thoralf

Alla inlägg under februari 2017

Av Thoralf Alfsson - 19 februari 2017 11:41

 

Norra Långatan med platanerna som skall fällas.    Foto Thoralf Alfsson


Läser en artikel i Barometern att Serviceförvaltningen beslutat att fälla 15 träd på Norra Långgatan på Kvarnholmen. Dessa plataner är väldigt vackra och jag har alltid fascinerats av att det behåller sina blad så gröna långt fram på hösten nästan till vintern ibland.


Nu skall samtliga 15 träd skövlas från Norra Långgatan. Jag undrar i mitt stilla sinne vem det är som hatar träd och gröna växter av kommunens tjänstemän så till den milda grad att "allt grönt" skall bort. Detta trots att majoriteten marknadsför sig med ”Ett grönare Kalmar”. En sak är i varje fall säker och det är inte några gröna växter och träd som avses.


Det finns ju även planer på att såga ner alla träd längs Kanalgatan då det inte ”mår bra”. Jag har även hört en hög tjänsteman på kommunen uttala att alla häckar och träd vid stadsmuren mot Baronen bord sågas ner. Även de relativt nyplanterade träden vid Ölandshamnen borde sågas ner för att siktlinjen mot slottet skall behållas sa samma tjänsteman.


Anledningen till att platanerna skall sågas ner är att de är för stora och att fåglar trivs i träden och att det blir fågelskit under träden.  Jag anser att träden kan beskäras och att fåglarna inte försvinner från Kvarnholmen bara för att platanerna tas bort. De kommer bara att skita någon annanstans.


Däremot så försvinner en mycket vacker gågata med en egen karaktär. Något som kommer ta minst 10-20 år att återskapa med nya träd. Om man nu inte tänker sätta dit några fula lådor eller jättekrukor med palmer eller liknande. Det är bara för bedrövligt. 


Är det för betungande att beskära träden och ta bort fågelskiten med en soppmaskin vid några tillfällen. Är det så Serviceförvaltningen vill spara pengar? 


Ena dagen vill det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Persson i praktiken skrota vårt stadsvapen och ersätta det med en enkel logga och andra dagen skall stadens skönhet och karaktär raseras. Är det det som kallas för att göra Kalmar attraktivt?


Frågan är om det finns några kalmarbor som kommer protestera mot dessa planer eller om det är först när träden sågats ner som protesterna kommer. Ansvarig för skövlingen är Tomas Lexinger på Serviceförvaltningen. Har du synpunkter kan du mejla honom. Det kommer jag göra!

tomas.lexinger@kalmar.se


PS

Är det någon som kommer ihåg protesterna 2009 när Borgholms kommun tänkte såga ner Allén vid Kungsgårdsbacken ner mot Borgholm efter infarten till slottet. Protesterna stoppade planerna och träden står fortfarande kvar. Kommer vi att få se samma röda hjärtan i Kalmar på Norra Långgatan?

Läs mitt blogginlägg från 2009


 

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 18 februari 2017 12:45

Inte helt förvånande går nu gammelmedia till samlad attack mot Granskning Sverige. Jag har vid många tillfällen länkat till intervjuer som framförallt Johan Andersson gjort för Granskning Sverige.

Intervjuer som oftast slutat med att den intervjuade lägger på luren för att undkomma besvärliga frågor. Ett av de allra bästa klippen enligt min mening är det med Expressens Lars Lindström. Klippet har setts av drygt 137 000.Det har varit minst sagt avslöjande att lyssna på dessa intervjuer av både politiker, myndighetspersoner och journalister. Att journalister nu blivit utsatta för samma granskning som de utsätter andra medborgare för kom uppenbarligen som en total överraskning. De ”drabbade” har knorrat och gnällt men nu har tydligen pk-media upplevt att Granskning Sverige tar ett allt större utrymme på sociala medier och tydligen beslutat att gå till motattack genom att sätta en rad negativa epitet och osanningar om Granskning Sverige.


Först ut var vänsterredaktionen på Eskilstuna Kuriren. Sedan har SR genom Studio Ett, SVT med Aktuellt och Tomas Mattsson på Expressen inlett sitt korståg mot Granskning Sverige. Det lär bli fler de kommande dagarna.


Granskning Sverige kallas för ”trollfabrik” och att de sprider desinformation. I reportaget i SVT Aktuellt blandar man av någon anledning in Ryssland, annekteringen av Krim och främmande makt. MSB får också uttala sig och det hela framstår som ett upplägg byggt på ”Guilt by association” när man sedan glider över på Granskning Sverige.


