thoralf

Alla inlägg under februari 2017

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 22 februari 2017 22:14

Platanerna fortsätter att skapa rubriker. Vid dagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden skulle det vara en informationspunkt men det slutade med att det blev en beslutspunkt till kommande möte i Samhällsbyggnadsnämnden. I vilket fall som helst har Samhällsbyggnadsförvaltningschef Rebecca Persson beslutat att stoppa nedsågning av träden. Förvisso bara tillfälligt men ändå ett bra beslut. Tack Rebecca Persson!  Fortsättning följer!


http://www.barometern.se/kalmar/tradfallningen-i-city-stoppad-ska-utredas/


Men när Kalmar Citys VD Björn Mortensen kallar Norra Långgatan för en puckelpist utanför Systembolaget så skäms jag faktiskt för honom som företrädare för näringsidkarna på Kvarnholmen.


http://www.barometern.se/kalmar/mortensen-om-traden-i-city-hela-gatan-ar-som-en-puckelpist/


Jag var tvungen att ta en bild efter dagens möte i Samhällsbyggnadsnämnden på den så kallade "puckelpisten" utanför systembolaget. Jag förstår att Barometern inte har någon bild.


 


Jag har tittat lite mer på statistiken över befolkningsutvecklingen för kommunerna i Kalmar län. För mig är det i varje fall en skrämmande utveckling. Men speciellt de socialdemokratiska kommunalråden tycks jubla över utvecklingen. Jag undrar om ”Svensson” förstår vart vi är på väg?


Om några veckor kommer SCB med siffrorna som gäller befolkningsutvecklingen för utländska bakgrund. Det är den statistiken som jag tycker är mest relevant när man skall bedöma befolkningsutvecklingen.


I Kalmar län är det bara en kommun av tolv kommuner som antalet inrikes födda som ökat. Kalmar! Residensstaden och den stora utbildningsstaden som växer i befolkning. Så här siffrorna ut som du aldrig får se i media!


 

 Visar man dem grafiskt kan det se ut enligt nedan.

 


Tittar man på utvecklingen under de senaste fem åren enligt samma modell som ovan blir siffrorna än mer skrämmande!


 


Grafiskt blir det lika talande.


 


När det gäller Hultsfred kommun har jag sammanställt ett 4-sidigt infoblad som jag kan beställa tryckning av omgående om det finns några av mina läsare som är intresserade av att dela ut till invånarna inom Hultsfred kommun. Hör i så fall av er till mig på mejl thoralf.alfsson@telia.com


Jag står för tryckkostnaden genom de bidrag och gåvor som kommit in till bloggen ;-) Om ni står för utdelningen! Här nedan är utkastet till infoblad.

 

Finns det intresse för utdelning av samma infoblad i någon annan kommun så kan jag ta fram ett liknande utkast. Bara det inte blir för många kommuner ;-)

 

 

Baksida                                                      Framsida (foto från Stålhagen Hultsfred)

 

 

Mittuppslag

ANNONS
Av Thoralf Alfsson - 21 februari 2017 23:20

Lokalmedia slår på stort när Hultsfred är den kommun som procentuellt har ökat sitt invånarantal mest i hela landet under 2016. Hultsfred har ökat invånarantalet med 4,9 procent enligt media eller 688 personer. En rad socialdemokratiska kommunalråd är ute i media och uttrycker sin stora glädje och slår sig för bröstet.


 


Jag har inte tid idag att göra en mer djupdykande undersökning för Kalmar läns kommuner men jag har kollat lite siffror för Hultsfred.


Befolkningsökningen i Hultsfred är alltså 688 personer under 2016. Antalet personer som är utrikes födda i Hultsfred har ökat med 748 personer. Alltså 60 personer mer än befolkningsökningen! Det tyder med andra ord på att personer som är födda i Sverige har flyttat ut från kommunen.


Statistiken över personer med svensk eller utländsk bakgrund har inte kommit ännu men ovanstående siffror tyder på att ännu fler med svensk bakgrund flyttat bort från Hultsfred under 2016. I nedanstående diagram är siffrorna för 2016 beräknade med hjälp av den statistik som kommit idag.


Befolkningsutvecklingen för Hultsfred är skrämmande!

 

 

 

Arbetslöshetssiffrorna följer med.

 

 

 

DGS-TV har också besökt Hultsfred.


 


Av Thoralf Alfsson - 21 februari 2017 18:55

Har mina läsare något att säga om utformningen av svarsformuläret som YouGov använder vid sina opinionsmätningar? Fick bilden från en läsare av bloggen.


 


Av Thoralf Alfsson - 20 februari 2017 23:33

Barometerns nyhetschef Jesper Ericsson skriver idag en krönika som skall vara ironisk. Rubriken är ”Så blir du ett riktigt Facebooktroll”. När jag läser de sju reglerna eller budorden som Jesper Ericsson förordar så slår det mig helt plötsligt att det stämmer i väldigt stor utsträckning med något annat. Nämligen med hur media och journalisterna behandlat oss Sverigedemokrater. 


