vilket parti vi talar om.”

 

”Det som krävs är att vi tar itu med sakfrågorna. Jag tror människor vill ha svar på sakfrågorna. Positioneringsspelet är oerhört fascinerande för en begränsad grupp människor i Stockholm. Hur man bildar regering är en inte alldeles okomplicerad fråga, men det löser man efter valet på ett eller annat sätt.”

 

”Is i magen och håll kursen!” är ett annat råd från Carl Bildt.

 

Jag tror att ovanstående citat är väldigt viktiga när man bedriver politik. Det handlar om att vara tydlig i sin politik och i sitt budskap. Moderaterna är väl just nu ett lysande exempel på raka motsatsen. Igår kunde inte moderaternas partisekreterare Tomas Tobbé i Agenda ens ge svar på om Moderaterna ville fälla regeringen Löfven trots att programledaren frågade flera gånger så svarade Tomas Tobbé på något annat. Moderaternas tapp i opinionen kommer sannolikt fortsätta.


Givetvis finns det mycket taktiska bedömningar och strategitänkande inom alla partier men man får nog inte glömma bort att driva sina hjärtefrågor och sakfrågor inom politiken. Jag tror ovanstående råd från Carl Bildt är otroligt viktiga!

 

Det kan sammanfattas med att hålla sig till sakfrågorna och hålla kursen!

 


Asylinvandring, anhöriginvandring, arbetskraftsinvandring, kriminalpolitik, gränskontroller och energipolitik är områden som ligger mig varmt om hjärtat och är sakfrågor som jag anser skall ligga högst på agendan. Vi löser många andra problem i samhället genom att driva rätt linje i dessa frågor.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 12 februari 2017 22:05

 

”Det är tre gånger högre sannolikhet att du dödas av en ko än att du dödas av en islamistisk terrorist.”

Carina Bergfelt, SVT

 

Ovanstående citat kommer ifrån Rapport den 5 februari klockan 19:30. Programledaren i Rapport svarade då följande.


”Tack Carina för att de ger oss dem perspektiven.”


Nu är det inte den enda attacken mot kossor de senaste veckorna. Den 1 februari var det vegetariska dagen och då fick minsann kossorna veta hur farliga de är för klimatet. Både Länsstyrelsen och Kalmar kommun hade tagit fram affischer om hur farliga kor och kött och mejeriproduktionen är. Affischerna hade bland annat satts upp i skolmatsalar för att påverka och skrämma elever.


     


En förälder till en elev som dessutom var bonde blev så upprörd när han fick höra talas om affischerna att han åkte till skolan och plockade ned dem. Bra jobbat!


Klimatalarmisterna får bara större och större inflytande. Samtidigt finns det forskare och professorer som tar mer eller mindre helt och hållet avstånd från klimatalarmisternas påståenden!


Jag blir i varje fall glad när jag ser många kossor i vårt landskap! Då vet jag att vårt öppna landskap bevaras och inte växer igen fullständigt!


Fler kor i Sverige! Inte terrorister!


Av Thoralf Alfsson - 11 februari 2017 22:34

Jag tror! Nej, jag har fått nog av svensk uppfostrings-TV. Osakliga inslag! Politiskt korrekta inslag där bara en sida av argumenten lyfts fram. Det gäller t.ex klimatdebatten där enbart klimatalarmister syns i TV-rutan och det amerikanska president valet där intervjun som Peter Rawet utförde var ett fruktansvärt bottennapp. En skandal! Eller inte minst när det gäller den politiska rapporteringen. Hur SD utestängdes från SVT innan riksdagsinträdet. Vem minns inte Skavlans intervju av Jimmie Åkesson.


SVT betalar dessutom Fredrik Önnevalls rättegångskostnader för ett brott han begått. Människosmuggling! Om inte de svenska licensbetalarna protesterar kraftigt mot detta så tror jag inte längre på det svenska folket! Sverige kommer gå under i pk-träsket.


Jag tror att min TV har gjort sitt i mitt hem. Den åker sannolikt ut nu! Om jag vill se något kan jag använda min dator.


I kvällens Rapport fick vi veta följande angående de personer som gripits i Turkiet och som betraktas som IS-terrorister.


”Den svenske mannen är född i Irak”

Citat från Rapport. Behöver väl inte kommentera mer än så!Den svenska socialdemokratiska och världens första feministiska regering enligt egen utsago gör nu ett statsbesök i Iran rapporterar Rapport. En bild säger mer än tusen ord! Så här agerar en svensk feministisk sosseregering! Skämmes ta mig fan!


 

 

Den svenska regeringens feministdelegationen till Irak.