Ledarsidorna var mer eller mindre helt tysta om hur vänsterextremister från Vänsterpartiet och Ung Vänster saboterade Sverigedemokraternas möte i Umeå. Nu går man istället till attack mot Granskning Sverige. Hallands Nyheter kallar det för hatpropaganda och att intervjuerna "klipps ihop" till en "falsk smörja". Jämför gärna med ovanstående intervju med Lars Lindström. Vem är det som sprider falsk smörja? Är det inte Hallands Nyheter!Ett tips till Granskning Sverige är att göra ett klipp med ”Best of Granskning Sverige” för det kommer genereras många nya tittare/läsare när pk-media nu försöker hänga ut ansvariga på Granskning Sverige. Det lär sannolikt inte dröja så länge innan man går till personangrepp och uthängningar av personerna bakom Granskning Sverige. Allt i sann svensk pk-anda med Jan Helin, Tomas Mattsson och Peter Wolodarski i täten.


I mitt förra blogginlägg la jag upp en intervju med Lars Bern. I början av intervjun berättar Lars Bern hur han blev ”person non grata” efter att han ifrågasatt klimatalarmisterna i en debattartikel 2008. Lyssna gärna på intervjun så förstår säkert mina nya läsare hur det fungerar inom pk-etablissemanget i Sverige.

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 17 februari 2017 19:46

Sverigedemokraternas möte i Umeå stoppades av vänsterextremister som gjorde vad de kunde för att stoppa mötet. Vänsterextremister uppmanade att störa SD-mötet enligt Västerbotten Kuriren.

 

När även brandlarmet utlöstes så gav man tydligen upp från Sverigedemokraternas sida. Gruppledaren för Arbetarpartiet i Umeå Jan Hägglund skriver på sin blogg att han tror det var en individ som jobbar på Väven som utlöste brandlarmet.


”Sedan: Jag gissar att brandlarmet startades av en enskild individ som jobbar på Väven. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun. Jag gissar att det var en ”enskild individ”. Jag vet inte utan jag gissar. När detta är sagt vill jag absolut inte peka ut personalen på Väven som skyldiga. Personalen är bra. Men även bland de bästa kan det finnas någon som gör ett misstag någon gång. Som i torsdags kväll. Det var nämligen ett verkligt misstag att stoppa SD-mötet via brandlarmet. Handlingen speglar en total brist på ett politiskt alternativ till SD:s budskap. Handlingen visar desto mer av vanmakt. ”

 

Jag har letat runt på nätet, media och ledarsidor efter någon som idag kommenterat det som hände igår men det är skrämmande tyst. Ingen har ryggrad att kritisera huliganvänstern.

 

Är alla ledarskribenter antidemokrater?

 

I en artikel publicerad i Aftonbladet framgår det att Vänsterpartiets ledarskap föredrar att inte uttala sig.

”Varken Ung Vänsters ordförande Hanna Cederin eller V-ledaren Jonas Sjöstedt vill kommentera händelserna, Sjöstedt med hänvisning till att Ung Vänster är en fristående organisation.”

 

Tänk er in i det motsatta förhållandet! Tänk om någon hade stoppat ett möte för Vänsterpartiet på samma sätt eller för Socialdemokraterna. Jag kan se krigsrubrikerna och varenda liten ledarskribent i varenda lokaltidning hade varit uppe på barrikaderna och hojtat om hot mot demokratin. Idag trycker de istället i sina mörka hålor på redaktionerna. Ryggradslösa!


En känd Centerpartist i Umeå går dock ut och kräver att de organisationer och personer som medverkat till det inträffade skall be om ursäkt enligt Västerbotten Kuriren. Jag gissar att han hoppas ta några billiga politiska poänger på sitt krav om ursäkt. Några ursäkter kommer knappast att komma från dessa vänsterextremister.


Min personliga uppfattning är att SD snarast skulle ordna ett nytt möte i Umeå på kulturhuset Väven med Jimmie Åkesson och gärna också Richard Jomshof eller Mattias Karlsson. Och att ett nytt möte på Väven skall vara kostnadsfritt för SD på grund av att gårdagens möte fick ställas in. Demokratin får aldrig ge vika för antidemokratiska vänsterextremister.  

Av Thoralf Alfsson - 16 februari 2017 17:30

Läste igår ett debattinlägg i Barometern från ett antal miljöpartister med Lise Nordin i spetsen som är miljöpartiets talesperson i energifrågor. Det gör det än mer pinsamt. Jag anser att miljöpartiet är fruktansvärt okunniga och naiva i energifrågor. Med deras energipolitik skulle vi få ett haveri inom svensk industri. Jag har ju själv jobbat ca 20 år inom den energikrävande pappersindustrin som är en del av vår basindustri och jag förstår vad som krävs när det gäller energiförsörjning.


Miljöpartisterna stora argument är att det är billigare att bygga/investera i vindkraft än vad det är i kärnkraft.  Problemet är att man väljer att enbart beskriva halva sanningen av investeringen i vindkraft. Så här skriver de.