Budord 1. Läs aldrig hela artikeln som delas.

”Detta är fundamentalt. Om du läser hela artikeln finns risken att du förstår vad artikelförfattaren menat. Och då är du illa ute. Läs hellre bara rubriken eller några av kommentarerna.”


Ett väldigt bra typexempel på detta är väl Jimmie Åkesson debattartikel i Aftonbladet 2009. Där var det till och med Aftonbladet som satte rubriken. ”Muslimerna är vårt största utländska hot”. Hela journalistkåren, inklusive etablissemanget blev som tokiga!


Budord 2. Person före sak.

Det gäller att få de andra att tappa konceptet och bli arga. Då säger de saker som är lättare att gå på. Kommentera därför helst inte så mycket fakta. Då kan det bli en seriös diskussion. Gå i stället på själva personen som debatterar. Anklaga denne för att ha något dolt syfte. Detta är ett klassiskt retorikknep. Undergräv den andres förtroende och undvik att kommentera fakta.


Behöver väl knappast någon kommentar. Varenda förtroendevald sverigedemokrat har varit utsatt för detta. Jag tänker särskilt på sista meningen i budord 2. Undergräv den andres förtroende och undvik att kommentera fakta.


Budord 3. Googla ikapp.

Förbered dig innan din diskussion. Det finns alltid någon forskare någonstans som ingen hört talas om men som stödjer din tes. När någon ifrågasätter dina ståndpunkter delar du snabbt länken till forskningsrapporten. Ingen kan i en pågående diskussion ifrågasätta en lång rapport. Dessutom har motparten sällan samma framförhållning. Om de sedan påstår något är det bara att drämma till med: “källa på det?”


Jag kommer utan tvekan att tänka på Expressens Niklas Svensson utfrågning av Jimmie Åkesson i programmet Bar o Politik. Titta ca 1:50 in i klippet. Det är klassiskt.

https://youtu.be/g-i4xASS0lI


Budord 4. Använd triggerord.

Lär dig trollets vanligaste favoritord. Dessa ska du kunna i sömnen: mörka, vänsterpack, batikhäxa, PK-media och svenskhatare. Censur och yttrandefrihet går också att använda om du får mothugg. Dessutom tycks feministhora vara ett bra ord om man vill ha en diskussion som spårar ur.

 

I detta fall behöver du bara byta orden i fet stil med t.ex främlingsfientlig, invandringskritisk, rasist, nazist, nationalist och islamofob. När det gäller censur och yttrandefrihet så brukar det istället vara de pressetiska reglerna som är viktigare än att berätta sanningen. Med de pressetiska reglerna kan allting mörkas.


Budord 5. Var beredd med offerkoftan.

Mycket effektivt, allra helst när många går emot dig. “Det får man väl inte tycka i det här landet”, ger en lagom ödmjuk framtoning, liksom “Man måste väl få kunna diskutera invandringspolitiken utan att bli kallad rasist”. Dessa två kan du använda hur många gånger som helst.


Hur många journalister har vi inte sett ta på sig offerkoftan och gråtit ut efter att de blivit intervjuade av Granskning Sverige. Det är pinsamt att läsa hur kränkta journalisterna blivit efter att någon har haft mage att ställa frågor till dem. Dessutom frågor som inte är politiskt korrekta. De har uppenbarligen blivit helt chockade över att få utstå samma behandling som de älskar att utöva mot sina hatobjekt.


Budord 6. Hitta på konspirationer.

Det gäller att låta fantasin löpa amok. Politiker, journalister, myndigheter ja, vem som helst har suttit i hemliga rum och kokat ihop något för att rädda sitt eget skinn och allra helst för att ta makten från vanligt folk. Det bästa med konspirationsteorier är ingen kan ifrågasätta dem. De som gör det är med i konspirationen, så klart.

 

Peter Wolodarski har ju gått ut helt öppet och sagt att DN ägnar sig åt agendajournalistik. Jag tror inte att det är speciellt många som har någon annan uppfattning om Tomas Mattsson på Expressen eller Jan Helin oavsett om han jobbar för Aftonbladet eller SVT. Det har de bevisat själva mer än en gång. Tyvärr finns det inte många ljuspunkter på den svenska mediehimlen. Även om det på senare tid dykt upp några fler som vill berätta om verkligheten.


Budord 7. Stava som en kratta

Särskriv så ofta som möjligt och använd ogärna punkt mellan meningar. Det visar att du är långt från etablissemanget. Dessutom retar det folk till vansinne utan att de kan säga något. I Sverige får man nämligen anklaga folk för nästan vad som helst utom att de har svårt att skriva.


Som avslutning kom då den nedvärderande tonen mot alla som inte har som yrke att skriva texter för andra. Översittartendens inom etablissemangets godhetsapostlarna är minst sagt utpräglad oavsett om det är Tomas Mattsson, Carina Bergfeldt eller Carl Bildt.


Ni förstår väl att jag bara varit ironisk i min lilla analys av de sju budorden!