 

 

 
Av Thoralf Alfsson - 11 februari 2017 18:14

63 628 borttappade pass under 2016. Det är bara 16 pass mindre än toppnoteringen under 2015 med 63 644 borttappade pass. Sedan 2008 har 500 000 pass tappats bort!

 

”Även om antalet borttappade pass ligger fortsatt högt finns ingen större anledning till oro, anser Lars Bjöhle.

– Det är klart att vi ska ha ner de här siffrorna, absolut. Men vi utfärdar 1,5 miljoner pass per år och har totalt cirka 7,5 miljoner pass ute i cirkulation. Då blir det givetvis förluster.”

 

Artikel SVT

 

Suck… Lars Bjöhle är ännu en i raden av tjänstemän som försöker eller känner sig tvungen att vara politiskt korrekt. Det är klart att många pass måste utfärdas när man måste förnya sitt pass vart femte år.


Lars Bjöhle har givetvis mer fakta och statistik över vilka som förlorar dessa pass. Jag är fullständigt övertygad om att detta påminner om det som Peter Springare rapporterar om i sin senaste uppdatering på Facebook.


"Mord/mordförsök 1 jan 2015 - 30 dec 2016; 12 utredda ärenden. 24 misstänkta gärningsmän
I 10 av ärendena var gärningsmännen av utländsk härkomst. I 2 av ärendena var gm av svensk härkomst. Av de sammanlagt 24 involverade gärningsmännen var 22 av utländsk härkomst och 2 av svensk härkomst."

 

Läs det en gång till! 92 procent av de involverade gärningsmännen var av utländsk härkomst. Jag är inte det minsta förvånad.


Om vi fick statistik från polisen om vilka som tappar bort sina pass så skulle det inte förvåna mig om 92 procent även i detta fall har utländsk härkomst. Är det någon som vill sätta emot? Jag skall begära ut statistiken över detta men jag vet att jag kommer nekas dessa uppgifter men av princip så kommer jag ändå göra detta. Statistiken finns givetvis hos polismyndigheten med den är säkert PK-stämplad som hemlig.


Den svenska godheten och naiviteten är skrämmande!

 

Jag har uppdaterat mitt infoblad för Kalmar med ny statistik. Jag har fått hem den första beställningen från tryckeriet. Eftersom infobladen gör reklam för min blogg så finansierar jag bladen från egen ficka och med bidrag/gåvor till bloggen. Kommer beställa fler från tryckeriet när ekonomin tillåter ;-) 


Kommer även uppdatera befolkningsutvecklingen i infobladet när statistiken släpps från SCB i slutet av mars.

Är det någon som vill dela ut dem i Kalmar eller som vill ha ett antal exemplar till familjen, släkten eller till något annat sammanhang är det bara att kontakta mig så fixar jag det. Kontaktuppgifter finns i högermarginalen.


Så här ser nya mittuppslaget ut. 


   

Av Thoralf Alfsson - 11 februari 2017 09:27

Attackerna mot PK-bubblan kommer från allt fler håll och attackerna har större tyngd. PK-etablissemanget har dessutom svårare och svårare att försvara sig. Jag tror att ”bäst före datum” har gått ut för ett antal PK-personer som varit stamgäster i TV-soffor och morgonprogram och som varit försvarare av PK-lögnerna. Låt dem vila i frid!


Frågan är vilket parti som kommer gynnas mest när PK-bubblan spricker?


Just nu finns det så många ämnen i min lista över saker jag tänkte skriva om på bloggen att jag måste skriva flera blogginlägg varje dag. Det händer mycket just nu.


SVT:s Fredrik Önnevall dömdes i veckan  för människosmuggling till villkorlig dom och samhällstjänst. När det nu kommer uppgifter om att SVT betalar rättegångskostnaderna med licenspengar blir jag minst sagt förvånad. Men samtidigt förstår man mer hur det gick till. Beslutet att begå brott genom människosmuggling var givetvis förankrat inom redaktionen och SVT-ledningen i Stockholm. Det var inget eget beslut av Fredrik Önnevall och hans kollegor, utan ett PK-beslut fattat av Fredrik Önnevalls överordnade inom SVT.


Det är givetvis därför som SVT betalar rättegångskostnaderna för Fredrik Önnevall.


 


Dessutom gör man allt för att rättfärdiga sin människosmuggling till Sverige, till och med i nyhetssändningarna.


Dublinförordningen betyder dessutom inte ett smack i praktiken.