”Ny kärnkraft är dyr och ingenstans i världen byggs kärnkraft utan att staten betalar. Finland, Frankrike och Storbritannien bygger eller har planer på att bygga ny kärnkraft och projekten har stött på allvarliga problem och förseningar. Prislappen är 1 krona per kilowattimme. Det är dubbelt så dyrt som den vindkraft som redan idag byggs i Sverige som kostar 50 öre per kilowattimme.”

 

Nedanstående diagram visar elproduktionen för kärnkraft i Sverige under januari 2017. (x-axeln är månadens timmar). Källa Svenska kraftnät.


 


Som alla säkert kan se är produktionen väldigt stabil för kärnkraften. Det är därför man brukar kalla kärnkraftsel för baskraft. Man kan se att en reaktor tydligen varit stoppad under ca 2 dygn.


Sedan tittar vi på elproduktionen för vindkraft under januari.


 


Här ser säkert alla att produktionen är mycket ostabil. Vilket inte är det minsta underligt då det är vinden som växlar i styrka. Om man nu skall ersätta kärnkraft med vindkraft måste det ju producera lika mycket och ha en lika stabil produktion. Det innebär att det måste finnas någon annan elproduktion som kan ta över när det blåser mindre eller inte alls vilket inträffar flera gånger varje år. Om vi nu skall ha en säker elkraft till vår industri och välfärd. Allt annat är bara fantasier från miljöpartisterna.


Jag menar att till miljöpartisternas investering på 50 öre per kilowatttimme tillkommer också investeringskostnaden för den elproduktion som skall täcka upp för vindkraften när det inte blåser. Då hamnar sannolikt den totala investeringskostnaden betydligt högre än vad kärnkraften kostar.

 

Skall enbart vindkraften ersätta kärnkraften kan svensk basindustri tvingas lägga ner sin verksamhet.

 

Men vem vill investera i elproduktion som man bara får producera när det inte blåser och kanske få en tillgänglighet på anläggningen som är lägre än 50 procent. Den elproduktionen är olönsam från första drifttimmen till den sista drifttimmen.


Miljöpartisterna berättar med andra ord bara halva sanningen i sin debattartikel. Men det är ingen nyhet för mig. Det är snarare en regel när det gäller dessa flummare. Tyvärr är det inte så många som förstår detta! Trots att de har en åsikt och debatterar energipolitik. 


Om nu någon skulle få för sig att nämna solkraft så tänkte jag även lägga upp ett diagram för solkraften under januari.


O.B.S att y-axel är "förstorad" med 1000 ggr i jämförelse med ovanstående diagram. Solkraften toppade under någon timme med 5,7 MW.


 


Var och en borde förstå att Miljöpartiets energipolitik lever på en lögn! Gröna fanatiker får inte styra svensk energipolitik!

 

PS

Det är jäkligt tråkigt att tidningar vägrar publicerar diagram som bifogas en debattartikel. De gör det med motiveringen att de inte kan kontrollera fakta.Av Thoralf Alfsson - 16 februari 2017 08:53

"Kalmar kommun och Stadsmissionen har ­genom sitt stöd till Salvelägret därmed gett dessa romer goda förutsättningar att bedriva kriminell verksamhet under sin vistelse i Kalmar."

 

Min debattartikel angående att Kalmar kommun har gett stöd till kriminella romer/tiggare som bland annat gjort inbrott på Kalmar kommuns eget bolag, Kalmar Vatten AB har publicerats i Barometern.


http://www.barometern.se/debatt/kalmar-kommun-ska-inte-stodja-tiggare/


Av Thoralf Alfsson - 15 februari 2017 19:12

Socialdemokraterna i Danmark öppnar för ett samarbete med Dansk Folkeparti. Nu vet väl alla att man ligger ganska långt före Sverige när det gäller öppenhet och demokrati i Danmark. Men jag ser detta som spådom om vad som även kommer att komma i Sverige om ett antal år.


Mikael Odenberg ansåg i förra veckan att Moderaterna borde sikta på ett samarbete med Socialdemokraterna efter nästa val. Men jag tror faktiskt att SD står närmare Socialdemokraterna i fler frågor än Moderaterna. Vi menar ju att vi är ett mittenparti, något som Moderaterna inte är!I Kalmar finns det en trotskist (bolsjevik-leninism) som förtalar mig i diverse forum. En minst sagt bedrövlig figur. Jag har tagit skärmdumpar på allt förtal och de lögner han sprider med jämna mellanrum. Det är bara frågan om när jag skall samla ihop det och lämna in det tillsammans med en anmälan. För någon vecka sedan kom detta till min blogg.