Av Thoralf Alfsson - 20 februari 2017 08:47

Och där tappade jag förtroendet för Björn Mortensen, VD för Kalmar City!


”Kalmar City välkomnar beslutet och är glada för kommunens agerande. Träden orsakar tillgänglighetsproblem och är en sanitär olägenhet för både handlare och konsumenter.”

 

Tillgänglighetsproblem? Men snälla herr Mortensen det är en gågata! Och träden är så stora att både sopbilar och varutransporter tar sig fram, under trädkronorna. Undrar om alla handlare och konsumenter håller med Björn Mortensen?


Det har startats en namninsamling för att rädda träden på Norra Långgatan. Jag har skrivit på som nummer 105. Gör det du också!


 

Av Thoralf Alfsson - 19 februari 2017 22:56

Lessebos förhoppning och bästa chans är precis det som Högsbys centerpartistiska kommunalråd i praktiken uttryckte i ett TV-inslag för några veckor sedan. Den förhoppningen är att alla arbetslösa, utrikes födda och lågutbildade skall flytta bort från deras kommuner. Med stor sannolikhet kommer många av dessa söka sig till "no go områden" där de inte behöver integrera sig i det svenska samhället. Områden med deras egen kultur och religion! Lite trångboddhet som kompenseras av generösa bidrag löser det mesta.


I slutändan kommer segregationen öka och gettoproblemen bli än mer utbredda. När sedan andra generationen inte tar något egenansvar för sin framtid kommer katastrofen vara ett faktum men det kan dröja kanske två decennier ytterligare.


Då kanske jag är död och begraven men hur kommer det bli för mina barn och barnbarn!


Jimmie Åkesson gjorde en väldigt bra insats i Agenda när han lyfte debatten till helt andra nivåer än vad Ylva Johansson och Elisabeth Svantesson klarade av.

Hörde ni hur Ylva Johansson nedvärderade de som jobbar inom industrin, äldreomsorgen eller som fordonsmekaniker när hon sa följande.


”Det kräver inte så lång utbildning att jobba i industrin eller äldreomsorgen eller jobba som fordonsmekaniker”


Jag undrar hur många industrier Ylva Johansson besökt? Äger hon överhuvudtaget en bil eller åker hon enbart taxi, tåg och flyg. Någon kunskap om dagens bilar har hon definitivt inte!


Jag är trött på att höra ordet utmaning i dessa frågor. Använd alltid ordet problem istället.


Den så kallade slöjdebatten var knappast någon debatt. Bila Osman i slöja hade det minst sagt besvärligt mot Jan Björklund. Slöjan är en symbol för kvinnoförtryck!


Eftersom slöjan är en regel inom islams filosofi så är det inte bara kvinnoförtryck utan även ett religionsförtryck!

 

Trump på twitter.

 

"My statement as to what's happening in Sweden was in reference to a story that was broadcast on @FoxNews concerning immigrants & Sweden."

 

 

Här är det omtalade inslaget i Fox News.


 


Ännu en Allah akbar film. Denna gång från Frankrike. Jag förstår dock inte varför svensk media inte visar något om dessa upplopp i Frankrike. När Trump i sitt tal säger "titta på Paris". Så kanske han även menar dessa upplopp. Det är klart att de svenskar som inte kollar på alternativmedia inte förstår något. Jag kan bara hoppas att fler hittar till alternativmedia!


Av Thoralf Alfsson - 19 februari 2017 18:22

Idag var jag tvungen att ge mig ut i naturen på en långpromenad. Jag blir minst sagt frustrerad över att läsa allt som media sprider på nätet. Angreppet på Granskning Sverige är minst sagt osmaklig och fylld med osanningar och falska beskyllningar. Julia Ceasar har även tagit upp det i sin söndagskrönika.


Det blev ett antal timmar på strandängarna på östra Öland. Som vanligt var kameran med eller rättare sagt två stycken + mobilen. Alla funkar bra. Här kommer ett litet bildreportage med några korta kommentarer.


 

Byväg ned till strandängarna. Bondbönan (årets ölänning) känner säkert igen sig här.


   

 

Putin måste darra när han ser hur väl rustade ölänningarna är och dessutom siktet inställt mot öster.


 

Fiskebodar finns med jämna mellanrum längs kusten.


 

Såg även tre havsörnar. Här är två av dessa på lite avstånd.

 

Solen behagade att titta fram när jag kommi lite närmare vilket gav ett bättre ljus för fotografering med teleobjektivet.


 

Som avslutning några knölsvanar i de sena kvällsljuset och sista solstrålarna.


Presentation


Thoralf Alfsson
fd. Sverigedemokrat, Kalmar

Riksdagsledamot 2010-2014.
Kommunfullmäktige 2006- Kommunstyrelsen 2014-2018
Regionfullmäktige 2018-

Kontaktinfo 072-5179099, thoralf.alfsson@telia.com

Vill du stödja bloggen Swish till 072-5179099

Fråga mig

1 159 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3
4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Gästbok

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ thoralf med Blogkeen
Följ thoralf med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se