Av Thoralf Alfsson - 10 februari 2017 19:06

 


Jag har i många blogginlägg varnat för att kommuner inte skall investera i vindkraftverk. När Kalmar kommun beslutade köpa ett vindkraftverk för ca 32 miljoner kronor 2012 yrkade vi avslag på detta i kommunfullmäktige. Främsta orsaken var att Kalmar kommun inte skulle riskera skattebetalarnas pengar i ett sådant projekt utan de skall användas till välfärden.


Nu håller vindkraftsbranschen att kollapsa fullständigt. De så kallade elcertifikaten hade nått nya bottennivåer och branschen skriker efter mer och större subventioner. Det finns ingen logik i detta. Produceras det mer elenergi än det förbrukas får man stå sitt kast och ta konsekvenserna. Det skall inte skattebetalarna och konsumenterna göra, utan det får faktiskt ägarna göra.


Idag fanns det en undangömd artikel i Barometern angående att det vindkraftverk som Högsby, Mönsterås och Hultsfreds kommun köpt in gemensamt för 33 miljoner kronor även 2016 gick med förlust, för andra året i rad. Risken är stor att förlusterna blir ännu större under 2017. Artikeln fanns inte på nätet så jag mejlade nyhetschefen Jesper Ericsson och påtalade att artikeln borde finnas på webbsidan. Den publicerades under eftermiddagen ;-)

 

”Sammanlagt gick man i år med 850 000 kronor i förlust, och för Högsbys del, som äger 20 procent, innebär det att man får skjuta till 200 000 kronor.”

 

”När man röstade om att köpa in sig i vindkraftverket, för en total summa av 33 miljoner kronor, var ledamöterna i kommunstyrelsen inte helt eniga. Leif Gustavsson (SD) och Marcus Schön (M) reserverade sig mot beslutet, och ansåg inte att det var en kommunal angelägenhet att riskera skattemedel till verksamheten.”

 

En hederlig journalist som också berättar för läsarna vilka partier som röstade nej. Ganska ovanligt!

 

Igår publicerades också en debattartikel skriven av Sverigedemokraternas energipolitiska talesperson Mattias B Johansson i Barometern med inriktning på framtida elförsörjning. 


UPPDATERING

 

Läsaren som skapat den nya headern har läst kommentarerna i inlägget och gjort några justeringar som jag gillar. Jag hade noterat att ca 13 tyckte den översta headern var bäst medan ca 11 tyckte den undre var bäst. Men som sagt det är jag som bestämmer ;-)


Lägger upp den nya headern!Intressant intervju med Peter Stilbs om det överdrivna klimathotet. Skoj att mitt diagram om havsnivåstigningen finns med efter ca 14 minuter.


Av Thoralf Alfsson - 9 februari 2017 20:20

En av mina läsare av bloggen hörde av sig idag. Han gillar uppenbarligen inte att Kalmar kommun håller på att ta fram en logotype som i praktiken skall ersätta det gamla stadsvapnet. Jag har skrivit om detta i tidigare blogginlägg. Det har väckt en hel del uppmärksamhet i Kalmar. Vi i oppositionen (SD, M, L, KD och MP) fick träffa ansvarig under ett möte i tisdags och lyssna på orsakerna och varför. Men jag blev inte mycket klokare för det.


           

Befintligt stadsvapen        Ny logotype        


Nu har läsaren som har grafiska kunskaper tagit fram en logotype för min blogg. Jag har ju alltid haft Kalmar slott som profilbild och det har han tagit fasta på.


Tornet i logotypen symboliserar ett T, som initialen i mitt förnamn Thoralf. Porten i tornet har sedan utformats som bokstaven A, vilket är initialen i mitt efternamn Alfsson. De sexuddiga stjärnorna har också vridits tillbaka till sitt ursprungliga läge.


 


Vid mötet i tisdags ställde jag frågan till ansvariga från kommunikationsavdelningen varför man vridit stjärnorna 30 grader. Svaret blev att de inte ens uppmärksammat det. Ett minst sagt märkligt svar, då både jag och kristdemokraten Christopher Dywik uppmärksammat detta. Man kan ju givetvis spekulera i detta men jag låter bli att göra det idag. Blir dock intressant att se om stjärnorna kommer få sin ursprungliga position efter mötet.


Frågan är om jag skall varumärkesskydda min logotypen hos PRV ;-)


Jag är väldigt glad och imponerad över det förslag och tankarna bakom detta som läsaren åstadkommit. Men det räcker inte med det. Han har även gjort ett förslag till ny header för min blogg där logotypen ingår. Väldigt snyggt enligt min mening.


Vad tycker mina andra läsare?  Vilken variant ser bäst ut?


 

 


UPPDATERING.


Ett intressant klipp om oärliga SVT-journalister.Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se