 


Jag funderade på vad personen syftade på med att jag angripit ett oskyldigt barn. Något som jag absolut inte gjort. Den 11 februari hade jag dock skrivit om Fredrik Önnevall, människosmugglaren. Så det är den enda förklaringen jag kan tänka mig, även om den är riktigt långsökt. Men som kommunist är säkert det mesta möjligt. Vad vet jag.


För några dagar sedan grät han ut på sin blogg och beklagade sig över att han hade så få besökare. Han kanske borde fundera över om hans budskap är det som svenskarna vill ha!


 

En av besökarna är ju han själv så då blir det 4-14 besök/dag ;-)


Så han får kämpa på!


PS

Trots nästan 800 utdelade foldrar och infoblad under gårdagen har det inte kommit en enda negativ kommentar via sociala medier. Förändringens vindar blåser!

Av Thoralf Alfsson - 14 februari 2017 22:20

”Kalmars förslag om att förändra stadsvapnet har mött kritik. Nu sällar sig Riksarkivets statsheraldiker Henrik Klackenberg till förslagets motståndare.”

 

Riksarkivets statsheraldiker Henrik Klackenberg ger Kalmar kommun bakläxa på förslaget/logga. Han är till och med lite ironisk i sina kommentarer enligt Barometern.


"Men att lämna ett sedan 750 år inarbetat märke och börja kommunicera två konkurrerande märken, är väl knappast något som en kommunikationsstrateg kan rekommendera."


”Klackenberg påtalar att en förändring av stadsvapnet måste ske inom gällande blasonering, som är den heraldiska termen för den verbala beskrivning som ska ligga till grund för stadsvapnet. Om kommunen vill skapa ett fristående emblem, menar Klackenberg, ska det vara fristående och inte förväxlas med vapenskölden.”

 

Blir intressant att se hur Kalmar kommun hanterar detta!En fin dag idag med sol och en hel del plusgrader. Passade på att dela ut lite information och därmed också få en hel del motion då det blev rätt så många trapphus i trevåningshus. Jag ser att vissa fastighetsägare är väldigt dåliga på att sätta in postfack på bottenvåningen. Eftersom jag delat till ca 750 hushåll idag så inväntar jag nu att någon eller några skall höra av sig i någon form av hatkommentarer. Lite riktig information passar väl väldigt bra på alla hjärtans dag.För några dagar sedan skrev jag om Hijabdagen på Kalmar stadsbibliotek. Nu var det inte bara en hijabdag utan det delades också ut information. Enligt personer som besökte bibliotek fanns bokbordet med material från onsdagen till söndagen. Jag har fått delar av det material som delades ut och som ansvariga på biblioteket ansåg inte var någon propaganda. Ikväll har jag läst häftet med titeln ”Muhammad, kvinnans befriare”. Ja, titeln är faktiskt så.  Skriften lovordar den heliga profeten (Muhammed) och sharialagarna när det gäller kvinnans rättigheter. Skriften visar med all tydlighet att dessa muslimer inte respekterar eller ens förordar svensk lagstiftning.Hur många av dessa 20 procent som Nigel Farage nämner är muslimer själva?


”Islam förbjuder muslimer att ha hundar, och straffet för detta är att man förlorar en eller två qiraats (andel) från sina hasanaat (goda gärningar) varje dag.”

 

Enligt islam är hunden oren. När jag gjorde FN-tjänst i Sinai hade vi mycket nytta av hundgruppen vid vissa arbetsuppgifter. Tydligen var det väldigt illa att bli biten av en hund som muslim. Vidskepelse som så mycket annat inom islam.


Vi hade hund när jag var liten. Jag hade själv hund när jag var gift och när jag hade ett förhållande senare i livet. Den hunden var en korsning mellan Labrador och Border collie. Den hunden var otroligt klok och jag funderade många gånger på hur stort hennes ordförråd egentligen var. Skulle gärna vara hundägare men idag fungerar det inte eftersom jag lever ensam.


”Muslimerna ska inte försöka efterlikna kuffaar genom att springa med hunden eller röra dess mun eller pussa den, vilket orsakar många sjukdomar. Prisad vare Allah för denna rena och perfekta shariah, som kom för att ställa människornas andliga och världsliga angelägenheter till rätta, men de flesta människor inser det inte. Och Allah vet bäst.”

 

Vad är det för fel på islam? Vad är det för fel på människor som inte lyckats utveckla sin religion på 1 300 år? Varför skall dessa tillåtas invadera vårt land?


Hunden är människans bästa vän sägs det. Tänk så många äldre som har stor glädje av en hund när partnern gått bort. Vilken trygghet det kan innebära. På hjärtans dag tror jag många tänker lite extra på sin vovve!


Nedan kan du se ett klipp på en hunden Ripp som jag har förmånen att få hälsa på då och då!


 

Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se